Cum să devii medic? Partea 3 - Căutarea unui job

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 11. 09. 2024
  • Cum să devii medic? În episodul 3 despre cum îți găsești un job de medic după rezidențiat. Această perioadă poate să fie stresantă. Vă povestesc și câteva dintre experiențele mele (bune și rele).
    Câteva variante:
    1) Alegi rezidențiat cu post pentru un loc de muncă automat după ce termini. Problema este că multe asemenea posturi vor fi în orașe mai mici sau specialități care poate nu sunt prima ta opțiune. Totuși depinde de prioritățile personale. Mulți medici care nu au ales rezidențiat cu post au regretat după. Există însă și medici care nu vor să fie condiționați de locul unde trebuie să meargă după ce termină rezidențiatul. Postul perfect de regulă nu există și un grad de compromis este mereu necesar.
    2) Aștepți un post care se va scoate la concurs. Când termini rezidențiatul s-ar putea să auzi de un post care se va scoate în curând la concurs în orașul/spitalul tău. Este important să discuți clar cu managerul acelui spital să vezi cam când se estimează că acel post va fi deschis. Dacă concursul va fi în 6-12 luni poate există posibilitatea să lucrezi în acel spital între timp pe un contract de colaborare (ex. gărzi) pentru a avea un venit în așteptarea concursului și a vedea efectiv dacă ți-ar plăcea să lucrezi acolo (dacă se va potrivi pentru tine). Dacă însă posturile sunt blocate poate e timpul să vezi în alte orașe mai mici din regiune (în sistemul public) sau în sistemul privat.
    3) Aplici pentru concursuri anunțate în Viața medicală. În acest ziar se publică toate posturile scoase la concurs în sistemul de stat. Periodic poți vedea unde sunt posturi interesante și să aplici. Este bine înainte să aplici să vizitezi spitalul respectiv și să ai o discuție informală cu managerul pentru a vedea dacă este OK să mergi acolo (cum e spitalul, manager interesat, cum sunt colegii, cum poți face naveta, oportunități să dezvolți serviciul respectiv pe viitor etc.)
    4) Te interesezi direct la spitale/ambulatorii de specialitate în orașe în care ai vrea să te muți. Mulți manageri unde este deficit de personal sunt foarte deschiși la colaborări sau să lanseze posturi dacă au candidați interesați. Poți să soliciți o audiență la managerul spitalului în care să te prezinți și să îți exprimi interesul. S-ar putea să nu existe ceva imediat, dar faptul că te-ai dus în persoană să vorbești poate să ajute foarte mult pe viitor.
    5) Aplici pentru joburi la clinici private. Aceste joburi sunt de regulă mai ușor de obținut, dar salariul s-ar putea să fie destul de mic la început. De regulă vei câștiga în funcție de numărul de consultații, ca procent din valoarea consultației. Clinicile mai mari s-ar putea să ofere un salariu fix, care poate fi atractiv la început, dar ulterior s-ar putea să nu îți mai convină (pentru că numărul de consultații crește mai rapid decât salariul).
    Este important să ai mai multe oferte înainte să accepți un job în privat. În videoclip vă povestesc unele experiențe mai bune și mai puțin bune pe care eu personal le-am avut.
    6) Cauți colaborări cu clinici private care vor să diversifice oferta de servicii medicale. Chiar dacă nu există un post anunțat de o clinică privată, multe caută noi specialiști. Poți să contactezi mai multe clinici și să le propui o colaborare. De regulă ei îți vor oferi spațiul de consultație și dotările necesare, iar tu ca medic vei câștiga un procent din valoarea consultației. La început vor fi puțini bani, dar există posibilitatea de dezvoltare mai ales dacă este un serviciu nou într-o zonă unde nu exista anterior.
    7) Deschizi propriul cabinet. Aceasta este din punctul meu de vedere ultima variantă, pentru că în momentul în care ieși din rezidențiat nu ai experiența de a administra o firmă, sunt reguli pentru a aproba cabinetul, nu ai încă o reputație și trebuie să investești o sumă importantă. O variantă ar fi să preiei un cabinet deja înființat de un alt doctor. Alternativ, mai indicat ar fi să deschizi propriul cabinet după ce ai acumulat ceva experiență lucrând în privat (să înțelegi cum funcționează).
    📚 Citește articolul complet pe site-ul meu: medstory.ro/cu...
    Vezi și celelalte videoclipuri din seria „Cum să devii medic”:
    Partea 1 - Facultatea de medicină
    • Cum să devii medic? Pa...
    Partea 2 - Rezidențiat
    • Cum să devii medic? Pa...
    Partea 4 - Stagii în străinătate
    • Cum să devii medic? Pa...
    Partea 5 - Cariere alternative
    • Cum să devii medic? Pa...
    ✔️Pentru a susține proiectul meu de informare medicală poți face o mică contribuție financiară printr-o „cinste” cu o cafea ☕ "virtuală" : www.buymeacoff...
    📺 URMĂREȘTE ACEST CANAL - Dr. Ștefan Cristian Stănel
    Sute de videoclipuri despre boli respiratorii, simptome, tratamente, explicații medicale ➡️ / scstanel
    Pagina de web: www.medstory.ro
    📸 / stefancristianstanel
    🐤 / scstanel
    #medstory #cumsadeviimedic

Komentáře • 3

  • @iPriceless
    @iPriceless Před rokem +1

    felicitari domnule doctor si multumesc pentru aceste informatii.

  • @jenicr8954
    @jenicr8954 Před rokem

    Un video super interesant. Chiar ați povestit într-un mod frumos experienţele care au lăsat de dorit. Este bun de vizualizat de către oricine, indiferent de cariera pentru că în mod cert ne putem regasi majoritatea. Cred ca am avut cu totii la un moment dat cateva interviuri de-a dreptul penibile și trebuie sa ne reamintim faptul că întotdeauna, înainte sa avem parte de succes sau de oportunități mai bune, trecem și prin astfel de momente care nu trebuie sa ne demoralizeze. Nu va lăsați niciodată bătuți, întrucât va veni și vremea când veți fi apreciați pentru ceea ce faceți sau ceea ce cunoașteți. O zi minunată!

  • @dryvonne3944
    @dryvonne3944 Před rokem

    Mulțumim pentru acesta postare !🙏❤️