De ce pe santier se consuma mai mult ca in proiect? Vezi acest video inainte de a-ti construi casa

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 18. 08. 2023
  • De cele mai multe ori (daca nu chiar mereu) cantitatile cu specificatia si volumul materialelor ce le gasim in proiectele de executie, rareori coiencid cu cantitatile de materiale care real pana la urma se consuma pe santier la constructia unei case. Deasemenea un deviz de materiale si manopera facut profesionist si detaliat, la fel denota deosebiri intre eventualele cantitati adevarate ce se vor consuma, versus cantitatile din proiect de armatura, beton, cherestea, termoizolare, hidroizolare si altele. De ce se intampla acest lucru? De unde apar aceste deosebiri? Pot fi ele prevenite sau trebuie doar sa le acceptam de la bun inceput?
    Din cauza acestor deosebiri, deseori apar anumite conflicte intre beneficiar - proiectant - constructor - terte persoane interesate, fapt pentru care in acest video o sa explicam in detaliu de unde apar aceste deosebiri, de ce acestea apar, si la ce sa se astepte viitorii proprietari de case.
    - Fii parte în Comunitatea noastra: czcams.com/users/Enciclopedi... (subscribe)
    - Facebook: / enciclopediaconstructi...
    - Website: enciclopediaconstructiilor.com/
    - Servicii: premiumhouse.md/
    - Sustine proiectul pe Patreon: / enciclopediaconstructi... Multumesc.
    - Email: enciclopediaconstructiilor@gmail.com
    Surse video/imagini/audio:
    Fotografie de la Tima Miroshnichenko: www.pexels.com/ro-ro/fotograf...
    Video by Ladislav Búr from Pixabay
    Videoclip creat de Mikael Blomkvist: www.pexels.com/ro-ro/video/ar...
    Videoclip creat de Mikael Blomkvist: www.pexels.com/ro-ro/video/ta...
    Videoclip creat de Artem Podrez: www.pexels.com/ro-ro/video/ma...
    Videoclip creat de Kelly : www.pexels.com/ro-ro/video/ca...
    Multumesc de vizionare, va doresc o zi frumoasa!
    Copyright © 2023 Begu Valentin. Toate drepturile rezervate.

Komentáře • 37

  • @EUGEN12RDK
    @EUGEN12RDK Před 11 měsíci +6

    Așa este ! Tot timpul se consumă mai multe materiale 👍
    Și apar neprevăzute aproape zilnic

  • @eugen-m
    @eugen-m Před 11 měsíci +6

    Intradevar , asa e !!! Uneori trebuie sa treci personal prin asa ceva ca sa te convingi ca nu te a furat nimeni .

  • @AleXandruT
    @AleXandruT Před 10 měsíci +1

    Mulțumim

  • @viorel.catusanu
    @viorel.catusanu Před 11 měsíci +2

    Felicitări pentru sfaturile oferite. M-au ghidat foarte mult înainte si in timpul construcției casei. Pierderi foarte mari si neprevazute au fost la izolarea cu polistiren. Mulțumesc!

  • @andreicovalschi2699
    @andreicovalschi2699 Před 11 měsíci +4

    Salut, vrem videouri de la casa pasiva, care e situatia acolo ? Vrem sa vedem proiectul final :)

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před 10 měsíci +3

      Salut, acolo am inceput niste lucrari, am inceput filmarile, insa nimic inca nu e gata din nici o lucrare ca sa o prezentam. Dupa cum stiti nu facem daily vlog, ci prezentam situatia prin prisma fiecarei lucrari si etape de constructie. Proiectul il ducem pana la capat inclusiv cu certificarea oficiala, indiferent de pauze.

  • @asl-pls-im
    @asl-pls-im Před 11 měsíci +2

    Ai explicat un subiect foarte important ce se intalenste in orice domeniu, nu e doar la constructii, asa cum ai si spus.
    Sunt programator si ceea ce explici aici e 100500% realitate. In IT e la fel, nu exista proiecte care sa se incadreze in timp si/sau banii estimati, permanent apar evenimente si modificari/cerinte din partea clientilor, uneori, din careva motive tehnice neprevazute, din partea echipei de dezvoltare, care duc la depasirea oricaror limite estimate. De multe ori programatorii estimeaza proiectele, apoi managerii de proiect analizeaza estimarile, mai adauga 15-25% in plus iar in final proiectul oricum sare peste si asta deja e ceva "normal".

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před 11 měsíci +2

      Multumim de comentariu si lamuriri. Asa este, noi cei din domeniul prestarii serviciilor intelegem lucrurile date, speram ca si clientii sa inteleaga sau sa cunoasca aceste lucruri.
      PS: un like si distribuire ar ajuta in acest sens, multumim!

    • @analolrar2551
      @analolrar2551 Před 7 měsíci

      Ba! tu cu IT-ul esti precum elevul care a invatat despre paduchi, iar la examen ia cazut sa scrie despre broasca :D. Tare intelept mai esti tu @iurie_m.

    • @asl-pls-im
      @asl-pls-im Před 7 měsíci

      ​@@analolrar2551 De unde naibii va luati atat de multi experti pe malul drept al Prutului?
      Ai inteles exact in limita inteligentei proprii. Inginerii(din orice domeniu) inteleg perfect situatia descrisa de autor in video si de mine in comentariu, insa cei ca tine, rupeti bucati din context si le interpretati dupa cum va duce mintea si bagajul de cunostinte :)
      Te-ai bagat ca musca in fundul calului, daca tot iti plac analogiile :)

  • @Dr_V
    @Dr_V Před 11 měsíci +3

    Per-total la constructii de case private pierderile reale de material nu depasesc 15% din valoarea calculata pe proiect, cine cere mai mult fie lucreaza neglijent fie fura din materiale (fie si una si alta). Este unul dintre motivele pentru care daca nu te pricepi (bine) la asa ceva merita sa angajezi un diriginte de santier care sa supravegheze permanent intreaga constructie, atat pentru a preveni furturile cat si pentru a asigura calitatea corespunzatoare a lucrarilor (evident daca vrei sa-ti aprere interesul tau acest diriginte nu trebuie sa fie angajat/asociat/prieten al constructorului sau al proiectantului).

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před 11 měsíci +1

      Multumim de parere si comentariu. Am sa fac o precizare pentru abonatii din Romania si Moldova: functia dirigintelui de santier in Romania, se numeste responsabil tehnic in Moldova, adica persoana contractata de beneficiar ce nu are legatura cu compania de constructie; si invers - functia responsabilului tehnic in Romania, in Moldova i se zice diriginte de santier, adica cel care dirijeaza santierul din partea companiei de constructie. Nici noi nu stim de unde e aceasta deosebire de notiuni )))

  • @user-js5lf2zv4y
    @user-js5lf2zv4y Před 10 měsíci

    Bravo

  • @viomariuta9272
    @viomariuta9272 Před 10 měsíci

    Este de acord aceasra este beneficiarul nu este la curent in procesul cistructii oricum se explica

  • @virgiliucazacu9983
    @virgiliucazacu9983 Před 11 měsíci +1

    Salut!

  • @alex3261
    @alex3261 Před 11 měsíci +3

    Cel putin in domeniul service-uriloe auto, incarcarea. Otelor de plata este norma, de multe ori fiind schimbate componente perfect functionale, din greseala sau intentionat. Nu cred ca domeniul constructiilor ar face exceptie, lipsa de onestitate fiind o norma in multe alte domenii, de la servicii la medicina.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před 11 měsíci +3

      In orice domeniu exista buni-facatori, si nu prea, insa atata timp cat pentru client va conta mai mult pretul decat calitatea, mereu vor exista si profitori.

    • @asl-pls-im
      @asl-pls-im Před 11 měsíci

      De asta si e necesar sa cauti service unde personalul chiar tine la clienti si asta o intelegi dupa 2-3 adresari la service, sunt rari dar exista :)
      Personal de 10 ani merg la un singur servici si am avut foarte multe cazuri cand tehnicienii imi spuneau ca o piesa e uzata dar nu e critic si as putea sa mai merg vreo 20-30k apoi s-o schimb. Sau mie imi parea ca o anumita piesa e uzata, mergeam la ei s-o schimb, ei verificau si drept concluzie imi spuneau ca asta e ceva normal si piesa respectiva e buna si va tine inca mult si bine iara daca tare doresc pot s-o schimb insa in scurt timp piesa noua va ajunge exact ca aceasta uzata insa asta nu afecteaza functionalitatea piesei. Evident ca sunt cazuri cand eu nu stiu de careva defectiuni si ei imi spun, apoi decidem impreuna solutia optima. Pe langa asta ei deservesc doar o singura marca de masini si de altele nici nu se apuca, nici macar schimbatul uleiului la alte masini nu se baga, chiar de e ceva simplu, ei nu se baga in doemii straine lor si asta e dovada de profesionalism. Cei ce repara orice masina si sunt universali sunt la fel de buni ca cei din constructii unde un om proiecteaza, sapa, construieste, tencuieste, pune tamplarie, finisaje... evident ca lucrul va fi cel mult de nivel mediu, nu ai cum sa fie foarte bun la toate. Adevaratii profesionisti se axeaza pe domenii foarte inguste unde detin un bagaj enorm de cunostinte si experianta, e valabil si in constructii.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před 11 měsíci +3

      @@asl-pls-im Eu cred ca in domeniul auto este mult mai raspandita chestia cu amagitul decat in multe alte domenii. Legat de "universabilitate" - in mare parte aveti dreptate, insa sunt si exceptii, putine dealtfel, insa sunt. Multumim!

  • @beatafelegyhazi4175
    @beatafelegyhazi4175 Před 10 měsíci

    Buna ziua! Cum putem gasi si cum alegem o echipa buna de meseriasi pentru construire casa? Am vazut ca pe OLX dar si pe grupurile de FB sunt pline de echipe de meserias. De unde stim daca e serioasa sau nu? Multumesc mult!

    • @utzdeac
      @utzdeac Před 10 měsíci

      Faci cu o echipa cu care a mai facut ceva cunoscuti si au fost multumiti de ei, asa e foarte dificil de stiut daca sunt ok sau nu. Eu am intalnit situatie cand echipa trimitea sa vada case facute, dar defapt acele case erau facute de alti meseriasi (ca aia lucrau bine). Daca iei echipe de la care poti avea feedback de la cunoscuti, atunci riscul e mai mic de nu a fi bine. Depinde si de oras, daca orasul nu e foarte mare, e imposibil sa nu se stie cine si cum lucreaza. Eu aleg echipa nu pretul. Stiu ca o echipa lucreaza bine, nu ma mai uit la pret, normal ca au pretul ceva mai mare, dar macar stiu ca nu am treaba cu ei, stiu sa lucreze cum trebuie

    • @beatafelegyhazi4175
      @beatafelegyhazi4175 Před 10 měsíci

      @@utzdeac am sa țin cont de sfat. Mulțumesc mult!

    • @utzdeac
      @utzdeac Před 10 měsíci

      @@beatafelegyhazi4175 eu pot sa iti zic, ca am construit 2 case in standard nZeb si la gata, tooot, cam 1700euro/mp util. Poti vedea la mine ceva linkuri cu poze din santiere

  • @raduovidiu2925
    @raduovidiu2925 Před 11 měsíci +2

    Daca proiectantul e foarte profesionist, va calcula si pierderile, suprapunerile barelor, etc...

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před 11 měsíci

      Nu e treaba proiectantului sa calculeze cantitatile si volumele de materiale si lucrari, ci a unui divizier, de asta si exista 2 profesii diferite: proiectant (care poate fi arhitect, inginer structurist etc) si divizier atestat.

    • @raduovidiu2925
      @raduovidiu2925 Před 11 měsíci

      @@EnciclopediaConstructiilor eu stiu ca exista proiect de materiale detaliat. Prin proiectant ma refeream la firma sau "proiectantul general". La fel cum pentru proiect se aduna arhitectul, structuristul, etc... Cum spuneai si tu. Daca ceri asta si platesti, poti primi devizul real odata cu proiectul.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před 11 měsíci

      @@raduovidiu2925 Aveti dreptate in sensul dat, daca ceri si un deviz de materiale si volume, primesti, insa pentru un cost aditional, care personal il vad necesar ca sa ai o situatie mai reala la ce iti trebuie, ori altfel primind 5 oferte doar pe baza proiectului, primesti 5 situatii diferite de materiale si volume de lucrari )))

  • @c068799199
    @c068799199 Před 11 měsíci

    Inmulteste le doi si dormi linistit !!!

  • @ianisbordeianu964
    @ianisbordeianu964 Před 10 měsíci +1

    Cu fundul pe scaun la birou 😁

  • @utzdeac
    @utzdeac Před 10 měsíci

    Ca beneficiar, cel mai bun deviz mi se pare ca il afli intreband in stanga si dreapta cat a costat o anumita constructie. Normal ca sunt si particularitati la teren, casa... dar procentul mare il afli. Daca vezi o casa cam cum ai vrea tu, poate si cu interioare cam la ce te-ai gandit si iti spune un pret, vezi alta si afli pretul, apoi nu crede ca tu o faci mai ieftin :)