Cum se face îmbinarea ușii/fereastrei cu pardoseala? Buleli în construcții - Sezonul 2

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 28. 09. 2021
  • Buleli în construcții - SEZONUL 2 - Cum verifici FERESTRELE?: • Buleli în construcții ...
    Canal Inginerie Creativă: / @ingineriecreativa2138
    Seria de Buleli în Construcții - Sezonul 2 continuă alături de Vlad Ciobanu, coleg de breaslă în inginerie și eficiență energetică, continuă. În episodul de astăzi discutăm despre consecințele montării greșite a unei ferestre sau a unei uși în contactul cu pardoseala.
    Playlist Buleli în construcții: • Ține pământul de cald?...
    _________________________
    Află mai multe despre cum poți gestiona singur șantierul casei tale eficientă energetic, durabilă și mai ales accesibilă prin Programul de Asistență în construcția casei din cadrul Academiei Șoflete: programasistenta.academiasofl...
    Alătură-te acestui canal pentru a primi acces la beneficii:
    / @mariussoflete
    Link spre Sfaturile lui Șoflete: / sfatulluiȘoflete
    Nu uita sa ne urmărești și pe:
    Facebook: / marius-soflete
    Instagram: / marius.soflete
    Site: soflete.ro/
    Material realizat de Marius Soflete, Darius Bogdan și Vlad Florea.

Komentáře • 46

  • @porumbel92camionagiu
    @porumbel92camionagiu Před 10 měsíci

    Frumos explicat ... este al 2-lea video care îl urmăresc despre montarea ușilor si ferestrelor și este un prim pas interesant pentru o operațiune de genul. Motiv bun de aprofundarea subiectului și căutare mai amănunțită a următoarelor detalii, mai ales pentru cine nu cunoaște.

  • @nicupanescu6272
    @nicupanescu6272 Před 2 lety +10

    Stima și respect că vă dedicați din timpul personal pentru a educa. Problema este și la furnizori, că unii habar nu au cum se montează corect dar și la clienți deoarece când aud de costurile suplimentare ( chiar dacă le sunt explicate beneficiile) ei tot aleg să renunțe la profilele de compensare iar de benzile de etanșare zic că sunt aberații, că nu are cum să treacă căldură pe acolo. Astfel că ajungem sa vindem și fără aceste accesorii deoarece nu poți refuza 70-80% din clienți. Ce se cere aia se vinde! Dezvoltatorii imobiliari cu atât mai puțin vor sa accepte benzile. Furnizorul de spumă și benzi ( Soudal) îmi confirmă că cererea pt benzi este în creștere dar foarte puțin se cer. Acestea se întâmplă în Timișoara, dar cred că în alte zone nici măcar nu s-a auzit de "chestiile astea avansate" deoarece încă se mai pun "termopane" de aluminiu fara bariera termică și oamenii sunt super satisfăcuți că doar și-au pus aluminiu, nu gunoi de PVC

    • @ctr289
      @ctr289 Před 10 měsíci

      Constructorii de fapt sunt niste cocalari analfabeti 99% din ei. Clientii mereu vor, se informeaza, cer, dar nu au cu cine, in tara asta numai idiotii isi fac firme de constructie. Daca le ceri ceva mai cu cap, imediat te iau in ras sau sa mira

    • @xtc___
      @xtc___ Před 7 měsíci

      Saracia e de vin pentru tot . Saracia aceea care nu se refera la bani , ci la cat de limitati suntem .
      De ce sa dau 500 de lei AIUREA sa pun banda de etansare pt exterior si pt intrior.
      De ce sa platesc extra pt x lucru
      D

    • @nicupanescu6272
      @nicupanescu6272 Před 7 měsíci

      @@xtc___Cum spui, nu bugetul este cauza ci sărăcia în informații. Problema este că oamenii nu se informează suficient și astfel fac alegeri greșite și își alocă bugetul greșit. Preferă să de-a bani in plus pe lucruri care se vad ( parchet, gresie, baterii, aparataje sau alte chestii care oricum au o durată de viață scurtă) în loc să investească acolo unde trebuie.

  • @mihaidanleordean5189
    @mihaidanleordean5189 Před 2 lety +3

    Foarte instructiv acest video. Ca si toate celelalte deja publicate. Merita vizionate mai ales de cei care doresc sa isi construiasca o casa.
    Recomand sa le vizualizati pe toate ce tine de fundatie, pereti, ferestre, acoperis, mai ales din perspectiva costurilor reduse in exploatare ale casei.
    Mai bine faci cu cap si te documentezi foarte bine inainte, decat sa injuri dupa ca trebuie sa platesti cine stie cat la facturile de energie.
    Plus, nici nu se compara confortul...

  • @andreinemo
    @andreinemo Před 7 měsíci

    FRustrant, Bobita. Spor si multumim pentru info!

  • @iulianscintei6920
    @iulianscintei6920 Před 2 lety +3

    Super informatii!!!

  • @cristianiordache365
    @cristianiordache365 Před 2 lety +1

    Mulțumesc pentru informații!

  • @ionutpiglesan8348
    @ionutpiglesan8348 Před 2 lety +2

    Multumim pentru video ! Big like 👍

  • @JordacheM
    @JordacheM Před 2 lety +1

    Baftă multă!

  • @a-ea4056
    @a-ea4056 Před rokem

    Super, mulțumesc frumos pentru împărtășirea cunostintelor.

  • @GabrielIonescuisro
    @GabrielIonescuisro Před 2 lety +2

    Daca aveam acest video acum 5-6 ani, era super, din pacate cam tarziu pentru mine, deja am ingropat o groaza de bani ca sa ma mai apuc de facut "reparatii" la bulelile mesterilor. Ce e de invatat de aici? E ca trebuie sa te documentezi foarte bine inainte de a face o investitie, indiferent despre ce vorbim, termo, electric, sanitar etc. nu trebuie sa te bazezi pe experienta nimanui fara sa ai si tu habar ce si cum trebuie facut, astfel iti dai seama daca persoana chiar vrea sa faca treaba buna sa doar sa te beleasca de bani.

  • @mihaipaius4005
    @mihaipaius4005 Před 2 lety

    Multumim...informati pretioase pt cei ce sunt dispusi sa iasa din zona lor de confort...material educativ.

  • @DanielaHobaj
    @DanielaHobaj Před 2 lety +1

    Mulțumim, detalii utile.
    Bine punctat 14:13 : trebuie pus accent pe proiectarea detaliilor si a etapelor in executie/ montaj, cum se face, dar și in ce ordine se face.

  • @adventuuresofalifetime
    @adventuuresofalifetime Před 2 lety +5

    Multumesc pt video, ma facut sa gasesc buleala la mine, ar fi fost perfect daca ar fi iesit acum un an, atunci am comandat usile/ferestrele cu montaj gratuit :D ... privind partea buna e ca la usi am primit acel profil de rupere termica :), la ferestre nu...doar spuma :)) si tot datorita voua am apucat sa pun pe exterior banda de etansare, sper sa ma ajute cat de cat. La cat mai multe educari sa ne faceti!

  • @alineduard1
    @alineduard1 Před 2 lety +1

    Gracias por la informacion !!

  • @dariecatalin8703
    @dariecatalin8703 Před 4 měsíci

    No comment. Am casa construita în 2020 de către dezvoltator. Șapă unica interior-exterior, extrudat de 2cm la fundație. Veranda și terasa fără nicio izolație la fundatie, soclu fără hidroizolatie cu un polistiren de 2cm pe mamaligi, fațada netencuita cu polistiren de 10 lipit pe cordon de adeziv. Tavane fără bariera de vapori, cu aproape 20cm de vata de sticla. Când ma uit la voi, îmi dau seama cât am de lucru.😢

  • @mariusbumb6670
    @mariusbumb6670 Před 2 lety +1

    👍👍👍

  • @MirceaBugan
    @MirceaBugan Před 2 lety +4

    Pentru o imagine mai clara, ar ajuta sa fie trecute si temperaturile exterioare pe pozele termo.
    15 grade in jurul geamului cu 22 la interior inseamna ceva diferit daca afara sunt 10 grade cu plus sau cu minus...

    • @stefiasi
      @stefiasi Před 2 lety

      O diferenta mai mare de 4 grade fata de temperatura de confort a omului este numita disconfort, indiferent de ce temperatura este afara....

    • @MirceaBugan
      @MirceaBugan Před 2 lety

      @@stefiasi este clar, dar nu despre asta comentam mai sus...
      Eu ma refeream la comparatia intre citiri. Daca ai 4 grade diferență, iar afara sunt -10 e una, iar daca ai 4 grade diferență si afara sunt cu 5 mai putin e alta.
      Ca sa existe o comparatie pana la capat intre puntile termice din exemple si solutiile de combatere a lor, trebuie specificata si temperatura exterioara.

  • @beinurnurla1197
    @beinurnurla1197 Před 2 lety +1

    👍

  • @crisminel8020
    @crisminel8020 Před rokem

    Salut , super video și super detaliat , am o nelămurire legat de aceste profile de compensare : dacă geamurile au fost montate deja fără profil de compensare și a rămas doar golul de aer se mai pot monta ulterior ? Mulțumesc

  • @gbyr3011
    @gbyr3011 Před 2 lety +2

    🙋‍♀️👍

  • @raduteodorpetrica2344
    @raduteodorpetrica2344 Před 2 lety +1

    Multumim ptr informatii, de o mare utilitate.
    In loc de acele profile de compensare aratate de Vlad, sau de Purenit, s-ar putea folosi si Triotherm-ul (precadrul termoizolant) pe care l-am vazut montat si la Isidor si in alte parti?
    Nu am reusit sa pun efectiv mana pe unul sa vad ce densitate si cat de rigid este, de aceea nu stiu daca s-ar putea monta pe el o usa cu tripan care are o anumita greutate, sau o usa de intrare in casa.

  • @gabygabygaby9965
    @gabygabygaby9965 Před 2 lety +2

    salutare.

  • @ciprian6875
    @ciprian6875 Před 2 lety +2

    Pai...asa le trebuie. Cand le fac oferte dupa cerintele cerute si cu compensari la usi ...ei ma compara cu alte oferte cu elemente lipsa si mai sunt si aroganti. "Am gasit o oferta mai buna!" Le explici si le demonstrezi ca nu sunt ok...dar cauta oferta cea mai mica ca pret. NU LE MAI PLANGETI DE MILA. Clientul este arogant si calic.

  • @iulianlupu4700
    @iulianlupu4700 Před 6 měsíci

    Buna ziua,acel profil de inaltare sau solbanc se pun si la usile de exterior din aluminiu? Multumesc!

  • @stefancelmare3920
    @stefancelmare3920 Před rokem

    Exact, eu am avut munca de lămurire sa mi pună un amarat de solbanc

  • @petrumon9162
    @petrumon9162 Před 11 měsíci

    Cum se realizează ruperea termică la montarea unei usei de exterior mulțumesc

  • @DC-vj3kp
    @DC-vj3kp Před 2 lety

    Bună ziua. Transferul termic dintre terasă cu gresie (încă nu este turnată sapă și montată gresie pe terasă) și cameră interioară peste care am poliren-izolație pentru încălzire în pardoseală este semnificativ?
    Terasă este turnată în același timp cu interiorul, contactul este prin grinda dintre camere. Ușile sunt ridicate și au rupere termică. Casă pereți BCA.
    E recomandat să montez polistiren extrudat sub sapă de pe terasă?
    Terasa de la parter e recomandat să fie hidroizolată?
    Ce recomandări aveți?
    Mulțumesc!

  • @liviuprioteasa8382
    @liviuprioteasa8382 Před 2 lety

    Salutare! Vă urmăresc de mult și am învățat foarte multe de la tine. Am și eu o întrebare: Cum pot să termoizolez planșeul unei terase (balcon), pentru a întrerupe puntea termică pe care o face cu casa? Menționez că am termoizolat pe sub planșeu dar deasupra a-și dorii să finisez cu gresie, dar nu neizolat. Mulțumesc anticipat!

    • @bamse185
      @bamse185 Před 2 lety +1

      Poti folosi polistiren xps peste care dai 2 maini de adeziv mai bun gen mapetherm + plasa de fibra si apoi gresie peste. Daca ai posibilitate foloseste placi de pir

  • @florineusebio
    @florineusebio Před 2 lety

    spre fericirea mea am ales la ferestre si usi un profil din plastic de inaltare sa pot monta glaful sub fereastra dar mai mult ca sigur in acel spatiu si sub tot glaful voi monta un polistiren de 3cm.

    • @utzdeac
      @utzdeac Před 2 lety

      cel mai bine sa suplimentezi, mai ales la solbanc pt ca e subtire si nu prea mai e izolant, si eu cand mi-am facut casa, pe solbanc, am mai pus un xps de 2cm si pe interior si pe exterior, acuma nu as mai pune solbanc

  • @cipridev
    @cipridev Před 2 lety +2

    Sunt in proces de montare al unor usi de terasa si ma ajuta foarte mult video-ul asta. Din pacate, nici unul dintre distribuitorii de PVC nu mi-a mentionat de aceste profile si incerc sa gasesc pe piata din Romania. Nu e simplu. Unde gasim toate aceste profile pentru comercializare?

  • @TheEne1978
    @TheEne1978 Před 2 lety

    La o casa din lemn la montarea geamurilor mai este nevoie de profile de compensare? Sau se poate monta direct?

    • @sid2443
      @sid2443 Před rokem +1

      Lemnul tău este profilul de compensare, doar că trebuie să pui pe mijloc Compriband-ul iar pe margini vin banda de etanșare de exterior și banda de etanșare de interior (asta atunci când montezi ferestrele).

  • @gabrieltalnaci5724
    @gabrieltalnaci5724 Před 2 lety

    Situațiile descrise se întâlnesc în 99% din locuințele din România

  • @gabrieltalnaci5724
    @gabrieltalnaci5724 Před rokem

    Cum se rezolva zona solbanc-ului la ferestre? Casa nu avem punti termice. Pt ca teoretic solbanc-ul e un profil de compensare ( mai slab...)

    • @buca9696
      @buca9696 Před rokem

      Cu polistiren dur. Sau Phonotherm.

  • @aspruaspru
    @aspruaspru Před 2 lety

    Intră fulgul pe acolo.

  • @adrianvelescu7245
    @adrianvelescu7245 Před 2 lety

    Asta e o buleală in constructii.czcams.com/users/shortsTfmjzG6KZ4w?feature=share

  • @raduelena3781
    @raduelena3781 Před 2 lety

    Ce inbinari faci cind indiferent de use se aude tot din casa prin usa principala.