DIY thuisbatterij deel 1

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 17. 11. 2021
  • In dit 1e deel laat ik je zien hoe ik een batterij opslag systeem heb gemaakt van LiFePo4 batterijen. Door 16 cellen van elk 3,2 Volt - 300Ah in serie te schakelen maak je een 48 Volt opslag systeem van 15kWh.
    In het eerste deel leg ik je uit waarom balanceren belangrijk is en waar je zoal op moet letten.

Komentáře • 115

  • @dutchinfinity5991
    @dutchinfinity5991 Před rokem +4

    Altijd top lithium en een dodgy isolatie... goede brandverzekering mag ik dan hopen. Wel leuk kanaal hoor👍🏻

  • @nohaste4me
    @nohaste4me Před 2 lety

    Verwarrend zeg dat met die kleuren van de polen. Goed dat je het ff aanhaald !! Goede duidelijke video!!

  • @spritualdiary
    @spritualdiary Před rokem

    interressante en leerzame video. dank!

  • @Wil-70-NL
    @Wil-70-NL Před rokem +16

    Respect Harold. Ben zelf altijd werkzaam geweest in de elektro bizz en dit geknutsel vind ik leuk. Maar realiseer je een ding. Lithium is een bom als het fout gaat. De batterijen die ik plaatste bij de PTT/KPN stonden niet voor niets in een aparte ruimte. En met jouw hoeveelheid batterijen is dit echt link binnenshuis. Wees je daarvan bewust.

    • @HHalewijn
      @HHalewijn  Před rokem +26

      Dat is niet helemaal waar. Er zijn vele soorten Lithium batterijen en daar moet je onderscheid in maken. De oude generatie en die voor auto's zijn NMC batterijen. Die zijn zeer gevoelig voor temperatuur overschrijdingen. De nieuwe generatie Lifepo4 heeft daar nauwelijks last van. De LTO versies kun je zelfs doorboren zonder dat er iets gebeurd. Innovatie en de beschikbaarheid van zeldzame metalen heeft juist die innovatie aangezwengeld.

    • @Wil-70-NL
      @Wil-70-NL Před rokem +11

      @@HHalewijn Dank voor de opheldering. Dat was me niet bekend.

    • @miro1674
      @miro1674 Před rokem

      Die batterijen bij PTT/KPN waren loodzuur accu's. Ivm de zurige lucht en bij mogelijke lekkage waren de vloer en wanden betegeld met speciale tegels en voegmiddel.
      Bij bedrijfscentrales stond de accu gewoon onder in de kast.

  • @gilbertcuoco
    @gilbertcuoco Před 2 lety +10

    Interessant! Waarom sluit je niet meteen dwme BMS aan zodat je zeker weet dat de accu's goed gebalanceerd zijn?

  • @DaveyRaaijmakers
    @DaveyRaaijmakers Před 2 lety +1

    Leuke video en een goede uitleg

  • @nanko55
    @nanko55 Před rokem

    Gratis stroom, altijd handig.

  • @OntdraadSpeldInnen
    @OntdraadSpeldInnen Před rokem +11

    9:03 Correctie. Als je lege batterij parallel schakelt aan een volle batterij dan gaat die volle batterij de lege opladen. Dat is gevaarlijk omdat er dan hele hoge stromen (te hoog) kunnen gaan lopen en de lege batterij kan beschadigen (en andere nadelige effecten zoals hitte e.d.) omdat er geen laadbegrenzing is. Zeker als al meerdere in parallel zijn geschakeld dan is het oppassen. Het is niet zo dat de één dan eerder leeg is dan de ander, ze gaan balanceren. De totale capiciteit neemt dan af. Je legt daarvoor prima uit waarom je ze moet balanceren maar dat kan alleen als het verschil tussen de batterijen/cellen lager of gelijk is dan 0,5v kleiner dan een volt. Anders moet je ze eerst individueel opladen totdat allemaal nagenoeg dezelfde spanning hebben. Als je vonken ziet tijdens het verbinden in parallel stop dan meteen, dat is foute boel! In serie plaatsen van een lege met een volle is weer ander verhaal, dat gaat ten kosten van de capaciteit en je zet de lege onder stress wat kan resulteren in uiteindelijk een defecte batterij.
    Dat aan de ene kant verbinden en aan de andere kant verbinden is natuurlijk flauwekul, het is geen afvoer met water. Het maakt geen verschil waar je de klemmen op zet. Elke batterij vraagt wat deze wil hebben, ook die aan het einde. Uiteindelijk zijn ze allemaal op dezelfde spanning ondanks die kleine weerstand. Ook tijdens het laden blijven de batterijen balanceren, met de buur en die weer met z'n buur etc. Uiteindelijk resulteert het tot één gelijke spanning. Dat hele oplaadverhaal hoeft helemaal niet als de packs die je samenstelt niet te grote verschillen laten zien (zoals eerder uitgelegd), dan kun je ze gewoon aan de BMS hangen en dan alles in één keer opladen. BMS doet dan de rest.

    • @henrypot5028
      @henrypot5028 Před rokem +3

      Dat klopt Sella. Door de uitgevoerde balancering te doen creëer je een veel te hoge stroomdoorvoer die ver boven de waarde van de batterij uitkomt. Wat zowel nadelig is van de uitvoerende batterij als de ontvangende batterij. Het is alleen mogelijk is de waardes zeer dicht bij elkaar zijn. Dus... deze balancering is ten sterkste af te raden. Als je het op 'deze' manier wilt doen, altijd een 'zware' weerstand tussen elke batterij doen die de stroomtoevoer beperkt. Maar dan duurt het weer langer... maar wel veiliger.

    • @HHalewijn
      @HHalewijn  Před rokem

      Klopt. Inmiddels heb ik al weer heel wat meer batterijen door mijn handen laten gaan en ook weer bijgeleerd. Anderzijds, deze batterijen draaien nu bijna een jaar en werken erg goed. De Daly is na 100 cycles prima in staat om alles netjes gebalanceerd te krijgen. Zolang de cellen maar wel gelijk zijn.

  • @jelleklinge9743
    @jelleklinge9743 Před rokem +3

    Leuk geknutsel, werkt vast ook goed, maar ik zie een dat je de busbars plaatst zonder eerst de terminals te reinigen en schoon te maken met een stukje scotch brite. Ook de Busbars schoonmaken en eventueel even ontvetten met aceton, anders krijg je nooit de boel perfect in balans. De schroefjes allemaal aanzetten met een momentsleutel is ook niet overbodig.
    Ik betwijfel of de kwaliteit van deze cellen optimaal is maar bij 64 stuks zullen de kosten natuurlijk wel meetellen, ik hoop dat je er nog veel cyclussen uit krijgt, minimaal 3000 zou bij respectabele kwaliteit wel moeten kunnen. Bij al mijn batterijen hier is de min overigens wel zwart, en is deze ook verbonden met de behuizing van de batterij ipv de plus, ik twijfel dan ook of je dit juist hebt gemeten. Compressie zou ik zeker toepassen want het is ook goed voor de levensduur, al zou ik er niet meer dan 4 tegelijk samdendrukken en vervolgens omwikkelen met 3m glazvezeltape, dat werkt heel goed en is een kleine moeite. En Lifepo4 kan wel degelijk ontploffen of branden tip zet een lithiumblusser bij je batterij! Ow en over je kortsluitstroom, dat is bereken je niet met de maximale capaciteit maar door de weerstand van de cel, dus je praat in dit geval over veel meer stroom dan 300Ah per cel, eerder 2000A per cel! Ik denk dat je theoretische kennis nog niet optimaal is de materie daar kan je in afstuderen. Verder mooi kanaal ik ga je zeker volgen, keep up the good work.

  • @Edmorbus
    @Edmorbus Před rokem +1

    goede uitleg

  • @guyh3403
    @guyh3403 Před rokem +1

    Ik ben net begonnen met het volgen van dit project.
    Bijzonder interessant!
    Hup, naar de volgende video ;)

  • @camielkotte
    @camielkotte Před rokem +3

    Waarschijnlijk al achterhaald commentaar maar je hebt de busbars scheef! Dan trek je ook scheef aan de aluminium schroefdraad.
    Telkens een laag overslaan een laag en dan overal "plat " en busbar er overheen.
    Een JKBMS met 2a active balance heb ik gebruikt om te egaliseren. Met parallel schakelen zoals jij doet trek je alleen de voltages gelijk maar niet de laad toestand. Dat is HET grote verschil met lood-zuur en lithium-ion vs lifepo4. Dit is uitgebreid getest online en er is info over te vinden.

  • @stevetilborghs1159
    @stevetilborghs1159 Před 2 lety +1

    Mooi !

  • @wesmares
    @wesmares Před rokem +1

    Goed idee (denk ik) maar hoe zit het met de veiligheids keuring op dit product, kan me voorstellen dat die in China anders/minder strikt zijn dan hier??

  • @IamNoel
    @IamNoel Před rokem

    Welke BMS gebruikt (ik neem aan een 16s versie), en communiceert deze ook met het Victron systeem?
    Gebruikt u enkel de bms voor het laden en balanceren, of gaat alles uit de batterijen ook door de bms?

  • @PhilippeCJR
    @PhilippeCJR Před 2 lety

    Ga je compressie toepassen? En welke BMS? ik heb een 16s 120Ah, met Daly BMS, komt op een HYD5000EP. Succes, leuk spul!

    • @HHalewijn
      @HHalewijn  Před 2 lety +1

      Ik denk het wel. Even afwachten of de behuizing daar ruimte voor biedt.
      Overigens verwacht ik niet zulke hoge stromen waardoor uitzetten beperkt zal blijven.
      En ja, Daly. Ik zal daar nog wat extra info over maken.

  • @peerperemans897
    @peerperemans897 Před rokem +1

    Heb je gemeten hoeveel stroom er loopt als je de min aan de alu behuizing hangt? Ik wel.
    Er staat wel spanning op maar echt aan de + ligt ie niet hoor. Zou toch raar zijn, zo'n flutkrimpje wat dan kortsluiting moet voorkomen?

  • @meindertsprang7491
    @meindertsprang7491 Před rokem +1

    Mooi project Harold, maar ik wil toch een kanttekening plaatsen bij je argumentatie van het balanceren. Je zet ze parallel en dan wil je ze vol laden, met het argument dat wanneer de accus leeg raken, er altijd een is die het eerste leeg is. En dat wil je niet. Het is daarom veel beter om ze parallel geschakeld te *ontladen* tot de minimum spanning (2,5 - 2,8V, bottom balanced) en daarna weer in serie te schakelen. Hierdoor bereik je dat in alle gevallen alle accu's tegelijkertijd leeg zijn en er niet eentje bij zit die leger is dan anderen. Voorwaarde is wel dat je dan ook geen balancer moet gebruiken die ze allemaal even vol "aftopt" want dan zijn ze weer "top-balanced". Een bottom-balanced accupack kun je zo zonder BMS gebruiken op voorwaarde dat je éénmalig bij het volledig opladen alle cellen in de gaten houdt en stop met laden zodra één cel de maximale spanning heeft bereikt. Dan is op data moment de totale accupack-spanning de spanning waarbij het laden moet stoppen. Zo gebruik ik al een aantal jaren een accu-pack succesvol zonder BMS en de accu's zijn nog steeds gebalanceerd en tegelijkertijd leeg bij 2,8V.
    Een BMS die top-balanceert kan een gevaar zijn bij totale ontlading omdat er dan altijd een cel is die lager uitkomt dan de rest.

    • @HHalewijn
      @HHalewijn  Před rokem +1

      Ik heb dat zo nog nooit gedaan, zal het eens met mijn batterijen specialist bespreken. Maar ik doe nooit ontladen tot 0%. Mijn pack gaat tot 30% bij cyclisch gebruik en alleen bij grid failure kan hij naar 0. Maar dat is nog nooit voorgekomen.
      Bovendien schakelt het BMS per batterij gewoon af als 1 vd cellen onder 2.8V komt.

  • @captainprototype187
    @captainprototype187 Před rokem +2

    Even stoppen op 3 minuten want ik denk dat ik er een warme kop thee bij ga nemen. Dat wordt lekker een tijdje relaxen op de zaterdagmiddag...

  • @lecramred4453
    @lecramred4453 Před 2 lety +1

    Gaaf! Ga je de accu's in een speciale ruimte plaatsen? Ik kan me voorstellen dat je rekening moet houden met ventilatie en brandveiligheid.

    • @HHalewijn
      @HHalewijn  Před 2 lety +1

      Nee, dat is niet nodig. De batterijen gassen niet zoals loodaccus dat wel doen. Tenzij je ze overbelast maar daar daar moet het BMS de veiligheid bewaken.

    • @henkvanerp2873
      @henkvanerp2873 Před rokem

      @@HHalewijn Dat is kort door de bocht. De BMS is namelijk de zwakste schakel ! Komt er brand door bijv. een defecte BMS idan heb je een flink probleem. Mijn advies: Altijd buitenhuis in een brandveilige kast of maak een ruimte onder grond in je tuin.

  • @marcelslofstra2157
    @marcelslofstra2157 Před rokem +11

    ‘Mijn project: brandgevaar voor mij en mijn buren - deel 1’.

  • @edbechthold619
    @edbechthold619 Před rokem +1

    Hallo Harold.....
    U heb een prachtig systeem..... Ik zit hier ook over na te denken, en wil onafhankelijk van het netwerk loskoppelen...
    Wat ik zoek, is een automatisch systeem dat automatisch omschakeld van m,n zonne-panelen naar het m,n batterijen.
    Weet u hoe dit kan, eventueel met tekening....
    Met vriendelijke groet Ed....

    • @HHalewijn
      @HHalewijn  Před rokem +1

      Dit systeem kan ook losgekoppeld worden. Maar in Nederland is 12 maanden autonoom draaien onmogelijk. In de 4 wintermaanden is het netwerk gewoon noodzakelijk.

    • @waltervermeer2969
      @waltervermeer2969 Před rokem

      Ga je 4 maanden in winterslaap in je hol in de tuin??? zo sneu.

    • @miro1674
      @miro1674 Před rokem

      @@HHalewijn Mss een dynamisch contract nemen en de batterijen laden tussen 00:00 en 05:30 wanneer de stroomprijs laag is? Tijdens de dure uurtjes je opgeladen batterijen gebruiken. Het is wel een gedoetje als je het dan echt voordelig wilt doen. Automatiseren is dan een must.

  • @zionneke
    @zionneke Před rokem

    Hallo Harold, heb je toevallig ook een bouwplan / tekening van die mooie bakfiets achter jou? Groet John van Almkerk

    • @HHalewijn
      @HHalewijn  Před rokem

      Haha, nee. Dat was een geschenk/erfenis van mijn broertje

    • @zionneke
      @zionneke Před rokem

      Jammer, is een mooi ding. Ben allang van plan om zoiets na te maken, we zoeken verder.

  • @jackc9478
    @jackc9478 Před rokem +2

    Hallo Harold, is het deze leverancier liitokala Official Store

  • @JohnvL
    @JohnvL Před rokem

    5:11 dat wordt dan 'n rack van hout of kunststof 😎👍 Net als n 2N3055 de collector (C) de behuizing is, en geïsoleerd op koelblok moet worden gemonteerd.

  • @nagra-ivs5558
    @nagra-ivs5558 Před rokem +1

    Thorens platenspeler ?

  • @gerardarends3908
    @gerardarends3908 Před rokem

    Ik heb ook zoiets thuis gefabriekt. Een oplader om op te laden is geen probleem. Maar hoe ga ik efficient ontladen?
    Dat doe ik nu door na zonsondergang met een regelbare omvormer stroom naar het net te leveren. Die stel ik zo in dat mijn nulverbruik ongeveer gedekt wordt. Maar soms slaat de boiler aan en zou ik meer moeten terugleveren.
    Ik heb een P1 meter. Daar zie ik aan dat 's nachts meestal een beetje terug geleverd wordt.
    Het liefst heb ik dat de P1 meter de omvormer zo aanstuurt dat er geen stroom door de meter stroomt. Wie kan mij daarbij helpen?

    • @miro1674
      @miro1674 Před rokem

      Zoiets zoek ik op termijn ook. Samen met een dynamisch energiecontract volledig geautomatiseerd:) Staat voorlopig in de kinderschoenen. Je moet dan eens gaan buurten in de hoek van domotica jongens. Voor EV's zijn er laadpalen die dit voor de auto regelen als het goed is ingesteld.
      Mss een gat in de markt voor Harold.

  • @casibari1537
    @casibari1537 Před rokem

    Is er ook opgegeven bij die accu aansluitingen met hoeveel moment die moer mag vastdraaien?

    • @HHalewijn
      @HHalewijn  Před rokem

      Nee. Daar hebben deze Chinezen niet op gelet.

  • @lexpee
    @lexpee Před rokem +2

    Wees blij dat zoon accu 200 ampere uur geeft. Ik hoop dat je onderzoek hebt gedaan en weet wat je hebt gekocht want bij AliExpres word ook veel troep aangeboden.

    • @HHalewijn
      @HHalewijn  Před rokem +1

      Die cellen doen keurig 280-300Ah. Niks mis mee. Als je ze maar goed gebalanceerd in gebruik neemt

  • @neila484
    @neila484 Před rokem +2

    Handig zo’n filmpje, zal lekker veel ongelukken opbrengen. Kun je uit de reacties al opmaken.

  • @ronaldtroost
    @ronaldtroost Před rokem +1

    Er gaat bij kortsluiting waarschijnlijk geen stroom lopen van 300 Amp. 300 Ah is de inhoud van de cellen. De stroom die er gaat lopen bij kortsluiting is afhankelijk van de inwendige weerstand van de cellen. Hoe lager de inwendige weerstand hoe hoger de stroom.

    • @foeke8740
      @foeke8740 Před rokem

      En bij LiFePo4 is dat rond de 0,2 mOhm dus dat gaat over de duizenden Ampere. Hij heeft misschien gekeken naar het spec briefje waarop staat dat de maximum stroomsterkte over het algemeen gelijk is aan de Energie inhoud in Ah. Dat is toeval, en zegt niets over wat er gebeurd wanneer er iets kortgesloten wordt.
      Wat gebeurd is, iets brand snel door. de cel of hetgeen dat kortsluiting maakt.

  • @jeroenvant.1073
    @jeroenvant.1073 Před 2 lety

    Beste Harold wat leuk dat je deze filmpjes gemaakt hebt. 1 batterij pakket gaat om 1 omvormer, heb je ook enig idee hoe lang 1 batterij je huis dan van 220 V kan voorzien?

    • @HHalewijn
      @HHalewijn  Před 2 lety +2

      Je kunt meerdere batterij pakketten en omvormers met elkaar combineren. Het is zelfs beter om alle batterijen uiteindelijk samen te voegen. Hoeveel capaciteit je nodig hebt is natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden. Op mijn blog heb ik een artikel geschreven over de omvang van je batterij.

  • @askjeroen
    @askjeroen Před rokem

    Beste Harold, dank voor de informatieve filmpje. Er zijn aardig wat lampjes aangegaan in de tussentijd. Maar vroeg me wel iets af, wat is de reden dat U voor 48v bent gegaan en niet in serie bent gaan laden? Heeft dit enkel met het modulaire gemak te maken of zijn er nog andere redenen?

    • @HHalewijn
      @HHalewijn  Před rokem +1

      48V is de toekomst voor thuis batterijen. 12 en 24 is alleen voor mobiele toepassingen geschikt. 48V betekent lagere stromen en dunnere kabels en dus ook minder verliezen.

    • @henrypot5028
      @henrypot5028 Před rokem +1

      @@HHalewijn Dat klopt wel enigszins. Maar door de 4 batterijpacks in serie te gaan schakelen (dus 192 Volt) heb je nog een lagere stroom. Met dezelfde dikte van kabels heb je dan ook minder weerstand en daardoor een hogere opbrengst. Alleen moet je de waardes van je omvormer vaststellen. De Multiplus II van Victron kan dat niet aan. Die kan maximaal 66 Volt aan. Dus, in die situatie is de Multiplus II niet de beste keuze voor een huissituatie, maar meer voor een boot, etc. Er zijn omvormers die overweg kunnen tot 600 volt. Die zijn beter geschikt voor een huissituatie.

    • @miro1674
      @miro1674 Před rokem

      Een grote UPS zit op 192V. Ik dacht daar wat mee te kunnen doen echter ik wil een pure sinus wave oplossing. En 192V is wel een erg onhandige spanning.

  • @TheEllepel69
    @TheEllepel69 Před 2 lety +2

    Heb je een bestel link van deze accu's voor me
    Dank je wel voor je heldere uitleg - ben bezig met een camper offgrid te krijgen, daarna een tiny house :-) voor de kids en voor ons thuis wil ik ook eigen accu's gaan plaatsen

    • @HHalewijn
      @HHalewijn  Před 2 lety +3

      a.aliexpress.com/_mOUD8lQ

    • @Arrow1800
      @Arrow1800 Před 2 lety +1

      @@HHalewijn heb je nog importheffingen oid moeten betalen ? weet je wat de eventuele importheffingen zijn?

    • @HHalewijn
      @HHalewijn  Před 2 lety +2

      @@Arrow1800 niets. De prijs op de website is all-in

    • @frits183
      @frits183 Před rokem

      Heb deze site gelijk bij favoriete geplaatst 👍

    • @jeroendebleecker
      @jeroendebleecker Před rokem

      @@miro1674 heb jij een link om te delen? 🙃

  • @yenne1000
    @yenne1000 Před rokem

    De zwarte terminal is toch altijd - of is dat anders bij die batterijen?

    • @HHalewijn
      @HHalewijn  Před rokem

      Meestal wel, nu dus niet. Double check first

  • @McTrex123
    @McTrex123 Před rokem

    6:19 Dacht even dat je een schok kreeg, je trok je hand ineens zo snel weg! 😁

  • @Engineer1010
    @Engineer1010 Před rokem

    Wat een interessante video! Enige wat ik niet begrijp: Hoe kan een BMS het laadproces van een individuele cel beinvloeden, zoals op 14:36 aangegeven wordt? De cellen zitten immers allemaal in serie aan dezelfde lader.Kan iemand mij dit uitleggen?

    • @HHalewijn
      @HHalewijn  Před rokem

      Het BMS meet elke cel. Door een kleine weerstand parallel te schakelen per cel kan de laadstroom een klein beetje beïnvloed worden zodat alle cellen een gelijke lading krijgen. Als 1 cel onder of boven een grens uitkomt, schakelt het BMS het hele laad of ontlaadproces voor alle cellen uit.

  • @BouwonderzoekMiddelharnis

    Ambitieuze projecten als deze waardeer ik wel. Maar dat van die kartonnetjes tussen de cellen zie ik niet zo zitten. Ik heb in de branche gewerkt in de tijd dat er nog volop asbest gebruikt werd. Als je die eternieten plaatjes dik in de verf zet als isolatie lijkt me dat een stuk veiliger. Zelf heb ik brand gehad door hier te lichtvaardig over te denken. Bij bliksem inslag aan het einde van de zomerse temperatuur wisseling is bij mij alles verbrand. Daar zit niemand op te wachten verschrikkelijk. Monteer alles op een karretje zodat bij het eerste beste alarm alles snel weg gereden kan worden. Zelf heb ik nog een stuk of tien enkelpolige gelijkstroom relais van honderd ampère met een bekrachtiging-s spoel van twaalf volt. Van een oude SRV wagen die ook op accu`s kon rijden.

    • @HHalewijn
      @HHalewijn  Před rokem +1

      Het gaat niet om brand, dan is het al te laat. Het gaat er om dat er een isolator wordt geplaatst om elektrische kortsluiting te voorkomen. De PE plaatjes die ik gebruik zijn uitstekend. Je kunt er ook de cellen mee samen persen want het vervormd niet. En sommige cellen moeten onder een bepaalde druk gezet worden om vervorming (bulging) te voorkomen.

    • @BouwonderzoekMiddelharnis
      @BouwonderzoekMiddelharnis Před rokem

      @@HHalewijn pertinax material wordt ook voor motoren gebruikt voor isolatie
      (glasvezels er in)

    • @BouwonderzoekMiddelharnis
      @BouwonderzoekMiddelharnis Před rokem

      Polyethylen platen PE

    • @HHalewijn
      @HHalewijn  Před rokem +1

      @@BouwonderzoekMiddelharnis precies. Dat is wat ik nu heb gebruikt. 1mm dik op maat laten maken bij Perlaplastics

  • @tonypino2858
    @tonypino2858 Před rokem +1

    Deze Blauwe Accu, s zien je nu overal best veel

    • @miro1674
      @miro1674 Před rokem

      Zo'n beetje alle fabrikanten gebruiken blauwe krimp folie om hun cellen.

  • @Arrow1800
    @Arrow1800 Před 2 lety +1

    mooi project hoor. hoe sluit je uiteindelijk je gebouwde accupakket aan op het lichtnet/je huis/zonnepanelen ?

    • @HHalewijn
      @HHalewijn  Před 2 lety

      Er is een andere video, van 1 jaar geleden, waarin ik het opslag systeem laat zien.

    • @Arrow1800
      @Arrow1800 Před 2 lety

      @@HHalewijn die heb ik ook gezien! maar welk apparaat gebruik je exact om je accupakket aan te sluiten?

    • @HHalewijn
      @HHalewijn  Před 2 lety

      @@Arrow1800 de accu's zitten aangesloten op de blauwe Victron Multiplus omvormers.

  • @leonsamsom6877
    @leonsamsom6877 Před rokem

    Zeker erg mooi! alleen als je alles optelt kwa euro's Pff. moet ik nog wel even wat overuren maken

  • @JohnvL
    @JohnvL Před rokem

    7:42 zeker en net als tractie accu 2x 12 a 1000 amp (24v) voel je zeker wel ! ⚠ En 30mA door je hart blijft 30mA! ⚠

    • @PeterS1966
      @PeterS1966 Před rokem +1

      24volt voel je niks van,wat heeft 1000amp er trouwens mee te maken?

  • @gerwinvandermeer6246
    @gerwinvandermeer6246 Před rokem

    Hoi Harold, waarom 48 volt ipv bv 12 volt?

    • @HHalewijn
      @HHalewijn  Před rokem +1

      Hoe hoger de spanning des te lager de stroom en dunner de kabels kunnen. Dat is altijd efficiënter.
      En 48 volt is nog steeds een veilige werkspanning

    • @gerwinvandermeer6246
      @gerwinvandermeer6246 Před rokem

      @@HHalewijn ok dank je wel.

  • @kausalia7077
    @kausalia7077 Před 2 lety

    Hallo. Graag wil ik batterijen willen bestellen. Maar ik ben zon leek dat ik er geen wijs uit kan welke ik kan bestellen. Kan jij mij hier mee elpen?

    • @miro1674
      @miro1674 Před rokem

      Neem geen Liitokala of Varicore. Dit zijn meestal gebruikte cellen. Goede cellen staan niet bol (zijn te ver geladen/ontladen geweest) en hebben een QRcode. Bekende merken zijn, zo uit mijn hoofd, EVE, CTL en Listen. Vraag altijd naar nieuwe A grade cellen. Voor de rest ligt het aan je project situatie. Laat de niet cylindrische cellen altijd rechtop staan.

  • @lumixS5M2
    @lumixS5M2 Před rokem

    Krokodillen klem en dunne draadjes.............. oog klemmen en 2.5mm draad

  • @guyvanleuven5814
    @guyvanleuven5814 Před 2 lety

    Gaat me even niet goed, ... je spreekt over balanceren enzovoort ... je meet gemiddeld zo'n 3.27 Volt en wil verder laden tot 3.6V, zo ver erg prima. Maar in uw topic vermeld je 16 cellen van 3.2Volt - 300Ah??? ... Probeer jij meer in de batterijen te stoppen dan wat eigenlijk kan? mvg Guy.

    • @HHalewijn
      @HHalewijn  Před 2 lety

      De nominale spanning is 3.2 Volt in rust stand. Maar bij het laden van de cellen stijgt de spanning tot maximaal 3,65 Volt. Bij die spanning wordt geacht dat de cell 100% vol is. De cellen zijn volgens de fabriek 310Ah cellen. Maar ik denk dat ze 300Ah zijn, misschien zelfs iets minder. Ik heb er nooit een capaciteitstest mee gedaan. Maar die 300Ah (of 310Ah) wordt dus bereikt als de spanning is gestegen tot 3,65 Volt. Overigens is de capaciteit 99% bij een spanning van 3,45 Volt. Dus die laatste 0,2 Volt maakt maar 1% verschil!!!

  • @MrHenkfromHolland
    @MrHenkfromHolland Před rokem

    Wat vindt je vrouw hier van?

  • @dirckdevriez6661
    @dirckdevriez6661 Před 2 lety +1

    Mijn films hadden zelfde probleem, van kijken naar product en camera... dan valt geluid weg... losse kraag microfoon of oortje loste dit op... nu moest ik koptelefoon gebruiken wegens rest gezin...

    • @HHalewijn
      @HHalewijn  Před 2 lety +2

      Ja ja, ik zal zo’n microfoontje aanschaffen ;-)

  • @alanx4121
    @alanx4121 Před rokem

    Bedini battery charger
    thank me later =)

  • @supermario2602
    @supermario2602 Před rokem

    55kw opslag? In die paar accu’tjes

  • @s3v3nlife
    @s3v3nlife Před rokem

    Moet 3.2v Bms en niet 3.6v Bms !!!

  • @jpkramer1028
    @jpkramer1028 Před rokem

    Waanzin dit 🙈

  • @riklucas1044
    @riklucas1044 Před rokem

    Ik wist niet dat co stompe dit ook deed

  • @richardvanmil8959
    @richardvanmil8959 Před rokem

    Geluid op hoogste volume te staan, en nog niet goed te verstaan. 😔
    Tip: wil je graag interessante kennis delen, volg dan een cursus hoe verstaanbaar een video op te nemen.
    Jij kijkt toch zelf eerst terug of het begrijpelijk en goed is voordat je iets plaatst/upload?!... jammer dit

    • @th0master
      @th0master Před rokem +3

      Denk dat het aan jou ligt… heb het volume hier op bijna minimaal staan, en is nog zeer zuidelijk verstaanbaar 😅

    • @Ad__Rem
      @Ad__Rem Před 5 měsíci +1

      Geluid is helemaal dikke prima bij mij👍

  • @Obsidion.ZX77
    @Obsidion.ZX77 Před 2 lety

    Geluid is erg slecht . laat zien hoe dat werkt (niet alleen maar door Loole)

  • @rob4912
    @rob4912 Před rokem

    Ik ben bij dat jij NIET mijn buurman bent.

  • @harryheijer5451
    @harryheijer5451 Před rokem

    Ik zou es met experts praten over je accu-opstelling en ook je verzekeringsmaatschappij even een kijkje laten nemen. Zo als dat zooitje daar staat, komt het bij mij NIET in huis.

  • @coturnix53
    @coturnix53 Před rokem

    1700 abonnees. Weet u hoeveel dove mensen er zijn. Die zijn geen abonnee. GEEN ONDERTITELING, NIET VOOR DOVEN

    • @HHalewijn
      @HHalewijn  Před rokem +1

      Mmmmm. Goed punt. Maar voor mij best wel bewerkelijk. Het is en blijft hobby en vrijwillig.

    • @SandervanDijk
      @SandervanDijk Před rokem

      CZcams HEEFT DAAR EEN ONDERTITEL KNOPJE VOOR.

    • @JanSmale
      @JanSmale Před rokem +2

      Je kan via youtube de automatische ondertiteling aanzetten hoor. En ja ik ben ook DOOF ;-)

    • @christafriasnd9893
      @christafriasnd9893 Před rokem +1

      Iedereen die op het vakje met cc drukt heeft meteen ondertiteling.