Indulcitorii hipocalorici - ii consumam sau ii evitam? Sfatul nutritionistului!

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 7. 09. 2024
  • #indulcitori #hipocalorici #artificiali
    În ultimii ani, produsele cu îndulcitori hipocalorici s-au diversificat foarte mult, iar odată cu această explozie s-a pus și problema siguranței lor pentru sănătate.
    Pe piata gasim o multime de tipuri de indulcitori: acesulfam K, aspartam, erythritol, maltitol, sorbitol, stevia, sucraloză, xylitol, zaharină.
    In acest video vei afla ce sunt indulcitorii hipocalorici si daca sunt ok pentru consum sau ar trebui sa ii evitam.
    ....................
    Centrul Superfit din Bucuresti este locul unde sportivii amatori si de performanta pot gasi o echipa completa de profesionisti: nutritionist sportiv, psiholog sportivi, medic sportiv, medic specialist recuperare, fizioterapeuti, antrenori.
    Poti beneficia de serivicii de nutritie sportiva, medicina sportiva, recuperare medicala, fiziokinetoterapie, antrenamente speciale (izoinertial, respirator, agilitate), teste de performanta (testare cardiometabolica, analiza mersului si alergarii, baropodometrie, analiza compozitiei corporale, analiza fortei).
    Afla mai multe aici:
    - siteul clinicii - www.superfit.ro
    - pagina de Facebook - / centrulsuperfit
    - pagina de Instagram - / centrulsuperfit
    Dr. Serban Damian, fondatorul Clinicii Superfit este nutritionist sportiv si a colaborat cu sportivi de top, printre care jucatoare de tenis din top 100 WTA, Echipa Nationala de Fotbal a Romaniei, Echipa Olimpica Romana de Baschet Feminin 3x3, atleti si inotatori olimpici.
    Poti citi articolele sale pe blogul www.nutritioni... sau il poti gasi pe LinkedIn - / serban-damian-8203324
    Daca ai nevoie de serviciile noastre, te asteptam cu drag la Centrul Superfit in Bucuresti!
    #acesulfam #aspartam #erythritol #maltitol #sorbitol #stevia #sucraloză #xylitol #zaharină #nutritionist #serbandamian #superfit #clinicanutritie #bucuresti #slabire #cabinetnutritie

Komentáře • 5

  • @stmadalin6205
    @stmadalin6205 Před 3 lety +2

    Bună seara!
    Foarte utile informațiile din clipurile dumneavoastră.
    Îmi puteți spune vă rog, de ce dacă suntem sănătoși nu ar trebui să excludem zahărul din alimentație, ce beneficii aduce acesta :-?

    • @DoctorDamian
      @DoctorDamian  Před 3 lety +2

      Zaharul (zaharoza) este un carbohidrat simplu, deci o sursa de energie pentru organism, asa cum sunt si toti ceilalti carbohidrati. Acesta este beneficiul pe care ni-l aduce: energie.
      Problema este cu excesul, insa consumat in cantitati rezonabile, nu ne face nici mai mult rau si nici mai bine decat alti carbohidrati simpli. De altfel, el se gaseste in mod natural, in diverse proportii in fructe si legume, asa ca de consumat tot vom consuma zahar, chiar daca il excludem pe cel adugat suplimentar.

  • @andreeausn
    @andreeausn Před 3 lety

    Va multumesc ca mi-ati recomandat acest video ! Eu dimineata obisnuiam sa beau cafea scurta cu indulcitor , ceaiurile de peste zi (3,4) tot cu indulcitor ( fiecare plic continea 1 gr) . Acum cateva zile ,cineva mi-a recomandat zahar brun in locul indulcitorului dar zaharul brun e nerafinat si fiecare plic contine 8 gr . Acum folosesc si la cafea si la cele 3,4 ceaiuri care le beau peste zi . Este prea mult ?

    • @DoctorDamian
      @DoctorDamian  Před 3 lety

      Asta inseamna 30-40 g de zahar pe zi doar la ceai. Depinde foarte mult ce mai mananci in rest, dar eu te-as sfatui totusi sa folosesti stevia in loc de zahar.

    • @andreeausn
      @andreeausn Před 3 lety +1

      @@DoctorDamian va multumesc din suflet ! O zi superba sa aveti