Alles over de terugleverbijdrage voor zonnepanelen | Pure Energie

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 5. 07. 2024
  • 𝗔𝗹𝗹𝗲𝘀 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝗱𝗲 𝘁𝗲𝗿𝘂𝗴𝗹𝗲𝘃𝗲𝗿𝗯𝗶𝗷𝗱𝗿𝗮𝗴𝗲 𝗯𝗶𝗷 𝗣𝘂𝗿𝗲 𝗘𝗻𝗲𝗿𝗴𝗶𝗲
    In Nederland wekken we steeds meer groene stroom op met windmolens en zonneparken. Dat is goed nieuws als we kijken naar de energietransitie. Huishoudens en bedrijven met zonnepanelen wekken op zonnige dagen vaak meer stroom op dan er verbruikt wordt, waardoor er veel groene stroom wordt teruggeleverd aan het net. Het terugleveren van deze stroom brengt uitdagingen met zich mee.
    Om er voor te zorgen dat alle klanten kunnen blijven profiteren van voordelige groene stroom, introduceert Pure Energie de terugleverbijdrage voor klanten met zonnepanelen. Dit is een transparante oplossing om de rekening voor het terugleveren van stroom aan het energienet eerlijk te verdelen.
    Jeroen legt uit wat de terugleverbijdrage is en hoe het precies werkt.
    ▶️00:00 Steeds meer groene stroom in Nederland
    ▶️01:42 Een eerlijke verdeling
    ▶️02:00 Waarom een terugleverbijdrage voor zonnepanelen?
    ▶️02:45 Hoe werkt de terugleverbijdrage voor zonnepanelen?
    ▶️03:22 Wat betekent dit voor mij?
    ▶️04:00 Blijven zonnepanelen rendabel?
    ▶️06:16 Zo blijft jouw terugleverbijdrage zo laag mogelijk
    ▶️08:35 Kies voor een dynamisch energiecontract
    𝗪𝗮𝘁 𝗶𝘀 𝗱𝗲 𝘁𝗲𝗿𝘂𝗴𝗹𝗲𝘃𝗲𝗿𝗯𝗶𝗷𝗱𝗿𝗮𝗴𝗲?
    De terugleverbijdrage is een bijdrage die klanten met zonnepanelen betalen voor het terugleveren van stroom aan het energienet. Hoeveel je bijdraagt, is afhankelijk van het aantal kWh dat je jaarlijks aan het net teruglevert. De terugleverbijdrage is een nieuw onderdeel op de energierekening en wordt maandelijks verrekend in je termijnbedrag.
    𝗪𝗮𝗮𝗿𝗼𝗺 𝗲𝗲𝗻 𝘁𝗲𝗿𝘂𝗴𝗹𝗲𝘃𝗲𝗿𝗯𝗶𝗷𝗱𝗿𝗮𝗴𝗲?
    Bij schone energie hoort een eerlijke prijs. En daarom moeten we de rekening voor terugleveren aan het energienet eerlijk verdelen. Om te begrijpen waarom de terugleverbijdrage er is, moeten we even terug in de tijd.
    𝗕𝗲𝘀𝗽𝗮𝗿𝗲𝗻 𝗼𝗽 𝗷𝗲 𝘁𝗲𝗿𝘂𝗴𝗹𝗲𝘃𝗲𝗿𝗯𝗶𝗷𝗱𝗿𝗮𝗴𝗲
    Vergeet niet dat je zelf invloed hebt op de terugleverbijdrage. Hoe minder stroom jij teruglevert aan het energienet, hoe lager de terugleverbijdrage. Zorg er dus voor dat je de door jou opgewekte stroom zo veel direct mogelijk zelf verbruikt. Dat betekent: zet je apparaten aan op het moment dat de zon buiten schijnt.
    Meer informatie over de terugleverbijdrage en de verdeling van de terugleverbijdrage lees je op onze website:
    pure-energie.nl/groene-stroom...

Komentáře • 19

  • @jorisvanh.9274
    @jorisvanh.9274 Před měsícem

    Eindelijk eens een uitgebreide en duidelijke uitleg, dank!

  • @bartcox274
    @bartcox274 Před měsícem

    het kan erger: Essent rekende bij PV-bezitters ook een hoger tarief op gas. Het is mooi als energieleveranciers energiecontracten bieden waar verduurzaming wordt gepromoot bv door te stimuleren dat zonnepaneelbezitters net-onbalans tegengaan via electrische auto, thuisaccu, curtailment op zonneweides.

  • @ludwigvandijk8699
    @ludwigvandijk8699 Před měsícem

    Ik begin steeds minder zin te krijgen om zonnepanelen te nemen, terwijl ik vrijwel geen gas meer verbruik. De investering voor zonnepanelen is gelijk aan de stroomrekening voor 5 jaar. En de opmerking om je elektrische verwarming in de middag harder aan te zetten raakt kant noch wal als het winter is, want dan is er weinig tot geen opbrengst van je zonnepanelen. Hierboven komt nu ook nog de rekening voor teruglevering vanaf juli. Dan besteed ik de 6000 Euro voor zonnepanelen wel aan alternatieve oplossingen: twee maanden vakantie per jaar in de winter. ;)

  • @stefan2796
    @stefan2796 Před měsícem

    Bij ons gaan de zonnepanelen uit zodra we ons jaarverbruik hebben bereikt, simpel. Kwestie van twee schakelaars omzetten, dus een kleine moeite.

    • @user-hy8lj5ii3e
      @user-hy8lj5ii3e Před 21 dnem

      Dat maakt niet uit je bent aan het terugleveren uit zet ben je duurder uit

    • @stefan2796
      @stefan2796 Před 20 dny

      @@user-hy8lj5ii3e Er wordt op jaarbasis gesaldeerd. Voorlopig nog.

    • @user-hy8lj5ii3e
      @user-hy8lj5ii3e Před 20 dny

      @@stefan2796
      Dan verteld deze persoon het verkeert uit van dit filmpje

  • @bartcox274
    @bartcox274 Před měsícem

    je bedoelt terugleverboete---tijd dat men een dynamisch contract afsluit met curtailment via de energieleverancier

  • @illusionmanager
    @illusionmanager Před 28 dny +1

    Zonder salderen is de opbrengst van het systeem 2800 kWh * 0.06 = 168 euro, en jullie zg kosten zijn ook 168 euro. Een netto opbrengst van 0 euro. Op die manier krijg je nooit ze zonne panelen terugverdiend. De familie jansen investeert in zonnepanelen, maar die brengen dan 0 euro op, maar de familie bakker krijgt een lagere prijs. Jullie rekenen minder verkoop van stroom door als kosten. Het kan natuurlijk niet waar zijn dat de familie Jansen met 0 euro vergoeding julie, van gratis stroom voorziet en jullie de gratis stroom kado doen aan de familie bakker. Dat lijkt toch ook niet eerlijk.
    Natuurlijk kunnen we ons best doen om juist in de middag stroom te verbruiken, maar op grote schaal gezien zou je dat zowel graag bij fam jansen als bij fam bakker zien.
    Wel vreselijk fout is dat jullie suggereren om je huis overdag te gaan verwarmen, om de kosten te drukken. Je huis verwarmen als je niet thuis bent zou eigenlijk niet moeten, maar met jullie regeling stimuleren jullie dat wel. Niet goed voor ons mileu!!!

  • @kevintjeuh93
    @kevintjeuh93 Před 2 měsíci +1

    Bij sommige energieleveranciers betaal je inmiddels meer met zonnepanelen dan zonder de zonnepanelen (dus dan kan je ze beter uitzetten). Beetje omgekeerde wereld. Je investeert in goedkopere energie d.m.v. zonnepanelen maar je bent inmiddels duurder uit. In het totaal plaatje zorg je niet voor kosten bij mensen zonder zonnepanelen, uiteindelijk maak je het stroom voor iedereen goedkoper, dus daar profiteren ook mensen van die geen zonnepanelen hebben. Ze willen gewoon meer winst maken, gelukkig is er nog marktwerking en doet niet elke partij dit. Je moet bij dit soort energie maatschappijen gewoon wegblijven!

  • @martijnholthaus
    @martijnholthaus Před měsícem

    Leuk filmpje maar het hele stelsel omtrent terugleververgoeding is niet doordacht.
    De berekening die energieleveranciers gebruiken voor terugleververgoeding wordt niet gedeeld.
    Neem de volgende twee situaties.
    Als je een nieuwbouwwijk hebt waar alle woningen zonnepanelen hebben, op een zonnige dag zal inderdaad alle overtollige zonnestroom terug het net in vloeien en dan vind ik dat er een hoger teruglevertarief moet gelden.
    Ik woon in een rijtjeshuis met totaal 8 woningen en ik ben de enige met zonnepanelen. Waar denken jullie dat mijn overtollige opgewekte stroom heen gaat? Niet terug het hoofdnet in maar direct naar mijn buren.
    Waarom meten jullie niet op wijkcentrales en zet die data af tegen aantal woningen vs opwek om zo tot een procentuele terugleververgoeding te komen. Dat is een stuk eerlijker vind ik

  • @user-hy8lj5ii3e
    @user-hy8lj5ii3e Před 21 dnem

    Dit is niet netjes ze berekenen voor het salderen en niet daarna dat is niet waar de wet is voor gemaakt (elektrische tijdwet )na want dan hebben mensen met veel panelen die zijn de klos .zonnepanelen parkeren die hebben dynamische kontakt slimme sturing als ze niks opbrengen gaan ze uit of ze slaan het op in batterijen of in thermisch
    Duure baterij kan ik niet betalen of huren

  • @Mister_Baldy
    @Mister_Baldy Před dnem

    Gewoon flex contract nemen ben je van al het gezeik af

  • @marcelkoopmans3651
    @marcelkoopmans3651 Před 2 měsíci +1

    eerst betalen de maatschapijen voor mijn terug geleverde stroom 5 cent, nu moet ik meer betalen voor teruglevering.
    dus dit bedrag wordt nog lager, deze zelfde stroom verkopen ze aan klanten zonder panelen voor soms 30 cent.
    wie is hier nou de crimineel?
    het draait alleen maar om zo snel mogelijk zoveel mogelijk winst te maken door dit soort bedrijven.
    dat hier niets aan gedaan wordt is niet e begrijpen.

  • @Mister_Baldy
    @Mister_Baldy Před dnem

    Teruglever kosten zijn gewoon diefstal familie Jansen gaat nl niet minder betalen dus is gewoon. Winst op pijl houden