Video není dostupné.
Omlouváme se.

Türkiye’de eğitim kalitesi: "Öğrenciler analiz etmekte zorlanıyor" - DW Türkçe

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 23. 01. 2022
  • Türkiye’de eğitimin niteliği, tartışmalı konulardan biri. Eğitim sisteminde fırsat eşitsizliğinden müfredata farklı alanlarda sorunlarla karşılaşılıyor. Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) Direktörü Andreas Schleicher, Türkiye’de öğrencilerin karşılaştırma, eleştirme ve analiz etme konularında epey zorlandıklarını, öğretimin oldukça teorik olduğunu söylüyor. Veliler ise çocuklarının evrensel standartlarda eğitim görememesinden şikâyetçi…
    DW Türkçe, 24 Ocak Uluslarası Eğitim Günü vesilesiyle uzmanlar ve velilerle Türkiye’deki eğitimin kalitesini mercek altına aldı.
    CZcams kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Komentáře • 541

  • @Newt2182
    @Newt2182 Před 2 lety +605

    böyle büyük bir sorunu sadece gençlerin dile getirdiği gibi muhtemelen bu videoyu da sadece gençler izleyecek durumumuz vahim

    • @elzem1388
      @elzem1388 Před 2 lety +1

      AMOGUS

    • @sonsuzoyun7350
      @sonsuzoyun7350 Před 2 lety +1

      @@elzem1388 İmposter çoğunlukta bu ülkede herkes açgözlü

    • @pma8929
      @pma8929 Před 2 lety +11

      @@furkan_can17 akplisin yani.

    • @MinecraftSons
      @MinecraftSons Před 2 lety +11

      @@furkan_can17 Arkadaşım bu ne şiddet ne celal, kanalın elbette her söylediğine inanmayacaksın ama bu işler de asalım keselimle olmaz. Ülkenin eğitiminde bulunan sorunlar senin yorumunda açık bir biçimde gözüküyor, video gerek yokmuş.

    • @kadircanozkul7715
      @kadircanozkul7715 Před rokem

      Lise 2 gidiyorum napsam çok kararsızım

  • @busra9272
    @busra9272 Před 2 lety +414

    Devlet okulunda çalışan genç bir öğretmen olarak videoda bahsedilenden çok daha fazla sorun var okullarda. Bir öğrenciye baktığınızda nasıl bir aileden geldiğini, ailenin ilgisizliğini ve bilgisizliğini, bu bilgisizliğe rağmen öğretmene işini öğretmeye çalışması, okul kitaplarının yetersizliği, belli bir yaşı geçen öğretmenlerin ders esnasında çocuklara bir görev verip kendisinin koridorlarda dolanması vs. bir sürü sorun söyleyebilirim. Suriyeli öğrencilerin çokluğu, sınıfta kalmanın olmamasıyla beraber hala okuma ve yazmada sorun yaşayan öğrencilerin sürekli sınıf geçirilmesi ve zaten geçiyor diyerek öğrencinin ve velinin derslerle ilgilenmemesi... Öğrencileri hapseder gibi dört duvar arasına sokuyoruz saatlerce. Flüt dışında bir enstrüman desen yok. Okul bahçesini turlamaktan başka yapılan bir spor yok. Çok isteyerek bu mesleği seçtim, severek de yapıyorum. Bazen yurt dışındaki öğretmenleri, sınıf ortamlarını, öğrenci davranışlarını gördükçe kendi ülkemde verdiğim emeğin ancak 40 kişide sadece 2-3 kişiye yaradığını görüyorum ve mesleğe dair hevesimi çok kırıyor. Konuşacak çok şey var ama değişen bir şey olmayınca insanın içinden de gelmiyor artık. Videodaki emekleriniz için teşekkür ederim.

    • @closrymlbb1992
      @closrymlbb1992 Před 2 lety +2

      Tamam.

    • @emeltarik2151
      @emeltarik2151 Před 2 lety +20

      Ama bu yitik nesillere de aklı başında, farkındalıkları olan öğretmenler gerekli.
      Kıyıya vuran deniz kabuklarını tek tek geri fırlatıyormuş. Bu yaptığını gören birisi " o kadar çok ki hangibirini geri denize atacaksın, ne değişecek?" dediğinde, birtane daha denize atıp, " Onun için çok şey değişti" demiş.
      Nicelik değil, niteliktir önemli olan.

    • @kadirakyollu4024
      @kadirakyollu4024 Před 2 lety +43

      @@closrymlbb1992 Türkiyede eğitim almış bir öğrencinin, eğitim sonucunda nasıl bir birey olduğunun örneğini gösterme cesaretinden dolayı seni kutluyorum. Yukarıdaki öğretmenimin bu serzenişinin altında olması daha da manidar.

    • @emrahustuner5665
      @emrahustuner5665 Před 2 lety +15

      Değerli ülkemin kıymetli öğretmeni, sizin hassasiyetiniz elbetteki takdire şayandır. Ülkemiz için geleceğe umutla bakmak, gelecek nesilleri yetiştirmek sizlerin elindedir. Sizden ricam hiçbir zaman umudunuzu, hevesinizi kaybetmemenizdir. Halkımız yapılanı asla unutmayacaktır. Size boşa uğraşıyorsun diyenlere, bir çocuğun büyüdüğünde dünyayı değiştirebileceği gerçeği en güzel cevaptır.

    • @kskneron
      @kskneron Před 2 lety +13

      Hocam 1918'de ingiliz gemilerini boğazda gören Mustafa Kemal en umutsuz anda yaverinin bile inanmadığı bir cümle olan "Geldikleri gibi giderler." lafını etmiş. Lütfen umudunuzu kaybetmeyin. Hiç görmediğiniz benim gibi insanlar için bile önemlisiniz. Umut sizde. Başarılar dilerim.

  • @sodirsafak2569
    @sodirsafak2569 Před 2 lety +104

    Eğitim sisteminin kısa özeti:
    Okullar verimsiz ve yetersiz,
    Bazı öğretmenler hariç öğrenciye hitap eden öğrencinin hayatına bir şey katan öğretmen yok, öğrenciler 12 senelik eğitiminden sonra üni. sınavına büyük bir gelecek kaygısıyla giriyor bu çok normal fakat herkese eşit ve nitelikli bir eğitimin verildiği ülkede sınavdan bahsedemeyiz diye düşünüyorum

  • @nurhat
    @nurhat Před 2 lety +138

    eğitim bizde başka şeyleri öğrenme arzusu oluşturmalı, özgüvenimizi arttırmalı, özgürlük bilincimizi pekiştirmelidir. Türkiye'de verilen eğitimde ise öğrenci yıllar içinde giderek özgüvenini yitirmekte, yeni bir şeyler öğrenme tutkusunu kaybetmekte ve özgürce düşünme pratiğini unutmaktadır.

    • @hakanyildirim7565
      @hakanyildirim7565 Před 2 lety +4

      O kadar haklısınız ki.

    • @bekirfurkangok3771
      @bekirfurkangok3771 Před rokem

      Kesinlikle katılıyorum, Bir konu hakkındaki merakı gidermek için soru sorulması en gerekli unsurdur; ancak öğretmenlerimiz soru soran öğrencilerimizi hor görürse işte bu eğitim sistemimizin sonu haline gelir çünkü öğretmenin bu tavrıyla merakımızı gidermemiz beklenemez! Yani öğrencilerin soru sormalarına izin verin; bırakın, saçma olsun o sorular ama bu cüret onlar için bir ilk ateşleme görevi görebilir.

  • @HomoDarwinus
    @HomoDarwinus Před 2 lety +97

    Ben meslek lisesi mezunuyum ve aldığım eğitim de buna oranla düşük seviyede. Ancak fark ettiğim şey şu ki okurken veya mezun olduktan sonra yaşıtlarımın hepsi ot gibiydi, yani hayatı veya bir durumu sorgulama kapasitelerinde değillerdi. Benim babam da öyle çok eğitimli bir insan değil ve maddi durumumuz da iyi değildi ancak ben çocukken babama ne sorsam bildiği kadarıyla cevaplardı, bilmiyorsa ansiklopediden beraber bakardık. Hiçbir zaman başından sağmamıştır ve hep soru sormaya teşvik etmiştir. Demem o ki çocukları sorgulayarak büyütmek lazım. Maddi durumu iyi olan vatandaşlarımızın çocukları nispeten iyi eğitim alabiliyor ve bazı derslerde başarılı olabiliyor evet ancak onlar da ot gibiler. Bağımsız düşünemiyorlar, bağımsız hareket edemiyorlar. Eğitim demek sadece fen ve matematik bilmek değil ki. Videoda da geçiyor "Google artık her şeyi biliyor, siz bildiklerinizle ne yapabiliyorsunuz" işte tüm mesele bu. Genel olarak vizyon eksikliğimiz var.

    • @musasag7180
      @musasag7180 Před 2 lety +10

      Işte baba gibi baba
      Içinde ki merakı oldurmemis
      Maalesef sorgulama yeteneği olmayan bir toplumuz

    • @betulertugrul9491
      @betulertugrul9491 Před 2 lety +7

      Bununla ilgili CZcams'da yutan anne, Peter Pan sendromu videolarını izlemenizi tavsiye ederim. Türkiye'de çocuklar birey olarak görülmüyor. Dediğiniz şey öğretim değil aile eğitiminden kaynaklanıyor daha çok. Oğlum, kızım dizimin dibinden ayrılmasın mottosu da var, anne babadan bağımsız olmak isteyip maddi imkanları bulamayanlar da.

  • @Ugurbabur
    @Ugurbabur Před 2 lety +115

    özel okulların çoğu okul görünümlü dershane. tek amaçları sınavda çıkan derslere ağırlık verip o tek sınavda başarı sağlaması. ayrıca karne notları da şişirilerek okul ortalaması devlet öğrencilerinin üzerine çıkarılıyor. düşünebiliyor musunuz bir dersten tüm okul 100 alsın. mümkün mü bu? müfettişlerin incelediği de yok.

    • @jansetkamer8707
      @jansetkamer8707 Před 2 lety +7

      Her okul boyle degil . Ben ozel okulda okudum lisenin son 2 yilini . Matematikden 35 aldigim var , fizikden 65 , biyolojiden 79 , dinden bile 70 lerde . Her okul icin gecerli degil ama torpil oluyo

    • @MinecraftSons
      @MinecraftSons Před 2 lety +33

      İşin kötüsü de sınava odaklı eğitimin bu eğitim sisteminde en etkili yöntem olması. Edindiğin bilginin hiçbir önemi yok, sınavın iyi mi kötü mü? Adam daha midesi, karaciğeri nerede onu bilmiyor ama matematik formüllerini hatmettiği için tıp fakültesine giriyor, sonra başarılı olamayıp sırtını bir takım oluşumlara dayamak zorunda kalıyor.

    • @betulertugrul9491
      @betulertugrul9491 Před 2 lety +14

      Devlet okullarında ilk ve ortaokulda notlar şişiriliyor sonra lisede çocuk aslında bilmediğini biraz anlıyor devlette. Tam olarak okuma yazma bilmeden liseye gidebiliyor. Bizde Batı'daki gibi lisenin sonunda sınama olmadığı için adı lise mezunu oluyor. Burada önemli olan üniversite sınavının gerçek ölçme ve değerlendirme yapıp ayırdedici olması.

    • @i_b_e6163
      @i_b_e6163 Před 2 lety +5

      @@MinecraftSons hayır yani ben hiç bir doktorun hastalarını tedavi ederken bir matematik terimi kullandığını görmedim gerçekten çok saçma

    • @turkmilliyetcisi6648
      @turkmilliyetcisi6648 Před rokem

      Haha aynı benim okul

  • @burakdeyin
    @burakdeyin Před 2 lety +177

    Eğitim sistemi diye bir şey mi vardı ülkemde?

    • @umran3730
      @umran3730 Před 2 lety +12

      Yok zaten.

    • @m.f.a.5867
      @m.f.a.5867 Před 2 lety +8

      eskiden daha iyidi en azından

    • @darvolin
      @darvolin Před 2 lety +4

      @Önder Erdoğan bence ondan ziyade toplumsal ahlakın eğitimde çiddi düzeyde verilmesi gerekiyor. Hani meb müfredatında olur ya 2 saat işle geç ya da bi ders verir öğrenciler boş ders olarak görür. Öyle değil çiddi düzeyde belli bir neslin hepsinin görmesi gerekiyor. Geleçeğin anne ve babaları mesela. Matematik kadar önemli olmalı bence o konu. Ondan sonra kaldırırlar zaten gerek kalmayacak. O anne ve babalar çocuklarına gerekeni verecektir.

    • @Hedefkaraharpokulu
      @Hedefkaraharpokulu Před rokem

      @@inventor63 nediyon dayı

  • @Steveiisler
    @Steveiisler Před 2 lety +41

    Okul öncesi eğitimimi almış biri olarak söylüyorum. Okula gittiğimiz her yıl biraz daha aptallaştırıyor çünkü ne öğtetmenler dersi anlatmak istemiyor ne öğreniciler dersi anlamak. Çoğu öğretmen öğrencilere nasıl yaklaşması gerektiğini bilmiyor, hâliyle öğrencilerin de hevesi kaçıyor. Okulda neyi neden yaptığımızdsn çok formüllerle, direk hopps diye konuya dalmakla başlanıyor. 12 yıllık öğrencilik hayatımda sadece 1 defa bir deneye şahit oldum. Rehber öğretmenleri doğru dürüst bilgilendirme yapamıyor. Salla başı al maaşı kafasında devam ediyor, bazı kız öğrencilerin dersi dinlememek için gittiği boş beleş yer olarak görülüyor. Herhangi bir sınıfın ilk döneminde okula başladığınız ilk zamanlarda derse başlanıyor. Bu sene neler işleyeceğiz, neler yapacağız gibi hiçbir bilgilendirme yapılmayıp çoğu öğrenciye insan muammelesi yapılmıyor, bir birey olarak görmediğiniz kişilerden üst düzey bir şey bekleyemezsiniz. Okulların çoğunda laboratuvar varken hepsi sınıf olarak kullanılıyor. Çoğu okula kaynak aktarılmıyor veya müdürler yiyiyor. Birkaç güzel okul hariç diğer okulda okuyan öğrencilere insan muammelesi yapılmıyor gerizekalı olarak görülüyor ve bunu belirleyen bir tane sokuk sınav. Sınava sokuk dedim fakat emek verdiğinzi sürece sınavda iyi yaparsınız arkadaşlar.Öğretmenlerin görevi anlatmak olmasına rağmen çoğu öğretmenin konuda hakim olmaması da cabası. Bize taktik veren bize bir şeyleri yapmamız için zorlayan, bağırıp çağıran, biz iyi yapsak bile sınıftaki birkaç kişi kötü bir şey yaptığında tüm sınıfa ceza kesen, üç haftada işlenecek konuyu bir haftada hızlı hızlı geçip iki hafta yatan ve bunu denetlemeyen sistemden hatta ve hatta derslere bile girmeyen öğretmenleri denetlemeyen düzenden iyi öğrenciler beklemek neyin kafasıdır bilemiyorum. Masatenisi, Basketbol, futbol oynamayı bilemeyen adamdan bunları anlatması bekleniyor şaka gibi. Arkadaşlar naçhizane tavsiyem kendi kendinizin öğretmeni olun, çok çalışın.

    • @eyupsekerci4160
      @eyupsekerci4160 Před 2 měsíci

      Düzeltmek isteseler direkt durumu tecrübe etmiş bizlere sorarlardı düzeltmek istemiyorlar işte böyle sikik yöneticilerimiz var

  • @ibrahimgonultas7748
    @ibrahimgonultas7748 Před 2 lety +65

    Teşekkürler, umudumu tekrar yitirmenin vermiş olduğu burukluğu yaşadım.

  • @balkcbaba9719
    @balkcbaba9719 Před 2 lety +27

    Bence sorunun çözümü oldukça kolay.
    1.çocuklar 4.5.6.yaşlarda ,doğruluk dürüstlük,saygı sevgi,insan hakki hayvan hakki ,tabiat hakki,erdem merhamet dersi almalılar.
    2.hayatta karşılaşılan sorunlar ders halinde anlatılmalı.
    3.akla ve zekaya göre öğrenci ayrılmalı.ileri görüşlü ve hayatın akışına göre önde giden,meslekler ogretilmeli.
    4.öğrencinin önüne bilişim, mesleki işler, hayatın akışına göre meslek sunulmali.tercih en başta seçilmesi sağlanmalı.
    5.öğretmenlerin ve ogrencilerin disiplinize edilmesi,merhamet ve sevgi odaklı olmalı.

    • @Oldugukadar.
      @Oldugukadar. Před 2 měsíci

      Çözüm basit te çözüm isteyen güçlüler değil yönetenler cahil istiyor ki muhtaç olsun bana oy versin benim istediğim gibi düşünsün

  • @sahin3914
    @sahin3914 Před 2 lety +45

    Senelerce ingilizce gördüm hâlen cümle dahi kuramıyorum ne eğitimi ne sistemi kaçın kurtarın kendinizi

    • @betulertugrul9491
      @betulertugrul9491 Před 2 lety +9

      İngilizce öğrenmek için İngilizce'ye çok maruz kalmak yani duymak gerekir. O da devlet okullarında mümkün değil.

    • @bahartetik34
      @bahartetik34 Před 2 lety

      @betül ertuğrul Ben ortaokulda gördüğüm ingilizceyle gayet iyi cümle kuruyordum. Öğretmen ders anlatmıyor mu da kuramiyorsun acaba.
      Aklın işte gözü oynaşta bir şekilde dinlersen yapamazsın tabii. Hayır öğretmen çince anlatıyor da senden ingilizce mi bekliyor

    • @betulertugrul9491
      @betulertugrul9491 Před 2 lety +3

      @@bahartetik34 Hahaha 7 yıllık Anadolu Lisesi mezunu, ortaokulda Matematik ve Fen derslerini bile İngilizce görmüş biriyim. Benim İngilizce bilmediğimi nereden çıkardınız? Biz ilkokuldan sonra haftada 24 saat sadece İngilizce hazırlık sınıfı okuyorduk. Bilmeyen biri emin olun maruz kalmayla ilgili yorum yapamaz zaten, aklına gelmez. Ama artık Anadolu Lisesi yok, olanlar sadece adının prestijini yaşıyor.

    • @bahartetik34
      @bahartetik34 Před 2 lety +2

      @@betulertugrul9491 Betul Hanım yorumu yukarıda Şahin Bey için yazdım fakat onun yanıtla butonuna basmama rağmen Google inatla Size yönlendirdi yorumu

    • @betulertugrul9491
      @betulertugrul9491 Před 2 lety

      @@bahartetik34 Olsun, en azından eğitimde nereden nereye gelmiş ülke onu görmeye yaramış. Bir zamanlar İngilizce gerçekten öğretiliyordu, o zamanlar ilçelerde, her ilde üniversite de yoktu, Anadolu liseleri de her ilde ya bir taneydi ya da bir elin parmaklarını geçmezdi büyükşehirlerde. Her düzeyde fakirleştik.

  • @berfinatsz5897
    @berfinatsz5897 Před 2 lety +30

    Sonunda biri bunun hakkında haber yapıyor. Analiz konusu oldukça önemli. Üniversitede aşırı zorlandığımız bir konu. Özgün bir analiz üretmek için kendin çabalaman gerek. nasıl yapılacağı öğretilmiyor çünkü hep ezber yaptırılıyor. Analizin bile ezberi yaptırılıyor yani öyle düşünün.

    • @sivekargb
      @sivekargb Před 2 lety

      Peki sizce neler yaparak ya da nelerle ilgilenerek analiz yeteneği gelişir?

  • @burakraul9397
    @burakraul9397 Před 2 lety +25

    Hem baştakilerin değişmesi gerekiyor hem kültürün değişmesi gerekiyor hem eğitim sisteminin değişmesi gerekiyor hem de piyasadaki çoğu öğretmen vasıfsız bu yüzden öğretmenin tanımı ve öğretmenlerin değişmesi gerekiyor. Şu an ülke bu kötü durumdayken ve baştakiler gitmediği için şimdilik yapılabilecekler: Bir öğretmene kadro verilmemeli, hepsi sözleşmeli olmalı, ömür boyu gelişime ve mülakata tabii tutulmalı ki ortada böyle vasıfsız öğretmenler ve onların yetiştiği vasıfsız öğrenciler olmasın. Bu dediklerim şu an öğretmenlik yapan ve kendini öğretmen sanan tüm vasıfsızlar için geçerli. Hele formasyon denen saçmalık tümden kaldırılmalı. Liselerde bütün test sınavları kaldırılmalı, bütün sınavlar yazılı ve sözlü olarak gerçekleşmeli ki öğrencinin öğrenip öğrenmediği tam olarak anlaşılsın. Geçme notu çok daha yükseğe çıkarılmalı. Üniversitelerin çoğunun kapanması gerekiyor çünkü çoğu boş üniversiteler. Elin beğenmediğimiz Arapların üniversiteleri, Türkiye'dekilerden katbekat iyi. Üniversitelerin kapatılması ve ayrıca üniversiteye girişin son derece zorlaştırılması gerekiyor. Öyle elini kolunu sallayan üniversiteye gidemez. Her gün okul olmaması ve sabahtan akşama kadar olmaması gerekiyor, gençlere okula partner bulmak için değil de bir şeyler öğrenmek için gelmem gerekecek mantığını aşılamalısınız.. Okulların anasınıfı, ilkokul, lise ve üniversite dahil; tüm çocuklara eleştirel düşünme, sorgulama, mantık ve analiz etme, iyi bir insan olma becerilerini kazandırması gerekiyor , gereksiz dersleri öğretmek değil. Şimdiki işe yaramaz hükümetin dindar öğrenci yetiştirme politikasını değiştirmesi gerekiyor bu yüzden gitmeliler. Ve çok daha fazlası. İmkan elimde olsaydı ilk olarak şu atanamıyorum diye vıcık vıcık bağıran vasıfsız öğretmencikleri ve atanmış vasıfsızlara bir ayar verirdim ki derste ders anlatılsın ve öğrenciye öğrenmeyi öğretebilsinler. Yok öyle ben atandım anlatır geçerim maaşımı alırım kafası.

    • @eminearmagan2503
      @eminearmagan2503 Před 2 lety +3

      Piyasadaki cogu ogretmenin vasifsiz oldugunu nerden biliyorsunuz. Bu kaniya nasil vardinz merak ediyorum. Elbetteki her meslekte oldugu gibi bizim meslekte de curukler var
      Ama bu genelleme yapma hakkı vermez size. Egitimi etkileyen pek cok etmen var. Zaten siz de bahsetmissiniz ama ogretmenlere vasifsiz demek kimsenin hakki degil.
      Isini hakkıyla yapan, öğrencileri icin didinen pek cok ogretmen arkadasim var. Illaki eksiklerimiz vardir ama bizim elimizse sihirli degnek yok maaleser
      Keske olsa da her seyi duzeltebilsek. Egitimin en buyuk sorunu disiplin. Ne yazik ki okullarda disiplin kalmadi. Lise ogrencilerin hali cok fena. Ortaokulda dahi ogretmene hic hos sekilde davranmayan ogrenciler var. Hicbir yaptirirmimiz yok
      Guzellikle yaklasiyoriz anlamiyor bir çoğu. Ya sabir ceke ceke isliyoruz derslerimizi. Derste bir dk bos geçse vicdan azabi cekiyorum ben. Pek cok arkadasim da boyle
      Lutfen fikrinizi, elestirinizi daha guzel bir uslupla yazin. Insan uzuluyor gercektn.

    • @meralkeskin8511
      @meralkeskin8511 Před 2 lety

      Bir vasıfsız olarak iyi yazmışsın ama cümle arasında bile yan gel yat osman olduğun belli. Yazdıklarının yarısı mantıklı yarısı saçmalık. Formasyon kalkacakmış Formasyon ne desen bilmezsin.Bir zahmet bu alanın eğitimini alanlar yazsın.

  • @desa2219
    @desa2219 Před 2 lety +149

    bütün gençlere söylüyorum, boş yere ömrünüzü burada çürütmeyin hiçbir şey düzelmez boş umutlarla kendinizi kandırmaktan vazgeçin. tek çare kapıkule & ipsala

    • @furkan375d
      @furkan375d Před 2 lety +22

      Dayı Yunanlılar dan dayak yiyip bir de dönüp yunandan dayak mı yedin diye burda dövmesinler

    • @desa2219
      @desa2219 Před 2 lety +16

      @@furkan375d bulgar sınırını zorla o zaman onlar merhametlidir iki tokat atarlar oradan da almanya'ya geçersin

    • @furkan375d
      @furkan375d Před 2 lety +24

      @@desa2219 Meksika sınırını deneyelim kurşun yemezsek ABD ye gireriz

    • @andi_35
      @andi_35 Před 2 lety +3

      Ne alaka.zamaninda ortaçağ avrupasindaki insanlar da böyle deseydi nasıl şu anki zenginliğe ulasacaklardi?

    • @HomoDarwinus
      @HomoDarwinus Před 2 lety +26

      @@andi_35 Fakir olmak değil sorun. Biz fakiriz ancak otoriter rejim bunu destekliyor. Halk gelişsin, eğitim alsın falan umurlarında değil. Okumuş ve sorgulayabilen insan siyasal islama oy vermez bunu biliyorlar. O yüzden cahil ve fakir halk onlar için iyi bir şey. Böylelikle dini suistimal edebilirler. Tüm olay bu.

  •  Před 2 lety +35

    Deyimler atasözleri olmadan da bir dilin değerini anlayamayız. Deyim ve atasözlerini iyi kullanan biri dili iyi kullanıyordur demektir. O yüzden son saniyelerdeki hanımefendinin o görüşüne katılmıyorum.

    • @hakantop3264
      @hakantop3264 Před 2 lety +7

      Bencede öyle deyimler bir milletlerin kültürün parçasıdır ama çocuğun kadınlar çalışmaz demesinde haklı aga

    •  Před 2 lety +2

      @@hakantop3264 Bence de. Ben sadece katılmadığım noktayı belirttim zaten.

    • @Fatihevlice12incisinif
      @Fatihevlice12incisinif Před 2 lety

      Kişi kendinden bilirmiş ne yapalım şimdi 🤦

  • @adhominematitsfinest
    @adhominematitsfinest Před 2 lety +31

    bizim gibi 8. dünya ülkesi coğrafyalarında eğitime pek değer verilmez. belki de bu yüzden öğrenciler analiz etmekte zorlanıyor olabilir. olabilir mi? bence olabilir. ama bi sormak lazım çeteye.

    • @utkuturan6455
      @utkuturan6455 Před 2 lety +2

      @MR. Snake 3.dunya ülkesi kucumseme anlami taşır zayif ülkelere söylenir arkadaşta mübalağ yaparak 8.dunya ulkesi diyerek o söylemdeki ulkelerden bile kotu oldugumuzu söylemiş

  • @Temur_1923
    @Temur_1923 Před 2 lety +127

    Türkiye'de işe önce öğretmen yetiştirerek başlamalı .
    Öğretmen fikri hür,irfanı hür vicdanı hür olmalı.Çağdaş olmalı,İstanbul Türkçesi konuşmalı,psikolojik testlerden geçmeli ruhsal sorunları olanlar mesleğe kabul edilmemeli.
    Öğretmen yetiştiren okullar yüksek puanla öğrenci almalı. Fakülteler büyük şehirlerde olmali . İhtiyaç kadar kontenjan açılmalı.Öğretmenlik yüksek maaş alınan saygın bir meslek olmalı.
    15 yasına kadar okullarda din dersi olmamalı ,15 yaşından sonra da seçmeli ders olmalı.
    Bunlar için adım atılsın sistem işi kolay.

    • @emineaydemir4757
      @emineaydemir4757 Před 2 lety +4

      Duygularımın ve fikirlerimin tercümanı olmuşsun. 👍🏻

    • @swatsandi5381
      @swatsandi5381 Před 2 lety

      Isrsil egitim sistemi ornek alinmsli

    • @ss_ss_34
      @ss_ss_34 Před 2 lety +6

      Öğretmen maaşı millet vekili maaşından fazla olmalı. Öğretmenin üzerindeki belge hazırlama yükü kaldırılmalı. Belli başlı belge mi hazırlaması gerekiyor, bir sistem hazırlansın veli toplantısından vs sonra o sisteme doldursun doldurması gerekenleri hem kağıtta harcanmasın

    • @iremnuryagc6570
      @iremnuryagc6570 Před 2 lety +1

      Derste siyaset yapan andavallari hoca diye sokuyorlar derse. Yeminle bıktım bu ulkeden

    • @444ein
      @444ein Před 2 lety +2

      @@lsdaukul2945 Evet ama Almanya'da ve diğer bazı gelişmiş ülkelerde din dersi seçmeli ders olarak veriliyor. Zaten tarih dersindede din ile alakalı şeyler görebiliyorlar

  • @smith6231
    @smith6231 Před 2 lety +57

    Not sistemine dayalı ezber bir eğitim öğretme odaklı değil,özel okullarda(paralı okul) torpil yapılıp tüm dersleri en yüksek not oluyor öğrencilerin. Yine para verilip,uğraşmadan Üniversite de doktor,hakim gibi meslek sahibi de olabilirsiniz Türkiye de para ile. Böyle de üçüncü sınıf bir ülke işte. Not: işe alımlarda torpil ile oluyor kamuda bile.

    • @asli8536
      @asli8536 Před 2 lety +3

      her şey tamam ama üniversitede iyi bir bölüme parayla dahi olsa girebilmek için yüksek puanlar yapmak gerekiyor. Mesela tıp için sayısalda 50 bine girmelisiniz ve bu da çok kolay bir şey değil.

    • @mehmettopcu57
      @mehmettopcu57 Před 2 lety

      @@asli8536 özel üni var

    • @asli8536
      @asli8536 Před 2 lety +1

      @@mehmettopcu57 özel üniversitelerin puanları da düşük değil ki. yani iyi özellere girmek de zor

    • @mehmettopcu57
      @mehmettopcu57 Před 2 lety +1

      @@asli8536 özele parayı bastın mı alirlar sadece üni. İçin değil heryerde

    • @asli8536
      @asli8536 Před 2 lety +1

      @@mehmettopcu57 hepsinin taban puanları var puanını tutturmadığın sürece hiçbir okul sırf parayla seni almaz

  • @Veronika-sg6qt
    @Veronika-sg6qt Před 2 lety +46

    Türkiye’deki eğitim sisteminin en saçma yerlerinden biri de kesinlikle nitelikli okul niteliksiz okul ayrımının yapılması sen lisesine gitmeyi çok çok istediğim halde 2018 yılında sınav sisteminden dolayı mağdur oldum çok istediğim tübitak yarışmalarını gitmeyi dört gözle heveslediğim teknofetste yarışmacı olarak asla gidemeyecek olmanın mutsuzluğunu yaşıyorum YKS ye çalışıyorum şartlarımız ve özellikle PSİKOLOJİK şartlarımız asla aynı DEĞİL Ben niteliksiz bir okulda olduğum için dört yıl boyunca kazanamıycağım kurgusu üzerine yetiştirildi nitelikli okulda olan arkadaşları dört yıl boyunca kazanabilecekleri ve başarabilecekleri üzerine yetiştirdiler belki imkanları isteyebiliriz ama psikolojik imkanları istemek çoğu zaman imkansız oluyor sevgili DW istediğiniz zaman online olarak sizinle bu ülkedeki özellikle de niteliksiz okulların nasıl bir yer olduğu hakkında gönüllü olarak söyleşi yapabiliriz lütfen bu yorumumu görün

  • @fyodor7401
    @fyodor7401 Před 2 lety +31

    OECD ve PISA da ilerleme var denilen şey eğitimde ilerleme ile alakalı değil internetin yaygın ve kullanılır bir hale gelmesinde dolayı ne yazık ki. Fen alanında eğitim ilerliyor ise o zaman evrim konusunun kalkmaması gerekirdi ve zorunlu din derslerinin verilmemesi gerekirdi. Muaf olmak için MEB e dava açanlar var AİHM ile beraber :/ üzücü

    • @fyodor7401
      @fyodor7401 Před 2 lety +6

      Ayrıca istedikleri gibi reform yapsınlar şık karalamak ile doktor, avukat vb. olması gibi saçma bir eleme yöntemi değişmediği sürece liyakat sağlanamaz. Ayrıca okuyan insanların mülakat kısmında elendiği ve yerine haksız yere sırf tanıdığı var diye geçenlerin olduğu bir ülkede eğitime ülke bütçesinin %90 ı verilsin yine düzelmez. Yapılması gereken eksik olan o kadar çok şey var ki rastgele bir genci alıp yetkilendirseler bundan katlarca daha iyi bir eğitim sistemi olur. Gençlerin yurtdışı hayallerinin olduğu ve ülkeden umudunu yitirmeye başladığı bu dönemde en büyük değişiklik başta siyasi bir değişim olur. Sonrasında ise yeni gelenin gençlere yapacağı yatırımlar belirler kaderimizi gerisi boş.

  • @turkcukizi
    @turkcukizi Před 2 lety +64

    Bu videoyu izlediğimde o kadar üzülüyorum ki. O kadar donanımlı gençlerin yetenekleri hiç ediliyor…

  • @retroman8461
    @retroman8461 Před 2 lety +23

    Eğitim ticaret olmamalı

  • @gosmami
    @gosmami Před 2 lety +12

    Şu şartlarda şu devirde çocuk yapıp çocuğun doğru düzgün eğitim almasını sağlamak çok zor çooooook

  • @gergingorunusluadam2158
    @gergingorunusluadam2158 Před 2 lety +22

    Değişen hiçbirşey yok. O kadar sınav sistemi değişiyor diyoruz değişen sadece isimler. Belki yeni nesil soru yeni olabilir. Sonuç olarak bir şeyi beceremiyorsanız eskisi gibi yapın.

  • @arcura16
    @arcura16 Před 2 lety +16

    5. Sınıfa giden bir kızımız var. Bu dönem 2. sınavlara birlikte çalıştık. okullar acilali 4 ay olmuştu ancak matematik defterinin toplam 5 sayfası doluydu. Bizim ilkokul dönemimizde bir dönemde bir defter bitiriyorduk. Devlet okulunda ki öğretmenlerin çoğu günü geçirip sadece maaş alma peşinde. İyi olanları tenzi ederim. Önümüzdeki yıl için özel okullara bakıyoruz ama çok pahalı.

    • @arcura16
      @arcura16 Před 2 lety +5

      @•Michael Myers• Sok Tedavisi keşke seninde ebeveynlerin tedbirli olsalardı.

    • @arcura16
      @arcura16 Před 2 lety +11

      @•Michael Myers• Sok Tedavisi iyi öğretim alman ihtimal dahilinde ancak eğitim pek olmamış sende. İnsanların ne yapıp ne yapmaması konusunda dikta verebilme haddini yada hadsizligini kendinde görebildiğine göre, ya ergensin yada lümpen.

    • @merinut5254
      @merinut5254 Před 2 lety +2

      Devlet okullarında günde kaç saat matematik anlatılıyor biliyor musunuz. Herkesin çocuğu sizin ki gibi akıllı uslu mu ? Benim sınıfımda kız kaçıran patlatan öğrencilerim oldu. Ne tepki verme hakkımız var ne bir yaptırımımız.En an 30 çocuğun burnu bile kanamadan dersi bitirmemiz ayrıca bu çocuklara matematik gibi öğrenmesi cidden çaba ve emek isteyen bir dersi anlatmamız gerekiyor. Ayrıca akıllı defter diye bir şey çıktı sayın eğitimden bir haber veli. Artık defter kullanmak gibi vakit alan işler yerine üzerinde soruların olduğu akıllı defterler kullanarak 10 saat soru yazdırmak yerine o sürede daha çok soru çözüyoruz. Sizin gibi bilgisiz veliler anca defter sayfası ile yargılasın. Bir de sizler gibi cahillerle uğraşıyoruz. Yeminle yakında matematik öğretmeni bulamayacaksınız.

    • @arcura16
      @arcura16 Před 2 lety +1

      @@merinut5254 evet çocuk o yüzden işlem gerektiren sorular da doğru düzgün kağıt üstünde problem çözemediği için sorunlara cevap veremiyor. Bende sorduğumda akıllı tahtadan problem cozuyorlarmiş. Çok bilgili öğretmen. Bu çocuklarin problem cozebilme pratiği neden yok bu akıllı defter çok matah bir şeyse. Ayrıca sizin bu uslubunuzdan yola çıkarak yetiştireceğiniz neslin vah haline. Bu sadece benim çocuğumla alakalı bir durum da değil sınıfta yada okulda çoğu öğrenci ve veli aynı dertten muzdarip. İlkokulu 25 sene önce bitiren biri olarak ben şimdi ki çocuklardan daha iyi işlem çözüyorum. Zaten uluslararası raporlarda da sizin gibi eğitimciler sayesinde geldiğimiz seviye ortada. Siz sadece öğrenci, veli ve sistemi eleştirin kendinizde zerre kusur yok çünkü. Ayrıca bizler de 40 kişilik sınıflarda okuduk. Şu an sevgili öğretmenlerimize çocuklara ödev yazdırmak bile zor geliyor. Ödevler çocuklar eve geldikten 2 saat sonra wahtsapdan atılıyor defalarca dile getirmeme rağmen bu şekilde oluyor.

    • @merinut5254
      @merinut5254 Před 2 lety +4

      @@arcura16 Çocuğunuz çok iyi problem çözsün ama meslek lisesi kazansın ister misiniz ? Ayrıca o defterde sadece sorular var hanımefendi profesör eğitimci. Çocuğunuz yine çözümü kendi yapıyor. Buyrun yeni nesil 5 soru göndereyim size hemen çözün bekliyorum hadi. Sizlerin çiçek gibi çocukları şımarık yetiştirmenizden dolayı eğitim bu halde. Eskiden öğretmenimize of bile diyemiyordunuz şimdi sizleri bu hale getirdiler. Ama yakındır saati 300 liradan matematikçi arayacaksınız kendinize benim gibi hiç bir meslektaşım bu şartlarda çalışmayacak. Az Instagram'da gezin de çocuğunuza evde ders çalıştırın ya da az gezin de özel hoca tutun 30 kişilik sınıflarda bu kadar oluyor.

  • @emeltarik2151
    @emeltarik2151 Před 2 lety +6

    Eskiden Eğitim Birliği" vardı. Van'da ki çocuk da, İzmir'de ki de aynı şeyi öğrenirdi.

  • @erdemvefali2591
    @erdemvefali2591 Před 2 lety +16

    Eğitim sistemi sadece eğitimciler ve bilim adamları tarafından tasarlanmalı. Maalesef son yıllarda her alanda olduğu gibi cemaat ve tarikatlar perde arkasından eğitim sistemini de şekillendiriyor!

  • @themotherofginger
    @themotherofginger Před 2 lety +9

    Öğretmen arkadaşlarım 7. snıf öğrencilerinden 4 tanesinin okuma yazma bilmediğini söylediğinden beri geri kalan problemleri normal karşılamaya başladım

    • @meralkeskin8511
      @meralkeskin8511 Před 2 lety +1

      O çocuklar kaynaştırmadır.Ya debh yada metal gerilik vardır.

    • @themotherofginger
      @themotherofginger Před 2 lety +3

      @@meralkeskin8511 yok degilmis sormustum, anneleri de bilmiyormus, turkce de pek konusamiyor veliler dedi arkadasim, Beylikdüzü'nde bir okulda, sinifta kalma olayi olmadigini da gecen yil ogrendigimde sasirmistim, belki bi sene biraksalar diger yillara toparlanacak bilmiyorum ki nasil bir mantik var simdiki sistemde

    • @asli8536
      @asli8536 Před 2 lety

      @@meralkeskin8511 dehb ve okuma yazma bilmemek ne alaka lol dehbli olunca gerizekalı olmuyorsunuz

  • @SerdarKonca
    @SerdarKonca Před 2 lety +12

    Helal olsun DW Türkiye, var olmayan bir sistemin videosunu çekmeyi başarabilmiş 😅

  • @ecehocannedebiyatsnf4209

    Meslek lisesinde çalışan bir öğretmen olarak benim en büyük sorunum öğrencilerin her anlamda inanılmaz derecede altyapısız gelmesi. Öyle ki üzerine bir şey çıkamıyoruz. Ayrıca müfredatta da onları motive edecek hiçbir içerik söz konusu değil. Düzeylerinin çok üstünde. Her şey havada kalıyor.

  • @enesmirzaozkan5158
    @enesmirzaozkan5158 Před 2 lety +11

    Özel okullarında çözüm olduğunu düşünmüyorum. Özel okullar olaya ticari olarak bakıyor. Özel okullar ayrıca genel olarak MEB'DEN bağımsız hareket ederek öğrencinin YKS ve LGS sınavlarında zorlanmasına neden olabiliyor.

  • @catcaty9760
    @catcaty9760 Před 2 lety +5

    Tam videodaki kadın veliye hak verecekken son anda benim çocuğum hala deyim atasözü öğreniyor kodlama öğreneceğine dedi. Bir ingiliz, alman okulda kendi deyim ve sözlerini öğrenirken senin çocuğun kendi dilini öğrenmesin tabii ki ne alaka.

  • @gllmll7227
    @gllmll7227 Před 2 lety +11

    Özel Ögrenme güçlüğüne sahip olup akran zorbalığıda görüyorsanız triple double yapıyorsunuz

    • @bahattindemir9334
      @bahattindemir9334 Před 2 lety +5

      @MR. Snake Disleksi diye bişey var lo

    • @cushpnk
      @cushpnk Před 2 lety

      @@bahattindemir9334 Evet. Disleksi, diskalkülü vs.

    • @asli8536
      @asli8536 Před 2 lety +1

      @MR. Snake keşke özel öğrenme güçlüğün olsaydı da ne yaşadığımızı anlasaydın

  • @kvancsimsek1904
    @kvancsimsek1904 Před 2 lety +7

    ben bu sene 8.sınıfa geçtim
    İstanbul'un en iyi ortaokullarından biriyim
    ben şuanda ana derslerimde devlet kitaplarını nerdeyse kullanmıyorum çünkü çok yetersizler
    matematik ve fen'de bu çokça görünüyor bu öğrencilerin sınavlardaki başarısı oldukça etkiliyor basit bir şekilde anlatırsam kitaplarda 1 veririken sınavlar 10 soruyor bu fark da öğrenci ve öğretmene kalıyor
    sadece ders olarak da düşünmemek lazım benim çevrem çoğu açıdan çok kötü
    kitap okuma, saygı, mantık, düşünmek gibi şeylerde çok yetersizler bu aile ve öğretmen tarafından verilmesi gerekiyor ama yok
    ve öğrencilere aptal gibi davranıyorlar ve buda aptallaştırıyorlar
    çevre olarak herkes böyle olduğu için zeki çocuklarda aptallaşıyor
    size bir örnek vermek istiyorum
    ben 5. sınıfta uluslar arası bir yarışmaya katılmıştım (özel okuldaydım) bütün öğrenciler ve öğretmenler oldukça ilgisizdi 10 kişilik bir grup da çalışan 2 kişiydik doğal olarak kazanamayınca da beni kötü etkilemişti ardında bu sene 7.sınıfda Almanya ile kardeş okul projemiz vardı takımda 4 kişiydik ve 2 çocuk zekiydiler ama odaklanamıyor ve dikkatlerini veremiyordu zamanla birlikte çalışa çalışa bu sorunu giderdiler ve hepimiz robotlarımızı yaptık Almanya'da gösteri ve yarışma yaptık ve bizi destekledi bu öğretmenler ve müdür yine çok ilgisizdi çok basit şeyleri bile benim diretmem gerekiyordu buna rağmen bir arkadaşım oyun ile teknofeste katılmıştı yarı finalde elendiler oldukça iyi bir başarıydı bende kendi oyunumu scratch.mit.edu/projects/709201399 geliştiriyorum bak isterseniz daha çok başındayım ve ben grafik ve animasyoncu değilim ondan çok üzerine gitmezseniz sevinirim
    yani ilgili öğretmenler ile kaynaklar ile öğrenciler güzel şeyler yapabiliyor fakat bu Türkiye'deki çoğu okulda yok
    biraz wall of text oldu

  • @aykutcole6645
    @aykutcole6645 Před 2 lety +6

    Eskimiş müfredatlar çağın gerisinde kaldı
    Kimya mühendisi diplomasını aldığımda ne kadar heyecanmıştım
    Eğitimini aldığım şeylerle karşılaşmasını bıraktım,
    World, excel, orta seviye İngilizce bilmesi mühendis olarak çalışmaya yetiyor bu ülkeye

  • @serenay1103
    @serenay1103 Před 2 lety +4

    Ezbere dayalı bir sistem ve Türkiyedeki çoğu öğrenci çevresinde sorgulama, neden diye sorma şeklinde büyütülüyor ve size verilen bilgileri okulda hocanıza sorduğunuzda en basidinden bir matematik formülü nerden geliyor dediğinizde öğretmenin bunun hakkında bilgisi olmuyor formul işte deniyor sonra da analitik düşünmeden bahsediliyor

  • @rozibektas143
    @rozibektas143 Před 2 lety +9

    Merhaba, ben öğretmenim ve 4 yıl oldu Türkiye’ye döneli. Hem üniversite gemde şu an özel bir okulda öğretmenlik yapıyorum. Çok üzülerek bildirmek isterim ki kitap okumayı annelerimiz ve babalarımız doğduğu günden itibaren uykuya gitmenin bir parçası yapılmadığı için maalesef çocuklar kitaptan uzak büyüyor ve okul çağı geldiğinde bu zorunluluk haline eksiği için gelişmiyor. Üniversite de İngilizce öğretmenliğinde okuyan öğrencilerime sorduğumda hayallerinin ne olduğuna - devlet dediler. Neden diye sorduğumda özel de çok çalışıyorsun ama devlette öyle değil. Dediler. Üzüldüm çünkü devlet okullarımız en iyi eğitimi vermekle yükümlüler çünkü herkesin vergileri ile maaş alıcaklar ve bu bir büyük yük öğretmenin vicdanı da. Ama olmadığını hissediyorum. Evet sınıf kalabalık olabilir ama neden okullarımız üniversiteler ortak çalışıp üniversitede 3. 4 sınıf öğrencileri ile devlette çalışan öğretmenimizin yükü azaltılıp o sınıf yönetilmiyor. Şikayet etmek kolay ama bir çok çözüm var fakat yönetimlerimizin bir arat gelip şimdi orta ve uzun dönemli plan yapıp bunun sürekliliğini devam ettirseler çok güzel sonuçlar alınıcağını düşünüyorum. Özel derslere harcana para ailelere büyük bir yük oluşturuyor. Ailelerimiz yazık. Evet bir çok problem var okullarda. Öğrencilerimize eğitim verilebilir kırıcakları, temiz bırakmadıkları sıralarının anne ve babasının ödediği vergilerle ödendiğini - değerler eğitimi gibi. İnanamıyorum millet olarak en merhametli ülkeyiz dünyada çünkü geleninizden en çok yardım eden ülkeler arasında birinci sıradayız çalışmalar bunu gösteriyor. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onlara yapacağımız yatırım bize değerli, vicdanlı Cr merhametli bireyler olarak geri dönecek. Nerden başlamalıyız sizce? Yorumlarınız heyecanla bekliyorum.

    • @betulertugrul9491
      @betulertugrul9491 Před 2 lety +6

      Ülke yönetimi muhakeme etmeyi bilen vatandaş yetiştirilmesini istiyor mu sorusuyla başlarsak birçok şeye yanıt bulacağımızı düşünüyorum.

    • @rozibektas143
      @rozibektas143 Před 2 lety +2

      Teşekkür ederim yorumunuz için . Betül hanım, bu konu başlığını çok sevdim ve anlatmam istediklerimi anahtar kelime oldu.

    • @ahmetegilmez7667
      @ahmetegilmez7667 Před 2 lety +1

      Görgü ve deneyimlerimden yola çıkarak, çocukların ve gençlerin, rol model insanlara ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum. Rol model insanların, iyi insanlık pratikleri ile donanmış olması gerekir. Bu da, her bir insanda alınacak bir iyi pratik olabileceği sonucuna götürür. Kısaca, öğretmen, iyi pratikleri ile, öğrenciye iyi pratik becerileri kazanılabileceğini gösterebilir. Sadece söylemiyle değil, davranışlarıyla ve çabasıyla..

    • @peri2172
      @peri2172 Před 2 lety +1

      Bence dersler siralarda oylece oturtulup islenmemeli kimya, fizik gibi derslerde deneye bağlı diye ezberletiyorlarsa deneyler yapılmalı ve her hafta ilk ve ortaokul öğrencilerine takım çalışması gerekçilerecek etkinlikler olmalı öğretmenlerimiz Filyandiyadaki gibi çocuk psikolgu olabilecek kadar ayrıntılı ders işlemeli. Dağılmış aileden gelen,tacize,şihdete maruz kalmış öğrencilere topluma geri kazandırılmalı benim gözlemlerinde nekadar kaba,tembel olarak sayılan ögretmenlerin hakeret etigi öğrenciler aslında dağılmıs ailelerden(sihdetle biten anne babanin umursamazligidan bahsediyorum lütfen yalnış anlaşılmasın)gelen insanlardı ben 14 yasında düz liseden geliyorum malesef 2 tane gercek ogretmenim oldu ve antalya,hatay,izmirde ortaokulumu gecirdim devlet okulunda okudugumuz icin 10 yasimdan beri ogretmenlerimiz paraniz olmadigi icin buradasiniz annesi vabasi patron olan varmi dite sordugunda hic cvp vernefim annemde babamda patron benim oysaki ve onlara gore egitim ticaret değil(bende onlara katılıyorum) ogretmenlerimiz sırf is icin okumuslar ama bize bisey katiklarini pek soyleyemem direk anlatıp gosterip geciyorlar kimsede dinlemiyor tabii notlari iyi olanlar ztn bildiklerini unutuyor kotu olanlara use sizinde dediniz gibi hic oluyor "ben zorunlulukla mı yoksa kendi istegimle mi öğreniyorum" ogrenmek okula gitmek bence sevilen bisey olmalı sadece iyi bir meslek icin olmamalı ozguven icin olmalı "insanlarla nasil iletisim kurulur","kendini iyi ifade edebilme","sorumluluk bilinci" bunlar ilkokulda cok anlasilir bir sekilde ogretilmeli ogretilmiyor degil ama yeterli degil buarada not sistemi olmasin "ben bunlari yuksek almak icin ogreniyorum " olmasin kendimden biliyorum unutuyoruz ogrenmek sevilmeli aslında bende bu sistemin kurbanlarından biri olabilirim bunu yazarken sorularım yetersizfi benim icin ama zekice ve gercekci bisey aklima gelemedi Umarım kendimi iyi ifade edebilmusimdir diger 2 arkafadimamda katiliyorum neyseki fikirlerimizi soyluyoruz ama hicbirise yarayamama ihtimali beni cok uzuyor yinede inaniyorum sistemin degisecegine

    • @betulertugrul9491
      @betulertugrul9491 Před 2 lety

      @@peri2172 Anaokulundan üniversiteye devlet okullarında okudum, hiçbir öğretmenimden ya da eğitim görevlisinden hakaret işitmedim. Bu konuda size katılmıyorum. Ama öğretmenlerimizden anne babanızın fabrikası mı var, yoksa çalışacaksınız kendinizi kurtarmak zorundasınız, eğitim almazsanız size fabrika bile kalsa batırırsınız gibi şeyler duyuyorduk ama bu kötü amaçlı bir söylem değildi.

  • @IstanbulFilozof
    @IstanbulFilozof Před 2 lety +6

    8. sınıfta matamatik gibi bir dersten hiç anlamadığımdan doalyı lgsde matamatiği tamamen boş bırakmıştım o şekilde 295 puan aldım şuan meslek lisesine gidiyorum benim gibi bendne daha düşük puan alan tanıdıklarım ise parayı basıp özel okula gidiyor ancak ilerde ben bu insanlar ile üniversite sınavında bir tutulacağım... kim bu eğitim sistemini kapitalizm kollarına attiysa hakkım haram olsun...

  • @erkinalp
    @erkinalp Před 2 lety +4

    Türk eğitim sistemi faydalı olmak yerine zor olmaya odaklandığı için sorunlu. Bu çözülse ciddi bir ilerleme kat edilebilir.

  • @mehmet0763
    @mehmet0763 Před 2 lety +1

    sevgili dw Türkiye'deki internet sorununa da ayrı bir video ile değinilmesini istiyorum. Altyapının olmayışı, altyapıyı sağlayan sadece 1-2 firma oluşu gibi konular mesela. (daha da fazla sorunlar vardır elbette ama aklıma bu kadar geldi). Lütfen bu konu hakkında da video yapın. İlgi çekeceğini düşünüyorum. Eğitimin dijitalleşme surecınde olması nedenıye bu konu çok önemli .

  • @Mehmedthesecond12
    @Mehmedthesecond12 Před 2 lety +4

    Ciddi reformlar lazım.Ve lütfen torpilden başka hiçbir işe yaramayan üniversiteleri kapatın.

  • @okanozturk748
    @okanozturk748 Před 2 lety +2

    10/10 bir video , teşekkürler

  • @rivamika9788
    @rivamika9788 Před 2 lety +1

    Güzel bir konuya değinmişsiniz👍👍

  • @fyodordostoyevski4409
    @fyodordostoyevski4409 Před 2 lety +7

    Neyse acun izlemeye devam edin

  • @ismailatalar6014
    @ismailatalar6014 Před 2 lety +6

    Galatasaray Lisesi, İstanbul Erkek, Alman Lisesi, Avusturya Lisesi, Robert Koleji, Saint Joseph, Saint Benoit, Saint Michel, Notre Dame de Sion

    • @muratbozan1588
      @muratbozan1588 Před rokem +1

      o liselerde okuyanların %90 ının torpille o liselere girmiş olduğunu hatırlayınca gelen pişmanlık hissi

    • @ismailatalar6014
      @ismailatalar6014 Před rokem

      @@muratbozan1588 Özel olanları paralı tabii ki de torpil ne alaka çözemedim

    • @muratbozan1588
      @muratbozan1588 Před rokem +1

      @@ismailatalar6014 cevap basit bu tür op liselere herkez kolay kolay giremez çok köklü liselerdir bunlar ancak türkiye gibi yolsuzluğun aşırı fazla olduğu ülkelerde bu tür op liselere giren kişilerin önemli bir kısmı torpil ile girer bu tür op liselere genellikle

    • @damlatpba
      @damlatpba Před 3 měsíci +1

      @@ismailatalar6014 sınav sorularını satın alan falan var. Veya o okulların müdürleriyle arkadaş akraba olan falan var. Onlar torpille giriyorlar genelde

  • @basarhalilaydogan1961
    @basarhalilaydogan1961 Před 2 lety +1

    Videonun Son Cümlesi,eğitim ile ilgili birçok durumu açıklamaya yetiyor da artıyor.Allah herkese yardımcı olsun.

  • @furkan375d
    @furkan375d Před 2 lety +6

    Eğitim sistemi mi o da ne biz saldım çayıra mevlam kayıra sistemi uyguluyoruz

  • @salvadordali894
    @salvadordali894 Před 2 lety +2

    11:42 bugün hâlâ evrimin varlığı tartışıyor türkiyede

  • @dilaraellialti1022
    @dilaraellialti1022 Před 2 lety +1

    Çok önemli bir konu ama ideolojik yaklaşılmış

  • @rkntrknt
    @rkntrknt Před 2 lety +1

    liyakat usulü yöneticiler belirlenmedikçe bi ilerleme kaydedilmesi söz konusu değil. öğretmenler ellerinden gelse tüm sınavları çoktan seçmeli yapacak, ne felsefeci ne edebiyatçı kalkıp da bir kompozisyon yazdırmıyor, yıllık/proje ödevi olarak soru çözme veriyorlar, kitapta yazan cümleyi aynen deftere yazdırıyorlar sonra da "öğrenciler kendini ifade edemiyor" diye dert yanıyorlar. bunu okulda olsun, milli eğitimde olsun öğretmenlere, yöneticilere söylediğimde de "biz gerekeni yapmaktayız".. tabi, zaten o yüzden benim 20 yıl evvelki öğrencilik dönemlerime kıyasla daha da geri gidiyoruz.

  • @karadenizkafkasya
    @karadenizkafkasya Před 2 lety +2

    Türkiye de eğitim kalitesi diye bir başlık olmamış... Türkiye de eğitim sistemi var mı öyle sorulmalı...

  • @handemelis1523
    @handemelis1523 Před 2 lety

    Video konferansla baglanan gözlüklü kadinin adini yazmamissiniz videoya. Aciklamada da bir bilgi yok. ekleyebilir misiniz?

  • @pinkoceann
    @pinkoceann Před 2 lety

    Türkiye den hiç bir umudum yok benim yurt dışından üniversite kazanıp kendimi kurtarmak istiyorum o kadar en azından daha saygılı düzgün insanların yaşadığı bir ülkede olmuş olurum

  • @yldzbayrak7445
    @yldzbayrak7445 Před rokem

    Türkiye'de eğitim sistemimiz berbat ve yıllardır eleştiriliyor olmasına rağmen hâlâ inatla düzeltilmiştir olması hâl böyle olunca ben bu durumda art niyet ararım

  • @mayseyyy344
    @mayseyyy344 Před 2 lety +1

    Arkadaşlar okulu bıraktım,lise 2'ye gidiyorum annem lokantada çalışıyor yanında iş öğreniyorum.Paramla yatırım yapacağım.Kesinlikle en iyisi.

  • @herkesicinlinux
    @herkesicinlinux Před 2 lety +1

    Video kapağında clickbait yapmanız hiç hoş olmamış. Eğitim sistemi sonunda geldi sanarak izledim.

  • @randommeldy1187
    @randommeldy1187 Před 8 měsíci +1

    8.sınfa giden bir öğrenci olarak söylüyorum ben dahil bütün sınıftakiler daha çarpmada zorlanıyor

  • @bekirfurkangok3771
    @bekirfurkangok3771 Před 2 lety +18

    EĞİTİMİN TEMEL UMDESİ: ÖZGÜRLÜKTÜR.

  • @Byecatie
    @Byecatie Před 2 lety +1

    Sadece seyredip, böyle olmamasını düşünüp geçeceğim. Umudum yok, bu böyle devam edecek

    • @midtukakanda3977
      @midtukakanda3977 Před 2 lety

      Türkiyenin %99 u böyle düşünüyor. Eğer biz harekete geçmeyeceksek kim geçecek ? Bu ülke bizlerin değil mi ?

  • @iremaltay9516
    @iremaltay9516 Před 2 lety

    Hangi sistem 🤔😰....

  • @emreozabay9228
    @emreozabay9228 Před 2 lety +2

    Sınav listesi
    Yazılılar
    Lgs
    Tyt
    Ayt
    Kpss
    Msü
    (Yazılı her yıl var)

  • @taneryilmaz3679
    @taneryilmaz3679 Před 2 lety +8

    Eğitim=Para.Züğürt ülkenin eğitimi de züğürttür.

    • @fumnet433
      @fumnet433 Před 2 lety

      Cidden böyle, paran yoksa boşuna yaşıyorsun demektir.

  • @irene-kl5sl
    @irene-kl5sl Před 2 lety +2

    eğitimin en kötü ve düzeltilmesi gereken sorun öğretmenler önce kendilerini eğitmeliler

  • @eminesancak8147
    @eminesancak8147 Před 2 lety +1

    Şuan ki ortalamayla gayet iyi bir öğrenciyim ama bu bir şey ifade etmiyor bana kalırsa turkiyenin öğrenci profili iyi olsun kötü olsun her halükarda bu eğitim sistemi değişmek zorunda

  • @ihsanb.1840
    @ihsanb.1840 Před 2 lety +1

    Özel okul öğretmeniyim asgari ücretliyim.

  • @Muhammed-vv3dy
    @Muhammed-vv3dy Před 2 lety +5

    "EĞİTİM" bir nevi geleceği tasarlama sanatıdır!!!

    • @emreozabay9228
      @emreozabay9228 Před 2 lety +1

      O zaman öğretmenler aynı zamanda birer sanatçı mı oluyor?

  • @mervekahraman5696
    @mervekahraman5696 Před 2 lety +5

    Tam tyt calismaya baslayacakken bunu gormek lanetttt

  • @omerbicak6497
    @omerbicak6497 Před 2 lety +1

    Genç öğretmenlik bitti artı öcretli öğretmenlik var. Bir derse bir senede bazen 4-5 öğretmen değişebiliyor yeni nesil öğretmenlik bitti artık kimse 30 yaşından önce ve en 4 sene kpss çalışmadan öğretmen olmıyor.

  • @orijinalintegralfasikulu
    @orijinalintegralfasikulu Před 2 lety +1

    Arkadaşlar size bir sıkıntımı anlatmak istiyorum. Ben önceden sayısaldım ve hedefim moleküler biyoloji okumaktı. Ama fizik ve kimyada zorlanınca (özellikleri fizikte çok zorlanıyodum) eşit ağırlığa geçtim. Burdaki derslerden memnunum ama burada da bana göre bir iş imkanı yok. Kendime en yakın hissettiğim psikoloji , ama onun da hem iş imkanı az hem de bir arkadaşım “ en az gelişen bilim dalı psikoloji, yurt dışında hiç iş yapmaz.” Dedi . (Yurt dışında yaşamayı istiyorum). Gene aynı arkadaşım bana uluslararası ilişkileri önerdi ama pek emin değilim . Yardım ederseniz çok sevinirim. Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim vaktinizi aldığım için özür dilerim 🥺

    • @asli8536
      @asli8536 Před 2 lety +1

      ekonomi ya da yönetim bilişim sistemleri falan okuyabilirsin.

    • @orijinalintegralfasikulu
      @orijinalintegralfasikulu Před 2 lety

      @@asli8536 ekonomi pek ilgimi çekmiyor (mali işler falan vs...) ama yönetim bilişim sistemlerini araştıracağım. Teşekkürr ederimm

  • @abdulkahir
    @abdulkahir Před rokem

    Atasözleri ve deyimler dilive toplumu anlayabilmek için çok önemlidit . Ayrıca bunlar insana yol da gösterir . Mesela atalar demiş ; eden bulur ... bunu bilen çok şey anlar ama anlayabilmek için zeka lazım

  • @mlhbtn
    @mlhbtn Před rokem

    ben suan 7 ye gidiyorum 2 seneye lgs ye gircem bakalım nası geççek yıl 2023 suan egitim sistemimiz cok kotu inşallah ileride düzelir

    • @mlhbtn
      @mlhbtn Před měsícem

      iyi geçti

  • @erdemvefali2591
    @erdemvefali2591 Před 2 lety +3

    Yeni Osmanlı'cı bir ideolojiye uygun insan profili yetiştirmek.

    • @ozlemkara559
      @ozlemkara559 Před 2 lety +4

      Buna yüzde yüz katılıyorum. Annemin ailesinin kurtuluş savaşı hakkında anlattıklarını hep bize küçük yaşta aktarması sonucu M.K.Ataturk e karşı bir saygı ve minnetimiz var. Küçük kuzenime okulda Ataturk 'e karşı terörist olduğunu söylemişler. Ve şuan ondan nefret ediyor. Bu bir çocuk nefret verirsen nefreti büyütür. Onun sayesinde kurulmuş devleti kabul etmiyor. Keşke savaşmasaydı o diyip duruyor. Ülkemin topraklarini kabul etmiyor. Kemalist olması emin ol osmanlıcı olmasından daha iyi ve güvenilir. Bu arada eğitim aldığım kurumda tarih öğretmeninden tut coğrafya öğretmeniyle bile bu konuyu tartıştık. Onlar Küçük beyinlerimize Atatürk hocaları astı Ingilizler tarafından kuruldu bu ülke diyip durdular.

    • @cushpnk
      @cushpnk Před 2 lety

      @•Michael Myers• Sok Tedavisi Ne mal adamsın sen

  • @edwards1424
    @edwards1424 Před 2 lety +1

    Bende istemediğim halde meslek lisesine düştüm uzaktan eğitim vesayre 8 sınıftan birşey anlıyamadım ve lgs de iyi puan yapamadım üstüne Anadolu liselerinin puanını artdırdılar benim üniversite hayalimi elimden aldılar yazıklar olsun

    • @ozgeyavuz9641
      @ozgeyavuz9641 Před 2 lety +1

      Kardeşim pes etme iyi bir liseye gitmesen de iyi bir üniversiteye gidebilirsin universiteye gelince tüm lise diplomaları çöpe gidiyor

    • @edwards1424
      @edwards1424 Před 2 lety

      @@ozgeyavuz9641 iyi bir eğitim almadan nasıl iyi bir üniversiteye gidebilirim ki 11 - 12 sınıfta kültür dersleri yok hepsi kaldırılıyor meslek lisesinde

  • @sthh8754
    @sthh8754 Před 2 lety +3

    İlkokul kitapları kapakları imam hatip oldu . Daha bir kelimeye gerek var mı?

  • @ruzgarthetherapist5455
    @ruzgarthetherapist5455 Před 2 lety +5

    Eğitim sorunları sayarak bitmez. Tabi sorunlari çözmek yerine dindar ve kindar bir nesil peşine düştüklerinden ileri yerine geri giden bir eğitim sistemimiz oldu.

  • @isimsiz-qe1vq
    @isimsiz-qe1vq Před 2 lety +1

    Bir imam-hatip li olarak gerçi artık açıktan mezun oldum ama imam hatipte 7 yıl eğitim almış biri olarak bana hiçbir katkısı olmadı heleki üni sınavına yönelik hala 12 sınıfta arapça ve Kur'an ezberleri yaptırıyorlar biz sınava mi çalışalım ezber mi yaparım gerçekten her ebeveyn çocuklarını imam-hatip göndermek istiyor ve ataması var diye neymiş yarın bir gün iş bulamazsan kuran okuturmusun çocuklara ders verirmiş sin her imam hatipe giden illa ilahiyat okucak bir durum yok imam-hatip göndereceksiniz iyi bir okul olup olmadığına bakın yeterli eğitim veriyor mu ve derslerden sonra yapılacak aktiviteler var mı labatovar da deney yapıyorlar mı ?

  • @gamzeorgec5855
    @gamzeorgec5855 Před 7 měsíci

    ne diyeceğimi şaşırıyorum

  • @isimsiz-qe1vq
    @isimsiz-qe1vq Před 2 lety

    Bu sene yks girecek olan ben bu videoyu beğendim ..

  • @ismailkeles8968
    @ismailkeles8968 Před rokem

    Siz yaptınız.. Biz de kabul ettik! Hepsi bu.. Ama devamı var.. Bekleyin.

  • @mooncoderbdfd6150
    @mooncoderbdfd6150 Před 2 lety +1

    Saygıyı ayağa kalkınca olup biten bir şey sanan, ve ayrıca öğrencilerini küçük düşüren bir şey söyleyin. Evet, Türk Eğitim Sistemi. 😃

  • @menekseperver
    @menekseperver Před 2 lety

    Eğitim fakültelerinin dışında bir fakülteden mezun olup formasyon alan kişi öğretmen değildir.Eğitim fakültesinden mezun olmuş bir öğretmenim ve bu tarz yollarla öğretmen mesleği kazanmış kişilere bizim fakültelerde korsan öğretmen deniyor.Her kişi uzmanlaştığı alanda ilerlemeli.

  • @kereminal
    @kereminal Před 2 lety

    Peki neden çözüm üretilmiyor. Artık birisi biz gençlere hesap versin. Mühendisliğe bayılıyorum ve pek çok projede yer aldım. Kendimi geliştirmek istiyorum ama bu sistem beni kesiyor. Aile baskısı, dersler, öğretmenler ve çevre. Ben test çözen değil sorunlara çözen biri olmaya çalışıyorum. Ders çalışmadığım için kötü öğrenci muamelesi görüyorum. Bu bu şekilde gitmez bilimden ve modern teknoljiden uzak bir eğitim var. Sorgulamayan nesiller yaratamayacaklar. Keşke bizi anlasalar

  • @gizem.33
    @gizem.33 Před 2 lety +12

    Malum kitlenin verdiği eğitimi almak yerine okulu asmaları daha iyi

    • @ulgen2135
      @ulgen2135 Před 2 lety

      @•Michael Myers• Sok Tedavisi anlaşılan sana bir şey batıyor,konu malum kitleye geldiğinde Hemen lafa atlıyorsun.

  • @alilutfugencayyugnuk4321
    @alilutfugencayyugnuk4321 Před 2 lety +13

    Ezber ve din kafası kafa bırakmaz insan da

    • @fakirsensebebikemaldir
      @fakirsensebebikemaldir Před 2 lety +1

      Pardon Din kafası ne alaka
      Türkiye deki seküler kafa çok mu aydın sanki

    • @Horusian
      @Horusian Před 2 lety

      @@fakirsensebebikemaldir Aydın değil. Sadece dinciler kadar kafa kara değil.

    • @bahartetik34
      @bahartetik34 Před 2 lety

      99 dan önce en başarılı okullardan biriydi imam hatipler. Din ve başarısızlık arasında ilişki kurma senin sorunun. Allah in ilk emri Oku.

    • @Horusian
      @Horusian Před 2 lety

      @@bahartetik34 Neymiş o başarı? Mezun olduktan sonra ne vermişler dünyaya?

    • @bahartetik34
      @bahartetik34 Před 2 lety

      @@Horusian Gümüş motor.
      Uzun uzadıya başka örnekleri de saymak isterdim de yormiyim şimdi seni.

  • @fakirsensebebikemaldir

    O ne ki yeniyor mu

  • @meralkeskin8511
    @meralkeskin8511 Před 2 lety +1

    Biz nasıl bu okullardan çıktık acaba yeni nesile sormak lazım. Kolaycılık, hazırcılık, okuduğu alanla ilgili öğrenmeye kapalılık. Bilmesem inanacağım şurda yazılanlara. Önce hedef belirlemeyi, o hedef doğrultusunda beceri edinmeyi, becerileri günlük hayatta tada mesleki alanda kullanmayı öğrenin. Sonra konuşun. Verilen ödevleri yapmayıp, derse ilgisiz, katılımsız gelip öğretmenden mucize bekliyorsunuz. Bu disiplin yönetmeliği yüzünden okumaya ilgisi sevgisi olmayanlar liseyi bırakamıyor. 5 zayıfla sorumlu geçenler biliyorum. Biz 1 zayıfla sınıfta kalırdık. Liseyi bitirmek zordu.Eski yönetmelik olsa lisede çoğunuz batar. Avrupada 16 yaşında liseyi bırakıp meslek edinme kurslarına geçebiliyorlar.Sorgulayan öğrenci hemen belli oluyor. Özgün görüşleri var. Bu zafiyetli öğrenciler yüzünden hakedenlerle yeterince ilgilenilemiyor

  • @takethedeepestbreath1191
    @takethedeepestbreath1191 Před 2 lety +5

    Eğitimin kalitesini belirleyen en önemli faktör öğretmendir. Öğretmen alanında yeterli, entelektüel birikimi yüksekse onun yetiştireceği bireyler de açık görüşlü & yaratıcı olur. Öğretmenlik bölümleri başka bölüme puanı yetmediği için bu bölümü yazan "Maaşımı alayım, yatayım" kafasındaki işgüzarlardan oluşuyor. Entelektüel birikimi olmayan, sorsan sanattan, spordan, bilimsel gelişmelerden bi haber üniversiteyi batak oynayarak geçirmiş, daha kendine hayrı olmayan tipler öğretmen olup bu ülkeye faydalı bireyler mi yetiştirecek? Saymaya başlasam bin tane sorun bulurum ama hepsinin sonu öğretmen kalitesizliğine çıkıyor. He diyeceksiniz ki o öğretmenin yeterliliğini belirleyecek donanımda bir üst akıl var mı? O da yok. Bu ülkenin en büyük problemi öğretmen kalitesizliğidir.

  • @realistic7128
    @realistic7128 Před 2 lety +2

    yazılacak çok şey var ama benim ilgimi çocuğu ile ilgili velinin video sonundaki sözü dikkatimi çekti...'şu anda çocuğum uzay çağı, kodlama konuşması gerekirken hâlâ atasözü deyimlerden bahsediyor' diyor.. Bir ülkenin dili, atasözleri deyimleri olmadan, nasıl analiz yapabilir? Nasıl iyi düşünebilir? Nasıl uzay çağını algılayabilir?

  • @kskneron
    @kskneron Před 2 lety +4

    Yani eğitim sisteminin kötü olduğunu bende düşünüyorum fakat yurtdışında çalışırken aldığım eğitimin hiçte avrupalılardan geri olduğunu hissetmedim. Devlet okulları hariç okul yüzü de görmemiş bir insanım. İlkokulda sınıfımız 60 kişiden aşağı düşmemiştir.

  • @Son_Supra
    @Son_Supra Před 2 lety +1

    (Okuyan okur okumayan canınız saolsun biraz fazla oldu ama içimi dökmek istedim)Böyle giderse artık türkiyede mühendis, öğretmen, doktor felan bulmak zor olucak niye çünki oralara gitmek zor yıllarını vericeksin işin sonunda atanamamkta var ben tasarımcı oyun yazılımı yapan biri olmak isterim eğerki yaptığım bir oyun tutulursa milyonlar oynamışsa zengin olurum yada yaptığım tasarımı bir oyun şirketi beğenirse ve bana maaş baģlarsa yine zengin olurum bu doktor gibi hastaneye gidip ayakta çalışmıyorsun oturduğun yerden. Bi tanıdığım var külüstür bilgisayarla tasarım işleriyle uğraşıyordu bir oyun şirketi yaptığı tasarımını beğenmiş oyunun ismini hatırlamıyorum ama o kişi şuan altında mersedes var geziyor ve bu yıllar yıllar sürmedi sadice bi kaç ay da oldu adalet buysa ne diyeyim ben. Tmm okumak isteyen okur doktor vs. Lazım ülkeye ama bu kadar zor olmamalı milyar tane ders var biri der türkçe önemli hayatınızda hep geçecek biri der matematik en önemlisi biri der fizik olmazsa sefillik çekersiniz biri der ingilizce en önemlisi puan yükseltir okulu geçersiniz rahat biri der görsel dersi olmazsa okulu geçemezsiniz niye en çok puanı o veriyor. Sevdiğim ders vardı orta okulda teknoloji tasarım ,öğretilen konu o kadar sacmaydıki benim bildiğim tasarım bu değil benim bildiğim teknoloji bu değil. Öğretmen kaliteside beni o dersten soğuttu şuan hiçte umrumda değil okul ben gidip 4 yılımı orta okula vereceğime gider sanayide çalışıp para biriktirirdim 14 yaşımda altıma araba çekecek kadar param olurdu araba dediğim tofaş 70 60 bin e bulunur kendime bilgisayar telefon bile alırdım. 60 sene sonra yiyecek dır falandır sıkıntısı olmaz ama doktor mühendis mimar felan onların sıkıntısını çekicez adam bulamicaz sonra dicez neden böyle acaba neden.

  • @alperozturk8043
    @alperozturk8043 Před 2 lety +1

    vaybe günümüzde deli gibi soru çözüp yıllara eğitim gören gençlere 1960-70 lerde ilkokulu okuma yazmaya anca zaman ayıran morukların telefon sorması eleştirmesi kadar saçma bir durumuda yaşıyoruz

  • @Gedemos
    @Gedemos Před 2 lety +6

    Eğitim mi?

    • @m.f.a.5867
      @m.f.a.5867 Před 2 lety +1

      o da ne

    • @vante969
      @vante969 Před 2 lety +1

      @@m.f.a.5867 o ne yeniyo mu

    • @Gedemos
      @Gedemos Před 2 lety

      @@vante969 yok galiba saça sürülüyor.

  • @behzatcitlembik5842
    @behzatcitlembik5842 Před 2 lety

    İyi eğitim mi düzgün toplumdan çıkar, yoksa düzgün toplum mu iyi eğitimden çıkar?

  • @emreozabay9228
    @emreozabay9228 Před 2 lety

    Matematik veya fiziğe ilgisi olan bir kişiye Tanzimat ya da servet-i fünun edebiyatçılarını sormak çok saçma, ama olsundu Einsteinda okumadıydı.

  • @Lirf
    @Lirf Před 9 měsíci

    bomboclat adamlar takmıyo ki sjhsj abi taksalar alın şu adamları

  • @Hedefkaraharpokulu
    @Hedefkaraharpokulu Před rokem

    08:30 okulda sabun mu varmış

  • @hayrun7793
    @hayrun7793 Před 2 lety +1

    Ey türk gençliği ilk vazifen ipsala- kapıkule

  • @ceylinsevval111
    @ceylinsevval111 Před 2 lety +1

    Eğitim yok. Eğitimin olmaması için olan sistem var....

  • @orhan2861
    @orhan2861 Před 2 lety +4

    Eğitimde yetersizlikler olabilir ama şunu da unutmamak gerekiyor.Öğrenci profili ben lise ve üniversiteye giderken acınacak seviyedeydi.Yaşamaya açsın kişisel ve maddi yetersizliklerin var.

  • @emretasli61
    @emretasli61 Před rokem

    Eğitim sisteminin olması gerektiğinden geride olduğu açık ancak videoda ki hanımefendinin ifade ettiği eğitim sisteminin 12 yıl öncesinden daha geride olduğu tamamen bir palavra. Gerçekçi değerlendirmeler yapılmalı. İnsan var olanı değilde zannını gerçekmiş gibi ifade ettiğinde gerçekten problem olan konuların ön plana çıkmasına engel oluyor.