ΑΠΛA ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ - ΠΥΚΝΩΤΗΣ : Μια απλή σκέψη για το πώς λειτουργεί ένας πυκνωτής β΄ μέρος

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 6. 09. 2018
  • β΄μέρος
    Θα δούμε με απλά λόγια και μια απλή επεξήγηση για το πώς λειτουργεί ένας κλασικός πυκνωτής , με παράδειγμα. Απλά πράγματα θα λέγαμε!
    Αν θέλετε γραφτείτε στο κανάλι μου για περισσότερα !
  • Věda a technologie

Komentáře • 12

  • @agimmuca8089
    @agimmuca8089 Před 2 lety +1

    Πάρα πολύ ωραίο φίλε Είσαι Εξαιρετικός

  • @georgiosd.9860
    @georgiosd.9860 Před 4 lety +1

    Πολύ ωραίο βίντεο! Είμαι εντελώς άσχετος με τα ηλεκτρικά. Θα ήθελα να ρωτήσω, ο πυκνωτής αποθηκεύει απλώς την ενέργεια (ρεύμα) που του παρέχει η μπαταρία; Ή ό,τι παίρνει από την μπαταρία το κάνει πιο ''μεγάλο'', δηλαδή παράγει μεγαλύτερη ποσότητα ρεύματος από αυτό που λαμβάνει; Και μια ακόμη ερώτηση, αν ισχύει το πρώτο που ρώτησα, τότε όταν μια μπαταρία είναι συνδεδεμένη με έναν πυκνωτή, αυτή εκφορτίζεται πιο γρήγορα; Εύχαριστώ εκ των προτέρων

    • @ItsmeAlexCrete
      @ItsmeAlexCrete  Před 4 lety +2

      Καλησπέρα σας. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Ουσιαστικά ο πυκνωτής αποθήκευση την ενέργεια και ότι πάρει αυτό μπορεί και να παράσχει αλλά με διαφορετικό τρόπο ουσιαστικά. Σε συνδεμένη μπαταρία αν υπάρχει κατανάλωση τότε θα ξοδεύει και ενέργεια.

  • @user-io2xh1em1g
    @user-io2xh1em1g Před 3 lety +1

    ΑΛΕΧ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΛΑ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΑ. Π.Χ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΩ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΦΑΡΑΝΤ Ή ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΥΠΟΔΙΑΙΡΕΣΕΙΣ ΜΕ 1 WATT H 1 AMPER ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΔΗΛ. ΕΚΦΟΡΤΙΖΕΤΑΙ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙ.

    • @ItsmeAlexCrete
      @ItsmeAlexCrete  Před 3 lety

      Θα το προσπαθήσω. Αν και εδώ έχουμε προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα , δηλαδή ξεφεύγουμε από τα απλά ηλεκτρονικά.

  • @user-no5le1wk1p
    @user-no5le1wk1p Před 3 lety +1

    πολύ καλο κ κατατοπιστικο το βίντεο για μενα που ειμαι σχετικα άσχετος με τα ηλεκτρονικά .πατά ομως με απασχολούσε η γνώση τους και ήθελα να καταλάβω τι γίνετε .θα ήθελα να σας ρωτησω ,πως μπορω να καταλάβω ποτε ενας πυκνωτής εχει πρόβλημα και πρέπει να αντικατασταθεί ????

    • @ItsmeAlexCrete
      @ItsmeAlexCrete  Před 3 lety

      Καλησπέρα σας, χρόνια πολλά! Όταν έχουμε κάποιο πρόβλημα με την τροφοδοσία, τότε συνήθως έχει αρπάξει ο πυκνωτής. Πχ ένας φορτιστής κινητού δεν μας φορτίζει σωστά η μυρίζει κάπως "Καμμένος" κτλ. Επίσης με το μάτι όταν βλέπουμε την πλακέτα, αν ο πυκνωτής έχει καει, φαίνεται.

  • @thelmech93
    @thelmech93 Před 4 lety +1

    Κ Άλεξ έχω την εξής απορία. Στην DC τάση, η τάση είναι σταθερή. Από την στιγμή που ο πυκνωτής είναι παράλληλα συνδεδεμένος με την dc τάση σημαίνει ότι η διαφορά τάσης στα άκρα του στην περίοδο του χρόνου είναι μηδέν. Δηλαδή dv/dt = 0. Άρα και το ρεύμα ειναι μηδέν. Άρα θα έχω ανοιχτό κύκλωμα. Αλλά όπως το δείξατε αυτό που λέω δεν ισχύει γιατί η λάμπα ανάβει.. Άρα που κάνω το λάθος;

    • @ItsmeAlexCrete
      @ItsmeAlexCrete  Před 4 lety +1

      καλη μέρα Theo! Ο πυκνωτής όπως είναι συνδεμένος στο κύκλωμα , ουσιαστικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει παρόμοια συμπεριφορά με την πηγή. Άρα υπάρχει ρέυμα και το κύκλωμα μας είναι όχι ανοικτό οπως αναφέρεια αλλά κλειστό!Μόνο αν ο πυκνωτής αδειάσει ο πυκνωτής θα μπορούσαμε να τολμήσουμε να πούμε ότι το κύκλωμα είναι "ανοικτό" αν και δεν ειναι ακριβός έτσι.

    • @thelmech93
      @thelmech93 Před 4 lety

      @@ItsmeAlexCrete Αν η πηγή, ο πυκνωτής και το Led ήταν σε σειρά, τότε το led δεν θα άναβε ποτέ?