Μεγάλες επενδύσεις σε πολλά επίπεδα στην Αλευράδα Αμφιλοχίας

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 17. 03. 2022
  • Το τεράστιο έργο κατασκευής και λειτουργίας εγκαταστάσεων αποθήκευσης υδροηλεκτρικής ενέργειας στην Αμφιλοχία και συγκεκριμένα μεταξύ των χωριών Αλευράδας και Πετρώνας, βρίσκεται σε τροχιά έναρξης εργασιών. Τα γύρω χωριά που θα πραγματοποιηθεί το έργο βρίσκονται ήδη σε οργασμό εργασιών για ετοιμότητα στη φιλοξενία του εργατικού δυναμικού που θα φτάσει στην περιοχή και σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεπερνά τα 1.000 άτομα.
    Το χωριό της Αλευράδας, σε λίγους μήνες θα μοιάζει αγνώριστο. Επιχειρηματίες έχουν ήδη επενδύσει σε αγορές οικοπέδων και σύντομα ξεκινά η οικοδόμηση καταστημάτων εστίασης και ξενώνων που θα αναδείξουν και θα ζωντανέψουν μετά από χρόνια και πάλι τα εγκαταλειμμένα χωριά του Βάλτου.
    Ένας από τους επενδυτές στην περιοχή, είναι και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλευράδας & ΟΣΥΒΑ, κ. Χρήστος Σαλαούνης που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στην περιοχή και καταστρώνει τα δικά του επιχειρηματικά σχέδια. Σε επίσκεψη που κάναμε στο χωριό συναντήσαμε τον κ. Χρήστο Σαλαούνη καθώς και τον Στρατηγό εν αποστρατεία κ. Μάρκο Κασβίκη που με μεράκι και οι δύο δείχνουν εμπράκτως την αγάπη τους για τον τόπο.
    Το έργο αποθήκευσης υδροηλεκτρικής ενέργειας είναι ένα έργο με προϋπολογισμό που αγγίζει το μισό δισεκατομμύριο ευρώ. Σκοπός της μονάδας είναι η αποθήκευση ενέργειας για τη μεγέθυνση της διείσδυσης των ΑΠΕ στο μείγμα της ηλεκτρικής παραγωγής.
    Αξίζει να αναφέρουμε πως το έργο με τίτλο «Σύστημα Αντλησιοταμίευσης στην Αμφιλοχία» αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση σε έργο αποθήκευσης στην Ελλάδα.
    Η υλοποίηση τέτοιων έργων δημιουργεί πλεονεκτήματα που αγγίζουν κάθε πτυχή, από τις τοπικές κοινωνίες μέχρι το περιβάλλον και την εθνική οικονομία.
    Η ολοκλήρωσή της μονάδας αναμένεται να προσδώσει άλλη αξία στον τόπο και παράπλευρες δραστηριότητες από τις λίμνες, τη βελτίωση του οδικού δικτύου και τη διευκόλυνση πρόσβασης στην περιοχή με οφέλη για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, τη μελισσοκομία, τη γεωργία, τη δασική διαχείριση τη δασοπροστασία και τον τουρισμό.
    Επιπλέον η μονάδα αντλησιοταμίευσης αναμένεται να ωφελήσει και το περιβάλλον καθώς θα συμβάλλει στην αειφορία και την επίτευξη των στόχων του Εθνικού Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα ( ΕΣΕΚ) για το 2030, αλλά και στην αύξηση της βιοποικιλότητας και των πληθυσμών των ειδών που επωφελούνται από την ύπαρξη των λιμνών σε τοπικό επίπεδο.

Komentáře • 1