Termostate Honeywell Home - parametrii avansati si algoritmul inteligent TPI

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 31. 07. 2024
  • Termostate Honeywell Home - parametrii avansati si algoritmul inteligent TPI. Filmul este organizat pe capitole, link-urile acestora se găsesc mai jos. Clic pe butonul Show more / Arată mai mult. Filmul cuprinde termostatele Honeywell Home DT92, CMT727, T3R, Round, T6R (Lyric).
    #WeAreResideo
    Opiniile prezentate sunt ale mele și nu reprezintă punctul de vedere al Resideo.
    The views presented are my own and do not represent those of Resideo.
    Va invit sa vedeti si filmul detaliat despre Termostatul wireless Honeywell Home T6R (Lyric) cu comanda prin internet
    • Termostatul wireless H...
    0:00:00 Introducere
    0:00:13 Algoritmul inteligent TPI (Timp - Proportional - Integral), informatii utile despre functionarea termostatelor digitale Honeywell Home
    0:01:12 Consumul de energie al unei case
    0:02:12 Modul de functionare a termostatelor Honeywell, avantajele algoritmului TPI (Timp - Proportional - Integral), explicatia faptului ca termostatele Honeywell pornesc in primele zile centrala mai des decat termostatele clasice on/off cu histerezis.
    0:04:11 Temperatura in camera nu a atins inca valoarea setata (setpointul) pe termostatul digital Honeywell, dar centrala s-a oprit. Este normal?
    0:08:06 Concret, in cazul unei temperaturi setate de 22 C (de exemplu) pe termostatul digital Honeywell, cum va functiona centrala termica?
    0:12:29 Am instalat termostatul in urma cu cateva zile si am constatat ca temperatura in camera a depasit temperatura setata (setpointul) cu 0,5 C de 2 ori. E normal?
    0:14:20 Recomandari pentru evitarea erorilor de comunicare intre termostat si receptorul (modul, releu) wireless.
    0:16:30 Functionarea termostatelor Honeywell Home cu cazane pe peleti, cazane pe combustibil lichid si pompe de caldura
    0:22:33 Termostatul wireless Honeywell DT92 - prezentare generala
    0:23:37 Termostatul wireless Honeywell DT92 - meniul de parametri avansati
    0:25:37 Termostatul wireless Honeywell DT92 - imperecherea cu receptorul wireless
    0:30:36 Cronotermostatul wireless Honeywell CMT727 - meniul de parametri avansati
    0:32:52 Cronotermostatul wireless Honeywell CMT727 - imperecherea cu receptorul wireless
    0:35:22 Cronotermostatul wireless Honeywell Home T3R - meniul de parametri avansati
    0:36:47 Cronotermostatul wireless Honeywell Home T3R - imperecherea cu receptorul wireless
    0:39:58 Termostatul wireless Honeywell Home T6R cu comanda prin internet (wi-fi) - meniul de parametri avansati
    0:42:25 Termostatul wireless Honeywell Home T6R cu comanda prin internet (wi-fi) - imperecherea cu receptorul wireless
    0:45:18 Termostatul wireless Honeywell Round (Single Zone) cu si fara internet- prezentare
    0:47:30 Inregistrarea termostatului Round si a controllerului Evohome pe site-ul international.mytotalconnectcomfort.com pentru aplicatia TCC (Total Connect Comfort)
    0:50:14 Termostatul wireless Honeywell Round (Single Zone) - imperecherea cu receptorul wireless
    0:53:26 Termostatul wireless Honeywell Round - imperecherea cu gateway-ul de internet
    0:55:35 Termostatul wireless Honeywell Round pentru comanda unui sistem de incalzire cu 2 zone
    0:58:34 Cum se realizeaza legaturile electrice ale receptorului wireless BDR91
    1:00:54 Incheiere
    Filmat Full HD cu smartphone Samsung Galaxy S9
  • Věda a technologie

Komentáře • 193

  • @dazzedify
    @dazzedify Před 6 měsíci +1

    Va multumesc!
    O revelatie sa gasesc lucrurile explicate corect si clar!!
    Discutia telefonica la ora tarzie m-a salvat de la inghet.
    Fara asistenta dumneavoastra nu m-as fi descurcat.
    Keep up the good work!!

  • @mirelabb2682
    @mirelabb2682 Před 2 lety +2

    Un material profesionist. Va multumim ca ne-ati impartasit modalitatile de functionare si utilizare a termostatelor de ambient. Dl Nita este un profesionist si in relatia cu utilizatorii, mai rar asa un om ca dansul. Faptul ca are disponibilitatea de a discuta cu posesorii unor astfel de echipamente si de a le oferii ajutorul, spune mult despre un om. Respect!

  • @mihaimanea5606
    @mihaimanea5606 Před 4 lety +2

    Va multumesc frumos pentru sfaturi, o zi frumoasa si placuta

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 4 lety

      Myhai Laurentiu Cu mare plăcere! Toate cele bune!

  • @raduconstantin8740
    @raduconstantin8740 Před 2 lety +1

    Foarte interesante detaliile in clip . Multumesc frumos.

  • @sergiuandone3075
    @sergiuandone3075 Před 3 lety +2

    excelent video. multumesc +1

  • @liviumircea4240
    @liviumircea4240 Před 2 lety +1

    Felicitari si multumiri pentru tutorial domnule Nita! Am vizionat, am montat, am probat si am ajustat perametrii in deplina cunostinta de cauza. Am putut citi si printre randuri si apreciez abilitatea de a respecta atat indicatiile producatorului (obligatoriu pentru profesionist) cat si recomandarile rezultate din vasta experienta a meseriasului care lucreaza cu produsul o lunga perioada de timp! Bravo!
    Eu imi permit sa imi expun experienta proprie, poate utila pentru altii, nefiind legat de brand: am montat controllerul pe centrala si termostatul la aproximativ 6 metri, fara obstacole intre ele si se vad fara probleme cu semnal maxim. Am folosit un singur cablu cu 4 fire din considerente estetice si am alimentat controllerul direct din centrala. Am folosit setarea Cr 3 Ot 4 direct, fara sa ezit. E evident ca termostatul trebuie sa fie mai economicos decat cele concurente ca altfel nu s-ar vinde dar pornirile dese si scurte afecteaza viata centralei si asta inseamna bani.
    Daca o sa constat ca am facut ceva gresit o sa revin cu date. Inca odata, multumesc pentru ajutor domnule Nita!

  • @lbogdan3558
    @lbogdan3558 Před 3 lety +2

    Buna ziua! Multumim pentru tutorialul bine documentat! Am comandat modelul Honeywell T3R si astept sa ajunga in cateva zile. Intre timp am citit un review ca centrala pe care o am si eu, Vaillant ecoTEC pure VUW 236/7-2 (H-INT II), ar avea 2 parametrii incompatibili cu cei cu care vine termostatul, citez "am avut probleme cu termostatul montat pe centrala Vaillant. L-am trimis in service si apoi am primit toate informatiile necesare (setari, prezentare mod functionare, etc). Cu 2 parametrii modificati, doar pentru centralele Vaillant este necesar - aceste centrale au anumite conditii de siguranta ce intra in conflict cu parametrii presetati ai termostatului)". Din pacate utilizatorul nu a mentionat mai multe detalii. Banuiesc ca este vorba despre cei 2 parametrii, CR si OT. Aveti cunostinta despre acest caz si care sunt valorile optime ale acestor parametrii in cazul Vaillant ecoTEC pure VUW 236/7-2? Multumesc!

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 3 lety +6

      Bună ziua,
      Centralele grupului Vaillant (Vaillant, Saunier Duval și Protherm) au din construcție o temporizare (întârziere) la repornirea arzătorului după ce centrala s-a oprit (oprire determinată de un termostat sau de atingerea valorii maxime setate pentru temperatura agent termic etc). Pentru a compensa această întârziere, în cazul centralelelor menționate, parametrii avansați din algoritmului TPI al termostatelor Honeywell Home trebuie setați la valorile Cr=3, Ot=5. Pentru T3R procedura este prezentată în acest film la minutul 0:35:22. Până în prezent am utilizat aceste setări la circa 90-100 de centrale Vaillant și Saunier Duval cu rezultate foarte bune dpdv al confortului (menținere precisă a temperaturii setate în cameră) și economiei de gaz.

  • @catalinorasteanu9572
    @catalinorasteanu9572 Před 3 lety +2

    Buna ziua domnule Nita! Excelent tutorial - practic doar aici am gasit explicat clar principiul de functionare TPU. Va prezint pe scurt contextul meu : centrala gaz, casa la tara in care se locuieste permanent doar intr-o camera (bunica),celelalte calorifere fiind inchise. O data la 1 luna ajungem si noi in vizita si stam o saptamana - si evident mai deschidem 2-3 calorifere. In acest context si luand in calcul explicatiile dumneavostra, targ concluzia ca termostatul va fi mult timp in "perioada de invatare" - pentru ca schimbam conditiile... Am inteles foarte bine avantajele si tehnologia mi se pare ...SUPER! Dar, se poate ca in cazul meu sa nu fie potrivit, corect? Problema e ca in perioada de invatare consuma mult....si de asta practic, nu ar mai avea cand sa economiseasca fiind mare parte din timp in perioada de invatare. Va rog cand aveti 2 min, daca puteti sa ne auzim pentru a fi mai lamurit? Multumesc mult!

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 3 lety +2

      Bună ziua,
      Mulțumesc pentru apreciere!
      Termostatul este perfect aplicabil situației Dvs, centrala nu va consuma mai mult; în plus, termostatele Honeywell Home au comportament adaptiv: dacă s-ar baza NUMAI pe ce învață în primele 2 săptămâni, de exemplu în octombrie, cum ar mai funcționa în ianuarie, când e mult mai frig (timpii de încălzire cresc, cei de răcire a casei scad față de octombrie)? Chiar și în cazul Dvs (modificarea nr de camere încălzite) algoritmul TPI funcționează foarte bine și beneficiați de avantajele sale: temperatură constantă și consum mai mic al centralei cu circa 10% față de termostatele clasice (cu histerezis). Ne auzim azi în jurul orei 12, cum am stabilit.

  • @baloidaniel2631
    @baloidaniel2631 Před 3 lety

    Ce se intampla cu TPI atunci cand deschid fereastra pentru aerisire?, scad temperatura de la 23 la 22 sau eventual dau din termostat pe off, in cazul acesta termostatul uită procesul de invatare? Folosesc un termostat salus it 500, cu o centrala motan. Are setari cu 6 sau 9 cicluri pe ora
    Multumesc

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 3 lety

      Cănd deschideți fereastra e bine să reduceți valoarea setării temperaturii sau chiar să comutaținpe off pentru a face economie de combustibil (dar să nu uitați să reveniți la setarea de confort după ce închideți fereastra). Nu se īntămpla nimic cu TPI-ul dacă procedați astfel. Referitor la setarea nr de cicluri/ora: pentru centrală pe gaz puteți seta 6; dacă meniul permite, puteți seta și valoare mai mică - de exemplu 3 sau 4 la încălzire în pardoseală cu agent termic; 9 se folosește pentru încălzire electrică rezistivă (directă, nu centrală electrică cu agent termic și radiatoare), în general la sisteme cu inerție termică mică.

  • @alexandrumatei9875
    @alexandrumatei9875 Před 2 lety

    Buna ziua,
    Am achizitionat un termostat Honeywell Home T3R care a fost imperecheat cu o centrala Vaillant ecoTEC pure VUW 286/7-2. Setarile au fost ca de obicei, cele din fabrica.
    Am modificat valorile Cr=3, Ot=5 asa cum ati mentionat intr-un alt comentariu al unui utilizator ce detinea o centrala Vaillant.
    Intrebarea pe care o am pentru Dvs. este urmatoarea:
    Dupa ce am modificat valorile respective, este necesar sa re-imperechez dispozitivul wireless cu centrul de comanda? sau valorile nou setate sunt recunoscute si centrala va functiona respectand noile valori introduse. Sper ca m-am facut inteles.
    Astept raspunsul Dvs.
    Multumesc,

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 2 lety

      Bună ziua
      Termostatul vine în cutie deja împerecheat wireless din fabrică cu receptorul (piesa care se cablează în placa centralei și care se alimentează permanent la 220V). (Re)împerecherea wireless a celor 2 componente este necesară NUMAI dacă s-a pierdut comunicarea (de obicei din cauza montajului incorect: receptor montat lipit de centrală sau la distanță mai mică de 30 cm față de centrală și ORICE corp metalic etc) SAU dacă s-a înlocuit una din cele 2 componente. În concluzie, NU trebuie să reîmperecheați wireless receptorul cu termostatul după ce ați schimbat parametrii.

  • @anotimp79
    @anotimp79 Před 2 lety

    Buna seara ! In primul rând vreau sa va felicit pentru acest clip detaliat !Bravo ! Am o întrebare pentru dumneavoastra ...Cum setez parametri CR și OT la termostatul honeywell T3R legat la o centrala Bosh 2500w Combo in condensare ? Va multumesc ! Cosmin

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 2 lety

      Bună ziua, mulțumesc pentru apreciere! Vă recomand Cr=3, Ot=5; procedura este la minutul 0:35:22. Dacă imobilul este FOARTE bine izolat termic, adică apartament de bloc cu termoizolație 10 cm polistiren, ferestre termopan de calitate, etaj intermediar (nu parter, nu ultimul etaj, nu colț), puteți seta Cr=1, Ot=5 pentru porniri mai rare ale centralei.

  • @antoniuvasilemarc5722
    @antoniuvasilemarc5722 Před 3 lety +1

    Ce fain ar fi să faceți un review cu modul cum se realizează programarea săptămânală și zilnică a termostatului Honeywell T3 !!!

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 3 lety +1

      Poate o să fac în viitor...dar procedura e explicată în documentația din cutia produsului. Eu m-am concentrat pe elementele mai complexe, cum ar fi algoritmul TPI, care oferă avantaje majore în funcționare și nu este încă înțeles deplin de unii utilizatori. Pentru suport în programarea T3 puteți contacta Call Center Resideo / Honeywell Home tel: 0215891446 Program L - V orele 10-19.

    • @antoniuvasilemarc5722
      @antoniuvasilemarc5722 Před 3 lety

      @@cosminnita2820 mulțumesc pentru răspuns!Tocmai mi-am cumpărat și instalat acest termostat,însă nu am reușit încă să-l și programez.Mulțumesc și pentru informațiile de contact transmise!

    • @taraboste00
      @taraboste00 Před 2 lety

      @@cosminnita2820 Buna ziua. Am achizionat un T3R de 1 an dar nu am reusit sa-l fac sa mearga pe acel modul saptamanal (l-am lasat iarna trecuta pe manual, pe temperatura fixa). Imi pare rau dar manualul venit in cutie nu a reusit sa-mi explice procedurile necesare. Poate reusiti dvs pas cu pas ne explicati si celor mai putini familiarizati cu programarea (tehnica) folosita de modulul T3R. Mentionez ca am o centrala Motan in condensare de 35KWz, am respectat distantele de montare, dar.... Multumesc anticipat. Intrebare: specialistii dvs se deplaseaza in teritoriu contra cost ptr programare?

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 2 lety

      @@taraboste00 După cum ați văzut in comentariul de mai sus, domnul respectiv a reușit să facă programul săptămânal de timp al termostatului T3 pe baza instrucțiunilor din cutie. În acest link czcams.com/video/WOy83qFTIbM/video.html găsiți un tutorial pt programarea T3. Dacă nu reușiți, puteți suma la Call Center-ul Resideo Honeywell Home și un specialist vă va ajuta pas cu pas prin telefon să faceti programul de temperatură / timp al T3: tel. 021 589 1446, program L - V orele 10 - 19.

    • @taraboste00
      @taraboste00 Před 2 lety

      @@cosminnita2820 multumesc, voi apela la specialistii firmei

  • @mneadan
    @mneadan Před 2 lety

    Buna ziua. Ar fi interesant un video in care sa explicati instalarea si functionarea Evohome impreuna cu robinetii HR92 (cu cateva recomandari de setari).

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 2 lety

      Buna ziua,
      Configurarea Evohome cu capetele termostatice electronice HR92 este relativ simpla, de aceea am facut un tutorial video numai pentru configurarea Evohome cu controllerul wireless pentru incalzire in pardoseala HCC80 czcams.com/video/b8W9M7Gy4QU/video.html
      Pentru configurarea Evohome cu HR92 puteti folosi filmul de mai sus pana la minutul 0: 4:14, apoi veti alege tipul de incalzire VANA RADIATOR, introduceti numarul de zone si faceti PE RAND imperecherea Evohome cu capul HR92 din fiecare zona. Instructiunile de imperechere HR92 sunt in manualul acestuia, daca imi comunicati adresa Dvs de email la cosmin_dn@yahoo.com va trimit manualul.
      Spre deosebire de ce fac eu in film la minutul 0:4:44, Dvs veti raspunde cu NU (adica X) la intrebarea daca vreti sa folositi Evohome ca senzor de temperatura.
      Recomandari:
      1) lasati cel putin un radiator fara robinet si cap termostatic (poate fi un radiator de baie sau un radiator dintr-un hol), astfel incat sa se poata desfasura faza de postcirculare a centralei. Robinetul acelui radiator va fi lasat permanent deschis maxim
      2) Din meniul de parametri al HR92 va recomand sa modificati parametrul 6 din valoarea 0 in 1 (cursa completa), astfel incat capul sa deschida sau sa inchida complet robinetul de pe fiecare radiator.
      Cum spuneam, astept emailul Dvs.

  • @sinner_8779
    @sinner_8779 Před rokem

    Salut, in primul rand va felicit pt rabdarea cu care abordati fiecare problema din comentarii si va multumim pt sfaturi!
    Revin la subiect si va prezint si eu dilema mea:
    Detin un wiesmann 050-w boka 2021 si am montat un termostat t4r honeywell pe modul opentherm. Dilema mea este, de ce nu se opreste pompa centralei dupa ce arzatorul s-a oprit si temp. a fost atinsa si daca se poate face ceva in privinta asta? Si doi: daca modul opentherm este mai bun din punct de vedere al economiei decat modul on-off TPI al termostatului. Va multumesc!

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před rokem

      Bună ziua și mulțumesc pentru apreciere!
      Multe mărci de centrale (nu știu dacă toate) mențin pompa pornită permanent când sunt conectate cu un termostat OpenTherm; asta depinde de centrală (logica ei), nu de termostat. Oricum, când arzatorul este oprit, pompa are turație minimă și consumul de energie electrică este foarte mic. Pe mine, de exemplu, acest lucru nu m-ar deranja. Dacă doriți, puteți trece pe algoritmul TPI (cablați receptorul termostatului din bornele sale A și B). TPI este foarte apropiat de OpenTherm ca avantaje: consum mic de gaz și menținere constantă a temperaturii în cameră (fără fluctuațiile pe care le au termostatele cu histerezis). Dacă vreți, dați-mi un email pe adresa cosmin_dn@yahoo.com în care să-mi comunicați nr Dvs de mobil și vă sun, de asemenea vă trimit mai multe informații.

  • @mishulica2023
    @mishulica2023 Před 3 lety

    Salutare, receptorul termostatului T3R are un "click" tare sau e acceptabil? atunci cand comanda centrala sa porneasca? Si inca o intrebare te rog: receptorul are nevoie de priza separata? sau se poate lega la alimentarea centralei? Multumesc.

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 3 lety +2

      Salut, releul receptorului T3R nu este zgomotos când cuplează. Receptorul are nevoie de alimentare 220 V permanenr, care poate fi asigurată dintr-o priză separată sau din centrală, dacă schema electrică a centralei permite. Atenție: pentru menținerea comunicării wireless receptor - termostat; receptorul NU trebuie montat aproape sau lipit de centrală, ci la MINIM 30 cm de aceasta și de alte corpuri metalice (țeavă de gaz, regulator de gaz, hotă, frigider, aragaz etc); de asemenea, in linia dreaptă dintre receptor și termostat NU trebuie să existe un obiect metalic mare: chiar centrala, frigiderul, congelatorul, mașina de spălat, aragazul etc.

  • @tomaggabriel1977
    @tomaggabriel1977 Před 3 lety

    Buna ziua ! Daca am Termostatul T3 Wireless pe modul Manual iar temperatura este setata la 22C, la ce temperatura porneste si se opreste (in ce interval de temperatura va functiona) ? iar daca in acest mod manual, termostatul functioneaza tot ca un termostat clasic on/off cu histerezis. Multumesc !

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 3 lety +1

      Bună ziua! Termostatele Honeywell Home NU au histerezis, prin urmare termostatul T3R nu se va comporta ca unul on/off cu histerezis indiferent ce regim de temperatură sau program de timp (inclusiv manual) veți alege. El menține CONSTANTĂ temperatura de 22 C pe care i-o setați Dvs în regim manual, pornind din când în când centrala conform algoritmului inteligent TPI. Avantaje: confort termic (fără fluctuații de temperatură) și consum mai mic al centralei cu aprox 10% față de un termostat cu histerezis.

  • @sebestyenattila3309
    @sebestyenattila3309 Před rokem

    Buna ziua,
    Prezentarea a fost foarte utila si va multumesc pentru material. Nu am intentia de a va critica, totusi am 2 observatii;
    Am inteles ca datorita modului de învățare se comporta mai bine ca si cele cu histerezis.
    Spuneti ca cele cu histerezis digital au o variatie de temperatură de 2 grade. Asta depinde de mai multe aspecte:
    1. Cat este histerezis-ul (daca e de 0.1 grade nu are cum sa fie variatii de 2 grade!)
    2. Modul de incalzire; calorifere, sau pardoseala,
    3. Materialul si izolatia cladirii,
    4. Tipul de centrala,
    5. Temperatura setata,
    A doua observatie sau intrebare ar fi cum se mentine temperatură setata fixa?
    Mentinerea fixa absoluta nu exista, era mai corect sa spuneti ca exista variatii mici, de 0.1, 0.5 grade, de cat ar fi, iarasi depinde de mai multi factori.
    La un test se poate spune eventual ca in conditiile actuale a avut o variatie de temperatură de x grade.
    Asta ar fi ce ma intereseaza, pentru ca teoria am citit-o in manual.

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před rokem

      Bună ziua, vă rog dati-mi nr Dvs de mobil la adresa cosmin_dn@yahoo.com și vă trimit pe WhatsApp un material explicativ. Iar in cursul zilei de mâine vă sun si clarificăm.

  • @dragosbora8292
    @dragosbora8292 Před rokem

    Multumesc pentru material, cat se poate de complex si de clar. Am o intrebare: un termostat DT92 legat la un cazan pe peleti (Arca) va porni centrala de minim trei ori pe ora (daca am ínteles bine) chiar daca temperatura este peste set point (primavara, toamna) si teoretic cazanul poate sta ore bune in asteptare.Multumesc mult

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před rokem +1

      La setarea Cr=3, termostatul va porni cazanul de MAXIM 3 ori intr-o oră, nu de minim 3 ori și asta se va întâmpla NUMAI când temperatura ambiantă se află în banda proporțională (adică în intervalul setpoint - (setpoint -1,C)): concret, dacă setpointul Dvs este 22 C, banda proprțională este 20,5 - 22 C (inclusiv 22 C). Evident, la temperaturi mai jos de banda proporțională, cazanul este menținut pornit CONTINUU.

  • @carmendobrescu-zangor4536

    Bună ziua
    Am și o întrebare, am un termostat Honeywell 727, setat pe 21 grade, cu 3 cicluri, 5 minute, și uneori scade temperatura la 20.5 sau 20 grade și centrala nu pleacă, se simte frig în casa, și pleacă numai în momentul când închid termostatul off și îl deschid.
    Am și o centrala în condensare Ariston class one, temp în calorifere 55 grade, când este frig o pot seta și pe 60? Mulțumesc

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 2 lety

      Bună ziua,
      Vă recomand să setați permanent temperatura 60 C; datorită algoritmului inteligent TPI, această valoare se va atinge rar, numai când e nevoie (când e frig afară). Chiar și la această valoare a temperaturii agentului termic, centrala funcționează eficient în condensație deoarece temperatura returului este 40 - 45 C. Trimiteți-mi nr Dvs de mobil la cosmin_dn@yahoo.com și vă sun eu pentru a face la telefon câteva teste cu termostatul.

  • @cosmin9430
    @cosmin9430 Před 2 lety

    Bună seara!
    Am un Termostat Smart Honeywell EvoHome ATC921 Wi-Fi Touch Screen (ATP921R3052), pe care il folosesc la o centrala Daikin, aceasta fiind alimentată cu Gpl, imi puteți spune si mie ce setari sa-i fac la ciclul de funcționare cr= ? și ot=?
    Va mulțumesc!

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 2 lety

      Bună ziua
      Puteți păstra setările din fabrică (Cr=6, Ot=1) sau le puteți schimba la valorile Cr=3, Ot=5 pentru porniri mai rare ale centralei. Pentru a accesa meniul de parametri, apăsați circa 3-4 secunde pe SETĂRI, apoi intrați la PARAMETRI DE SISTEM.

  • @szekelyrobert
    @szekelyrobert Před 3 lety

    eu am montata pe o centrala bosch 2000. am observat ca pompa centralei merge continuu. este normal? flacara moduleaza , merge perfect doar nu inteleg de ce pompa nu se opreste

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 3 lety +1

      Pompa centralei este controlată de automatizarea centralei (panoul ei de comandă). Majoritatea centralelor au funcția de postcirculare (mențin pompa pornită câteva minute după oprirea centralei pentru a preveni supraîncălzirea schimbătorului de căldură). Ce model de termostat Honeywell Home aveți?
      Dacă doriți să vorbim mai detaliat, îmi puteți trimite nr. Dvs de mobil la adresa cosmin_dn@yahoo.com

  • @andrejmat1
    @andrejmat1 Před 3 lety

    Salut. Cum setez temperatura de pornire a centralei si pe cea de oprire din acest termostat? ( ex 20°C start 24° stop). Mulțumesc

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 3 lety +2

      Salut, nu sunt sigur că înțeleg întrebarea ta. Termostatele Honeywell Home sunt concepute să mențină o temperatură constantă în cameră, pentru economie și confort. Dar poți să-i faci program de timp, 4 până la 6 programe de temperatură zilnic; dacă vrei, poți să-i faci mai puține programe. De exemplu, îl poți programa să mențină 24 C când ești acasă și 20 C când ești plecat. Presupun că asta ai vrut să întrebi. T3/T3R, T6/ T6R, CMT727, Round (varianta cu internet) - toate sunt termostate programabile (cronotermostate) și poþi face cu ele program de timp ca cel exemplificat. DT92 și Round (varianta fără internet) sunt numai cu setare manuală a temperaturii (+/-), fără program de timp.

  • @ciprianmihai4821
    @ciprianmihai4821 Před 2 lety

    Buna ziua. Exista optiunea sa trecem termostatul pe modul classic on/off? In 30-60 de secunde cat merge nu incalzeste suficient radiatorul a.i. sa usuce aerul. Si m-am umplut de mucegai. Sau cum il ppt programa sa mearga minim 5 minute per ciclu?

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 2 lety

      Bună ziua,
      Setati parametrii termostatului la valorile Cr=3, Ot=5, în film aveti procedurile pentru termostatele DT92, CMT727, T3R, T6R.
      Aerisiți mai frecvent încăperile și izolați termic pereții exteriori pentru a elimina punțile termice.
      Referitor la parametri: dacă nu reușiți să îi schimbați, dați-mi nr Dvs de mobil la adresa cosmin_dn@yahoo.com și va sun, facem schimbarea împreună prin telefon, durează 2 minute.
      Atunci vă explic mai multe, mucegaiul are alte cauze.

  • @clabescumarius
    @clabescumarius Před 3 lety

    In manualul de utilizare atat englez cat si roman.. acum nu stiu daca este gresit.. am vazut ca OT este trecut ca timp cat centrala este OPRITA.Eu am un DT92 de la Honeywell.Vreau sa stiu daca este asa sau nu. Va multumesc!

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 3 lety +3

      Bună ziua,
      Ot îndeamnă Minimum ON time, adică timpul minim cât centrala este menținută PORNITĂ în cadrul algoritmului inteligent TPI. Setarea implicită (de fabrică) a tuturor termostatelor Honeywell Home este Cr=6 (maxim 6 cicluri/oră) și Ot=1 minut și este pentru centrale pe gaz. Dacă doriți porniri mai rare ale centralei, puteți seta Cr=3, Ot=5.

  • @cristinanecula8617
    @cristinanecula8617 Před 2 lety

    Buna ziua, folosesc un termostat honeywell t3r pe o centrala bosh cu condensație. Funcționează de 3 săptămâni aproximativ și atunci când atinge temperatura ambientala setată, rămâne pictograma Flacăra afișata deși centrala nu are Flacăra. După aproximativ 2-3 minute pornești și Flacăra din centrala.
    Nu înțeleg de ce pictograma cu Flacăra rămâne aprinsa desi cazanul se oprește/pornește.
    Mulțumesc

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 2 lety

      Bună ziua,
      Simbolul de flacără de pe afișajul termostatului nu indică faptul că centrala este pornită sau că trebuie să pornească, ci faptul că termostatul calculează dacă și când trebuie să pornească centrala, în condițiile în care temperatura este la setpoint sau aproape de setpoint. E vorba de algoritmul inteligent TPI, nu e nimic anormal în funcționarea termostatului Dvs. Vă rog să-mi comunicați o adresă de email unde vă pot trimite informații detaliate pe acest subiect, de asemenea vă voi comunica și nr meu de telefon și mă puteți suna pentru eventuale clarificări. Adresa mea de email este cosmin_dn@yahoo.com

  • @piperiute1743
    @piperiute1743 Před rokem

    buna ziua👍 locuiesc la casa am centrala ariston genus one termostat dt2A 1camera 4.5/4.5 calorifer 2m 4500 w // hol cal 1200 cm 2350 w //baita calorifer scarita 1150 w deci =aproape garsoniera 😮 si am niste intrebari daca se poate
    1)este oportun montarea unui senzor extern de temperatura raportat la suprafata de incalzit (consumat 150 m3 gaz in ianuarie in rest 100-130 m3 după caz 😮 ar economisi gaz cat sa isi plateasca senzorul costul de achizitie /montaj?
    2)la centrala setata manual temperatura 55 gr toamna-60 gr pe ger arzatorul arata 3 liniute mereu deci nu moduleaza flacara pe durata functionarii 😱😱 cu aceeasi temperatura centrala pusa pe auto indicatorul arzatorului porneste cu 3 liniute apoi ajunge si la o liniuta fara a fi facut alte setari la centrala ...este corect functionarea pe auto fara senzor extern si alte setari ?

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před rokem +1

      Bună ziua,
      Nu este necesar senzor de exterior. Algoritmul inteligent TPI al termostatului are grijă să nu țină centrala pornită perioade lungi, iar radiatoarele Dvs sunt generos dimensionate, deci temperatura agentului termic va crește numai când e frig afară (pt că pierderile de căldură cresc și termostatul ține centrala pornită mai mult timp). Puteți pune centrala pe Auto și să limitați temperatura maximă a agentului termic din panoul ei la 60 C; dacă limitarea temperaturii nu e posibilă in regimul Auto (nu cunosc funcționarea centralei Ariston), atunci setați 55 sau 60 C din meniul ei fără a o seta pe Auto.
      Alte recomandări: 1) izolarea pereților exteriori ai casei cu polistiren de 10 cm + izolarea tavanului și montarea ferestrelor termopan eficiente reduc consumul de gaz cu circa 30% (în caz că imobilul nu e deja izolat termic, evident)
      2) Aerisiți bine radiatoarele și aveti grijă ca radiatorul din camera în care e termostatul să aibă robinetul deschis la maxim; 3) La setarea temperaturii pe termostat țineți cont că fiecare grd C cu care creșteți temperatura în cameră mărește consumul de gaz cu 7-10%

  • @victoriordache7132
    @victoriordache7132 Před rokem

    Buna ziua !
    Am sistemul evohome bdr91 si cap termostatic hr92ee, am montat pe 7 radiatoare iar in bai nu, este imperecheat complet, da comanda la centrala dar nu stiu de ce becul verde e tot timpul aprins, iar cel rosu clipeste normal. Imi puteti spune ce se intampla. Multumesc

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před rokem

      Bună ziua, trebuie să facem impreună niște teste, le putem face prin telefon. Dați-mi nr Dvs de mobil pe email la cosmin_dn@yahoo.com și vă sun eu in cursul zilei de luni.

  • @Catalin-iu7yv
    @Catalin-iu7yv Před 2 lety

    Salut.
    Am un Honeywell T3R conectat la o centrala pe gaze. Este setat sa porneasca de 3 ori pe ora a cate 3 minute.
    De ce functioneaza o data la aproximativ 20 minute, de ce nu face doua cicluri de functionare pe ora? Casa este izolata ok, iar la temperaturile care sunt acum imi este greu sa cred ca nu se pastreaza temperatura (21 de grade) constanta 30 de minute.
    Daca este inteligent, de ce nu stabileste singur cate cicluri sa aiba pe ora si le face pe toate setate?
    Daca il setez pe manual, va decide singur cate cicluri de functionare sa aiba pe ora si cate minute sau va functiona cum i le programez eu (pentru ca te obliga sa ii faci o programare)?
    Spuneai in material ca setarea de 6 cicluri este pentru gaz, dar in manual nu se mentioneaza acest lucru sau cum functioneaza in modul manual.
    Multumesc.

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 2 lety

      Salut!
      ATENȚIE: modul Auto setat pe termostat înseamnă că el va funcționa după program de timp, adică diferite temperaturi conform programării pe ore. Dacă nu i-ai făcut TU un anumit program de temperatură și timp și îl ții pe Auto, el va funcționa pe programul de temp / timp cu care vine din fabrică. Dacă il pui pe Manual, el va menține temperatura setată de tine din tastele +/- și nu va modifica setpointul dacă nu umbli la aceste taste.
      Așadar, Manual și Auto nu au NICIO legătură cu parametrii algoritmului TPI al termostatului și nici cu frecvența sau durata pornirilor centralei.
      Referitor la pornirile centralei: după cum probabil ai observat, temperatura în cameră este menținută constantă. Cr=3 înseamnă maxim 3 porniri / oră, pot fi și mai puține, depinde de tendința de scădere a temperaturii în cameră (termostatul afișează din 0,5 în 0,5 C, dar simte tendința de scădere a temperaturii).
      Algoritmul TPI îți asigură un consum de gaz cu circa 10% mai mic decât al termostatelor cu histerezis și temperatură constantă, fără fluctuațiile tipice unuia cu histerezis.
      Eu in general recomand setarea Cr=3, Ot=5. Dacă vrei porniri și mai rare ale centralei (și ai casa bine izolată, cum ai spus), poți seta Cr=1, Ot=5.
      Dacă îmi dai o adresă de email (și un nr de mobil, te pot suna pentru alte explicații) la cosmin_dn@yahoo.com îți trimit un fișier pdf cu informații utile și întrebări frecvente.

  • @paulmuresan3346
    @paulmuresan3346 Před 3 lety

    Buna ziua,am un termostat honeywell t3r,i-am setat un ciclu de functionare de cr=3 ot=2 pentru porniri mai rare ,ia porneste de 3 ori cate 5 minute pe ora este normal sa functioneze 5 minute ,nu ar trebui numai 2 minute?Ma puteti ajuta cu un raspuns va rog frumos.

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 3 lety

      Bună ziua, Ot=2 este timpul MINIM cât este centrala menținută pornită de către termostat în cadrul algoritmului inteligent TPI. Termostatul monitorizează PERMANENT temperatura în cameră și tendințele de variație și decide la fiecare ciclu dacă e necesar să mențină centrala pornită 2 minute SAU mai mult. Dacă doriți mai multe detalii, vă rog să-mi comunicați nr Dvs de mobil la adresa cosmin_dn@yahoo.com

  • @user-bl8oq9lq3k
    @user-bl8oq9lq3k Před 8 měsíci +1

    Bună seara
    Detin o centrală Saunier Duval MicraCom Condens 24-AS, încălzire in pardoseală, aproximativ 120m2. Doresc un termostat Honeywell, a-și dori o recomandare din partea dv. Ce temperatura recomandati pe tur si ce setare pe termostat, am înțeles ca există o intarziere la centralele Saunier...
    Mulțumesc

    • @user-bl8oq9lq3k
      @user-bl8oq9lq3k Před 8 měsíci

      Am comandat un Honeywell t4r, va rog ajutați-mă cu setările pentru încălzire în pardoseală. Dacă se poate și o recomandare pentru temperatura apei pe tur pentru un consum și eficienta optimă.
      Mulțumesc anticipat

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 8 měsíci +1

      Setați parametrii termostatului Honeywell Home la valorile Cr=3, Ot=5; setarea este valabilă (in general) pentru încălzire în pardoseală, dar și pentru compensarea temporizării (întârzierii) la repornire a centralelor Vaillant, Saunier Duval și Protherm. Procedura e asemănătoare cu cea de la T3R (vedeți în film la 0:35:22), deosebirea e că butoanele sunt poziționate puțin diferit la T4R.
      Temperatura agentului termic o puteți seta între 35-40 C (40 C sau spre 40 C când e frig afară, mai mică atunci când afară sunt temperaturi moderate). Vorbiți și cu proiectantul și/sau instalatorul care a executat instalația și corelați temperatura agentului termic cu debitele pe care le-a setat pe circuite. În orice caz, temperatura nu trebuie să depășească 45 C deoarece există riscul deteriorării pardoselii.

  • @alexandrumatei9875
    @alexandrumatei9875 Před 2 lety

    Buna ziua din nou si scuze pentru deranj.
    As mai avea o nelamurire cu care sper ca ma puteti ajuta.
    Am efectuat setarile Cr=3, Ot=5 si am observat urmatoarele:
    - centrala porneste la fiecare 10 min, adica sta 10 min/functioneaza 10 min.
    Intrebarea e: de ce functioneaza 10 minute cand Ot=5? Eu pe tur am setata temperatura de 55 grade si am observat ca dureaza 5 minute ca temperatura sa ajunga la valoarea respectiva, iar dupa ce ajunge la 55 de grade functioneaza inca 5 min pana se duce la 60 de grade temperatura. Sa intreleg ca ot=5 se refera la faptul ca cenrtala functioneaza 5 minute de cand ajunge la temperatura setata pe tur? 55 de grade in cazul meu.

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 2 lety +1

      Bună ziua,
      Termostatul nu știe ce temperatură aveți Dvs setată pe tur. În cadrul algoritmului inteligent TPI, el monitorizează continuu temperatura în cameră și stabilește cât de des e nevoie să pornească centrala și cât să o mențină pornită de fiecare dată, ținând cont de parametrii setați. Ot=5 minute este timpul MINIM cât termostatul ține centrala pornită, deci o poate ține pornită 5 minute sau MAI MULT. El hotărește cât, în funcție de evoluția temperaturii în cameră. În plus, el este încă in perioada de (re)învățare și (re)adaptare la noii parametri (în cazul în care i-ați schimbat de maxim 1-2 săptămâni). Centrala oricum se oprește singură când atinge temperatura maximă setată pe tur (sau tur + aprox 5 C), chiar dacă termostatul mai face cerere de căldură în continuare (de curiozitate, puteți verifica asta: dacă LED-ul verde de pe receptor este încă aprins, iar centrala se oprește, înseamnă că ea și-a atins temp max tur, dar termostatul ar mai fi vrut s-o țină pornită în continuare). Puteți să și măriți temperatura max a turului (de ex la 60 C) și să vedeți cum se comportă, dacă vreți. Nu vă stresați în legătură cu randamentul centralei: temperatura RETURULUI e cea care contează; chiar și la 60 C pe tur, returul e în jur de 40 C, deci condensează din plin. Și nu vă faceți griji: funcționarea e normală.

  • @hello_everyone...
    @hello_everyone... Před 7 měsíci

    Hello, what should be the PB (proportional bandwidth) setting for the maximum modulation feature of the boiler in the Honeywell DT92A model? What is your suggestion? system natural gas and combi boiler

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 7 měsíci +1

      Hello, the Pb is 1.5 deg C as default. You can only make it bigger, but I recommend to keep it. Do NOT change it. Increasing it, you will only make the boiler cycle on/off very often. What you can do is change the TPI parameters to the values cr=3, Ot=5

  • @BodolayBotond
    @BodolayBotond Před 9 měsíci

    Salut. Azi mi-am luat un Honeywell T3R și am o întrebare: procesul de învățare al termostatului începe din momentul în care am introdus bateriile? Acum în timp ce îți scriu e 7 octombrie, geamurile sunt deschise și în casă sunt 23°C, deci nu e nevoie să dau drumul la centrală. Revin însă la întrebare, dacă procesul de învățare a început deja fără ca termostatul să pună în funcțiune centrala, ce va face la iarnă? Mulțumesc anticipat pentru ajutor.

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 9 měsíci +1

      Salut,
      Procesul de învățare începe când pornește centrala. Este un proces continuu de învățare și adaptare, iar rezultatele sunt remarcabile: algoritmul inteligent TPI (Timp - Proporțional - Integral) asigură un consum de gaz cu aprox 10% mai mic decât în cazul termostatelor clasice (cu histerezis) și temperatură constantă în cameră, fără fluctuații (deci confort termic superior).
      Termostatul vede timpii de încălzire și răcire (când încălzirea e oprită) ai casei și decide când să pornească centrala și cât timp să o mențină pornită. E un proces complex, bazat pe logică fuzzy.
      Încă ceva, apropo de învățare și adaptare permanentă: ce învață termostatul in noiembrie, de exemplu în cazul unei temperaturi exterioare de 7-8 C nu mai e valabil 100% în ianuarie, la o temperatură exterioară de - 5 C (de exemplu); timpul de încălzire a casei va fi mai mare în ianuarie, iar cel de răcire mai mic...iar termostatul se adaptează..cu rezultate excelente.
      Dacă vrei, îți pot trimite un document cu informații detaliate despre termostatele Honeywell Home, inclusiv algoritmul TPI: dă-mi un email la adresa cosmin_dn@yahoo.com și îți trimit, dacă vrei îmi poți da și nr de mobil: eu te sun și putem discuta detaliat.

  • @alexandrumircea2328
    @alexandrumircea2328 Před 3 lety

    Buna ziua. Am achizitionat de curand un termostat DT92 si am constatat un bazait foarte slab atunci cand receptorul este in modul decuplat (becul verde stins).
    Se poate auzi si in filmuletul dumneavoastra, diferenta e audibila la minutul 53:15.
    E normal sau este o defectiune? Daca e o garsoniera, e destul de deranjant, il auzi mereu. Am avut inainte un alt tip de termostat dar nu scotea un astfel de bazait.
    Multumesc.

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 3 lety

      Bună ziua, aceste cazuri sunt rare și nu sunt defecțiuni. Vă rog dați-mi nr Dvs de mobil pe adresa de email cosmin_dn@yahoo.com și rezolvăm.

  • @ShineOnYouCrazyDiamond

    Buna ziua! Am Honeywell T3R de 2 ani si pana acum a functionat ok. In urma cu cateva zile, mi-a dat eroare ca trebuie sa introduc din nou data, ora, etc. I-am schimbat bateriile cu acumulatori, a retinut programele setate anterior, dar nu si algoritmul. Acum se comporta ca la punerea in functiune, in urma cu 2 ani, adica porneste des, peste setpoint, semn ca e din nou in auto-invatare. Este normal sa-si reseteze TPI-ul la schimbarea bateriilor, desi a retinut programele? Mentionez ca am o centrala pe faz obisnuita (Motan Optimus de 31 kw), casa e izolata mediu (facuta prost de dezvoltator, ca la romani), iar setpoint-ul e de 18 grade intre orele 0-18, 19 grade intre 18-24. E posibil sa-mi recomandati cei mai potriviti parametri (CR/ OT/ OP), asa incat consumul de gaz sa fie cat mai eficient, in conditiile expuse? Multumesc.

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před rokem

      Bună ziua, nu am întâlnit niciodată o situație în care termostatul să-și reseteze TPI-ul fără a schimba parametrii Cr și Ot. In cazul Dvs (centrală clasica, adică non-condensație), pentru evitarea pornirilor dese si funcționare economică vă recomand:
      1. Setarea parametrilor TPI ai termostatului la valorile Cr=3, Ot=5; procedura o găsiți la 0:35:22 în acest film
      2. Din panoul centralei Dvs, setați temperatura agentului termic (valoarea maximă) la 65 grd C (adică să nu setați o temperatură max mai mică de 65 C). Temperatura agentului termic va varia în functionare in funcție de cât de mult ține termostatul centrala pornită; această durată evident va crește când afară este mai frig. Pentru functionare economică este important ca temperatura agentului termic să poată să crească (dacă e nevoie, in functie de cererea termostatului) pt a reduce durata de funcționare a centralei ( dacă setați o temperatură maximă mică a agentului termic, centrala va funcționa mai mult timp, deci va consuma mai mult gaz). Dacă doriți, puteți să-mi trimiteți nr Dvs de mobil la adresa cosmin_dn@yahoo.com și vă sun eu în cazul in care aveți alte întrebări sau neclarități.

  • @Hjk683
    @Hjk683 Před rokem

    Buna dimineata,
    Foarte bun videoul! Am o intrebare si eu, dețin o Centrala termica, condensare, Vaillant, ecOTEC Pro VUW INT Il 236/5-3, incalzire, apa calda, 20 kW, si am Honeywell T3R si incalzire prin pardoseala, am observat ca se încălzește foarte greu, ce parametrii trebuie sa setez pentru un consum si un confort optim?
    Si am mai observat ca pe apa calda daca am setat din centrala temperatura apei 40 de grade dar centrala se duce si in 60 nu stiu de ce depaseste limita.
    Multumesc,

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před rokem

      Multumesc pt apreciere, mă bucur că v-a plăcut!
      Pentru toate termostatele Honeywell Home montate pe centrale Vaillant, Saunier Duval și Protherm este obligatorie setarea parametrilor algoritmului TPI al termostatului la valorile Cr=3, Ot=5 pentru a compensa temporizarea (întârzierea) pe care o au aceste centrale la repornirea arzătorului. De asemenea, la modelele mai noi de Saunier Duval și Vailant (ecoTec Pro, plus, Pure) se recomandă trecerea centralei pe putere maximă (deci nu Auto) din meniul ei de service. Nu vă faceti griji, centrala nu va consuma mai mult; algoritmul TPI o va ține pornită doar cât este nevoie.
      Dacă doriți, dați-mi nr Dvs de mobil pe email la cosmin_dn@yahoo.com și vă sun eu ca să discutăm mai detaliat.

  • @sorinram78
    @sorinram78 Před 9 měsíci

    Buna ziua,
    Am un termostat T6R si o centrala electrica Bosch 15 kw.
    Ce setari ar trebui sa fac?
    Ea merge si cu CR 6 OT 1 si cu CR 3 OT 5. Dar pentru a eficientiza consumul. Temperatura e setata pe 22 grade celsius. Am panouri fotovoltaice 10 kw.
    Va multumesc anticipat!

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 9 měsíci

      Bună ziua,
      Pentru o centrală electrică vă recomand setările Cr=3, Ot=5. Pentru consum mic de energie electrică vă recomand să setați temperatura maximă a agentului termic din centrală la 65-70 C (deci nu la valori mici, ca la centrale pe gaz in condensație). Algoritmul inteligent TPI al termostatului T6R va avea grijă să mențină centrala pornită atât cât trebuie, iar valoarea maximă a temperaturii agentului termic se va atinge când afară e frig, de aceea e important să setați o temperatură mai mare (cum am precizat mai sus), la care radiatoarele au puterea termică mai mare, deci camerele se vor încălzi mai repede, iar centrala va avea un consum mai mic de energie electrică. Sper că am explicat clar.

  • @popescudannyel
    @popescudannyel Před rokem

    Vă salut! Am achizitionat recent un termostat DT92a si as avea cate ceva de lamurit. Am central ariston cu condensare. 24kw. Bun. Setarea la termostat este in felul urmator 3 cilcuri cu minim 5 min de mers. . . 1) daca ambientul este 22 si eu am setat sa porneasca la 21,5 , de ce imi mai porneste centrala . As intelege daca era setat pe 22 sa mai porneaca din cand in cand . ( app incalzire in prdoseala cu 45 temperatur pe tur. ) ok am inteles ca este o perioada de invatate dar el va merge continuu ? Nu se va opri ca un termostat normal? Si ma asteltam sa meraga continuu cand dadeam sa imi faca caldura de la 21 la 23 gr . Multumesc!

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před rokem

      Bună ziua, termostatul este, cel mai probabil, in perioada de invățare. Iar când suntețI la 21 C și setați 23 C centrala nu mege continuu, pentru că in banda proportională de 1,5 C (21,5 - 23 C) este în funcțiune algoritmul inteligent TPI, care vă asigură un consum de gaz cu aprox 10% mai mic decât termoststele cu histerezis si temperatură constantă, fără fluctuații. Un termostat clasic (cele cu histerezis) ar fi ținut centrala pornită CONTINUU până la 23 C și s-ar fi depăsit setpointul. În orice caz, fiți liniștit, setarea Cr=3, Ot=5 e corectă pt pardoseală, iar functionarea termostatului e corespunzatoare. Dacă doriti, dați-mi pe email la cosmin_dn@yahoo.com nr Dvs de mobil si vă sun eu cu explicații mai detaliate, de asemenea vă trimit si alte materiale.

  • @irinaoncescu4147
    @irinaoncescu4147 Před 2 lety

    Buna ziua. Se poate modifica setarile termostatului astfel sa afiseze temperatura cu 0,1 grade si nu din 0,5 in 0,5 grade?
    Multumesc!

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 2 lety

      Bună ziua,
      Termostatul afișează temperatura din 0.5 în 0.5 C, nu există niciun parametru care să permită afișarea din 0.1 în 0.1 C. Dar asta e mai puțin important. Important este faptul că algoritmul inteligent TPI mentine temperatura constantă (fără fluctuațiile tipice unui termostat cu histetezis), deci asigură un confort termic superior, de asemenea un consum mai mic al cazanului/centralei cu circa 10%.

  • @cyp2mobile
    @cyp2mobile Před 2 lety

    Buna seara. Am un termostat CM927 opentherm conectat la o centrala viessman vitodens 100. Cand termostatul ajunge la temperatura setata, opreste flacara ( desi pe afisajul termostatului apare inca flacara) , dar pompa recircula apa in permanenta. Aproape toata iarna nu se opreste pompa. Nu stiu unde gresesc la setari. Imi puteti recomanda un model wifi, opentherm, eventual cu conectare internet ? Sau daca sunteti amabil cum pot seta corect acest termostat ca sa opreasca si pompa la un momendat. Multumesc anticipat

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 2 lety +1

      Bună seara, funcționarea (aproape) continuă a pompei nu e de la termostat, ci de la centrală (logica centralei). Am mai întălnit această funcționare și la alte centrale OpenTherm, personal nu mi se pare o problemă majoră. Viessmann a făcut niște modificări benefice ale OpenThermului la noul Vitodens 100 (lansat în aprilie 2021). Ca termostat OpenTherm cu wi-fi vă recomand Honeywell Home T6R (Lyric), dar e foarte probabil ca centrala să se comporte la fel din punctul de vedere al pompei. T6R este dual (Opentherm, respectiv on/off cu algoritm inteliigent TPI) și îi puteți cabla receptorul din bornele A și B (TPI) in loc de OT (OpenTherm) și nu veți mai avea această situație cu pompa. Iar TPI vă asigura o funcționare economică (10% consum mai mic de gaz decât un termostat convențional cu histerezis) și menținere precisă a temperaturii ambiante. Îmi puteți trimite nr Dvs de mobil la cosmin_dn@yahoo.com și putem discuta mai detaliat.

  • @mihaimanea5606
    @mihaimanea5606 Před 4 lety +1

    Foarte interesante detaliile, poate faceti un clip si despre sonda temperatura exterioara

    • @franzliszt841
      @franzliszt841 Před 4 lety

      Franz B Ma intereseaza toate setarile avansate ptr.T3R la centrala cu gaz
      Multumesc Honeywell Home...
      Brasov.

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 4 lety +3

      @Franz Liszt Din fabrica termostatul vine setat pentru centrale pe gaz cu setarile de parametri avansati Cr=6, Ot=1, va recomand sa-i lasati asa. Daca doriti porniri mai rare ale centralei, puteti seta Cr=3, Ot=2; in functie de cat de bine e izolata casa Dvs si de cat de frig e afara, la Cr=3 si Ot=2 e posibil sa observati mici fluctuatii ale temperaturii interioare. Tot ce trebuie sa stiti despre termostatele Honewyell Home (inclusiv T3R), algoritmul inteligent TPI, cum se acceseaza meniul de parametri avansati pentru fiecare termostat etc gasiti in acest film. Filmul este organizat pe capitole, TOATE CAPITOLELE AU LINK sub fereastra filmului, in pagina CZcams. Faceti clic pe butonul Show More / Arata mai mult de sub fereastra filmului si vedeti descrierea detaliata.

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 4 lety +1

      @Myhai Laurentiu Nu prea vad ce as putea spune intr-un film despre sonda exterioara. Sunt cateva conditii care trebuie respectate la instalarea acesteia: trebuie montata pe fatada nordica a cladirii (ca sa nu fie niciodata in bataia soarelui), sa nu fie situata langa surse de caldura (evacuare hota, guri de ventilatie, cos de fum etc). O centrala termica prevazuta cu sonda de temperatura exterioara (nu orice centrala accepta sonda exterioara) regleaza automat temperatura agentului termic in functie de temperatura exterioara: cand afara e mai frig, temperatura agentului termic e mai ridicata; cand e mai cald, aceasta e mai joasa. In general, in meniul centralei sunt cateva curbe disponibile (temp agent in functie de temp ext), acestea se aleg la punerea in functiune a centralei in functie de zona climatica, de niveluil de izolare termica a casei, cum au fost dimensionate radiatoarele etc.

    • @mihaimanea5606
      @mihaimanea5606 Před 4 lety

      Va multumesc frumos pentru raspuns, dar credeam ca ma puteti lamuri despre curbă de temperatura , adică cum lucreaza curbă de temperatura, eu am o centrala imergas vitrix tera , am 9 curbe de temperatura ,vroiam sa stiu pana la cat urca temperatura pe fiecare curbă!persoana care a facut reglajul a pus-o pe curba 4! Cum pot afla daca este curba corecta , va multumesc frumos

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 4 lety +2

      @Myhai Laurentiu In manualul centralei www.blackseasuppliers.ro/jq/server/php/files/6306/4/Manual-Victrix%20Tera%2028-32%201_RO.pdf la pag 10 gasiti curbele de temperatura. Curba 4 este o curba medie, adica nici foarte inclinata, nici foarte orizontala. Daca ne uitam la curba 4, observam ca centrala va nerge cu temperatura MAXIMA pe tur cand avem temperatura exterioara de -15 C. De exemplu, conform standardului romanesc de dimensionare a instalatiilor de incalzire, -15C este temperatura exterioara de calcul pentru sudul tarii; litoralul si o parte din vestul tarii (de ex Timisoara) are -12 C, Ardealul si Moldova au preponderent -18C, iar Brasovul, Covasna, Harghita si alte zone depresionare au - 21 C. Conteaza foarte mult si cum au fost dimensionate radiatoarele: radiatoarele mici (subdimensionate) au nevoie de temperaturi mai mari ale agentului termic cand afara e frig, pentru radiatiatoarele dimensionate mai generos e suficienta si o temperatura mai scazuta a gentului termic. Daca alegeti curbe cu indice mai mare de 4, adica 5, 6...9, temperatura agentului termic va fi mai mare decat pe curba 4 (raportat la aceeasi temperatura exterioara), la curbele 1, 2 si 3 tempeartura agentului termic va fi mai mica. Probabil cel care a facut punerea in functiune stie cum s-au dimensionat radiatoarele, de asemenea cum e izolata casa si, evident, si in ce zona climatica a tarii se afla casa Dvs.

  • @caraian91
    @caraian91 Před 6 měsíci

    Bună ziua, dețin un termostat T3R dacă trec la termostatul T6R la cutia receptorului mai trebuie sa fac ceva schimbări electrice? Sau rămâne așa si doar se resetează si împerechează cu noul termostat T6R

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 6 měsíci

      Bună ziua,
      Puteți folosi receptorul/releul T3R, îl resetați și îl împerecheati cu noul termostat T6R; tutorialul video al procedurii este în film la minutul 0:42:25. Poziția LED-urilor diferă puțin la cele 2 receptoare, dar principiul este același, procedura e foarte simplă. Dacă doriți, comunicați-mi la cosmin_dn@yahoo.com nr Dvs de mobil și vă trimit pe email și/sau whatsapp un fișier pdf cu informații utile, de asemenea putem vorbi la telefon dacă e nevoie (câștigăm timp, e mai simplu să vorbim în loc să scriem comentarii și mesaje lungi)

  • @cocopancu
    @cocopancu Před 2 lety

    Am o problema cu un T3R ...nu se mai conecteaza receptorul cu termostatul .....a mers o perioada cateva luni dar acum cu toate setarile si retsatarile ce am vazut si aici pe canal si din fisa tehnica becul verde de semnala nu se mai aprinde verde .

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 2 lety

      Dați-mi nr Dvs de mobil pe adresa cosmin_dn@yahoo.com și vă sun eu.

  • @mihaimanea5606
    @mihaimanea5606 Před 4 lety

    Buna ziua din nou:)! As dori sa achizitonez acest tip de termostat, dar am o intrebare ,acest algoritm TPI lucrează corect cu sonda mea de temperatura exterioară?este capabil să memoreze si sa invete tinand cont ca temperatura apei din centrala se modifica in functie de temperatura exterioară?va multumesc frumos

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 4 lety +1

      Myhai Laurentiu Buna ziua! Da, va lucra foarte bine cu sonda de temperatura exterioara.

    • @mihaimanea5606
      @mihaimanea5606 Před 4 lety +1

      Ok,va multumesc foarte frumos ,o sa il comand,abia astept sa il vad la lucru:)

  • @carmendobrescu-zangor4536
    @carmendobrescu-zangor4536 Před 7 měsíci

    Buna ziua
    Detin un termostat T4R. Am setat parametrii CR 6 cu OT 5 min. pentru plecari mai rare a centralei.
    Dar mi se pare rece in casa.
    Ce setare as putea face , ptr a pleca mai des.? De ex. 6 cicluri cu 3 minute ? Temperatura centrala agent termic. 55 grade..
    Va multumesc anticipat.

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 7 měsíci +1

      Bună ziua, ați spus corect: vi se pare. Pentru că termostatul menține constantă temperatura setată. Senzația de rece poate avea multe cauze: temperatură interioară setată la o valoare mică, suprafețe vitrate relativ mari, pereți exteriori neizolați, radiatoare subdimensionate și temperatură scăzută a agentului termic, radiatoare neaerisite, instalație dezechilibrată hidraulic etc. Vă recomand să setați din centrală temperatura maximă a agentului termic la 60 C. Iar parametrii termostatului îi puteți pune la Cr=3 sau 6, Ot=5. Dacă doriți, comunicați-mi nr Dvs de mobil la cosmin_dn@yahoo.com și vă sun pentru a discuta în detaliu despre instalația Dvs.

  • @hello_everyone...
    @hello_everyone... Před 7 měsíci

    Buna ziua, am o centrala in condensatie Buderus GB022i 20 kW, termostatul de camera honeywell dt92e cr ot tpi setari, cum ar trebui sa-l reglez pentru condens maxim, multumesc pentru informatiile date Nota: Are sistem de radiatoare tip fagure.

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 7 měsíci

      Buna ziua, pastrati setarile de fabrica Cr=6, Ot=1. Setati din centrala temperatura maxima a agentului termic la 60 C.

  • @petreruta9290
    @petreruta9290 Před 3 lety

    Salut!Am o centrală veisman vitodens 100 de 35 de kw o suprafață totală de încălzire de 200 m cu 12 calorifere și un boiler cu serpentină de 150 l.Fiecare calorifer are montat robinet cu cap termostatat .Mai este necesar montarea unui ambient de cameră?Dacă da cum se folosesc?Ms

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 3 lety +1

      Bună ziua,
      ati mai pus aceasta intrebare si ieri este la filmul cu robineti termostatici si v-am raspuns: e foarte bine să aveți robineți și capete termostatice + TERMOSTAT pentru a optimiza consumul centralei. Vă recomand să montați termostatul în camera cea mai răcoroasă din casă; în acea cameră deschideți robinetul radiatorului la MAXIM permanent. In fiecare camera va setati temperatura dorita folosind capul termostatic de pe radiatorul respectiv.

    • @petreruta9290
      @petreruta9290 Před 3 lety

      @@cosminnita2820 Mulțumesc! Am înțeles

  • @40criss
    @40criss Před 3 lety

    Multumesc frumos pentru tutorial !
    Am un termostat T3R, centrala Ariston pe gaz si doresc sa anulez TPI si sa functioneze in modul histerezis (acum consuma mult, iar caldura nu este suficienta, setat la 22.5C, dupa un an de functionare, desi arata 22.5, alt termometru indica cu 1-1,5C mai putin ). Vreau sa vad cum este mai bine, cu sau fara TPI. Si de asemenea, cum il pot trece inapoi pe TPI, daca va fi cazul. Va multumesc anticipat.

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 3 lety +2

      Buna ziua,
      Consumul mare de gaz al centralei (apropo, cu ce comparati cand spuneti ca este "mare"?) nu este in niciun caz datorat algoritmului TPI; dimpotriva, algoritmul inteligent TPI asgura o reducere a consumului cu circa 10% (conform TACMA si Universitatii din Salford); din experienta, va pot spune ca am intalnit foarte multe cazuri cand consumul a scazut si cu 15-20% dupa inlocuirea termostatului cu histerezis cu un termostat Honeywell Home cu TPI.
      Cateva cauze posibile ale consumului mare de gaz: 1) radiatoare subdimensionate (in special cel din camera in care e instalat termostatul) ; 2) instalatie neaerisita (in special radiatorul mentionat anterior) 3) instalatie dezechilibrata hidraulic, iar radiatorul cel mai defavorizat sau unul din cele defavorizate este cel din camera cu termostatul 4) izolatie termica a casei slaba etc. De asemenea, fiecare grd C cu care cresteti temperatura in casa mareste consumul cu 7-10%.
      Algortimul TPI este folosit pe termostatele Honeywell Home de circa 15 ani, in ultimii 2-3 ani si alti producatori au inceput sa-l implementeze datorita avantajelor: mentinere constanta a temperaturii (deci confort termic) si functionare economica a centralei (deci eficienta energetica).
      Un termostat cu histerezis determina porniri rare ale centralei (cu mentinere a centralei pornita un timp mai indelungat) si fluctuatii ale temperaturii ambiante + consum mai mare de gaz.. La termostatele Honeywell Home nu exista posibilitatea anularii propriu-zise a algoritmului TPI; setarea Cr=12, Ot=5 ar fi oarecum apropiata de un termostat cu histerezis mare - nu merita, dupa parerea mea.
      Daca chiar doriti sa experimentati, eu va recomand setarea Cr=3, Ot=5 (porniri mai rare ale centralei, dar functionare economica si mentinere a temperaturii) SAU Cr=1, Ot=5 (porniri foarte rare, o puteti folosi in special daca imobilul e bine izolat - altfel, pot exista unele fluctuatii ale temperaturii ambiante). Proceduara de schimbare a parametrilor T3R este in acest film la minutul 0:35:22 Cronotermostatul wireless Honeywell Home T3R - meniul de parametri avansati
      Referitor la diferenta de temperatura ambianta afisata intre termostatul Honeywell Home si un alt termostat sau termomentru: o diferenta de 0,5 - 1 C este uneori posibila si normala, iata explicatia www.honeywellhome.com/us/en/support/7-day-programmable-thermostats-1/ Recapitulez pe scurt continutul link-ului in engleza de mai sus: corpul uman sesiseaza o valoare medie a temperaturii de radiatie de la corpurile inconjuratoare (mobila, pereti, ferestre etc), nu strict temperatura aerului din camera; termostatele Honeywell masoara aceasta temperatura resimtita de corp, nu cea a aerului din incapere, spre deosebire de majoritatea termometrelor si termostatelor de pe piata, de aici rezulta uneori mici diferente intre valoarea temperaturii de pe termostatul Honeywell si cea de pe termometru.
      De asemenea, afisajul termostatului Honeywell rotunjeste valoarea temperaturii afisate la 0,5C; de exemplu, la setpoint de 21 C, centrala va fi in stare oprita cand in camera sunt 21,5 C si va fi in stare pornita la 20,5 (adica simte variatia temperaturii in camera), dar afisajul va ramane la 21 C (in exemplul din link-ul de mai sus sunt date valorile temperaturii in grd Fahrenheit, +/-1 grd Fahrenheit ca diferenta/variatie de temperatura inseamna +/- 0,5 grd Celsius).
      Cum spuneam mai sus, va recomand sa verificati si sa remediati cauzele cresterii consumului de gaz enumerate la inceputul comentariului meu.
      Daca doriti alte clarificari sau informatii suplimentare, imi puteti lasa nr Dvs de mobil la adresa de email cosmin_dn@yahoo.com.

    • @40criss
      @40criss Před 3 lety

      @@cosminnita2820 Va multumesc frumos pentru raspuns. Instalatia este noua (de fix 1 an), locuinta este noua, izolata. Am cronometrat cat sta pornita centrala atunci cand da drumul la flacara si merge undeva la 40-45 de sec. cu setarea din fabrica. O sa incerc setarea Cr=3, Ot=5.

  • @ioancostescu208
    @ioancostescu208 Před 3 lety

    Excelente informatii despre parametri si algoritmi. Ati facut referire despre termostatul hwll T3R cu setari pentru cazane cu combustibil lichid. Am achizitionat un astfel de termostat , pentru cazan cu gaz, care a fost montat de instalator , cu toate acestea nu functioneaza optim. Desi pe receptor cele doua leduri sunt aprinse, iar pe termostat apare imaginea de flacara , iar temperatura este pe cazan este sub 5o(centrala Viessmann), nu porneste flacara la cazan.

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 3 lety +2

      Bună ziua, sunt mai multe cauze posibile, enumăr câteva: 1) firele legate greșit (sau contact imperfect în riglete sau fire întrerupte) între receptor și placa electronică a centralei; firele trebuie legate în bornele A și B ale receptorului 2) temperatura agentului termic din centrală a atins deja valoarea maximă setată pe panoul acesteia etc. Vă rog să-mi comunicați nr Dvs de mobil la adresa cosmin_dn@yahoo.com și vă sun eu pentru a face împreună câteva verificări. Rezolvăm.
      PS: ați menționat cazanele pe combustibil lichid. Termostatele Honeyell Home nu sunt numai pentru un singur tip de combustibil: ele pot fi utilizate și pe cazane (centrale) pe gaz, electrice, combustibil lichid, peleți, pompe de căldură etc, de asemenea pentru comanda pompelor de circulație, vanelor de zonă etc. Trebuie doar modificați parametrii avansați Cr și Ot ai termostatului. Ne auzim la tel, astept nr Dvs pe email. Vă doresc o zi frumoasă!

  • @16val86
    @16val86 Před 2 lety

    Buna ziua,
    O mica nelamurire am, la un t3r, si anume: OT am inteles ce face, este timpul minim cat este pornit cazanul. Minim, adica porneste de la 1 min si poate dura si 1 ora..etc. in schimb CR nu inteleg exact ce face. Este numarul de cicluri pe ora. Daca il setez la 3 porneste de 3 ori indifernet daca e nevoie sa porneasca 1 data sau de 10 ori? Tot de 3 ori porneste? Sau daca e pe 6, la fel? Porneste de 6 ori? Poate nu este nevoie sa porneasca deloc. De ce sa porneasca de 6 ori. Acea valoare de porniri/ora este fixa? Nu se adapteaza in functie de temperatura? Multumesc!

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 2 lety

      Termostatul T3R (la fel ca toate termostatele digitale Honeywell Home) urmăreste PERMANENT temperatura în cameră, pornind centrala numai CÂND și CÂT e nevoie, conform algoritmului inteligent TPI (Timp - Proporțional - Integral), caracterizat de cei 2 parametri: Cr (cycle rate = nr de cicluri/oră) și Ot (minimum ON time = timpul MINIM cât menține centrala pornită). Cu Ot am văzut că ați înțeles despre ce e vorba. Să vă explic cu Cr și ciclurile. Un ciclu este intervalul dintre 2 porniri, deci este compus dintr-o perioadă cât centrala e menținută PORNITĂ + o perioadă cât centrala e menținută OPRITĂ. Cr = 6 înseamna MAXIM 6 cicluri/oră (deci pot fi și MAI PUȚIN DE 6). De exemplu, la setarea de fabrică Cr=6, Ot=1 vor exista MAXIM 6 porniri/oră (pot fi și mai puține), iar la fiecare pornire centrala va fi menținută pornită MINIM 1 minut (sau mai mult). Dacă doriți porniri mai rare ale centralei puteți seta Cr=3, Ot=5. În particular, T3R permite și setarea Cr=1, Ot=5 (în afară de noul Evohome, T3 și T3R sunt singurele termostate care permit setarea Cr=1), care determină porniri și mai rare ale centralei; ATENȚIE! Setarea Cr=1, Ot=5 se va folosi NUMAI la case sau apartamente FOARTE bine izolate termic.
      Precizez că termostatele Honeywell Home nu au histerezis, asigurând o temperatură constantă în încăpere (spre deosebire de cele cu histerezis) și un consum mai mic de gaz cu circa 10% față de acestea.
      Dacă mai aveți întrebări, dați-mi un email cu nr Dvs de mobil la cosmin_dn@yahoo.com și vă sun eu.

  • @matracion8868
    @matracion8868 Před rokem

    Bună ziua, felicitări pentru materiale oferite de foarte bună calitate și foarte explicite . M-au ajutat foarte mult atât în vederea achiziționării cât și în vederea setarilor pentru termostatul Honeywell T3R .
    Am modificat parametri 2CR 3 și 3OT 5 așa cum ați precizat și în alte comentarii pentru o centrala pe gaz convențională.
    Acum o întrebare vă rog . Ar trebui modificați și parametrii 17OP , 18OS din valoarea 0 pe care o indică acum în valoarea 1 ? Ce reprezintă acești parametrii mai exact . Mulțumesc anticipat.

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před rokem +1

      Buna ziua,
      17OP: = Optimum Start (start optim); 0 = Dezactivat; 1 = Activare Optimum Start activat; 2 = Activare Start Intarziat
      18OS = Optimum Stop (oprire optima); 0 = Dezactivat; 1 = Activare Optimum Stop
      Cei 2 parametri au sens NUMAI daca faceti un program de timp si temperatura, adica in modul AUTO, nu pe MANUAL (pe MANUAL schimbati setpointul de temperatura din butoanele + si -). E decizia Dvs daca doriti sa-i modificati sau ii lasati la valoarea din fabrica (0).
      Optimum Start: termostatul invata cat de repede se incalzeste camera si porneste incalzirea MAI DEVREME, astfel incat la ora stabilita camera e DEJA la setpoint (altfel, la ora respectiva INCEPE sa incalzeasca). Evident, creste putin consumul de gaz.
      Start intarziat = Economiseste energie (combustibil = gaz etc) intarziind putin pornirea centralei in functie de diferenta de temperatura dintre setpoint si temperatura masurata in in camera
      Optimum Stop: oprire oprima. Ecomomiseste energie oprind incalzirea putin mai devreme decat ora programata. Daca temperatura in camera e aproape de setpoint, nu se va resimti niciun disconfort, dar va avea efect in reducerea consumului de gaz.

  • @marcflavius7549
    @marcflavius7549 Před 8 měsíci

    Bună ziua. Am achiziționat un termostat T4R si nu înțeleg cum funcționează. Am văzut ca ați spus ca necesita timp pana "învață" cum sa funcționeze, dar am depășit o luna de când tot pornește centrala de zeci de ori pe zi, si in loc sa încălzească caloriferele doar le dezmorțește. In acest fel am un consum mare de gaz, si lipsă de confort termic. Daca măresc eu temperatura la termostat cu 1-2 grade, merge cateva minute si îmi arată ca a ajuns la acea temperatura dar este fals, deoarece alte termometre din casă arată o cu totul alta temperatura, adică cu 1-2 grade mai puțin. Ce as putea face deoarece ma gândesc serios sa schimb termostatul.

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 8 měsíci

      Bună ziua,
      Nu e nimic în neregulă cu termostatul Dvs. Dati-mi nr Dvs de telefon pe email la adresa cosmin_dn@yahoo.com. Vă sun eu ulterior și veți înțelege cum funcționează și avantajele acestuia.

  • @marianneicu76
    @marianneicu76 Před 8 měsíci

    Buna seara, am o centrala Herman thesi condensing 32 kwsi am cumpărat de curand un t3r pe care inca nu l-am montat. Întrebarea mea este daca va fi compatibil cu centrala mea ? Si daca va trebui modificat cr si ot?
    Mulțumesc anticipat pentru răspuns

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 8 měsíci

      Bună seara,
      Da, T3R este compatibil cu centrala Dvs. Dacă sistemul Dvs este cu încălzire în pardoseală, vă recomand să schimbați parametrii termostatului la valorile Cr=3, Ot=5. Dacă sistemul este cu radiatoare, puteți păstra setările de fabrică Cr=6, Ot=1.
      Daca doriți, comunicați-mi adresa Dvs de email la cosmin_dn@yahoo.com și vă trimit mai multe informații.

  • @mihalkomarc4823
    @mihalkomarc4823 Před 2 lety

    Buna ziua asi avea o informare am o centrala buderus in condensare și asi vrea să știu dacă este compatibil termostatul Honeywell DT92A și asi mai vrea sa vă întreb dacă deschid geamul cum sa fac cu termostatul

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 2 lety

      Bună ziua,
      Da, termostatul DT92 este compatibil cu centrala Dvs Buderus; vă recomand să setați parametrii termostatului la valorile Cr=3, Ot=5. Procedura de schimbare a parametrilor DT92 este în film la minutul 0:23:37.
      Când deschideți fereastra puteți seta termostatul pe temperatura 5 grd; să nu uitați să treceți termostatul pe temperatura de confort după ce închideți fereastra.

  • @carmendobrescu-zangor4536
    @carmendobrescu-zangor4536 Před 8 měsíci

    Buna ziua
    Am o rugaminte, sa mi dati un sfat, vreau sa mi cumpar un termostat honeywell, ce imi recomandati intre T3R, T4R, sau T6R. Care din ele este mai nou ?
    Mentionez ca am o centrala ariston clas one.
    Multumesc.

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 8 měsíci

      T6R este singurul dintre cele 3 care se poate controla și de la distanță de pe smartphone. Iar dintre T4R și T3R, T4R este mai nou. Toate 3 sunt termostate programabile (cronotermostate). T4R are un design mai modern decât T3R, de asemenea are funcția de răcire (nu vă e de folos în cazul unei centrale termice, care face numai încălzire); de asemenea, T4R are și funcționare cu protocol OpenTherm, care nu vă ajută cu nimic, întrucât centrala Ariston nu are OpenTherm; în fine, T4R și T6R pot fi programate cu până la 6 intervale de temperatură și timp pe zi, iar T3R cu maxim 4. Toate 3 funcționează cu algoritmul inteligent TPI (Timp - Proporțional - Integral).

  • @voidul4748
    @voidul4748 Před 2 lety

    Genial videoul! Bravo! Mi-a prins bine, nu știam de ce pornește centrala la fiecare 15 minute și doar ține caloriferele dezmorțite. Mi-a venit un consum mai mare datorită acestui lucru.
    Precizez că am un Bosch 2300w pe condensație pe gaz. Termostat honeywell t3h700rf0091.
    Caloriferele sunt din tabla corect proporționate pentru încăpere.
    Temperatura calorifere setată pe 55 grade.
    Mi se pare ciudat faptul că pornea la fiecare 10-15 minute, mergea 5 minute și dupaia se oprea, ce e drept temperatura era de 22 setată.
    TO pe 0.5 de la 0 ( pentru a pastra totuși puțin temperatura mai ridicata și să nu pornească fix la temperatura setată)
    Alte recomandări de setări oare mai aveți? CR și OT pentru centrale in condensare pe gaz cât este recomandat? 1 și 6?
    Va mulțumesc pentru video!

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 2 lety

      Bună ziua,
      Să clarificăm de la început: nu ați avut consum "mai mare", nu știu la ce vă raportați când spuneți asta. Rolul termostatului și al algoritmului inteligent TPI nu este să țină calorifetele "fierbinți", ci să asigure temperatura CONSTANTĂ în încăpere. Pornirile centralei sunt normale pentru a menține temperatura constantă și sunt corelate cu setările termostatului și cu pierderile de căldură ale încăperii. Algoritmul TPI vă asigură un consum de gaz cu circa 10% mai mic decât un termostat cu histerezis.
      Nu are niciun rost setarea TO 0.5.
      Eu vă recomand parametrii Cr=3, Ot=5. La setarea Cr=6, Ot=1 (cea de fabrică, care e ok) pornirile vor fi mai scurte și mai dese. Dacă pornirile dese vă nemulțumesc, puteți seta și Cr=1, Ot=5 pentru porniri foarte rare, dar e posibil să aveți unele fluctuații ale temperaturii ambiante (depinde cât de frig e afară și cât de bine e izolat termic imobilul Dvs).
      Dați-mi un email la adresa cosmin_dn@yahoo.com (eventual si cu nr Dvs de mobil) și vă mai trimit un document cu informații utile.

  • @bogdaniulyan5623
    @bogdaniulyan5623 Před rokem

    Buna seara. Eu am un termostat Honeywell Cm 727 si am incalzire in pardoseala toata casa . Trebuie sa schimb ceva in parametri sa functioneze mai bine? Prezizez ca centrala porneste foarte des. Multumesc.

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před rokem

      Bună seara, pentru încălzire în pardoseală vă recomand să schimbați parametrii termostatului la valorile Cr=3, Ot=5; procedura o găsiți în film la 0:30:36. Această setare a algoritmului TPI asigură confort și funcționare economică a centralei, de asemenea menține pardoseala caldă (senzație plăcută la picioare). Dacă doriți, comunicați-mi adresa Dvs de email la cosmin_dn@yahoo.com și vă trimit mai multe informații utile.

  • @dragosarsu3702
    @dragosarsu3702 Před 7 měsíci

    Intampin si eu o problema, am o centrala mai veche Hermann, este ok termostatul, insa am temperatura setata pe 23.5 grade, in casa 23.5 grade si centrala porneste din 20 in 20 de minute aproximativ, nescazand temperatura in perioada asta. Este vreo setare prin care sa scada gen 1 grad si ulterior sa porneasca? Ca si cand porneste, merge 30 de secunde si se opreste pt ca temperatura e cea indicata la fel cu cea setata. Un raspuns va rog din suflet. Multumesc

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 7 měsíci

      Bună ziua,
      Tocmai asta e ideea: temperatura să nu scadă, asta face algoritmul inteligent TPI: consum de gaz cu 10% mai mic decât în cazul termostatelor clasice și tempetatură constantă, fără fluctuații, deci confort termic.
      Dați-mi nr Dvs de mobil și modelul de termostat (DT92, T3R, T6R etc) la adresa cosmin_dn@yahoo.com; vă sun și modificăm in 2 minute parametrii algoritmului, dacă doriți. De asemenea, o să vă trimit un document pdf cu informații utile.

  • @victorpetrurusu1660
    @victorpetrurusu1660 Před 6 měsíci

    Bună seara.Am un termostat T6R de care sunt mulțumit dar nu pot spune ca e un termostat care face economie la energie sau nu deoarece este primul termostat care il folosesc deoarece in primăvara lui 2023 mi-am montat centrală.Ce pot sa spun cami se pare ca pornește centrala cam des uneori face o pornire una după alta la nici două minute distanță!De de oare?Remarc faptul ca mai tot timpul caloriferele sunt călduțe si Intra-devar temperatura ambientală este foarte constantă.Socrul meu are un termostat obisnuit manual chiar si fără histerezis si centrala pornește mult mai rar si caloriferele între cicluri sunt complet reci .Ma intreb acum care din termostate face economie?
    Un service pentru aceste termostate unde este in București?Nu stiu daca este o problemă a termostatului dar am două probleme de semnalat:
    1: cand centrala se oprește ledul de la receptor si flacăra de pe termostat uneori raman active si peste 30 de secunde până se opresc si ele.
    2:am pus pe aceeași măsuță încă două termometre de cameră si intre termostat si celelalte termometre există o diferență uneori de până la 1.5 grade (temperatura mai mica la termostat )
    Mulțumesc.

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 6 měsíci

      Buna ziua,
      Nu este nimic in neregula cu termostatul Dvs T6R: nici pornirile, nici diferenta de temperatura pe care o observati uneori etc.
      Pornirile relativ dese se datoreaza algoritmului inteligent TPI (Timp - Proportional - Integral).
      Conform datelor furnizate de asociația TACMA și Universitatea din Salford (Marea Britanie), termostatele cu algoritm TPI asigura:
      - economie de combustibil de circa 10% față de termostatele convenționale on/off cu histerezis
      -un nivel superior de confort termic, prin reducerea semnificativă (practic, eliminarea) a fluctuațiilor temperaturii ambiante - ceea ce ati observat si Dvs.
      Din experienta mea (am discutat pe acest subiect cu cateva sute de clienti utilizatori de termostate Honeywell Home de-a lungul timpului), economia fata de un termostat clasic este de 10 - 15%. Apropo de intrebarea Dvs: termostatul Dvs T6R cu algoritm TPI asigura o functionare mai eficienta decat cel al socrului Dvs, care este clasic (deci cu histerezis), deci consumul ar fi mai mic cu T6R; evident, daca ne raportam la aceeasi instalatie.
      Daca va deranjeaza acele porniri, puteti modifica parametrii algoritmului TPI din meniul AVANSAT al T6R la valorile Cycle rate = 3, Minimum ON time = 5, valori care sunt foarte bune pentru centrale pe gaz pe instalatii cu incalzire in pardoseala, dar si gaz cu radiatoare, peleti etc. Tutorialul video pentru schimbarea acestor parametri este in acest film la minutul 0:39:58; si cu acesti parametri se pastreaza avantajele algoritmului TPI.
      Referitor la diferenta de temperatura intre ce indica T6R si cele 2 termometre:
      www.honeywellhome.com/us/en/support/7-day-programmable-thermostats-1/
      Recapitulez pe scurt conținutul link-ului în engleză de mai sus: corpul uman sesisează o valoare medie a temperaturii de radiație de la corpurile înconjurătoare (mobilă, pereți, ferestre etc), nu strict temperatura aerului din camera; termostatele Honeywell Home măsoară această temperatură resimțită de corp, nu cea a aerului din încăpere, spre deosebire de majoritatea termometrelor și termostatelor de pe piață,de aici rezultă uneori mici diferențe între valoarea temperaturii de pe termostatul Honeywell și cea de pe termometru.
      De asemenea, afișajul termostatului Honeywell Home rotunjește valoarea temperaturii afișate la 0,5C; de exemplu, la setpoint de 21 C, centrala va fi în stare oprită când în camera sunt 21,5 C și va fi în stare pornită la 20,5 (adică simte variația temperaturii în camera), dar afișajul va rămâne la 21 C (în exemplul din link-ul de mai sus sunt date valorile temperaturii în grd Fahrenheit, +/-1 grd Fahrenheit ca diferență/variație de temperatura înseamnă +/- 0,5 grd Celsius).
      Daca doriti ca termostatul T6R sa arate si sa ia in considerare o valoare a temperaturii identica sau mai apropiata de cele 2 termometre, puteti seta parametrul TEMPERATURE OFFSET(Compensarea/calibrarea) al T6R la +0,5 sau +1 (daca acum ziceti ca arata mai putin decat cele 2 termometre); pentru a modifica acest parametru trebuie sa intrati in meniul de parametri STANDARD ai termostatului (cu apasare SCURTA pe butonul de pe ecran, nu 5 secunde, ca la parametrii avansati). Va invit sa vizionati si filmul despre T6R, unde prezint meniul de parametri STANDARD czcams.com/video/d9ujUBrW97Q/video.html
      Daca doriti mai multe detalii despre algoritmul TPI si functionarea termostatelor Honeywell Home, comunicati-mi nr Dvs de mobil la adresa cosmin_dn@yahoo.com si va sun eu (castigam timp, in loc sa scriem mesaje si comentarii lungi cu explicatii), de asemenea va pot trimite pe email si/sau whatsapp un document pdf cu informatii suplimentare.

  • @alexandrescumihai3914
    @alexandrescumihai3914 Před 7 měsíci

    Bună ziua, am varianta round și aș vrea să știu dacă îi afectează perioada de învățare din moment ce eu îi setez setpoint ul pe timp de zi la 22 de grade și seara la 23
    Și mai sunt momente când apare flacăra pe termostat și nu se declanșează centrala
    Mulțumesc frumos!

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 7 měsíci

      Bună ziua, procesul de învățare nu este afectat dacă schimbați setpointul termostatului Round.
      Referitot la simbolul de flacără: el nu este un indicator că centrala este pornită sau că trebuie să pornească. Termostatul identifică o cerete de căldură (pe care o cuantifică procentual) și decide dacă e cazul sau nu să pornească centrala. Cu alte cuvinte, dacă simbolul de flacără este afișat, dar centrala nu pornește, înseamnă că temperatura este la setpoint sau foarte aproape, iar termostatul calculează pașii următori ai algoritmului TPI (când să pornească centrala și cât să o mențină pornită).
      Pentru informații mai detaliate, vă rog să-mi comunicați adresa Dvs de email la cosmin_dn@yahoo.com și vă trimit un pdf cu explicații detaliate (sau un nr de mobil și vă trimit pe whatsapp)

  • @branandrei309
    @branandrei309 Před 2 lety

    Buna ziua, detin de doua saptamani un Honeywell T3R si am o dilema. Este pe modul manual iar daca in casa sunt 23 de grade si eu setez 23.5 ca sa porneasca la cateva secunde ajunge si temperatura ambientala la 23.5. Iar apoi daca apas pe minus sa revin la 23 de grade, revine si temperatura ambienta la 23 de grade. Intrebarea mea este, de ce se modifica temperatura ambientala dupa temperatura setata? Multumesc

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 2 lety +1

      Buna ziua, termostatul afiseaza temperatura din 0,5 in 0,5 C, la o variatie mica a setpointului (0,5 C) termostatul incepe sa faca calcule pentru a cuantifica necesarul de caldura (exprimat ca procent intre 0 - 100% in cadrul algoritmului TPI). Daca este nevoie, termostatul va porni centrala.
      Nu este nimic anormal, termostatul functioneaza normal.
      Daca doriti sa verificati rapid comunicarea wireless termostat - receptor, mariti setpointul cu 3-4 grd peste temperatura camerei: termostatul va identifica rapid cerere mare de caldura (100%) si LED-ul verde se va aprinde pe receptor pentru confirmare.
      Asa cum precizez si in film, termostatele cu algoritm inteligent TPI (Timp - Proportional - Integral) au 2 avantaje majore fata de cele cu histerezis:
      1) Consum de combustibil cu aprox 10% mai mic, conform studiilor TACMA si Universitatii din Salford (Marea Britanie)
      2) Temperatura constanta in camera, fara fluctuatii, deci confort termic superior
      Daca vi se pare ca centrala porneste prea des, puteti modifica parametrii termostatului la valorile Cr=3, Ot=5 conform procedurii de la 0:35:22. Daca aveti si alte intrebari, imi puteti trimite nr Dvs de mobil la cosmin_dn@yahoo.com si putem vorbi in detaliu, castigam timp amandoi.

    • @branandrei309
      @branandrei309 Před 2 lety +1

      @@cosminnita2820 Multumesc mult pentru raspuns, acum am inteles cum functioneaza.
      O zi buna va doresc!

  • @AndreyJohnny
    @AndreyJohnny Před 7 měsíci

    Bună ziua! Recent am intrat în posesia unui termostat Honeywell DT 92A și as vrea sa știu dacă se poate dezactiva funcția TPI sau nu? Mulțumesc!

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 7 měsíci

      Bună ziua, TPI nu se poate dezactiva, dar se pot modifica parametrii la valorile Cr=3, Ot=5 pentru porniri mai rare ale centralei. Cu aceste setări se păstrează avantajele pe care le conferă algoritmul TPI: consum de gaz cu 10-15% mai mic decât în cazul termostatelor clasice și temperatură constantă (fără fluctuații, deci confort termic superior).
      Găsiți procedura de schimbare a celor 2 parametri in film la 0:23:37. Dacă doriți, comunicați-mi adresa Dvs de email și/sau nr de mobil la cosmin_dn@yahoo.com și vă trimit pe email si/sau whatsapp un pdf detaliat despre TPI si termostatele Honeywell Home. Veți înțelege că nu are rost să vă mai gândiți la anularea TPI, iar schimbarea acelor parametri e suficientă (și avantajele se păstrează).

  • @allexif1
    @allexif1 Před rokem

    Buna, după vreo 3 săptămâni de folosire a termostatului t3r am observat ca valoarea temperaturii pe care o setez ca și target îmi apare și ca valoarea a temperaturii actuale, astfel și temperatura target dar si cea din modul stand by este mereu aceeași, îmi puteți spune va rog daca îmi scapă mie ceva sau de ce a început sa se comporte astfel ? Mulțumesc anticipat. Nu l-am resetat deoarece nu as vrea sa piardă toată informația din care a învățat in cele 3 săptămâni.

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před rokem +1

      Bună seara,
      Fenomenul este normal, nu este nimic în neregulă cu termostatul. El face asta când modificați temperatura țintă (setpointul) cu puțin, pentru că face calcule (e în banda proporțională și actionează algoritmul TPI). În decizia de a porni sau nu centrala (și când să o pornească), el ia în considerare temperatura reală (corectă) din încăpere.
      Dacă doriți explicații mai detaliate, puteți să-mi trimiteți nr Dvs de mobil la adresa cosmin_dn@yahoo.com și vă sun eu.

  • @4everoltean
    @4everoltean Před 2 lety

    Buna ziua, am un termostat Honeywell RTH6580WF1001 si o centrala Viessmann Vitopend 100. Stiti cumva daca pot sa folosesc acest termostat cu centrala si care modul ar trebui sa urmaresc in tutorialul Dv? Mutumesc mult

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 2 lety +1

      Buna ziua,
      Acesta este un termostat care se vinde numai in SUA si Canada, este pentru sistemele de incalzire si racire specifice din aceste tari, care sunt preponderent pe aer (deci au si ventilator etc) si au si multe alte particularitati. O recomandare calduroasa pentru Dvs si pentru toti cei care citesc acest comentariu: NU mai cumparati termostate si automatizari pentru sisteme de incalzire din SUA sau Canada sau fabricate pentru aceste tari! Sunt sanse foarte mari sa nu le puteti utiliza in Europa si in Romania. In plus, nu aveti garantie si nici suport tehnic pentru ele.
      Am gasit aici documentatia termostatului achizitionat de Dvs: www.honeywellmanual.com/pdf/honeywell%20rth6580wf%20manual.pdf …
      .Este un termostat cu wi-fi care functioneaza NUMAI cu aplicatia Total Connect Comfort din SUA si Canada, nu cea din Europa.
      Din punct de vedere electric: la pag 13 in manual scrie ca acest termostat are nevoie de un fir de comun pentru alimentare 24 V ca (deci nu 220 V ca).
      Nu aveti ce setari de parametri sa urmariti in filmul meu, care nu are nicio legatura cu acest termostat. Nu stiu ce schema electrica din acest manual sa va recomand pentru centrala Dvs Viessmann Vitopend, care are nevoie probabil de numai 2 fire. Acest termostat are 5 fire.
      Daca reusiti sa faceti legaturile electrice, de la pag 50 a manualului din link-ul de mai sus puteti incerca setarea Functiei 1 din tabel la valoarea 3 (Heat Only), la Functia 5 (Heating Cycle Rate) puteti seta 3 (Hot Water or High Efficiency Furnace), Functia 14 la valoarea 1 (Celsius).
      Nu incercati sa realizati singur legaturile electrice, chemati un partener de service al producatorului centralei (Viessmann).
      Recomandarea mea e sa achizitionati din Romania un termostat Honeywell Home care se vinde in Europa si Romania, de exemplu T6R (Lyric) wireless cu wi-fi, se poate controla de pe smartphone cu aplicatia Honeywell Home : czcams.com/video/d9ujUBrW97Q/video.html ,
      getconnected.honeywellhome.com/ro/termostatul-inteligent-t6.html
      getconnected.honeywellhome.com/ro/asistenta-pentru-termostatul-inteligent-t6-si-t6r.html
      getconnected.honeywellhome.com/ro/files/support/lyrict6userguidero.pdf
      getconnected.honeywellhome.com/ro/files/support/lyrict6installationro.pdf

    • @4everoltean
      @4everoltean Před 2 lety +1

      @@cosminnita2820 multumesc mult!

  • @valentinaconon
    @valentinaconon Před 3 lety

    Buna seara, ce parere aveti despre termostatul THR872BEE HomeExpert by Honeywell? Are aceasta functie TPI? Sau sa ma orientez spre alt termostat de la Honeywell? Daca da, care ar fi modelul? Bugetul nu este foarte mare. Centrala pe gaz, 25kw, ap. 4 camere. Multumesc!

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 3 lety

      Bună seara,
      Termostatul programabil (cronotermostat) HomeExpert THR872BE este echivalentul termostatului Honeywell CMT727, ambele sunt wireless și au algoritm inteligent TPI. Vă recomand și noul termostat programabil wireless Honeywell Home T3R, e foarte bun, are algoritm TPI. Și pe acesta il găsiți în Dedeman, cred că are preț mai mic decăt THR czcams.com/video/h62i-zGefZs/video.html

    • @valentinaconon
      @valentinaconon Před 3 lety

      @@cosminnita2820, multumesc. M-am uitat si la varianta T3R. Vad ca este o varianta mai moderna si da, pretul este mai mic in dedeman. Mai am o singura nelamurire, care este diferenta dintre cele doua, CMT 727 si T3R? Are setari in plus sau nu. Am citit fisele tehnice ale ambelor dar deja.. ma pierd in detalii.. 🤦‍♀️

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 3 lety

      @@valentinaconon Da, T3R are in plus o inca o valoare posibila a parametrului avansat Cr, si anume Cr=1, iar CMT727 are cea mai mica valoare a lui Cr =3; setarea Cr =1 (numar de cicluri /ora) va ajuta in special la pompe de caldura, unele cazane pe peleti etc (asigura un numar mai mic de porniri ale echipamentului). La o centrala pe gaz e suficient sa setati Cr=3 pentru porniri mai rare.

    • @valentinaconon
      @valentinaconon Před 3 lety

      @@cosminnita2820 , multumesc frumos. L-am instalat (modelul T3R) de aproximativ o luna. Nu am schimbat cr3 e tot pe cr6 desi se porneste cateodata de mai mult de 6 ori pe ora (Ot mai mic de 1) si nu apuca nici sa termine centrala acea post circulare/ventilare/racire si nu porneste fix la comanda data. Dar o sa testez si setarea aceasta. Cr3, Ot5.

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 3 lety +1

      @@valentinaconon Cu mare placere, doamna! Referitor la constatarea Dvs cu privire la pornirile centralei: daca vreti sa cronometrati, acel minut dat de Ot=1 se masoara ca durata cat LED-ul verde este aprins pe receptor; setarea Ot=1 inseamna ca va sta aprins MINIM 1 minut. Iar Cr=6 inseamna MAXIM 6 cicluri pe ora. Presupunand ca in conditiile locale de temperatura exterioara etc. termostatul va da 6 cicluri de pornire/ora (un ciclu = 10 minute), functionarea va fi astfel (de exemplu): pornit 1 minut / oprit 9 minute; pornit 2 minute / oprit 8 minute etc. Ideea e ca centrala are timp sa-si faca postcircularea si ventilarea pana la urmatoarea pornire. In fine, nu vreau sa va raspesc timpul cu multe detalii. Puteti folosi setarea Cr=3, Ot=5 pentru porniri rare sau chiar Cr=1, Ot=5 (porniri si mai rare, aceasta setare e recomandata pentru imobile foarte bine izolate termic).

  • @hello_everyone...
    @hello_everyone... Před 7 měsíci +1

    Bună, care este setarea HC la termostatul de cameră honeywell DT92a?

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 7 měsíci

      Bună ziua, presupun că vreți să aflați ce face parametrul Hc al termostatului DT92. Când acesta are valoarea 0, termostatul functionează in regim de încălzire. Când îi schimbați valoarea în 1, puteți comuta ulterior regimul de funcționare în răcire și invers. Acesta nu este un parametru al algoritmului TPI, în caz că asta vă interesa de fapt, ci Cr și Ot. Puteți să-mi dați adresa Dvs de email și/sau nr de mobil la cosmin_dn@yahoo.com și vă pot explica în detaliu, de asemenea vă pot trimite materiale cu informații utile.

  • @mioaracireseanu6154
    @mioaracireseanu6154 Před 10 měsíci

    Buna ziua! Sunt foarte suparata si nemultumita de ambientul Honeywell Homme! Am instalat centrala noua de un an cu acest ambinet , si la interval de 6 luni el se opreste si nu mai merge!! Problema este ca trebuie resetat la 6 luni, eu nu ma pricep fiind singura , si trebuie sa apelez de fiecare data la un cunoscator! Acum nu se mai conecteaza receptorul cu termostatul .....a mers o perioada cateva luni dar acum becul verde de semnal nu se mai aprinde verde , este rosu , si la termostat clipoceste un TR

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 10 měsíci

      Bună ziua,
      Comunicarea wireless se pierde cel mai probabil datorită instalării necorespunzătoare: releul (receptorul) este prea aproape sau chiar lipit de centrală sau alt corp metalic.
      Comunicați-mi nr Dvs de mobil la adresa cosmin_dn@yahoo.com; vă sun și facem împreună câteva teste prin telefon și se rezolvă.

  • @constantincristea3329
    @constantincristea3329 Před 3 lety

    Buna ziua.
    Sunt la primul termostat ( model T3R) ca posesor de termostat.
    Recunosc ca in prima saptamana nu am fost suficient de informat privind principiul lui de functionare si am tot umblat la setari.( avea porniri repetate )
    Intre timp am mai studiat si am mai aflat chestii noi despre acest termostat,totodata am aflat si despre faptul ca are inclus in soft si o ,,perioada de invatare" de aprox 10 zile.
    Dupa aprox 30 zile de functionare zic eu normale totusi sunt putin nedumerit de anumite chestii pe care le observ in functionarea lui tinand cont de faptul ca dupa vreo 5 zile de functionare in care eu am tot umblat la setari am facut o revenire la setarile din fabrica si apoi am reusit sa setez pt functia automat un program de 5 zile + 2 weekend asa cum am considerat eu ca ar fi necesara functionarea centralei, vin cu o serie de intrebari la care sper sa primesc un raspuns.
    1) daca in timpul de dupa punerea in functiune si perioada de invatare eu am umblat la setari, principiul de functionare este afectat in vreun fel?
    2) perioada de invatare este valabila doar la punerea in functiune in acea locuinta sau ori de cate ori se modifica setarile?
    3) temperatura 21 grade se pastreaza in ambele functii ( manual sau automat ) fara fluctuatii de temperatura setarile fiind cele din fabrica si aici ma refer la 2 CR = 6 si 3OT =1 totusi observ ca centrala are cicluri de functionare mai scurte de 1 minut . Ar trebui sa modific 2CR = 3 si 3OT = 2 ? aceste scurte functionari afecteaza in vreun fel buna functionare a centralei ?
    Multumesc pemtru ambilitatea de a-mi raspunde.

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 3 lety +1

      Bună ziua,
      Scurt și la obiect: nu există nicio legătură între programul de timp (7 zile sau 5 + 2 etc) și parametrii algoritmului TPI. Setările de fabrică Cr=6 și Ot=1 nu afectează în niciun fel funcționarea în timp (fiabilitatea) centralei; nu există porniri ale centralei mai scurte de 1 minut, parametrul Ot=1 este timpul MINIM cât centrala e menținută pornită.
      Dacă doriți porniri mai rare ale centralei vă recomand setarea Cr=3, Ot=5 care asigură o precizie bună a temperaturii și funcționare economică. Dacă aveți o locuință foarte bine izolată termic și doriți porniri Și MAI RARE puteți încerca Cr=1, Ot=5 (T3 și T3R sunt singurele termostate Honeywell Home care au și valoarea 1 pt parametrul Cr). E posibil ca la această setare să apară unele fluctuații de temperatură în cameră, de aceea izolația termică e importantă.
      La schimbarea parametrilor TPI există o nouă perioadă de învățare, dar este mai scurtă (câteva zile), nu 10-14 zile.
      Temperatura setată pe termostat se menține indiferent dacă sunteți în regim manual sau pe Auto (program de timp); evident, pe Auto termostatul păstrează setpointul programat pe intervalul de timp respectiv.

    • @constantincristea3329
      @constantincristea3329 Před 3 lety

      @@cosminnita2820 Ok și va mulțumesc pentru promptitudinea de a răspunde.
      In zilele urmatoare voi incerca una din variantele propuse și voi reveni cu detalii.
      PS. Aceste cronotermostate sunt destul de inteligente și fiabile mai greu cu noi până reușim setările.
      Numai bine și o seara minunata.

    • @constantincristea3329
      @constantincristea3329 Před 3 lety

      Buna ziua.
      Asa cum am promis revin cu cateva detalii vis-a-vis de răspunsul d voastră.
      1) Eu consider ca am o locuinta bine izolata.
      2) Am modificat setarile conform celor recomandate doar ca Ot =3 fata de recomandarea Ot=5 ( cred ca nu am facut ceva asa grav )
      Deci dupa aceasta modificare Cr = 3 & Ot = 3 va pot spune ca intradevar functionarea este mai ok cu cicluri de pornire mai rare: ( 3 cicluri de pornire /ora /3-4 minute de functionare) ,temperatura se pastreza cea setata fara variaitii vizibile pe termostatat .
      La prima setare (Cr=6 & Ot=1) fiind si cea din din fabrica am observat uneori ca existau porniri ale centralei iar pe afisajul centralei flacara era la prima liniuta( nu intotdeauna )dar era, acum dupa modificarile facute cand porneste centrala flacara centralei este la 3 liniute și pe final de ciclu scade la 2 liniuțe.
      Cred ca logica este cam asa la setarea Cr=6 & Ot=1 cand centrala pornea, apa din instalatie era inca la o temperatura destul de apropiata de cea setata ( 52 grade pe tur) lucru ce termostatul invatase timpul de incalzire din locuinta si trimetea comanda spre centrala iar centrala functie de temp.din instalatie modula flacara , acum cu setarea Cr=3 & Ot=3 este clar ca intre cele 3 porni/ora apa din instalatie are o temperatura ceva mai mica iar centrala moduleaza flacara flacara la 3 sau 2 liniute pt a o aduce din nou temperatura setata(52 grade),
      Sper ca am fost destul de explicit si se intelege ce am dorit sa zic.
      Acum vin cu o noua intrebare? - oare aceasta modificare care este facuta acum ( Cr=3 & Ot=3) fata de cea initiala ( Cr=6 & Ot =1 ) sa aiba o influenta negativă asupra consumului de gaz?
      Multumesc.

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 3 lety +1

      @@constantincristea3329 Noua setare nu va influenta consumul de gaz. Puteti incerca si Cr=3, Ot=5 (cum v-am propus), pornirile centralei vor fi ceva mai rare. Iar cu Cr=1, Ot=5 pornirile vor fi si mai rare, iar daca locuinta e bine izolata (asa cum ati precizat) nici nu vor fi fluctuatii de temperatura.

  • @AdydeAdy21
    @AdydeAdy21 Před rokem

    Si termostatul t87rf2083 are aceeasi functie TPI? An nou fericit si multa sănătate

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před rokem +1

      T87RF2083 este senzorul wireless Round. Impreună cu receptorul wireless BDR91 formează termostatul wireless Round cu codul Y8RF2024. Iar cele 3 componente (senzorul, receptorul wireless BDR91 și Gateway-ul RFG100) formează termostatul wireless cu conexiune internet YB7RFC2074. Atât Y87RF2024, cât si Y87RFC2074 au algotitm TPI, dar cu parametri ficși: Cr=6, Ot=1. Prin urmare, cele 2 variante de termostst Round se vor utiliza numai la centrale pe gaz (nu pompe de căldură, cazane pe peleți, cazane pe combustibil lichid). Cum spuneam, T87RF este doar senzorul, el se folosește în sisteme Evohome (de exemplu ca senzor wireless pt temperatura ambiantă la încălzirea in pardoseală). T87 se poate folosi ca senzor cu Evohome pe ORICE centrală sau cazan, pentru că nu el comandă centrala/cazanul, ci Evohome.
      La mulți ani!

  • @horhellu
    @horhellu Před 2 lety

    Buna ziua, imi spuneti va rog ce înseamnă Off time pentru termostatul round?
    Mulțumesc?

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 2 lety

      Bună ziua, presupun că e vorba de perioada când centrala este oprită ("off"l în timpul unui ciclu din cadrul algoritmului TPI, cred că la asta vă referiți și e valabil la orice termostat Honeywell Home, nu numai la Round. Round are parametrii ficși (nu se pot schimba) Cr=6, Ot=1: deci va avea CEL MULT 6 cicluri / oră, adică un ciclu va avea 10 minute sau mai mult și de fiecare dată centrala va fi pornită MINIM 1 minut când temperatura ambiantă este în banda proporțională (1,5 C; exemplu: la un setpoint de 22 C banda proporțională - atenție, nu e histerezis! - va fi 20,5 - 22 C). Dacă un ciclu are 10 minute (spuneam că poate avea și mai mult) și centrala pornește 1 minut (de exemplu), atunci ON time =1 minut, OFF time = 9 minute. Deci ON time și OFF time nu au obligatoriu aceeași valoare, la un moment dat pot să am ON time = 2 minute și OFF time = 8 minute. Sper că am înțeles bine întrebarea Dvs. Dacă doriți, puteți să-mi dați pe email la cosmin_dn@yahoo.com nr Dvs de mobil și putem discuta mai detaliat.

  • @alinrooler9912
    @alinrooler9912 Před 3 lety

    Buna ziua , am acest model de termostat honeywell dt92a , pus pe o centrala pe gaz , am lasat ot=1 cr=6 , lam setat la 21 grade, problema este că temperatura nu scade deloc sub 21 grade nici nu creste... centrala pornind de foarte multe ori din cateva in cateva minute. Este normal acest lucru?

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 3 lety

      Bună ziua, așa cum explic și în film, termostatele Honeywell Home funcționează după algoritmul inteligent TPI, care asigură temperatură CONSTANTĂ (nu variază, ca la cele cu histetezis), deci confort termic și un consum cu circa 10% mai mic al centralei față de un termostat clasic (cu histerezis), conform studiilor TACMA și Universității din Salford (Marea Britanie). Deci se comportă normal și aveți avantajele menționate. Dacă doriți ca centrala să pornească mai rar, setați parametrii la valorile Cr=3 și Ot=5 (minutul 0:23:37 din film).

    • @flavius1611
      @flavius1611 Před 2 lety

      @@cosminnita2820 am cumparat acum 3 zile un t3r.
      L am setat pe 22.5 grade modul manual.
      Porneste centrala conform schemei,dar in casa e tot racoare,sa zic asa.
      As vrea sa stea mai mult timp pornita centrala.
      O tine pornita sub 1 minut.
      E normal,din cauza ca e in perioada de invatare?
      Sa i schimb alti parametrii?
      Multumesc!

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 2 lety

      @@flavius1611 Presupun ca termostatul mentine temperatura constanta de 22,5 C. Functionarea lui este normala conform parametrilor de fabrica Cr=6, Ot=1 (cand temperatura in camera este aproape de setpoint sau chiar la setpoint, termostatul porneste centrala de MAXIM 6 ori/ora si de fiecare dara o tine pornita MINIM 1 minut). Recomandarea mea e sa asteptati aprox 2 saptamani = perioada de invatare. Apoi, daca doriti ca centrala sa stea mai mult timp pornita, puteti seta parametrii Cr=3, Ot=5. Daca mai aveti intrebari sau neclaritati imi puteti trimite nr Dvs de telefon la cosmin_dn@yahoo.com si vorbim in detaliu, cred ca e mai simplu asa.

  • @carpandrei7493
    @carpandrei7493 Před rokem

    Buna ziua! Informatiile din acest clip sunt valabile si pentru modelul THR872BEE?

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před rokem

      Bună ziua,
      THR872 este un CMT727 cu un design ușor modificat. Am vazut că mi-ati trimis si un email, iar eu v-am comunicat nr meu de mobil: vă invit să mă sunați conform indicatiilor din email.

  • @ssstefannn1
    @ssstefannn1 Před 2 lety

    buna ziua, cum trec la termostat din modul auto in cel manual?

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 2 lety

      Bună ziua,
      E simplu: la CMT727 sunt 2 butoane distincte, unul Manual, celălalt Auto. La T3/T3R butonul de jos din mijloc face comutarea între Manual și Auto. Precizare: în modul Auto termostatul funcționează după un program de timp (dacă nu ați facut Dvs un astfel de program personalizat, va funcționa după programul setat din fabrică = diferite temperaturi pe diferite intervale orare). Pe Manual setați și modificați Dvs temperatura dorită din tastele + și -.

  • @solotliviu6754
    @solotliviu6754 Před 3 lety

    Buna ziua! Vreau sa va rog sa ma ajutați cu o problema. Am o centrala Ariston Clase One cu un termostat DT90. După ce am vizionat clipul Dvs. am înțeles cum funcționează acest tip de termostat însă, mi se pare ca intervalele in care pornește centrala sunt prea dese, din 10 in 10 min pornește centrala pt maxim 2 min și apoi o Închide, de 1 săptămâna am acest termostat. Va rog sa îmi Spuneti dacă e normal sa se întâmple așa, sau ce as putea sa fac dacă nu e normal. Multumesc anticipat!!

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 3 lety +1

      Bună ziua, funcționarea centralei Dvs este normală, corespunde setării de fabrică a parametrilor Cr=6, Ot=1 ai algoritmului TPI al termostatului. Dacă doriți porniri mai rare ale centralei puteți seta valorile Cr=3, Ot=5; procedura de schimbare a parametrilor pentru DT90 și DT92 este în film la minutul 0:23:37.

    • @solotliviu6754
      @solotliviu6754 Před 3 lety +2

      Multumesc mult pentru raspuns!

  • @BlogdeInstalatii
    @BlogdeInstalatii Před 4 lety +1

    Cosmin, ai vorbit 1 ora despre termostate?

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 4 lety +3

      Blog de Instalatii Filmul este organizat pe capitole; link-urile acestora sunt sub fereastra filmului, in descrierea din pagina CZcams.Informatia asta s-ar putea sa-ti dea o alta perspectiva. Incearca! :)

    • @dragosgabrielalexe4384
      @dragosgabrielalexe4384 Před 3 lety

      @@cosminnita2820 Si ar fi interesant sa-ti vorbeasca Cosmin si de OpenTherm. Acolo sa vezi.

    • @dragosgabrielalexe4384
      @dragosgabrielalexe4384 Před 3 lety

      Super profi! Daca ar vorbi si despre OpenTherm ar dura jumatate de zi cel putin. Ce este asa de surprinzator?

  • @georgebratu
    @georgebratu Před 2 lety

    Salut, deci CMT727 are TPI ? Daca da, atunci sa cum resetam tot ce a invatat TPI-ul (sa zicem ca vreau sa mut termostatul in alta camera/alta casa si vreau sa se invete iar de la zero) ? Daca il pun pe OFF ziua (iarna) cand mai vreau sa dau drumul la geam aerisesc, ii stric socotelile in ce invata el ? Daca da, atunci cum as putea sa evit asta ? Mersi !

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 2 lety +1

      Salut! D,a, are TPI. Nu se întămplă nimic dacă îl mutați în altă cameră, nici dacă il dați pe OFF. TPI-ul merge inainte, se adaptează continuu. Gândiți-vă la un termostat Honeywell Home cu TPI pus în funcțiune în luna octombrie: ce învată el atunci nu prea mai e valabil în ianuarie, când temperaturile exterioare sunt mult mai mici. Timpul de încălzire a casei crește (pierderile de căldură ale casei sunt mai mari), cel de răcire (când centrala e oprită) scade, casa se răcește mai repede. Dar algoritmul TPI este inteligent, autoadaptabil și menține centrala pornită când și cât e nevoie pentru a pâstra temperatura ambiantă constantă.

  • @petrepetre9136
    @petrepetre9136 Před 3 lety

    As dori sa stiu ce model de termostat HONEYWELL sa cumpar pentru o centrala pe peleti

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 3 lety +1

      Pentru cazane pe peleti va spun in primul rand ce termostat Honeywell Home sa NU folositi: Round. Acesta are parametri ficsi (nu se pot modifica) si este conceput numai pentru centrale pe gaz, vane de zona, pompe de circulatie.
      Ca termostat wireless FARA comanda de la distanta pe telefon (prin internet) pentru peleti va propun Honeywell Home T3R, la care va recomand sa setati parametrii Cr=1, Ot=5 (vedeti in film procedura de schimbare a parametrilor Cr si Ot la minutul 0:35:22 Cronotermostatul wireless Honeywell Home T3R - meniul de parametri avansati). In cazul in care acesti parametri nu sunt corespunzatori, adica daca cazanul pe peleti nu are timp sa porneasca sau intra in avarie (depinde de durata secventei de pornire a cazanului respectiv), puteti seta Cr=12, Ot=5.
      Ca termostat wireless smart CU wi-fi (comanda de la distanta pe telefon prin internet) pentru peleti va recomand Honeywell Home T6R cu parametrii Cr=3, Ot=5 (vedeti in film procedura la 0:39:58 Termostatul wireless Honeywell Home T6R cu comanda prin internet (wi-fi) - meniul de parametri avansati). La fel ca mai sus, daca setarea Cr=3, Ot=5 nu functioneaza, puteti folosi Cr=12, Ot=5

    • @petrepetre9136
      @petrepetre9136 Před 3 lety +1

      @@cosminnita2820 Va multumesc mult pentru raspuns am sa cumpar Honeywell Home T3R si am sa fac setarile dupa filmarea dumneavoastra va doresc o zi placuta in continuare

  • @calex636
    @calex636 Před 2 lety

    daca e setat pe cr 6 de ce porneste la 2-3 minute adica de 20 de ori pe ora?

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 2 lety

      Cel mai probabil nu e de la termostat. Posibil ca filtrul Y de pe returul centralei să fie înfundat, deci centrala nu are debit suficient și atinge rapid temperatura max setată pe agent termic. Curățați acest filtru (sau pe cel magnetic sau amândouă, dacă există). Sau temperatura max pe agent termic este setată la o valoare mică din panoul centralei. Dați-mi nr Dvs de mobil pe adresa cosmin_dn@yahoo.com și vă sun eu ca să facem împreună câteva teste la telefon.

  • @petcuvg
    @petcuvg Před 4 měsíci

    Dacă la un termostat Honeywell dt 92 nu se mai aprinde ecranul, înseamnă că s-a defectat?

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 4 měsíci

      Nu neapărat. Dacă ați înlocuit bateriile și tot nu se aprinde, încercați să tensionați lamelele bateriilor astfel încât să apese mai tare pe baterii (e posibil să aibă contact imperfect). Dacă nu reușiți să remediați, comunicați-mi nr Dvs de mobil la cosmin_dn@yahoo.com și vă sun eu; remediem împreună pas cu pas la telefon.

  • @hello_everyone...
    @hello_everyone... Před 7 měsíci

    Bună ziua, știu că nu puteți modifica setările parametrilor termostatului modulator honeywell Y87RF2008.

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 7 měsíci

      Bună ziua,
      Așa este, parametrii acestui termostat sunt ficși. Care este aplicația Dvs? Cu ce vă pot ajuta? Cum spuneam și în celălalt comentariu, dați-mi nr Dvs de mobil și/sau adresa de email la cosmin_dn@yahoo.com și putem vorbi detaliat.

  • @mihaidragotoiu3570
    @mihaidragotoiu3570 Před 3 lety

    Un număr de telefon?

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 3 lety

      Mi-l puteți comunica pe al Dvs la cosmin_dn@yahoo.com și vă sun în cursul zilei de vineri.

  • @AdydeAdy21
    @AdydeAdy21 Před rokem

    Buna seara,foarte bun material video,imi puteti recomanda pentru invalzire în pardoseală o automatizare buna,
    Salus/smatrix uponor/honywell

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před rokem

      Bună seara, vă recomand Honeywell Home. Aici aveți un tutorial cu configurarea czcams.com/video/b8W9M7Gy4QU/video.html
      Dacă doriți, dați-mi nr Dvs de mobil pe adresa cosmin_dn@yahoo.com și vă sun ca să stabilim impreună telefonic necesarul de echipamente de automatizare.

  • @carmendobrescu-zangor4536
    @carmendobrescu-zangor4536 Před 8 měsíci

    Buna ziua
    Am achizionat un T4R, si l am setat pe auto, un program de la 6 la 9 , 20.5, si de la 9 -15 19 grade. De ce temperatura ambietala se schimba imediat la programul 2. 19 grade pe cat este setat ? In camera temperatura nu este 19 grade.
    Va multumesc mult.

    • @cosminnita2820
      @cosminnita2820  Před 8 měsíci

      Bună ziua,
      Vă recomand să contactați call center-ul Resideo / Honeywell Home pentru a verifica dacă ați facut corect programarea temperatură / timp a termostatului: tel 0215891446 Program L - V orele 10 - 19