WE MADE A MACHINE THAT PRODUCES WATER FROM AIR. HOW IS WATER FROM AIR PRODUCED?

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 27. 03. 2021
  • In this video, we will make a scientific explanation and experiment of how you can get water from air when there is no water. have a good time ...
  • Věda a technologie

Komentáře • 270

  • @burhansimsek4524
    @burhansimsek4524 Před 10 měsíci +5

    Havadaki nemden su kazanmak bilinen ve ilgimi çeken - değerli bir konu. Bu video insanı bişeyler yapmaya Motive ediyor. Teşekkürler 👍🏽

  • @tutsedat6878
    @tutsedat6878 Před rokem +1

    Deneysel olarak çok güzel çalışma emeğinize sağlık.
    Bunu su üretmek için değil nem almak için çok güzel kullanabiliriz bence.
    Fakat profesyonel kullanım için biraz modifikasyona ihtiyacı var. Önerilerimi (eleştiri değil) yapıcı olarak yapmak isterim naçizane, kırılmayınız. Siz zaten deneysel bir çalışma yapmışsınız.
    Birincisi soğul kısmın yüzey alanının genişletilmeye ihtiyacı var maksimum verime ulaşabilmek için. Bunu da dikine feder soğutma değilde yatay olarak geniş ve üzerinde diken diken konik çıkıntıları olan aluminyum veya bakıra ihtiyacımız var. Havadaki nem ne kadar fazla soğuk yüzeyle karşılaşırsa o kadar çok nemi alacaktır.
    2. Konu ise hava tahliyesi için kullanılan delikler. Amacımız nem almak ise şayet kaba delikler açmak, içeride oluşan nemin tekrar havaya karışmasına neden olacaktır. Ya bu suyu tahliye borusuyla mekanın giderine vereceğiz ya da kullanıcı kendisi manuel biriken suyu atacak.
    Peltieri daha önceden de biliyordum fakat tecrübem yok kullanımında. Yaptığınız sistemi kullanmayı düşünüyorum. Çünkü benim de mutfağımda aşırı nem birikmekte. Zamanında peder bey kombi taktırmak isteyince balkonu pimapen ile kapatmışlar. Fakat balkon mermerinde su yolluğu olmadığı için biriken su duvardan aşağı inip duvarları mahvediyor. Basit yolluk açarak duvara su sızması engelleyebilirim fakat sağlık açısından nemi komple almak istiyorum. Nem alma cihazları da takdir edersiniz ki çok pahalı.
    Emeğinize sağlık güzel çalışma. Sadece 5 amper fazla geldi gözüme. malum elektrik birim fiyatları da çok arttı.

  • @mehmetyetim3615
    @mehmetyetim3615 Před 3 lety +5

    Hocam iyi günler. Bu çalışma için geliştirme konusunda fikrimi belirtmek istiyorum. Aynı zamanda su konusunda tarım arazimizde sıkıntı yaşıyoruz bu tip bir buluşa ihtiyaç var.
    Benim araştırma ve tasarımıma göre : peltier değil sebil kompresör kullanarak tasarladım.
    Neyse sizin yaptınız bu cihaz için peltierin soğutucu tarafında su soğutun ve o kabinden soğumuş suyu radyatör devirdaim yaptırın. Bu sayede soğuk suyun ısı farkı ortam ile 10C fark olması yeterli olur. Suyun dolaştığı radyatörü de açık alanda altına suyu toplaarak bir kap üzerine yerleştirin. Daha verimli olcaktir ayrıca su yerine etil alkol veya öz ısısı düşük olan sıvılar kullanmak verimi daha da artıracaktır.
    Şimdiden elinize sağlık. Güzel anlatm olmuş

  • @bolatalan1288
    @bolatalan1288 Před 3 lety +8

    Su toplama haznesine fan montajlanmaması gerekir.Bu haznede havanın kendi kendine sirkülasyon yapması halinde daha fazla su biriktirilebilecektir.Burada fanın çalışması durumunda ise toplanan suyun bir kısmı tekrardan buharlaşacaktır.

    • @KAYAELC
      @KAYAELC  Před 3 lety +3

      Bu konuda haklısınız ama Bolat bey kuruyan havanın bir şekilde nemli hava ile yer değiştirmesi lazım buharlaşma konusunda haklısınız ama,onun için fanin çok yavaş dönmesi lazım ve metal yüzeye uflememesi lazım

  • @osmanozdemir7059
    @osmanozdemir7059 Před 3 lety +1

    20 sene önce define kazarken bir cukura hava basmak icin brülör fanini kullanmistin.70lik pvc borudan 18 metre derine hava bastim.yoksa ölecetik.(ha bise bulamadik he he)ama ortaya ilginc bir durum cikti.yukarida hava sicakti.oradan asagi 2850 dvir yaklasik hava basinca .asagisi havasiz ve de serin oldugunda ,resmen oksijen ürettik bu sistemle.tabii oksijen üredimi suda ürer neticede.ben teknik oarak pek bilmedigimden ,sasirmistim bu duruma.iste bu yatigin dalga !eline saglik!!!

  • @admineureeka7288
    @admineureeka7288 Před 3 lety +31

    Sistemde kullandığınız elektrik enerjisini güneş paneli veya rüzgar türbini gibi temiz bir kaynaktan elde ederseniz daha güzel olabilir. Geliştirilmeye açık, güzel bir proje olmuş. Elinize sağlık.

    • @KAYAELC
      @KAYAELC  Před 3 lety +1

      Teşekkür ederim aynen önü açık bir proje gençlere umarım ilham kaynağı olur

    • @furkansiyah9481
      @furkansiyah9481 Před 3 lety +1

      @@KAYAELC hem de çok ilham veriyorsun hocam.

    • @sspesifik2787
      @sspesifik2787 Před 2 lety

      Aynen benim de ilk aklima gelen acaba harcanan enerji elde edilen su miktarina degiyormu oldu. Bir de elde edilen suyun icerigi nedir acaba.

    • @hakancura4067
      @hakancura4067 Před rokem

      Hocam Allah sizlerden razı olsun. İnşallah bu proje geliştirilir. Bu proje iklim krizinin önüne geçebilir mi bilmem ama ben son yıllarda ekolojik kaygıdan su sorununu düşüne düşüne kafayı yiyorum. inşallah faydanız olur.

    • @bakaariiim
      @bakaariiim Před 11 měsíci

      20+ yıl önce çölde güneş enerjisi ile daha mükemmel bir cihazla havanın bağıl nemin su elde ediliyordu...

  • @inanbasar1
    @inanbasar1 Před 10 měsíci

    eliştirilmeye açık, güzel bir proje olmuş

  • @ismailaricioglu
    @ismailaricioglu Před 3 lety +25

    Kardeşim naçizane bir önerim olacak.
    Sıcaklığı dağıtan fanın havasını daha kullanışlı yapabilirsin. Sıcak havayı doğrudan kutunun içine yönlendirsen daha hızlı bir yoğunlaşma oluşabilir.
    Kabaca; dış ortam havasını kanalize ederek önce sıcak hava elde etsek, sonra o sıcak havayı soğuk havaya çevirsek yüksek ısı farkı nedeni ile daha çok su elde edebiliriz.
    Kaynakça olarak da 20 ile 40 derecede farklı iki suyu aynı anda aynı buzdolabına koysak 40 derecelik su çok daha hızlı donacaktır. Isı farkı ne kadar çoksa dönüşüm hızı o kadar hızlı oluyor.
    Denemek lazım gibi :) Video çok güzel, özellikle karavancılar için çok çok güzel bir teknoloji olabilir.

    • @KAYAELC
      @KAYAELC  Před 3 lety +4

      Valla İsmail bey çok güzel bir fikir neden olmasın denemek lazım

    • @BerdanAtes0
      @BerdanAtes0 Před 3 lety +1

      Adam ozaman doğrudanokjizeni çeksin

    • @MrAkansu
      @MrAkansu Před rokem

      Lupa . Gunes isiklarini sicaga cevire bilen suse lenz. Onu gunese gore ayarlarsaniz daha fazla ve hizli sicaklik elde etmis olursunuz.

    • @ramizyabac3256
      @ramizyabac3256 Před rokem +1

      @@KAYAELC O zaman pelitlerin ne anlamı kalır ki :) aslında pelitede gerek yok. içerideki hava dışarıdan soğuk olduğu sürece yoğunlaşma olur. Adam filimde bu şekilde çölde havadan su üretiyordu :)

  • @seremli
    @seremli Před 3 lety +24

    Piyasada 220V ile çalışan nem alma cihazları satılıyor. Kendi deposuna havadan su biriktiriyor. Çalışma mantığı aynı.

    • @KAYAELC
      @KAYAELC  Před 3 lety +1

      Doğru

    • @eminarikan847
      @eminarikan847 Před 3 lety

      onlar kompresorle calisiyo

    • @ferhat__3
      @ferhat__3 Před 11 měsíci

      ​@@eminarikan847hayır aynı sistem onlarda da büyük peltierler var ben kullanıyorum

    • @sahnonur4799
      @sahnonur4799 Před 10 měsíci

      Çalışma mantığı falan aynı değil hiç alıp incelediniz mi ,soğuk tarafa sıcak hava üflüyor daha performanslı oluyor ,

  • @defolguugle6708
    @defolguugle6708 Před 2 lety +1

    Mükemmel çalışma hocam

  • @truvapet819
    @truvapet819 Před 2 lety

    @kayaelc yukarıdan çıkan sıcak havayı aspiratör borusu ile içeri hava üfleyen fana bağlasak sıcak havayı geri içeri versek daha fazla yoğuşma sağlayabilirmiyiz ?

  • @hellomister32
    @hellomister32 Před 10 měsíci

    Teşekkürler abi 👍güzel video olmuş.

  • @ANLZ56
    @ANLZ56 Před 3 lety +1

    Güzel bir proje elinize sağlık

  • @yahyaozsoylar
    @yahyaozsoylar Před rokem

    selamlar sistemi sürekli olarak kaç saat calıştırabiliriz. bu konudaki fikriniz nedir? güzel çalışmalar yapıyorsunuz.

  • @kadirbey4354
    @kadirbey4354 Před 3 lety +1

    Hocam elinize sağlık çok güzel video olmuş

  • @mehmetkorkmaz6449
    @mehmetkorkmaz6449 Před 3 lety

    abicim bilgilendirici videolar için canı gönülden tesekkürler acaba peltier ile üretilen alektrigi nasıl depolayabiliriz acaba bu konu üzerine bir video çekermisin saygılar..

  • @biemdabilyu
    @biemdabilyu Před 10 měsíci

    Üstad emeğine sağlık bir kaç küçük tüyo vereyim. Hava tahliye deliklerini karşıya değil yana açmalısın ki çıkan hava nemlenmesin. İkincisi kabın iç hacminden ziyade yüksekliği çok önemli daha yüksek bir kutuda denersen çok daha fazla verim alırsın. Eline emeğine sağlık

  • @user-ls7fh1qp2l
    @user-ls7fh1qp2l Před 10 měsíci

    İyi çalışmalar takdir ediyorum bende elektrikci yim ozon jeneratörü yapmaya çalışıyorum

  • @pierkopollo8793
    @pierkopollo8793 Před 3 lety +3

    Çok faydalı bir çalışma olmuş. Tebrikler. Benim bununla ilgili bir önerim olacak. Daha önce bununla ilgili video önerisi yapacaktım. Fakat benim dediğim teknikte çimento ve toprakla uğraşılması gerekiyordu. Bu yüzden yazayım mı emin olamamıştım. Bahsedeceğim tekniği bilimsel bir yayında görmüştüm. Yabancı bir ülkeden mühendisin biri çöl sıcağı olan ve su sıkıntısı olan ülkeler için bir şey tasarlamıştı.
    Yer toprağını tahminen 70-80 cm derinliğinde ve bir karış genişliğinde kazdıktan sonra çukurun yüzeyini beton ya da onun gibi bir şey ile kaplamıştı (çukuru su sızdırmaz yapmıştı). çünkü toprağın altının serin katman olduğunu biliyordu. çukurun ağız kısmına sineklik ya da ince süzgeç gibi bir şey monte etmişti ki içerisine sinek, böcek kaçmasın. daha sonra yüzeye çok yakın bir pervane yerleştirdi. bu pervane, döndüğünde dışarıdan çukurun içine hava üfleyecek şekilde yerleştirildi. pervaneyi döndürmek için güneş enerjisi kullanılıyordu. Pervane, tahmin edeceğin üzere dışarıdaki sıcak havayı çukurun içine taşıyordu. çukurun serin iç yüzeyine çarpan sıcak hava su damlacıklarına dönüşüp içeride su birikintisi oluşturuyordu. tamamen dolması yanlış hatırlamıyorsam gün içerisinde oluyordu. Bence gayet pratik ve etkili bir yöntem.
    Bu adam bundan bir tane yapmıştı. Yani bu çukurdan çorak bir araziye, arazinin büyüklüğüne ve yapacak kişinin imkanlarına göre onlarca, yüzlerce, belki binlerce kazdığında (ki böyle bir tesis kurulabilir) daha sonra da pervaneleri döndüren aynı güneş enerjisiyle, kenarlara yerleştirdiğimiz su pompalarını çalıştırıp, su her dolduğunda pompaları otomatikman belli bir süre çalıştırıp daha sonra çalışmasını durduran röleli bir elektronik devre yardımıyla tesisat borularından geçirip büyük bir havuzda toplayabiliriz ( lazım oldukça kullanılacak şekilde ) . bu yöntem başlangıç olarak kurak ve kırsal bölgeler için düşünülebilir. şehirler için tabi çok büyük araziler gerekecektir ki o kadar boş arazi olsa bile kullandırtacaklarını sanmıyorum. müstakil bir evde yaşayan ve biraz arazisi olan kişiler eğer su sıkıntıları varsa ya da bu sıkıntının yakın zamanda oluşacağını düşünüyorlarsa kendilerine yetecek kadar (bütün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde) böyle bir sistem kurabilirler. Aslında su kaynaklarının azalmakta olduğu şu senelerde böyle projeler değerlendirilebilir.

    • @KAYAELC
      @KAYAELC  Před 3 lety +1

      evet bende buna benzer bir projeyi çölde halı saha halılarınına benzer ama biraz daha seyrek bir örtüyü direkler arasına yerleştiriyorlar ve sbaha karşı oluşan çiy taneleri ağırlaşığ halının iplerini aşağıya doğru çekiyor ve böylelikle su damlaları bir ipten diğerine aşağı doru akmaya başlıyor ve 2 metreye 2metre halıdan bir sabahta bir kova su elde ediyorlardı ve fan falanda kullanılmıyordu çok daha ekonomik bir yöntem ve verimli ama bu olay belli bölgelerde böyle oluyor olabilir çünkü çölde sıcaklık farkı çok fazla ondan böyle oluyor olabilir

    • @pierkopollo8793
      @pierkopollo8793 Před 3 lety +1

      @@KAYAELC Evet dediğin olayı da bir yerden görmüştüm ama net hatırlayamadığım ve emin olamadığım için bundan bahsetmedim. Şimdi kafamda netleşti iyi oldu. Bu yöntem dediğin gibi daha ekonomik ve verimli. sıcaklık farkı konusuna katılıyorum. çölde bu fark daha fazla. acaba bizim gibi dört mevsimi yaşayan ülkelerde yaz aylarında ne kadar su toplayabiliriz. çöldekinin yarısı veya çeyreği kadar olsa bile bence yine de iyidir. bölge olarak bakarsak akdeniz bölgesinde daha çok verim alınır.

  • @tahirakkaya5733
    @tahirakkaya5733 Před 2 lety

    Merhaba kutunu içerisindeki küçük fan yerine buyuk bir (kutunun üzerindeki kadar8 fan koyarsak ne olur.teşekürler

  • @nurerkal7001
    @nurerkal7001 Před 3 lety

    elinize saglik usta guzel calisma olmus bir sorum olacak. Bu peltier i biz kendimiz yapamiyor muyuz. Sonucta iki yari iletken parcadan olusuyor diye biliyorum diyotlar gibi. Bir de bu su icilebilir mi yoksa saf su mu? Saygilar

  • @Zombie-vq3lj
    @Zombie-vq3lj Před 3 lety

    Çift peltier kullansak üst üste yaparsak kisa devre yada yanma olur mu abi ?

  • @adnangursoy6820
    @adnangursoy6820 Před 4 dny

    Ustam ikitane peltiyermi kullanıyorsun

  • @ismetsoner
    @ismetsoner Před 10 měsíci

    Sâde ve net anlatım için teşekkürler. Videonun ne zaman hazırlandığını bilmiyorum. Bursa'daki RePG şirketi zannediyorum İsrail'deki ile aynı sene civarında havadan su üreten cihazlar yapıp satmaya başladı. 380-450w/L cereyan sarfiyatıyla %60 nisbi nem ve 27ºC sıcaklıktaki hava şartlarında 10 L/gün içme suyu üreten sebili 30,000₺ civarında bir fiyatla satıyorlar. Aynı şartlarda günde 20 L/gün su üreten sebil 41,000₺. (2023 Eyl tarihi itibarıyla). Suyu mineralize eden filtresinin 1.5-2 senede bir değişmesi lâzımmış. Filtre fiyatına ilaveten ayda 70₺ (20 L su üreteninde 100₺) civarında da cereyan sarfiyatı varmış. Damacana suyu kullanan 4 kişilik aileler için uzun vâdede kârlı olabilir gibime geldi.

  • @abdullahoztemir974
    @abdullahoztemir974 Před 3 lety +2

    Abi bi feylezof gibisin yaw. Helal olsun

  • @ilmigram
    @ilmigram Před 10 měsíci

    Aynı zamanda mini bir klima olmuş. eline sağlık

  • @emuxatbt
    @emuxatbt Před 3 lety +1

    bir kaç önemli detay suyun az oluşma sebebi içerinin yani odananın içerisindeki nem oranına da bağlı doğal gaz odun sobası vb ile ısınıyor ise oda nem oranı düşük olur ama evinizde rütübet var ise çök güzel bir çözüm ben şahsen böyle bir düzeneği yıllardır kullanıyorum ve gerçekten çok verimli evimde doğal gaz yok ve hava çok nemli banyoda rütübet yapıyor bu arkadaş sayesinde çok çok hızlı bir şekilde odanın nemini alıyorum büyük bir kutu kullandım çabuk dolmasın diye ve soğuk ile sıcak kısım dışaıda duruyor hava ile direk temas etmesi için içerideki hava ne kadar sıcak olur ise o kadar daha çabuk nem toplarsınız sonucu görmenin en kolay yolu bu düzeneği banyoya koyun duşa girin ve çok sıcak su ile duş alın içeride buğ olması gerektiği yerde hava kuru olacak aynalarda buğlanma olmayacak yani oldukça başarılı bir cihaz!
    dip not kullandığınız malzemeleri yani peltiyer vs gibi aşağıda not olarak düşerseniz genç arkadaşlarımızın işine yarayacağından eminim !

    • @KAYAELC
      @KAYAELC  Před 3 lety +1

      evet haklısınız bunu hiç hesaba katmadık belki de gerçekten az olan nemi daha da kurutmaya çalışıyoruz ki dükkanda doğalgaz değil ama elektrikli ısıtıcı ile ısınıyoruz ve devamlı güneş gören bir yapısı var dediğiniz gibi belki de nem çok az

    • @mustafamacit1119
      @mustafamacit1119 Před 3 lety

      Peltier verimsizdir çok fazla akım çeker

    • @emuxatbt
      @emuxatbt Před 3 lety +1

      @@mustafamacit1119 dediğiniz doğru fakat bir alternatif gösterin daha az enerji tüketen

  • @eren-xc3qh
    @eren-xc3qh Před 3 lety +1

    Başkan yine döktürmüş hayatq bakış acinla sen uzaya bile ciksarain
    ❤️❤️❤️🇹🇷🇹🇷🇹🇷

    • @KAYAELC
      @KAYAELC  Před 3 lety

      Teşekkür ederim keşke millet olarak cikabilsek

  • @AyhanSanli52
    @AyhanSanli52 Před rokem

    Hocam peltier kaç amper çekiyor? Trafo var bende 12V 6 amper. Bu düzenekte peltiere zarar verir mi? Bildiğim kadarıyla ihtiyacı kadar amper çekecek. Yanlış mıyım?

  • @salihsarioglu6228
    @salihsarioglu6228 Před 3 lety +2

    Abi bu sistemi suyu bir borunun içinde devirdaim ettirip bir yandanda soğutsam yani boruyu tamamen senin suyu toplayan şu alüminyum levha gibi yapsam ve etrafında su buharını biriktirsem ve bir kapta toplasam olur mu?Abi lütfen cevap yaz biyoloji öğretmenimiz performans notu için bir soruna karşı çözüm bulun dedi.Bende susuzluğu seçtim.Seniniyle aynı olmasın diye böyle bir şey deniyorum.Hocam eğer yaptığım projeye bakıp bunuda gördüyseniz ben 90 a razıyım.

  • @djtur1
    @djtur1 Před 7 měsíci

    Hocam elinize sağlık. Peltierin ısınan yüzü kutunun içine mi bakacak?

  • @oflurecep61
    @oflurecep61 Před 10 měsíci +1

    Yerleşimde şöyle uygularsanız daha faydalı olacaktır,
    L şeklinde dİkdörtken bir boru kutu üzerine montajlayın dirsek ile kutunun içine giriş yapın, peltierin yerleştiği borunun alt kısmını peltier ve soğutucu blok boyutunda kesin ve üzerine oturtun , peltierin fanını ise borunun giriş kısmına yerleştirin.
    Dikdörtken borunun giriş kısmından fan ile giriş yapacak olan hava, öncelikle beltier ısısı ile ısınacak, hemde beltieri soğutmuş olacak, devamında ise iç hazneye sıcak olarak girecek, içeride bir anda soğuk alana temas edeceği için havadaki nem bu alana daha iyi yoğunlaşıp suya dönüşecek.
    Bahsettiğim boru köşeli iniş borusu olarak geçer.

    • @Sultangunesss
      @Sultangunesss Před 5 měsíci

      Anlatmakla olmuyor uygulamalı yapsanız bizde sizlerden örnek alsak

  • @muratdogan9502
    @muratdogan9502 Před 3 lety +13

    Plastik kutudaki pervane, kutunun içinde yoğuşmuş olan suyun bir kısmını aynı anda buharlaştırıp dışarıya atıyor, yani verimsiz çalışıyor. Yoğuşan suyu bir toplama kanalı ile başka bir haznede biriktirebilirsiniz. Teşekkürler.

    • @KAYAELC
      @KAYAELC  Před 3 lety +2

      Murat bey bu konuda çok haklısınız bende yapınca farkettim zaten onun yüzünden çok uzun sürdü muhtemelen

    • @kaanberker3373
      @kaanberker3373 Před 3 lety +2

      @@KAYAELC Murat Doğan'ın söylediği gibi, elde edilen suyu kaybetmemek için yoğuşan suyun ayrı bir yere nakli, fanın yeni üflediği -- olası daha az nemli -- havaya geri kaybedilmemesi için gerekebilir. 1.5 saatte çok az su damlasının yoğuşması hakkında ise: Yoğuşacak su miktarını arttırmanın yolu, fanın üflediği havanın plastik kap içinde daha uzun bir yol izlemesini zorunlu kılmak: *havanın soğuk kapta daha fazla zaman geçirmesi* ve buna bağlı olarak *daha fazla ısı transferi olması ve su yoğuşması* için. Mevcut durumda fanın üflediği hava, çok kısa sürede karşıdaki delikten çıkıp gidiyor, bu kısa süredece ısı transferi yeterli olmuyor, yoğuşma az. Fan ile, havanın çıkışı arasında labirent gibi engeller olsa, hava soğuk ortamda daha fazla kalacak, ısı transferi ve yoğuşma daha fazla olacak.

    • @KAYAELC
      @KAYAELC  Před 3 lety +2

      Evet güzel fikir ve eminim faydası olacaktır ve soğuk yüzeyi bu labirentin icindede gezdirmeli yani hava yavaş bir şekilde gezdiği labirentin içinde her yerde soğuk yüzeyle karşılamalı

    • @baypuhu2938
      @baypuhu2938 Před 3 lety +2

      @@KAYAELC Aliminyum folyo plaka katmanları arasına soğuk akım vererek daha fazla yüzey alanı olan kapalı sistem elde edebilirsiniz

    • @muratdogan9502
      @muratdogan9502 Před 3 lety +1

      @@baypuhu2938 güzel fikir.

  • @muratsahn2415
    @muratsahn2415 Před 3 lety +1

    Elinize saglik tesekurler

    • @KAYAELC
      @KAYAELC  Před 3 lety

      Ben teşekkür ederim Murat bey

  • @sametsen9544
    @sametsen9544 Před 7 měsíci

    Hocam iyi günler dilerim .Bizim benim odam aşırı nemli bu yüzden rutubet oluyor.Bu aleti yapsam odadaki nemi alır mı ?

  • @akser3957
    @akser3957 Před 6 měsíci

    Tebrikler üstadım

  • @yavuzerol2567
    @yavuzerol2567 Před 3 lety +2

    Bir Avusturalya firması hem mikrodalga fırın hem mikrodalga soğutucuyu aynı cihazda çalışır vaziyette üretmiş ti. Belki bu soğutma etkisi kullanılıp su yoğunlaştırma verimliliği arttırılabilir. Bir de bazı böceklerin sırtında su toplanmasını sağlayan özel yapılar mevcut onlara benzer su yapıları konabilir

    • @KAYAELC
      @KAYAELC  Před 3 lety +1

      Evet Yavuz bey bahsettiğiniz hayvan yanlış bilmiyorsam bir çöl kertenkelesi idi sırtında suyu toplayabiliyor du aklıma gelmedi gelse videoda bahsederim eminimki çok daha verimli bu işi yapıyordur

  • @benaynaym9566
    @benaynaym9566 Před 3 lety +1

    Yöntem güzel ama çok daha fazla nem tutabilmesi için hava akış yönü, soğutucuya yeterince teması, soğutucunun üzerinden hızlı bir şekilde akmasını sağlayacak ince kanallar, tamamen kuruyan havanın dışarı atılmasını sağlayacak tasarımınla çok daha iyi su üretilebilir. Yani taslak olarak güzel ama tasarım olarak çok daha iyileri yapılabilir. Ve bir yüzeyi ısındıkça diğer yüzeyi soğuyan teknolojiye hayran kaldım. Düşünsenize evinizin dış çephesi yazın güneşte ısınırken iç duvarların soğuduğunu. Yada kışın tam tersi olup iç duvarın ısındığını. Yeni ufuklar açtığınız için insanlara emeğinize sağlık.

    • @go737
      @go737 Před 4 měsíci

      Duvar fikriniz güzel fakat peltierler çok pahalı

  • @bilgekocaakkus
    @bilgekocaakkus Před 2 lety

    bu sistemi kullanmak içn ne kadarlık bir güneş paneli gerekiyor ki. bu kadar su için 1500 liralık 200 wattlık bir güneş paneli mi kullanılmalı.

  • @twohandedsmoke5429
    @twohandedsmoke5429 Před 2 lety +2

    Su üretmekten daha ziyade nemi almak için kullanılabilir.
    Yapımı gayet basit ama verimlilik nasıl artar bu konuda bilgi lazım.

  • @yunusyun250
    @yunusyun250 Před 3 lety +1

    Abi içeriyi sıcak dışarıyı soğuk tutsak ne olur🤔 ve de özellikle demir kap olursa 🤔🌹🌹

  • @erdemgurel8844
    @erdemgurel8844 Před rokem

    Sevgili ustam;
    1-) bu bedava değil senin yaktığın elektriği ve sana kazandırdığı suyu hesaplaman lazım
    2-) kullanılan malzeme yatırımı/dönüşü hesaplanması lazım
    3-) verimliliği hesaplanması lazım
    Bu sistemi yapıp su elde etmek isteyenlere kesinlikle tavsiye etmem lakin ben bu modeli geliştirir verimliliğini arttırırım ve insanların ilgi duyacağı bir sektörden girer beğenisini alırım diyen varsa başarılarını dilerim

  • @srn5667
    @srn5667 Před rokem

    Abi kullanmadığımız buzdolabı nem alma cihazına dönermi?

  • @cihan_arnmz
    @cihan_arnmz Před 3 lety

    Delik deldiği Makinayı çalıştırınca
    Dişçinin Dişimi çarkladığı günler geldi aklıma 😁
    Eline sağlık reis

  • @furry-max
    @furry-max Před 11 měsíci +5

    Sıcak havayı hazneye yönlendirirseniz belkide daha fazla nem elde edilebilir 😊

    • @hickimse9384
      @hickimse9384 Před 10 měsíci

      Bende onu diyecektim, bence daha verimli olur

  • @Hasanaycck
    @Hasanaycck Před rokem +1

    bu su içilebilir su mu bilgilendirirseniz çok sevinirim

  • @AytekinKaratas
    @AytekinKaratas Před 11 měsíci

    2 gün önce bir kanalda bir türk girişimcinin videosunu izlemiştim.
    güneş panelli bir su sebili yapmıştı. havadan su ürettiği gibi suyu da soğutoyırdu.

  • @kergun11
    @kergun11 Před rokem

    Emeğinize sağlık, teşekkür ederim.
    Yazın istanbul'un neminden çok çekiyorum.
    Hatta nem yüzdeki %90ları buluyor evin yapısıdan dolayı.
    Klima almak yerine bu da rahatlatır mı yazın istanbulun nemli havasında?

  • @ismailaricioglu
    @ismailaricioglu Před 3 lety +1

    Çok güzel.

  • @ArKaRiZmA
    @ArKaRiZmA Před 11 měsíci

    Emeğinize sağlık..
    Bu iş hiç birşey yapmadan da oluyor. Bizim binanın bodrumundan geçen bina içi şebeke suyunun boru hattı açıkta olduğu çoğu yerden sürekli damla şeklide su damlatıyor. Tabiki bu yazın oluyor. Sizin yaptığınız gibi yaparsak bze maaliyeti aldığımız suyun değerinden az mı olacak?

  • @elektronikhobim6903
    @elektronikhobim6903 Před 3 lety +1

    Günaydın iyi pazarlar üstadım

    • @KAYAELC
      @KAYAELC  Před 3 lety

      Günaydin İyi pazarlar Koray Ağlayan

  • @cemilaksac9344
    @cemilaksac9344 Před 3 lety +2

    bu proje güneş paneli ve buz dolabının buzluk kısmıyla da yapılabilir

  • @delikuyu5121
    @delikuyu5121 Před rokem

    Çift pertiyer çift pervane yada daha fazlası ama bu hazneyi daha sığ yapıp içini bulaşık teli ve benzeri doldurup radyotör yapılıp havanın sürtünme alanını artırmak daha iyi olur kanımca kabın altına bir kap daha eklenip minik deliklerle birbirine bağlanabilir sadece su tutması için

  • @bilgehoca155
    @bilgehoca155 Před 7 měsíci

    abi bişey sormak istiyorum, ben internetten alcam kabloları nerden bulcam

  • @BntTA2
    @BntTA2 Před rokem

    3 - 4 yıl önce benzer bir deney yapmıştım, peltier yerine içindeki su dondurulmuş bir şişe koymuştum kabın içine yine bir küçük fan ile havayı şişeye doğru yönlendirince kısa sürede yarım çay bardağı su toplanmıştı kabın içine, benim oğlanın ilgisini çekmek için hafta sonu eğlencesiydi ama daha teknik olarak proje geliştirildiğinde güzel sonuçlar alınacaktır... Bir de, Cam yüzeyde metal yüzeye göre daha hızlı bir yoğunlaşma olduğunu düşünüyorum...

  • @mertturan2986
    @mertturan2986 Před 10 měsíci

    elinize sağlık. kalite

  • @ramizyabac3256
    @ramizyabac3256 Před rokem

    Hocam daha güzel bir önerim var. aliminyum bir huninin altında sadece hava üfleyin. çıkışı çok ufak olsun ki içeride basınç oluşsun aynı yoğunlaştırma bacalarındaki gibi :) pelite gerek kalmayabilir.

  • @mertaydemir6614
    @mertaydemir6614 Před 7 měsíci

    Evinizde kullanmadığınız 12v araç termosu varsa onun soğutucu alüminyumu ve peltieriyle çok güzel oluyor 👍

  • @yabaniiybn
    @yabaniiybn Před 10 měsíci

    bu tip bir işlem için peltier fazlasıyla enerji tüketen ve kullanımı zor bir materyal çünkü ısınan tarafının ısısının gerçekten performaslı olarak atılabilmesi lazım. havadan yoğuşma ile nemin alındığı su sebilleri dahi mevcut, en verimli işletim ise klasik kompresör sistemi ile oluyor. peltier çok güzel bir malzeme fakat ısıtma/soğutma işinden ziyade ortamdaki ısıl farkları kullanarak enerji üretimi için daha güzel bir malzeme.

  • @ugurkunter9692
    @ugurkunter9692 Před 11 měsíci

    Buradan elde edilen saf sudur..içilmemesi gerekir..ancak acil durumda ve çok kısa süreliğine içilebilir

  • @erkanbayfidan
    @erkanbayfidan Před 3 lety +1

    Selam tebrik ederim kanalın çok hoşuma gitti küçük fan içerideki havayı çok hızlı tahliye ettiği için su biriktirmesi zorlaşıyor bence fanı 1 ila 2 dk ara ile 10 saniye çalıştırsan içerideki havanın nemi alınır 10 saniyede de yeni hava girişi gerçekleşir diye düşünüyorum birde bedava sayılmaz elektrik tüketimi var sonuçta saate ne kadar yakıyor bu sistem

    • @KAYAELC
      @KAYAELC  Před 3 lety +1

      Kanalımızı beğenmenize çok sevindim ve çok teşekkür ederim fikrinize gelince güzel fikir ve haklısınız bu konuda diğer yorumlarda da fikir alış verişi yaptık sistemin tüketimine gelince 48 watt ve bu tüketim yüksek bir tüketim değil güneş panelinden alınabilir onun için bedava sayılır

  • @serkancifci0
    @serkancifci0 Před 3 lety +2

    emek kokuyo

    • @KAYAELC
      @KAYAELC  Před 3 lety +1

      Teşekkür ederim Serkan Çifci

  • @dafuqdc24456
    @dafuqdc24456 Před 3 lety +1

    Videolarını beğenerek izliyorum

    • @KAYAELC
      @KAYAELC  Před 3 lety

      Teşekkür ederim Ömer Kabadayı

    • @dafuqdc24456
      @dafuqdc24456 Před 3 lety

      Abi gerçekten beğeniyorum bizlere Bilgi veriyorsun birde şu büyük kapasiteli Farat cinsinden nasıl ölçülür gibi bilgilendirici bir video olsa bence dünyada tek olur çünkü hiç rastlamadım bu türden video ya👍👍👍

  • @mustafagedikli_
    @mustafagedikli_ Před 11 měsíci

    Küçük bir tavsiye, Hava ne kadar sıcaksa ve Peltier ne kadar soğuksa, su oluşumu o kadar hızlı gerçekleşecektir ki bu sayede daha az enerji ile bir miktar daha fazla su elde edilebilir. Bunu şöyle yapabilirsiniz. Fan havayı direk kutunun içine, soğuk yüzeye değil de, borular içerisinden peltier'in sıcak yüzeyinde ısındıktan sonra soğuk yüzeye geçerse, daha verimli olabilir, bir de, fan'ın hızlı olması, havanın soğumasına sebep olacaktır, daha yavaş bir fan ile, vakum tekniği ile desteklenirse tadından yenmez. Yavaş ama Bol ve sıcak havaya ihtiyaç var, özetle :)

    • @col2133
      @col2133 Před 11 měsíci +1

      Aynen kardeş,, Bak ben sana gercegini söyleyim,,,, ,, Dünyada tüm metalik iki yüzeyli mattelerin EĞEĞER sen iki yüzeyin birisi ile diger yüzeyi arasındaki sıcaklığı 7 derece nin üzerine değişiklik yarattığın anda Nem (terleme) meydana gelir. Mesela Demirpencerelerin terledigi gibi.. Böylece demirpencerelerin neden terlediğinide öğrendik.:😂

  • @mehmetbasoglu8340
    @mehmetbasoglu8340 Před 11 měsíci

    Türk kardeşimiz profesyonel olarak yapmış zaten

  • @guven_acar
    @guven_acar Před rokem

    Tahliye kanalı daha dar olsa (örneğin tek bir delik) daha başarılı olur sanırım. Bu, içerideki basıncının artmasına dolayısıyla daha çok suyun yoğunlaşmasına neden olabilir.

  • @muratmestoglu7022
    @muratmestoglu7022 Před 3 lety

    Henüz izlemedim ama 15/20 sene önce böyle bir puroje izlemiştim daha güzel olucağından eminim

    • @KAYAELC
      @KAYAELC  Před 3 lety +1

      İzleyince bize yaz daha mı güzel yoksa değil mi Murat bey

    • @muratmestoglu7022
      @muratmestoglu7022 Před 3 lety

      @@KAYAELC Benim izlediğimi iddia ettiğim cihaz belki 25/30 metre kare bir sistemdi

  • @muratciftci2841
    @muratciftci2841 Před 10 měsíci

    Maşallah

  • @hakan_akin
    @hakan_akin Před 10 měsíci

    Nemli bölgelerde evin içinde nemi çekmek için nem toplar kapsüller kullanmaktan iyidir. Özellikle karadeniz ve akdeniz bölgesinde.

  • @SAHINYATAS
    @SAHINYATAS Před 11 měsíci

    Merhaba Abi Ultrasonik Temizleyici de Yapabilirmisin Düzgün Bi Video Yok Bununla Alakalı

  • @erdemc.7435
    @erdemc.7435 Před 10 měsíci

    hocam bu su üretme değil bence çok güzel bir nem alma cihazı olmuş

  • @furkansiyah9481
    @furkansiyah9481 Před 3 lety +2

    hocam çok bilgilendirici video olmuş teşekürler.Ama bir sorum olacak o metal zamanla paslanmaz mı.onun içinde bir şey yapabiliriz.

  • @arifkuyucu
    @arifkuyucu Před 11 měsíci

    RePG şirketinin projelerine baktınız mı? Onların da benzer çalışmaları var hatta ticari olarak sunuldu...Belki ortak çalışırsınız.

  • @animeizler7633
    @animeizler7633 Před 7 měsíci

    peltier ömrü ne kadardır?

  • @biyologrehberi2368
    @biyologrehberi2368 Před 3 lety

    ustam elinize sağlık. plastik kapağı deldiğiniz aletten yapabilir miyiz acaba

    • @KAYAELC
      @KAYAELC  Před 3 lety +1

      ilerde neden olmasın

  • @fikretkorkmaz8865
    @fikretkorkmaz8865 Před 3 lety +1

    Seralarda işe yaraya bilir sarada su düngüsü oluşturula bilir örnğin

  • @cemalkzlkan2958
    @cemalkzlkan2958 Před 5 dny

    Bu kutuyu daha büyük bir kutu içine yerleştirsek ve büyük kutuya saç kurutma makinesinden sıcak hava versek ve peltiyerlerin sayısını 50 adet yapsak. Kutunun büyüklüğünü malzemelerin sayısına göre tekrar tasarlasak. 1,5 saatte 1 bardak su çıkarmı acaba. Eğer olursa şebeke suyuna bile ihtiyaç kalmaz belki....

  •  Před 10 měsíci

    Soğutucu kısmındaki alüminyum yüzey alanını büyütmek lazım

  • @Zombie-vq3lj
    @Zombie-vq3lj Před 3 lety

    Daha büyük sistem yapmak mümkün mü ?

  • @Deli-oglan
    @Deli-oglan Před 11 měsíci

    Havadan su üreten bir cihazın soğuk hava üretmesi lazım ki,soguk hava ile sıcak havayı çarpıştırsın ve yoğuşma ile su üretebilsin. Bu durumda da cihaz soğuk hava üretirken ne tür bir gaz kullanıyor bunu sorgulqmak lazım.

  • @ayhanitmis2319
    @ayhanitmis2319 Před 3 lety +4

    Güzel iş sadece yapılması gereken rüzgar türbini yapıp kendi haline bırakmak😀

    • @KAYAELC
      @KAYAELC  Před 3 lety +1

      Aynen yada güneş paneli

  • @mustafaozer8254
    @mustafaozer8254 Před 9 měsíci

    Aynen ustam.Buna kimya da kısaca çiğ diyoruz.

  • @hakanozakat390
    @hakanozakat390 Před rokem +1

    👍

  • @Ayysekkk
    @Ayysekkk Před 7 měsíci

    duvarlardaki rutubeti ve nemi alma cihazı mı bu? öyleyse o su sağlıklı bir su değil

  • @saitkunk2184
    @saitkunk2184 Před 3 lety

    Nem orani yuksek olan yerlerde klimalar zaten bu isi yapiyor.istanbulda hava yogun bir sekilde nem varsa klimanin arkasindan uc saatde bir damacana doldurabilirsin.konyada gelde uret goreyim.

  • @seyhanalkan48
    @seyhanalkan48 Před 8 měsíci

    Kullandığız malzemeler nedir?

  • @cakirismail78
    @cakirismail78 Před 11 měsíci

    Üzerine de güneş paneli koy. Güneşi suya çevirsin.

  • @ykkduzykk1671
    @ykkduzykk1671 Před 3 lety +1

    Ab eline sağlık

    • @KAYAELC
      @KAYAELC  Před 3 lety

      eyvallah Tezin kardeşim

  • @dema-3000
    @dema-3000 Před 2 lety

    Faydalı bilgiler ve video için teşekkürler ! Bir dip not: İsrail firmasının ürettiği cihaz elektrikle çalışmıyor.... o tamamen doğadaki gibi çalışıyor, çünkü elektrikle çalışan ve satılan bir çok nem alıcı cihaz var. Hatta klima 'da aslında bir nem alıcı cihaz, tahliye borusundan su akıyor.

  • @cioninhoo
    @cioninhoo Před 6 měsíci

    Kutu biraz ufak kalmış daha büyük bi kutu ile yapılabilir

  • @hursit4435
    @hursit4435 Před 2 lety

    Nemden kuflenen duvarlarda etkili olabilir

  • @dilbey1964
    @dilbey1964 Před 3 lety

    zevkle izliyorum aklimda bir olusum su anki konuyla alakasi yokta tazikli su boru icersinde belli bir isi elde edilebilrmi

    • @KAYAELC
      @KAYAELC  Před 3 lety

      Eyvallah Mehmet bey denemek lazım ama sanki elde edilir ama su soğutma içinde kullanıldığı için geri soğur herhalde

  • @nazimpolat4415
    @nazimpolat4415 Před rokem

    Ben astım hastasiyim nemli havalarda odadaki nemi akciğere uygun olacak seviyeye düşüren makina olsa çok satardı

  • @ahmetkzlkaya2546
    @ahmetkzlkaya2546 Před rokem

    bazı evlerin alt katlarını kiraladığınız zaman, bazen ikinci üçüncü kat da olsa etraftaki binalar yüzünden ışık almaz hale gelmiştir ve evde bir gece tek kaldım diğer gün başka kalacak yer aradım çünkü nem çoktu, pantolonumu koltuğun üzerine düzgünce indirip uyudum ama sabah kalkınca pantolonumu giymek istediğimde sırılsıklam olmuştu nemden, nem demek ve geçmek kolay, güneş görmese de olur deme, nem varsa çiğ vardır, çiğ taneleri oluşuyor ise ıslanma var demektir, rutubet var demektir, bunu önlemenin yolunu bulmak önemlidir.. buradaki amaç su üretmek değil, nemi almak, içeride nem ne kadar var ise o kadar su elde edersiniz, ilk uzaya giden rus kozmonotları aylarca uzayda kalırken ne içiyorlar diye düşünüyordu amerikalılar, o kadar suyu nasıl uzaya taşıdılar diye düşünüyorlardı, sonra anlaşıldı ki astronottan çıkan nemi idrarı teri çekip suya dönüştüren ve filtreden geçirince belediye şebekesinin suyundan daha temiz bir su elde edip astronota içirdiklerini mir uzay ajansının kapıları doksan krizinde amerikalılara açılınca anlaşıldı ve ondan sonra su arıtma cihazları piyasalarda da görülmeye başlandı, buradan elde edilen su içmek için olmamalı ancak filtrelerden geçirilir ise belediye şebekesinden daha sağlam su elde edilir desem de normal su ne ise onu için çünkü arıtılmış sular filtre edildikten sonra mineral değerinde düşme meydana gelir, ancak mikropsuzdur, hasta etmez filtre su ve distile su da bunun gibi mikropsuz çünkü buharlaştırılıp damıtılarak tekrar elde edilen su temiz ve sıfır mikroplu su elde etseniz de minerallerini ve özelliğini besin değerini kaybetmiştir, bu tür suları arabalarda ilaç yapımında ve kimya laboratuarlarında kullanırlar, içmek için doğal suları deneyin, kaynatıp içmek de arıtma gibidir mikropsuz ama özelliklerini de kaybetmiş su olur, bu minarelleri yerine koymak için maden suları içebilirsiniz, hazmı da kolaylaştırır, bu cihazları satmak için kapıma gelen bir genç bayan öyle bir pazarlama eğitimi almış ki her kesi ikna edecek tüm metotları kullanmaya kalkınca dedim bu işi bana öğretmeye kalkışma, git başka yerde şansını dene, su hakkında çok şey biliyorsanız önemlidir zira çay kahve meşrubat da içseniz size satılan aslında sudur, kelle paça da olsa, çorba da olsa aslında satılan sudur ve esasen siz bile sudan başka bir şey değilsiniz çünkü dörtte üçü sudur insanın, dünyadaki su ve kara oranı da böyledir ancak deniz suları tuzlu olduğu için içilmez, su pınarları ve su kaynakları akan nehirler temiz ve içilebilir sulardır, durgun suları içmeyin, akan suların hepsi mineral bakımından da zengindir, akan sular doğal olarak havalandırılmış oluyor, doğal süreçlerden geçtikleri için sürekli temizlenmiş olurlar ve bu yüzden akan sular ve akarsularımız hep tertemizdir, fabrika atıkları dökülmüyor ise bu böyledir ancak uzun yollar kateden sular daha temizdir çünkü akışı boyunca kendini temizler, hatta az miktarlarda kirli suları da katarsanız bunlar da arasular tarafından temizlenir, ayrıca temizlemek isterseniz kum havuzlarından geçirmeniz gereklidir ve çeşitli filtrelerden geçirebilirsiniz, su temizliktir, kirli su bile yine temiz su ile temizlenir, deniz sularının tuzluluğunun ise içmek için değil yüzmek için ayrı faydaları vardır, bu yüzden denize girin, sıcak ve soğuk kaplıcalara uğrayın, hamam ve saunalar şifa verebilir durumda olduğu gibi deniz de böyledir, sahilin güneşi de böyledir, denize girme imkanı olmayanlar küvetlerine tuz atıp yıkanabilirler, suyun kendisi tek başına görünen kirlerinizi temizler ancak görünmeyen kirleri ve mikropları ve virüsleri tuzlu su banyoları ile yok edebilirsiniz, sahilin güneşi yoksa eve giren güneşi değerlendirebilirsiniz ve güneş alan yere şezlong kurabilirsiniz, bir tür kemoterapi uyguluyor olabilir ve D vitamini de almış olursunuz, yıldızlardan da K vitamini alır tüm bitkiler, bitkiler hayvanlar ve insanlar hücresel yapıdadır, canlıdır, canlılar hayatlarını su kaynaklarına borçludur, hücresel yayın yapan cep telefonlarınızı günün belli saatlerinde kendinizden uzaklaştırın ve en azından uyurken uzak durun desem de uyurken tüm bedenimiz uyuduğu halde kulaklarımız uyumaz ve sabah bizi uyandıran cep telefonu ise nasıl ayrılacaksınız, belki bir çalar saat alırsınız ama ben saat satan biri değilim ve bu yazıyı da menfaat elde etmek için yazmadım ya da birilerinin reklamını yapmak ya da birilerini eleştirmek için yazmadım, her kese sıhhat ve afiyet dilerim, sağlık olsun, şifa bulsun her kes, yazı bitti geçmiş olsun..

  • @salihby7042
    @salihby7042 Před 3 lety +1

    Çok güzel bir video bundan buzdolabı da yapabilir miyiz

    • @KAYAELC
      @KAYAELC  Před 3 lety

      Teşekkür ederim araç buzdolabı aynı şekilde çalışıyor

  • @ferhat__3
    @ferhat__3 Před 11 měsíci

    Ben bu sistemi 2 peltierle yaptım yok öyke şakır şakır su alamadım gittim ev için satılandan aldım 1 günde 1 litreye yakın haznesi doluyor evimi ne kadar havalandırsamda nem sorununu çözemedim

  • @gurkanhosgor1009
    @gurkanhosgor1009 Před 3 lety +1

    Cihaz verimliliği için yorumlarken Ortamdaki nem oranı önemli, bu tarz cihazlar için ölçüm kriteri nem oranın fazla olduğu durumlar için verilir , sizin ortamdaki nem %40 ise 3 4 damla için saatlerce çalışması gerekebilir ama % 80 de 2 3 dakikada 3 4 damla oluşturur.

  • @harunyz
    @harunyz Před rokem

    Başarılı Bir Deney Hatta Şöyle Söyliğim Bilmediğiniz Bir Yerdesiniz Orman Çöl Vs kamp Yada Bir Uçak Kazasından Dolayı Ormanda Kaldınız Etrafınızda Deniz Göl Vs Yok Ve Su Kaynağına İhtiyacınız Var Aklınaza Böyle Bir Şey Gelebilir Mesela Yeri Kazın İçine Bir Kap Yerleştirin Ve Oraya Kanallar Yapın Hava Akışı İçin Üstünü Kapatın Ve Gölge Vs Gibi Soğutabileceğiniz Bir Yöntem İle Soğutma Yapın Ve Gün Sonunda 1 Damla Su Bile Üretirseniz Ne Mutlu Size 1 Damla Dediğime Bakmayın Herşey Bakış Açınıza Bağlı :)

  • @metin705
    @metin705 Před 11 měsíci

    Almanyada kışın yapılan evlerin hızlıca oturmaya açılması için kşralayabileceğin hava-nem makinası ile odadaki havadan nemi çekerek su üretebilirsiniz

  • @osmanerkan1682
    @osmanerkan1682 Před 10 měsíci

    Ülkemizde bir firma bu mantık ile çalışan su sebili ve kahve makinesi üretti. Eletriğinide güneşten alıyor