Efectele stresului și a excesului de cortizol asupra funcției tiroidiene

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 7. 11. 2015
  • Sistemul hormonal este un sistem deschis, susceptibil la nenumărate schimbări și în permanentă adaptare la mediul la care ești expus.
    Hormonul cortizol este considerat de mulți cercetători ca fiind un hormon vital. Fără el nu te-ai putea trezi dimineața. Eu așa văd situația - cortizolul aduce dorința, dă impulsul de a acționa fiecărei celule din corp.
    Hormonii tiroidieni eficientizează toate procesele și sunt responsabili de energia din organism și optimizarea tuturor funcțiilor inclusiv cele de importanță secundară precum:
    creșterea și rezistența firelor de păr
    creșterea și rezistența unghiilor
    menținerea unei temperaturi corporale optim
    Ei bine, excesul de cortizol afectează funcția tiroidiană prin inhibarea conversiei din T4 (hormon tiroidian aproape inactiv) în T3 (activ).
    Sigur cunoști persoane care deși fac tot ceea ce li s-a spus pentru a-și trata boala tiroidiană ei încă se mai plâng de simptome.
    Dă-le share la video pentru a realiza că și cortizolul și stresul au ceva important de spus când vine vorba de această glandă.
    Afla cum te pot ajuta sa iti echilibrezi nivelele de cortizol folosind mancarea si astfel sa iti reduci in mod placut greutatea corporala:
    sistemuldeslabit.ro/
  • Věda a technologie

Komentáře • 11

  • @ancateodorescu2261
    @ancateodorescu2261 Před 4 lety +2

    Excelenta prezentare, practica, ca sa intelegem si noi!

  • @harisdavisalmaserena8823

    Va Multumesc din suflet. Informtie deodebit de importantā ca si modul in care a-ti explicat. Va doresc tuturor imensa iubire si luminā sfântā Amin 🙏

  • @constantinmihaela5633
    @constantinmihaela5633 Před 4 lety +1

    AM HIPERTIROIDISM,CU NERVOZITATE, TREMOR, INSOMNIE, PALPITAȚII. GROAZNIC. ANALIZELE IES BUNE, T3, T4, TSH. NU AM TRATAMENT. CE MĂ ÎNDRUMAȚI, SĂ FAC?! CU RESPECT MIHAELA MIHA 51 DE ANI, BUCUREȘTI 🙋‍♀️❤️😘

  • @ioanaraluca1496
    @ioanaraluca1496 Před 4 lety

    Felicitări pentru munca depusă ! Păcat ca ati încetat să mai faceti vloguri. Oferiți informații prețioase.

    • @senecabt
      @senecabt  Před 4 lety

      Va multumesc pentru aprecieri! Eu nu am oprit munca si eforturile mele de a prezenta informatii corecte si utile despre sanatate, ci doar am schimbat forma sub care livrez informatii.
      Mai multe detalii despre ce fac acum in prezent puteti gasi aici -> sistemuldeslabit.ro/

  • @elenae9037
    @elenae9037 Před 3 lety +1

    Explica pe întelesul omului f.bine

  • @meeme8695
    @meeme8695 Před 4 lety

    Ce se poate face in cazul in care o persoana are exces de cortizol,,,,,,sau in cazul in care o persoana are diabet cu tratament de insulina si tablete dar cu toate ca maninca putin cat sa nu moara sau tine regimu de diabet si totusi crests in greutate si incearca sa slabeasca dar nu reuseste,,,apoi consulta un endocrinolog si i se spune caci are glanda mica si uscata ,,analizele despre care a-ti vorbit ies normale dar persoana in cauza se lupta cu kg in plus ,nu are aer simte ca se sufoca tot timpu,,chiar daca afara e frig ea nu poate de cald umbla in camasa si nimeni nu ii da un tratament pentru glanda iar insulina nu il ajuta prea mult doar se ingrasa ,,miscare nu poate face caci se obosete,,,cand se trezeste dimineata e mai obosit ca si cand s-a culcat,,,e obosit tot timpu ,,etc ,,va rog sa ne spuneti ce se poate face in cazu asta???

    • @senecabt
      @senecabt  Před 4 lety

      Primul meu gand ar fi sa vedeti alt medic endocrinolog care sa fie dispus sa repete analizele sau sa ceara analize suplimentare. Este clar un dezechilibru la nivelul unei glande a organismului, din cate mi-ati scris si el trebuie echilibrat foarte probabil cu un tratament tintit. Nu va opriti la un singur endocrinolog. Cautati in continuare.

    • @meeme8695
      @meeme8695 Před 4 lety

      @@senecabt multumesc de raspuns,,vreau sa stiti ca a consultat mai multi endocrinologi ,,toti au spus ca glanda e mica si uscata dar analizele au fost doar cele doua care se fac de obicei si ei zic ca totul e normal ,,ceea ce nu pot sa cred,,,e ceva si nu isi dau seama sau nu ii intereseaza de saracii pcienti,,,va rog sa imi spuneti ce analize ar trebui facute mai exact

    • @meeme8695
      @meeme8695 Před 4 lety

      @@senecabt inca o intrebare sper sa nu va suparati,,,insulina ingrasa??? Daca nu ajuta prea mult la scaderea glicemiei si nu o mai faci dar continui cu tablete si o mentii cat de cat normala,,ajuta sa slabesti sau nu?? Va multumesc

    • @senecabt
      @senecabt  Před 4 lety

      @@meeme8695Tratamentul cu insulina creste riscul ca persoana tratata sa creasca usor in greutate (in medie doar +4kg). Cunosc nenumarate persoane care au scazut in greutate dupa ce au inceput terapia cu insulina si s-a echilibrat nivelul glicemiei. Daca considerati ca nu primiti cel mai bun tratament anti-hiperglicemiant va reamintesc ca aveti oportunitatea de a schimba medicul diabetolog.