Hidrocefalia - Dr. Dan Benția | Spitalul Clinic SANADOR

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 27. 08. 2024
  • Hidrocefalia reprezintă o acumulare în exces de lichid cefalorahidian la nivelul creierului. Acumularea lichidiană exercită presiune la nivelul ventriculilor cerebrali și asupra țesutului cerebral, putând produce leziuni tisulare. În absența tratamentului, hidrocefalia poate fi fatală. Principalele simptome ale hidrocefaliei includ cefaleea, alterarea stării generale, afectarea vederii, dificultăți la mers.
    Află care sunt cauzele hidrocefaliei, cum se formulează diagnosticul și în ce constă tratamentul, de la Dr. Dan Benția, medic primar Neurochirurgie la Spitalul Clinic SANADOR.
    Mai multe detalii:
    www.sanador.ro...
    www.sanador.ro...

Komentáře • 1

  • @shadyhashim
    @shadyhashim Před 5 měsíci

    Am o curiozitate, sufăr de această boală din naștere... În urma diagnosticului primar primit, spinabifida-mielomeningocel lombar, operat la naștere, am impresia că medicii mi-au închis calea de eliminare a lichidului și s-a acumulat în creier o cantitate considerabilă ceea ce a dus la diagnosticul de hidrocefalee... Am suferit mult de pe urma acestei boli și după zile însorite cu petreceri alături de cei dragi așa cum i-ar plăcea tuturor, normal că a venit și perioada de necazuri... Brusc fără absolut nicio intervenție, nimic, stăteam în pat și când să mă ridic, mari dureri de cap de am simțit că-mi bubuie. A urmat și starea de somnolență profundă și atunci m-am prezentat de urgență la medic... Am încercat prelungirea drenului.... Nu a funcționat, rău, rău, rău... Am încercat metoda torkildsen, nimic, nu a funcționat... Și din păcate, sau din fericire, am ajuns să rămân fără vedere de 15 ani... Una din intervenții, torkildsen nu a funționat din păcate, drenul ventriculoperitoneal nu mai era suportat de organism, orice aș fi făcut nu era ok, mi l-au montat pe cel nou și pur și simplu picura sub cutanat lichid, efectiv prin piele se elimina și nu aveam semne că ar fi fost deschisă operația... Am fost operat de nenumărate ori din cauza acestei afecțiuni... În fine, mă interesează diagnosticul oftalmologic, în privința lui se mai poate face ceva? Se poate recupera în vreun fel?