Hidrojen Üretimi ve Yakıt Pili Ar-Ge Çalışmalarında Prototiplerimiz Hazır

Sdílet
Vložit

Komentáře • 16

  • @yakupata5347
    @yakupata5347 Před 2 lety +5

    Başarılarınızın devamını bekliyoruz. Allah yardımcınız olsun.

  • @yasin-lc8ct
    @yasin-lc8ct Před 2 lety +5

    Rabbim Allah cclu kolay liklar versin inşaallah

  • @huseyinaydogan694
    @huseyinaydogan694 Před 6 měsíci

    Rabbım sizleri korusun..

  • @muratzzzz
    @muratzzzz Před 2 lety +3

    🇹🇷🇹🇷🇹🇷

  • @bariselmaci4545
    @bariselmaci4545 Před 2 lety +2

    Maaşallah 🇹🇷👏

  • @selcukoral7406
    @selcukoral7406 Před 2 lety +2

    Çok çok istiyordum bu teknolojiyi eğerki bunu daha ileri boyutlarda geliştirme sağlanırsa ülkemizin cari açığı ortadan kalkmış olur arabalar enerji üretimi alanlarında enerji üretimi olursa efsane olur

  • @bilgihersey...2877
    @bilgihersey...2877 Před 2 lety

    Tolga Bey aspilsanın borofen üretimini ve savunma sanayine entegresi hakkkında sizden muhakkak bir içerik bekliyor olacağız...

  • @orkunyucel3095
    @orkunyucel3095 Před 2 lety +1

    Yeşil Hidrojen ülkemizin kurtuluş reçetesi olabilir. Yenilenebilir Enerji kaynaklarından elde edilen enerjinin elektrolizle ya da ileride teknolojisine ulaşabilirsek Marmara ve Karadeniz'in altındaki Hidrojen Sülfür'den Hidrojen elde etmek için kullanılması prensibine göre çalışan bu yöntem gerçekten de bir çok sorunu çözebilir.
    Öncelikle yenilenebilir enerjinin kullanımındaki en büyük engel güvenilir olmaması yani şansa bağlı olarak düzensiz bir enerji sağlamasıdır. Rüzgar durduğunda rüzgar türbini veya hava bulutlu olduğunda güneş paneli yeterli enerji üretemeyebilir.
    Hidrojen'in ise enerji sektöründe kullanmanın önündeki en büyük problem üretimi için gereken enerjinin Hidrojenin yanması ile su oluşumu sonucu çıkan enerjiden daha fazla olmasıdır. Yani Hidrojeni elde etmek toplamda ciddi enerji kaybı yaratıyor.
    Bu iki problemin çözümü bu iki sistemi birleştirmekte yatıyor olabilir. Yani yenilenebilir kaynaklara göre Hidrojen her an kullanıma hazır güvenli enerji olduğu için yani "enerji güvenliği" sağladığı için bu enerji kaybı göz ardı edilebilir. Ek olarak yenilenebilir enerjinin ihtiyaç fazlası üretilen ve kullanılamayan elektriği depolamış olur(yazın enerji tüketimi azken güneş panelinin fazla elektrik üretmesi veya ihtiyaç olnayan bir zamanda Rüzfarın şiddetlenip türbinin fazladan elektrik üretmesi gibi gibi). Ülkemiz yenilenebilir enerjiler yönünden çok zengin bir durumdadır ve bu potansiyeli hidrojen üretmek için kullanmamızı sağlayabilir.
    Hidrojen kullanımındaki ikinci en büyük problem depolamadaki güvenlik endişeleridir. Çünkü Hidrojen oldukça yanıcı ve patlayıcı bir maddedir. Roket yakıtında kullanılır desem yeterli sanırım. Hidrojen serbest halde kimyasal olarak çok aktif olduğu için patşar. Bunun güvenli depolanması için Hidrojen'in güvenli bir element ya da bileşiğe tutunması gerekir. Bunun için en uygun aday da BOR elementidir. Bor bileşiği halinde Hidrojen güvenli bir şekilde depolanır ve kolayca kullanılır.(SodyumBorHidrür ve Amonyum Boran vb)
    Ülkemizdeki Yenilebebilir Enerji ihalelerinde elde efilen enerjinin tamamı veya belli bir kısmı(atıyorum %60 gibi) kapasitesinde Yeşil Hidrojen Çevrim Santrali kurulması(Doğalgaz yetine) veya devlet tarafından "Yeşil Hidrojen alım garantisi" verilmesi gibi yöntemlerle bu iş yürütülebilir

  • @umutuslu1426
    @umutuslu1426 Před rokem

    Bunlar ne zaman evlerimize gelecek

  • @kemalaslan5142
    @kemalaslan5142 Před rokem

    Bazı yerlere pervane konulsa o pervaneler dönerken elektirik üretse aşağıda sudan giderken

    • @anilcanturkmen5170
      @anilcanturkmen5170 Před 9 měsíci

      Pervanelerin ürettiği ekstra sürüklenme kuvveti yüzünden aracı götürmek için gerekli enerji miktarı bir miktar artıyor. Bu artış miktarı sizin üretebileceğiniz mkiktardan daha fazla olduğu için aslında bu şekilde daha çok enerji harcamış oluyorsunuz.

  • @mstfgns
    @mstfgns Před 2 lety

    Arkadaşlar abartmıyorum geleceğim teknolojileri üretiliyor, üretilecek. Aspilsan’ın piyasa değeri 20 yıl sonra 1 trilyon dolar olacaktır. 🇹🇷☝️

  • @ahmetalp4228
    @ahmetalp4228 Před 11 měsíci

    Ne kadarlık elektrik enerjisi ile hidrojen ayrılıyor ve ne kadar elektrik elde ediliyor.

    • @anilcanturkmen5170
      @anilcanturkmen5170 Před 9 měsíci +1

      Hidrojenin ayrışması için 1,23V ve üzeri bir gerilim verilmesi gerekiyor. Ancak birim zamanda üretmek istediğiniz miktara göre vereceğiniz akım değişeceği için, bu sorunun cevabı tamamen tasarıma bağlı. Ancak tabi ki bazı üst limitler mevcut.

  • @unalalpat8465
    @unalalpat8465 Před rokem

    Sözüm size değil tanıtım yapana eeeeee vede eeee dinledik. Şu bazıları eeeeee demeyi bir bıraksa eğeğeğe demek yerine mola verse düşünse..

    • @anilcanturkmen5170
      @anilcanturkmen5170 Před 9 měsíci +1

      Bu arkadaşlarımız araştırmacı ve laboratuvar ortamında benim de şahit olduğum harika işler çıkartıyorlar. Bu tarz tanıtımlarda biraz daha basite indirgeyerek anlatma çabası oluyor çok akademik kalmasın diye. Bu sebeple biraz seçerek konuşuluyor. Bu duraklamaların sebebi bu. Siz bir Dünya Hidrojen Konferansındaki hocanın sunumunu dinleseydiniz, ağzınız açık kalırdı emin olun.