Video není dostupné.
Omlouváme se.

Değerleme Uzmanı Nasıl Olunur? 👩‍💼👨‍💼

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 11. 02. 2021
  • #GayrimenkulDeğerlemeUzmanı nedir, nasıl olunur ve şartları nelerdir? Tüm bu soruların cevabını Yönetim Kurulu Başkanımız Ahu Minareci Küçükağa videomuzda yanıtladı.
    Değerleme ile ilgili tüm sorularınızın yanıtları için: www.bilgedeger...​
    📌Bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edin:
    Instagram: / bilgedegerleme
    Facebook: / bilgedegerleme
    Twitter: / bilgedegerleme
    LinkedIn: / bilge-de%c4%9ferleme
    #değerlemeuzmanı​ #gayrimenkuldeğerleme​ #değerlemeşirketi​ #gayrimenkuldeğerlemeuzmanı​ #emlak #değerlemedanışmanlığı #gayrimenkuldanışmanları

Komentáře • 32

  • @orhanerkale
    @orhanerkale Před 25 dny +1

    Spl lisansı ile yurtdışında nasıl değerleme uzmanı olabiliriz ?

    • @nilufercokcalsr7007
      @nilufercokcalsr7007 Před 17 dny

      @@orhanerkale mRıcs sertifikası almanız gerekecektir.

    • @bilgedegerleme
      @bilgedegerleme  Před 16 dny

      SPL lisansı ile yurt dışında değerleme uzmanı olmanız pek mümkün görünmüyor. Bununla birlikte, RICS tarafından onaylanmış bir değerleme uzmanı sertifikasına sahipseniz, bu sertifika yurt dışında değerleme uzmanı olarak çalışmanıza olanak tanır. Yurt dışında değerleme uzmanı olmayı düşünüyorsanız, bulunduğunuz ülkede geçerli olan sertifikasyon gerekliliklerini araştırmanızı öneririm. Her ülke kendi yasal düzenlemelerine göre hareket ettiğinden, bu süreçte yüksek lisans eğitiminiz ve RICS akreditasyonunun önemi büyük olacaktır.

  • @suleorhan9523
    @suleorhan9523 Před 5 měsíci +1

    Merhaba gayrimenkul alanında ilerlemek istiyorum ve yeni mezun oldum. SPK belgesi hakkında çok bilgim yok. Bu sektörde işe girdikten sonra yeterlilik kazanmak için mi almam daha mantıklı olur yoksa işe girmek için bir şart olarak öncesinde mi girmem lazım?

    • @bilgedegerleme
      @bilgedegerleme  Před 5 měsíci

      Merhaba, öncelikle mezuniyetinizin hayırlı olmasını temenni ederim. Sektörde değerleme uzmanı ya da uzman yardımcı olarak çalışabilmeniz için, spl.com.tr/ tarafından düzenlenen lisanslama sınavlarını (4 adet ders bulunmaktadır) geçip, lisans almaya hak kazanmanız gerekmektedir. Bu lisans ile değerleme şirketlerinde öncelikli olarak değerleme uzman yardımcısı olarak çalışmaya başlayabilirsiniz. 3 yıllık mesleki tecrübenizi tamamladıktan sonra ise tecrübe belgenizi TDUB'dan (www.tdub.org.tr/) alarak, şirketlerde değerleme uzmanı olarak çalışmaya devam edebilirsiniz. SPL, TDUB'un sitelerini inceleyerek daha detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. Ayrıca SERMAYE PİYASASINDA FAALİYETTE BULUNACAK GAYRİMENKUL DEĞERLEME KURULUŞLARI HAKKINDA TEBLİĞ leri incelemeniz konu hakkında bilgi edinmenize katkı sağlayacaktır.

  • @fnb.studio
    @fnb.studio Před 3 lety +1

    🖒☺

  • @mukreminciliz5654
    @mukreminciliz5654 Před 3 lety +1

    Merhaba ben makine mühendisliği öğrencisiyim ve bu alana yönelmeyi planlıyorum eğer böyle bir durum gerçekleşirse sınava öğrenciyken girebiliyormuyum ve tam olarak hangi sınavlara girmeliyim makine mühendisliğiyle alakalı çok fazla dökümana erişemedim malesef yardımcı olursanız çok sevinirim

    • @bilgedegerleme
      @bilgedegerleme  Před 3 lety

      Merhaba. Videomuzu izleyerek bu detaylara ulaşabilirsiniz :)

  • @bulentduman1883
    @bulentduman1883 Před 2 lety +1

    Hocam 2 yillik mezunlar konut degerleme uzmanligi aliyor degil mi tabi benim amacim 4 yilliga tamamlayip gayrimenkul uzmanligi almak istiyorum

    • @nilufercokcalsr7007
      @nilufercokcalsr7007 Před 7 měsíci

      2 yıllık mezunlar konut değerleme uzmanlığı alamıyor. 4 yıllığa tamamlayıp, gayrimenkul değerleme uzmanlığı sınavını geçmeniz gerekiyor. Sadece bu yeterli değil, 1 yıl sigortalı uzman yardımcılığı yapmanız halinde konut değerleme uzmanlığına hak kazanırsınız. 3 yıla tamamlandığında da gayrimenkul değerleme uzmanı olursunuz.

  • @gulcanaskoglu6738
    @gulcanaskoglu6738 Před rokem

    Merhaba bankacılık ve finans 4.sınıf değerleme uzmanlığı sınavına hazırlanmayı düşünüyorum yapılabilir mi sınav soruları baya zorlayıcı gibi nelere dikkat etmeliyim çalışırken çok mu detaylı çalışmalıyım yoksa kalıcı okumam ve çıkmış soruları çözmem yeterli olacakmidir ve kazanirsam nerelerde ise başlayabilir nerelere başvuru yapabilirim kısaca bilgi verebilirmisiniz

    • @nilufercokcalsr7007
      @nilufercokcalsr7007 Před 7 měsíci

      Sınav kolay değil, çıkmış sorulara çalışmak yeterli olmayacaktır. Okuduğunuz bölüm ile ilgili sizi zorlamayacak dersler olabilir. Özellikle mevzuat derslerinde, SPK kanununun içeriği her 6 ayda 1 değiştiğinden, güncel kaynaklara veya derslere erişiminiz gerekecektir.
      Sınavı geçerseniz gayrimenkul değerleme firmalarında uzman yardımcısı olarak işe başlayabilirsiniz. Sigortalı olarak 1 yıl çalıştıktan sonra konut değerleme uzmanı, 3 yıl tamamlandıktan sonra ise gayrimenkul değerleme uzmanı lisansına hak kazanırsınız.

  • @gulsahc8032
    @gulsahc8032 Před 3 lety +1

    Merhaba daha önce 2018 de yayınlanan bir duyuruda Uzmanlık için tecrübe koşulunu sağlamayanlar TDUB hazırladığı Değerlendirme Uzmanlığı Mesleki Eğitim Programına katılıp başarılı olanlar Tecrübe şartını sağlamış olup Uzman olabilecekler deniyordu. Bu eğitim hala geçerli mi ? Bilgi verirseniz çok sevinirim.

    • @mustafaadilkucukaga
      @mustafaadilkucukaga Před 3 lety

      Merhaba gulsah c, Bu eğitim programı kaldırıldı. Yeni sisteme göre lisansını almış kişiler Değerleme firmalarında üç yıl değerleme uzmanı yardımcılığı yaparak bu tecrübelerini alıyorlar. Bu süreç içerisinde belli bankalara tanımlanabiliyor ve özel işlemlerde değerleme uzmanı ile birlikte raporlara imza atabiliyorlar.

    • @isitnotgoaltoo1031
      @isitnotgoaltoo1031 Před 2 lety

      @@mustafaadilkucukaga merhabalar vergi levhası alıp kendi stajımızı da o süreçte yapma imkanımız var mı acaba? konut değerleme uzmanlığı olarak düşünüyorum ama bu bilgi çok muallak

    • @mustafaadilkucukaga
      @mustafaadilkucukaga Před 2 lety +1

      @@isitnotgoaltoo1031 boyle bir imkan teknik olarak bulunsa da, bankalara tanımlama yapılamadığı için yan yardımcıları ancak özel iş yollayabilecek firmalar ile çalışabilirsiniz. Burada da saha tecrübesi olup olmadığı önem kazanıyor. Velhasıl kelam bankalar tanımlama yapmadığı sürece uzman yardımcılarının sisteme entegre olması zaman alacak gibi duruyor.

    • @isitnotgoaltoo1031
      @isitnotgoaltoo1031 Před 2 lety

      @@mustafaadilkucukaga çok teşekkür ederim bilgileriniz için. peki esnaf kefalet kooperatiflerinde konut kredisi alanında stajımı yapabiliyor muyum? onlar da bir nevi aracı ama oralada stajımızı yapma imkanımız vs var mı acaba? şimdiden yeşekkür ederim

    • @mustafaadilkucukaga
      @mustafaadilkucukaga Před 2 lety

      @@isitnotgoaltoo1031 o konuda bir bilgim yok, esnaf kefalet kooperatifleri ile hic çalışmadım, sistemleri tüzel firmalara bağlı ise özel iş sınıfında olsa gerekir raporları, direk uzmandan rapor alıyorlar mı, alıyorlar ise uzman yardımcısı kabul ederler mi bilemiyorum

  • @mihribanguzelkaya1101
    @mihribanguzelkaya1101 Před 3 lety

    Ve bankalarda nasıl işe alınıyoruz uzman yardımcısı olarak , nerelere başvurmalıyız ?

    • @bilgedegerleme
      @bilgedegerleme  Před 3 lety

      Merhaba Mihriban Hanım. Bankalarda işe alım ve uzman yardımcısı olabilmek için Banka Sınavlarına girmeniz gerekmektedir. Tüm kamu bankaları kendi sınavlarını yapmaktadır ve bankadan bankaya değişebilen bir uygulamadır. Ayrıntılı bilgilere internetten ulaşabilirsiniz.

  • @incisari8277
    @incisari8277 Před rokem

    merhabalar hocam. ben devlet memuruyum emekli olmama da 4 yıl kaldı. memuriyetim döneminde dersleri alıp uzman yardımcısı olarak çalışa biliyormuyum. yoksa egitimi alıp emekli olmayımı beklemeliyim. teşekkürler.

    • @nilufercokcalsr7007
      @nilufercokcalsr7007 Před 7 měsíci

      Memuriyetiniz döneminde sınavlara girebilirsiniz ancak uzman yardımcılığına başlamanız için sigortalı olmanız gerekecek ve memur olduğunuz için başka bir yerde sigortalı olamayacaksınız. Dolayısıyla emekliliğinizi beklemek daha doğru bir tercih olabilir. Bu süreçte yıldan yıla sınavına girip dersleri verebilirsiniz.

    • @mustafagur7175
      @mustafagur7175 Před měsícem +1

      @@nilufercokcalsr7007 Mahkeme devlet memuruna dosya vermez mi bu konuda . Hem memur hem değerlendirme uzmanı olduğuğu için ?

    • @nilufercokcalsr7007
      @nilufercokcalsr7007 Před měsícem +1

      @@mustafagur7175 bilirkişilikten bahsediyorsunuz sanırım. Memurlar bilirkişilik yapabilir, ancak bilirkişi olmanız için de alanınızda 5 yıllık uzmanlığa sahip olmanız gerekecektir. Emekliliğe kadar geçen süreci bu alanda değerlendirmek ve vakit kaybetmemek için belki deneyim şartı yerine de geçebilen yüksek lisans programları var. Onları düşünebilirsiniz.

    • @mustafagur7175
      @mustafagur7175 Před měsícem +1

      @@nilufercokcalsr7007 Çok teşekür ederim nilüfer hanım. Herkese yardımcı olmaya çalışıyorsunuz. Hepsi adına be kendim adına tekrar tekrar teşekkür ederim.

  • @leyla-xo4dk
    @leyla-xo4dk Před 4 měsíci

    Merhabalar,
    Mesleğim mimar. Kendi ofisim var ve müelliflik yapıyorum. Ayrıca gayrimenkul değerleme uzmanlığı yapabilir miyim

    • @nilufercokcalsr7007
      @nilufercokcalsr7007 Před měsícem

      @@leyla-xo4dk değerleme uzmanı olmak için TDUB a kayıtlı olmanız gerekecek. Mimarlar odasındaki kaydınız devam edebilir ancak iki iş için aynı anda imzanızı kullanamıyorsunuz. Dolayısıyla birini seçmek zorunda kalacaksınız.