LEER WAAROM pur nou juist niet geschikt IS als Vloerisolatie vanuit de kruipruimte?

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 6. 12. 2021
  • Er zijn veel huizen die kampen met vochtproblemen, vooral in oude huizen zijn vaak vochtophopingen aanwezig. Een veelvoorkomende oorzaak van vochtproblemen is een vloer die geïsoleerd is met PUR. De bewoners van deze woningen denken dat hun vloer goed geïsoleerd is, maar niets is minder waar. Vloerisolatie met PUR houdt namelijk geen vocht tegen. Het vocht blijft aanwezig in de kruipruimte en gaat zichzelf ophopen. Dit vocht veroorzaakt schimmels en nare geuren. Het is dan slechts een kwestie van tijd voordat deze schimmels, geuren en vocht in uw woning zichtbaar worden. Dit bewijst dat het isoleren van uw vloer een nauwkeurige klus is die het beste uitgevoerd kan worden door ervaren specialisten die vakkundig uw vloerisolatie kunnen leggen.
    BROA Vloerisolatie.
    www.broavloerisolatie.nl

Komentáře • 37

  • @dvdouden
    @dvdouden Před 2 lety +3

    Ik ben nu een keuken aan het verbouwen in mijn nieuwe woning en ik ben _zo_ blij dat de vorige bewoner niet besloten heeft de boel dicht te purren. Ik moet er niet aan denken dat alle leidingen en afvoerbuizen onder die prut zitten.

    • @NielsvandenBroek01
      @NielsvandenBroek01  Před 2 lety +1

      Precies dat !

    • @aaronzyweg2152
      @aaronzyweg2152 Před rokem

      Folie druk je omhoog, je kunt er nog bij, Pur mag je weg snijden voor tunnel maken en afvoeren....10* meer werk...

  • @mboelen
    @mboelen Před 2 lety +4

    Dan heb je isolatie en wordt de isolatiewaarde teniet gedaan door al het vocht. Zonde... Ook zonde van al die leidingen die ineens veel slechter beschikbaar zijn. Lekkages kunnen aanwezig zijn en zijn door de pur niet eens zichtbaar. Genoeg redenen om andere opties te kiezen. Fijn dat je er aandacht aan blijft geven Niels. Je lijkt wel een Funda voor kruipruimtes: spieken bij een ander vanaf de bank :-)

    • @NielsvandenBroek01
      @NielsvandenBroek01  Před 2 lety +2

      Bedankt Michael voor jouw inzicht en feedback. Tja, ik probeer er iets leuks van te maken. Ondertussen ben ik er ook van overtuigd geraakt dat mensen er echt iets aan hebben, dus ik ga lekker door 😉

  • @JackMa152ddd
    @JackMa152ddd Před rokem +1

    Thanks voor de video leerzaam.

  • @mandyuitermark2546
    @mandyuitermark2546 Před 2 lety +3

    Heerlijk weer…wederom 😅

  • @Offens1
    @Offens1 Před 2 lety +1

    Wat ik me afvraag is waarom ze als ze dan pur spuiten geen bodem isolatie meeaanbieden?
    Nog een vraag hoe doen jullie kruipgat/mangat isoleren?

  • @NielsvandenBroek01
    @NielsvandenBroek01  Před 2 lety +3

    Reclame Code Commissie: Gespoten purschuim niet milieuvriendelijk
    Purschuim spuitende bedrijven mogen hun product niet langer milieuvriendelijk of groen noemen. De Reclame Code Commissie is tot dit oordeel gekomen naar aanleiding van een klacht van TONZON BV. De klacht was ingediend tegen ‘Bureau voor Verduurzaming’ dat op hun website deed voorkomen alsof zij o.a. TONZON Vloerisolatie promoten. In werkelijkheid deden ze dit om hun ‘Isofekt®Premium Green isolatieschuim’ aan de man te brengen. Daarbij werd beweerd dat dit ‘milieuvriendelijke purschuim’ geen gevaarlijke gassen zou bevatten (omdat het nu met HFO* wordt gespoten en niet meer met HFK of CFK).
    TONZON heeft deze milieuclaims met succes bestreden, zo blijkt uit de uitspraak van de Reclame Code Commissie. Bij het maken van het bewuste isolatieschuim worden niet alleen blaasgassen gebruikt maar komen ook isocyanaten en andere kwalijke (vluchtige) stoffen vrij zoals katalysatoren, vlamvertragers, amine en andere additieven. Dit zijn uiterst giftige stoffen die ervoor zorgen dat bewoners niet in huis mogen zijn tijdens en tot twee uur na het spuiten van de isolatie.
    TONZON producten hebben deze nadelen niet. TONZON Vloerisolatie is het meest mens- en milieuvriendelijke vloerisolatiesysteem. Woningen worden voorzien van uitstekende isolatie met ontzettend weinig materiaal. Dit betekent lage energiekosten bij de productie en installatie, maar ook bij het transport. Uit onderzoek van NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie) blijkt dat TONZON producten de laagste milieubelasting hebben van alle isolatiematerialen (rapport). Daarom is het TONZON Thermoskussen, als enige vloerisolatie bekroond met het keurmerk voor duurzaam bouwen.
    NIBE beoordeelt het spuiten van purschuim met HFO milieutechnisch als een onaanvaardbare keuze. Volgens de Gezondheidsraad is HFO gevaarlijk voor de Volksgezondheid. Daarnaast past het spuiten van purschuim niet in het door de Rijksoverheid bepleite circulaire bouwen omdat het overal aan vastkleeft. Uit sloperskringen wordt vernomen dat op dit moment het afvoeren van beton vervuild met purschuim ongeveer 10 keer duurder is dan het afvoeren van gewoon beton. Metalen besmet met polyurethaan mogen niet in de smeltovens omdat er bij verbranding van purschuim o.a. het zeer giftige blauwzuurgas wordt gevormd

    • @aaronzyweg2152
      @aaronzyweg2152 Před rokem

      Pur word eraf gestoken met mes, véél uurloon, en helaas rendabel, zag Pur brokjes aangeboden als korrels voor krappe ruimtes vol blazen, hergebruik duur afval....net als vlokken en parels....

  • @vepwaz7777
    @vepwaz7777 Před 2 lety +2

    Geweldige informatie, zoals gebruikelijk. Ik neem aan dat je PUR ook niet aanraadt voor het isoleren van gevels. Welk materiaal raad je aan voor het isoleren van een spouwmuur zonder isolatie?

    • @NielsvandenBroek01
      @NielsvandenBroek01  Před 2 lety +2

      Nou, je raad het al. Pur voor de gevel raad ik zeker af. Zou wel kunnen werken hoor, daar niet van.
      Maar het is zo’n zonde. Daarnaast kan het veel slimmer en beter . Je draait ook geen stokjes over elkaar heen om vuur te krijgen 😁…die tijden zijn voorbij, zo ook met die hele pur handel.
      Laat de spouw lekker ademen en vul deze niet.
      Eerder zou ik dan of een voorzet wand creëren.
      Maar zeker lukt het ook om pir platen koud op de binnenmuur te plakken en daar tegen aan gipsplaten met een lijmkam aan te brengen.
      Maak je per definitie de binnen muur iets dikker. Laat je de spouw lekker luchten en blijft vocht vrij.
      Het laatste kan alleen als er goed geventileerd wordt. Anders krijg je wel condens op plekken.
      En de kruipruimte moet condens vrij zijn, anders trekt het vocht in de spouw .
      Vaak als je bij de mensen voor het huis staat, is de eerste paar cm van de voorgevel natter als
      De rest van de gevel. Bijna altijd is de kruipruimte dan ook nat. En dit los ik makkelijk en snel op!

    • @Mr13147
      @Mr13147 Před 2 lety

      Je kan de gevel heel goed isoleren met Pur, alleen moet je dan wel een spouw hebben.

    • @aaronzyweg2152
      @aaronzyweg2152 Před rokem +1

      Ga met mooi weer hard fietsen in regenpak èn je weet waarom dampdichte Pur fout is, dampopen of heel véél ventileren met WTW unit ..die stroom koste ...

  • @misterm7476
    @misterm7476 Před 10 měsíci

    Zeer leerzaam.
    Was zelf aan het denken aan spouwmuur en kruipvloer isolatie.
    Adviseur laten komen en kwamen uit op kleine zwarte tempexbolltjes met een soort hars voor de spouw en pir voor kruipvloer.
    Ben er zelf eigenlijk 100% op tegen omdat ik bang ben voor vocht in huis.
    Dus we hebben besloten om het te laten varen aangezien het best wel meevalt qua vaste lasten per maand.
    Mijn vraag is echter, als je folie op de bodem legt zorg je er toch voor dat het vocht in de grond blijft zitten?
    Ik bedoel, het vochtpercentage zal stijgen onder de folie en zal ergens naartoe moeten... trekt het dan niet de fundering in en uiteindelijk omhoog de muren in??

  • @bassmouter4694
    @bassmouter4694 Před rokem +1

    Mooi verhaal over vocht. Ik heb twee en een half jaar voor de Nuon gewerkt, en twee jaar voor Van de Bunt isolatie uit Putten als adviseur woning isolatie. Ik heb zeker 5000 kruipruimtes bezocht, en nog nooit PUR aangeboden omdat ik a) aangetaste vloerdelen zag, of b) aangetaste leidingen, of c) de kruipruimte was niet diep genoeg overal bereikbaar, of d) de bodem was te vochtig.
    Ik Leiden trof ik een wanhopige bejaarde verpleegster aan, die PurSchuim had toegepast. Het betonijzer was onder de pur gaan rotten en de helft van haar plavuizen was gebarsten door betonrot.
    Haar opstalverzekering kon haar niet helpen, ze had hen vooraf om toestemming moeten vragen, wat ze dus niet gedaan had. Ze had geen eigen geld meer om de totale vloer te vervangen en zat met een onverkoopbaar huis.
    Wat ik wel aanbood, was bodemisolatie waarbij we met een onder aannemer de bodem eerst egaliseerden.
    Verschillende gemeenten gaven er ook nog subsidie voor, in Den Haag was het zelfs 50%.
    Door een Rc op te bouwen vanaf 2,5 , condenseerde alle vocht naar beneden en werd binnen 24 uur de kruipruimte kurkdroog. In Den Haag mochten we met dit systeem zelfs de ventilatie openingen decimeren, waardoor de koude aanvoer van lucht afnam. Men noemt het “ een passieve vloerverwarming “ waarbij alle leidingen bereikbaar blijven.

    • @jenns2870
      @jenns2870 Před rokem

      Beste, hier ook een kruipkelder...hoe isoleer ik deze dan het beste?

    • @bassmouter4694
      @bassmouter4694 Před rokem

      @@jenns2870 , de vraag is: hoe diep is die kruipkelder? En: is het er soms vochtig? Zie je putjes in het zand , de grond, als je het Luik open doet? Wat is de kleur van de koperen waterleiding?

    • @bassmouter4694
      @bassmouter4694 Před rokem

      @ Jens S, in Den Haag bekleden we de muren rondom met PIF, terwijl we de bodem egaliseerden en dan bedekte met 27,5 cm1 Neopixels. Je kunt op beide merken Google- en. We brachten de ventilatie openingen terug tot 10% en de vloer werd 4 graden Celsius warmer.

    • @bassmouter4694
      @bassmouter4694 Před rokem

      @Jenss S, op verzoek vouwden we onder het Luik, over de korrels een zeil van 16m2, zodat er een inpandige droge berging ontstond. Dat spaarde een City Box uit, terwijl alle goederen vlak bij de hand was. In Den Haag waren kruipkelders soms zo diep, dat men onder de woningen door kon lopen. We compartimeeeden de ruimtes, door rondom met Worteldoek de omtrek van de woning af te bakenen. U lukt dat ook, door een paar meter Worteldoek te kopen en dat dan door midden te snijden. Worteldoek is 4 meter breed. Dat wordt een leuk klusje voor in de zomer! “ Men moet het dak repareren als de zon schijnt “.
      Met de huidige gasprijzen gaat iedereen zich kleden als in de Engelse serie “ Down town Abey”. Ik ben te gast geweest op een landgoed uit 1720, waar in het zomer verblijf geen gas aansluiting was.Enkele kamers hadden een haard, maar om van A naar B te lopen, kleedden iedereen zich zwaar aan.😇

  • @rickvellinga4900
    @rickvellinga4900 Před rokem +1

    Ik heb een huis op een hele brede dijk en de kruipruimte is kurkdroog. Nu adviseert er iemand damp open en vocht regulerende schuim. Is dit mogelijk of ook af te raden?

    • @NielsvandenBroek01
      @NielsvandenBroek01  Před rokem

      Waarom zou je ? Er zijn immers betere alternatieven. Ik zou voor een folie variant gaan. Maar dat is mijn mening .

  • @gareplofkip3104
    @gareplofkip3104 Před rokem +2

    Pur isolatie is uitermate geschikt om allerlei klachten door te krijgen.Kun je overal lezen.

  • @Lesane007
    @Lesane007 Před 2 lety +4

    Had ik je filmpjes maar eerder gezien. Vorige maand woning gekocht met pur isolatie in de kruipruimte, helaas veel gezondheidsklachten sindsdien. Ik zou de PUR isolatie graag verwijderd willen hebben, maar begrijp dat dit niet gedaan wordt. Groot probleem nu!

    • @NielsvandenBroek01
      @NielsvandenBroek01  Před 2 lety +2

      Ellende man.

    • @stephantimmermans6107
      @stephantimmermans6107 Před 9 měsíci

      Waar heb je last van gekregen dan? Ik heb hier ook een met pur geisoleerde vloer in de kruipruimte. Nergens last van en de kruipruimte is droog…

  • @JohnDoe0329
    @JohnDoe0329 Před 7 měsíci

    Ik heb een Nehobo. Toen ging ik Googlen en zo heb ik u ook gevonden op CZcams. Ik wilde dit gaan isoleren door inderdaad met PUR. Maar dat is dus geen slimme zet? En in combinatie met bodemfolie? Of alleen bodemfolie en de Nehobo vloer niet isoleren. Wat is het beste? Groet, Richard

    • @i.k.8868
      @i.k.8868 Před měsícem

      Eerst bodemfolie en ventilatie op orde brengen, als vocht een probleem is. Als iemand die meer dan honderd kruipruimtes heeft geisoleerd met verschillende materialen, zou ik bij een Nehobo vloer voor Isobooster gaan, tenzij je ongedierte hebt en de isolatie voor hen te bereiken is. In geen geval zou ik PUR laten spuiten.

    • @JohnDoe0329
      @JohnDoe0329 Před měsícem

      @@i.k.8868 Bedankt voor je tip, ik zal me gaan verdiepen in Isobooster. Volgende week laat ik alvast de bodemfolie aanbrengen. Ventilatie is op orde.

  • @NielsvandenBroek01
    @NielsvandenBroek01  Před 2 lety

    www.gezondheidsraad.nl/binaries/gezondheidsraad/documenten/adviezen/2020/12/01/commentaar-op-conceptadvies-gespoten-pur-schuimisolatie-en-gezondheid/OCR-Gespoten-PUR-schuimisolatie-en-gezondheid_commentaar-met-reactie.pdf

  • @NielsvandenBroek01
    @NielsvandenBroek01  Před 2 lety

    www.beroepsziekten.nl/sites/default/files/factsheets/Factsheet_Ziek-door-Isocyanaten%20.pdf

  • @avap2677
    @avap2677 Před rokem +2

    Die hele purtroep heeft nogal wat gezondheid schade opgeleverd . Komt er bij mij niet in !

  • @joostvw3692
    @joostvw3692 Před 2 lety +3

    Pur is echt troep: chemische rotzooi.
    Zeker als het ook nog eens een opencel pur is.
    En respect dat jullie in zo een lage kruipruimte aan de slag. Nog meer respect voor die gasten die de pur hebben aangebracht. Bijna niet te doen.

    • @NielsvandenBroek01
      @NielsvandenBroek01  Před 2 lety +2

      Bedankt Joost voor jouw input ! Bedankt voor het respect, wij doen ons best, kunnen ook niet veel anders 💪🏼