آموزش برنامه ریزی کنکور ریاضی | در انتها این ویدئو یک برنامه رو از 0 تا 100 با هم میچینیم!

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 26. 08. 2024
  • در این ویدئو قصد داریم درباره روش برنامه ریزی برای کنکور ریاضی صحبت کنیم. در ابتدا بررسی میکنیم که یک برنامه ریزی درسی برای کنکور رشته ریاضی باید چه ویژگی هایی داشته باشه و چه مواردی داخلش باید رعایت بشه.
    در انتها هم با توجه به صحبت هایی که کردیم، در قالب یک نمونه برنامه ریزی کنکور ریاضی، ویژگی ها گفته شده رو پیاده سازی کنیم، تا ببینیم آیا حرف هامون قابل پیاده سازی هستش یا اینکه فقط در حد یک شعار هستش!
    انتخاب منابع، اولین گام برنامه ریزی کنکور
    اولین قدم برای برنامه ریزی درسی کنکور ریاضی انتخاب منبع مناسب هستش. اگر کتاب های تست متناسب با سطح خودتون تهیه نکنید با وجود اینکه برنامه خیلی حرفه ای و منظمی هم داشته باشید باز هم نتیجه مطلوبی نخواهید گرفت.
    فرض کنید در درس ریاضی سطح ضعیفی دارید، با این شرایط به کتابی نیاز دارید که آموزش های جامع و کامل با زبانی ساده و روان داشته باشد. اما اگر کتابی تهیه کنید که فلان رتبه برتر معرفی کرده و سطح بالایی هم دارد، به هیچ وجه به شما کمک نمیکند و حتی شما را از درس ریاضی زده میکند.
    در ویدئو بهترین منابع کنکور ریاضی 1402، بهترین کتاب تست های کنکور ریاضی را در سه سطح قوی، متوسط و ضعیف معرفی کردیم.
    اهمیت انتخاب منابع در برنامه ریزی کنکور
    چه مواردی در برنامه ریزی رشته ریاضی برای کنکور باید مشخص شود؟
    بریم بررسی کنیم که در یک برنامه ریزی برای کنکور رشته ریاضی چه مواردی باید مشخص شده باشد:
    ۱- تاریخ:
    اولین چیزی که در هر برنامه ریزی باید مشخص شود، زمان است. ما درباره چه روز و چه تاریخی داریم صحبت میکنیم؟ بنابراین تاریخ و زمان برنامه باید به صورت شفاف مشخص باشد.
    ۲- درس:
    چه درس هایی را قصد داریم در تاریخ و زمان مورد نظر مطالعه کنیم؟
    ۳- مبحث:
    بسیاری از افراد درس هایی که قرار است در روز های مختلف مطالعه کنند را مشخص میکنند ولی مبحثی که قرار مطالعه کنند را تعیین نمیکنند. مثلا اگر قرار است در روز شنبه ادبیات بخونم باید مشخص شود که کدوم کتاب ادبیات؟(دهم، یازدهم یا دوازدهم) کدوم درس؟(درس اول، دوم یا …؟).
    بنابراین در برنامه ریزی برای کنکورریاضی مبحث حتما باید مشخص شود.
    ۴- ساعت مطالعه تشریحی:
    ساعت مطالعه تشریحی چیست؟ زمانی که صرف مطالعه کردن میکنیم را ساعت مطالعه تشریحی میگیم. در این زمان تمرکزمون صرفا بر روی مطالعه و خوندن هستش و هیچ تمرین و تستی حل نمیکنیم.
    ۵- ساعت مطالعه تستی:
    ساعت مطالعه تستی: به زمانی که برای تمرین حل کردن و تست زدن اختصاص میدیم، ساعت مطالعه تستی میگیم.
    در برنامه ریزی درس خواندن برای کنکور ریاضی اگر مشخص میکنیم که دو ساعت ریاضی بخونیم باید تعیین کنیم از این دو ساعت، چند دقیقه را باید به مطالعه تشریحی و چند دقیقه را به مطالعه تستی اختصاص دهیم.
    چه مواردی در برنامه ریزی کنکور باید مشخص شود
    تنوع دروس باید به چه صورت باشد؟
    بعضی از افراد عادت کردند که بقچه ای درس بخونند. بقچه ای درس خوندن یعنی چی؟ اگر در یک روز کامل شما فقط یک یا دو درس خاص رو بخونید به اصطلاح میگن بقچه ای درس میخونید. افرادی که به صورت بقچه ای درس میخونند معمولا بعد از یک الی دو ساعت بازدهی خودشون رو از دست میدن و مطالعه مفیدی نخواهند داشت.
    بهترین برنامه درسی برای کنکور ریاضی به این صورت هستش که شما باید در برنامه هر روز تنوع دروس مختلفی رو داشته باشید که در ادامه استاندارد این تنوع دروس رو با هم بررسی میکنیم.
    تنوع دروس عمومی:
    ما چهار درس عمومی داریم. شما باید در طی روز ۲ درس عمومی رو مطالعه کنین.
    تنوع دروس اختصاصی:
    در رشته ریاضی شما می بایست در هر روز ۳ درس اختصاصی رو مطالعه کنین.
    همون طور که گفته شد شما روزانه توانایی این رو دارید که ۵ درس از دروس رشته ریاضی رو مطالعه کنید.
    تنوع دروس در کنکور باید به چه صورت باشد
    استاندارد ساعت مطالعه دروس
    در برنامه مطالعاتی کنکور ریاضی شما باید یک استاندارد ساعت مطالعه برای دروس در نظر بگیرید. فرض کنید فردی میخواهد درس ریاضی رو به مدت ۱۵ دقیقه مطالعه کند. به نظر شما آیا مطالعه مفیدی خواهد داشت؟
    قطعا نه. ۱۵ دقیقه زمان بسیار کمی برای درس ریاضی هستش. در ۱۵ دقیقه شما اصلا نمیرسین درسنامه رو بخونین چه برسه برای مسلط شدن بخواین تست هم بزنین. پس علنا اگر کسی ۱۵ دقیقه برای درس ریاضی وقت بذاره یا اینکه اصلا وقتی نذاره هیچ فرقی با هم نمیکنه.
    اما حالت عکسش رو در نظر بگیریم. یعنی فرض کنین. فردی میخواد درس ریاضی رو به مدت ۵ ساعت مطالعه کنه. آیا این کار درست هستش؟ قطعا نه. چرا که بعد از ۲ ساعت فرد دیگه بازدهی کافی رو نخواهد داشت و کیفیت یادگیریش کاهش پیدا میکنه.
    بنابراین برای ساعت مطالعه دروس ما باید یک حداقل و یک حداکثری رو مشخص کنیم:
    استاندارد ساعت مطالعه برای دروس عمومی بین ۱ الی ۱/۵ ساعت هستش. برای دروس تخصص رشته ریاضی هم ساعت مطالعه ای بین ۱/۵ الی ۲ ساعت مناسب هستش.
    استاندارد ساعت مطالعه دروس کنکور تجربی
    اهمیت ضرایب دروس مختلف در برنامه ریزی کنکور
    شاید شنیده باشین که هر درس در کنکور سراسری ضریب مخصوص به خودش رو داره؛ اما واقعیت اینه که این ضرایب ثابت نیستند! سازمان سنجش رشته های دانشگاهی مربوط به رشته ریاضی را در سه دسته قرار داده است. به هر کدام از این دسته ها زیر گروه میگیم.
    برای دریافت مشاوره و برنامه ریزی کنکور با گروه مشاوره ای رابین فقط کافیه عبارت "شرایط مشاوره و برنامه ریزی کنکور گروه مشاوره ای رابین" را در گوگل سرچ کنید
    برای مشاهده مقاله این ویدئو در وب سایت گروه مشاوره ای رابین روی لینک زیر کلیک کنید:
    rabinedu.com/r...

Komentáře • 5