vacuum glas zetten

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 3. 03. 2023
  • Vacuumglas!
    Top.

Komentáře • 10

  • @ansom2181
    @ansom2181 Před rokem +3

    Prettig verteld, met kennis van zaken en duidelijke technische uitleg. 👍👍

    • @everthasselaar-samendestad
      @everthasselaar-samendestad  Před 8 měsíci

      De opmerking van de glaszetter over condens klopt niet helemaal. De uitleg kan als volgt zijn: door de lage temperatuur van het glas aan de buitenkant is er veel uitstraling naar de koude hemel, zoals bv een autoruit nat is van condens in de ochtend. De temperatuur van de ruit is door dat stralingsverlies van warmte zo laag dat deze aan de buitenkant beslaat. Dat blijft zichtbaar totdat het buiten wat warmer en droger is geworden. De glaspareltjes die de twee ruiten op afstand houden, hebben minder isolatiekwaliteit, waardoor daar geen condens ontstaat. Met vacuüm glas zie je in de ochtend dus een patroon van condensvlakken, met transparante punten om de tien centimeter. Daar moet een bewoner even aan gewend raken.

  • @utkuozdemir3111
    @utkuozdemir3111 Před 6 měsíci +1

    Geweldig informatief, bedankt voor dit filmpje

  • @rubikfan1
    @rubikfan1 Před měsícem

    Vacuüm is het best en duurste, hr++ het goedkoopste maar minst isolerend. En triple glas zit er tussen. Dus het hangt er vanaf hoe snel je het terug verdient en hoe belangrijk groen is.

  • @frankdebresser3799
    @frankdebresser3799 Před 7 měsíci

    Als ik zo naar de de deur en het kozijnhout kijk voldoet dit niet meer aan de hedendaagse isolatiewaarden. En dan hebben we ook nog borstweringspanelen en een multiplex "uitzetraam" die waarschijnlijk veel slechter isoleren.
    Waarom dan in dit gevelelent dit dure glastype toepassen ?
    Vooral goed voor de portemonnee van de glaszetter.
    Naar mijn idee moet je de hele gevel upgraden of een product toepassen wat past in het geheel.

    • @everthasselaar-samendestad
      @everthasselaar-samendestad  Před 7 měsíci +1

      Bij thermische isolatie telt de isolatiekwaliteit van iedere vierkante meter. Glas heeft een groot oppervlak, dus dan valt veel warmtewinst te behalen. Dat kozijnen dan achterblijven is kwestie van prioriteiten: vervangen kost heel veel geld. ik ben vanwege het geringe oppervlak tegen promotie van brievenbusborstels: haalt nauwelijks iets uit en je kunt die Euro 35 tot zelfs 65 voor zo'n postbode-onvriendelijke brievenbus beter aan glasisolatie besteden.

    • @everthasselaar-samendestad
      @everthasselaar-samendestad  Před 7 měsíci +1

      Buitendeuren zijn inderdaad een zorgenkindje: dun en van geringe isolatiewaarde. De keukendeur plus regelmatig ook twee tuindeuren vormen een grote verliespost. Opdikken met een plaat hardschuim is aan te bevelen, bv ook bij borstweringen van plaatmateriaal. Ik heb mijn voordeur opgedikt met isolatiemateriaal van 53 naar 90 mm. Effect is goed merkbaar in de entree.

  • @FongersBB65
    @FongersBB65 Před 8 měsíci

    Waarom rammen mensen altijd zo op die glas zuigers? 😂😂😂😂

    • @everthasselaar-samendestad
      @everthasselaar-samendestad  Před 8 měsíci +1

      De zuiger werkt als de ruimte tussen zuiger en glas vacuüm wordt gezogen met een handpompje. Hoe harder je pompt, hoe groter de zuigkracht en hoe veiliger je kunt tillen.

    • @FongersBB65
      @FongersBB65 Před 8 měsíci

      ​@@everthasselaar-samendestaddat is waar inderdaad. Maar ik druk hem altijd rustig in, dat gaat net zo goed. Goed opletten dat het rode streepje niet zichtbaar wordt