Rhinencephalonve Limbik Sistem Yüksel AYDAR

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 2. 05. 2020
  • Bu video Rhinencephalon'nun (koku beyninin) yapısına katılan şu yapıları anlatır: Bulbus olfactorius, tractus olfactorius, trigonum olfactorium, stria olfactoriae medialis, intermedius ve lateralis, substantia perforata anterior,
    lobus priformis (area priformis), formatio hippocampi, gyrus paraterminalis, ve fornix. Bunların yanında Limbik Sistemin yapısına katılan şu yapıları görevleri ile birlikte açıklar: Amygdala, Gyrus parahippocampalis, Gyrus cinguli, Gyrus dentatus, Gyrus cinguli, Area septalis, Corpus amygdaloideum, Fasciculus mammillothalamicus, ve Papez Halkası.

Komentáře • 24

  • @emine5349
    @emine5349 Před 2 lety +16

    hocam siz nasıl bir efsanesiniz yaa
    Farklı farklı şekillerden tekrarladığinız için sadece dinleyerek anlamamızı sagliyorsunuz. İçerik olarak çok yeterlisiniz. İyiki varsınız. Allah razı olsun.

  • @zeynepk1373
    @zeynepk1373 Před 3 měsíci +2

    Gerçek bir efsanesiniz sizden başka kanal bakmaya gerek kalmıyor Alah razı olsun hocam.

  • @user-ci4xe2jr7w
    @user-ci4xe2jr7w Před měsícem +1

    Hocam ağzınıza sağlık. Harika anlatmışsınız.

  • @Lathenia
    @Lathenia Před 2 lety +5

    burdayım yine, kraldan dinlemeye geldim.

  • @Almedaxx
    @Almedaxx Před rokem +2

    İşinizin hakkını fazlasıyla verip yapmış olduğunuz katkılarınızdan ötürü çok teşekkür ederiz hocam .💐

  • @serifeceylan7216
    @serifeceylan7216 Před 3 lety +5

    Hocam ellerinize sağlık iki arkadaşım tavsiye etti abartıyorlar sanmıştım ama anlatımınız çok akılda kalıcı.

  • @sailormoon5735
    @sailormoon5735 Před 3 lety +2

    Kendimde de fark ettiğim şey "kişisel gelişim" adı altında çalışma yapmak iken amacım bir noktada da "Çalışmayayım da zamanım boşa geçsin,hem zaten kişisel gelişimim için..." algısı oluşurturmuşum bence.Mesela yorgunum ve aklıma gelen şey uyumak ancak bu başlık altında sürekli buna karşı çıkıyorum. Ders çalışmak istediğimde de aynı şey olmuştu.

  • @melisasahin5693
    @melisasahin5693 Před 2 lety +3

    çok teşekkürler

  • @sametbas3033
    @sametbas3033 Před 3 lety +2

    Çok faydalı oldu hocam çok teşekkür ediyorum

  • @4.celalpasa589
    @4.celalpasa589 Před 4 měsíci +1

    Hocam muhtesemsiniz ,seviyoruz sizi ❤❤

  • @Yarenvrl
    @Yarenvrl Před 3 lety +5

    Hocam nolursunuz başka videolar da yükleyin. Çok güzel anlatıyorsunuz. Slaytlarınıza nerden ulaşabiliriz. :)

  • @ulusbentderesi
    @ulusbentderesi Před rokem +2

    hocam bu alemde teksiniz ya

  • @ziebersiskhan3318
    @ziebersiskhan3318 Před 3 lety +2

    teşekkürler
    teşekkürler

  • @sinemsertkaya2859
    @sinemsertkaya2859 Před 3 lety +6

    hocam harikasınız

  • @sailormoon5735
    @sailormoon5735 Před 3 lety +4

    Ve aklımda şu soru var.Acaba beynimiz bağımlılıkların vs (sorumluluk almadan çaba göstermediğimiz halde aldığımız hazda) sonucunda oluşan hazzı daha çok sevdiğinden bizi kandırıyor olabilir mi?Bunu yapabilme imkanına sahip mi?Çünkü kendimi iyi kandırabiliyorum.Mesela ders çalışırken benim dikkatim aynı oranda olmaz,bazen az olur bazen çok...Ve dikkatim az olduğunda bilgi sorularını anlıyorum ancak problem, paragraf çözemem. Dikkatim orta veya çok olduğunda ise paragraf,problem veya matematik yapabiliyorum ama bu miktar dışında bunlara odaklanamam.Bunlar benim için hep yaşadığım ve kesin olan şeylerdir.Ki ben bunu bilsem de programima tek yönlü şeyler yazmışım,sadece konu anlatımı ya da sadece soru gibi ama verim olmasi icin o programin çeşitli olması lazım bunu biliyorum ve yine de öyle yazmışım. Tabi sonuç olarak odaklanamadigimda kendime kizdim ve bunun zaten normal olduğunu ve programın yanlış olduğu sonradan aklıma geldi. Veya başka bir örnek verirsem ben Yotube da derslere bakamam çünkü illa ki benim hoşuma giden şeyleri youtube ortaya çıkarıyor ve benim bağımlılığım varken ben derslere bakmam tehlikeli.Bu da benim için kesindir ancak sabahtan beri youtub un algoritmasını derslere yoğunlaştıracak şekilde ayarlamaya çalıştım ancak bu durumda dahi olmayacağını ben gayet net biliyorum.Ama bu benim saatler sonra aklıma geldi,benim için kesin olan bu bilgiyi unutmuşum. Bence beynim bilerek bana engel oluyor,çok kurnaz.Benim emin olduğum şeylere rağmen tam tersini yapmam ve yaptığım sırada ise her seferinde bu emin olduğum şeyleri unutmam ve saatlerdir boş şeylere zamanimi harcamam bu yüzden bence.Ki benim verimimi düşüren şeyleri bilsem dahi tam tersini yapıyorum ve yaptığım bunu yaptığım sırada sonradan fark edip sonradan hatırlıyorum.

    •  Před 3 lety +6

      Düşünmek, öğrenmek, planlamak, gizemini ve mekanizmasını ortaya çıkarmak zor iştir. Hâlbuki beyin kendisini yormayan işlere meyleder. Otonom sinir sistemi kolay yaşamı ister (tembellik). Ancak insan bu otonom eğilimini aklı ve zekâsı sayesinde kendisine yararlı olacak yöne çevirir. İlim sahibi olur, teknoloji geliştirir, hayatını kolaylaştırır. Öyle olmasaydı insanoğlu hala mağarada (lüks sayılırdı) veya bir kaya kovuğunda yaşamaya devam ediyor olurdu.

    • @sailormoon5735
      @sailormoon5735 Před 3 lety +2

      @ Otonom sinir sisteminin alt başlığı olarak sempatik sistemde adranalin,dopamin gibi vs. hormonlar da fark etmiştim. Otonom sinir sistemi ,bizim irademizle kontrok edemediğimiz kasları kontrol ediyormuş ama hormonları buna dahil etmiyor sanırım.Çünkü eğer kontrol edilemezse tembellikte kontrol edilemez mantıken. Ayrıca bu gibi sistemlerin veya bu sistemlerin işlevlerinde bir sıkıntı çıkarsa psikolojik rahatsızlıklar,hipartansiyon gibi vs. neden oluyormuş. Mesela psikolojik rahatsızlıkta direkt hormonu etkilen ilaçlar veya hipartansiyonda ise kalp için ilac yazıyorlar. Ancak bütün olay kalpte bitiyorsa neden sinirden tedavi etmeye çalışmıyorlar? Ki bildiğim kadarıyla bir sürü sinir var zaten ve yenileniyor.

    • @sailormoon5735
      @sailormoon5735 Před 3 lety +2

      @ O zaman tam anlamıyla tembellikten bahsedemeyiz hocam. Çünkü zaten vücudumuz bunu sağlıyor. Biz sadece karşı çıkmakla yükümlüyüz. Bu sisteme karşın mücadele etmek derken eğer iradeli davranıp çalışırsak tembellik dürtüsü veya bunu sağlayan şeyler azalacak mı demek istiyorsunuz? Sırf çalışmamak için veya verimsiz çalışmak için emin olduğum şeyleri unutmam ve bunun iş işten geçtikten sonra aklıma gelmesi?Beynim resmen kendime karşı çıkıyor,"Boşver çalışma!"diye.Eğer ben çalışırsam veya dopamin detoksu yaparsam kendi bildiklerimi unutmam, mantıken sonlanır değil mi?

  • @Merhababenbuyerlerdenbiriyim

    hocam siz iyi anlatıyorsunuz da konular çok karmaşık :/