Kinetoterapie copii ridicarea in asezat

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 12. 09. 2024
  • Cum se ridica bebe in asezat? Ce exercitii se recomanda in kinetoterapie pentru ridicarea in asezat?
    Daca vrei sa stii cand sta bebe in asezat, atunci iti recomand acest articol littlesteps.ro...

Komentáře • 16

  • @adinaterpea3258
    @adinaterpea3258 Před 2 lety +1

    Buna ziua,
    Bebe A. are 5 luni și de pe la doua luni și jumatate încearcă sa se ridice pe coate. La controlul neurologic de la 3 luni ni s-a recomandat sa facem câteva exerciții pt al ajuta sa se rostogolească.
    Oare acum, ar fi prea devreme sa încercam sa îl ajutam sa se ridice in șezut? Urmeaza alt control la 6 luni (control de rutina), dar parca as încerca sa îl ajut încă de pe acum.
    Multumesc anticitpat!

    • @Littlestepskinetoterapiecopii
      @Littlestepskinetoterapiecopii  Před 2 lety +1

      Bună ziua și mulțumim pentru încrederea de a ne scrie! Cred că ar fi bine să vă asigurați că bebe face toate celelalte achiziții corect. De exemplu, dacă există o mică asimetrie, în momentul în care începem verticalizarea, aceasta se poate accentua. De asemenea, sprijinul pe burtică trebuie sa fie corespunzător vârstei (nu doar pe două coate, dar și cel pe un cot, ba chiar să aibă o tendință se ridice pe palme). Dacă toate aceste aspecte sunt în regulă, atunci este posibil să încercați ridicarea în așezat, treptat. Mai întâi pe cot și doar dacă merge bine, treceți mai sus. Asta poate dura chiar și câteva săptămâni, deci trebuie răbdare 🥰

    • @adinaterpea3258
      @adinaterpea3258 Před 2 lety +1

      Da, sta mai mult pe palme decât pe coate.
      Va Multumesc frumos pt timpul acordat.

    • @Littlestepskinetoterapiecopii
      @Littlestepskinetoterapiecopii  Před 2 lety

      Cu mult drag! Ținem pumnii să fiți sănătoși ❤️

  • @mihaelastoica9720
    @mihaelastoica9720 Před 3 lety

    Trebuie făcute mișcările de mai multe ori? Din păcate locuiesc în Italia și nu avem kinetoterapie aici, asa ca trebuie sa fac eu acasă exercitii cu băiețelul

    • @Littlestepskinetoterapiecopii
      @Littlestepskinetoterapiecopii  Před 3 lety

      Da, mișcările trebuie făcute de mai multe ori. Dacă doriți să vă ajut cu un sfat personalizat pentru băiețelul dvs, lasați-mi un mesaj aici facebook.com/littlestepskineto/ sau pe email la contact@littlesteps.ro. Mult succes!

  • @nitaionut4169
    @nitaionut4169 Před 2 lety

    Buna seara as avea o problema a nascut sotia prin cezariana si inca e la spital si ia zis doctorita ca are picioarele strambe putin o zis ca se poate face masaj oare e ceva grav ca sotia nu a vazut picioarele copilului ca nu i la dus in salon

    • @Littlestepskinetoterapiecopii
      @Littlestepskinetoterapiecopii  Před 2 lety

      Buna seara! De regula daca indicatia este doar pentru masaj, nu ar trebui sa fie ceva problematic. In cazurile mai grave se indica orteze sau interventie chirurgicala. Cu siguranta v-ar fi spus doamna doctor daca era ceva grav. Va tinem pumnii si daca va mai putem ajuta cu ceva, va rugam sa ne scrieti aici, pe facebook sau la adresa de email contact@littlesteps.ro

  • @ana-maria1762
    @ana-maria1762 Před 2 lety

    Bună ziua, am un bebeluș cu hipotonie axiala. Nu își aduce capul în fata, și-l lasă pe spate când e trasa de mânuțe.
    A fost născut prematur la 33 de saptamani și 4 zile momentan avem cinci luni jumatate.
    Pot face acest exercițiu pentru a il stimula?
    Menționez ca pe burtica sta cu capul ridicat îl întoarce în ambele părți, dar nu îl lasă pe spate atunci când este trasa de mânuțe.
    Multumesc

    • @Littlestepskinetoterapiecopii
      @Littlestepskinetoterapiecopii  Před 2 lety

      Bună ziua și felicitări pentru bebeluș 🤩 Vă rog să nu uitați că în cazul vostru vorbim de un prematurel pentru care calculăm vârsta corectată, așa că e important să nu va grăbiți. De asemenea, trasul de mânuțe este doar o metodă evaluare și nu un exercițiu. În filmuleț am explicat varianta fiziologică de ridicare, deci în teorie este recomandat și în cazul vostru (probabil inițial doar prima parte, până pe cot, ajutat mult la început până când obțineți un răspuns activ din partea copilului, în mod simetric) dar fiindcă aveți un diagnostic și un istoric, este bine să vă consultați și cu un specialist care să vă evalueze înainte. Mult succes!

  • @yna2yna
    @yna2yna Před 3 lety

    Bună ziua! De la cate luni se poate face acest exercițiu? Bebele meu de 4 luni și 5 zile tare mai încearcă sa se ridice în fundulet...face abdomene din ce in ce mai sus, până la jumătatea distanței. Ce sa fac, îl ajut sau e prea mic încă să îl ridic? Mulțumesc!

    • @Littlestepskinetoterapiecopii
      @Littlestepskinetoterapiecopii  Před 3 lety

      Bună ziua! Felicitări pentru că aveți un bebeluș atât de dornic să învețe lucruri noi! Din păcate este puțin cam devreme să îl puneți în funduleț, dar puteți exersa ridicarea până pe cot, pe ambele părți, eventual să observați dacă pe una din ele nu o poate face la fel de ușor și să faceți câteva repetări în plus pe acea parte. Dacă doriți să vă ofer câteva sfaturi personalizate, puteți să îmi lăsați un mesaj privat pe pagina de facebook și să discutăm în detaliu. Mult succes și să rămâneți sănătoși!

  • @nicoletanico1025
    @nicoletanico1025 Před 2 lety

    Buna seara am un băiețel de 3 luni jumate si la doctor la neurologie la depistat cu Torticolis pustural stanga si Plagiocefalie dreapta am o intrebare daca are plagiocèfalie dreapta mai pot să îl pun pe parte dreapta? Doamna de la neurologie mia spus sa il pun cat mai mult pe burta si mia dat sa ii fac kinoterapie repet nu este capul turtit rau Va multumesc

    • @Littlestepskinetoterapiecopii
      @Littlestepskinetoterapiecopii  Před 2 lety

      Buna seara! Mulțumim mult pentru încrederea de a ne scrie. De regulă torticolis stânga înseamnă că bebe menține capul înclinat spre stânga (urechea stângă se apropie de umărul stâng) și rotat dreapta. Din păcate însă, din experiența mea, la 3 luni nu mai este foarte ușor să poziționezi capul copilului într-o parte sau alta fiindcă nu prea mai acceptă acest lucru. Ideal este să îl încurajați să miște capul în ambele sensuri, atât pe spate cât și pe burtică. Atenție să fie întotdeauna în amplitudine completă, fără participarea umărului. Dacă doriți să discutăm mai multe idei, vă rog să ne contactați pe facebook sau email pentru o consiliere online gratuită. Mult succes!

  • @andreeaf95
    @andreeaf95 Před rokem

    eu nu reușesc să fac niciuna din aceste exerciții pt ridicarea în șezut. 🙈 plângea și se agită. 🤦🏻‍♀️

    • @Littlestepskinetoterapiecopii
      @Littlestepskinetoterapiecopii  Před rokem

      Există multiple variante de exerciții, uneori trebuie multa creativitate pentru a găsi ceva care funcționează. Dacă bebelușul nu progreseaza, un specialist poate să vă recomande ceva potrivit.