Nostotekniikalla enemmän rautaa penkkitulokseen! - nostoasento

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 24. 07. 2024
  • Penkkipunnerrus on yksi yleisimmistä kuntosaliliikkeistä. Se on myös hyvin tekninen liike. Jotta pystyy saavuttamaan korkeimman mahdollisen tuloksen nostossa, tulee hieroa nostotekniikka kuntoon. Tällä videolla käydään maksimipenkkipunnerruksen nostotekniikkaa lävitse nostoasennon kautta.
    Sisältö:
    0:00 Esittely
    2:40 Kohta 1
    4:24 Kohta 2
    6:19 Kohta 3
    9:44 Loppuhöpinät
    -----------------------------------------------------------
    🔔 Tilaa kanava ( / @salitreeni. ) niin saat ilmoituksen uusista Salitreeni. -videoista!
    🔥 Kirjoita kommentteihin mitä ajatuksia video sinussa herätti.
    👉 Muista tykätä, eli peukuttaa videota!
    -----------------------------------------------------------
    @salitreeni.
    -----------------------------------------------------------
    #Salitreeni #Voimaharjoittelu #Treenaaminen #Kuntosaliharjoittelu #Hyvinvointi #Urheilu #Terveys #Treenaaminen #nostotekniikka #Nostotekniikallaenemmänrautaapenkkitulokseen! #penkkipunnerrus #nostoasento #Penkkitulos #Voimanostaminen #Kuntoilu #Penkkipäivä
    #Kehonrakennus #Voimanosto #Kuntoharjoittelu
  • Sport

Komentáře • 7

  • @user-uv4xd7yp4t
    @user-uv4xd7yp4t Před 7 měsíci +2

    ERINOMAINEN asiallinen videoa!

    • @salitreeni.
      @salitreeni.  Před 6 měsíci +1

      Kiitoksia positiivisesta palautteesta! 👍

  • @muffinman1978
    @muffinman1978 Před 6 měsíci +2

    Erittäin hyvää materiaalia. Meni tilaukseen. Lässytys ja viisastelu loistaa poissaolollaan - tuoretta. Lisäksi osaat itse nostaa etkä vain piestä suuta.

    • @salitreeni.
      @salitreeni.  Před 6 měsíci

      Hyvä että "maistuu". Juttua olisi paljon, mutta aikaa tuntuu olevan aina rajallinen määrä tehdä, mutta kyllä näitä tänne tupsahtelee.

  • @Topsiekku
    @Topsiekku Před 7 měsíci +1

    Jahas vasta perustettu kanava.

  • @arskaquake
    @arskaquake Před 7 měsíci +1

    Moi. Itse olen huomannut, että kapeammalla otteella olkapäät pysyvät terveempänä. Matt Wenning puhuu myös kapean asennon puolesta czcams.com/video/rz0OHR-gyiA/video.html

    • @salitreeni.
      @salitreeni.  Před 7 měsíci +4

      Riippuu aikalailla olkapäiden liikkeestä, eli kuinka paljon ne osallistuu nostamiseen ja kuinka pystyy pitämään takana noston aikana...sekä kuormista/rasituksen määrästä.
      Ongelma usein kapeammalla otteella on, että noston ala-asennossa , eli kun tanko on rinnassa, olkapää alkaa kiertymään/liikkumaan ja tämä on usein se hetki kun olkapäihin kasvaa loukkaantumisriski. Tämän vuoksi kannattaa esimerkiksi kapeat penkkipunnerrukset tehdä hieman vajaina, itse käytän tangon ympärillä pehmusterullaa etäisyyden pitämiseksi tangon ja rinnan välillä.
      Toinen kapeamman oteleveyden ongelma olkapäiden loukkaantumisriskin osalta on kyynärpäiden paikka noston aikana...tästä en ole vielä höpöttänyt videoilla, mutta siis yleisin ilmiö, mikä nostossa tapahtuu kun voima hiipuu (tai tarkemmin sanottuna lihaksen energiavarastot loppuu), on kyynärpäiden aukeaminen ulospäin. Tällöin olkapäät lähtee liikenteeseen ja taas ollaan loukkaantumisriskien kanssa tekemisissä. Kyynärpäiden liikkeelle lähtemiseen vaikuttaa oteleveys, toki leveälläkin lähtee, mutta leveämmällä otteella biomekaniikan vuoksi tähän riski on pienempi.
      Kapean otteen etuja puolestaan on mm. parempi noston dynamiikka, eli voiman siirtymisessä noston aikana rintalihaksen ja ojentajan välillä on selvästi vähemmän haasteita. Myös kipeytymiseen liittyen kapeammassa otteessa tangosta johtuva luonnoton käsivarsien kierto on pienempi, joka voi vähentää rasituksen tunnetta.. Ilmiön vähentämiseksi leveämmälle otteella tulee otetta tangosta kääntää vähän "ulospäin", tämäkin on asia mistä en ole vielä videoilla höpöttänyt, mutta jossain vaiheessa siitä avaudun videolla kun saan aikaiseksi.
      Lopulta koko hommassa vaikuttaa aina myös jokseenkin yksilölliset asiat (mittasuhteet, asento, jne), kuten kaikissa liikkeissä. Lisäksi olkapää on osa-alue, joka tangolla punnertaessa jossain vaiheessa voi aina oikutella. Olkapäät edellyttää aina jonkin asteista lihashuoltoa, jos haluaa varmistaa, että ne pysyy kunnossa kovemmissa nostamisissa. Mulla on tuossa videoiden "to-do" listalla myös olkapäiden huoltoon liittyvän videon teko.