Video není dostupné.
Omlouváme se.

Geografie bac, iulie 2024. Am evaluat 80 de lucrări. Iată concluziile

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 17. 08. 2024
  • Câteva observații și sugestii de rezolvare a subiectului de anul acesta, în special itemii „mai grei”. Like & Subscribe!
    Un clip de Ionuț Tudose
    geografilia.bl...
    Muzica: Pixabay
    0:00 Intro
    0:55 Subiectul I
    1:23 Subiectul II
    3:00 Subiectul III
    6:59 Outro

Komentáře • 22

  • @lucianburlacu8539
    @lucianburlacu8539 Před měsícem +3

    Eu cred ca bacul la majoritatea materiilor devine de la an la an mai usor. Eu m-am pregatit bine pentru anul asta pentru ca ma asteptam sa fie mai greu pentru ca asta e primul an cu materia standard de dupa pandemie. La geografie am luat 9 35 probabil mi-a scazut 65 sutimi la punctele E și D
    Am ramas masca cand colegii mei nu știau orase din Bulgaria unde este orașul Arad sau râurile Romaniei. Mi se pare ciudat ca ministrii educatiei se lauda cu un procent mare de promovabilitate la Bac dar ei au facut bacul accesibil pentru orice elev care are niste cunoștințele mediocre. Sunt absolut dezamazit ca e numit examenul maturitatii

    • @Ionut_Tudose
      @Ionut_Tudose  Před měsícem +1

      Felicitări pentru implicare! Orice notă peste 9.00 este ok pentru palmaresul personal. Ministerul are nevoie de rezultate mari, că suntem în an electoral. De aceea nivelul este jos, iar presiunea pusă pe profesorii evaluatori de a fi indulgenți este la fel de evidentă. E foarte simplu.

  • @anaistrate6459
    @anaistrate6459 Před měsícem +7

    Trebuie sa fiți mai îngăduitori, pana la urma e doar un examen ,nu indica mare lucru despre elev mai ales ținând cont si de emoțiile care copleșesc, stres ,presiune sociala ...e normal sa ne pierdem cu firea. Nu se naște nimeni geniu și cât despre datele astea ma abțin sa zic ceva ,nu toată lumea e as la geografie sau la materiile ce se predau în scoala. Dacă stai sa te gândești cât ii ajuta mai departe pe acești elevi bacul e zero ,în afara celor care își doresc cu adevărat să se facă medici ,avocați unde scoala este necesara.
    Mulți dintre ei pleacă din țară, dece o fac? pt nimeni din tara nu se ocupa de nevoile tinerilor,de educați lor .Pana la urma tot ce se întâmplă pornește de acolo .
    Sa judecam este ușor, chiar dacă sa zicem e cum spuneți dumneavoastră, dece se întâmplă asta? a cui este vina ,în nici un caz a copiilor!!.

    • @Ionut_Tudose
      @Ionut_Tudose  Před měsícem +2

      La 18 ani nu mai sunt copii. Au drept de vot, permis de conducere, răspundere penală și contravențională etc. Legal sunt adulți. Dar când vine vorba de responsabilități, brusc „redevin copii și emotivi”.

    • @alexandramilos392
      @alexandramilos392 Před měsícem +3

      ​​@@Ionut_Tudosemamă, se transformă din copii în adulți peste noapte pentru că așa spune legea, chiar dacă creierul uman își termină dezvoltarea pe la 20-25 de ani, nu 18-19. Spectaculoasă logică, și dă dovadă de câtă biologie știe un adult din zilele noastre, sau mai degrabă de cât știe o persoană dezinteresată de o materie din acea materie, că presupun că dacă erați profesor de biologie nu spuneați așa ceva.

    • @Ionut_Tudose
      @Ionut_Tudose  Před měsícem

      @@alexandramilos392 Nici dădăceala și parentingul ăsta exagerat pentru plăpânzi, până la 25 de ani, nu sunt ok. E un examen, structurat mai bine sau mai prost, cum o fi el, dar rămâne un moment important în calea maturizării individului. Să-l trateze cu responsabilitate și respect!

    • @alexandramilos392
      @alexandramilos392 Před měsícem

      @@Ionut_Tudose nu spuneam că trebuie dădăciți până la 25 de ani, spuneam că mental vorbind tot copii/adolescenți cu emoții sunt și la 18 ani. Iar examenul este atât de prost făcut și în majoritatea cazurilor atât de inutil încât singurul lucru la care ajută este crearea de stres, în niciun caz vreun fel de maturizare din orice punct de vedere.

    • @marimuvluv
      @marimuvluv Před měsícem +1

      @@Ionut_Tudose Cu tot respectul, domnule profesor, dar aveti un stil de gandire cu totul comunist. Nu putem avansa in tara asta datorita acestei mentalitati de crab. Nu aveti nicio scuza ca si corector, mai ales in contextul in care salariile s-au marit in urma protestelor, sa nu fiti mai ingaduitori cu elevii. Bacul este unul dintre cele mai importante examene din viata unui tanar, iar notele depind 100% de corector. Vorbim aici de viitorul unei fiinte umane, care poate fi distrus complet de o singura nota mai mica la geografie. Plus, facultatile au inceput sa ceara medii din ce in ce mai mari la bac, asta daca le mai iau in seama. Si pana la urma sa fim seriosi, la o materie asa de nefolositoare sa nu fie trecute cu vederea minimum 2 sau 3 sutimi acolo e cu totul o gluma.
      Sincer, pe mine nu ma afecteaza deloc acest mod de corectare al unilor profesori, am luat bacul cu media 9,50 in 2012, pe atunci era garantat sa iti scada punctajul undeva, oriunde, chiar daca aveai o lucrare de nota 10, dar gandul ca viitorul meu copil ar avea de a face cu asa ceva ma inspaimanta complet. Din fericire acest lucru se schimba, incetul cu incetul, si, poate, in cele din urma, vom avea in sfarsit corectori de care sa fim mandri.

  • @cpetrica9285
    @cpetrica9285 Před měsícem +1

    V ati gândit sa rezolvați și subiectul de titularizare?

    • @Ionut_Tudose
      @Ionut_Tudose  Před měsícem

      Sincer nu. Examenul mi-a solicitat prea multe vizite estivale în centrul de concurs încât să îmi treacă vreun moment prin cap să revin asupra subiectului :))

  • @rareshhh5888
    @rareshhh5888 Před měsícem +2

    îmi place de profesorul ăsta perfecționist 🤣🤣🤣 punctează cum simte el😂

  • @whatif5975
    @whatif5975 Před měsícem +2

    Domnule profesor, în mare parte de acord cu dumneavoastră. Să nu știi că minus cu minus dă plus este o porcărie, nu mai zic că geografia se face din clasa a IV-a și tot ar trebui să știe ceva absolventul. Cum a fost cu noul mod de corectare, e mai greu, e mai ușor, vi s-au întors multe lucrări pe diferențe de punctaj?

    • @Ionut_Tudose
      @Ionut_Tudose  Před měsícem

      Modalitatea digitală de evaluare este un pas înainte. Aduce un plus de eficiență, de corectitudine și cred că statisticile generate sunt aur curat, dacă are cine să se folosească de ele. Poți vedea impactul fiecărui tip de item asupra elevilor, dar și performanța evaluării fiecărui profesor, prin analiză statistică. Numai să fie oameni care să folosească toate acestea... Da, mi s-au întors două lucrări unde evaluarea mea nu corespundea cu a celuilalt profesor la itemii obiectivi cu alegere multiplă, pentru că elevii scriseseră cu picioarele.

  • @25Cornel
    @25Cornel Před měsícem +1

    Salut! La subiectul II-E-2 ai avut și Slobozia ca răspuns? Se poate lua în considerare drept răspuns corect? După ultimul recensământ, are vreo 41.000.

    • @Ionut_Tudose
      @Ionut_Tudose  Před měsícem +1

      Salut! În barem scria „Se acceptă și Slobozia”. Am avut câțiva, le-am dat punctul, că mă obliga baremul. Mă rog, ar fi putut scrie și ei cerința: „două orașe de peste 40 000 de locuitori” și ar fi fost totul corect.

  • @denisukk7156
    @denisukk7156 Před měsícem +1

    Daca la intrebarea legata de vietuitoare, am vorbit de salinitatea impartita pe doua straturi, care la adancimi contine substante toxice ce nu permit exista vietuitoarelor, este bine? nu am putut retine "gaze toxice"

    • @Ionut_Tudose
      @Ionut_Tudose  Před měsícem

      Cred că primești punctajul. Contrar a ceea ce comentează unii pe aici (că nu au înțeles nimic din clipul acesta), evaluatorii au fost mult mai îngăduitori decât cred ei.

    • @denisukk7156
      @denisukk7156 Před měsícem +1

      @@Ionut_TudoseMultumesc frumos! Foarte bine explicat tot ce ati spus, am scris totul ca dvs. Singura greseala de neatentie a fost ca in loc de ,,Tamisa” am vazut ,,Sena”. Contrar acestei greseli, nota finala a fost 9,60 si nu pot intelege de unde mi-au scazut inca -2p , asa ca am decis sa fac contestatie

  • @MirelPapura
    @MirelPapura Před měsícem +1

    Toti fostii mei colegi de gimnaziu au mers pe profil uman. Din tot acel numar, 80% au intrat la filologie. Din tot acest procentaj, numai 10% au luat nota peste 9 la geografie. Restul, note de 6, 7, 8. Doar 2 au fost care au luat sub 5. Cand le-am spus pe fata ca trebuie sa fii efectiv redus mintal sa nu iei examenul la geografie, s-au suparat si ne-am certat. Au inceput sa imi tina mie socoteala ca "de ce comentez daca sunt la mate-info". Le-am rezolvat in fata subiectul si la final am luat un punctaj de 6 si ceva. 6.20 cred.
    Nu zic ca sunt cel mai inteligent, cel mai educat, cel mai bun, dar parerea mea e ca daca ai cultura generala, gandire logica si putin interes (interes insemnand sa fii constient ca e un examen important si ca trebuie sa il iei, nu doar asa, sa fie acolo), prin examenul asta treci ca prin branza. Cine vrea nota mare, trebuie sa citeasca ceva. Prin urmare, chiar e trist ca nu poti lua nota de trecere la asa examen.
    E dezamagitor sa vezi generatiile care ne succed ca sunt asa de nepregatite, needucate, nedisciplinate. Si cand isi vad rezultatele muncii jalnic de redusa, putini sunt care isi asuma si vor sa se puna pe picioare. Ceilalti, vor pleca prin alte tari, ducand o viata cu multa munca, avand in minte un singur lucru: "la ce-mi trebuie mie bacul?" .
    Dar asta nu e numai vina lor. Degeaba un copil e crescut pana la 18 ani daca parintii lui, ba ii dau telefonul sa scape de ei, ba au treaba, ba n-au chef. Poate parintii aceia au fost si sunt si ei la fel de nedisciplinati si needucati. Nu zic nu, dar daca nici macar nu ii doresti copilului un viitor mai bun, mai bun decat al tau, nu ii impui copilului ca a fi educat e cea mai importanta responsabilitate a lui, ca viata ii va fi mai usoara cu un minim de educatie, inseamna ca nici ca parinte nu esti bun. Pentru ca, da, exista si parintii care doresc un viitor mai bun copiilor lor, dar actiunile pe care le fac sunt eronate. Ii ofera minorului, prepubertanului, chiar si celor care nici macar "nu au cei 7 ani de acasa", acces la internet. Creierul nu este dezvoltat, organismul este in crestere. O sa ajunga, nu pot spune altcumva, decat un prajit. Cel mai bun exemplu e pe TikTok, unde copiii sunt cei care petrec cel mai mult timp si cand citesti ce debiteaza pe acolo sau ce posteaza pe acolo iti ia mintea razna. Cand ajunge in gimnaziu, copilul are voie sa aiba acces nelimitat la tehnologie, pentru ca atunci ii va fi necesara in educatia lui. Dar pana atunci? Ii este necesara o tableta unde invata sa coloreze apasand o data pe culoare si o data pe locul unde vrea sa coloreze ca sa invete culorile? Ei nu mai au nevoie sa invete cum sa citeasca un ceas cu limbi, pentru ca deja le zice dispozitivul, dar eu cred ca ar trebui totusi sa fie invatati, pentru ca le dezvolta gandirea logica. Deja intru in alt subiect, acela despre cum evolutia tehnologiei ne face mai prosti, deci nu are rost sa continui. Probabil ceea ce am scris aici e o totala nebunie, dar nu cred ca am spus nimic gresit in totalitate.
    Oricum, tare mi-e ca va fi si mai rau de atat.