A Multifaceted Approach to Urea and BUN Management. Beyond Medication.

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 24. 08. 2024
  • For an individual nutrition consultation, please email me at carolinamagdanutrition@gmail.com or
    WhatsApp +40764 288399.
    • Are Your Genes Depress...
    • Methylation Meets Gut ...
    www.ncbi.nlm.n...
    Suggested guidelines for the diagnosis and management of urea cycle disorders.
    Disclaimer:
    The information presented in this video is based on my current knowledge and experience as a nutritionist, as well as the latest available scientific data. However, it is crucial to acknowledge that nutrition is a complex and individualized field. What proves beneficial for one person might not be suitable for another. Therefore, it's essential to adapt any nutritional advice to your specific needs and circumstances. Additionally, consulting a functional medicine doctor can be a valuable resource for personalized guidance.

Komentáře • 16

  • @lillyimpala1686
    @lillyimpala1686 Před 2 měsíci +2

    Bună seara rază de lumină,abia acum am avut timp să te ascult ,dar..nu ratez nici o postare de a ta,esti minunată si mereu oferi informații super prețioase. MULTUMESC CĂ EXIȘTI ❤ 😘

    • @carolinamagda1116
      @carolinamagda1116  Před 2 měsíci

      Mulțumesc frumos Lilly! Multumesc frumos pentru emoții atât de pozitive ❤️❤️!

  • @CristianChirica609
    @CristianChirica609 Před 2 měsíci +1

    Felicitări pt tot ce postezi Carolina.
    Bine ar fi dacă medicii ar gindi holistic asa ca tine... Dar pacienții sint doar un număr în sistem, medicii scriu reteta și merg ca trenul pe linie cu anii unde devin cronicii pe afecțiunile tratate iar apoi pleacă la Domnul... Principiul lui Hipcrat e la gunoi de mult pt ca nu contează decit profitul și nu prevenția sau vindecarea. Cei ca tine sint rari și prețioși pt ca au trecut prin boli și au în mină experienta trecerii prin boli care și le-au vindecat. Noii, medicii, naturopati, terapeuți sint viitorul medicinei integrative dacă o și aplică. Dumnezeu sa te bineuvinteze. ❤❤❤

    • @carolinamagda1116
      @carolinamagda1116  Před 2 měsíci +1

      Multumesc frumos Cristian pentru aprecieri! În ceea ce văd în analize , chiar înțeleg ca nu se vrea.
      Uneori , era suficient câțiva ani în urmă să se dea câțiva micronutrienți, dar să lasă până aginge -la netratabil. Bolnavi gravi , de rinichi erau zece ani în urmă în câteva zeci de mii -acum sute de mii. ❤️❤️ Multumesc!

    • @carolinamagda1116
      @carolinamagda1116  Před 2 měsíci +1

      Mi-a scris in comemtariu o doamna, pe care o admir: Acum super specializările medicale fac ca un medic să se specializeze pe o nișă și pentru ca nu văd global, ne trimit de la un medic la altul… ceea ce înseamnă bani, timp și de multe ori la final suntem mai confuzi și mai nedumeriți ca la început! Câtă dreptate ai in ceea ce ai comentat! Ceea ce aduce bani enorm de mari nu va ceda.
      Cine stie câti ani trebuie să treacă? Sunt foarte pozitivă, dar realistă, sunt analyst.
      Cu drag!

  • @corneliabadulescu5509
    @corneliabadulescu5509 Před 2 měsíci

    Frumos explicat, felicitări! Mulțumim mult.

  • @elenabegligiu8143
    @elenabegligiu8143 Před 2 měsíci

    Îmbrățișări! 🤗❤️🤗

  • @marianasuteu5590
    @marianasuteu5590 Před 2 měsíci

    Mă bucur să vă revăd! 😄
    Aveți o mare pace interioară și asta se vede pe frumusețea chipului pe care îl aveți!🤗
    Am constatat din câte mi-ați spus conform analizelor anterioare ca valorile “ normale” alopate par a nu fi aceleași cu cele din medicina integrativă!
    Poate de aceea am fost liniștită în anumite afecțiuni pentru ca valorile nu erau depășite. Și totuși simptome existau ( ex. durerea degetului mare la picior, durerile articulare… deși valoarea ac uric era normală)
    Am probleme renale dar ureea, creatinina … în general erau în limite normale dar BCR există… probabil tocmai pentru ca există diferență între cele două interpretări.
    Vineri urmează să refac analizele după două luni de cure și “ tratament”. Ar trebui să fac o grămadă dar trebuie să selectez ca suma totală până la urmă mă depășește…
    Cu fiecare filmuleț realizez importanța medicinei integrative care undeva în copilăria mea exista. Un medic de circă, de sat… deși era generalist , făcea un consult în care putea să deceleze diagnosticul fără aparate sofisticate ci numai prin profesionalism , simț al organelor și evident anamneză!
    Acum super specializările medicale fac ca un medic să se specializeze pe o nișă și pentru ca nu văd global, ne trimit de la un medic la altul… ceea ce înseamnă bani, timp și de multe ori la final suntem mai confuzi și mai nedumeriți ca la început!
    De aceea toate filmulețele pe care le postați sunt importante pentru ca ne putem face o imagine generală, înțelegem conexiunile între organe, mecanisme și rostul funcțiilor!
    Vă mulțumesc 🤗😄

    • @carolinamagda1116
      @carolinamagda1116  Před 2 měsíci

      Multumes frumos Mariana! Da, există diferență între cele două interpretări : alopata si integrativă. Medicii din a cea integrativă. fac informația publică. Dar , după cum se vede , sunt neauziți. Eu studiez de 4 ani, si incă tot studiez. este adevarat ce ziceti!
      Va urez multa sanatate, si toate frumoase!!!

    • @marianasuteu5590
      @marianasuteu5590 Před 2 měsíci

      @@carolinamagda1116 ❤️

  • @WaterLilyFlowers
    @WaterLilyFlowers Před 2 měsíci

    Bună doamna Carolina, spuneți-mi vă rog cum e posibil ca la un diagnostic de Hipertiroidism iodul să fie sub valori? Urină: iod/creatinină 62,6.
    Valoarea normală 100-200.
    Vă mulțumesc🤗🪷

    • @carolinamagda1116
      @carolinamagda1116  Před 2 měsíci +1

      Da, este posibil ca la un diagnostic de hipertiroidism, valorile iodului să fie sub normal. Deși hipertiroidismul este adesea asociat cu un exces de iod, în rare cazuri, deficitul de iod poate fi un factor contributor. Hipertiroidismul se caracterizează printr-o producție excesivă de hormoni tiroidieni, nu doar printr-un nivel crescut de iod. Deși iodul este esențial pentru sinteza hormonilor tiroidieni, un exces de iod poate fi un factor declanșator al hipertiroidismului doar în anumite cazuri.
      Iodul sub normal în urină (iod/creatinină 62,6) la un pacient cu hipertiroidism poate indica:
      Boala Graves cu deficit de iod: Această variantă rară a bolii Grave cu simptome de hipertiroidism, dar cu niveluri scăzute de iod în sânge și urină.
      Tratament cu antitiroidiene: Anumite medicamente utilizate pentru tratarea hipertiroidismului, cum ar fi metimazolul sau propiltiouracilul, pot bloca absorbția iodului de către glanda tiroidă, ducând la niveluri scăzute de iod în organism.
      Erori de laborator: Este important de exclus posibilitatea unor erori de laborator în determinarea iodului urinar.

    • @WaterLilyFlowers
      @WaterLilyFlowers Před 2 měsíci

      @@carolinamagda1116 recoltarea a fost făcută înainte de începerea tratamentului cu Thiamazol 20 mg.
      Deci să înțeleg că asta ar putea duce la scăderea iodului?
      De la doctor ni s-a spus că nu suplimentăm cu iod dar se pot consuma alimente cu iod, sare iodată. Nici nu știm ce e mai bine.
      Mulțumesc🤗🪷

    • @carolinamagda1116
      @carolinamagda1116  Před 2 měsíci +1

      @@WaterLilyFlowers Da, teoretic, administrarea de Tiamazol 20 mg ar putea duce la o scădere a nivelului de iod în organism. Tiamazolul este un medicament antitiroidian , pentru a trata hipertiroidismul. Funcționează prin inhibarea producției de hormoni tiroidieni, atât T4 (tiroxina), cât și T3 (triiodotironina). Unii medici recomandă suplimente de iod cu câteva picături, în timp ce alții recomandă iodul doar din alimente. Suplimentele pot asigura un aport constant de iod, indiferent de variațiile din alimente. Dar , excesul de iod este dăunător și poate duce la hipertiroidism. Cred ar fi bine, de administrat 1-2 picaturi, apoi de verificat nivelul seric, si de gasit doza ta individuala. Ar fi bine de consultat un endocrinolog naturopat.