Traumatologia modernă are nevoie de dezvoltarea platformelor interactive de e-learning

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 19. 02. 2023
  • Traumatologia modernă are nevoie de mijloace adaptative și intuitive care să raspundă criteriilor de bio-compatibilitate cu corpul uman, să fie compliante după implantare cu explorarile CT si RMN, să permită o adaptare cât mai anatomică, să permită irigarea sanguină corectă, să permită o mobilizare rapidă a pacientului și să scurteze timpul operator al medicilor.
    Aflat în avangarda implementării și dezvoltării platformelor interactive de e-learning în domeniul medical, managementul SUUMC pune un puternic accent pe motivarea și supraspecializarea personalului propriu, sens în care se continuă demersurile de creștere a calității actului medical prin intermediul prezentărilor interactive a unui sistem și a tehnologiei de endoprotezare de genunchi, prin sesiuni de instruire în tehnica chirurgicală a sistemului de genunchi (primar, revizie) folosind tehnologia VR și, nu în ultimul rând, prin intermediul unui workshop privind tehnica chirurgicală pe oase artificiale.
    Aceste sisteme sunt printre cele mai mari proiecte de cercetare și dezvoltare din istoria reconstrucției articulare și combină cele mai recente concept de design, cinematică, inginerie și materiale pentru a oferi stabilitate și mișcare noilor articulații.
    Un tot mai important rol în reușită intervențiilor de endoprotezare articulară îl au instrumentele “intuitive-prietenoase”, ce combină procesul chirurgical cu instrumente eficiente pentru a permite chirurgului să echilibreze țesutul moale și să controleze, cu precizie, poziția implantului care să se potrivească fiecărui pacient.
    Interviu acordat de Lt. col. medic Asist. univ. dr. Mitulescu Ştefan-Cătălin, medic primar Ortopedie-traumatologie, competenţă Artroscopia genunchiului/ Secţia Clinică Ortopedie-Traumatologie, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central Dr. Carol Davila
    Material realizat de col. Oana Ciobanu și Daniel Iancu

Komentáře •