Valeriu Stoica: ”Pedagogia juridică între învăț și dezvăț”

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 5. 09. 2024
  • Eveniment în cadrul Conferințelor Dilema veche la UVT, 2-4 noiembrie 2022

Komentáře • 3

  • @florinaotet4460
    @florinaotet4460 Před rokem

    ”... legea însăși ar trebui să fie un act de pedagogie.”
    Formidabil! Adică, dincolo de limbajul specific (tehnic, ”de lemn” uneori), legea trebuie concepută și chiar scrisă în așa fel încât să-l învețe pe cel căruia i se adresează/i se aplică în primul rând care sunt avantajele respectării ei și cum poate obține beneficiile rezultate din respectarea ei; nu care sunt pedepsele ce i se vor aplica dacă nu o respectă.
    Dar, desigur, când îți pleacă copilul în excursie cu clasa, e mult mai simplu să-i faci o listă cu ce nu are voie să facă, decât să-i faci o listă cu ceea ce are voie să facă, plecând de la nevoile lui firești, și să-l instruiești cum să facă acele lucruri (pe care copilul oricum le va face) în așa fel încât să nu pericliteze propria siguranță și siguranța celorlalți, în așa fel încât să obțină beneficiile maxime din excursia cu pricina.
    Cam așa și cu concepția pedagogică a făcătorilor de legi.

  • @franciscmihailescu4725
    @franciscmihailescu4725 Před rokem +2

    Bravo Nație! "Tineti enorm" la cel mai odios demonizat dintre urgisitorii României, parinte al Pensiilor Speciale si al Adoptiilor Internaționale comerciale.

  • @florinaotet4460
    @florinaotet4460 Před rokem +1

    Ce interesant! Să vorbești, de fapt, singur. Eu am scris ceva despre ceea ce a spus vorbitorul, el, vorbitorul, nu va citi niciodată ce am scris eu. Definiția singurătății