Nu te apuca de casa daca corespunzi macar la un criteriu din cele trei. Casa sau apartament?

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 21. 08. 2024
  • Casa sau apartament? Cum ajuti un om sa inteleaga daca a venit timpul in viata sa să isi construiasca o casa? Sau cum poate determina o persoana care locuieste intr-un apartament, daca ideea de a se muta la o casa pe pamant este una buna? In acest video prezentam cele mai importante 3 criterii generale, care sunt ca un filtru psihologic si fizic, prin care oricine fiind sincer cu sine, poate intelege mai bine daca este o persoana de apartament, sau una compatibila cu casele individuale. Daca corespunzi cel putin cu un criteriu din cele trei, atunci sfatul nostru este sa nu te apuci de construit o casa, nu e pentru tine!
    - Fii parte în Comunitatea noastra: www.youtube.co... (subscribe)
    - Facebook: / enciclopediaconstructi...
    - Website: enciclopediaco...
    - Servicii: premiumhouse.md/
    - Sustine proiectul pe Patreon: / enciclopediaconstructi... Multumesc.
    - Email: enciclopediaconstructiilor@gmail.com
    Surse video/imagini/audio:
    Video by JanocFilm from Pixabay
    Video by JanocFilm from Pixabay
    Video by svklimkin from Pixabay
    Video by Hassas Arts from Pixabay
    Video by Danilo Riba from Pixabay
    Video by Hassas Arts from Pixabay
    Video by constantiawork from Pixabay
    Video by МИХАИЛ from Pixabay
    Video by Tima Miroshnichenko: www.pexels.com...
    Video by Tima Miroshnichenko: www.pexels.com...
    Video by Mikael Blomkvist: www.pexels.com...
    Video by Tima Miroshnichenko: www.pexels.com...
    Video by cottonbro studio: www.pexels.com...
    Video by cottonbro studio: www.pexels.com...
    Video by Tima Miroshnichenko: www.pexels.com...
    Multumesc de vizionare, va doresc o zi frumoasa!
    Copyright © 2023 Begu Valentin. Toate drepturile rezervate.

Komentáře • 94

  • @mihaiachim5299
    @mihaiachim5299 Před rokem +9

    Am avut mai mulți clienti milionari in euro care își urau casele mari construite - constatand după terminarea lor ca nu le sunt utile …
    Unul din ei mi-a zis: “ am construit o casa mare, de vis, are propria sala de Fitnes înăuntru, dar după ce am terminat casa mi-am dat seama ca acea casa avea mai multe probleme:
    1 casa e mare - am construit-o pentru mine și copii dar copiii mei au afacerile și casele lor.
    2 după terminarea casei eu și baba mea ne-am dat seama ca nu avem încredere sa lăsam persoane străine sa vina și sa facă curat in ea.
    3 casa asta de vis nu era visul meu ci visul arhitectului, mie si la baba mea ne era destul un apartament cu doua camere intr-un bloc la parter ….
    La un alt client doamna ura casa in care trăia, intr-o zi când eram la dânșii acasă doamna a zis către soțul sau: tie ți se pare normal ca dacă vrei sa dormi sa urci 2 etaje si dacă vrei sa mănânci sa cobori 2 etaje ? La noi ne e suficient un apartament la parter de bloc dar stam in casa asta pentru potaia ta (domnul avea un câine) - ambii erau de peste 70 ani
    Când vreți casa gândiți-vă bine dacă aveți nevoie de la și cât de mare e nevoie sa fie.
    Și dacă vreți case mari încercați sa le faceți langa sau in orașe ca sa aveți o șansa sa puteți recupera investiția din ea … in Borsa - Maramures e plin de case mari nelocuite făcute aproape toate de fațada …

  • @florinnastasa5506
    @florinnastasa5506 Před rokem +15

    Criteriile din clip sunt foarte subiective, desi lasa senzatia ca ar fi obiective.
    1. Criteriul "costuri". Chiar daca materialele s-au scumpit in 2022, acum au inceput sa-si mai revina. Si 1000 euro/mp este un cost mare. Nu toata lumea vrea casa pasiva sau cu "scumpeturi". Se poate construi o casa decenta si cu costuri cel putin jumatate din cat se vehiculeaza in clip. Si o spun din experienta proprie - construiesc acum o casa de 100mp. Pana acum a ajuns 19.000 la rosu, structura din beton armat+BCA - de la prima cupa de excavator in pamant si pana la, inclusiv acoperisul finalizat. In cel mai rau caz poate se va dubla pretul la cheie. Si tot este sub 1/2 din cat vehiculezi in clip. Ma rog, poate o fi mai speciala Republica Moldova la capitolul preturi....
    2. Criteriul "sanatate". Sa zicem ca ai 25 ani (esti tanar) si ai bani suficienti. Iti faci o casa, asa cum ti-ai dorit. Si la 27 ani te imbolnavesti de inima. Vinzi casa si te muti la bloc? La bloc, cumperi la etajul 4/4, fara lift?
    Ai pus problema in asa fel incat pare ca la casa trebuie sa fii vreun sportiv olimpic ca sa faci fata. Cred ca poti da cu matura prin curte si daca esti bolnav de inima. OK, mai incetisor, cu grija, dar se poate. Idem si la vopsit gardul sau alte activitati din astea.
    Nu mi-a placut cum ai pus problema in cazul batranilor (sau varstnicilor). N-au nevoie de spatiu...etc. Poate ca ar trebui sa le dam doar un pat si o olita langa acesta - in opinia ta, nu? Sa intreb altfel - o familie de 2 oameni de 25 ani are nevoie de mai mult spatiu decat o familie de 2 oameni de 55 ani?
    Daca ajungi la o varsta (ca asta e viata, toti imbatranim) - ar trebui sa renunti la toate visele tale si sa iti faci garsoniera cu usa in tavan?
    3. Criteriul "lene" (sau comoditate). Aici nu pot sa te contrazic, intr-adevar, daca atunci cand ajungi acasa iti doresti doar sa zaci in pat la TV, clar nu ai nevoie de casa pe pamant. Dar, tipul acesta de personalitate (comoda) - nici nu-si va face vreodata planuri de mutare la casa.
    Daca, insa vorbim de oamenii care sunt atat de obositi incat nu mai sunt in stare de nimic....ei au nevoie de o schimbare profunda in aspectele vietii pentru a-si recapata echilibrul.

    • @solaris3627
      @solaris3627 Před rokem +2

      Un răspuns foarte corect.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před rokem +3

      Merci de comentariu si parere.
      1. Costurile au inceput sa creasca din 2020, insa accentuat cu dublari si triplari din 2021, ca in 2022 iar sa vina un val de scumpiri. Iar revenirile sunt mici de 5-10-20-30%, nicidecum dublu / triplu (100-300 %) inapoi. Legat de faptul ca poti face cu juma de suma din ce am zis in clip )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) - Mult succes si ne auzim in cativa ani dupa ce finalizati santierul. Insa daca nu se merge pe calitate si regie proprie, pot exista economii, insa sigur nu duble. Noi am fost invitati la santiere unde pretul la rosu sau a casei era dubios de mic, insa era real, iar dupa o inspectie, casa era construita cu mari abateri de la normative, cu multiple greseli, si daca pentru un om simplu, cam saracut, era okay acel nivel de calitate, atunci pentru o persoana care stie cat costa calitatea si are alte cerinte de la o casa, era de neacceptat.
      2. Cand s-a vorbit de starea de sanatate, a fost la ziua de astazi vrei casa, azi ce conditie de sanatate ai. Deja variantele dvs ca ce poti avea maine sau altele, pot exista un milion de variatii.
      De unde ati scos prostia cu "campion olimpic"? Nici aici paremi-se nu ati inteles mesajul din video, ci l-ati interpretat cum ati vrut - eronat!
      Legat de varstnici - nu e parerea noastra, e informatia concluzionata dupa ce discuti cu sute de batrani, dupa ce citesti articole, esti in domeniu si alfi informatii mult mai multe decat dvs de la 2-3 batrani in cruce. Cine are ureche sa auda - aude, nu doriti sa intelegeti acest aspect, e treaba dvs.
      Nu e nimic ce tine de vise, ci de sanatate, visele si sanatatea sunt 2 lucruri diferite, fiecare si le gestioneaza cum doreste dupa bunul sau plac!
      3. Si aici da-ti senzatia ca parca ati inteles, insa nu prea. Nu e vorba de oboseala ca nu esti in stare de nimic, ci de personalitatea fiecaruia. Poti fi obosit si fara sa poti face nimic si la casa pe pamant, si la apartament, acest lucru e altceva.

    • @danutc9043
      @danutc9043 Před rokem

      La criteriul 1 sunt total de acord, costurile sunt prea subiective și am făcut anumite socoteli la materiale de construcții in sistem "neclasic" și poți construi sub 1000 EUR pe m/p în regie proprie lejer. În România urmează sa se dea lege sa poți construi fără autorizație în maxim 150 mp doar parter în zone rurale. Capitolul costuri mult prea subiectiv, nu cred ca trebuia inclus în videoclip

    • @carminamare9354
      @carminamare9354 Před 10 měsíci

      Suntem in 2023 si nu a fost aprobata nici-o lege privind construirea fara autorizatie a caselor de max 150 mp.
      Pentu construirea unei case, prin firma, cu materiale de calitate si echipa de profesionisti, sunt convinsa ca pretul/mp poate sa depaseasca si 1000 EURO/mp.
      Alegerea este a fiecaruia dintre noi, dar nu trebuie sa ne imbatam cu apa rece daca vrem calitate.@@danutc9043

  • @florianconstantin7796
    @florianconstantin7796 Před rokem +4

    Avem ce învață de la tine.Excepțional.

  • @carminamare9354
    @carminamare9354 Před 10 měsíci

    Multumesc pentru informatiile date! Trei criterii foarte importante desprinse din realitate. Felicitari si la cat mai multe materiale informative!

  • @adibozi3544
    @adibozi3544 Před rokem +2

    Asta cu ,, casa pe pământ,, mă făcut sa rad de fiecare dată. 😂 ma tot gândeam, oare unde mai construiește tipul ăsta? 😂😊 Casa este sănătoasă pt orice om chiar și bolnav , un om bolnav este dovedit ca la bloc moare de atenție: ,, 3ori mai repede ,, ca și la curte. Sfaturi inutile inafara de ultima cu curatenia

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před rokem +1

      Merci de comentariu, insa pana nu veniti cu dovada stiintifica cu indicarea sursei/link-ului de unde v-ati informat cu "omul bolnav ce ar muri de 3 ori mai repede", comentariul dvs este inutil!
      Daca faceti parte din lumea cu vorba goala, care nu raspunde pentru ce zice, care vorbeste doar de dragul sa zica si el ceva chiar daca sunt aberatii, pai asa si ziceti, o sa va lasam in pace sa va continuati pledoaria ))) Pana atunci, asteptam dovada.

  • @danootza78dana44
    @danootza78dana44 Před rokem +2

    Costurile prezentate de tine pentru o casa construita corect, cu materiale de calitate, sunt reale.

  • @moraruadelina2233
    @moraruadelina2233 Před rokem

    Un adevăr concis și util de meditat!. In concluzie pentru mine, sunt persoana de apartament, muncesc mult la serviciu, iar cind ajung acasa, vreau sa ma odihnesc! Daca ma gândesc : -vreau la casa de pamint, as zice "-da", dar numai ca oaspete 😊. O "gradina" de flori o pot face și la balcon.😊, căci asta e tentația care ma motivează casa la pamint.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před rokem

      Multumim de apreciere! Speram sa va fie util, si chiar daca doriti casa, sa chibzuiti bine decizia!

  • @57skies
    @57skies Před 3 měsíci

    Eu vreau casa, anume pentru punctul 3. Pentru ca mam facut mult prea lenes! Este contra argument in cazul nostru :)

  • @salcudeanantonio1365
    @salcudeanantonio1365 Před rokem

    Mulțumim mult pentru acest video!!!❤❤❤

  • @viorelvior5686
    @viorelvior5686 Před rokem +2

    Foarte bun video!!!👍🏻, am apartament, vreu casă (acumulez buget)😄

  • @florianconstantin7796

    Ești tare simpatic cum explici dar cine nu e atent s ar putea sa I para rău.

  • @eduardtomulianu5909
    @eduardtomulianu5909 Před rokem

    Bine spus ! Felicitari !

  • @mihaiachim5299
    @mihaiachim5299 Před rokem +1

    Ideea e ca fiecare etapa a vieții se potrivește mai bine unui alt tip de locuința.
    E bine sa nu ne facem case mari in zone departe de orașe și de utilități tip gaz/apa/canalizare/curent doar din frustrări din copilărie - casele sunt o investiție și o utilitate in viața dar o casa (maiales una mare) poate deveni și o povara …
    Decât sa îți faci o casa mare in speranța ca copii tai o sa stea cu tine mai bine faci mai multe case mai mici care sunt mai ușor de gestionat …

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před rokem +1

      Interesanta ideea cu etapa vietii, iar legat de copii - in prezent cred ca peste 90% din ei pleaca din casa parinteasca in lumea lor.

  • @constantinmoisa2732
    @constantinmoisa2732 Před rokem

    Excelent, Domnule!

  • @user-zq4wu5cn8w
    @user-zq4wu5cn8w Před rokem +1

    Aur acest video.

  • @nicolaeeremia4681
    @nicolaeeremia4681 Před 6 měsíci

    Într-un interviu înainte de a deceda , Ștefan Petrache spunea că cel mai mult îi lipsește un loc unde ,,ar putea să bată un chiron,, De acord că mișcarea o poți face si in apartament, caci ,,miscarea e viață. Dar una este mișcarea să îngrijești o floare, să culegi o cireașă, să, să, să, decât să te misti în aceeasi 10-20 de metri pînă ce te tratezi de circei și te umpli de oftiga. Dar alegerea ne aparține. Doamne Ajută la fiecare să poată să bucure de căsuța sa, cît de micuța dar căsuța sa fie.

  • @m.v.j2971
    @m.v.j2971 Před rokem +1

    Salutare ! Înainte de a începe construcția am cerut informații de la proprietarii care construiau și erau la etapa de turnare placa cota 0 ….. toți cu care am vorbit , și i-am abordat pe teren ( m-am băgat in seama neîntrebat in curtea lor ) nu mi-au dst prețuri care sa corespundă cu realitatea …. Așa ca m-am apucat de construcție … 5000€ m-au costat materialele pentru fundația casei cu elevație și placa . Nimeni din cei pe care i-am abordat nu mi-au dat aceasta suma … toti băgau avioane .

  • @7FIX7
    @7FIX7 Před 11 měsíci

    Teoria este valabila datorita modului sedentar de viață modern insa intoarcerea la stilul de viață natural nu are cum sa faca rău nimanui. Bolile sunt in mare măsură rezultatul unei vieți artificiale, asta fara sa mai luam in calcul alimentația modernă... Dimensionarea corectă a unei case este esențială pentru confort. Spatiile exagerat de mari sunt total inutile. Omul prin natura sa nu a fost creat sa locuiască in "stup"... Succes si multa sănătate!

  • @IonelHerteg
    @IonelHerteg Před rokem

    Buna si corecta prezentarea, ca dealtfel toata suita de prezentari facuta pana acum insa cred ca ti.a scapat i mica ,, sopîrliță" :
    ....cu anii se vor ameliora, nu se vor imbunatatii....
    Cred ca merita o corectare, ar fi pacat pt restul prezentarii. ( stiu ca trebuie exportat din nou si upload....dar merita😉). Mult succes in continuare, caci te urmarim indeaproape😉

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před rokem

      Buna ziua, stim de mica eroare cu ameliorarea ))) Cum am si comentat altor abonati care au fost atenti, am observat scaparea la editarea video-ului, si deja tot ce am putut face a fost sa adaugam un text jos ca corectie. Merci ca ne urmariti!

  • @motomania5985
    @motomania5985 Před 11 měsíci

    ❤❤❤❤❤

  • @iacobconstantinciprian

    Deci la casă este mai bine, dacă este parter. dacă este cu etaj este mai greu dipv. la mine vor fi brazi și gazonul dor de 5,mp

  • @cgabriel777
    @cgabriel777 Před rokem +2

    probabil nu ai trait la bloc sau ai avut parte de niste vecini foarte cumsecade, dar sunt multe neplaceri pentru cei care traiesc la bloc. Cea mai mare dezamagire o au cei care se muta in apartamente facute in blocuri noi, costurile sunt foarte mari, dar beneficiile nu sunt pe masura costurilor. Blocurile noi sunt construite mai inghesuite decat cele din perioada comunista, nu mai exista spatii verzi intre blocuri ci doar beton si asfalt, nu ai spatiul tau de intimitate, te uiti pe geam si in loc vedere libera, vezi un alt bloc la 20 m in fata ta sau o strada zgomotoasa, apartamentele nu mai sunt asa bine izolate fonic si auzi tot ce discuta vecinii, sau ce muzica asculta, care nu este tocmai genul tau, vecini care arunca gunoiul pe geam, sau care lasa diverse deseuri, ambalaje pe scara blocului, probleme cu canalizarea, cu poluarea, cu mirosurile samd. La casa ai mai multa liniste si intimitate. Acum depinde si ce fel de casa, in ce zona este situata, ce vecini ai.

  • @danielarasenescu1912
    @danielarasenescu1912 Před rokem

    ❤❤❤❤❤❤❤

  • @florentinbarbieru5868

    Salut..!!! Dacă ai timp și vrei, poți face un filmuleț cu diferențe de cost la întreținere între un apartament și o casă...??? Evident de aceeași suprafață. Și bineînțeles în caz separat adăugând la casa, avantajul unui put de apă și panouri pentru încălzirea apei.. La panouri fotovoltaice, nu întreb, sunt prea scumpe cele rentabile (mă refer la tot sistemul).. Și deja când se amortizează ca preț,... Deja trebuiesc altele. Părerea mea... Pentru încălzirea casei.. Sunt sigur că ai cele mai bune recomandări.. (vorbind de o casă "normala".. Nu pasiva).. Mulțumesc anticipat...

  • @think2invest
    @think2invest Před rokem

    Sunt complet impotriva. Am vazut prieteni care si-au ridicat casa in 4-5 ani dupa posibilitati. Daca asteptau "pana aveau toti banii" nu ar fii facut niciodata nimic. Traiau toata viata cu chirie.
    E un sfat complet eronat, sau mai exact un sfat orientat catre confort.
    Tineti cont ca un credit pe 30 ani va tripleaza suma imprumutata. In loc de 150.000 veti platii esalonat bancii 450.000€ in 30 ani . Si atunci intrebarea este, vrei sa muncesti pentru tine 4-5 ani pana termini o casa sau 30 ani pentru banca. Oricum de muncit nu scapi. Si as argumenta ca e mai greu sa muncesti pentru altii.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před rokem +1

      Merci de implicare, parerea dvs tot are loc sa fie, insa ia revizionati video, credem ca nu ati intrat in esenta! A avea toti banii e super recomandat, insa te poti porni si mai devreme, recomandabil cu o buna parte din suma (recomandabil 70-80%, insa sunt si exceptii) + un plan si o viziune ca in X ani (de exemplu in 4-5 ca in cazul prietenilor dvs) ce nu ai la moment din suma, vei face in acesti ani. Acesta e si principiul dupa care au reusit prietenii dvs, nu au pornit de la zero (e imposibil, caci sa duci casa la rosu iti trebuie din start macar 30-40% din suma), deci presupun ca macar suma aceasta au avut-o, ca ulterior ce bani faceau, ii cheltuiau pentru casa.
      Totusi, de ce e un criteriu serios, si a fost pus in capul listei: DEOARECE noi suntem companie de proiectare si constructii, suntem in domeniu de ceva timp, si am vazut pe baza experientei noastre, a clientilor nostri, sau a altor experiente auzite si vazute, cum multi se "arunca" in largul ideii de a avea o casa, fac un proiect, maxim ajung sa inceapa fundatia sau casa la rosu, si apoi abandoneaza ideea din cauza ca nu au banii necesari, bugetul lor care credeau ca e pentru casa la cheie, cu el s-au oprit la 30-50%, iar salariile/veniturile lor abia le acopera cheltuielile lunare... Astfel de cazuri sunt multe, care duc nu doar la vise ruinate, dar si la probleme de sanatate, familie, financiare etc. E un argument care multi nu il aud nicaieri, ci se ciocnesc cu el cu durere mare si o simt pe propria piele. Insasi menirea acestui canal e de informare, cine are urechi sa auda, aude... in final, fiecare isi face matematica sa acasa, planurile sale si are dorintele sale si e liber sa faca cum vrea.
      Legat de credite, ce ati zis dvs, e fix ce am zis si noi, insa cu alte cuvinte.
      Cred ca ati vizionat video pe silabe (pe sarite).

    • @mariusminu
      @mariusminu Před rokem +1

      Tot asa am făcut și noi, acum 3 ani am început lucrările, am prins parterul pe preturile vechi (fier beton 3lei/kg, 310 lei/m3 beton b 350, caramida brikstone bks 560 lei paletul 1,4m3 adusa acasa în acești bani ) acum suntem la centura peste mansarda, casa are 120m2 amprenta la sol și mansarda are 90m2. Parterul din blocuri ceramice bks 25 și mansarda din bca. Dacă strângeam banii în acești 3 ani și ma apucam azi de lucrări, pierdeam undeva la 30 la suta din total. Manopera 0 lei pana acum. Spor!

  • @picgo8416
    @picgo8416 Před rokem +2

    Sa nu uitam de problemele de apartament: galagia vecinilor, lipsa critica a locurilor de parcare, etc care de cele mai mult ori ne duc cu gindul la o casa la sol chear daca ne-ar placea mai mult un trai de apartament. Si nu-i problema in apartament, ca poate fi in cea mai premium casa gen 150k$+ pentru 90m-100m2, problemele acestea sunt inevitabile de cele mai multe ori chear de bagi zeci de mii de $ in izolare si cumperi loc in subterana la pret colosal.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před rokem

      Orice solutie are si plusuri, si minusuri, deja fiecare alege pentru sine cu ce varianta rezoneaza mai mult.

    • @gherosh
      @gherosh Před rokem

      la casa 0 probleme: vecini manelisti = 0, vecini petrecareti = 0, vecini scandalagii = 0 , vecini mecanici cu probe la motoar = 0, caini care latra non stop = 0, sezon de matze in calduri = 0

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před rokem

      @@gherosh :)))))

    • @picgo8416
      @picgo8416 Před 8 měsíci

      @@gherosh Eu vorbesc de apartament vs casa "fara economisire" la zona si calitate. Vorbim de case la 1500$+ per m2 in cartiere rezidentiale normale, cu geamuri bune si izolare buna care fonoizoleaza bine spatiul interior. Niciodata nu vei reusi sa ai asemenea rezultate la un apartament, chear daca bagi bani multi in izolare fonica in pereti podea si tavan, oricum se aude cum unu zbeara altul alearga, alta cu tocuri altul cu bormasina si cani/pisici in calduri sunt si in oras ;)
      La casa ai inchis geamurile (ai aer prin sistema de ventilare fortata), ai citiva metri pina la vecin si mai ai si gard/copaci, pot sa sara in aer cu tot cu "manele" ...

    • @gherosh
      @gherosh Před 8 měsíci

      aa, ghetouri de lux, no thanks! nu-mi permit si si daca mi-as permite nu vreau sa stau intre toti cufuritii cu masini "iletrice". Republica Bananiera Romania e departe de civilizatie, din ce in ce mai departe, ui' la sefii tarii ... sunt pe punctul de a emigra "chear" si ca aurolac oriunde doar din "printzipiul" sa nu mai platesc taxe la hotii astia nerusinati @@picgo8416

  • @olariuandrei9484
    @olariuandrei9484 Před rokem +1

    Nu mai aveti filmari de la casa dvs? Testul de etanseitate cum a fost?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před rokem +1

      Am inceput lucrarile acolo, video-urile vor urma credem ca incepand din august. Testul nu a fost, insa vor fi 2 la numar si presupunem la fel degraba. Numaidecat revenim cu info de la casa pasiva, pana nu o certificam, nu ne lasam!!!

  • @iacobconstantinciprian

    la curete este mai bine dcât la apartament

  • @dianaagavriloaie7876
    @dianaagavriloaie7876 Před rokem +1

    Ne înveți sa fim înțelepți!

  • @iacobconstantinciprian

    Eu fac singur casa, cumpăr câte 2 paleți de cărmidă, de 30 robust. egal 24 de paleți iar cărmida de 15. apoi i-au bitum lichid , bitum cartonat, tevile de canalizare etc , cablurile electrice, polistiren de funadție de 10 cm apoi vată bazaltică de 10 cm le voi depozita int-o depedență. ce nu se strică i-au iar fierul apoi , pe etape apoi panori inchiriere regie proprie. casa mea este are 142,80 mpc iar Mu 106,02 mpu desfășurați 45 mp. in față am 7,78 mp la drepat și stânga 3,50mp iar in spate 5 mp Greșeala pe care ai făcuto la casa ta etse becaul care este de prostă calitate. Casa mea este parter toată din cărmidă. la bloc dacă blocul cade nimeni nu mai este proprietar Iacob Tehnician Construcșii Civile și Industriale

  • @DOMNITOR
    @DOMNITOR Před 7 měsíci

    +

  • @BrazzersMeow
    @BrazzersMeow Před rokem

    Salut, poate cineva recomanda o companie sau persoana privata care poate sa faca un proiect la casa cu acoperis plat ? Mersi mult

  • @alex3261
    @alex3261 Před rokem

    Daca o casa normala cista 1000 - 1300 EUR/mp, atunci o casa pasiva sau pasiva premium, cat costa. In cat timp se amortizeaza diferenta, avand in vedere ca parerile referitiare la evolutia pretului energiei sunt diametral opuse. Promotorii energiei verzi spun ca sursele fegenerabile vor scadea dramatic pretul energiei, in timp ce comerciantii de surse regenerabile sustin ca pretul energuei va crezte semnificativ (pentru a justifica preturile surselor regenerabule pe care le comercializeaza). Desi aparent sunt in aceeasi tabara, se pare ca interesele sunt opuse.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před rokem +1

      In medie se considera ca o casa pasiva costa cu circa 20% (eu cred ca poate si chiar 30%) mai mult decat o casa obisnuita. In Europa vestica procentajul e mai mic deoarece ei din start atrag atentia la multe aspecte de eficienta energetica, la noi (inclusiv Romania) abia acum incepe acest trend si chiar obligatie in proiectare si constructie.
      Legat de promotori... inca e "verde" subiectul, e greu sa-ti faci concluzii obiective.

    • @alex3261
      @alex3261 Před rokem

      @@EnciclopediaConstructiilor Multumesc pentru raspuns sunt in faza de proiectare pentru o locuinta noua, nu prea mare, iar o estimare preliminara de costuri a condus la concluzia caamortizarea costurilor suplimentare pentru izolarea casei pasive nu se face decat in zeci de ani.
      Probabil e mai rentabil la o locuinta maai mare, unde costurile de conditionare a aerului sunt mai ridicate a urmare a volumului interior raportat la suprafata exterioara.

  • @BLAISAUT
    @BLAISAUT Před rokem +1

    Cred ca costul terenului este prina cea mai mare investiție

  • @matei3
    @matei3 Před rokem

    Argumentul cu vârsta poate fi și contra-argument. Da, când ești in vârsta e greu sa fii activ dar de câte ori vedem bătrâni in cătune care întrețin gospodărie, animale și la 90 de ani. Iar pensionarii in Vest merg pe bicicleta, deci efortul moderat te poate menține in forma in loc sa zaci in fata televizorului.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před rokem

      Cum am si zis in video: cine face miscare, o face si la sat, si la oras, si la casa pe pamant, si la bloc... solutii si posibilitati sunt peste tot, trebuie insasi persoana sa nu stea la TV, ci sa faca miscare.

  • @greenlane2063
    @greenlane2063 Před rokem

    min 5.33 ameliorat inseamna imbunatatit. ai vrut sa zici ca NU se vor ameliora.

  • @defect135
    @defect135 Před rokem +2

    Nu LENEȘ , o persoană mai comodă 😊

  • @vasiletulica
    @vasiletulica Před rokem

    Și în regie proprie tot 1000€ / metru pătrat???
    😮😮😮😮

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před rokem

      Sunt multe variabile, insa cred ca se atinge suma data, deoarece nu poti chiar totul sa o faci. Iar de faci tu totul singur, santierul va dura 5-10-15 ani pana la final, si e deja un santier care inafara ca iti va manca anii din viata si sanatatea, te vei izbi de preturile tot mai mari care vor urma (inflatie si altele ce sunt inevitabile).

  • @danielamoreanu6350
    @danielamoreanu6350 Před rokem

    Așa e....nu te înțeleg, exact ca cei care și au cumpărat apartamentul cu 10 lei rată....bla bla...
    Am stat și stau cu chirie de o viață, într-un final mai avem o speranță....casă 40 m2,aveam teren, panouri sandwich,structura metalica și e foarte greu dar să scap de chirie .....

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před rokem

      Fiecare isi traieste viata cum doreste, si suporta consecintele deciziilor luate in trecut. Deja in prezent tine de fiecare sa ia deciziile chibzuite, ca in viitor sa suporte doar consecinte bune )))

  • @yoraul5157
    @yoraul5157 Před rokem

    Nu stiu cum este in moldoveneste, dar in romana ameliora inseamna imbunatatire, in video sugerezi inrautatire. Cat priveste sfatul de a asculta de medici in ceea ce priveste sanatatea noastra, am fost bolnav ani la randul cu sfatul medicilor si m-am tratat singur dupa o cercetare amanuntita a "ce inseamna a fi sanatos". In rest sunt de acord.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před rokem +3

      Am observat la montaj aceasta mica eroare, si daca o sa vizionati din nou, o sa vedeti in dreapta ecranului jos, corectia cu text.
      PS: Nu exista limba moldoveneasca, tot romana e, insa deja graiul e moldovenesc )))

  • @deema881
    @deema881 Před rokem

    Daca totusi nu ai buget de a construi o casa , poti opta sa cumperi o casa veche,

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před rokem

      Da, insa de multe ori o dai in bara, cu o casa facuta prost, care pana in final daca e sa o faci (refaci) calitativ, tot vei cheltui ceva bani in plus.

    • @deema881
      @deema881 Před rokem

      @@EnciclopediaConstructiilor o sa fiu recunoscător dacă vei face un video despre asta , cum sau ce trebuie sa iei în calcul cind cumperi o casa veche cum sa alegi s.a ms de informații

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před rokem

      Merci de sugestie!!!

  • @mihaiachim5299
    @mihaiachim5299 Před rokem

    @ 5:05 Dacă îți iei apartament in Baia Mare de exemplu, care deocamdată este cam cel mai verde oraș/cap de locuitor din romania …
    Deși mai multe firme de construcții + un primar corupt se zbat sa schimbe acest lucru

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před rokem

      Mai sunt orase verzi, insa ideea am prins-o, poti avea natura si in oras la bloc.

    • @IonelHerteg
      @IonelHerteg Před rokem

      Da, un oras curat si verde cum spui, dar asta si datorita celor din primarie, prefectura, cat si a primarului binenteles.

  • @tehnicianenergetic9794

    🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱👆👆👆👆🤔🤔🤔🤔🤫🤫🤫🤫💁💁💁💁EU FAC PARTE DIN A 4 CATEGORIE CU AJUTORUL LUI DUMNEZEU AM ȘI CASA ȘI APARTAMENT ,DAR SUNT ȘI IN ORAȘE !!! NU SAU DUBLAT CHEAR SAU TRIPLAT AM LUAT FIER LA 0,68 LEI /Kg ,IAR ACUMA ESTE 8,60 ,DOAR FIERUL RESTUL SUNT MULT MAI EIFTINE ,AU URCAT CAM DE 2 ORI !!!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před rokem

      Multumim de informatii, si speram "desteptii" care cred ca doar noi suntem scumpi, pot citi comentarii de la persoane care au trecut si ei prin santiere in ultimii ani si stiu despre cresterea preturilor.

  • @ivandaniel191
    @ivandaniel191 Před rokem

    Și am terminato la finisaje

  • @ivandaniel191
    @ivandaniel191 Před rokem

    Voi sunteți prea scumpi,încearcă să te mai documentezi,este sărăcie in România dar in Moldova

  • @roll-and2287
    @roll-and2287 Před rokem +1

    Frățioaree..eu am crescut la bloc..si vreau la casa..
    Mi-am cumpărat un teren de 1800mp cu 11.000€,o fac cu neamurile mele.. ma costa 25.000€ la Roșu.
    Restul sunt aberațiile noastre..
    Normal ..materialele costă 15.000 și 50.000 manopera.
    Numai băgați oameni în eroare.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před rokem +1

      E dreptul dvs sa auziti sau nu parerea si experienta specialistilor in domeniu... nu va raspundem decat atat: ne auzim in 3-5 ani cu costurile la care ati ajuns. Mult succes!

  • @razvanmarian6390
    @razvanmarian6390 Před rokem