Turnare rășină epoxidică | Vopsea Epoxidică| Cum se aplică rășina epoxidică

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 8. 02. 2018
  • Dacă sunteți interesați să creați un blat de masă folosind rășină epoxidică, lemn și diferite obiecte decorative, iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a obține ceea ce va doriți.
    Echipa Aquatec Evolution s-a hotărât să dea o nouă viață unor bucăți din lemn și să le folosească pentru a crea o masă diferită, cu un blat din rășină epoxidică transparentă. După cum vedeți, în primul rând pentru aplicarea rășinii am confecționat o matriță specială, care după întărirea completă va fi demontată.
    Pentru o demontare ușoară, în interiorul acesteia se aplică o ceară specială (distacanta), cu funcție de separator. Această ceară previne lipirea rășinii de suprafața matriței, aspect care ar complica foarte mult demontarea acesteia.
    După pregătirea și nivelarea matriței, pregătim amestecul din rășină și întăritor, în proporție de 1/3, adică la 10 litri de rășină se adaugă 3,33l de întăritor. În cazul de față, am folosit rășină epoxidică de la ICA(ICA EpoGloss) și întăritorul ICA IND93) și le-am amestecat mecanic, foarte bine, turnând puțin câte puțin, ajutându-ne de o bormașină echipată cu o paletă specială.
    În general, rășina epoxidică se aplică în mai multe straturi, pentru a permite aranjarea obiectelor care se toarnă în rășină (de exemplu pentru a evita plutirea lor), dar și pentru a facilita eliberarea bulelor de aer care se formează din cauza reacției dintre intraritor și bază. În acest scop, am folosit și un suflător de aer cald.
    Decorul pe care l-am ales constă din bucăți de lemn de stejar învechit, rezultat din tăierea unui buștean și piatră decorativă. Aplicarea rășinii se face treptat, în mai multe reprize, având grijă la eliminarea bulelor de aer și la respectarea timpilor de uscare din fișa tehnică.
    După finalizarea tuturor etapelor de turnare și uscare, se demontează matrița, iar piesa rezultată se sfeluieste sau se calibrează (după caz) pentru îndepărtarea oricăror imperfecțiuni din suprafață.
    Pentru a obține un aspect lucios, sticlos, se recomandă ca produsul finit să fie polisat. Pentru asta, se va aplica un strat de lac (cu rol protector) polișabil, iar după uscarea completă a acestuia se poate trece la ultima fază - polișarea.
    În cazul proiectului nostru, am folosit diverse discuri abrazive, bureți și paste de polișare.
    Echipa Aquatec Evolution vă stă la dispoziție pentru a vă oferi detalii și sfaturi practice pentru succesul proiectului dumneavoastră!
    Datele de contact le gasiti pe www.aquatecevolution.ro
    Contact:
    aquatecevolution.ro/contact-a...
  • Jak na to + styl

Komentáře •