Wageningen Biodiversity Initiative: Bending the Curve

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 2. 06. 2021
  • We only have 10 years to restore the ecosystem and bend the curve of biodiversity loss. Wageningen University & Research (WUR) believes biodiversity, food and climate issues cannot be considered separately, and can only be solved if we all work together. Therefore, WUR professor Liesje Mommer has established the multidisciplinary Wageningen Biodiversity Initiative.
    #Biodiversity #ecosystem #WUR
  • Věda a technologie

Komentáře • 1

  • @waterbase51
    @waterbase51 Před 2 lety

    Het gaat hier om de wereld en niet om Nederland alleen. Dit verhaal heb ik in juli 2006 geschreven.
    Mijn gedachte was, ik ben toch niet de enigste die dit ziet? Dus wel! Heb 13,5 jaar gewacht tot er iemand op zou staan en die zou zeggen het gaat helemaal verkeerd. Niemand, werkelijk niemand die het ziet. Dus ik ben omgeven door stomme idioten op deze wereld met een grote mond maar weinig kennis.
    Een jonge boer zei 8 jaar geleden had niemand het over stikstof. Bij het onderwijs hadden zij al eerder erover moeten praten. Ecoloog Han Olff, universiteit Groningen, geeft de boeren de schuld. Professor ecologe Louise Vet geeft de schuld aan niet genoeg biodiversiteit. Bij onderwijs is een gebrek aan inzicht en wijsheid.
    Ten eerste, ik ben geen professor. Mijn kennis heb ik opgedaan door de basis van het ecosysteem te leren en de reactie van het ecosysteem in de praktijk te zien.
    De aanleiding was het lezen van het ecosysteem, wat mij uiteindelijk na 30 jaar lukte. De blijheid sloeg om in angst. Hier was ik helemaal niet blij mee.
    Wat ik zag, was een klimaatverandering in het kwadraat. Klimaatverandering is van alle tijden en heeft meestal de snelheid van honderden jaren. Maar nu niet.
    Het ecosysteem is het mechanisme die zorgt voor zuurstof, water en voedsel en wordt bepaald door:
    1. zonlicht
    2. bodem
    3. water. Ronddraaien van de aarde zorgt voor klimaat.
    4. Planten.
    5. Dieren.
    Dit is wat ik zag door het ecosysteem te lezen.
    1. Hele warme en droge zomers. Op sommige plaatsen wordt het 50 graden. Door de snelle klimaatveranderingen kunnen de insecten niet mee muteren. In de winter valt niet genoeg water om het tekort aan te vullen
    2. Als er regen/sneeuw valt, is dat in grote hoeveelheden. Denk aan orkanen en overstromingen. Wel op de verkeerde momenten.
    3. Daarna gaan de tektonische platen werken. De snelle klimaatverandering gaat dit versterken. Aardbevingen, tsunami’s en vulkaanuitbarstingen gaan volgen. Op een gegeven moment zit er zoveel stof in de lucht dat er een ijstijd zal ontstaan.
    Dit probleem wordt veroorzaakt door fossiele brandstof motoren. Fabrieken hebben natuurlijk ook hun aandeel.
    Alleen domme mensen zoeken de oorzaak bij de Nederlandse veestapel.
    Dit probleem is wereldwijd.
    De oplossing is massaal overschakelen op waterstof. Het overgrote deel van de domme bevolking zal het ontkennen. Kijk en oordeel.
    Toen ik in 1971 in de 2de klas mavo zat, hadden wij natuurkunde met elektrolyse. Mijn gedachte was waterstof is de brandstof voor de toekomst. Vandaag is de toekomst begonnen.
    De kennis is aanwezig.
    tvblik.nl/tegenlicht/deltaplan-waterstof
    www.holthausen.nl/clean-energy-solutions/waterstof
    Solenco Powerbox. www.solencopower.com/front-page/capital-firm/.
    België - waterstofproductie t.co/ivsArJmcXd
    Shell bouwt megafabriek voor waterstof
    opwegmetwaterstof.nl/2019/01/16/shell-bouwt-megafabriek-voor-waterstof/
    4. Door overbevolking op de aarde wordt het ecosysteem aangetast. En dat heeft ook hetzelfde resultaat als de luchtvervuiling. Alleen de mens zal wat meer lijden.
    Het grappige is dat onze koningin actief helpt aan de overbevolking. Haar 3 dochters zullen wel zeggen. Nou bedankt mam, u heeft wel onze toekomst naar de kloten geholpen.
    Als wij niks doen aan deze problemen, dan krijgen wij in 2035 een ijstijd.
    De kinderen hebben geen toekomst omdat de ouders hun luxe belangrijker vinden.