45 yaşından sonra şirket kurdum Şirket kurmak mantıklı mı? Şahıs şirketinin masrafları neler?

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 8. 05. 2021
  • Şahıs şirketi kurmam ile başlayan süreci ve bugüne kadar yaşadıklarımı bu videoda anlatıyorum. 45 yaşından sonra kurduğum şirket sayesinde ben de patron oldum . Şahıs şirketimi videoda da söylediğim gibi 2019 yılının Kasım ayında kurdum.
    Şahıs şirketi kurmanın önemli avantajları var. Olası masrafları, gelir vergisi ve KDV konuları ve aklınıza takılabilecek soruların yanıtları bu videoda. Eğer belli bir oranda iş potansiyeliniz varsa kesinlikle şirket kurmanızı öneririm. Korkulacak bir konu değil. Fakat mali müşavirinizi iyi seçmeniz ve kanunları, düzenlemeleri iyi takip etmeniz gerekiyor.
    Özellikle son dönemde Trendyol Go ve benzeri sistemlerde çalışmak için şahıs şirketi kurmak gerekiyor. Ben de yaşadığım deneyimi aktardım. Üç aşağı beş yukarı siz de bu deneyimleri yaşayacaksınız.
    Konuyla ilgili merak ettiğiniz sorular varsa yorum olarak yazmaktan çekinmeyin. Yanıtını bildiğim soruları yanıtlamaya çalışacağım.
    Bir de ülkemizde 30 yaş altı gençler için devletin sunduğu özel bir fırsat var. Bu sayede 1 yıl boyunca bağkur ödemiyorsunuz. Ayrıca 3 yıl boyunca her yıl 75 bin TL'ye kadar olan gelirlerde vergiden muaf oluyorsunuz. Genç Girişimci Desteği isimli bir fırsattan yararlanmak için resmi başvuruda bulunmak gerekiyor.
    Düzenli olarak yayınlanan videolarımı kaçırmak istemiyorsanız kanalıma abone olmayı unutmayın. Abone olmak için şu linke tıklamanız yeterli:
    / @ozgur_cetin
    Destek olmak için videolarımı beğenebilirsiniz.
    Ayrıca beni aşağıda yer alan sosyal medya hesaplarımdan takip ederek destek olabilirsiniz:
    Twitter: / ozgurcetin
    Facebook: / ozgurcetin
    Instagram: / ozgurcetin
    Kişisel internet sayfam: www.ozgurcetin.com.tr/tr/
  • Věda a technologie

Komentáře • 22

  • @omertalatkat3813
    @omertalatkat3813 Před 3 lety +1

    Gayet bilgilendirici bir video olmuş. Teşekkürler.

  • @erhannk13
    @erhannk13 Před 3 lety +2

    Bilgilendirici video, kolay gelsin..

  • @gezginimsi4191
    @gezginimsi4191 Před 3 lety

    Güzel Video teşekkürler :)

  • @sukrutan9596
    @sukrutan9596 Před 3 lety

    Tebrik ederim abi :)

  • @kamerbilgin2290
    @kamerbilgin2290 Před 2 lety +1

    Ve tam 30 yaşında şirket kurmaya niyetlenip gelir vergisi ve bağkur muafiyetinden kıl payı yararlanamayan ben :) Problem değil , İyi kazanacağız vergimizi keyifle ödeyeceğiz inşallah.

  • @emrahbas3678
    @emrahbas3678 Před 3 lety

    Başarılar dilerim 👏👏👏👏

  • @MCU_3883
    @MCU_3883 Před 3 lety

    nelerei masraf olarak gösteriyorsunuz mesela gider gösterilecek ürünler sıfır olmak zorundamı 2.el aldığımız ürünler gider gösterilebiliyor muyuz.

    • @ozgur_cetin
      @ozgur_cetin  Před 3 lety +1

      Şimdi bu konu biraz detaylı. Genelde masraf olarak gösterebileceğiniz iki tür alışveriş var. Birincisi faaliyet alanınızla ilgili masraflar. Bunlar ne iş yapıyorsanız o işi yaparken yaptığınız harcamaları kapsıyor. Örneğin restoran sahibi iseniz bu işyeri için aldığınız yiyecek ve içecekler masraf olarak gösterilebilir. İkinci tür ise genel masraflar. Örneğin ne iş yaparsanız yapın aracınız varsa bunun benzin ve bakım giderlerini masraf olarak gösterebiliyorsunuz. Tabi araç giderlerinin masrafları yüzde 70 oranında kullanılıyor. İkinci el ürün konusunda ise eğer bu ürünü alırken faturalı alabiliyorsanız masraf gösterebilirsiniz.
      Elbette bunlar benim bildiklerim. Daha detaylı ve doğru bilgiyi bir mali müşavirden alabilirsiniz.

  • @youtobekullancsi5986
    @youtobekullancsi5986 Před rokem

    merhabalar emeğinize sağlık yurtdışına ürün gönderecem örnek ürün 1 000 dolarlık byna faturayı jesip koliyemi koyacağım 1000 dolarlık üründen devlet ne kadar vergi alıyor ve aaldıgı vergiyi gider vs gibi şeylerden düşürüyormuyuz alırken zaten kdv var birde satarken mi oluyor kafamdaki karışıklığı giderirseniz iyi olur

  • @hakansalihoglu
    @hakansalihoglu Před 3 lety

    Ekmek konusuna yorum yapmak istiyorum. Lise ve üniversitede muhasebe okumuş ve stajlar yapmış birisi olarak söylüyorum. Şirket teknoloji yada medya şirketi ise teknolojik ürün yada kamera aldım vergiden düştüm diye bir şey yoktur. Bunlara ek şirketin tüm masrafları vergiden düşülür. Kira faturalar apartman aidatı mutfak giderleri çalışan maaşları vs vs. İçmek için kahve alırsın vergiden düşülür tuvalete tuvalet kağıdı alırsın vergiden düşülür yani şirketin her kalemi masraf kabul edilir.

    • @ozgur_cetin
      @ozgur_cetin  Před 3 lety +1

      Teşekkür ederim yorum için. Benim şirketim şahıs şirketi olduğu için öyle her şeyi düşemiyorum. Bu söylediğiniz LTD ya da Anonim Şirketler için geçerli. Onlar biraz daha büyük operasyonlar.

  • @myildiz
    @myildiz Před 3 lety +1

    100 bin lira kazançtan, Bağkur ödemeleri, muhasebe ödemelerini de düştükten sonra vergi hesaplanır.

    • @ozgur_cetin
      @ozgur_cetin  Před 3 lety

      Evet zaten öyle olduğu için bu hesabın yanlış olduğunu söyledim :)

  • @GorkemYildirim
    @GorkemYildirim Před 3 lety

    Tebrikler, herkes şirket kuruyorsa biz de kuralım bir tane.

    • @ozgur_cetin
      @ozgur_cetin  Před 3 lety

      Herkes kurmuyor tabi. Gerekli olanlar kuruyor :)

  • @metinbuyukozkan1744
    @metinbuyukozkan1744 Před 2 lety

    Ben baska iste calisiyorum orda sigortam odeniyor sahis sirketi kurdugumda bagkurdan muafmi oluyorum

    • @ozgur_cetin
      @ozgur_cetin  Před 2 lety

      Evet. Fakat ek vergi çıkabilir bu durumda. Mali müşaviriniz ile konuşun bu konuyu