Mühendislik Bakış Açısı Nasıl Bir Eğitimle Kazanılır? / Prof. Dr. Ahmet Arif Ergin

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 24. 07. 2023
  • Yeditepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Arif Ergin.
    Prof. Dr. Ergin, AR-GE çalışmalarından üniversite-kamu-sanayi işbirliklerine, son yıllarda ön plana çıkan mühendislik dallarından yeni öğrenme biçimlerine kadar iyi bir mühendislik eğitiminde olması gerekenlere ilişkin bilgiler aktardı.
    Binlerce yıldır mühendisliğin hayatımızda yer ettiğini belirten Prof. Dr. Ergin, mühendisliğin günlük hayatımızdaki yerinin değiştiğini kaydetti. Dört kök mühendislik dalı olduğunu belirten Prof. Dr. Ergin, bunların inşaat, kimya, makine ve elektrik mühendislikleri olduğunu söyledi. Bu mühendisliklerin onlarca alt dalı olduğunu ifade eden Arif Ergin, sözlerini şöyle sürdürdü:
    “Hangi dal olursa olsun mühendisliğe giren öğrenciden bizim beklentimiz matematik ve mümkünse fizik konularında ama mutlaka matematik konusunda belirli bir altyapısının olması. O altyapıyı biz alıp hiç kimsenin daha önceden karşılaşmadığı bir problemle karşılaştığında, hangi alet edevat, hangi yetenek havuzlarıyla o problemi nasıl çözeceğini bilmesini sağlayacak bir altyapıyı; 5 sene değil 25 sene sonra karşısına çıkan yeni problemlere karşı çözüm üretebilecek bir anlayış biçimini, bir çalışma biçimini biz fakültede kazandırmaya çalışıyoruz.”
    Mühendislik eğitiminde yeni öğrenme ve öğretme biçimlerinden de söz eden Prof. Dr. Ergin, öğrencinin aktif olarak öğrendiği metot olan flep learning yöntemini anlattı. Mühendislikte uygulamanın önemini vurgulayan Ergin, “O nedenle mühendislik için laboratuvar imkanları olan, sizin ufak projelerle gerçek hayat problemleriyle karşılaşmanızı sağlayacak bir eğitim mekanizması olmazsa olmaz” dedi.
    #yeditepeüniversitesi #yeditepeuniversity #mühendislik ##fleplearning #araştırma #arge #üniversitesanayiişbirliği #laboratuvar

Komentáře •