MEDITAȚIE GHIDATĂ DE RECUNOȘTINȚĂ - ZIUA 15 (COPIII DIN VIAȚA NOASTRĂ) / SERIE DE 21 DE ZILE

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 28. 08. 2024
  • Te salut suflet drag. Bine ai venit la o noua meditatie de recunostinta. Astazi vom aduce in lumina atentiei noastre si vom fi recunoscatori pentru copiii din viata noastra.
    Copiii intra din acest punct de vedere in aceeasi categorie cu animalele, pentru ca ne invata aceeasi lectii de viata.
    Copiii sunt de fapt niste oglinzi ale noastre care reflecta anumite calitati ce exista in noi, insa pe care, cumva odata cu ani, am reusit sa le acoperim.
    Calitatile de care vorbesc sunt: curiozitatea, bucuria, iubirea neconditionata, pofta de viata si altruismul.
    Acestea sunt calitati cu care ne nastem toti. Pe care le avem nativ impregnate in noi, atunci cand venim pe acest pamant. Si tu si eu, noi toti am fost la randul nostru copii si le-am aratat adultilor ce insemna bucuria si iubirea si cum trebuie traita viata. Insa o anumita domesticire se intampla odata cu trecerea anilor si situatia se schimba. In loc ca adultii sa invete de la copii lectiile vietii, copiii in iubirea lor suprema de a-si multumi parintii, renunta la aceste daruri pentru a juca aceleasi roluri pe care si parintii lor le joaca.
    Astfel bucuria, curiozitatea si intuitia sunt inlocuite de masti sociale pe care le toti le purtam in functie de situatie sau conjunctura. Invatam sa purtam astfel masca membrului de familie, a cetateanului, a angajatului, a veciunui, samd.
    Poti vedea acum ciclul nesfarsit prin care natura, Dumnezeu, viata, sau cum vrei tu sa-I spui ajuta fiecare generatie de adulti sa isi aduca aminte cee ace sunt ei de fapt in adancul fiintei lor prin intermediul celor mici? Poti vedea cum copiii din viata ta te invata aceleasi lucuri? Poate este vorba de propriii tai copii, poate poti reflecta toate acestea prin nepotii sau copiii prietenilor tai.
    Oricine ar fii copiii din viata, observa aceste calitati in ei si aminteste-ti ca odata ele radiau si din tine fara effort. Este nevoie deci de un process de reamintire. Este necesar sa ne reamintim cum este sa fim copii, cum este sa ne putem bucura de darurile mici ale vietii, precum rasaritul de soare si aerul proaspat al diminetii, precum a vedea chipul celor dragi in fiecare zi.
    Este necesar sa reinvatam bucuria de a iesi afara din casa si a inspira profund prima gura de aer. Mai mult decat atat, este necesar sa ne oprim in a fi lenesi. Copiii au o dorinta nativa de a-si folosi corpul, de a fugi, de a se catara, de a sta in ploaie sau in zapada. Corpul nu se degradeaza in timp si nu duce lipsa de energie, ci noi ne oprim in a-l mai folosi la capacitatea lui maxima si astfel se degradeaza. Copiii fac asta sub forma de joaca, insa o fac. Nu este nevoie sa ne jocam de-a vati-ascunselea sau sa ne cateram in copaci, insa este nevoie sa ne supunem corpul la stress mechanic si termic astfel incat el sa isi reia procesele lui naturale. Din acest punct de vedere comfortul este factorul principal de imbatranire a corpului.
    Insa poate cele mai importante caliatati pe care le ingropam atunci cand ne maturizam sunt curiozitatea si inocenta noastra. Aceste 2 calitati sunt primordiale in a duce o viata implinita si abundenata.
    Nici un om care a ajuns sa aiba success in orice domeniu, pe lumea asta nu s-a conformat regulilor sociale. Toti acesti oameni care au venit cu inovatii, cu invetii, cu creatii de lucruri sau servicii noi au fost fix ca niste copii curios. Ei au experimentat, s-au murdarit pe maini, s-au jucat si nu s-au suparat atunci cand ceea ce au facut nu a mers. Cand esti copil nu construiesti un castel de nisip pentru a fi recompensat. Il construesti pur si simplu pentru ca poti si ca e distractiv.
    Copiii nu se dau destepti ca stiu toate respunsurile. Ei intreaba constant, sunt curiosi. Pana la urma doar asa poate creste un om, doar asa se poate dezvolta - prin a contesta si pune la indoiala tot ce stie, toate ideile si credintele care ii sunt prezentate.
    Ramai in liniste in minutele ce urmeaza si recunoaste toate aceste calitati in tine. Totodata observa-le ori de cate ori ai ocazia in copiii din viata ta. Fii atent la micile lor reactii, la fel cum trec viata prin filrtul perceptiei lor. Si nu uita sa fii recunoscator pentru prezenta lor in viata, si pentru toate lectiile pe care le inveti de la ei. Ne auzim maine la o noua meditatie de recunostinta.

Komentáře • 3