Sudan alev elde etmek mümkün mü? - futuris

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 27. 10. 2013
  • Bir Avrupa araştırma projesi sonucunda sudan ateş üretmeye imkan sağlayan taşınabilir bir...
    Euronews, Avrupa'nin en çok izlenen haber kanali
    Önemli haberlerin yeraldigi günlük haber paketine abone olun: eurone.ws/ZQSgwj
    Euronews, 13 dilde yayin yapiyor: eurone.ws/12T6Zep
    tr.euronews.com/2013/10/28/sud...
    Bir Avrupa araştırma projesi sonucunda sudan ateş üretmeye imkan sağlayan taşınabilir bir alet geliştirildi. Bu araç sayesinde sanayide kaynak yapma gibi işlemlerde şişeler dolusu yanıcı gaza ihtiyaç kalmayacak. Mevcut metotlarda, oksijenin asetinle birleşmesinden ortaya çıkan elektrolizörlerin kullanım alanı yüksek zar ve katalizatör maliyetlerinden dolayı sınırlı. Çünkü platinyum veya bunun gibi değerli metaller kullanılıyor. Araştırmacıların hedefi ise bu teknolojinin daha ekonomik hale gelmesi.
    Andrew Ellis, Araştırma uzmanı / ITM Power:
    "Elektrolizör sisteminde su, hidrojen ve oksijen gazlarına ayrışıyor ve sonrasında alev ortaya çıkıyor. Bu alev sanayide kaynak yapma ve diğer işlemlerde kullanılıyor. Yani en basit anlamda alev elde etmek için su kullanıyoruz. Buradaki kimyacılar zarlar konusunda çalışıyor. Bu zarlar elektrolizörün performansını artırmakta. Ayrıca katalizatörler üzerine yapılan birçok araştırma var. Platinyum miktarını azaltarak hücrelerde kullanılabilecek daha ucuz maddelere bakıyoruz. Bu araştırma elektrolizör sistemlerindeki masrafların büyük miktarda azalmasını sağlayacak."
    Araştırmacılar tarafından yeni geliştirilen alet hidrojen ve oksijenin ayrışmasını sağlıyor. Makinenin ucunda tekrar birleşen bu iki enerjinin ortaya çıkardığı sıcaklık normalden daha az ve yönlendirilmesi ise daha kolay.
    Rory Olney, Kaynak uzmanı:
    "Çıkan alev oksi-asetilene göre çok daha yumuşak. Ayrıca alevden dağılan ateş parçacıkları gözünüzü daha az etkiliyor. Kaynak işlemi sırasında ince ve şeffaf bir gözlük takmak yetiyor."
    Asetilenle dolu basınçlı şişeler ciddi tehlikeler ortaya çıkarabilir. Bu yüzden gaz kaçaklarının büyük çaplı zararlara yol açabileceği yerlerde kullanımları yasak. Özellikle alüminyum gibi hassas maddelerle çalışırken daha fazla dikkat gerekiyor.
    Steven Baines, Malzeme ve bileşim uzmanı / TWI:
    "Şu an elimizde olan sistemlerde yüksek bir ısıya ve hıza sahibiz. Bu da malzemeyi hemen eritiyor ki en büyük zaaf işte bu."
    Hidrojen bazlı alevse çok daha yumuşak ve temiz, çünkü yandığında sadece su üretiyor.
    Nick Ludford/Materials scientist, TWI,
    "Asetilen gazla kıyasladığımızda bu yeni üretilen sistemdeki gazın maliyeti en az 20 kat daha ucuz olacak. Bunun sebebi gaz deposunun maliyeti, sigorta ücreti ve tabii ki saf gazın fiyatı."
    Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelere maddi ve çevresel birçok avantaj sağlayacak bu yeni teknolojinin birkaç yıl içinde piyasada olması bekleniyor. Elektrolizör sistemin prototipi şu an İngiltere'de kapsamlı bir şekilde test edilmekte.
    Rory Olney, Kaynak uzmanı:
    "Bu sistemin en önemli avantajlarından birisi de aletin uç kısmının devamlı soğuk kalması. Çünkü alev başlığın dış tarafında ortaya çıkıyor. Bu yüzden orası soğuk ve uç kısım hiç sıcak değil. İşinizin bitmesiyle birlikte alevi durdurduğunuzda uç kısım yine soğuk kalmaya devam ediyor ve makineyi istediğiniz yere koyabiliyorsunuz."
    Bizi izlemeye devam edin:
    CZcams: bit.ly/wbx4iT
    Facebook / euronews.tr
    Twitter / euronews_tr
  • Věda a technologie

Komentáře • 109

  • @eraybdr52
    @eraybdr52 Před 8 lety

    Elektrolizle hidrojen üretip bi depoda depoladiktan sonra vanayi açarak hidrojenin kesintisiz olarak yanması için depodaki hidrojen basıncı ne kadar olmalı? kaç bar? yada nasıl olmalı bi bilginiz varmı ? bende elektrolizle hidrojen üretip taktiğinden yanması sadece ateş tuttuğunda yandı ateşi geri çekince yanma durdu bu ateşin sürekli( hidrojen geldiği surece) yanması için ne yapmak gerekir

  • @mehmetturk8345
    @mehmetturk8345 Před 9 lety +6

    Kullanımı çok güvenli maliyeti daha ekonomik hale getirilmesi halinde Denizcilikte bakım onarımlarda kullanılması çok daha emniyetli.

  • @nezihbatgun7724
    @nezihbatgun7724 Před 9 lety +30

    Bu cihaza hidrozon diyorlar ve sadece istanbulda 4-5 firma cihaz imalatını çeşitli boylarda yapıyorlar.Yalnız suyu hidrojen ve oksijen olarak ayrıştırmada elektrik kullanılıyor yani işin temelinde gene elektrik enerjisi var ve elektrik üretiminde baraj rüzgar kömür doğalgaz ve güneş fotovoltaik var.O halde bu gaz ucuz olamaz.Adam zaten bazı yararlarını sayıyor.Suya dönüşüyor çevreyi zehirlemiyor falan.Benim elektriğim varsa ben onu neden hidrojene çevirip enerji kaybına ve maliyetine katlanayım.Amerika bunu yıllardır uzayda kullanıyor.Çünkü uzayda elektrik otorları çalışıyor fosil yakıtlar işe yaramıyor.Uay araçlarına dev hidrojen gazı depoluyor.Tabi hidrojen gazını ürettikten sonra onu bir de -270 derecede soğutarak sıvılaştırıyor ki az yer kaplasın.Bu cihazın ürettiği gaz ise direk yakılıyor depolanma yapılmıyor.Dev araba firmaları Amerikan Japon Alman hidrojenle araba çalıştırmak için ciddi paralar harcadılar ki arabanın bir avantajı hareket halindeyken akü doluyor ve aküdeki ceryanı hidrojen üretiminde kullanıyorsun ama sonunda pes ettiler ve hybrid sisteme geçtiler yani araba ürettiği elektriği direk olarak elektrik motoruna veriyor ve benzinden tasarruf yapılıyor.Bir litre su (onun da saf su olması şart aksi taktirde sudaki moleküller cihazdaki memeyi tıkıyor ve gazın yanması duruyor)elektrolize etmek için 4-5 kW cereyan lazım.Varın siz maliyeti hesaplayın 1 metreküp doğalgaz kaç para?Avrupa taa sibiryadan neden doğalgaz borularıyla gaz alıyor deli mi adamlar rusyayı zengin etsinler.

    • @baruter89
      @baruter89 Před 8 lety +2

      +nezih batgün içine küçük bir alternatör koyulabilir. salınan oksijen ak47 piston mantığıyla sıkıştırılıp mekanik enerjiye oradanda alternatörün çevrimine yani dolaylı olarak bir akünün şarj olmasına sebep olabilir. düşününce şu cihaz kaç volt elektrik harcar fakat kaç paralık gaz yakar. benim söylediğim mantığa göre sıfır gider var. çünkü manyetolu çakmağın çalışma prensibine yakın birşey. çakmağınızı akşam barajdan gelen elektrik akımıyla şarj etmiyorsanız bunca teknik bilginin birkaç eleştiriye açık olmasını hoş karşılarsınız. iyi günler

    • @nezihbatgun7724
      @nezihbatgun7724 Před 8 lety +1

      baruter89 dedim ya Amerikan japon alman otomotiv devleri çok para harcadılar her yolu denediler sonunda havlu attılar ve hidrojenden vazgeçtiler.Amerika hidrojeni ilk kullanan ülke ve ilk başlarda bir litre hidrojen üretmek için 12kw elektrik harcıyorlardı teknolojik gelişmelerle bunu 4 kW a kadar düşürdüler bu çok pahalı sisteme de mecburdular çünkü uzayda elektrik motorunu ancak böyle çalıştırabiliyorlardı ama yeryüzünde hidrojeni kullanmadılar çünkü petrol daha ucuzdu.Bugün bile petrol 50 doların altına indiğinden üretimi pahalı olan kuyuların kapatılması gündemde.Mesela alaskada muazzam petrol rezervleri var kutuplarda da var ama donmuş petrolü pompalamak mümkün olmadığından Amerika hala bir gram alaska petrolü kullanmıyor fakat pipeline döşediler bütün kanadayı geçiyor ve belki de petrol 200 dolar olunca kullanmaya başlayacaklar.Ayrıca aldığım duyuma göre rusyada bir devlet görevlisi alim havadaki elektriği kullanabilme sistemi icadetmiş fakat rus politbürosu bunu hasıraltı etmiş ve adamı da korumaya almış.Çünkü bu sistemi dünyada herkes kullanabilir eğer yayılırsa ve o zaman da rusya ne petrol ne de gaz satabilir.Sayın baruter ben birbuçuk sene evvel bir gece saat 3 civarında gökte çok net bir şekilde bir ufo gördüm.dairesel şekilde aynı bir kol saatine benziyordu ve alt tarafından muazzam bir sarı ışık saçıyordu ve bu ışık penceremin perdesine vurmuştu.bizim uçaklarımızın en büyük modelinden en az 2 misli büyüklükteydi.sadece o ışık için harcanan enerji eminim ki bizim dev bir yolcu uçağını uçurabilir.peki bu uzay aracı nasıl bir enerji kullanıyor olabilir.aklıma havadan elektrik elde etme sistemi geldi çünkü bu araçlar çok büyük bir hızla ve çok büyük mesafeleri durmaksızın uçuyorlar..

    • @baruter89
      @baruter89 Před 8 lety

      tüm anlattıklarınızdan en çok ilgimi çeken ufo ile ilgili yazdıklarınız oldu, ancak ben bu tür olaylarla ilgili şöyle bir düşünceye sahibim, eğer dünya dışı varlıklar varsa (ki ben yok demem, var olduklarını düşünürüm) eğer varlarsa kesinlikle çok farklılardır. yani şöyle açayım, biz bir gezegende canlılık arıyorsak ilk bakacağımız şey su olur. Eğer bir varlıkta canlılık belirtisi arıyorsak bir takım organik bileşenler ararız protein gibi yada bir takım hücresel dokusal yapılar gibi.. Fakat başka bir canlı farklı bir gezegende gelişeceği için o gezegenin şartlarına göre gelişecektir. Yani bizim boyumuz kilomuz iskelet yapımız hatta göz kapaklarımız ve kirpiklerimiz bile yer çekimiyle adaptif olarak gelişir. Bir başka gezegende atmosfer basıncı farklı ise, ısı, yerçekimi, organik kaynaklar farklı ise gelişecek canlı da farklı olur. Biz suyu baz alarak hesaplıyoruz ama belkide başka bir gezegende yaşayan canlıların doğal yaşam kaynağı yani bizim su olarak kullandığımız yakıtları farklıdır, belki karbonu yakıta dönüştürüyorlardır, belki hidrojen soluyorlardır. Bunu bilemeyeceğimiz için araçlarının ne tip bir teknolojiye ve ne çeşit enerjilere sahip olduğunu da kestirmemiz zor. Dünyevi mantığa göre düşünürsek yanlış yaparız. Uzayda manyetik bir etkiyle çalışan, hiç bir enerjiye bağlı olmayan ve bizim zannettiğimiz itme yada çekme güçlerinin dışında farklı bir hareket teknolojisi de geliştirmiş olabilirler. Bu yüzden rusların keşifleri çok küçük çaplı olur ufolarla kıyaslarsak. Ayrıca siz bu enerji işlerini çok araştırmışsınız ben size evrenin en temel enerji kaynağını kısaca özetleyeyim; Yıldız magnet motor yazın aratın youtube da. Sadece mıknatıslarla sonsuz elektrik üretimi. Yani onca anlattığınız enerji kaynakları yada havadaki elektriği kullanmak vs bunların hepsinin ne kadar boş olduğunu anlarsınız. Kendimde bir magnet prototip yapıp bir alternatöre bağladım ve sınırsız akü şarj edebiliyor yaklaşık 40 uzun florasan lamba yakabiliyorum devamlı olarak.

    • @nezihbatgun7724
      @nezihbatgun7724 Před 8 lety

      baruter89 ben de bir makine yaptım mıknatısla çalışıyor siz de yaptığınıza göre bunu dünyada başkaları da yapmış olabilir o halde bu sonsuz enerji neden devreye girmiyor da hala fosil yakıtlarla uğraşıyorlar bundaki maksat ticari çıkarlar ise belli bir süre daha böyle devam edecektir ama sonunda elektrik enerjisi dünyaya hakim olacaktır.Telefonunuz varsa sizi ararım.

    • @nezihbatgun7724
      @nezihbatgun7724 Před 8 lety

      baruter89 kuranda rahman suresinde insanların cinlerin göğe tırmanabileceklerine izin verilmiştir Rabbin nimetlerine nasıl şükretmezsiniz der.Siz bu tırmanmayı kahır bir güçle yapabilirsiniz diye de ilave ediyor.Bu da cinlerin uzaya insandan evvel çıktıklarının isbatıdır.Evrende melek şeytan cin ve insandan başka yaratık yoktur.Şimdi insanlar da çıkmaya başladılar.Ama cinler bizden çok evvel uzaya çıktılar.Muammer Yıldızın magnet motorunu 5 yıldır biliyorum ama hala bir netice yok buna ne dersiniz?

  • @GameWorld-rv8ib
    @GameWorld-rv8ib Před 3 lety +7

    2020 den geldmm selamlar nabrr nasıl 6 yıl önce

  • @taclienens442
    @taclienens442 Před 9 lety +2

    Çok kullanışlı bir sistem çok memnun kaldık emeginize saglık herkeze tavsiye ederiz

  • @sezginsavas7845
    @sezginsavas7845 Před 7 lety

    helal olsun

  • @cyprustuningclub7704
    @cyprustuningclub7704 Před 8 lety

    bu icat elektrik konusunda çok ekonomik içerisindeki suyu ayrıştıran bobin çok katmanlı ve dayanıklı dahaçok metal katman daha hızlı su ayrıştırma demek daha hızlı su ayrıştırma elde eder ama enerji az kullanılmış olur yani çok katman az enerji demek

  • @fkasrga6500
    @fkasrga6500 Před 6 lety +1

    bir kaynakcı olarak söyleyebilirimki alevi çok yumuşak ve temiz buda iyi bişey degil çok kötü bişey demir benzeri malzemelerin kaynagında kullanılamaz çünkü malzeme eridinde içeri oksijen almaması gerek alırsa kaynak köpürür ve tutmaz o yüzden tanıtımta bakır alaşımları kullanmışlar

  • @baranotogazototamir7209
    @baranotogazototamir7209 Před 6 lety +3

    biz bu sstemi 14 yıldan buyana araclarda kullanıyoruz %20 ile 30 arası tasarruf saglıyor 15 ile 30 beygir güç üretiyor ekomax yazarsanız gerekli bilgiyi alırsınız

  • @gulderen63
    @gulderen63 Před 8 lety +5

    Suyun ayrışması ertesi oluşan Hidrojeni absorbe eden ve kullanıma kontrollü bir şekilde sunabilen sadece bor minerali. BMW hidrojen yakıtlı motorlar için üzerinde çalışıyor - yakıt deposu içinde bor minerali olacak. Dünya bor yataklarının % 70 Türkiyemizde

    • @Ziknabut
      @Ziknabut Před 3 lety +1

      Bu demektirki ilk savaş bize açılacak.

  • @kivcoss
    @kivcoss Před 3 lety +1

    full metal alchemist roy mustangın askerleriyiz :DD

  • @ahmetilkc3530
    @ahmetilkc3530 Před 6 lety

    Abi harika bi buluş

  • @alibastosun5793
    @alibastosun5793 Před 7 lety

    super

  • @renkobar6444
    @renkobar6444 Před 3 lety

    Elektrolize için PLATINUM kullanıyorlarmış ve hem pahalıya geldiği için hemde elektrolize anında platınum eridiği için daha ucuz maddeleri araştırıyorlarmış.Umarım bulmuşlardır.Çünkü hem suya akım ileten hemde erimeyen 2 madde mevcut.

  • @alibastosun5793
    @alibastosun5793 Před 7 lety

    dilerim

  • @Turan_ibis
    @Turan_ibis Před 7 lety

    hellal olsun vallahi motorsiklet kullanicisyim 1 litre benzin 5 tl boyle bisey olsa 1.2 tl litreyla cozeriz alternatif yakit olur avrupada etanol kullaniliyor yakit olarak saf alkol bizde daha yok pakistandan farksiz ulkemiz ekonomi olarak

  • @anarniftaliev518
    @anarniftaliev518 Před 3 lety

    2021 den geldim 7 yil

  • @elmirhuseynli352
    @elmirhuseynli352 Před 3 lety

    2021den geldim bende

  • @aytackarahan9206
    @aytackarahan9206 Před 10 lety +4

    akıllanmaları için illa suyun tükenmesi mi gerekiyor?

  • @gayretmuratdurmacals9655
    @gayretmuratdurmacals9655 Před 6 lety +1

    Rum atesini tekrar bulmuslar

  • @Darkline540
    @Darkline540 Před 3 lety +1

    2020 ye gelmeyin korona felan 6 yıl öncesi makul

  • @Agir737
    @Agir737 Před 2 lety

    Türk kardeşlerim lütfen sizde bunungibi bişey yapın

  • @numandagoglu6504
    @numandagoglu6504 Před 9 lety

    çevreci iş yapıyorlar iyi yöntem su tükenmiyor geri oluşuyor sadece elktrik ondanda bolca var hidroelektrik solar jeotarmal vs vs

    • @asmosalo8229
      @asmosalo8229 Před 3 lety

      su tğkeniyor iyi izle sadece hidrojen diyo bide yanan kısım yok olmuyor bildipin karbondi oksit

    • @numandagoglu6504
      @numandagoglu6504 Před 3 lety

      @@asmosalo8229 kardeşim burada karbon nereden geldi bana denklemi yaz, Nobel kimya ödülü verelim

    • @asmosalo8229
      @asmosalo8229 Před 3 lety

      @@numandagoglu6504 hidrojenin yanması için oksijen lazım yani oksijeni tüketiyor bizede karbondi oksit kalıyor nobelide kendine so.k

    • @numandagoglu6504
      @numandagoglu6504 Před 3 lety +1

      @@asmosalo8229 kardeşim sakat misin. Vdhshdhhd ilk okul terk mi?

    • @asmosalo8229
      @asmosalo8229 Před 3 lety

      @@numandagoglu6504 harbi malsın

  • @mustafacanaz5698
    @mustafacanaz5698 Před 3 lety

    2021 den geldim bu sistem yaygın laştımı

  • @burdabulabilirsin4862
    @burdabulabilirsin4862 Před 5 lety

    2018

  • @emrah8057
    @emrah8057 Před 5 lety

    bu teknooji coktan odo hale gldi.

  • @kuregen8122
    @kuregen8122 Před 3 lety

    Ateşin üzerinde Allah yazısı var yalnızca imanı olanlar görebiliyor 🤣

  • @nanodunyasi6678
    @nanodunyasi6678 Před 6 lety

    arabada kullanmak olur mu) acaba)

  • @keremturan1662
    @keremturan1662 Před 6 lety

    Hidrojen ve oksijen ayrılıyor da arabalarda neden kullanılmasını???

    • @ahmetilkc3530
      @ahmetilkc3530 Před 6 lety

      KEREM TURAN su ile çalışan motorlar vardı zaten

    • @keremturan1662
      @keremturan1662 Před 6 lety +1

      Ahmet ILIKÇI neden yaygın deyil

    • @malikenessavas8407
      @malikenessavas8407 Před 4 lety

      @@baranotogazototamir7209 hidroliz yaparak yakıt tasarrufu olarak mı kullanıyorsunuz

  • @tr0536
    @tr0536 Před 10 lety +1

    petrol şirketlerinin sonu gelir bu piyasaya surulurse :)

    • @nezihbatgun7724
      @nezihbatgun7724 Před 9 lety

      boş laf.petrol şirketleri elinde korkunç para dağları var.hemen bu işe el atarlar.onların bizim işimiz hidrojen değil petrol demelerini mi bekliyorsun.ama bu işin aslı yok yani henüz yok.belki teknoloji gelişir de ileride olur.NASA ayda dünyaya 10 bin yıl yetecek sıvılaştırılmış hidrojen yani helyum gazı buldu ama bunu dünyaya getirme projesinden vazgeçmek zorunda kaldılar.Neden mi?Bunu Amerikalı yorumcular söylüyorlar:Ayın sahipleri olan uzaylılar(onlar alien diyorlar bana göre ise onlar cinlerdir.) buna izin vermediler ve Amerika aya kaç defa adam indirdi üs kuracaktı helyumu dünyaya taşıyacaktı fakat birenbire projeyi durdurdular ve Apollo veya shuttle kaç yıldanberi aya gitmiyor.son seferinde havalandıktan sonra infilak etmişti ve içindeki 7 bilim adamı da ölmüştü hatırlarsanız.anladınızmı?

    • @nezihbatgun7724
      @nezihbatgun7724 Před 9 lety

      Ayda bir suru tesis buldular bir arastir bak sen de gorursun.ustelik bu benim iddiam degil bizzat amerikalilarin iddiasi ingilizce biliyorsan okursun cunku ben bunlarin turkcesini gormedim.yakiti olan gezegenlerden bahsediyorsun iste simdi eski ictiklerinin hala etkisinde kaldigini anliyorum.yav marsa yolluyorlar bir kucuk arac 1 yilda gidiyor otekiler daha uzakta biryil da donus ustelik oraya dev tanker gondermesi lazim cunku gelene kadar yakacak ama gidene kadar da yakacak onu da buradan doldurucan peki ne kaldi geriye.gaz gezegeni saturnu cek dunyanin yanina diyorsun bu nasil cekmek anlamadim ayik kafayla onu da izah et de anlasak bari.ayda bir bok olmadigini nereden biliyorsun bunu kim soyledi sana.japon ve cin de arac gonderdi arastirma yaptilar orada maden isletmeleri oldugunu gormusler resimler cekmisler sen de burada kafayi cekiyorsun.

    • @nezihbatgun7724
      @nezihbatgun7724 Před 9 lety

      senle yazışmak heyecan vermeye başladı.ben bob lazarı sonuna kadar dinledim hepsi palavra.inanılacak hiçbir tarafını görmedim.nasa mars yolculuğu için yeni bir araç yaptı ve denemesini de geçenlerde yaptı.kullanılan yakıt sıvılaştırılmış hidrojen.51 bölgeyi okudum biliyorum ne kadarı doğru bilmem ayrıca ben 2 defa uçan daire gördüm ilkini çocukken görmüştüm babamı çağırdım beraber seyrettik kaybolana kadar fakat ne olduğunu bilemedik çünkü o zamanlar uçandaire lafını hiç duymamıştık.ikincisini de geçen yaz gördüm bir gece çok net olarak muazzam bir altın ışık alttan vererek yavaş seyrediyordu.Almanyanın güneş enerjisi işi bitti çünkü çatıya konan tesisin ömrü 15 yıl ondan sonra çöpe at.nasıl ki akünün ömrü 5 yıl o da öyle.rüzgar santrallarına hız verdiler atom santralları da hızlı bir şekilde sürüyor.sadece çinde 40 küsür nükleer santral inşa halinde.türkiye toryumla çalışacak santralı yapacak alimlerini meçhul bir uçak kazasında kaybetti.iran nükleer santralı yapacak uzmanları suikastle öldürüldü.japonya denizde dev rüzgar santralleri kurmayı planlıyor.uçan dairelerdeki enerjinin ne olduğunu çözemediler.bir defa hangi malzemeden yapıldığı belli değil.ne yanıyor ne kesiliyor.elmas bile kesemedi.bazı uçandaire enkazları ele geçirdiler enkazı incelediler baktılar ki tamamen bir kalay yığını veya başka bir maden ama kalay kurşun gibi falan veya hiç bilmedikleri bir maden.abd kaya gazını kullanmaya başladı ve rahatladı petrol fiatı da düştü.şayet 51.bölgedeki uçandairenin içinde öyle enerji veren bir madde buldularsa abd nin bile bunun ne olduğunu nasıl kullanılacağını veya nasıl devamının elde edileceğini çözecek teknolojisi yok belki ilerde olur.sen bana dayı dedin ben de sana yeğenim diyorum senin yazılarını zevkli okuyorum.Çok selam.

    • @nezihbatgun7724
      @nezihbatgun7724 Před 9 lety

      yeğenim bana email adresini ver sana çok önemli bir şey söyleyeceğim

    • @nezihbatgun7724
      @nezihbatgun7724 Před 9 lety

      benle hemfikir olmasan da senin canın sağolsun.face de seni bulamadım sen beni ara:nezihbatgun

  • @zekiylmaz3897
    @zekiylmaz3897 Před 9 lety

    isteyene yapar veririz,

    • @ferhatayas1696
      @ferhatayas1696 Před 8 lety

      +Zeki yılmaz bana yap ak_robat_6774@hotmail.com facebook ekle

    • @inansayuyguntic
      @inansayuyguntic Před 5 lety

      maliyeti ne kadardır iyibilgilerimiz@gmail.com bilgi verirmisiniz bir de sizin iletişim adresinizi yazmanızı isteriz.

  • @muhammetguc2651
    @muhammetguc2651 Před 3 lety

    Naber

  • @sadksen6142
    @sadksen6142 Před 8 lety

    ee

  • @golge1082
    @golge1082 Před 7 lety

    bu cihaz ne zaman türkiye ye gelecek acaba

  • @emrah8057
    @emrah8057 Před 5 lety

    para icin yapmadiniz yok...

  • @erolfaruk7395
    @erolfaruk7395 Před 10 lety +2

    Böyle Zaten Herşeyi Suyla Yaparsanız Birgün Biz Dünya Olarak Büyük Bir Kuraklık Devrimi Yaşıyacağız Su Bu Dünyanın ve Dünya Üzerindeki Bütün CanLı Varlıkların Yaşam Kaynadıgır.

    • @enesrude1706
      @enesrude1706 Před 10 lety

      Mal kuzey kutbundan su çekerler :D

    • @orbayorkun
      @orbayorkun Před 10 lety +5

      canım benim. olayı anlamamışsın galiba su yani iki tane hidrojen 1 tane oksijen atomundan oluşan molekülü parçalıyor o cihaz. ve ayrı ayrı hidrojen ve oksijen molekülleri açığa çıkartıyor. işlemi yaparken elektrik enerjisi kullanıyor. alev çıkması için de hidrojeni oksijen ile yakıyor. Ve bu yanma sonucu oluşan ürün H2O yani su. dolayısıyla giren su çıkan su. peki alevi hangi enerjiyle ürettik diye sorarsan o da elektrik oluyor. madde vardan yok veya yoktan var olmaz. H2O yu parçalıyosun elektrikle, sonra tekrar birleştiriyorsun. Atığın da su oluyor . Bu su tekrar buharlaşıyor ve yağmurla yeryüzüne iniyor. Herhangi bir su kaybı söz konusu değil. Kafanızı çalıştırın. Bunun için mühendislik okumanıza gerek yok. Lise sonum ben ama bu bilgiyi 6. sınıfta kimya derslerinde öğretiyorlar eğitim sistemimize yazık vallaha. Boş kafalar yetişiyor.

    • @enesrude1706
      @enesrude1706 Před 10 lety

      Orkun Bence alev üretmek için hem elektrik hem su kullanmak biraz mal olur

    • @orbayorkun
      @orbayorkun Před 10 lety +2

      Enes şöyle birşey var. Eğer başka gaz kullanırsan veya katı yakıt kullanırsan alev için, ortaya sera gazları açığa çıkar. Sadece CO2 den bahsetmiyorum. Burda zaten adamlar maliyeti düşürmeye çalışıyor. Elektrik üretmek için de yenilenebilir enerji kaynaklarını kullandığın sürece gayet mantıklı bir cihaz olmuş. Asıl amaç ortaya çıkan atık maddenin çevreye zararlı olmaması. Saf su çıkarıyorsun açığa hiçbir şeye zararı olmayan bir madde. Temiz bir çevre için elektrolizin önemi çok fazla.

    • @orbayorkun
      @orbayorkun Před 10 lety +3

      Örneğin hidrojenle çalışan arabalarda da bu sistemleri geliştiriyorlar. Egzoz borusundan çıkan şey su buharı oluyor. Ne karbonmonoksit ne karbondioksit. 2 adet motor var bunlarda birincisi hidrojen ile çalışan ve arabaya çekiş kuvvetini sağlayan, diğeri ise elektrik enerjisi kullanarak suyu oksijen ve hidrojene ayıran. Hidrojen ve oksijen pistonlarda yüksek basınç altında birleştiriliyor ve enerji üretiliyor. İleride de belki havadaki su buharından [ H2O(gaz) demiyorum çünkü onu sıvılaştırmak çok daha zor. Buhar ile gaz arasında ufak farklar var] evet dediğim gibi bu su buharını yoğunlaştırarak bu sisteme ekleyebilirsek, Depoya su koymamıza bile gerek kalmaz. Etrafımızda hava olduğu sürece motorumuz çalışır.

  • @ruslanhacizade4528
    @ruslanhacizade4528 Před 8 lety

    Bu Azeri bi icad .Inanmiyan axtarsin...Coooxdan icad olunub...

    • @gEcCeCi
      @gEcCeCi Před 4 lety

      @@keremcan8302
      En azından Kur'an'da var demiyor 😅

  • @tariyelsuleymanl3428
    @tariyelsuleymanl3428 Před 9 lety

    BUNU AZƏRBAYCANLİ İCAT EDİB