Unde este free energy - variantă de test a generatorului.

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 15. 04. 2022
  • Motorul ce antrenează ansamblul e unul monofazic de 2,2kW rebobinat cu sârmă de Cu, e la 3000 de ture, pe axul lui e o fulie de 10 ori mai mică de cât diametrul volantei, de raport de 10/1 , după care se mai mărește încă de 3 ori cuplul prin raportul dintre diametrul volantei și cel al fuliei de pe axul ei, și în final se mărește turația de 3 ori, pentru a se ajunge la necesarul generatorului de a produce cei 50Hz, respectiv 1000 de ture. Principala problemă în probabilitatea de a fi funcțional, constă în antrenarea volantei de la periferie, apoi puterea generatorului , care e de numai 3kW. În varianta prezentă, la conectarea unui pistol de aer cald cu rezistența de 1kW, la fel ca și la bec, curentul pe motor a crescut cu echivalentul a 1kW, respectiv la peste 7A. Deci, cum era de așteptat, orice sarcină legată pe generator, ea se va regăsi de fapt pe motor. Este exact exeplul ce-l dădea cu autoturismul, care merge pe loc drept, încărcat, cu viteză constantă, consum mic, iar când întâmpină panta, se oprește dacă se menține doza de energie, ajungând numai până acolo unde îl duce inerția dată de masa lui (volantul).
  • Věda a technologie

Komentáře • 380

  • @universalwork
    @universalwork Před 2 lety +6

    Felicitări dnu Nelu! La înălțime, ca de obicei!

    • @zahariamoraru707
      @zahariamoraru707 Před 2 lety

      Care sunt partile componente ale generatorului din videoclip?Adica din ce este format statorul ,respectiv rotorul generatorului de curent???

  • @codreasamir5652
    @codreasamir5652 Před rokem +6

    La indieni volanta lucrează singură și inerția volantei ajută. Cred. Mult succes în continuare. 👌

  • @spyroskatsaros3458
    @spyroskatsaros3458 Před rokem +2

    The first thing you need to do is to put screws on the generator, that's it. Then you will put another motor to work from the generator without changing the socket to see if it works well. And what I understood is that something is working backwards, maybe some cables are not the right ones that give power to the motor from the generator. The other thing I noticed is that the big wheel doesn't have many turns. I hope you find a solution and well done for showing the truth, thanks for the video, greetings Spyros from London!!!👍

    • @spyroskatsaros3458
      @spyroskatsaros3458 Před rokem +1

      The other thing I forgot to tell you, maybe for some reason the generator outputs DC volts? Why You Need AC Volts.

    • @nelute5
      @nelute5  Před rokem +1

      @@spyroskatsaros3458 Thank you ! If he brings it back to me, I'll get it set up right. As you can see, it was the desire of the one who owned the steering wheel. The generator produces AC and the motor also runs on AC. I have another build to do, in another aspect, but I don't have an efficient generator large enough. I will try the smaller version.

  • @cristianradu9641
    @cristianradu9641 Před 10 měsíci +3

    Mulțumim pentru video! Iată un om sincer! De mult voiam să văd așa ceva. Aveți un like de la mine și îl meriți din plin pentru efortul depus (dau un like la vreo 5-6 ani). Totuși aștept să mai dau încă unu' pentru un video egal cu acesta în sinceritate dar cu un alt model de generator. Este vorba de generatorul electric pus în mișcare de un motor termic pe benzină. Se găsește în comerț și îl știe toată lumea doar că este alimentat cu hidrogen + oxigen rezultat din electroliză. Am văzut tot felul de clipuri demontând mitul, unele prin calcule dar datele problemei nu erau complete, unele prin practică, dar nu am văzut ceva atât de sincer, real și convingător ca acest clip.

    • @nelute5
      @nelute5  Před 10 měsíci +4

      Vă mulțumesc pentru exigență, de sinceritate nu duc lipsă ! De informații reale sau corecte mă cam vait, și pentru a le găsi trebuie să muncesc zi și noapte, bani cheltuiți , ca să le pot transmite, celor ce sunt impresionați de toate tâmpeniile șmecherilor. Trăim într-o minciună totală, iar cei ce scot puțin adevăr la iveală, sunt luați în derâdere. Totuși ceva din ele funcționează, numai că trebuie să găsim formula corectă. E credința mea, și până la proba contrarie, rămân la ea ! Căutăm în continuare și-mi e greu singur și câțiva prieteni în alte colțuri de țară. Voi încerca și un generator de hidrogen în mai multe domenii, dar timpul trece din ce în ce mai rapid, și vrând să fim cu un pas înaintea lui, întorcând capul nu se vede nimic în spate !

  • @ovidiubardan6110
    @ovidiubardan6110 Před 10 měsíci

    Bravo, bravo , bravo . Cea mai bună demonstrație

  • @bablutu
    @bablutu Před 2 lety +4

    Am descoperit recent canalul, bravo pentru experiment, sper ca nu te dai bătut ușor, mult succes mai departe

  • @hobby-urileluibogdan
    @hobby-urileluibogdan Před 2 lety +1

    Foarte interesant

  • @zahariamoraru707
    @zahariamoraru707 Před 2 lety

    Care sunt partile componente ale generatorului din videoclip?Adica din ce este format statorul ,respectiv rotorul generatorului de curent???

  • @albertoramonacosta1212

    What beatifull work and slow rpm my like thank Argent

  • @emilpopa100
    @emilpopa100 Před rokem

    Salut tu can trasferi stecherul din priza din retea in cea de la generator sarputea sati dea sens invers la motor si deaicea cum se vede se franeaza

  • @cristianmihai1086
    @cristianmihai1086 Před 2 lety +2

    Multumesc frumos !!! Tot respectul !!!

  • @mypestisor
    @mypestisor Před 2 lety +10

    Rolul volantei este de a menține turația și inerția necesara pana își își ia din nou viteza cand e alimentat de la generator...

    • @nelute5
      @nelute5  Před 2 lety +1

      Una, și a doua pentru a compensa șocurile primite la conectări și deconectări de sarcină, pentru a nu devia mult de la valoarea prestabilită a tensiunii, dacă ar funcționa ansamblul !

  • @danget75
    @danget75 Před 9 měsíci

    Felicitari,ma bucur ca ti-ai consumat timpul si energia sa demontezi falsurile de pe YT, baftă multa!

  • @simionnedelcu829
    @simionnedelcu829 Před rokem +1

    Corect !

  • @sauciuc1
    @sauciuc1 Před 2 lety

    As zice ca da, acuzam turatia volantei. Ati putea face un clip cu raportul mai mic motor-volanta. Eu cred ca ar functiona

    • @nelute5
      @nelute5  Před 2 lety +1

      Mă bucur c-ai înțeles mesajul meu ! Dacă-mi va aduce montajul înapoi, voi încerca mai multe variante și le voi pune aici.

  • @Livechannel15
    @Livechannel15 Před rokem +4

    Totul este foarte simplu :
    Nu poti transforma o energie in alta fara pierderi . Nu poti crea energie fara sa consumi ceva . Este ca si cum din energia acumulata in volant ai vrea sa fie infinita .
    Pe scurt perpetum mobile nu exista .
    Aceste masinarii vor functiona o scurta perioada de timp . Cu cat frecarea din lagare si din curele este mai mica cu atat timpul de functionare va fi mai lung . Daca conectezi un consumator , totul se va opri brusc .

    • @nelute5
      @nelute5  Před rokem +4

      Dă-mi șansa să-ți demonstrez cum, un prieten produce 40W din 20V și zero amperi ! Încă odată-ți spun, ai rămas captiv în globul de minciuni americănești, și n-ai mișcat măcar o sârmuliță să vezi cum se comportă sau ce poate ieși din ea ! Ești copilul căruia mama-i spune „nu pune mâna că te frige” !

    • @Livechannel15
      @Livechannel15 Před rokem

      @@nelute5
      Cum poti produce 40w din 20v si zero amperi ??????
      Puterea in wati este voltajul imultit cu amperajul .
      Deci : 20x0=0
      20Vx0A=40W?? Imposibil matematic cat si electric .
      Nu poti avea putere electrica la amperaj zero .
      Daca masinaria generator plus motor functioneaza si da putere electrica la consumatori eu iti platesc pe loc 1000000euro.

    • @nelute5
      @nelute5  Před rokem +1

      @@Livechannel15 , am zis eu că funcționează așa ? Nu va funcționa decât așa cum am mai spus, urmând exemplul motorului termic și al concasorului. Privitor la cei 40W, cred că privești printre ochelari, și am crezut că realizezi că e vorba de un montaj în care intră cei 20V cu zero amperi (uneori , sau nu poate aparatul reda a 3-a cifră zecimală ), li la ieșire aprinde bec de 40W. Când nu vrei să înțelegi, așa e, cauți nod în papură ! La pornirea montajului, se absoarbe din sursă 0,4A și după incandescența becului , curentul din sursă scade, și în funcție de stabilitatea eclatorului, e între 0,002 și zero amperi. Ce e așa de complicat să pricepi, și să nu mai faci pe savantul filtrat, cum am spus mai sus ? Ar fi bine să fiu „io” prostu* , dar nu vreau decât să ieșiți odată din adormire, mai ales inginerii, și să comunicați cu ăștia mai proștii, că de la ei au pornit marile realizări ale lumii , și multe întâmplătoare !

    • @Livechannel15
      @Livechannel15 Před rokem

      @@nelute5
      Ok , astept o postare cu un filmulet cu masinaria care functioneaza asa cum zici .
      Sa pota scoate putere electrica dintr-un volant prerotit cu mana si sa poata alimenta o rasnita de cafea . Sau macar un bec de 220v 40w cu filament .

    • @Livechannel15
      @Livechannel15 Před rokem

      @@nelute5
      Ps: Eu din cate stiu marile descoperiri ale tehnicii care au fost ,,intamplatoare “ au fost facute tot de savanti. Dar stii cum este: fiecare cu parerea lui .

  • @stefanolaru6582
    @stefanolaru6582 Před 2 lety +5

    Parerea mea este ca volanta e doar un *vas tampon*,adica consumi energie pentru a o pune in miscare la o anumita viteza dupa care intrerupi alimentarea si volanta va produce energie fix atata cat a consumat .inmagazineaza si apoi cedeaza ,iar daca o faci mai mare si mai grea nu castigi nimic,unde mai pui ca sunt si pierderi prin frecare.

    • @nelute5
      @nelute5  Před 2 lety +2

      Nu vreau s-aud de frecare, că orice sistem care e limitat de frecare , degeaba-l faci, e ca și când ai vrea să mergi c-o mașină înfrânată. Așa e cu volanta, e un mare consumator de energie, și nu este utilă decât acolo unde e necesară descărcarea instantanee a ceea ce a acumulat în timpul îndelungat de accelerare a turației. La concasor, la motoarele termice... e utilă , pentru că descărcarea e făcută pe o porțiune mică din cursa de rotație, pentru a învinge o forță mare, după care se reîncarcă pe parcursul a ce a rămas din cursă, până la următoarea descărcare, energie descărcată care nu poate fi mai mare ca cea dezvoltată de masa ei la turația de regim. E un acumulator care se încarcă timp îndelungat, pentru a avea energia necesară la o cheie, pentru pornirea motorului. O cheie dată câteva secunde, necesită 60 Km de parcurs, pentru recâștigarea a ceea ce s-a folosit la o pornire.

  • @neutruputere7774
    @neutruputere7774 Před 2 lety +1

    La turația mai mare va porni mai greu și se va opri mai greu asta este singurul efect dacă ai accelera la turatii mari volanta sar dezintegrat forță centrifuga ar învinge rezistenta materialului

  • @neutruputere7774
    @neutruputere7774 Před 2 lety +1

    Doar dacă se construiesc generator care anihilezi frânare sunt șanse

  • @ungureanuflorinradu6024
    @ungureanuflorinradu6024 Před 2 lety +3

    Salut! Ce calcule faci tu acolo? Becul acela infrarosu pt terapie sau care poate fi folosit si pentru cresterea puilor de gaina sau porci sau alte animale are 250wati. La o tensiune de 230v inseamna ca ar trebui sa consume un curent de 1, 09 Amperi. W=VxA. Totusi el consuma doar 0,7 A asa cum ne arati tu masurand. Deci exista un castig de putere.

    • @nelute5
      @nelute5  Před 2 lety +4

      La ce te referi, la greșeala c-am îmnulțit parcă , deși doar verbal, puterea cu tensiunea ? Da, așa e , de la 1 la 0,7 e ceva , dar trebuia tot să dispară, să nu cadă nimic pe motor ! Atâta timp cât sarcina conectată la generator se regăsește ca consum din rețea, nu e funcțional, nu e ceea ce așteptam toți. În limita timpului, am spus c-o să reiau testul și în alte configurații. Formula este UxI , dar nu asta trebuia precizat în cazul meu și nici destinația becului , ci doar caracteristicile . Pierdem timpul cu 9mA și alte nimicuri, în loc să ne orientăm către cauza reală și valori cu adevărat cauzatoare. Nu critic, precizez, pentru că ai văzut că eu nu am pronunțat valori la sutime , care nici pe departe nu ar duce la un efect demn de luat în seamă, ci valori ușor de pronunțat , de reținut... Ce-ar însemna ca în cazul funcționării corecte, cineva care-ar vrea mâine să-l facă, să nu-i meargă pentru c-a greșit două sutimi la diametrul unei fulii ?! Am toată stima și respectul, și te rog n-o socoti ca pe o critică, ci doar o discuție !

    • @baciudmtr05
      @baciudmtr05 Před rokem

      In timpul scurt cat a facut masuratoarea o parte din energie a fost inertia volantei.

  • @vasilelupu2047
    @vasilelupu2047 Před 2 lety

    Felicitări ! Am văzut o frânare violentă, când schimbați pe generator,... poate fi de la fazare,...întreb ?! 🙄

    • @nelute5
      @nelute5  Před 2 lety

      Păi tocmai asta e, fazare, defazare, sau neputința generatorului, fiind prea mic... Mai e și inerția volantei, care nu e lăsată să-și facă treaba, fiind „priponită” de la exterior. Eu mai acuz și reactiva ambelor mașini electrice, care ar putea fi evitată cu ceva electronic sau, dacă tot vorbeam de fazare, cu pinioane și curea de distribuție, ceea ce n-am văzut la alții.

  • @eugencosmin3336
    @eugencosmin3336 Před 2 lety +2

    Felicitari ptr experiment ! Poate tocmai ati " demontat " un mit al indienilor. Ati scutit pe multi altii de efort si nervi.
    Becul este cu infrarosii de la incalzire pui cumva...?

    • @nelute5
      @nelute5  Před 2 lety +2

      Nu, nu vreau să spun că am scutit pe cineva, pentru că ceea ce e făcut în film, nu e tocmai conform cu unul reușit, dacă e. Am și spus că, volanta nu se antrenează de la exterior, deși indienii au folosit și varianta asta (cineva comentează că nu există altul mai prost ca mine, dar eu am văzut ), apoi generatorul e și mic și e și cu magneți permanenți (nu are control la producție), turația mică sau foarte mică la volantă, deși e destul de mare... sunt destule care au dus la un rezultat negativ. Cu toate astea, n-aș garanta reușita dar voi continua cu ce am. Becul da, e cu infraroșu, dar eu am întrebat de conul în care e becul.

    • @popaconstantin4615
      @popaconstantin4615 Před 2 lety +1

      Nu , nu este un experiment reusit nici pe departe , sunt lucrari stintifice unde ai calcule precise .ce face domnul este nereusit din simplul motiv ca nu si-a facut temele.

    • @nelute5
      @nelute5  Před 2 lety +11

      @@popaconstantin4615, da , nu e reușit nici el nici rezultatul ! Temele mi le-am făcut într-o oarecare măsură, ca orice doritor și curios uneori, dar am lipsit la anumite ore de curs, că dacă nu lipseam, acum nu aveați nimic pe ecran, nici măcar ideea ! Eu sunt în stare să scriu pagini din romane la răspunsuri, iar mulți dintre voi ăștia cu temele făcute, abia gânguriți ceva , din zgârcenie, invidie și răutate, ca cineva să nu știe ce...nu știți voi ! Puteai să enumeri câteva din prostiile mele, să dai ceva indicii de ...pregătit pentru ora viitoare, dar asta e, stii... „dacă tăceai, filozof erai” ! N-am nimic răutăcios în a fi criticat , dar să dărâmi fără să fii capabil să construiești ceva, e răutate absolută ! Mai multe cuvinte, mai multă comunicare, că d-asta suntem așa de batjocoriți de toți tâmpiții din afara nației noastre, care era cândva , sperietoarea lumii !

    • @popaconstantin4615
      @popaconstantin4615 Před 2 lety

      @@nelute5scopul pentru care v-am comentat experimentu-l nu a fost sa va injosesc , mai degraba sa va intaresc ideia ca veti reusi , dar nu e simplu deloc , primul experiment faceti-l in asa fel sa realizati un dispozitiv autosustenabil nu trebuie sa aveti castig de energie decat sa invingeti frexarea si pierderile magnetice din motor si generator , sincronizatile cu -n osciloscop probabil punand generatorul sa patineze pe curea .ca sa va conving ca dispozitivul functioneaza va spun ca in Elvetia a functionat un mijloc de teansport ce avea ca motor un titirez ce facea ca tramvaiul sa parcurga 15 km fara zgomot si viteza de 50km /h , in statie se accelera din nou titirezul si mai mergea inca 15 km .dumneavoastra trebuie sa gasiti raportul precis dar sub nici o forma nu este de 10/ 1.poate undeva la 3/2, intre fulii si masa de 150 kg la volanta pentru 10kw.

    • @nelute5
      @nelute5  Před 2 lety +3

      @@popaconstantin4615 , așa am zis ? Eu mă bucur de discuții și chiar critici dacă sunt constructive și cu bunsimț ! Știu de titire, practic tot o volantă. Am un film în care și la noi în țară, înainte de *90 se folosea un sistem când se oprea curentul, care era pornit cu un motor termic, după care altul electric automenținea turația , alimentat fiind din generatorul ce-l antrena, menținând strictul necesar sub tensiune, până la revenirea rețelei.

  • @BogdanRobert-tx5cw
    @BogdanRobert-tx5cw Před 9 měsíci

    Încearcă și cu capacitoare de putere. Și felicitări pentru efort

    • @nelute5
      @nelute5  Před 9 měsíci

      Să mi-l aducă înapoi, îi fac antrenare corectă și apoi un generator bun, după care teste și variante. Tragem de timp, când depindem unii de alții !

  • @emilianstefanescu1903
    @emilianstefanescu1903 Před rokem +1

    Pune un generator de 10....12 kw...... Iar daca folosesti un ambreiaj (rola intizatoare) n-o sa mai ai consumul ala la plecare.... Daca motorul consuma 1500w (1.5kw) o sa ai un surplus de 8.5kw la generatror de 10kw si respectiv 10.5kw la cel de 12kw. Apropo, tu ce fel de generatro ai folosit? Cati kw produce?

    • @nelute5
      @nelute5  Před rokem +1

      Aveți unul să probăm ? Dacă vă uitați bine, motorul e pus pe o placă cu balama, deci are ambreiaj . Motorul are 2,2kW, dar ce ne puteți spune despre acei 2,2 ? Nu ai nicio relevanță cei 2,2Kw, decât ca orientare, în fond consumul e dat de sarcină. Ai o sarcină mare, motorul poate lua și 5kW (pentru câteva minute până ia foc) dar și 2-300W dacă sarcina e minimă. Apoi, motorul la cei 2,2Kw înmulțit cu între 5 și 7 (cât se spune că e „lențul”), s-ar putea să depășim cei 10-12kW ai generatorului, deci ioc rezervă ! Asta, dacă raportul e de 1/1, dacă reușim să ne încadrăm la turații, cu un raport mai mare de transmisie, atunci ne putem reveni ușor-ușor, la ceea ce spuneați mai sus despre acea rezervă. Părerea mea, și o mai spun încă odată, că soluția nu constă în antrenarea continuă a volantei, ci pulsator ca la motorul termic sau la concasor. Am câteva desene concepute în ideea de a le realiza practic, dar încă visez și aștept dimineața. Timpul ne ține pe loc, și când vine timpul, pleacă banii !

    • @emilianstefanescu1903
      @emilianstefanescu1903 Před rokem +2

      @@nelute5 Da, aveti dreptate. Dar cumva trebuie sa mearga.... Sunt undele generatoare cu magneti permanenti si turatii joase care nu necesita atata forta la pornire ...iar datorita rotatiilor joase se poate pune si un motor mai mic in consum.... pana la urma tre sa mearga.... Este ca focul....greu pana-l aprinzi....dar pe urma e greu de oprit... 😃 Oricum n-o luati in spirit de ura...incerc doar sa particip cu solutii la o cauza nobila... 😉

  • @gheorgheheroviceanu5467
    @gheorgheheroviceanu5467 Před 2 lety +2

    Felicitari ! Veti fi membru fondator al clubului electricienilor si energeticienilor (cee ) pe care doresc sa-l infiintez , dar numai dupa acceptul dumneavoastra.Acest titlu nu inseamna ca vi se cere vreo contributie ( cotizatie ) baneasca ci numai punerea la bataie a cunostintelorce le aveti in domeniu.Scopul acestui club este acela de a realiza un minisistem energetic care sa asigure tuturorLUMINA SI CALDURA GRATIS ! Toata lumea profita !

    • @nelute5
      @nelute5  Před 2 lety +5

      Mulțumesc ! Va fi greu cu oamenii, va fi greu cu seriozitatea și corectitudinea, mulți vor acumula, dar nu vor da nimic altora rămași în urmă cu informațiile. Mai sunt în câteva grupuri asemănătoare, și e cam ce-am spus mai sus. Sunt cam singurul ce aduc la cunoștință tuturor, ce reușesc să experimentez mai mult singur. M-aș bucura să găsim aici, tocmai pe cei ce nu s-au simțit luați în seamă sau crezuți în alte locuri, pe cei ce n-au simțit nevoia să se destăinuie unde probabil nu se merita. Eu o să continui să transmit aici, și tocmai pregătesc o prezentare a unui concept propriu, dezvoltat din tot ceea ce studiez, mai întâi teoria, în urma căreia vom discuta, apoi și practic.

    • @vasilelazurca4921
      @vasilelazurca4921 Před rokem

      Ha,ha,ha.Asta cu minisistemul energetic care sa asigure TUTUROR...e greu de crezut.Gratis o poate avea cel ce gaseste solutia cea mai buna pentru a realiza generatorul de energie perpetua,si eventual cei ce vor avea capacitatea sa-si faca singuri o copie pentru nevoi casnice.Ceilalti vor trebui sa scoata ceva bani din buzunar ca sa poata avea sistemul,ori in cazul asta nu se mai poate numi LUMINA SI CALDURA GRATIS pentru ca pretul nu va fi unul mic.Apropo de p.fotovoltaice.De ce nu are tot omul care are o casa, panou fotovoltaic pe acoperis,ca doar este energie solara.Visuri frumoase deocamdata cu energia infinita.Si energia electrica actuala nu mai este placuta doar pentru ca lacomia impune pretul.In final se ajunge mereu in acelas punct.

    • @gheorgheheroviceanu5467
      @gheorgheheroviceanu5467 Před rokem

      @@vasilelazurca4921 Va zic BUNA ZIUA si va instiintez ca sunt inca in toate facultatile mintale,deci stiu ce spun si sustin, ca se poate asigura TUTUROR energie electrica GRATIS pentru mult timp si in cantitati indestulatoare, facand in acelasi timp si PROFIT! MINISISTEMUL de care am pomenit se refera la o instalatie care sa produca energie electrica pentru 50-60 locuinte sau apartamente si care poate fi montat oriunde, de unul singur sau impreuna cu altele. Nu este vorba de fotovoltaice sau eoliene dar tot energie verde da.Din pacate bat pasul pe loc datorita vidului absolut din buzunare. Aveti dreptate cand pomeniti de lacomie ,energia electrica a incaput pe mana unor hrapareti de la EDISON incoace, nu pe mana lui TESLA! Suficient pentru a avea remuscari pentru inceputul comentariului dv.

    • @vasilelazurca4921
      @vasilelazurca4921 Před rokem +1

      @@gheorgheheroviceanu5467 Salutari.Scuze dar eu nu am facut nici o referire la facultati mintale.A incerca ceva sau a cauta mereu alte solutii nu inseamna a fi dus cu capul.Eu urmaresc pe net de vreo doua luni jumate realizarile astea cu generatoare de energie infinita.Si pentru ca-mi place si mie surubareala,si-mi bag degetele si in mecanica si electricitate si electronica,am fost curios sa vad daca este ceva adevar,avand un alternator auto si un motor electric la indemana,am taiat am modificat,sudat,cuplat,legat cabluri,asa cum era prezentat in tutoriale.Atat doar ca am folosit magneti normali cu un gabarit mai mare in ideea de a compensa puterea celor neodim.Rezultatul e ca la o viteza de rotatie de 2900/min.alternatorul scoate doar 18v ac la cele 3 borne.Sau legand din nou redresorul lui original(fara perii)iese 12v sau 24v dc.Deci cu motorul electric conectat la priza de retea pentru ca aia cu sfoara la pornire nu tine.Oricum ideea comentariului cu...ha,ha,ha era asa: acceptand ideea ca se va putea realiza acel sistem de energie mic sau mare,ai luat in calcul inainte de a spune GRATIS,tot ceea ce tine de cheltuieli?Asa cum ai spus prima problema e vidul di buzunare.Dar sa vezi cum o sa-si invarta dracul coada cand o sa ai nevoie de aprobarile celor de la electricitate,gaz,apa,mediu,isu si care mai sunt,adica ajungi la mana actionarilor de la utilitatile de interes public,la acea lacomie care impune pretul.Ca doar nu-ti inchipui ca o sa lase ei sa piarda din profituri.Spor la realizarea ideilor.Dar deocamdata exista o singura enerie infinita gratis,de la care avem lumina si caldura.SOARELE.Si natura care poate sa faca din putin,mult.Toate cele bune,pe bune.

  • @stefanstanciu8587
    @stefanstanciu8587 Před 2 lety +2

    Încearcă să bagi motorul direct in priza generatorului iar apoi dai un impuls de la curent(de la o priza),până când motorul incepe sa funcționeze normal iar apoi iei curentul și motorul o să își tragă curent din energia produsă de generator.

    • @nelute5
      @nelute5  Před rokem

      Da, face el asta pentru mine ?

    • @hennessy4666
      @hennessy4666 Před rokem +1

      Se numeste perpeetum mobile ce vrea el dar este imposibil fizic.

  • @romaniasincronic7256
    @romaniasincronic7256 Před 2 lety +8

    Salut,incearca sa ajungi la o turatie mai mare a volantei apoi firele de la generator care va alimenta motoru sa aiba niste condensatori in paralel de 20-100uF/400Vca ca sa poti sa iesi din punctul zero si la urma vezi daca functioneaza ,trebuie sa se tina cont de niste parametrii apoi vezi rezultatul daca este adevarat

    • @nelute5
      @nelute5  Před 2 lety +6

      Eu știu că în curent alternativ, condensatorul se comportă ca scurt, o mare sarcină în funcție de valoarea lui. Am încercat la alte experimente și condensatorul nu m-a ajutat. Am valori diferite, am și din cei de recuperare, baterie mare, care conectată la rețea i se încălzește cablul, ia 15A citiți de aparat, dar la contorul cu disc nu se simte nimic. Ar fi o ideie, să conectez un condensator mai mare care va frâna generatorul, va îngenunchia motorul, și să compensez frânarea din rapoarte și turații încât motorul să nu mai simtă. Mai încercăm, că trebuie să meargă !

    • @romaniasincronic7256
      @romaniasincronic7256 Před 2 lety +2

      @@nelute5 Condensatoru consuma o sarcina mare timp de maxim o secunda pana se incarca ,apoi nu mai consuma asa mult si iti trebuie condensator care lucreaza in curent alternativ de cel putin 450VCA ,si condensatoru sa fie din plastic recomandat ,aceste condensatoare despre care vorbescu eu se mai folosesc si la motoarele asincron fara carbuni pentru pornirea lor

    • @nutuioanpop8291
      @nutuioanpop8291 Před rokem +1

      @@nelute5 domnule la mine in bihor in zona stei cind nea asfaltat in sat prin 2000 cred iera un mecanic pe masina de asfaltat romineasca care era propulsata de un motor de utb .65 D 110 si mai avea un generator electric dinam.care la nevoie producea curent trifazat la volum era cit un moror 10 kv rusesc cu ventilatie interna masina urma so caseze la remat .Omul.mia zis ca dac il.vreau mil.dă mie .acum imi pare rau ca nu.lam luat cu bani de nimic iera bun la ceva oare ?acasa il invirtea o eoliana .sau la vreo moara pe apa .

    • @nelute5
      @nelute5  Před rokem

      @@nutuioanpop8291 , cred că era bun, dar azi se știe mai mult de cât era construit acel generator, mai ales că materialele ne cam stau la dispoziție, doar bani să ai să le iei, și scule să le faci. Sunt utilaje care au un motor termic ce antrenează mai multe motoare electrice, chiar câte unul pe fiecare roată. Locomotiva Dizoelectrică, are trei punți motoare la un capăt și trei la celălalt, deci câte un motor pe fiecare punte (am lucrat 10 ani cu ele). Motorul termic de peste 2000 de CP (consum de 50l/h) , antrena generatorul de aproape 2m în diametru, care ducea toate 6 motoare electrice. Azi, ai posibilitatea să le construiești acasă, mai din orice, din motoare asincrone, din transformatoare, din motoare de mașini de spălat, artizanale cu magneți și bobine fără miez... sunt o mulțime de variante, doar să ai cu ce le învârti. Se cunosc și metode de autoantrenare, dar rămâne de stabilit sau de discutat, până la o probă reală.Dacă te grăbești, îți pot da ceva variante aparent funcționale, altele de cât ai văzut pe net, adică concepții proprii derivate din unele idei descrise la grămadă, cu care ai putea rezolva ceva, în ideea în care ai cu ce, inclusiv timp.

    • @emilpostolache4218
      @emilpostolache4218 Před rokem

      @@nelute5 dațimi va rog și mi-a cîteva idei sa concep un generator

  • @y9oan
    @y9oan Před 2 lety +5

    datorita entropiei aceste "sisteme" sunt copilaresti, randament >1 este imposibil

  • @mihaimoja7054
    @mihaimoja7054 Před 2 lety

    Buna ziua!
    Credeți că este mai eficient un generator din cel dedicat, care este montat pe generatoarele pe benzina?
    Am găsit unul monofazic la 3000 ture de 5 kw și nu știu dacă să îl iau sau nu.....
    Cineva care avea un sistem în construcție mi a recomandat sa merg pe sistemul trifazic că cel monofazic este slăbuț din pct de vedere al motorului antrenant și nu o să meargă....
    Generatorul pe care l am făcut cu magneți neodim este prea mic și nu are putere să îmi învârtă motorul trifazic de 250 w la o turație normală.......adică dacă îl conectez direct la rețea diferența este majoră
    Mulțumesc

    • @mihaimoja7054
      @mihaimoja7054 Před 2 lety

      Prin toate sistemele am văzut că se folosesc generatoare low adică produc necesarul de pe la 500 rotații......de-asta sunt puțin sceptic cu generatorul dedicat de 3000 rotații

    • @nelute5
      @nelute5  Před 2 lety +1

      Corect, e mai eficient cel trifazic, dar va avea 1,5kW pe fază, deci practic puteți conecta un singur aparat de maxim 1,5 kW sau chiar mai puțin, pe când ăla de 5kW , pe toți ar trebui să-i aibă într-o singură fază, unde puteți conecta și un motor de 4kW teoretic. Acum, depinde de scopuri. Dacă puneți beculețe și sclipici, merge pe trifazic, dar dacă aveți un aparat de 3-4kW, p-ăla n-aveți cum să-l împărțiți la două sau trei faze, doar dacă e el trifazic.

    • @mihaimoja7054
      @mihaimoja7054 Před 2 lety +2

      Am ratat ocazia cu generatorul dedicat ....s a vândut până să ajung sa l iau.....și pe internet nu am găsit nici un site prin tara care vinde generatoare pentru cele cu motoare termice....
      Unul pe comanda cu magneți neodium este cam piperat....adică unul de 2.2 kw este 3000 lei.....adică cam mult pentru un prototip.....într-adevăr cel ce le face a zis că produce de la 750 rotații pe min....adică ok zic eu....
      Deocamdată o să mă mai joc cu ce am și dacă vom avea o confirmare pe aici că într-adevăr funcționează.....atunci o sa merite și mai mult de 3000 lei......
      Daca apare ceva generator dedicat pe net și accesibil o sa l iau sa incerc.....
      Spor la treabă și să auzim numai lucruri bune !!!

    • @nelute5
      @nelute5  Před 2 lety +2

      @@mihaimoja7054 , poate că așa a trebuit, cineva nu te lasă să risipești ! Cele cu magneți au neajunsuri. chiar dacă produce de la turație mică, nu produce bine, adică ce trebuie, puterea e cu atât mai mare cu cât îi crește turația. Ca să producă ce-ți trebuie, la turație mică trebuie să aibă dimensiune foarte mare, deci tot preț sporit ! Generatoare de 6-7kW am văzut la italieni, exact cele pentru motoare termice.

    • @mihaimoja7054
      @mihaimoja7054 Před 2 lety +1

      @@nelute5 mulțumesc mult pentru sfat......o sa zic pas la unul cu magneți și o să caun in continuare unul dedicat....
      Spor la treabă!!!!!

  • @faby305
    @faby305 Před 2 lety

    Salutare,se poate face o explicatie la un aparat de sudura home made ,cum aflam cu cat trebuie bobinat secundarul?nu cu ce fir ,nu cu de diametru,cum aflat cu cate rotiri se face secundarul la un miez de motor ca al dvs. Se poate o explicatie ,va rog ?

    • @nelute5
      @nelute5  Před 2 lety

      Ca al meu care , cel din filmul cu aparatul de sudură ? Păi am explicat acolo, cred ! Trebuie să știi dimensiunile miezului, adică lungimea și grosimea. Nu diametrul cilindrului, ci grosime sau lățimea tolelor. Deci , înmulțești grosimea cu lungimea miezului și afli secțiunea miezului de tole. Știind secțiunea , împarți pe 50 (o constantă ) la secțiune și afli numărul de spire pe volt. Acum nu rămâne decât să înmulțești numărul de spire pe volt, cu tensiunea ce-o dorești. Ex: ai lungimea miezului de 10cm, grosimea de 2,5cm și dă 25cm pătrați. 50 împărțit la 25 , dă 2 spire pe volt. Presupui că vrei să scoți 50V în secundar, dai 50V x 2 = 100 spire. Asta-i tot !

    • @faby305
      @faby305 Před 2 lety

      @@nelute5 va multumesc din inima ❤️

    • @faby305
      @faby305 Před 2 lety

      @@nelute5 si cam ce grosime.trebuie sa aiba firul de la srcundar ,se poate o explicatie sa rog frumos?

    • @nelute5
      @nelute5  Před 2 lety

      @@faby305 , pentru ceva rezonabil, adică să poți face treabă , cam de la 6mm în diametru.

    • @faby305
      @faby305 Před 2 lety

      @@nelute5 eu am pus 6 ,deci este bine ,am pus fir de cupru de 2,5diametru ,apoi am calculat pe principal care mi a dat sa rasucesc pe miez de 49 de ori ,dar evident ca nu mi a incaput pe un strat ,intre strate am folosit o fasa ce cearceaf si am infasurat ,in 3 straturi am bagat 49-60 de infasurari cu fir de cupru de 2,5 diametru ,apoi am facut grosime 2 iar lungimea de 5,5 (5,5x2=11 iar 11:50=0,22 spire pe volt ,am inmultit 0,22 la ce volti vreau sa am pe secundar adica 50 0,22x50=11 spire pe secundar cu fir de cupru de 6 ,este bine ?..sper ca ati inteles ceva din ce v am scris

  • @simonatoncea981
    @simonatoncea981 Před 2 lety +4

    Ai vorbit intr-unul din comentariile tale de un titirez. Titirezul primeste miscare din ax, nu din diametrul maxim exterior. Daca ii dai miscare din diametrul maxim exterior, practic nu se invarte. Daca repeti experimentul, transmite miscarea de la motorul de antrenare la axul volantului. Iti dau mai multe date despre un volant tip "Baterie mica", Diametrul=60 cm, Greutate=100 kg, Factorul de forma geometrica k=0,5, Viteza unghiulara=20000 rpm, Energia stocata=.,8 MJ (2.7 KWH), Densitatea energiei=0.027 KWH/KH. Pentru comparație, densitatea energetică a benzinei (benzină) este de 44,4 MJ / kg sau 12,3 kWh / kg. Miscarea data volantului NU trebuie data din partea lui exterioara, din "obada". Asa cum ai montat tu cureaua de transmisie pe volant, nu ai facut decat sa-i iei din masa inertiala. Daca ai invarti volantul cu 1500 rpm (max.2000 rpm functie de materialul volantului) ai obtine rezultate mai bune. ATENTIE! Volantul trebuie sa fie bine ancorat si protejat cu plasa de protectie, iar cresterea de turatie sa fie progresiva si cu paliere de timp pentru a vizualiza cum se comporta volantul! La turatia asta, volantul se poate frange si sa cauzeze raniri! SUCCES!

    • @nelute5
      @nelute5  Před 2 lety +2

      Mulțumesc pentru precizări ! Știam și știu multe despre principiul volantului, mai puțin datele despre densitatea energetică și câteva asemenea, dar repet, montajul și proba au fost făcute la cerere în acest mod, urmând a se experimenta în continuare după ce și-l ia acasă. Urma să-l primesc înapoi după ce se satură de el, să refac experimentul în varianta credinței mele, dar suntem foarte ocupați, și ne și lipsește un generator cu eficiență maximă cunoscută. Am un concept propriu de ansamblu cu două volante, pe care n-am cum să vi-l arăt aici, și sunt convins că are mari șanse să funcționeze, tot datorită cunoștințelor despre funcționarea volantului (sunt mecanic și...„multilateral”...) , dar niciodată n-am făcut nazuri de sfaturile și ideile altora. Mulțumesc și, urmăriți-mă , nu mă lăsați să duc în eroare pe cei ce vor să știe !

  • @nutuioanpop8291
    @nutuioanpop8291 Před rokem

    Becul.e incandescemt ?

  • @CiprianstefanCostea
    @CiprianstefanCostea Před měsícem

    Îți trebuie un converter și o baterie auto sa fie in circuit închis ce alimentează o dată motorul apoi volanta își menține turația constanta și ai pierdere foarte mică iar ia îți poate funcționa mai bine de 9 ore consecutiv fara sa se oprească pt becul respectiv de 230w

  • @viorellinca1859
    @viorellinca1859 Před 2 lety +4

    Niciodată nu se pune cureaua pe centrifuga ,se pune pe fulie să aibă viteză greutatea centrifuga al ajută pe motorul de antrenează generatorul să nu tragă greu când este în sarcină

    • @nelute5
      @nelute5  Před 2 lety +1

      Nu e chiar așa ! Crezi că acele canale pentru curea le-am făcut eu ? În cazul de față ai dreptate în mare parte, dar în cazul original pentru care a fost făcută volanta, nu ai dreptate. Era la un concasor, care trebuia să aibă turație mică și cuplu mare, pentru a avea timp să intre bolovanii între fălcile lui, și ca un motor așa mic să nu se poticnească. Dacă antrena mai de la centru, ar fi spart doar primul bolovan, după care la următorii s-ar fi oprit. La concasor volanta făcea exact ce trebuie să facă o volantă, adică se încarcă de la motor pe 300 de grade ex. și se descarcă pe 60 de grade, doar cu o anumită cantitate de energie din totalul acumulat. La un generator, volanta se descaecă continuu pe cele 360 de grade, până la oprire, neavând pauză de reîncărcare (cum e și la motorul termic).

  • @orlandomitroi2012
    @orlandomitroi2012 Před 2 lety

    Buna ziua!
    Cu un generator pe magneti permanenti de 37kW si o volanta de 420Kg cu diametrul de 1m, credeti ca se poate realiza ceva ?

    • @nelute5
      @nelute5  Před 2 lety +2

      Eu nu pot să vă mint, nici să vă descurajez, sunt la fel de curios ! Încercați, dacă deja le aveți, nu prea mai aveți ce pierde așa semnificativ, dar de merge ...păziți-vă bine !

    • @orlandomitroi2012
      @orlandomitroi2012 Před 2 lety +1

      @@nelute5 da, am aceste 2 produse. Urmeaza sa imi fac axul, fuliile si sasiul pe care sa le montez. Sper ca voi reusi. Filozofia mea este putin diferita de a dvs. Dar sa pun in practica ceea ce intentionez si pe urma voi vedea. Eu nu intentionez sa invart volanta asa ca in clipul dvs. Ci sa montez o fulie egala ca diametru cu cea a rotorului din generator. Cred ca, un generator cu cat este mai mare si este invartit la turatia nominala, nu trebuie sa se scoata din el mai mult de maximum 50% ceea ce poate produce tocmai pentru a nu avea o franare mai mare decat jumatate din ce degajeaza. Poate gresesc, este doar o parare. Trebuie sa pun in practica si pe urma voi vedea rezultatul.

    • @nelute5
      @nelute5  Před 2 lety +1

      @@orlandomitroi2012 , repet, nu sunt eu autorul antrenării de la exterior și a avut și un motiv, raport maxim de forță (în detrimentul vitezei, deci a puterii energetice). Da, e corect să antrenezi cât mai aproape de centrul axului, dacă motorul poate, dar dacă o faci egală cu a motorului, ai bine pune-o direct pe motor. Ideal e să antrenezi volanta ușor, adică un diametru ceva mărit la axa volantei, iar de la volantă un diametru mai mic ca cel al fuliei de pe generator, pentru a transmite cuplu de învingere a rezistenței opuse de generator. Dimensiunile fuliilor le stabilești în funcție de cea a motorului și turația generatorului. Da, de principiu sursa trebuie să fie dublă de cât sarcina utilizată pe ea.

    • @blast3r85
      @blast3r85 Před 2 lety

      @@orlandomitroi2012 salut daca tot ai cele mai importante componente,nu pierzi nimic.ai putea incerca sa asezi fata in fata motorul cu alternatorul unite cu un ax pe care sa pui volanta.e mai eficient decat pe curele.

    • @MrWoTa
      @MrWoTa Před 2 lety

      @@orlandomitroi2012 volanta trebuie sa aiba diametul mare nu conteaza greutatea.Lasa un nr de telefon ceva de contact.

  • @valentinsiminiuc6902
    @valentinsiminiuc6902 Před rokem

    Ati mai incercat varianta sa mai adaugati o fulie?

    • @nelute5
      @nelute5  Před rokem

      Încă nu mi l-a adus, o să continui cu el , dar nu m-am grăbit că nu am un generator bun.

  • @cosminstancu5626
    @cosminstancu5626 Před 2 lety

    Stie cineva de unde pot face rost de o volanta multumesc

  • @razvanwhatever1813
    @razvanwhatever1813 Před rokem

    Pentru ca produce prea puțin pentru motor și când conectezi generatorul creste sarcina și se oprește.

  • @viostefanesti8499
    @viostefanesti8499 Před rokem +7

    Felicitari, nu pune la suflet ca -ti scriu toti idioti, daca ai un vis, mergi pana la capat indiferent de rezultat, diferenta intre tine si papagali care isi dau cu parerea , este mare...tu investesti timp, bani, efort , in timp ce ei navigheaza pe internet crezand ca sunt cu bricul Mircea pe marea neagra.

  • @mihaiturcanu2315
    @mihaiturcanu2315 Před 2 lety

    Deci se poate face ceva curent gratis sau nu ?

  • @remadar7780
    @remadar7780 Před 24 dny

    Experimentul relevant dar in aritmetica argumentatiei mai trebuie adaugati factori precum gravitatia , rezistenta electrica , factori de frecare , reactanta inductiva si mai sunt si altii care determina randamentul jalnic al transferurilor de energie !

    • @nelute5
      @nelute5  Před 22 dny

      Vom mai vedea ! Toate cele-nșirate sunt doar sperietori din parte unora ce ne vor proști și bolnavi. Dacă nici azi nu ești convins de asta, e rău sau chiar grav, suntem pierduți !

  • @simotacorvinandrei765

    Bună seara. Scuzați-mă ca deranjez, nu sunt electrician de meserie dar dacă ați conecta doua motoare electrice unul pentru angrenaj la început pana generatorul produce curent iar cel deal doilea pur și simplu băgat în priză generatorului. Nu ar merge? Și cred ca generatorul da alt sens motorului de aceea apare frânarea. Va mulțumesc și spor în continuare.

    • @nelute5
      @nelute5  Před rokem

      Nu e niciun deranj când e vorba de comunicare, colaborare și informare, chiar și critică dacă e constructivă și nu-și dai aere de atotștiutor ! Nu trebuie să fii electrician ca să pricepi mult ai bine ca electricianul, care toată viața doar a schimbat becuri. Cel de-al doi-lea dacă ar fi, s-ar manifesta ca și primul, e același lucru. Nu e diferență să-l conectezi pe primul si după ce ia viteză să-l treci pe generator, și cel de-al doi-lea care preia de la turația de regim în continuare. Generatorul nu poate da alt sens, pentru că în alternativ sensul nu-l dă rețeaua ci modul de legare al motorului. Deci, orice sens ar avea generatorul, el va roti motorul în sensul în care motorul are determinat sensul din legăturile la cutia cu borne sau condensatori. Aici faptul că generatorul frânează așa de tare, puternic sacadat, se datorează magneților prea puternici și nepotrivirea lor cu statorul. Volanta nu trebuie antrenată de la periferie (unde cureaua se comportă ca niște ancore), ci cu o fulie mai mare puțin de cât cea a motorului de antrenare, astfel ca motorul s-o poată duce. Lângă fulia de antrenare, va fi cealaltă care va antrena generatorul, care trebuie să fie mai mică decât vecina ei, pentru a nu se opune acțiunii volantei, dar și să antreneze cu ușurință generatorul (iată de ce frânează puternic), fără ca generatorul să se poată opune. În sfârșit cea de pe generator să fie puțin mai mare ca cea de pe volantă, pentru a nu se putea opune volantei, dar toate astea trebuie alese în strictă concordanță cu viteza de rotație a volantei, care trebuie să transmită generatorului o turație corespunzătoare frecvenței de 50Hz.

    • @simotacorvinandrei765
      @simotacorvinandrei765 Před rokem

      Va mulțumesc pentru răspuns. Ideea e ca am găsit un alternator de 114 kva care a fost angrenat înainte de un motor diesel și vroiam sa îl achiziționez dar pentru a-l a grena cu un motor electric. Oare ar fi posibil lucrul acesta? Și ar mai fi o întrebare stimate domn. Dacă legam o baterie la un ups iar la ieșirea de la ups conectam un redresor care se conectează înapoi la bateria respectiva ce se poate întâmpla? Va mulțumesc din suflet pentru răbdare și spor la munca în continuare

  • @zoltanhaleczki4652
    @zoltanhaleczki4652 Před rokem

    Salut. Volanta este ok pune un schimbator de la o bicicletă pe ax. Motor va invarti volanta dar frânare nu se va pune pe motor ci doar pe volanta.

    • @nelute5
      @nelute5  Před rokem

      Mulțumesc,nu o mai am, dar dacă mi-o va aduce înapoi cum a zis, voi încerca mai multe variante !

    • @zoltanhaleczki4652
      @zoltanhaleczki4652 Před rokem

      @@nelute5 recomand un schimbator pe ax cu o singură direcție și direcția opusă să meargă în gol. Așa se va depune sarcina pe volanta. Mult succes și aștept să văd rezultatul 😁

    • @nelute5
      @nelute5  Před rokem

      @@zoltanhaleczki4652, am conceput alt sistem , dar trebuie să găsesc timpul necesar prelucrării și ansamblării, și apoi îl voi prezenta aici, indiferent de rezultat.

  • @ioanflorincostea8738
    @ioanflorincostea8738 Před rokem

    Sunt instalate gresit și ai turatie mult prea mică pe volantă și o baterie de condensatori te-ar ajuta mult și multe altele dar este mai complex trebuie să cunoști multă electronică .

    • @nelute5
      @nelute5  Před rokem

      Corect , mulțumesc, n-ai citit descrierea ! Cunosc destulă (pentru mine), dar oricând e nevoie de mai mult, așa că nu ezit să cer ajutor din când în când !

  • @croitorupauliulian2779
    @croitorupauliulian2779 Před rokem +1

    Daca aveai pinion mare la motorul care consuma si la generator unul mic producea mai mult dar fara volanta.Acum depinde cat de solicitat era motorul care consuma si daca ducea generatorul generator ca turatii.

    • @nelute5
      @nelute5  Před rokem +3

      Volanta e utilă, dar nu așa. E prea mare hardughia chiar dac-ar merge ! N-ar fi chiar o problemă dar se pot face și alte sisteme mai prietenoase . Hai să le facem !

    • @petru-simonom1816
      @petru-simonom1816 Před rokem

      Contactați-mă și vă dau o idee,cînd scoateți ștechierul de la rețea generatorul să producă același tensiune având o alimentare continuă DC.

  • @danneag8108
    @danneag8108 Před 2 lety +12

    Daca nu folosesti condensatori poti sa faci experimetul pana iti "creste barba alba",ideea ta curea direct pe axul volantei este buna ca acumuleza din exteriorul ei forta cinetica care aduce un plus de energie la generator.Spor la munca,vei reusi intrun sfarsit.Foarte important viteza de rotatie la genrator trebuie sa treaca un pic peste 3600 RPM.

    • @hghmhgm
      @hghmhgm Před rokem

      Nu exista energie supraunitara, exista doar minciuni pe net.. !

  • @BociortAdrianIoan
    @BociortAdrianIoan Před rokem

    io nus ce faci, dar cand schimbi de pe una pe alta... pune frana. nu are legatura cu + -? ca zici ca da inapoi in volanta.
    si nu doar zici, chiar franeaza in 3 secunde opreste volanta. altfel ar merge minim 10 secunde.

    • @nelute5
      @nelute5  Před rokem

      Păi eu fac ? Generatorul face !

  • @orasanubogdanliviu6554
    @orasanubogdanliviu6554 Před 9 měsíci

    esti aproape, inca un pic, tre sa te uiti la tot ansamblu si in alti termeni, tu de unde vrei sa scoti randamentul supraunitar, se poate. dar tre sa pui mana pe el concret. de unde il scoti ? asta e intrebarea la care tre sa dai raspuns, frumos ca ai avut rabdarea sa faci ansamblul si timpul sa ne arati si noua. tine o tot asa, eu nu te critic, incerc sa te calauzesc, tre sa fii "electronul", pune te in locul lui, intra in sistem, vezi ce efecte ai, observa lipsa de simetrie a lui Faraday-Maxwell, unde atunci cand ai variabilitate quantifici in potential sau volti, iar cand vrei sa generezi campul..ai nevoie doar de spire, lungime si amperi :) , hai sa vedem ce faci cu indiciul acesta . spor

    • @nelute5
      @nelute5  Před 9 měsíci

      Mulțumesc ! În primul rând , când mi-l va aduce ( că nu-i al meu), voi face antrenarea corect, apoi un generator bun, după care „indiciul” de care nu sunt străin. Nu am prea mult timp, că făceam altul, dar mă descurajează și lipsa unei volante . O pot înlocui cu altceva cu același rol, dar necesită timp și muncă, de multe ori inutilă dacă nu ai un colaborator cu care să te...cerți ! Oricât de mute cunoștințe ai avea, tot va prinde bine și una de la cel de alături și chiar acolo să fie cheia !

    • @orasanubogdanliviu6554
      @orasanubogdanliviu6554 Před 9 měsíci

      Salut, stiu ce zici , eu lucru cu un atelier mecanic, ca acum nu poti avea toate sculele. Vad ca tu le ai pe astea mecanice si electrice ( voltmetru,ampermetru..etc ) eu am Osciloscopu :D si multa multa teorie, modelul de "India" poate fi facut sa mearga, necesita "simple" ajustari, mie nu imi place modelul indian pentru ca e urat :))) Poate ne mutam pe o comunicare mai privata, eu nu sunt chiar incantat sa fac baie de multime cu asemenea informatii

    • @nelute5
      @nelute5  Před 9 měsíci

      @@orasanubogdanliviu6554, îmi poți da un mesaj la nelute@yahoo.com și acolo pot pune număr de telefon.

  • @neutruputere7774
    @neutruputere7774 Před 2 lety

    Oricum cum ai încercat nu funcționeze aia au jmecheri poate doar motoarele cu magneți în gol

  • @lib.4417
    @lib.4417 Před rokem

    Salut. Zic și eu așa ... Te-ai gândit în momentul când faci trecerea de la rețea la generator daca observi că apare efectul de frânare sa inversezi ștecherul ? Sistemul că sa nu aibă acel efect de frânare ar trebui sa lucreze în aceași faza adică sinusoida pe care o generează generatorul sa nu fie în faza opusă cu cea ce primește motorul din rețea , căci atunci e logica că se scad una din cealaltă și apare frânarea in loc de continuitatea mișcării. Cineva zicea de condensatoare ... Ca sa poți folosi condensatoare ar trebui sa folosești o punte redresoare trifazica la generator după care "bateria de condensatoare polarizate" după care un inverter de CC > AC ... Dar aici trebuie sa fii atent că se dezvolta tensiuni de peste 350Vcc ... Mult succes !

    • @nelute5
      @nelute5  Před rokem +2

      E ceva ideea de a fi-n fază, dar de îndată ce turația generatorului nu e stabilă, e foarte greu să nimerești frecvența, ne mai vorbind de fază ! Totuși rămân la ideea că reactiva e principalul vinovat, și trebuie ori înlăturată ori adusă-n fază cu activa și pusă la treabă . Analizează puțin filmul cu încălzirea gratis, și acolo se separă reactiva. Gândește o variantă de punere-n valoare , că nu-i de neglijat ! Mulțumesc de participare și mă bucur că aveți inițiativă și nu luați în derâdere cum fac câte unii !

    • @lib.4417
      @lib.4417 Před rokem +2

      La capitolul de a rămâne în faza cu motorul ar putea să răspundă doar un inverter cu blocare pe faza , așa numitele "PLL" In care alimentarea sa se facă în curent continu ( având și o baterie de condensatori de câteva sute de mii de uFarazi) iar ieșirea cuplată la motor de unde se preia și un semnal de feedback pe care invertorul să îl urmărească ... cumva similar cu motoarele și circuitele de la mașinile de spălat direct drive, unde doar puterea ar fi diferita, in sensul că mai mica.

    • @nelute5
      @nelute5  Před rokem +1

      @@lib.4417 sunt convins că se poate, sunt mai multe posibilități, numai că trebuie lucrat ! Timpul nu ne lasă, sunt multe altele de făcut !

  • @butacusorin6279
    @butacusorin6279 Před 2 lety +1

    E un peruan care a luat medalia de argint la Geneva, la un salon de invenții. Se numeşte Fernando Sixto Ramos. Trebuie să vezi invenția lui

    • @nelute5
      @nelute5  Před 2 lety

      Mulțumesc, nu știu de el ! Și Yldiz are motorul magnetic, l-a prezentat la Geneva și el, îl prezintă și prin facultăți sau ce-o fi alea prin Turcia, dar nu înțelege nimeni cum l-a făcut. Ceva ascunde , și dacă Ramos face la fel, e cam inutil. O să caut și eu ceva despre ce-a făcut. Le-ai văzut, se poate înțelege ceva din ele ?

    • @nelute5
      @nelute5  Před 2 lety

      După ce am văzut cine e, mi-am adus aminte că-l știu de mulți ani, dar n-am dat atenție ansamblului, pentru că e costisitor de făcut.

    • @butacusorin6279
      @butacusorin6279 Před 2 lety +1

      Nu e vorba de un generator magnetic (făcut de turci) e un multiplicator de forță.A luat medalia de bronz nu de argint da tot e ceva. Şi mai era şi orb, a terminat invenția cu ajutorul copiilor. Referitor la:un posibil motor magnetic " m-ați întrebat daçă am reuşit să-l fac să funcționeze: L-am construit şi reconstruit şi am ajuns la concluzia că e nevoie de MUMETAL,aşa se numeşte materialul care desviază câmpul magnetic

    • @nelute5
      @nelute5  Před 2 lety

      @@butacusorin6279 , știu, am revăzut și mi-am amintit despre tot. Mumetalul se spune, dar nu cred că face ce se spune. Unii spun că-i și cel de la harduri, pe care sunt magneții așezați, tot mumetal. Unii cred că și cel de la difuzoare ar fi . Au aceleași caracteristici feromagnetice. Dacă ăla este, e doar o poveste scoasă din burtă, de la cei care vor să să facă vizibili ! La chinezi găsești, dar nu știi ce iei.

    • @butacusorin6279
      @butacusorin6279 Před 2 lety

      @@nelute5 Eu am cumpărat prin Internet toate materialele cu proprietățile astea,încă sunt în Spania, şi nici unul e cum scrie pe etichetă. Ştiu de piesele de la hard drive ,nu sunt bune. Dar o dată am demontat un server, pt piese,şi acolo avea nişte pereți, cutiuțe pe care nu se lipeau magneții. Atunci nu ştiam şi am aruncat....Dacă şiți de vreun centru de reciclare a electronicelor, perfect 👌 luna viitoare vin în țară,mi-ar place să facem un schimb de experiență

  • @marianraduta4507
    @marianraduta4507 Před rokem

    Cînd mutați ștecherul de rețea în priza generatorului rotitil la 180 grade. In felul acesta nu mai are loc frinarea volantei.

  • @1cent396
    @1cent396 Před rokem +1

    Doar in india functioneaza👍

    • @nelute5
      @nelute5  Před rokem

      Dar am spus, papucii formează dielectricul condensatorului, unde cele două armături (piciorul și solul) acumulează o energie destul de mare să antreneze motorul ! Prin descărcarea ei se creează un vortex sub acea rochie, care urcă până dă de-o antenă, și oricât ar fi ea de mică emite un semnal de sincronizare între polii generatorului și cei ai motorului, care face ca atunci când generatorul e-n frănare, motorul să forțeze (cum fac senzorii magnetici).

  • @dinnicusor5312
    @dinnicusor5312 Před 2 lety +1

    incearca sa dai turatie mare volantei ca sa poata prelua timpul mort ,dar tot nu cred ca va merge decat daca vei face un sistem magnetic pe volant care sa ajute si am vazut un sistem japonez cu biele ce au magneti si se resping .Bafta si nu te opri aici

    • @nelute5
      @nelute5  Před 2 lety

      Vezi ultimul film ! E așa ?

  • @alexcostea2011
    @alexcostea2011 Před 4 měsíci

    Bună seara Domnu Nelu am viziona vidioclipu cu volanta dacă nu vă speriați ași vrea nr dumneavoastra să vorbim am si ieu unu ca ăsta si nu îi dau de cap mulțumesc seară frumoasă aștept un răspuns Niculae Costea Feizbuc

    • @nelute5
      @nelute5  Před 4 měsíci

      Nu pot lăsa numărul aici, dați-mi mesaj la nelute@yahoo.com și vi-l las acolo. Dacă prădătorii n-au ce vă lua din el, lăsați-vă numărul aici și vă sun eu. Pe fb. pe care să-l solicit, că sunt câteva sute de Costea ?

  • @bogdanhodorogea2190
    @bogdanhodorogea2190 Před 9 měsíci

    Ca să alimentezi motorul la generator, volanta trebuie să aibă o turație mult mai mare decât turația generatorului, adică, dacă generatorul are 1000 de rotații, volanta trebuie să aibe măcar 2000 de rotații,tu acum ai folosit volanta pe post de fulie,ea trebuie să roată de enerție.

    • @nelute5
      @nelute5  Před 9 měsíci

      Da, era ca fulie !

  • @TheSilvanian
    @TheSilvanian Před rokem

    Indienii ar trebui sa-l cheme pe Winetou sa de-a la manivela. 😂😂

  • @gelumatcasu4258
    @gelumatcasu4258 Před 6 měsíci

    ,,Palaria”aceea pare a fi de la un aparat de marit foto!

  • @braturomeo6016
    @braturomeo6016 Před 2 lety +1

    De ce nu mergeti voi la scoala intai, clasele 5-8 ?

    • @nelute5
      @nelute5  Před 2 lety

      De-al dracu' ! Tu tot d-aia-ntrebi ?

  • @mihaistoicescu739
    @mihaistoicescu739 Před 2 lety +2

    Dacă era adevărat acest free energy se făcea la scară de sute de mw pt producerea energiei electrice.

  • @camelliabunny4534
    @camelliabunny4534 Před 2 lety

    Mai trebuie un ips petru motoru cosumator un alternator de masina o baterie si cam atit eventual stabilizator

    • @nelute5
      @nelute5  Před 2 lety

      Explică mai în detaliu, poate fi funcțional, poate a mai fost făcut de cineva... !

  • @neutruputere7774
    @neutruputere7774 Před 2 lety

    Un generator de 3kw +/- ceva dinam alternator generează cam același forță de frânare cu putere unui motor de 3kw la care se mai pun toate pierderile electrice și mecanice tot la minus

    • @danielapopa5139
      @danielapopa5139 Před 2 lety

      Bună seara!, indienii au in generator distantieri între macneți care închid cinpul macnetic între macneți ,practic nu mai opune forță la oprire plus comdensatorii care ajută la mentinerea impulsului electric ,asta e șmecheria lor.,o seară frumoasă!

    • @neutruputere7774
      @neutruputere7774 Před 10 měsíci

      Eu pana nu vad unul funcționabil am îndoieli dacă ar fii asa ar apărea sisteme desta în comerț ca să produci 1.8kw consumi din priza peste 2kw și ca să produci 1.8kw cu un generator iti trebuie energie peste 2kw afacere este din vizionari

  • @vano793
    @vano793 Před rokem

    Unde locul?

    • @nelute5
      @nelute5  Před rokem

      Я думаю, вы хотели спросить, откуда я! Из Румынии. У вас есть рабочее решение? Сейчас я не знаю, что такое настоящий тест, с отчетами и правильным принципом обучения, но он обещал мне его вернуть, и я буду тестировать в правильном варианте. Результат выложу сюда, но владелец сборки запаздывает с его приведением.

    • @vano793
      @vano793 Před rokem

      @@nelute5 czcams.com/video/AZEzPv8msJg/video.html

  • @constantinparalescu8034

    Încearcă te rog cu un motor de motosapa pe benzina dar nu mai lasa motorul pe volanta și motorul acela de 2,2 să-l lași pe generator și cînd o să-l învârtă cel de benzina o sa meargă direct dacă nu merge motorul generator or îi va trebui mai multa turație ori nu produce mult curent

    • @nelute5
      @nelute5  Před 2 lety

      Am un prieten care a legat un generator de 24kW (la fel ca al asiaticilor) cap în cap cu un motor de 4kW, și a făcut testul pe care l-am făcut și eu. I-am sugerat să lase cuplate și electric și mecanic pe cele două, și cu alt motor să le antreneze până la turația nominală (toate la 1500 de ture), după care să deconecteze mecanic motorul ce le-a antrenat, rămânând cuplate cele două pe aceeași axă. Pe lângă faptul că motorul ce le antrenează, datorită frânării celor două, nu poate duce decât până la 1200 de ture, celelalte nu râmân autoantrenate, oprindu-se brusc . Poate o să spuneți că nu s-a ajuns la turația nominală. Păi asta n-ar trebui să deranjeze cu nimic, pentru că atât generatorul cât și motorul, dădea și primea aceeași frecvență... Deci, sunt sceptic și în motorul termic, care ar face același lucru, mai puțin turația de antrenare a celor două , generator-motor.

  • @Technica-IGP
    @Technica-IGP Před 2 lety

    Bec pt cresterea porcilor
    La pui trebuie maxim 150w.
    Conform producatorilor.

    • @nelute5
      @nelute5  Před 2 lety

      Nu la bec m-am referit, ci la conul în care e băgat. Chiar acum am pus acel bec la pui, printr-o priză cu reglaj cu triac, cu care-i reglez „temperatura” de la zero la picorom ! Conul, e carcasa unui aparat de mărit cu care făceam poze, cel mai ieftin la acea vreme dar care scotea o calitate invidiată de un coleg, care avea ceva performant cu care scotea prost.

  • @ioanbejan4438
    @ioanbejan4438 Před rokem +2

    Generatorul trebuie să producă 220de volti la frecvența de 50de herti.

    • @raduflorescu3227
      @raduflorescu3227 Před rokem +1

      Poate daca folosea un convertizor pt 220/ 50Hz avea rezultate mai bune...desi sincer ma indoiesc. acest free energy este o pacaleala.

  • @ungureanuflorinradu6024
    @ungureanuflorinradu6024 Před 2 lety +2

    Si inca ceva. Ceea ce nu-mi place la tine este atitudinea ta prosteasca in privinta free energy. Intr-un fel tu ai cazut in capcana dezamagirilor de tot felul si acum incerci sa demonstrezi cum ca nu ar exista. Daca vrei sa reusesti mergi pana la capat cu experientele si nu mai posta porcarii. 99, 99 % din filmele de pe youtube sunt fake. Asta nu inseamna ca nu exista free energy. O mica parte din filmele de pe youtube sunt si cu idei geniale. Succes! Si nu te supara pe mine. Asa sunt eu.

    • @nelute5
      @nelute5  Před 2 lety

      Dar eu nu am negat existența sau posibilitatea de a produce autonom, ci doar am demonstrat una din variantele prezentate pe yt. de unii care n-au pic de bunsimț față de cei din jur !Am convingerea că e perfect realizabil un asemenea montaj, e funcțional , dar nu în varianta prezentată de mine, cu generator mic și magneți, cu antrenare de la exteriorul volantei, cu rapoarte nepotrivite fie între motor și generator , fie de transmisie... Mesajul a fost, să nu încercați așa ! Niciun asiatic n-a măsurat ceva la punerea în funcțiune a ceea ce prezintă. Matematica și fizica (cea impusă la școală) ne spune ...câte ceva. Deci un oarecare respect din punctul „lor de vedere” trebuie...respectat.

  • @gabimoldovan7811
    @gabimoldovan7811 Před rokem

    Volanta mentine constanta tensiunea de iesire pentru variatii bruste de putere consumata din generator , e practic un acumulator de energie cinetica pe care ti-o reda la nevoie comvertita in electricitate restul e vrajeala ieftina pentru fraieri , dar mai ales pentru multe vizualizari , ca indienii sunt multi la ei dar avem si noi p'ai'nostri care au alte preocupari mai "nobile" 😁😁

    • @nelute5
      @nelute5  Před rokem

      Corect, asta am spus și eu în film, că orice sarcină pusă pe generator, o regăsim pe motor ! Singura situație când volanta are rol de amplificare, e să fie antrenată pulsator, ca la motorul termic sau la concasor. Se încarcă lent cu o cantitate de energie, și se descarcă brusc o mare cantitate din ceea ce s-a acumulat, pe un timp scurt, după care se reia încărcarea. Echivalentul volantei, e condensatorul, pentru cine știe ce face condensatorul. Volanta va menține tensiunea constantă doar la conectări sau deconectări de sarcină pe generator, în limita în care motorul (tot mootorul)poate ! Este exact ceea ce se întâmplă cu mașina pe drum drept, masa ei cu cei 5 nebuni din ea este volanta, se urnește greu, cu un raport de transmisie de la motor la axa roții, de 1/16 , ajunsă la 100/h rămâne la 1/4 raportul (pentru că motorul poate, după ce mașina a câștigat inerție, menține viteza atâta timp cât drumul e orizontal cu un necesar de energie, iar când apare un plus de sarcină (se înclină șoseaua) trebuie să adaugi energie de la motor.Deci, iar pică pe motor, și dacă motorul nu mai poate, schimbi raportul, adaugi cuplu, în detrimentul vitezei . A repetat asta de multe ori, poate se va înțelege odată .

  • @Virigis
    @Virigis Před rokem

    . Roata ar trebui să fie mai asemănătoare cu un volant, atunci nu ar pierde rotații în 1s (înțelegeți că un motor oprit devine frână?).
    . Trebuie fie să puneți un inel masiv pe scripete, fie să puneți un dispozitiv de deplasare drept pe manivelă (ca pe o bicicletă).
    ... Dacă sistemul ar funcționa cu 12V, ar fi posibil să adăugați o baterie și să nu solicitați mecanic.
    . Шкив должен быть больше похож на маховик, тогда бы он не терял обороты в течение 1с (вы же понимаете, что выключенный двигатель становится тормозом?).
    . Нужно либо на шкив надеть массивное кольцо, либо на двигатель поставить прямоходник (как на велосипеде).
    ... Если бы система работала с 12В, можно было бы добавить аккумулятор и не заморачиваться механически.
    Skriemulys turi būt panašesnis į smagratį , tada jis per 1s neprarastų apsukų (jūs suprantat, kad išjungtas variklis tampa stabdžiu?).
    . Reik arba dadėt skriemuliui masyvų žiedą, arba ant dvyglo maut tiesiosios eigos įtaisą (kaip ant dviračio).
    ... Jei sistema dirbtų su 12V, galima būt dadėt akumą ir nevargt mekaniškai.

    • @nelute5
      @nelute5  Před rokem

      Dacă citiți descrierea, și traducerea e corectă, înțelegeți ce am făcut ! Nu avea cum să funcționeze așa, și nu va funcționa dacă volanta nu e antrenată pulsator (ca la motorul termic sau concasor), antrenarea să fie corespunzătoare ca raport și de unde trebuie !

    • @Virigis
      @Virigis Před rokem +1

      @@nelute5, . În Rusia, există un tip care vinde un dispozitiv FE bazat pe un rotoverter, ca al tău, doar la 12V și până la 1kW. La repaus, consumă aproximativ 200W și poate alimenta o sarcină de aproximativ 600W. Și nu există un impuls pulsatoriu în el!
      . Îți voi da un link către acest dispozitiv, este puțin de văzut acolo, dar poți înțelege
      czcams.com/video/Hg_sPCaAO1w/video.html

  • @marianmardare2461
    @marianmardare2461 Před rokem +1

    lampa +becul e de la uscator de par

    • @nelute5
      @nelute5  Před rokem

      Nu ! Eram convins că mulți nu vor recunoaște sau nu vor ști ce e , de aceea am și întrebat ! Becul e unul cu așazis infraroșu, deci ceva obișnuit astăzi, dar abajurul, eu la acel abajur m-am referit, care e parte dintr-un aparat de mărit, cu care eu acum 40 de ani făceam poze. Am toate părțile componente și acum, ale unui aparat simplu, cu care făceam poze foarte clare, în comparație cu ceva scump, dar prost folosit. Ați văzut că eu promovez simplitatea și utilitatea , în schimbul a ceva complicat , scump și prost !

  • @catacatalin6486
    @catacatalin6486 Před 2 lety

    Dl. Nelu felicitari va mai urmaresc cand imi mai afiseaza CZcams sunteti haios, dar ce ati facut aici este ceva de genul o rasnita de cafea si nu are nici o treaba cu principiul "Flywheel Power" Plus atentie totusi din cele prezentate consumatorul de 250 W teoretic ar fi avut un castig de curent. Sucess cu viitoarele proiecte.

    • @nelute5
      @nelute5  Před 2 lety

      Mulțumesc, știu, ne vedem la următorul, care va fi mai corect ...înlănțuit, dar și așa va fi nevoie de păreri și idei !

    • @catacatalin6486
      @catacatalin6486 Před 2 lety +1

      @@nelute5 Ok sa speram, acum sa nu fie cu suparare pentru indieni dar la ei se simte cum volanta aia prinde putere. ;) las linnk ms.
      czcams.com/video/Jlfn9Ls3pR4/video.html

  • @cristianradu9641
    @cristianradu9641 Před 10 měsíci

    Dacă îmi permiteți, am o idee! Motorul principal rămâne același pe 230V AC, generatorul va fi pe DC voltaj mare (400V - 900V) iar curentul din generator se duce într-un invertor solar Off-grid conectat la acumulatori care efectiv crede că primește curentul din panouri, începe să încarce bacteriile și surplusul este transformat în 230V și alimentat motorul principal. Atenție la voltajul DC și la amperajul generatorului să fie în concordanță cu invertorul solar.

    • @nelute5
      @nelute5  Před 10 měsíci

      Permit din toată inima, atâta timp cât nu se jicnește și nu se înjosește unul pe celălalt ! Da, e bună ideea, dar tot n-am încredere în invertor, că va face ce trebuie. Orice sarcină apărută la ieșirea de 230V, se va reflecta în intrare, chiar de-i tensiunea mare. Raportul energetic e mereu în defavoarea ieșirii. Nu mi l-a adus nici acum, aș fi mai testat ceva cu el . I-aș fi făcut antrenarea corectă și alt generator, dar e scump de realizat ceva mai mare, de vre-o 10kW. Oricum, o antrenare continuă a volantei, cu un generator clasic, mie nu-mi sugerează reușită, pentru că așa cum am și arătat în film, orice sarcină apărută pe generator, se regăsește pe motor, cu toată volanta ... Dacă va fi antrenată pulsatoriu, așa cum am sugerat într-un film mai recent, pe principiul concasorului și cu rapoarte bine dimensionate, șansele sunt foarte mari. Totuși, invertorul și tensiunea ridicată, trebuie ținute minte, pentru că aici se folosește și schimbarea de frecvență, ceea ce face treabă bună cu tensiunea ridicată.

    • @cristianradu9641
      @cristianradu9641 Před 10 měsíci

      @@nelute5Invertorul solar face conversia de la DC 800-900V max. 1000V în 230V AC și vă permite să schimbați raportul la volantă iar de aici vin niște avantaje: voltaj mare DC, viteză mare la volantă care înseamnă inerție, se poate adăuga încă o "volantă chimică" adică acumulatori, se poate monitoriza producția de energie, se poate monitoriza consumul de energie, sistemul poate funcționa chiar și pe pierdere datorită bateriilor și astfel se pot observa unele modificări aduse. Totuși un generator pe magneți neodim ar fi mai eficient. Dacă nu vă supărați, în ce județ locuiți?

    • @nelute5
      @nelute5  Před 10 měsíci

      @@cristianradu9641, am încercat invertor dar și MPPT separat (nu la acest montaj) și m-a cam dezamăgit cu „inteligența” lor. Viteză mare la volantă, înseamnă putere mare la antrenare, cel puțin până la viteza de regim, și o poate furniza chiar și condensatoare de capacități mari (nu sunt fanul superlativelor), care se vor încărca mult mai rapid ca acumulatorii și dacă frecvența generatorului e mare, cu atât mai bine. Spunea cineva, „tensiune înaltă, frecvență înaltă” ! La noi în PH-ul scăzut al apei, se adaugă sodă, pentru a se putea bea !

  • @NeluIorga
    @NeluIorga Před 4 měsíci

    Inversează fazele...de aceea frânează!!!

    • @nelute5
      @nelute5  Před 4 měsíci

      Adică poate să nu fie pe același sens ? Chiar să nu fi ținut cont de asta ? Nu mai știu ! Dar stai așa, motorul e monofazic, n-are treabă cu sensul generatorului !

  • @alexandrudragan6398
    @alexandrudragan6398 Před 2 lety +4

    Turația volantei este prea mică, cureaua prea întinsă și îți lipsește AVR-ul și motorul generator, nu un motor cu magneti.
    Nu am comentat la videoclipul anterior din anumite motive.
    Trebuie să vorbim despre asta.
    Mult succes în viitorul apropiat.

    • @nelute5
      @nelute5  Před 2 lety

      Da, așa e, am și scris în descriere. Mulțumesc, vom lămuri totul, dar timp să fie !

    • @TheLuxten
      @TheLuxten Před 2 lety +1

      Tocmai asta esre problema ca indienii nu au in generatoare magneti au ca la noi cu rotor bobinat cu awr gen astea din comert

    • @nelute5
      @nelute5  Před 2 lety +2

      @@TheLuxten , este posibil și cred și eu asta, până la proba demonstrativă !

    • @mihaiturcanu2315
      @mihaiturcanu2315 Před 2 lety

      Deci eu am un generator dela linz de 12kw fara peri l-am plătit 800euro pot face ceva cu el sau tot nimic ?

    • @nelute5
      @nelute5  Před 2 lety

      @@mihaiturcanu2315 , da , se poate , mai ales că e destul de mare ! Sunt mai multe variante de a-l folosi, dar depinde de cea care vi se potrivește.

  • @costicaraducostica7803

    La indieni generatorul este modificat ca să nu opună forta de frinare sau efectul Lenz, sint filmulețe în care arata cum se elimina efectul Lenz din generatoare

    • @nelute5
      @nelute5  Před rokem +2

      Eu n-am văzut sau întâlnit ceva concret de înlăturare a efectului, deși eu am pus aici un asemenea filmuleț, test la care rezultatele de a obține ceva util sunt slabe. Dă-ne aici un exemplu de film în care ei reușesc să modifice ceva.

    • @emilianstefanescu1903
      @emilianstefanescu1903 Před rokem

      @@nelute5 Am gasit un filmulet recent. Iata link ul aici. Pare destul de real si functional...
      czcams.com/video/PB4w_fH4hgg/video.html

    • @nelute5
      @nelute5  Před rokem

      @@emilianstefanescu1903 , mulțumesc ! După ce am văzut filmul, deși-l știam, am simțit nevoia să completez aici faptul că, tipul e o javră de om, băiatul meu a stat de vorbă cu el acum câțiva ani, mai mult de-o juma* de oră, și prima întrebare a fost, dacă suntem musulmani. Dacă nu suntem nu ne spune nimic, și din toată discuția doar și-a prezentat afacerea, și cerea pe un generator de 30kW zice el (dacă e funcțional), 50 000 dolari.

    • @emilianstefanescu1903
      @emilianstefanescu1903 Před rokem

      @@nelute5 Pfff...pai atunci, trebuie sa se puna si Crestinii pe treba, ca fie competitie.....nu monopol.... ;) Oricum, ca o idee pentru ce ati contruit dvs., ar fi sa montati un switch intre priza de retea si cea a generatoruli.....poate ca timpul mai scurt de schimbare, n-o sa mai faca nevoia asa mare la repornire a motorului.... Spor in continuare!!! Am sa urmaresc evolutia lucrurilor, daca se permite. :)

    • @nelute5
      @nelute5  Před rokem

      @@emilianstefanescu1903 , a, un comutator... ! Păi nu ăla era problema ! Credeam că ai vre-o idee cum să păcălesc reactiva, deși am câteva variante, dar nu știu când m-oi apuca de ele. Generatorul e cea mai mare problemă, trebuie și mare, să meargă și ușor, să fie și cu bani puțini, că altfel poți plăti factura lor ! Acum că nu le mai am nici pe cele din imagini, până mi le va aduce iar (dacă), nu avem decât să așteptăm sau să căutăm altele, cu care să refacem în varianta corectă.

  • @blast3r85
    @blast3r85 Před 2 lety

    Si eu am cv de genu facut cu un alternator trifasic de 25kw16,5kw monofasic,am incercat cu fulii dar e multa frictiune si se pierde mult acum am pus motorul(5hp monofasic)si alternatorul fata in fata cu volanta in mijloc,problema e ca eu am o volanta mica si nu gasesc usor una mare si grea(nu sunt in romania).ideea ar fi ca intre motor si alternator sa se conecteze si un condensator de medie tensiune(0-5,010kv)pentru a "amortiza pierderile de tensiune.aaa si ca idee nu tre sa fie un alternator la 3000rotati al meu e la 1500.cu avr fara perii.

    • @nelute5
      @nelute5  Před 2 lety +2

      Pă ce, eu am zis că-i de 3000 ? Nu, e de 1000 de ture pe minut ! Cine spune că se pierde mult prin curele ? Cât ? Dacă frecarea prin curele e mai mare ca ce-ai vrea să folosești, atunci nu te mai apuci de lucru ! Toți dau vina pe frecări, dar nu acolo e deficiența , ci la fii-su lu Lenuț, ăla și-a bătut capul să nu facem noi nimic , în cârdășie cu Joule ! Unul dintre ei a fost așa de globalist, încât a stabilit ca oricine ar vrea să antreneze un generator cu un motor electric, generatorul să se opună de 5-6 ori mai tare ! Ăl-lalt a zis că-i dă foc motorului ! De atunci suntem urmăriți să nu putem face nimic bun pentru noi . O „muri ” ei, dar cică legea-i conservată , rămânem cu aia ! Eu nu cred, trebuie sămeargă !

    • @blast3r85
      @blast3r85 Před 2 lety +1

      @@nelute5 eu nu am spus ca sistemul tau merge la 3000ture,ai inteles totul gresit.mai citeste comentu inc odata.si eu is pe ideea ca tre sa mearga.

  • @petrudragos1334
    @petrudragos1334 Před 2 lety

    Like cu nr. 230.

  • @iulianbrasoveanu89
    @iulianbrasoveanu89 Před rokem

    daca am analiza proiectul "autobuzelor" cu volanta pentru transportul urban... Este un sistem foarte eficient de inmagazinare a energiei pentru propulsia vehiculului dar tot nu ar putea fi transformat intr-un circuit inchis generator-motor datorita curentului indus in gen ce se va opune mereu cauzei ce l-a produs, adica motorului (campul magnetic de sens contrar rotatiei). Asta am invatat in clasa a 7a la fizica, anume conservarea energiei, "Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma." Iar pentru a intelege si retine acest fenomen, profu de fizica ne-a spus urmatoarea poezie:

    • @nelute5
      @nelute5  Před rokem

      La autobuze, ce cantitate de energie necesita, pentru a duce în turații ridicate, ca el să ajungă unde era programat ? Care era raportul între ce necesita antrenarea, și ce dezvolta după decuplare, până la următoarea antrenare? Apoi, cu o asemenea volantă, era greu să stăpânești mersul mașinii. Profesorul a fost instruit, să nu spună că acea lege e valabilă doar în cazul unui circuit închis , ca și mine sau oricine care ar transmite mai departe informația. De aceea lumea stă pe loc (o parte mare din ea), și ar fi concludent pentru trezire, numai filmul meu cu motorul Bedini, apoi montajul cu cele două miezuri magnetice bobinate doar cu primarul, în care cu aceeași sarcină de pe miezul doi, unde randamentul e destul de mare (peste 80%), se mai obține și căldură din țeava de legătură între miezuri, cu un randament destul de mare (peste 70%). Practic, căldura e gratis. Asta numai aici, dar dacă „răsfoiești” mai mult, sunt altele mult mai concludente, că am fost mințiți, batjocoriți ! Uită acele tâmpenii spuse de niște șarlatani, și de sute de ani, și vino în zilele noastre (câte-o mai fi), și apucă-te de treabă !

    • @iulianbrasoveanu89
      @iulianbrasoveanu89 Před rokem

      @@nelute5 Salut, chiar ma simt socat de acest raspun al tau. Din film reiese clar ca nu exista posibilitatea unui perpetuum mobile de speta a 3a pe care chiar tu spui in video ca este promovat de excrocii arabi pe CZcams . Acum vad ca ma acuzi ca pun botu la propaganda petrolistilor si a altora ca ei. Cred ca trebuie sa analizezi mai atent ce vrei sa spui sau sa faci, fii mai elocvent in asta.
      Apropos de autobuzele cu volanta, datorita problemei energiei cinetice a manevrarii sigure a unei volante grele, au ajuns la concluzia ca trebuie o volanta usoara dar de viteza foarte mare ( care in opinia mea ar fi cam acelas rahat). Ti-am dat like si am subscris la canalul tau dar acum trebuie sa ma convingi ( probabil ca si pe altii) sa mentin aceasta decizie.

    • @iulianbrasoveanu89
      @iulianbrasoveanu89 Před rokem

      Gyrobus, ideea este chiar mai veche decat ma asteptam czcams.com/video/9ypfvTtmgOo/video.html dar daca cauti, vei gasi. Oricum, ramane sa ma lamuresti ce anume ai vrut sa spui prin raspunsul tau la primul meu comentariu 😅

    • @nelute5
      @nelute5  Před rokem

      @@iulianbrasoveanu89 ,răspunsul a fost clar, nu am învățat, ci am fost derutați !

    • @nelute5
      @nelute5  Před rokem

      @@iulianbrasoveanu89 , încerc, mulțumesc de șansă !

  • @vlog-uridinmers1312
    @vlog-uridinmers1312 Před 2 lety

    bec pentru incubator

    • @nelute5
      @nelute5  Před 2 lety

      Nu becul era spre atenție, ci conul din tablă în care era becul !

  • @ionutalecu699
    @ionutalecu699 Před rokem

    Daca ati vazut indieni folosesc un generator cu colector pe perii care se amvarte mult mai usor an inertie nu foloseste neodim

  • @bangdungcikere8442
    @bangdungcikere8442 Před rokem +1

    Seharusnya disearahkan terlebih dahulu arus listriknya agar tidak terjadi konsleting.

    • @nelute5
      @nelute5  Před rokem

      Voi reface experimentul în mai multe variante, dar nu mai am montajul . Voi relua când mi-l va aduce înapoi.

  • @neutruputere7774
    @neutruputere7774 Před 2 lety +1

    Volanta trebuie sa se învăț cu peste 10000rot mine ca să aibă un efect ia se mai numește condensator cinetica efectul un plus se realizează doar la motoare stabile la cum ai tu la cele mobile nu acolo se aplica forță pe kg la deplasare

    • @misustepanescu4439
      @misustepanescu4439 Před rokem

      10 000 rot/min, sau să aibă o greutate 1 tonă, având funcția de a stabiliza puterea generatorului...
      Este cam aceiași principiu de funcționare, ca la mașina cu ardere externă(mașina cu abur/locomotiva cu abur), adică energia circulară formată din turație cît mai mare dacă volanta e mai ușoară, sau cu turație mai mică, dacă greutatea volantei este mai mare, bineînțeles în raport cu puterea motorașului punerii în activitate a ansamblului...
      Sau alt exemplu pentru a înțelege rolul unei așa numitei "volante", e..., cum ar fi contragreutățile de pe un arbore cotit, a unui motor cu ardere internă...
      Ce să mai spun, e foarte complicat, mai ales ramura asta a ... 🤔🎓

  • @nelsoneduardocarrenocastro6735

    No le entiendo el idioma pero seve muy interesante gracias

  • @askerkarakunnu2553
    @askerkarakunnu2553 Před rokem

    This successful

  • @user-qv9hi7sr9m
    @user-qv9hi7sr9m Před 5 měsíci

    Bună un număr de telefon

    • @nelute5
      @nelute5  Před 5 měsíci

      Nu pot lăsa numărul, dar puteți scrie la nelute@yahoo.com, sau dacă sunteți pe cartelă lăsați numărul și vă sun eu.

  • @mirceacalota3490
    @mirceacalota3490 Před rokem +1

    Buna ziua
    Eu cred ca sistemul motor generator trebuie sa functioneze la rezonanta cumva. sunt multe filmari cu generator -motor fara volant si pornit la sfoara si se mentine sistemul si cu consumatori externi. Atentie la multiplicarea turatiei se pierde proportional si cuplu sau invers la reducerea turatiei creste cuplul (relatia de putere constanta -creste una scade cealalta). Multumim ca ne aratati realizarile dumneavoastra. Volanta ar trebui doar sa scoata sistemul din puntele moarte ale generatorului.
    La multi ani cu sanatate va doresc

    • @nelute5
      @nelute5  Před rokem

      Corect , mulțumesc pentru precizări ! Nimic nu trebuie exagerat, ci doar potrivit ca mărimi ! Cât privește ce fac alții , cum le pornesc la sfoară, mi-e greu să cred că n-ar fi șarlatani ! N-am făcut prea multe teste , dar destule să nu-mi meargă. De aceea tind să cred că totul e ca și când ai vrea să introduci un ac într-o scândură, în singura gaură de pe toată suprafața ei ! Ai nimerit-o, totul va merge !

  • @georgianacustura1027
    @georgianacustura1027 Před rokem

    Fulia mică la generator și cea mare pe motor

  • @gheorgheheroviceanu5467

    Pentru bunavointa dumneavoastra , aratata fata de mine pana acum , vreau sa va multumesc si sa va asigur ca nu renunt la infiintareaCEE, doar ca acum o las in asteptare. In schimb , voi cauta un asociat , impreuna cu care sa realizez ce am spus in legatura cu LUMINA SI CALDURA GRATIS si abia apoi sa urmeze cee. Va garantez ca nu este vorba de nici o inselaciune sau prostie in realizarea minisistemului , totul fiind in concordanta cu legile fizicii. CEE-ul ar avea rolul,in prima faza, a analizarii unor idei pe care le am eu si nu altcineva , deci nu fur eu ideile altora cum sunt acuzat. Deoarece o perioada , in care sa-mi gasesc asociatul si sa inscriu ceva la OSIM , nu voi mai supara pe nimeni cu "prostiile"mele.Inca ceva:n-am uitat de promisiunea fata de dumneavoastra. Sanatate maxima!

    • @nelute5
      @nelute5  Před 2 lety

      „ Prostiile mele” ?! Da, pentru cei ce nu văd mai departe de jurul capului, așa e, dar totuși trăim într-o societate, zic eu, comună, în care toți trebuie să participăm la progresul ei, nu să punem piedici altora, care au simțul responsabilității fașă de cei din jur. Suntem proști, dacă nu suntem ca ei, suntem paranormali dacă nu suntem anormali ca ei (că normali sunt cam puțini), și de aceea lupta e îngreunată de nepăsarea multora dar și de ...a fi servit la „botul calului ” , dar cu ce se vrea și niciodată cu ce trebuie. Dacă pot ajuta , sunt aici (cât om mai fi) !

  • @vioricacoicea9310
    @vioricacoicea9310 Před 2 lety +1

    Păi dacă motorul suge la pornire atâția amperi ,automat trebui calculată volanta ca și diametru ,greutate și turatie sa învingă infrânarea motorului plus ca și cum ai zis cureaua nu se pune deasupra,deci trebui să pleci de la un calcul nu cu ce ai prin curte și la final când vezi cât costă te lași pagubaș

    • @nelute5
      @nelute5  Před 2 lety +1

      Eu zic că n-are nicio treabă pornirea, cu restul activității de după pornire ! Pot să pornesc ansamblul și fără motor, și să-l atașez după atingerea turației de regim ! După cine calculez atunci ? Pornirea e una singură și timp scurt, pe când toți ceilalți parametrii sunt de luat în seamă ca fiind determinanți în întreaga activitate de funcționare, dacă ar fi .

    • @vioricacoicea9310
      @vioricacoicea9310 Před 2 lety +1

      Deci cum e acum tot ansamblul este un amplificator de forta și tu ar trebui să vezi dacă produci mai mult decăt consumi,așa că pune un consumator de cel puțin 3kw și vezi dacă ai un surplus dar nu pornit ansamblul cu consumatorul ci dupa ce a luat turatia altfel nu ai ce demonstra.respect pt. ceea ce faci esti sincer

  • @harabagiurazvan6081
    @harabagiurazvan6081 Před 2 lety

    Daca faceati trerecere instantaneu. Sa nu trebuiasca sa mai ia 27 de amperi pentru pornire din nou. Pus un swich si incercat

    • @eugencosmin3336
      @eugencosmin3336 Před 2 lety

      Da, ar trebui un intrerupator dublu care sa decupleze reteaua si sa treaca instantaneu pe circuitul intern generator-motor electric. Dar dl. Nelu trebuie sa tina si camera si se pierde din impuls.

    • @nelute5
      @nelute5  Před 2 lety +1

      @@eugencosmin3336 , nu timpul e de vină, ci faptul că turația volantei e mică, generator mic...și alte câteva ! Voi reface , dar asta trebuia demonstrată , în forma prezentată !

    • @ovidius2000
      @ovidius2000 Před 2 lety

      AsincronuTrageMultLaPornire.CercetatiOleakElectrotehnica.

  • @oddlyyesatsfyingvideos8123

    TE CONTRAZIC EU AM UN GENERATOR LEGAT LA UN MOTOR CU REDUCTIE DE 3 SUTE DE ROTATI DE 500W LA UN GENERATOR DE 10 KW SI IMI IESE PASENTA DESTUL DE BINE NU POTI SA PRETINZI CA UN GENERATOR CARE PRODUCE 1 KW SA DUCA UN MOTOR DE 1KW SI ALTE SURSE PE LINGA EL

  • @alexbc2233
    @alexbc2233 Před 2 lety

    bec infrarosu pt pui:))

    • @nelute5
      @nelute5  Před 2 lety

      Nu, adineauri am spus la ce m-am referit, dar nu la bec. La conul în care e becul, un corp de aparat de mărit.

  • @user-dg4yp7nn6q
    @user-dg4yp7nn6q Před 2 lety

    Cînd încerci să faci generatoare apoi făle mai simple ca să nu perzi din forța ta

    • @nelute5
      @nelute5  Před 2 lety +1

      Domnule Țurcan, credeți că se poate și mai simplu de cât motor-volantă-generator ? Dați un exemplu !

  • @marynyca2023
    @marynyca2023 Před 2 lety +8

    Da, am făcut experimentul cu un generator de 7 kw
    Acționat de un motor 1kw,apoi 2.5kw,apoi 3.5kw
    Tot la fel se ininplă, pune în bot generatorul
    Am schimbat volanta în diferite greutăți pana la 70kg,am schimbat
    Diferite rapoarte ale fuliilor, am cuplat o acționare automată de trecerea rețelei de la
    Cez la generator pentru a nu mai pierde secunde prețioase cu stecherul
    Toate duc la acest rezultat
    "Fake "
    Totul ii doar minciună nu poate funcționa și susține nici măcar sarcina generatorului🌅🛶

    • @nelute5
      @nelute5  Před 2 lety +5

      Corect ! Volanta nu e destinată unor asemenea acționări, chiar dacă cineva p-aici susține c-ar fi un patent pitit chiar la el îngropat în perete. Ea se încarcă cu energie de la motor până la momentul atingerii vitezei determinată de motor (viteza motorului minus ce se opune masa volantei, forță care este cu atât mai oponentă cu cât îi creștem viteza), după care e întreținută de motor , cu un efort mai mic, atâta timp cât nu se intervine asupra ei (lui - e la modă acum, o femeie-doi femei). Orice intervenție scurtă, frănare, șoc... va fi învinsă , prin descărcarea de energie acumulată, dată de viteza și masa volantei, după care se va reîncărca în restul timpului până la următorul șoc. Cu cât timpul între șocuri e mai mic (ca la acumulatorul telefonului, pe care-l știe toată lumea), cu atât reîncărcarea e mai incompletă, adică se produce o reducere a turației , reducere care face să crească sarcina pe motor, după cum se vede și la conectarea becului. Dacă volanta are timp de reîncărcare și motorul poate (vezi motorul termic, unde șocul de încărcare a volantei e la explozie, iar descărcarea e la comprimare nu la scoaterea din punctele moarte cum ni s-a sugerat peste tot) , descărcându-se în șocuri scurte, 1-2 șocuri pe parcursul a 360 de grade, da, este eficient, își face treaba. Într-un sistem în care frânarea e continuă, cum e cel de față, nu merge. Dacă diametral opus s-ar monta doi magneți pe volantă și două bobine ca stator, volanta ar învinge ușor frânarea la trecerea magnetului pe lângă bobină, se va reîncărca cu energie pe parcursul dintre cele două bobine, dar NUMAI dacă motorul poate. Orice intervenție (și un LED ) conectat la bobine, va avea efect și va „pica” pe motor. Dați-i timp volantei să se reîncarce, și se va rezolva problema (nu spuneți că nu se poate ) !

    • @emilpostolache4218
      @emilpostolache4218 Před 2 lety

      Ancearca să-l învârti cu motor asincron că am observat că motorul care învârte se înfrânează când al conectezi la generator

    • @nelute5
      @nelute5  Před 2 lety

      @@emilpostolache4218, încercarea a fost cu motor asincron, dar nu cred că motorul se frânează, ci generatorul, care e frânat de 5-6 ori mai puternic de cât ar frâna o sarcină echivalentă cu cea pe care o constituie motorul conectat la rețea. Deci teoretic, pentru a învinge frânarea generatorului, trebuie un raport de transmisie de cel puțin 7/1. Eu am avut acolo 10/1 , dar nepotrivită antrenarea ansamblului, pe care n-o învinovățesc prea mult. Trebuie izolată sarcina ce-o constituie motorul, de ceea ce face generatorul.

    • @CTALIN-vm9yv
      @CTALIN-vm9yv Před 2 lety

      Pariu

    • @CTALIN-vm9yv
      @CTALIN-vm9yv Před 2 lety

      Fiare vechi

  • @cruceruflorin2652
    @cruceruflorin2652 Před rokem

    daca ar exista asa ceva oamenii ar fi ajuns departe in sistemul solar si ar fi fost plin de nave spatiale peste tot , nu exista free energy , in schimb exista forta gravitationala care poate fi folosita numai ca pentru un kw productie iti trebuie foarte multa investitie si orice investitie pina la urma se strica , tot ce este pe motor nu este vesnic , singurul care este vesnic in ochii nostri pina la epuizare este soarele si apa fotovoltaice si turbinele hidro restul e chinuiala si chiar daca obti vre un rezultat e pe moment

    • @nelute5
      @nelute5  Před rokem +2

      Domnule Cruceru, d-asta nu faci un asemenea sistem, că se strică ? Ești convins că nu se poate, dar ești sigur pe ce spui ? Cât dai să te conving ? Că n-a mers aici, înseamnă că nu știi să citești sau să vizionezi, și rămâi cu păreri nedefinite ! Caută materiale din care să-ți schimbi părerea în ceva real, și nu mai suporta minciuna în care-ai trăit până acum . Eu nu am tot ce-mi trebuie ca materiale , apoi timpul , pe care-au avut grijă să ni-l ia, ca să te conving cu ceva concret. Asigură-mi (și nu-s chiar singur) tot ce-mi trebuie inclusiv salariul lunar, și te voi convinge că se poate și vei uita ce-ai învățat până acum, în rest te descurci ! Au fost scrise toate în multe cărți, chiar de cel care-a participat la experimente și realizări, dar e greu de înțeles și greu de aprobat , în măsura în care minciuna e mai ușor de crezut. Profesor universitar care a asistat la demonstrație, „deși funcționează, nu pot fi de acord c-ar însemna să-mi predau diploma”! Asta ți s-a predat la școală, asta susții acum , dar pune mâna și fă, neglijând legi de sute de ani emise de niște șarlatani, care nu voiau ca tu să fii deștept. Am vrut doar să te pun în dilemă, apoi să încerci să te convingi că lumea nu-i chiar așa cum ți s-a spus, în rest numai bine și adevăr îți doresc !

  • @constantinbanu1849
    @constantinbanu1849 Před 2 lety

    Raportul intre fulie, volanta, motor si generator trebuiesc calculate cu o precizie de micrometru. Acea volanta este de jucarie. La ce ai pus tu acolo nu o sa meargă niciodata. Volanta ar fi trebuit sa fie de cel putin 450kg.

    • @nelute5
      @nelute5  Před 2 lety

      Nu cred în asemenea precizie , pentru că orice abatere de la ideal, ar da un randament mai mare sau mai mic, nicidecum eroare totală ! Nu poate fi ca un acord în frecvență, cu cea mai îngustă bandă , unde și acolo dacă ai o mică abatere , se aude mai slab sau distorsionat... Cum ați ajuns la cei 450Kg. Eu discutam cu un sudamerican, care spunea c-a luat volantă de 1,2t și generator de 200kW, ce voia să-l învârtă cu motor de 50kW. Omul a investit în ele, și rezultatul a fost ...nimic !

    • @constantinbanu1849
      @constantinbanu1849 Před 2 lety +1

      @@nelute5 spre exemplu este un tabel unde vei afla cati kw/h ofera volanta dupa dimensiuni. O volanta de 450 de kg si un set de fulii corespunzatoare un motor de 3cp si un generator asincron care franeaza foarte putin face sistemul sa meargă. Cu cat este generatorul mai mare cu atat mai mare trebuie volanta.

    • @nelute5
      @nelute5  Před 2 lety

      @@constantinbanu1849 , mulțumesc !

  • @frankchandler8005
    @frankchandler8005 Před rokem

    YOU MUST RETROFIT GENERATOR WITH VERY GOOD MAGNETS THEN WHEN YOU SWAP ELECTRIC CORD IT WILL CONTINUE TO RUN. The way it is now when you break the field [ swap cord ] the motor loses everything will NOT stay runniing

    • @nelute5
      @nelute5  Před rokem +1

      Corect, așa este, dar nici antrenarea nu se face corect ! Trebuie pusă cureaua pe o fulie mai mică, dublă de cât a motorului sau puțin mai mare, adică 1/2,5 .

    • @frankchandler8005
      @frankchandler8005 Před rokem

      @@nelute5 GO TO - multi electro - you tube.

  • @petrudragos1334
    @petrudragos1334 Před 2 lety

    Indienii aceia am observat că introduc cablul de la motor în priza de la generator repede până nu apucă să scadă turația motorului. Nu înțeleg unde ar putea ascunde bateriile pentru că ei arată instalația din toate pozițiile și nu se vede nimic suspect. Mai încearcă că vreau să fac și eu așa ceva. Totuși chestia asta se bate cap în cap cu legile fizicii pe care le-am învățat la școală.

    • @nelute5
      @nelute5  Před 2 lety

      La școală ne-au învățat ce-au vrut ei, ce le-a convenit lor. Acum, cine îndrăznește să-i înfrunte, riscă cam mult. Mergi la patentare, să vezi răspuns de oameni inteligenți !

    • @nashnalgrafekhorsnashnalgr1151
      @nashnalgrafekhorsnashnalgr1151 Před rokem

      @@nelute5 هل التجربه نجاحه ام لا

    • @nelute5
      @nelute5  Před rokem

      @@nashnalgrafekhorsnashnalgr1151 , nu, pentru că nu s-a folosit corect lanțul cinematic !

    • @nashnalgrafekhorsnashnalgr1151
      @nashnalgrafekhorsnashnalgr1151 Před rokem

      سوي ترجمه للكلام التجربه نجاحه ام لا

    • @nelute5
      @nelute5  Před rokem

      @@nashnalgrafekhorsnashnalgr1151 , Nu !

  • @viorellinca1859
    @viorellinca1859 Před 2 lety +1

    Mai aveti de învățat să ajungeți la nivelul indienilor

    • @nelute5
      @nelute5  Před 2 lety +4

      Credeți-mă că am tot respectul pentru ei, dar nu suport escrocii ! Dacă ceea ce se prezintă prin filmele cu generatoare funcționează, bravo lor și rușine nouă, pentru că nu suntem în stare să facem ca ei. Văd tineri la lucru prin diferite ateliere sau fabrici, și-mi plânge tot ce-i în mine de durere, că și noi am fost odată ca ei și am decăzut în așa fel , încât cea mai tare meserie la noi e, așezarea mărfii pe raft ! Să mai învăț eu ? Dacă toți elevii liceielor unui municipiu , ar ști măcar cât am eu acumulat până la umeri (chiar și cu profesori cu tot), nu mi-ar părea rău și m-aș opri. Mi-e teamă că nu mă-nșel ! Nu c-aș fi eu deștept, societatea i-a prostit total , pentru că așa dorește „ea” ! Ca urmare, eu am fost educat să transmit ce știu mai departe și asta fac, chiar dacă nu duc lipsă de...lipsuri ! Împreună le putem completa, ca ei, cei ce vin , să primească ce se poate păstra, fără a munci și pierde timp să descopere din nou, ceea ce deja se știe.

  • @liviubratu4957
    @liviubratu4957 Před 8 měsíci

    Volanta trebuie sa fie corp conducator
    Aici este corp condus.
    Garantam prin realitatea

    • @nelute5
      @nelute5  Před 8 měsíci

      Da, așa e ! Aici volanta e a unui concasor, care era antrenată așa cum am făcut eu, având canale pe exterior, apoi așa mi s-a cerut s-o antrenez. În ultimul film, am făcut cum e corect. Rămâne de făcut asocierile corecte.