DC-DC CONVERTER ŞARJ KONTROL CİHAZI TANITIMI

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 5. 09. 2024
  • Araç alternatöründen yaşam akülerinizi şarj etmeye olanak sağlayan dc dc dönüştürücüsü HAVENSİS ELEKTRONİK tarafından yerli üretilen bu cihaz bütün aküden aküye şarj işlemlerinde kullanılabilecek şekilde tasarlanmıştır giriş voltajı ve akımı kaç olursa olsun yaşam akülerinin voltajına getirerek 30 ampere kadar akım geçirebilmektedir alternatörler 70-80 ampere kadar güç üretebilmelerine rağmen cihaz 30 ampere sabitler ve fazlasını geçirmez bu sayede hem cihazı ve alternatörü hem de yaşam akülerinizi yüksek ampere karşı korumuş olur.
    detaylı bilgi için:
    www.havensis.com.tr
    www.solarkutu.com
    irtibat numaralarımız :
    0224 341 11 30
    0542 501 45 04

Komentáře • 64

  • @mhmtcglr1981
    @mhmtcglr1981 Před rokem +1

    ibrahim bey aldıgım ürünün montajıni yaptım çok başarıli. ürünü alırken tesadüfen sizinlede tanışmış olmaktanda çok mutlu oldum başarılarınizin devamini dilerim güven enerjiye de güler yüzü ve desteği için de onlarada çok tesekkur ederim keşke buradan video ve foto paylasabilseydim görmeniz açisindan 😊😊😊

  • @halilarduc449
    @halilarduc449 Před 11 měsíci

    Çok güzel çalışmalar
    Allah işinde kolaylık kazancına bereket versin

  • @hayriduzen9316
    @hayriduzen9316 Před 3 lety +1

    Sizi tebrik ederim güzel ürünler yapıyorsunuz allah işinize bereket versin

    • @havensis
      @havensis  Před 3 lety

      İlginiz için teşekkür ederiz Hayri Bey.

  • @salim1979salim
    @salim1979salim Před 2 lety +1

    Tebrikler..aynı ürünün victron mastervolt sterling power gibi ithalleri var ve çok pahalı yerli imkanlarla fiyatlarıda makül tutabilirseniz süper olur..hem siz malum markalara karşı pazar payınızı yükseltirsiniz hem biz kullanıcalar aynı kalitede daha ucuza yerli malımızı gururla kullanırız..birazda özellikle ağır marin koşullara dayanıklı uzun ömürlü olursa süper olur. Başarılar dilerim yapanların emeğine sağlık.Birde bilinmiyorsunuz karavan ve marin piyasasında tanıtın kendinizi..Son olarak ek ürünler mesela akü ömrü için akü düşük voltaj yük ayırıcı röle-izalatör termik akü otamat sigortaları vüksek voltaj koruma arc tipler felan 220v sahil beslemeden battry charger,galvanik izalatör sahil voltaj problemlerine karşı voltaj regülatörleri ve inverterler vs gibi ürünlerde çıkarsa memnun oluruz..blue sea,bip,victron mastervolt sterling power gibi markalara dehşet paralar vermekten belimiz büküldü teknelere binemez olduk..tşk

    • @mevlutocek2326
      @mevlutocek2326 Před rokem

      Yaşam aküsün'den ikinci yaşam aküsüne şarj etme imkanı varmı

  • @hakanerdogan111089
    @hakanerdogan111089 Před 3 lety

    Bu videodan anladığım, 12 to 220V inverterler korkunç verimsiz :D
    Diyelim ki o flamanlı ampul 100W olsun, 220V akımda çekse çekse 0.5 aH çeker, ama 12 to 220 inverterle bir ampulu yakmaya başlamak 20 küsür amperler düzeylerinde. Ki bu değer 220V ile çalışan ve sadece 100W çeken bir cihaz için, daha güçlü cihazları düşünemiyorum bile, ona dayanacak bi akü ve şarj setup'ı gerçekten zor. Aracın alternatörü da zaten 5-6 aH çıkışlar verirken kendi rutininde 20 küsür amperlere çıktı, o alternatörün selahiyeti de soru işareti.
    Çıkardığım sonuç şu ki, dc to dc cihazın voltaj sensitif bi röleden farkı, max amper çekimini limitleyebilme, güzel bi özellik, ve şarjı başlatıp durdurmayı VSR'lerdeki gibi tek bi değerde değil sizin istediğiniz değerde yapıyor olması. Arabanın alternatörünün smart fişini çekip regular yapmaya gerek kalmıyor. Hoş, gördüğüm o ki cihaz yerli, tebrik ederim.
    Ama invertör 12 den 220 ye korkunç verimsiz bir olay, bence hayatı 220 den 12 ye indirecek cihazlar alıp, dc to dc ek akülerle yaşamak daha verimli. 12V cihazlar biraz daha pahalı olabilir ama sonuç olarak aşırı verimliler.

    • @havensis
      @havensis  Před 3 lety

      Araç alternatörleri 70-200A arasında modeline göre akım verebilmektedir. O yüzden aracın kendi aküsü dolduktan sonra boşta çalışan alternatör DC-DC Akü Şarj Cihazı ile Yaşam akülerini şarj edecek şekilde yüklenmektedir. Bu sebeple alternatöre herhangi bir zararı yoktur. Kabul görmüş standartlara göre cihaz 30A ile limitlenmiştir. DC-DC Akü şarj cihazı aynı zamanda yazdıklarınıza ilave VSR'den çok farklı olarak Akü tipine göre 3 aşamalı şarj yapabilmekte ve akü ömrü için ek fayda sağlamaktadır.
      İnvertör veya 12Vden 220Volta yükseltmek çok verimsiz denecek kadar kötü değil güncel ürünlerde verimler %88-95 arasında değişmektedir. Akkor flamanlı lamba 120W olduğunda 12V taraftan 10A çekip 220V taraftan 0.55A çekmesi harcadığı gücü değiştirmiyor. Siz 50W bir ürün kullanıyorsanız bu yine 12V da olsa 50W'dır. 220V olsa yine 50Wattır. Çekilen akım, voltaj değeri ile değişmektedir. Formül şu şekilde: Güç = Volt * Akım. İnvertör kaybı tabiki her zaman olan bir durumdur. Çıkıştan 100W güç çekmek istediğinizde Girişten 110-120W çekmek durumunda kalınıyor.

    • @hakanerdogan111089
      @hakanerdogan111089 Před 3 lety

      @@havensis Cevap için teşekkürler. Anlatmak istediğim (veya anlamadığım da olabilir) 220V ile çalışan bir 100W lamba ile 12V ile çalışan 100W bir lamba evet aynı güçte, VIR formülü sabit, %5-10 kayıp olabilir. Ama aynı 220V lambayı 12 den 220V ye bir invertör ile çalıştırmak için pens ampermetrede 20A küsür değerler okunuyor, demem o ki hayatı 12V ye indirsek 20A ile daha çok şey yapabiliriz, aynı 100W lamba 12V ise 7-8 amper çekecek. Sonuçta varsayımlarım durur halde iken aküyü kullanacağım şeklinde, sürekli araba çalışmayacak ki kampta, özünde 100-120 Wattlık bir cihaz için 20 aH civarı inverterli bir tüketim yerine, invertersiz 12V ile çalışan cihazlar sanki daha verimli diye algılıyorum. Cihazınız gerçekten çok iyi, dc to dc olarak çok hoş, gayet kullanışlı. Ama inverter ihtiyacını da algılayabiliyorum bir karavan için bütün cihazları 12V yapmak pahalı olabilir.
      Tekrar teşekkürler.

    • @havensis
      @havensis  Před 3 lety

      @@hakanerdogan111089 Tabiki sistemi 12Volta göre dizayn etmek invertör dönüşüm kayıplarını ortadan kaldıracaktır. 20A kesinlikle az bir değer değil. DC DC şarj cihazı gibi ürünler yardımcı ekipman olarak değerlendirmek gerekirken işin özünde "TASARRUF" ön planda olmalıdır her zaman. Maliyet tabii ki şartları zorlayan ikinci bir husus olarak karşımıza çıkıyor... Ürünümüze ilgi gösterdiğiniz için teşekkür ederiz.

    • @ozgunilkimkocyigit3036
      @ozgunilkimkocyigit3036 Před 3 lety

      @@havensis merhaba urun gercekten gayet guzel gorevini yapiyor elinize saglik. Benim de bir sorum olacak verim konusundan bagimsiz olarak. Akilli alternator olan bir aracta dc to dc charger cihazlarin kullanilmasi gerekliligi nerden kaynaklaniyor? Yani demek istedigim akilli alternator cikis gerilimi en dusuk nekadar oluyor ki dc to dc gerilim duzenleyici bir cihaza ihtiyac var klasik gerilim duyarli role (vsr) baglasak ne olur? Tesekkurler

    • @havensis
      @havensis  Před 3 lety

      @@ozgunilkimkocyigit3036 Akıllı(Smart) Alternatörler prensip olarak araç aküsünü doldurduktan sonra çıkış voltajını takriben 13.2Volt seviyesine veya daha aşağıya düşürürler. Bunun sebebi emisyon ve tüketim değerlerini azaltmak içindir. Örnek olarak araca marş bastığınız da akü anlık olarak 11volt seviyesine iner ve alternatör şarja başlar 14.8volt seviyesine kadar şarj olur ve alternatör akü doldu olarak algılar ve voltajını aşağıya indirmeye başlar. Yani sizin yaşam aküleriniz 14.2Volt beklerken akıllı alternatör voltajını 13volt seviyesinde tuttuğunda hiçbir zaman tam olarak yaşam aküleriniz şarj olamaz. VSR sadece anahtar görevi gördüğü için gerilimi yükseltmez ve giriş voltajı 13V iken yaşam aküsüne 14.2Volt sağlaması için DC-DC dönüştürücü kullanılması zorunlu hale gelir. Tam tersi durumda araç alternatörü smart değilse bu sefer giriş aküsü 14.8 -15volt seviyesinde durur bu geriliminde yine DC-DC ile 14.2volt seviyesine indirilmesi sağlanır. DC-DC Dönüştürücü içerisinde Alçaltan-Yükselten(Buck Boost) çevirici bulunur. Bu kritik bir ayrıntıdır. Teknik video hazırlamayı da düşünüyoruz bununla ilgili.

  • @hamzakeskin
    @hamzakeskin Před 3 lety +1

    Yani sizin yaşam aküleriniz 14.2Volt beklerken akıllı alternatör voltajını 13volt seviyesinde tuttuğunda hiçbir zaman tam olarak yaşam aküleriniz şarj olamaz
    bunu yazmışsınız. yani biz alternatöre direk yaşam aküsünü bağlarsak sadece yüzde 100 dolmaz ama yüzde 80-90 seviyelerine kadar dolar. doğru mu anladım.

    • @havensis
      @havensis  Před 3 lety +1

      Yaşam aküsü ile Araç aküsü kablo ile birbirine bağlandığında araç aküsü voltajı ve alternatör voltajı ile sınırlı kalacağı için %80-90 seviyelerine kadar dolacağı garanti edilemiyor. Çünkü akülerin nominal voltajları ile şarj voltajları farklıdır. Yine de %50'den fazla dolmuş olacaktır. Alternatör şarj ederken kendi aküsünü önce 15volt seviyesine çıkarıyor dolduruyor sonra13V bandına indiriyor. Bir diğer konu ise akımı limitlemeniz gerekiyor. Yaşam aküsü JEL veya AGM ise direkt kablo ile paralel bağlantıda alternatörün aşırı akımına maruz kalacakları için zarar görüyorlar.

    • @hamzakeskin
      @hamzakeskin Před 3 lety

      @@havensis anladım. bu şekilde yapılmasını tavsiye etmiyorsunuz. ama yapılacaksa bile en azından lifepo4 aküler ile yapın diyorsunuz:)

    • @havensis
      @havensis  Před 3 lety

      @@hamzakeskin Hayır, kesinlikle Lityum aküleri direkt bağlantı ile kullanmayın. Lityum piller şarj karakteristiği farklıdır ve doluluk seviyesine göre şarjın belli aşamada kesilmesi gerekir aksi halde pil zarar görür ve patlamaya sebep olur. DC/DC akü şarj cihazı mecburidir demiyoruz fakat her pili/akü grubunu şarj olabilme özelliğine uygun şekilde kullanmalısınız.

  • @cimpotlik
    @cimpotlik Před 3 lety

    iyi günler çok işe yarar bi alet üretmişsiniz tebrikler...Fakat bir şey kafama takıldı izlerken çünkü aynı hatayı ben de akım ölçümü yaparken yaptım bendeki pens akım ölçerde de DC - AC yazıyordu sonra dikkatli bakınca gördüm ki DC ve AC olarak sadece voltajı ölçüp akımı sadece AC olarak ölçüyormuş.. Video da DC akım çıkışlarını çok dikkatli izledim sanırım sadece AC akım ölçen pens metrelerle ölçmüşsünüz gibi geldi ve DC ve AC akım ölçümlerinde baya bir fark çıkıyor DC akımı AC akım ölçerle ölçtüğümüzde.

    • @havensis
      @havensis  Před 3 lety

      Değerli yorumunuz için teşekkür ederiz ama o kadar da ACEMİ değiliz lütfen. :)
      Emin olabilirsiniz hepsi DC ölçüyor.
      Videoda gördüğünüz ölçü aletleri
      FLUKE 381 Pensampermetre
      UNIT UT 210E Pensampermetre
      FLUKE 177 Multimetre
      TOOLFIX TF-101 Multimetre

    • @cimpotlik
      @cimpotlik Před 3 lety

      @@havensis Estafurullah o ne demek öyleee AAAA..... Ben ''ACEMİ'' falan gibi bir şey yazmadım sadece yeni başıma geldiği ve bu yanlışlık sonucu eksik ölçüm nedeniyle AGM ve GEL akülerden kurtulmak için bir sürü ücret ödeyip aldığım 200Ah lik lifepo4 akü elimde patladığı için videoda görünce ki siz de o bölümü izlerseniz Unit in A değerlerinin yanında sadece AC işaret gözüküyor (ACABA?) diye yazdım...Ama böyle ufak ikazlara bile bu kadar alınganlık gösterecekseniz yorumlara kapatın olsun bitsin Lütfen 😳 ...

    • @havensis
      @havensis  Před 3 lety +1

      @@cimpotlik Yok yok alınmadık. Siz kusura bakmayın asıl sözümüz size değildi. :))
      Ürün eleştirilerine her zaman açığız... Sadece videonun en kritik konusu olan akım ölçme durumu içinde böyle bir hata yapmamışızdır diyerek imada bulunduk.

  • @pangofftrakya
    @pangofftrakya Před 5 měsíci

    Ellerinize sağlık. 2 sorum olacak cevaplarsanız seviniriz.
    100ah Yaşam aküsünün alternatör ile dolum süresi ne kadardır.
    Bu sistemde rolantide çalışan aracın alternatöründe herhangi bir ısınma veya arızalanma olur mu.
    Teşekkürler 👋

    • @havensis
      @havensis  Před 5 měsíci +1

      Teşekkür ederiz. Cihaz 30Amper ile limitlidir, 100Ah akü 3-3.5 saatte %0'dan %100e çıkar. Cihaz akım limitli çalıştığı için hem aracınızın alternatörünü korur hemde yaşam akünüzü korur. Hiçbir zarar vermez.

    • @TanselGaraj
      @TanselGaraj Před 4 měsíci +1

      Aracı rölantide uzun süre çalıştırmak motor için zararlı hocam, dizel için daha da kötü.
      Hatta amerikan polis araçlarında rölantide ne kadar çalıştığını tespit etmek için kadranda "idle hour" diye sayaç vardır
      Acil durumlar hariç yapmayın derim

    • @havensis
      @havensis  Před 4 měsíci

      ​@@TanselGaraj Uzun süreden kasıt 1-2 gün müdür? Yetkili servise sorduk hiçbir soruna sebep olmayacağını söylediler...

    • @TanselGaraj
      @TanselGaraj Před 4 měsíci

      @@havensis
      uzun süre derken tek seferde değil toplamda uzun süre hocam
      En önemli zararı düşük yağlama basıncı nedeniyle oluşan hasarlar
      Turbo milinin nispeten kuru çalışması nedeniyle aşınması, zamanla metalin özelliğini yitirmesi ve en sonunda kırılarak motorun ambaleye kalkması (dizeller için geçerli bu ambale durumu)
      Diğer bir zararı ısınma
      Motorlar, araç hareket ederken karşıdan gelen havayla soğur, rölantide bekleyen araçların karşıdan hava gelmediği için yükselen hararetini azaltmak için bir müddet sonra fan açtığını fark edersiniz çünkü soğuyamıyor
      Daha başka zararları da var
      Ama tabi bu saydıklarım aracını rölantide bekletmeyi adet haline getiren sürücüler için geçerli tehlikeler
      Tabiki dağın başında elektriksiz kalınca yemişim motoru turboyu ben de olsam çalıştırırım 😀

  • @yalcnbayatl5806
    @yalcnbayatl5806 Před 3 lety

    Merhaba video için teşekkür Lee harika olmuş.
    çok sormak istediğim güneş paneli olmadan yaşam akülerini doldurmak için ıssız yerde arabayı hareket ettirmeden motoru çalıştırarak yaşam aküsünü Max amperle en hızlı bir şekilde alternatörden nasıl doldurulur. Motor devrini (araba durduğu yerde )yükseltmek gerekir mi.

    • @havensis
      @havensis  Před 3 lety

      Merhaba, İlginiz için teşekkür ederiz. Araç rolantide çalışırken de Alternatör enerji üretiyor. Birçok araçta yaptığımız testlerde de rolenti çalışmada tam kapasite akım çekebildiğini gördük. Araç marka modelinden bağımsız olarak cihaz her durumda ayarlanan voltaj değerlerini yakaladığında tam kapasite şarj etmek için çalışmaktadır.

  • @saidyildirimoglu9470
    @saidyildirimoglu9470 Před 16 dny

    Negatif uçlar yaşam aküsü ile araç aküsü paralel olabilirmi sadece artı üstünden şarj yapabilirmi

    • @havensis
      @havensis  Před 16 dny

      Cihazın ortak Eksi olarak çalışmaktadır. Yani yaşam aküsü eksi ucu ile Araç aküsü eksi ucu cihaz içerisinde bağlantılıdır.

  • @cengizkeskin625
    @cengizkeskin625 Před 3 lety

    Bu deneyi birde gunes paneli ile senkronize yaparsaniz orada arac calisirken akternatörden sarj edildigini,birde gunes paneli sarj ederken aracı calistirdigimizda alternatordenmi yoksa g.panelindenmi sarj eder veya hangisi devredusi kalir öncelik ne olur onu görseydik kafada soru işareti kalmazdı

    • @havensis
      @havensis  Před 3 lety

      Tüm videolarımızı izlediğiniz ve her birine yorum yaptığınız için teşekkür ederiz. DC-DC akü şarj cihazı şarj ederken güneş panelide şarj ediyorsa aküleriniz her iki kaynaktan da şarj olur. Çakışma olmaz. Akü voltaj seviyesi şarj kademesine göre hangisi için sınırlandırılmışsa voltaj o seviyeye geldiğinde ilgili cihaz şarjı keser devreden çıkar.

  • @35efe35
    @35efe35 Před 3 lety

    Karavan AGM jel teknoloji yaşam akümüz; 3 adet 100x3=300 Amp .... Bu sistemle şarj imkanımız var mı? 270x2=540 Amp polykristal panelimiz ve 40 Amp Mppt cihazımız var... Sizin sistemizle alternatörden, yaşam akülerimiz nasıl beslenir...

    • @havensis
      @havensis  Před 3 lety

      evet şarj edebilirsiniz alternatörden dc dc converterle yaşam aküleriniz sorunsuzca beslenir detaylı bilgi için 0542 501 45 04 irtibat numaramız arayabilirsiniz

  • @yalcnbayatl5806
    @yalcnbayatl5806 Před 3 lety +1

    ayrıa yaşam aküsü LiFePo4 tipi olursa bir sıkıntı olur mu

    • @havensis
      @havensis  Před 3 lety +1

      Hayır herhangi bir sorun olmaz cihaz Lityum akü şarj özelliğine sahiptir.

    • @yalcnbayatl5806
      @yalcnbayatl5806 Před 3 lety

      @@havensis hızlı cevapladığınız için çok teşekkür ederim

  • @ahmetcengizdagdeviren8389

    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
    Bir karavan yatırmaktayım.arac sistemini 12 v.olarak tesis yaptıracağım.
    Solar panel kullanmadan bu sizin sitemi kullanmak istesem agm akülerle bu sistem güvenli ve yeterli olurmu.

    • @havensis
      @havensis  Před 2 lety

      İlginiz için teşekkür ederiz. Solar sistem olmadan da araçtan AGM akülerini güvenli şekilde şarj edebilirsiniz yeterli olur sadece dikkat etmeniz gereken kısım kullanacağınız güç için ona uygun akü kapasitesi belirlemeniz lazım ve belli seviyeye düştüğünde aracı çalıştırıp şarj ettirmeniz gereklidir.

  • @FerahKuzey
    @FerahKuzey Před 2 lety

    Merhaba güzel bir tanıtım videosu olmuş teşekkürler bende cihaZınızdan aldım henüz bağlantı aşamasına gelmedim sormak istediğim şey hiç anlamadığım için bu işlerden,agm akü aldım ben menüden hangi tip aküyü seçmem gerek? Seçim yapıldıktan sonra başka ayarlama yapmama gerek var mı kendi otomatik ayarlıyor mu herşeyi? Yoksa tekrar araç bağlı araç kapalı araç şarjda konumlarınıda ayarlamalımıyım?

    • @havensis
      @havensis  Před 2 lety +1

      Öncelikle ürünlerimizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Güle güle kullanın. AGM akü için menüden AGM/Kuru tip aküyü seçmeniz gerekiyor. Genellikle Araç bağlantı voltajları %90 tüm araçlara uyumlu olmaktadır herhangi bir ayar yapmanız gerekmiyor. Fakat montajı yaptıktan sonra kendi aracınız için özel bir durum oluşur ise menüden kolaylıkla değerleri değiştirebilirsiniz.

    • @FerahKuzey
      @FerahKuzey Před 2 lety

      @@havensis çok teşekkür ederim kurulum sırasında takıldığım nokta olursa size danışırım kolay gelsin

    • @havensis
      @havensis  Před 2 lety +1

      @@FerahKuzey Tabii ki her zaman iletişim numaralarımızdan bize ulaşabilirsiniz.

  • @halilarduc449
    @halilarduc449 Před 11 měsíci

    Sayın İbrahim bey
    Güneş enerji sistemi
    Aküsüs sisdem varmı
    Mesala
    Güneş olmadığı zaman otomatik şenekeden akım
    Güneş yeterli olduğu zaman panelden besleme yapan
    Cihaz varmı
    Teşekkür ederim

    • @havensis
      @havensis  Před 11 měsíci +1

      Evet bu tip sistemlerde bulunuyor. Tüm ürünler için www.solarkutu.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

  • @yalcnbayatl5806
    @yalcnbayatl5806 Před 3 lety

    yeni araçlarda alternatör 100-150 A ürete bilmekte, sizin inverter 30 A ile sınırlı gözükmektedir.LifePo4 ler daha yüksek amperle şarj edilebilmekte, Karavanda araç park halindeyken şarj etmek alternatöre zarar verir diye mi 30 A sınırlaması getirilmiştir.
    Euro 6 motorları içinde geçerli midir?

    • @havensis
      @havensis  Před 3 lety +1

      Evet, araç alternatörüne aşırı yük bindirmemek için cihaz 30Amper olarak limitlenmiştir. Uluslararası makalelerde gördüğümüz kadarıyla araç elektronik eko sistemi haricinde dışarıya verilecek akım 35-40A bandı güvenli üst sınır olarak ifade ediliyor. Euro5/Euro6 araçlar içinde geçerlidir. Hareket halinde daha yüksek akımlar sorun olmayacak gibi görünse de yine de tavsiye edilen sınırda kalacak şekilde tasarımı gerçekleştiriyoruz. Daha fazla akıma ihtiyaç duyulan hallerde 2 veya daha fazla cihazı paralel şekilde kullanabilirsiniz.

    • @yalcnbayatl5806
      @yalcnbayatl5806 Před 3 lety

      @@havensis teşekkür ederim

  • @cengizkeskin625
    @cengizkeskin625 Před 3 lety

    Arac calisirken yasam akusu sarj olurken gunes paneli sarji kesermi yada gunes enerjisi sarj ederken arac calussada sarj a devam edermi

    • @havensis
      @havensis  Před 3 lety

      DC-DC akü şarj cihazı şarj ederken güneş panelide şarj ediyorsa aküleriniz her iki kaynaktan da şarj olur. Çakışma olmaz. Akü voltaj seviyesi şarj kademesine göre hangisi için sınırlandırılmışsa voltaj o seviyeye geldiğinde ilgili cihaz şarjı keser devreden çıkar.

  • @ismailcakmak463
    @ismailcakmak463 Před 3 lety

    Hocam bende 2008 honda civic hybrit var gittiği yerde sönüyor dc converter arızalı dediler tamir etme durumunuz yada bakma durumunuz var mı ?

    • @havensis
      @havensis  Před 3 lety

      Hayır bizim alanımız değil, sizin sorununuzu oto elektrikçi çözer.

  • @seyyahpoyraz4503
    @seyyahpoyraz4503 Před 3 lety

    Video için teşekkürler siz neredesiniz bu converteri nereden temin edebiliriz fiatı nedir

    • @havensis
      @havensis  Před 3 lety

      www.solarkutu.com adresimizden yada 0542 501 45 04 irtibat numaramızdan ulaşabilirsiniz

  • @parsbey3805
    @parsbey3805 Před 3 lety

    100amper jel aküyü nekadar sürede dolduruyor bunu test ettinizmi?

    • @havensis
      @havensis  Před 3 lety

      Cihaz saatte 30A basabiliyor. 100amper akü için tam boşken 0-%100 arasını 3-4 saatte doldurur.

  • @aliavci6157
    @aliavci6157 Před 2 lety

    Bunu role gibi tetikleme için kullanabiliyor muyuz

    • @havensis
      @havensis  Před 2 lety

      Nasıl bir uygulama olduğunu anlamadık daha detaylı açıklar mısınız, bu cihazın amacı akü şarj etmektir.

  • @arifdemir5691
    @arifdemir5691 Před 2 lety

    Merhaba
    bu cihaz yakıt tüketimini arttırıyor mu?

    • @havensis
      @havensis  Před 2 lety

      Cihaz giriş tarafından maksimum 430Watt civarında bir güç çeker bu değer fark edilebilecek bir tüketim yapmamaktadır. Ancak hiç etkilemez diyemeyiz. Ortalama olarak 200Ah aküyü doldururken klima ile 1-2 saat yolculuk yaptığınızda harcadığınız güce eşdeğer bir tüketim yapmış olursunuz.

  • @erkanpolat7672
    @erkanpolat7672 Před rokem

    İletişim bilgilerinizi alabilirmiyim

    • @havensis
      @havensis  Před rokem

      0542 501 45 04 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

  • @aytekin9896
    @aytekin9896 Před 3 lety

    Fiyatı nr

    • @havensis
      @havensis  Před 3 lety

      www.solarkutu.com/urun/dc-dc-donusturucu adresinden fiyatı görebilirsiniz.