Impactul stresului asupra florei intestinale

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 24. 08. 2024
  • Pentru o consultație individuală de nutriție, scrieți-mi la carolinamagdanutrition@gmail.com sau Whtsapp +40764 288399.
    Nivelul de cortizol, un hormon produs de glandele suprarenale, are o legătură strânsă cu flora intestinală. Cortizolul este un hormon de stres care poate fi eliberat în timpul situațiilor stresante sau evenimentele traumatice.
    Când nivelul de cortizol este ridicat, are impact negativ asupra florei intestinale.
    Cortizolul reduce numărul de bacterii bune din intestine și poate crește numărul de bacterii dăunătoare. Acest lucru poate duce la disbioză intestinală, la dezechilibru între bacteriile bune și cele dăunătoare din intestine.
    Mucusul intestinal este o substanță vâscoasă care acoperă peretele intestinal. Acesta are o serie de funcții importante, inclusiv:
    Protejează peretele intestinal de bacterii și alte substanțe dăunătoare.
    Ajută la absorbția nutrienților din alimente.
    Reglează motilitatea intestinală.
    Flora acidă, care include bacterii precum Lactobacillus acidophilus și Bifidobacterium bifidum, contribuie la menținerea sănătății mucusului intestinal prin la menținerea unui pH acid în intestine. pH-ul acid inhibă creșterea bacteriilor dăunătoare și ajută la protejarea peretelui intestinal.
    Link pentru flora intestinala:
    • Rejuvenating Healthy G...
    • Reset Your Gut in 5 Da...
    • Гастроэнтеролог против... (in rusa)
    link pentru varza murata fara sare:
    • Varza murata ,fara sar...
    Disclaimer:
    Informațiile din acest film se bazează pe cunoștințele și experiența mea actuală ca nutriționist și pe cele mai recente dovezi științifice disponibile. Cu toate acestea, este important de reținut că nutriția este o știință complexă și individualizată. Ceea ce funcționează pentru o persoană poate să nu funcționeze pentru alta. Este important să adaptați sfaturile nutriționale la nevoile și circumstanțele dumneavoastră individuale sau sa consultati un medic in medicina functionala.

Komentáře • 24

  • @costindoinamariana
    @costindoinamariana Před 7 měsíci +3

    Cred ca stresul e cauza tuturor bolilor.Sunteti o adevarata enciclopedie.Tot binele din lume ! ❤

    • @carolinamagda1116
      @carolinamagda1116  Před 7 měsíci +2

      Multumesc Doina! Da, adevarat! Disbioza declanseaza multe boli sistemice in lant, stresul face sa iesim foarte deficil din ele. 😘

  • @Mariana-kb2vt
    @Mariana-kb2vt Před 7 měsíci +2

    Un filmulet interesant si important. Nu am mai vazut abordata aceasta tema. Multumesc.

  • @user-xm5pj3wg2n
    @user-xm5pj3wg2n Před 7 měsíci +1

    O doamna cu adevarat deosebita si rar întâlnită in zilele noastre de astazi ,m-a ajutat cu un nou tratament pentru mine, practic gratis ,si-a rupt din timpul dansei pentu mine abia astept sa vad ce schimbari imi va produce corpul multa multa sanatate si liniste sufletească si tot binele din lume un inger de om !

    • @carolinamagda1116
      @carolinamagda1116  Před 7 měsíci

      Multumesc frumos pentru apreciere! Va urez ca toate sa se alinieze cat mai frumos pentru Dvs. Toate, toate bune!

  • @iosifferencz5432
    @iosifferencz5432 Před 7 měsíci +4

    Stimata dmna dr.Magda Carolina!
    Vă multumim pentru aceste informatii briliant ce ne ajuta la buna functionare a organismului.
    Va dorim sanatate si putere de munca,
    ❤❤❤

  • @marianasuteu5590
    @marianasuteu5590 Před 7 měsíci +1

    Nimic nu este întâmplător!
    Ieri am descoperit-o pe Dna doctor în momentul în care aflasem ca am probleme cu rinichii, primul clip fiind exact despre insuficienta renală . Explicațiile simple, clare m-au lămurit!
    Clipul de azi m-a ajutat din nou fiind vorba de stres, suprarenale…
    Mulțumesc Dna doctor pentru explicațiile simple, (fără exprimare prea profesionala ) pentru limbajul moldovenesc pe care îl agreez și pentru bunăvoința de a ne da informații pe înțelesul nostru !😊

  • @lillyimpala1686
    @lillyimpala1686 Před 7 měsíci +1

    Bine documentat..ca de obicei. Bravo ❤

  • @gratielapop2976
    @gratielapop2976 Před 3 měsíci +1

    Scuză-mă Carolina
    Îmi trimiți te rog linkul cu cataplasma de hrean de pus la umăr când tratăm ficatul?

    • @carolinamagda1116
      @carolinamagda1116  Před 3 měsíci

      Cataplasme/comprese cu hrean- s-a dovedit utila in dureri cauzate de lovituri, traumatisme, reumatismale, inflamatii articulare. czcams.com/video/llVEiVVLQn4/video.html
      La ficat pun cu comprese calde, 38C pentru a dilata caile biliare. Sau luati Mg Taurat, Lecitina, Omega3, Colina. (Tot ce va fluidiza continutul vezicii biliare). Consumand Lipide, se va incep[e scurge mai multa bila. C-am in 20-30 zile vezi putea scapa de multa bi;a stagnanta in caile biliare interhepatice.

  • @varvaraoloeru6263
    @varvaraoloeru6263 Před 7 měsíci

    Va urmaresc de ceva timp cu mare interes.multumim pentru multa informatie si sfaturi utile.am avut o operatie la rinichi la care mi sa inlaturat un suprarenal.am 2 mese pe zi.dar va rog sa-mi spuneti cu privire la vit.D3care trebue de luat dimineata.se poate dupa cafea cu unt de luat?

    • @carolinamagda1116
      @carolinamagda1116  Před 7 měsíci

      Glandele suprarenale nu sunt direct implicate în metabolismul vitaminei D. Ele un rol indirect în acest proces.Glandele suprarenale produc cortizol, un hormon care ajută la reglarea metabolismului calciului. S-ar putea ca cu nivelul de Cortizol actual medicii v-au prescris corticostiroizi, ducând astfel la un risc crescut de osteoporoză și probleme ale sistemului osos. Corticostiroiziii stimulează excreția calciului prin urină.
      Intr-adevar s-ar putea ca dupa intervenție chirurgicală a glandei suprarenale se necesita o suplimentare cu vitamina D. Medicul ce va recomandat? poate ar fi bine sa vorbiti si cu un endocrinolog, nu doar urolog, sa verifice sa nu aveti sindromul Cushing.
      Ca atare, eu recomand schema: incepand cu doze foarte mici, de la 2-3 picaturi de it D3 uleioasa , a cate 500 UI si marind doza la 2-3 zile, cu cate 1 picatura, ajungand minim pana la 5000 UI, Se ia dimineata cu ceva Lipide: (unt, oua, branza, cascaval, peste gras) si luati si cu K2, ca sa excludeti calcifierile.
      Magneziul (luati glicinat) important în reglarea nivelurilor de cortizol.Si.. acizi grași esențiali OMEGA 3 cu EPA si DHA mare, pentru sănătatea generală și reducerea inflamației.

    • @varvaraoloeru6263
      @varvaraoloeru6263 Před 7 měsíci

      @@carolinamagda1116 mulțumesc mult p/u răspuns.da endoc.mia recomandat vitD3 cite 5000U pe zi

    • @varvaraoloeru6263
      @varvaraoloeru6263 Před 7 měsíci +1

      Mag.la fel iau

  • @user-gs7zn4xx9z
    @user-gs7zn4xx9z Před 7 měsíci

    Ceia ce ati prezentat ami apartine, deci,an masa de fecale pierd mucoasa intestinelor amastecata cu sange, va rog frumos sami spuneti cu ce fel de analize sa ancep ,multumesc!❤

    • @carolinamagda1116
      @carolinamagda1116  Před 7 měsíci

      Buna Viorica. Dacă mucoasa intestinală este amestecată cu sânge în fecale, există mai multe posibile explicații:
      1.Hemoragie gastro-intestinală superioară: Sângerarea din partea superioară a tractului gastro-intestinal, cum ar fi stomacul sau duodenul, poate duce la prezența de sânge digerat în fecale.
      2.Hemoragie gastro-intestinală inferioară: cum ar fi colonul sau rectul.
      3.Boli inflamatorii intestinale: Afecțiuni precum boala Crohn sau colita ulcerativă cu leziuni ale mucoasei intestinale, inclusiv sângerare.
      4. Unele infecții intestinale pot provoca iritarea și leziuni ale mucoasei intestinale.
      5. Polipi sau tumori intestinale:
      Sângerarea gastrointestinală poate fi un semn al unor probleme grave de sănătate, EU NU va sperii , dar este esențială evaluarea medicală promptă!!!
      Eu cred ca este nevoie de un examen fizic, analize de sânge, teste de imagine precum colonoscopia sau gastroscopia.
      Medicul de familie (medicul generalist): va poate îndruma către un specialist în funcție de evaluarea inițială.
      Gastroenterolog: pt diagnosticarea și tratamentul problemelor gastro-intestinale.
      posibil Proctolog sau coloproctolog: Specializat în diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor rectului și colonului, inclusiv hemoroizi, fisuri anale și alte probleme legate de aceste zone.
      Viorica, va sugerez luni sa va adresati la medic. Unele boli pot si tratate foarte repede, dar trebuie de actionat. Guma de mastic v-ar putea ajuta in cazul gastritelor erozive cu H.Pillory. Excludeti de urgenta tot ce e cu zahar, produse procesate, rafinate, glutenul, ape dulci gazate.

    • @user-gs7zn4xx9z
      @user-gs7zn4xx9z Před 6 měsíci

      @@carolinamagda1116 va multumesc din tot sufletul, sunteti prima persoana care mia dat sfaturi fara sa fie platina,Dumnezeu sa fie antotdeauna cu Dmv.