Legalizarea Drogurilor, Evoluție, Religie și Andrew Tate - Dan Nădășan DESCULȚ

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 28. 06. 2024
  • Am discutat cu Dan Nădășan despre legalizarea tuturor drogurilor, moștenirea culturală a creștinismului, psihologie evoluționară și viitorul omenirii în era automatizării.
    Dan este expert în filosofie: a absolvit cu distincție la universitatea Warwick din Mare Britanie, având licența și masteratul pe filosofie și studii politice. A câștigat multiple concursuri de istorie și în prezent predă un curs detaliat despre Hegel.
    Este un om extraordinar, atât prin pregătirea sa cât și prin prezența pe care o are pentru cei dragi. Îmi face deosebită plăcere să îl am ca prieten și invitat la podcast. Vă invit să urmăriți întreaga discuție, pentru că este absolut delicioasă de la început până la final.
    Desculț este Podcastul unde ne dăm voie să fim sinceri, deschiși și vulnerabili în timp ce facem glume absolut nesimțite. Îl găsești și pe celălalte platforme de podcast, cum ar fi Spotify, Apple Podcasts, sau Google Podcasts.
    Comunicare autentică, Comedie, Dezvoltare personală și Informații relevante.
    Dă-mi follow pe Insta: / vladborla
    Conținut extra picant din podcast găsești pe Patreon: / vladborla
    Mulțumiri speciale pentru contribuția comică:
    Radu Muntea / muntearadumihai
    Ovidiu Boar / boarovidiu
    Timestamps:
    00:00 Intro
    9:30 Legalizarea Drogurilor - Pro / Contra
    40:50 Biblia și Religia
    1:03:00 Psihologie Evoluționară, Andrew Tate
    1:27:30 Anxietate și Relații
    1:32:00 Twitter, Fascism, Radicalizare Online
    1:43:00 Nevoia de Socializare
    1:55:30 Automatizare si Cluj
  • Jak na to + styl

Komentáře • 21

  • @teodoraausan9450
    @teodoraausan9450 Před 9 měsíci +2

    Foarte faina si autentica discutia! Felicitari! 👏

  • @ceaialegeoficial
    @ceaialegeoficial Před 9 měsíci +7

    Bă ce nu mi-o plăcut din podcastu ăsta îi că Nădășan te-o tot întrebat dacă "știi?" și tu nu i-ai răspuns nici măcar o dată. Fain episod, mi-o plăcut topicurile, coerența lui Nădășan și atenția ta.

  • @alexandramacavei8692
    @alexandramacavei8692 Před 9 měsíci +1

    Ba sincer, nu aveam niciun fel de asteptare ca o sa ma prinda podcast-ul asta. Foarte nice. Sper ca intr-o zi sa ai ocazia sa sustii un podcast cu
    Yuval Noah Harari. Imi pare bine ca ai inceput proiectul asta. Foarte sincer.

  • @ivale112
    @ivale112 Před 9 měsíci

    Nice!

  • @comanady
    @comanady Před 4 měsíci

    Cel mai tare podcast and funny😂

  • @simongraham2516
    @simongraham2516 Před 4 měsíci

    01:18:25 - Referitor la intrebare lui Nadasan "Cum iti explici ideea ca un om ar muri ptr natiunea lui?" -- a fost deja explicata in evolutionary behaviorism (Rob Sapolsky / Brett Weinsten)
    Un specimen care apartine unui clan / trib / etc (fie ca e om, maimuta, leu) .... are in acel clan continutul sau genetic (copil, sora, frate, nepot, var, etc).
    Cu un frate ai 50% ADN comun, cu un var primar 25%, cu un nepot 12.5% etc.... poate se aduca chiar la 100%, din ADN-ul tau distribuit in acel trib.
    Dandu-si viata pentru clan, un specimen isi dai viata pentru genele sale - "Daca mor eu, traieste fiica mea, si varul meu si copii lui si si genele mele supravietuiest. Daca fug si moare clanul, genele mele s-au dus, iau eu o sa fiu devorat de lei, singur fara aparare in savana." (cam acesta este rationamentul genelor (nu cel constient)).
    Apoi putem doar extrapola acest comportament la nivel de natiune. E acelasi instinct de conservare a genelor.
    Si acelasi instict de conservare a genelor, este extins si la nivel de conservare a cultuirii, limbii, etc. Vointa de a-ti proteja este tot functia directa dar extinsa a acestui mecanism al genelor.
    Este explicat in compormentalism evolutionar....
    Nu este asa de simplu, in sensul ca se aplica strict la gene, precum sugereaza Nadasan.
    Bug podcast, btw.

  • @Andycoop8
    @Andycoop8 Před 9 měsíci +2

    Frumos podcast. Foarte pertinent. Mi-aș dori un podcast făcut de Dan singur sau cu invitați. Mulțumesc

    • @vladborla
      @vladborla  Před 9 měsíci +2

      :)) urmează să își facă și el, all good

  • @ionuthoron8461
    @ionuthoron8461 Před 5 měsíci

    Blana baietii!

    • @vladborla
      @vladborla  Před 5 měsíci

      Să trăiești 😘 Mulțumim

  • @bordiangeorge1800
    @bordiangeorge1800 Před 5 měsíci +1

    21:20 marele creștin menționat e Cezar Ionașcu

  • @AndreeaMilchis
    @AndreeaMilchis Před 9 měsíci

    plz reparati-va sunetul ca da in rosu si ii destul de naspa

  • @pauloanta5878
    @pauloanta5878 Před 9 měsíci

    Puternic 💪🏼

  • @ionel1946
    @ionel1946 Před 4 měsíci

    1:38:00 Noi nu suntem chiar slavi, suntem mai mult o mixtura, teoretic am fi latini.

    • @dannadasan3894
      @dannadasan3894 Před 4 měsíci +1

      Ai dreptate! Ce probabil n-am articulat destul de bine acolo e că noi eram "slavi" din perspectiva lor, a naziştilor. Desigur că fondul latin este mult mai important pentru identitatea noastră culturală.

  • @Razvan91Gaming
    @Razvan91Gaming Před 4 měsíci

    ,,știi fain omu 😂❤

  • @TheRocker169
    @TheRocker169 Před 9 měsíci +1

    Dacă nu zici puszi nu se pune că v-ați pupat

  • @davinci2139
    @davinci2139 Před 9 měsíci

    Eu nu inteleg o chestie...nu sunt oare destul de multe cuvinte romanesti in vocabularul limbii romane sa te ajute sa-ti exprimi ideile cu usurinta? Trebuie neaparat sa apelezi la o limba straina ca sa poti mentine o conversatie simpla in zilele noastre? Sau prin acest lucru, crezi ca devii mai interesant sau mai cult? As dori sa primesc o explicatie din partea cuiva care are o explicatie.... dar va rog eu, sa fie in totalitate in limba romana. Nu de alta dar, sa nu va mai murdariti pe la bot de atata engleza...

    • @vladborla
      @vladborla  Před 9 měsíci +7

      Salut, mie personal îmi vine să exprim unele lucruri mai ușor în engleză, pentru că în engleză le-am citit sau le-am învățat. De exemplu dacă cauți informații pe Google vei observa că dai de surse mult mai pertinente și mai complexe în limba engleză, pe când în română găsești ceva articol de blog foarte scurt, fără prea multe explicații. Nu folosesc cuvinte în engleză ca să par mai interesant, ci pur și simplu alea îmi vin primele în cap. Am avut momente când a trebuit să folosesc google translate din engleză în română :))) Serios. Sper că ți-am răspuns. Dar acum aș vrea să te întreb eu ceva: Ce anume te deranjează când alți oameni folosesc cuvinte în engleză? Care e problema? Chiar sunt curios pentru că e un subiect la care m-am mai gândit. Mersi!

    • @alinbarba1418
      @alinbarba1418 Před 6 měsíci +6

      Fratimiu, nu exista o limbă "pură" si neprihănită de influențe din alte limba, limba asta română este un melanj de influențe mai variate decât multe alte limbi europene: daci, sciți, celți , apoi latină, germană, greacă, turcă, maghiară, slavona veche, apoi la pașoptism au scos cu cleștele influența slavă si au bagat cuvinte din franceză intenționat cu lopata. Specificul limbii română e ca are atatea influențe încât niciuna nu este definitorie, înafara de gramatica strict latină a limbii. Engleza este urmatorul val de influență din acest lung sir, nu este nimic anormal sau gresit in asta.