12 buleli la constructia la rosu a unei case. Ce risti si cat te vor costa ulterior greselile?

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 21. 08. 2024
  • La constructia la rosu a unei case, daca ai ghinionul sa alegi niste oameni neprofesionisti, atunci poti avea parte de niste buleli, care te vor costa destul de mult in viitor. In acest video oferim 15 exemple de buleli, care sunt la ordinea zilei in cazul ”Doreilor”, care cel mai probabil te-au convins sa mergi cu ei datorita ofertei ieftine de constructie la rosu, insa care ulterior, nu doar ca vei avea parte de o calitate inferioare, ci lucrarile / remedierile / reparatiile ulterioare te vor costa mii si mii de euro. Speram sa inveti ceva din acest video si sa fii mai intelept in viitor in luarea deciziilor!
    - Fii parte în Comunitatea noastra: www.youtube.co... (subscribe)
    - Facebook: / enciclopediaconstructi...
    - Website: enciclopediaco...
    - Servicii: premiumhouse.md/
    - Sustine proiectul pe Patreon: / enciclopediaconstructi... Multumesc.
    - Email: enciclopediaconstructiilor@gmail.com
    Multumesc de vizionare, va doresc o zi frumoasa!
    Copyright © 2023 Begu Valentin. Toate drepturile rezervate.

Komentáře • 87

  • @mihaiviorel6135
    @mihaiviorel6135 Před 5 měsíci +1

    Asta este distractia romanului sa-si faca el dupa mintea si dorinta lui o casa se strica sau apar probleme la casa da fuga in spania sau anglia face cateva mii de euro si construieste alta casa tot cu buleli ca asta este diastractia lui sanatate si te respect

  • @constantincanciuc7863
    @constantincanciuc7863 Před rokem +16

    Când lucram pe șantier, în facultate, mă puneau pe mine să leg nodurile la cadre.. că aveam răbdare la băgat etrieri în noduri.. și ulterior, chiar am aprofundat noduri de cadre prin proiecte. Etrierii sunt armătură de forfecare, vă rog să-i puneți pe toți care sunt în proiect!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před rokem +5

      Multumim de informatie! Multi nestiutori nu atrag atentia cuvenita etrierilor, lucru vazuta la unii pe santier, si care au un rol la fel foarte important!!!

  • @dacdinbucovina2719
    @dacdinbucovina2719 Před rokem +7

    Foarte utile informațiile. O casa construita corect ,ținând cont de normele de rezistenta a structurii și a întregii clădiri oferă un avantaj mare pe viitor . Bătrâneți liniștite .cel mai aiurea lucru e sa ai de făcut reparații majore cu costuri mari exact când te aștepți sa traesti liniștit după o viata de munca .

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před rokem

      Foarte si foarte corect, o casa realizata la rosu bine, ne salveaza in viitor destul de multe griji. Orice reparatie/remediere la orice segment/zona care aduce atingere casei la rosu, e deseori anevoioasa si scumpa, si acum intrebarea: nu era mai bine sa faci din start totul calitativ? Legat de batranete linistita, aveti dreptate. Merci.

  • @mormecitimotei3331
    @mormecitimotei3331 Před rokem +2

    Informații foarte utile ca de obicei.mulțumim frumos.va ascult fiecare video din 2020.nu am ratat nici unul.mi ar face o deosebita plăcere sa va cunosc personal.toate cele bune va doresc

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před rokem +1

      Multumim ca ne urmariti atat de atent fiecare video! Poate cu vreo anumita ocazie, ne si vom intalni! Toate cele bune deasemenea!!!

  • @florinpasca2000
    @florinpasca2000 Před 11 měsíci

    Corect, am avut un "meseriaş" (la o construcție de mansardă) catastrofal...abia am reparat cu un meseriaş adevărat (practic din rahat am reuşit să facem bici), dar costurile au fost exorbitante, nu mai vb. de timp şi stresul enorm acumulat (îmi era frică să nu cumva să sufle vântul, că-mi pleca mansarda cu totul). Personal, nu mai vreau să aud de oameni şi Materiale "ieftine". Mai bine muncesc 2-3 în plus, dar să ştiu că totul este cum trebuie, să pot dormi liniştit. Aveți grijă ce material uman şi de lucru alegeți!

  • @smncosmin
    @smncosmin Před rokem

    Bravo ! Ne-ai "'certat"' frumos , cu stil . Sa vina terenul , banii si voi apela la tine atunci pentru construirea unei case !!!

  • @catalinmocanu1912
    @catalinmocanu1912 Před rokem +1

    Foarte utile, sfaturile.Multumim!

  • @danyedy3091
    @danyedy3091 Před rokem +2

    Bravo Valy
    Ai explicat ca un profesor 👍✌️

  • @DD-bi3dk
    @DD-bi3dk Před rokem

    Bună ziua! Foarte bine punctate greselile/erorile din constructia unei case. Is curios numai câți vor da atentia cuvenita astfel încât sa nu se planga ulterior de banii risipiti aiurea pentru remedierea acestora (acolo unde mai este posibila)....ma refer sa nu fie necesara demolarea.

  • @Cr4ZzZy
    @Cr4ZzZy Před rokem +2

    Prea faine clipurile de genul asta.

  • @Laurentziu26
    @Laurentziu26 Před rokem +1

    Salut Valentin! De mult nu am mai comentat, scuze dar am vizionat ce ai postat! Succes in continuare! Numai adevăr grăiești! Eu sunt cu casa in derulare,țin totul sub control și clipurile tale m-au ajutat! Unele le știam, unele nu!

  • @ionutpiglesan8348
    @ionutpiglesan8348 Před rokem +1

    Foarte de folos informatiile !

  • @petrudragos1334
    @petrudragos1334 Před rokem +5

    Like cu nr. 92. Am observat că atunci când se lucrează cu amatori în loc de specialiști cofrajul se deformează la turnarea betonului. Am un asemenea caz la o anexă la casa unde locuiesc.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před rokem +2

      Avem peste 470 de video-uri, sa speram ca vom fi apreciati cu un like si pentru celelalte video-uri. Multumim de comentariu!

  • @tomaandrei8458
    @tomaandrei8458 Před rokem +1

    M-am abonat pt ca deși nu sunt absolut deloc cunoscător intr-ale construcțiilor, urmează la anul sa ne facem casa și măcar cât de cât sa ma mai documentez. Apropo, datorită videoclipurilor de pe canal am renunțat la ideea de casa cu mansarda definitiv 😂😂😂

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před rokem

      Salutare! Speram ca in analiza dvs informationala a multor aspecte ce tin de constructia casei, video-urile noastre sa va fie de folos (pe langa multe alte surse ce vor fi si trebuie analizate).

  • @grequl
    @grequl Před rokem +1

    Marele dezavantaj este că de exemplu eu ca și client final nu am cum să evaluez înainte de a incepe o lucrare cu cineva (o echipa de exemplu) dacă prețul cerut este corect sau in neconcordanță cu calitatea muncii ce urmează a fi făcută.
    De cele mai multe ori clientul final nu are capabilitatea sa evalueze obiectiv performantele unei echipe de construcții, înainte de începerea lucrărilor.
    Sunt sigur că există cazuri de manopere foarte foarte scumpe cu rezultate ce probabil au trebuit demolate.
    Mulți se apucă de construcții și devin dezvoltatori, dar nu au nici o calificare.

  • @florianconstantin7796
    @florianconstantin7796 Před rokem +5

    Maestre ,în teorie tot ce spui e adevărat. Dar cine ne garantează ca dacă alegem un proiect scump cu 1500-2000 de euro pe metrul pătrat se respecta toate normele la care faci referire. Și la ansamblurile mari de blocuri și la casele individuale . Majoritatea cumpărătorilor sunt necunoscători,cum facem . Mergem pe încredere sau renunțăm. Eu personal as alege firma unde lucrezi ,mai ales ca am urmărit cu interes cum ai construit propria casa.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před rokem +3

      Multumim de comentariu. Pai se poate controla calitatea prin diferite dovezi, se pot controla oamenii cu care interactionati, se pot controla santierele trecute, se pot contra-pune ofertele, din discutie la fel multe se pot deduce. Inteleg ca pentru cineva din alt domeniu, in mare parte decizia e si una emotionala bazata pe incredere, insa oricum orice decizie trebuie sa fie fundamentata macar pe un studiu a fiecarei oferte / companii / etc.

    • @defect135
      @defect135 Před rokem +2

      Ca sa ai garantia calitatii angajezi tu ca beneficiar/propietar un diriginte de santier si el controleaza planul si tot cea ce face muncitorii

    • @oltean27
      @oltean27 Před rokem +1

      O alta paguba.
      Dirigintele de șantier tu trebuie sa fi .
      Msi întâi te instruiește singur.
      NIMENI nu îl interesează ca pe tine lucrarea.

    • @gabrielmitea1803
      @gabrielmitea1803 Před rokem

      @@oltean27 tu nu te pricepi...eee

  • @c0nstantin86
    @c0nstantin86 Před rokem +4

    Tot Dorel il cheama si la voi pe individ? =))

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před rokem +1

      Nu sunt sigur ca exista un "'nume" la noi in Moldova, insa in ultimii ani am imprumutat si noi notiunea de "Dorel" )))

  • @constantinmoldovan4023
    @constantinmoldovan4023 Před rokem +1

    Dacă sunt un necunoscător, pot avea încredere în dirigintele de șantier?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před rokem +1

      Puteti avea incredere in oricine, insa ar fi rational cumva sa il cunoasteti, cumva sa analizati ce nivel de pregatire / experienta are.

    • @constantinmoldovan4023
      @constantinmoldovan4023 Před rokem

      @@EnciclopediaConstructiilor Vă mulțumesc.

  • @iulyiuly5057
    @iulyiuly5057 Před rokem

    Buna ziua ,
    Va rog oferiti si consiliere in ceea ce priveste executarea corecta a imbracarii hornului , cosului de fum de la casa. Dupa 5 ani picura in casa la o ploaie mai serioasa .clar si in cazul meu am o " buleala " Executati lucrari si in Bucuresti ? Multumesc

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před rokem +1

      Buna ziua, in Romania la moment nu realizam lucrari fizice, doar consultatii.

    • @iulyiuly5057
      @iulyiuly5057 Před rokem

      @@EnciclopediaConstructiilor
      O adresa de email . De fapt ma intereseaza o prezentare in detaliu ,pas cu pas , filmulet , cum se executa corect imbracarea hornului , cosului de fum cu tabla. Mentionez ca acoperisul este cu tabla Lindab .
      Multumesc mult

  • @mihaiserban9507
    @mihaiserban9507 Před rokem

    👏👏👏👏👏👌👌👌

  • @monicamarinescu8185
    @monicamarinescu8185 Před rokem +1

    Tencuirea zidăriei înainte de aplicarea termoizolatiei vata bazaltica de ex, este obligatorie.

    • @cosmintiurbe8351
      @cosmintiurbe8351 Před rokem

      Bună eu am tencuit int ext chiar daca am izolat cu vată min bazaltica.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před rokem

      Noi am despicat firul in 4 privind acest subiect intr-un video postat toamna trecuta czcams.com/video/bocMQmtX2kw/video.html

  • @eugenrosca9575
    @eugenrosca9575 Před rokem

    Buleală = Pocinog, sinonim
    Mulțumim pentru informații!

  • @crazykitchen8172
    @crazykitchen8172 Před 7 měsíci

    Cum pot lua legatura cu tine? M-ar interesa o casa de 70-80 mp izolata fundatia si casa cum trebuie un singur nivel forma dreptunghiulara

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před 7 měsíci

      Toate datele de contact sunt in descrierea de sub fiecare video, sau puteti sa ne contactati prin una de modalitatile expuse pe siteul nostru premiumhouse.md/contacte/

  • @djsebiyt
    @djsebiyt Před rokem +1

    Cand continua seria casa pasiva?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před rokem +1

      Planul initial era de prin martie, insa am amanat santierul pentru sfarsitul primaverii - inceputul verii.

  • @constantincanciuc7863
    @constantincanciuc7863 Před rokem +2

    Calicul mai mult cheltuie și leneșul mai mult aleargă..

  • @mihaiand2905
    @mihaiand2905 Před rokem

    ma gandeam la casele din Venetia ....

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před rokem

      Ce sunt cu ele?

    • @mihaiand2905
      @mihaiand2905 Před rokem

      @@EnciclopediaConstructiilor pai normele contra umezeala, condens, etc, care se aplica acum nu au nici o legătură cu normele aplicate în anii 1500, 1600 și totuși casele alea stau in picioare și sunt locuite. In apă ...

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před rokem

      Sunt cu totul alta tehnologie si materiale folosite, nu are nici o legatura gandul dvs ca stau in apa vs normele de constructie.

    • @mihaiand2905
      @mihaiand2905 Před rokem

      @@EnciclopediaConstructiilor gandul meu este ca baza acelor cladiri sta in apa de sute de ani iar acum cu noile materiale si tehnologii de constructie, daca faci o buleala, ai mucegai in casa.

  • @BLAISAUT
    @BLAISAUT Před rokem

    Hey ,cum sat putea de izolat o fundație turnata strmb pe staturi ,sar putea de îndreptat cu polisteru?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před rokem +1

      Sunt mai multe metode, de la tencuirea pe baza de ciment a fundatiei strambe, apoi veniti cu hidro si termoizolarea, pana la indreptarea din polistiren taiat sau deja cu ajutorul spaclului ce vine deasupra si finisajelor.

  • @MrAlpinab7
    @MrAlpinab7 Před rokem +1

    stii care-i problema? ca nu stii dinainte care ofera calitate si care nu. Si alegi o oferta care ti se pare "calitativa" si cand colo, lumea merge sa te arda la bani si sa-ti faca treaba proasta (cazul asta e valabil 99%)

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před rokem

      Nu e o mare problema acest lucru, orice client poate face un research despre fiecare companie / persoana cu care interactioneaza, poate controla ofertele sa vada cine pune toate materialele/utilajele/manopera si cine nu (ca sa para oferta mai ieftina), sa viziteze santierele existente sau trecute ale companiei, pur si simplu sa discute cu fiecare in parte (psihologic, se simte cand exista increderea sau neincrederea in cineva) s.a.m.d.

  • @victormuntean7961
    @victormuntean7961 Před 5 měsíci

    Ce înseamnă DOREL ? Cine este el si de ce se folosește acest nume ?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před 5 měsíci

      E un personal fictiv, raspandit extrem de mult in Romania, in Moldova mai putin, prin care se numeste un personal care ar lucra in domeniul constructiilor, unde calitatea este departe de el, unde improvizatiile sunt la ordinea zilei, unde prostia e pe prim plan si indeobste e un om fara multi neuroni care l-ar ajuta sa faca o lucrare ca lumea )))

    • @victormuntean7961
      @victormuntean7961 Před 5 měsíci

      @@EnciclopediaConstructiilor va spun eu cine este Dorel. Este din publicitatea la vodka Unirea, in care vreo 3-4 lepre stau și se scarpină, iar unul tânăr, singurul care muncește. Iar toată România rade de Dorel, singurul care muncește, deci singurul care greșește.

  • @claudiuchertic6840
    @claudiuchertic6840 Před rokem

    Înțeleg ca aveți firma de construcții, se poate un nr de telefon....

  • @tiberiulazar5882
    @tiberiulazar5882 Před rokem

    Ore cat inteleg treaba asta😢

  • @Zoltan1996
    @Zoltan1996 Před rokem

    Cunparati in austria iesiti mai ieftin, in Romania toti speculeaza de la stat pina la salahor

  • @tehnicianenergetic9794

    🤔🤔🤔🤔💁💁💁💁👆👆👆👆POȚI FACE IEFTIN ȘI ECONOMIC DACĂ EȘTI BINE INFORMAT !!!🤔🤔🤔🤔🤫🤫🤫

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před rokem +1

      Cam rar asa cazuri, oricum calitativ implica materiale calitative, ce nu sunt mai niciodata ieftine, si implica manopera calitativa, unde daca cineva e cu adevarat profesionist, niciodata la nivelul sau nu va lucra pe doi bani sau acelasi pret ca Doreii.
      Da-ti niste exemple concrete!

    • @tehnicianenergetic9794
      @tehnicianenergetic9794 Před rokem

      @@EnciclopediaConstructiilor 🤔🤔🤔👆👆👆💁💁💁AM FĂCUT CASA DIN PERETI DUBLI ȘI GOL DE AER ,SAU CAMERA DE AER CARE A FOST MAI EFICIENT DECÂT UN PERETE SIMPLU ȘI IZOLA CALITATE PREȚ !

    • @tehnicianenergetic9794
      @tehnicianenergetic9794 Před rokem

      @@EnciclopediaConstructiilor LA ULTIMUL NIVEL AM FĂCUT PLACA BETON ,DECÂT DIN LEMN AM IEȘIT MAI IEFTIN CGEAR DACĂ AM PUS RIGIPS CU IZOLAȚIE ,MAI EFICIENT 100%

    • @tehnicianenergetic9794
      @tehnicianenergetic9794 Před rokem

      @@EnciclopediaConstructiilor 🤔🤔🤔🤔💁💁💁💁👆👆👆👆NU ÎNSEAMNĂ CA DACĂ LUCRA SCUMP ESTE ȘI EFICIENT 100% !!!IMPORTANT CA PROPIETARUL SAU DIRIGINTELE DE ȘANTIER SA STEA PE ȘANTIER ȘI SA FIE BINE INFORMAT. DESPRE FIECARE ETAPA !!!

    • @tehnicianenergetic9794
      @tehnicianenergetic9794 Před rokem

      @@EnciclopediaConstructiilor 🤔🤔🤔🤔👆👆💁💁💁CE GARANȚIE AM CA CEL CARE ZIDEȘTE CU 30 LE ZIDEȘTE MAI BINE DECÂT CEL CU 2 LEI ,DOAR DACĂ EȘTI INFORMAT DE PROCEDURA ȘI AI MAI VĂZUT ACESTE PROCEDURI !🤔🤔🤔🤫

  • @mihailperdeleanu9295
    @mihailperdeleanu9295 Před rokem

    este o vorba la moldoveni, nu sunt atat de bocat incat sa cumpar tot ce-i eftin

  • @iulyiuly5057
    @iulyiuly5057 Před rokem

    Se poate o adresa de email , nr de tel ? Multumesc

  • @marius_carapcea_1974
    @marius_carapcea_1974 Před rokem +1

    Salut! Te urmăresc cu plăcere si interes, dar am inceput să "pocesc" si eu limba română. Se spune "igrasie" nu "ingrasie". Succes in continuare!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před rokem +1

      Salut, sorry, o sa ne staruim sa vorbim mai corect. Multumim de remarca.

    • @marius_carapcea_1974
      @marius_carapcea_1974 Před rokem

      @@EnciclopediaConstructiilor , nu este cazul. Se înțelege ce vrei să spui. Și aveti un farmec aparte in felul in care vorbiti limba română (că limba modovenească nu există, asa cum nu există nici limba muntenească, ardelenească sau oltenească).

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před rokem +1

      @@marius_carapcea_1974 Merci mult ))) E grai/dialect/regionalism moldovenesc, liba deja e romana. Merci de compliment.

  • @olegburca
    @olegburca Před rokem +1

    Am văzut cum se face izolare de mîntuială, doar cîteva detalii:
    Vata minerală lăsată în ploaie, apoi montată udă.
    Rosturile dintre plăcile de polistiren nu sînt umplute.
    Găurile pentru cuie (ciuperci) se fac prea mari, în rezultat cuiele sînd doar de formă și nu țin izolantul lipit de perete.
    În cazul izolării pereților la bloc, marginea de deasupra nu se izolează/închide, astfel o ploaie laterală face ca apa să nimerească după izolant.