לא לפני הילדים - חיי שולה

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 17. 01. 2010
  • מערכון מהעונה השניה של תכנית המערכונים "לא לפני הילדים" בערוץ 10. שחקנים: יעל לוונטל, יוסי מרשק, עידן אלתרמן. תסריט: ערן אוסישקין, מתן אוסישקין.
  • Komedie

Komentáře • 10

  • @kneria25
    @kneria25 Před 12 lety +4

    וזה אשכרה קרה!!!!!

  • @TheYossi
    @TheYossi Před 12 lety +1

    אחת השוות

  • @123456tooot
    @123456tooot Před 2 měsíci

    חחחח

  • @bidfsd2942
    @bidfsd2942 Před 10 lety +1

    זה לא הכוכבת פורנו הזאת ?

  • @dovsherman491
    @dovsherman491 Před 7 lety

    וגם פה, יעל לבנטל ועידן אלתרמן זוג.

  • @153daiel
    @153daiel Před 9 lety

    חחחחחחח

  • @user-be7cd4wx5t
    @user-be7cd4wx5t Před 2 lety

    להיות יהודי
    כל אדם תופס את העולם קצת אחרת, וגם יהודים תופסים את העולם קצת אחרת מלא-יהודים. מהו בדיוק השוני, בהרגשה, בצורת המחשבה, ביחס למציאות? מה מאפשר ליהודים לזכות בהצלחות כה רבות? איך אפשר למקסם את מימוש הפוטנציאל היהודי? מספר תובנות מחכמת הקבלה.
    הרגשה עצמית היא דבר שנמדד ביחס לסביבה, והיא מתפתחת באדם לאורך השנים. תינוק מתחיל להתפתח על ידיה של אימו, בהמשך הוא מגלה בני משפחה נוספים שאוהבים אותו ורוצים בטובתו. עם יציאתו מחיק המשפחה, הוא נתקל בכל מיני צורות יחסים, ולומד שלא כולם מתייחסים אליו בשווה. יש שמתייחסים אליו טוב, אחרים פחות.
    יהודי שגדל בין אומות העולם, מגלה שמתייחסים אליו בצורה מיוחדת לא מפני שהוא אישיות כזו או אחרת, אלא מעצם השתייכותו לעם ישראל. הסובבים אותו מראים לו שהוא אינו כמוהם, שיש ביניהם ריחוק ואפילו שנאה כלפיו. למה? יכולות להיות בפיהם כל מיני סיבות, אבל בשורה התחתונה פשוט אומרים לו שלא אוהבים אותו בגלל שהוא יהודי. נקודה. במהלך חייו הוא מגלה שגם כשהוא מצניע את יהדותו, יש שמזהים אותו לפי התנהגותו.
    לפי חכמת הקבלה כך הם פני הדברים, מכיוון שבמקורם היהודים באמת יצאו משורש שונה מכל יתר באי עולם. במה מדובר? מצד הטבע, האדם בנוי מחומר בסיסי שנקרא "רצון לקבל הנאה ותענוג", או בקיצור אגו. הטבע האגואיסטי הזה מכוון את האדם לחשוב על עצמו, ואיך יוכל לנצל להנאתו את כל מה שסביבו. יהודי, לעומת זאת, מקורו בשורש אחר שמכוון לחשוב כל הזמן רק על איך להיטיב עם הזולת. אמנם היהודי של היום בדרך כלל רחוק מכך, אבל זה מה שטמון בשורשיו.
    היסוד היהודי מגיע מאברהם איש החסד, והוא מושתת על תפיסה של אחדות הכול, חיבור כל חלקי המציאות למערכת אחת. משום כך, יהודים ניחנו בראיית עולם גלובלית, קוסמופוליטית, כוללת.
    במאמרו "הערבות", כותב גדול המקובלים במאה העשרים, הרב יהודה אשלג (בעל הסולם): "האומה הישראלית נתקנה כמין מעבר, שעל ידיהם יזרמו ניצוצי ההזדככות לכל המין האנושי שבעולם כולו... שיתפתחו ויבואו לידי כך, שיוכלו להבין את הנועם ואת השלווה השרויים בגרעין של אהבת זולתו". הוא גם מדגיש כי "העבודה הגבוהה הזו של אהבת הזולת, הוא הסולם לתכלית הבריאה".
    בעבר עם ישראל התקיים לזמן מה בגובה הרוחני של "ואהבת לרעך כמוך", אך כשהאגו התנפח התעוררה שנאת חינם שהחריבה את רשת הקשר ההדדי בקרב העם. מאז החורבן, כל יהודי נמצא בפיצול פנימי: מצד אחד יש לו אגו כמו כולם ואף מוגבר הרבה יותר, מצד שני כלי התפיסה הפנימיים שלו מסודרים לראיית עולם מתקדמת יותר, אינטגרלית. זו הסיבה לכך שיהודים מצליחים מאוד.
    למעשה, יהודים יכולים להצליח פי מיליון, כי ההכנות שיש בהם מצד הטבע הן לתפיסה בלתי מוגבלת. מימוש מלא של הפוטנציאל הזה דורש שיטה לפיתוח היכולת לחשוב בכיוון לא-אגואיסטי, כלומר "מה טוב לזולת, מה טוב לכולם".
    בהגדרה רוחנית, יהודי, מלשון ייחוד, הוא מי ששואף לייחד, לחבר, להתעלות מגבולות האגואיזם הצר ולראות את כל חלקי המציאות כאברים שונים בגוף אחד. אל הרמה הזו יכול להעפיל כל אדם בעולם שמתעורר בו הרצון לכך. לראייה, לאורך ההיסטוריה רבים מאומות העולם הצטרפו לעם ישראל. ביניהם היו אונקלוס הַגֵר, רבי עקיבא שהיה בן גֵרים, רות המואבייה שנעשתה לסבתא רבתא של דוד המלך - דמויות שהפכו למרכזיות בחיי העם היהודי.
    אמנם נטייתו הטבעית של האדם היא לחשוב על עצמו, אך מהות ההתפתחות היא להרגיש שאני זה לא רק אני אלא כל המציאות, והיא לא רק שלי אלא של כולם. בשיא התפתחותו האדם מגלה את כל המציאות, כל העולמות, כל הנבראים, בכל הצורות - כמכלול אחד שמתמלא עם אור אחד. מדובר בתפיסת מציאות עליונה, אינטגרלית, שלמה ונצחית, ועל המצב הנעלה הזה נאמר בנביא: "ביום ההוא יהיה ה' אחד ושמו אחד" (זכריה יד, ט).
    אם כן, להיות יהודי זה לא סטטוס מולד, אלא רמה התפתחותית שאליה צריך להעפיל. יהודי הוא מי ששם לו למטרה לאחד את כל באי עולם בקשרי אהבה ונתינה טהורה, לצורך גילוי מחשבת הבריאה.
    מן המקורות
    "במחשבה אחת נאצלה ונבראה כל המציאות הזו, עליונים ותחתונים יחד, עד ככלות הכול בגמר התיקון. אשר אותה המחשבה היחידה, היא הפועלת את הכול, והיא עצם כל הפעולות, והיא מקבלת התכלית, והיא מהותה של היגיעה, והיא עצמה מציאות כל השלמות והשכר המקווה".
    בעל הסולם, "תלמוד עשר הספירות", א', הסתכלות פנימית, ח'
    "בגמר התיקון אז יהיה 'הוא אחד ושמו אחד', משום שאז כבר יהיו הנבראים ראויים לקבל את כל הטוב, מה שחשב בעדם".
    הרב"ש - הרב ברוך שלום אשלג, מאמר "הוא ושמו אחד"
    "למה נקרא שמו [של מרדכי] יהודי? לפי שייחד שמו של הקב"ה כנגד כל באי עולם".
    מדרש רבה, מגילת אסתר, פרשה ו, פסקה ב