Beynin İşlevleri 2- Limbik Sistem Prof. Dr. Niyazi Acer

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 2. 11. 2020
  • Beynin İşlevleri serisinde ikinci bölümümüz Limbik Sistem!
    Her Cuma düzenli olacak paylaşımlarımızı geçtiğimiz Cuma yaşadığımız İzmir Depremi nedeni ile yayınlayamadığımız için hepinizden özür dileriz.
    @orkomedical
    Abone olmayı ve videolarımızı beğenmeyi unutmayın.

Komentáře • 7

  • @aysenurbanubasbug9188
    @aysenurbanubasbug9188 Před 3 lety +2

    Ağzınıza sağlık Niyazi hocam :)
    Fonksiyonel nöroanatomiye dair harika örnekler :) 👍🏻

  • @inspiretheglobe3
    @inspiretheglobe3 Před 3 lety +2

    Ağzınıza sağlık hocam, örnekleriniz harika :)

  • @nsakyuz
    @nsakyuz Před 3 lety +2

    Hocam çok teşekkür ederiz 😊

  • @umitkanar7491
    @umitkanar7491 Před měsícem

    Limbik sistemin tedavisi varmidir yuzdeseksen hasarli

  • @sailormoon5735
    @sailormoon5735 Před 3 lety +1

    Limbik sistem ile bilinç veya bilinçaltının bir ilişkisi var mı?Bir videoda eğer o işi yaptığını düşünürsen,hayal edersen mutlu olursun ve çalışma isteğin atar gibisinden anlatmıştı. Ancak tonlarca şey düşünüyoruz ve mesela arkadaşlarımızı düşündük ki bu durumda da ise çalışmak yerine onlarla takılmayı da isteyebiliriz sonuçta. Bunun limbik sistem ile bir bağlantısı olabilir mi? Çünkü bunu düşünürken aldığın bir haz var ve bunu beyin bence gerçekten yaşamış gibisinden gerçek sanıyor. Veya bilinç ve bilinçaltı beynin hangi bölgelerimde,organ mı yoksa belli bir organın yerine getirdiği işlevleri mi?

    • @sailormoon5735
      @sailormoon5735 Před 3 lety

      Ve aklımda şu soru var.Acaba beynimiz bağımlılıkların vs (sorumluluk almadan çaba göstermediğimiz halde aldığımız hazda) sonucunda oluşan hazzı daha çok sevdiğinden bizi kandırıyor olabilir mi?Bunu yapabilme imkanına sahip mi?Çünkü kendimi iyi kandırabiliyorum.Mesela ders çalışırken benim dikkatim aynı oranda olmaz,bazen az olur bazen çok...Ve dikkatim az olduğunda bilgi sorularını anlıyorum ancak problem, paragraf çözemem. Dikkatim orta veya çok olduğunda ise paragraf,problem veya matematik yapabiliyorum ama bu miktar dışında bunlara odaklanamam.Bunlar benim için hep yaşadığım ve kesin olan şeylerdir.Ki ben bunu bilsem de programima tek yönlü şeyler yazmışım,sadece konu anlatımı ya da sadece soru gibi ama verim olmasi icin o programin çeşitli olması lazım bunu biliyorum ve yine de öyle yazmışım. Tabi sonuç olarak odaklanamadigimda kendime kizdim ve bunun zaten normal olduğunu ve programın yanlış olduğu sonradan aklıma geldi. Veya başka bir örnek verirsem ben Yotube da derslere bakamam çünkü illa ki benim hoşuma giden şeyleri youtube ortaya çıkarıyor ve benim bağımlılığım varken ben derslere bakmam tehlikeli.Bu da benim için kesindir ancak sabahtan beri youtub un algoritmasını derslere yoğunlaştıracak şekilde ayarlamaya çalıştım ancak bu durumda dahi olmayacağını ben gayet net biliyorum.Ama bu benim saatler sonra aklıma geldi,benim için kesin olan bu bilgiyi unutmuşum. Bence beynim bilerek bana engel oluyor,çok kurnaz.Benim emin olduğum şeylere rağmen tam tersini yapmam ve yaptığım sırada ise her seferinde bu emin olduğum şeyleri unutmam ve saatlerdir boş şeylere zamanimi harcamam bu yüzden bence.Ki benim verimimi düşüren şeyleri bilsem dahi tam tersini yapıyorum ve yaptığım bunu yaptığım sırada sonradan fark edip sonradan hatırlıyorum.

    • @minervaninbaykusu0101
      @minervaninbaykusu0101  Před 3 lety +1

      Rabia Hn. Selamlar, mesajlarınız için teşekkürler.
      czcams.com/video/L7n8exJqFZM/video.html Tahmin Eden Beyin videomuz sorularınızın bir kısmını yanıtlayacaktır diye düşünüyorum.
      Bilinçaltı ile ilgili merak ettiklerinizi de yine kanalımızın Psikoloji ve İmge Terapi oynatma listelerindeki paylaşımlarımızdan takip edebilirsiniz.
      Sağlıcakla kalın.