Hi-Fi Sohbetleri - 8.Bölüm - Mustafa Uğurlu - 2. Kısım

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 23. 08. 2024
  • Mustafa Uğurlu. 46 yıllık macerasını sizler için İzmir Audiophile kanalına anlattı. Bu keyifli sohbetin 2. kısmını izlerken keyif alacağınızı umuyoruz.
  • Zábava

Komentáře • 25

  • @instantjuice7283
    @instantjuice7283 Před 16 dny

    Ağzınızdan bal damlıyor,emeğinize sağlık...

  • @meeckemann5692
    @meeckemann5692 Před měsícem +1

    80'lerde muzikevi isletiyorduk, bir grup cihazimiz Sony ve Technics, diger grup cihazimz Pioneer idi ve HPM 60 ile SX 750 ikilisi vazgecilmezdi. Bunlara bagli iki PL 117 pikap, ctf 700 ve ctf 1000 teyplerimiz ve simdi modelini hatirlayamadigim nefis bir Pioneer equalizer'imiz vardi. Diger aletleri saymayayim. Cok guzel sesler, cok guzel muzikler ve cok guzel zamanlardi.

  • @RoockeeR
    @RoockeeR Před měsícem +1

    mikemmel..

  • @kaankaral
    @kaankaral Před měsícem +1

    Teşekkürler bu güzel video iin. Emekleirne zağlık.

  • @ercumenttemel2935
    @ercumenttemel2935 Před měsícem +1

    Çok güzel bir çekim olmuş. Mağaza çekimini bekliyoruz. Teşekkürler.

  • @hacmustafaus173
    @hacmustafaus173 Před měsícem +2

    Amplifikatör şaşırtıcı derecede harika....

  • @anltiryakiler7050
    @anltiryakiler7050 Před měsícem +4

    Hi-End sistemin aktif olmasını ifade eden bir tanım değil. Tüm bileşenlerin mevcut standartların en üstünde olduğunu ifade eden pazarlamaya yönelik bir tanımdır. Dsp içeren bazı aktif sistemlerin fletcher munson eğrisine göre düzeltme yapması harika bir özelliktir fakat sistemin kaliteli olup olmaması ile ilgili bir fikir vermez.

    • @mustafaugurlu4522
      @mustafaugurlu4522 Před měsícem

      Merhaba doğru ve yapıcı yorumunuza teşekkür ederim. Elbette High-End mutlak aktif bir sistem omurgasına mecbur değildir. Aksine High-End gerekli kusursuz bileşenlerden oluşan, tecrübeli insanların amaca uygun cihazlar, ekipmanlarla kurduğu, doğru akustiğe sahip mekanlarda doğru kullanımla bekleneni veren, müziği sevenler için pahalı mükemmel bileşenlerdir. Bu da ciddi maliyetleri, uzun Ar-Ge sürelerini, uluslar arası pazarlamayı servisleri vs. düşünürsek marjinal fayda fiyat örtüşmesi kabul edilebilir... Sonuçta her müzikseverin ulaşabileceği maliyetlerden söz edersek gerçek malumumuzdur... (BURADAN İTİBAREN AŞAĞIDA Kİ METİN UZUN OLMAKLA BERABER BU MESLEĞİ PROFESYONELCE 49 YIL YAPSAMDA AMATÖR RUHU KAYBETMEDEN YAPTIĞIM ARAŞTIRMALARIN NETİCESİDİR) Sohbetimizde bulabildiğimiz amacımıza uygun maliyetli ulaşılabilir hoparlörleri Ar-Ge birikimlerimizle aralarında olabildiğince anlaştırıp 2 veya 3, bazen gerekirse 4 yollu 20Hz...20Kz bandında (çoğu orta yaş üstü bu bandı 16 KHZ CİVARINI DUYAMAMAKTADIR) ARTAN YADA AZALAN DESİBELLE FREKANS SAPMALARINDAN olabildiğince uzak (YUKARIDA BELİTTİĞİNİZ HAKLI KONU) flat cevabı mümkün olan en az bedelle yakalamak için tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Bu açıdan makul bütçe ile her hoparlörün önüne pasif FİLİTRE ile yapılan düzeltmelerle yada DSP yardımıyla yapılabilir. KARŞILAŞTIRIRSAK: Aktif bir kabinin her hoparlörüne uygun güçte ve frekans bandında ayrı bir anfi hemen önüne beklenen cevaba uyan bir fltre koyarsak pasif fltre den daha avantajlı sonuçları daha başarılı alabiliriz, üstelik beklediğimiz frekans cevabı dışında desibel cevabı gerçeğe en yakın sesi duymayı mümkün kılabilir...(Her durumda sistemin girişinde uygun bir limiter doğru olacaktır) Sonuçta bu sistemleri aktif kabinler olarak uygun maliyetlerle edinebiliriz. (Ayrıca bununla anfiler çok kısa kablolarla Hoparlörler üzerinde DAMPİNG faktörlerinide daha etkin gösterecektir, buda seslerin kenar keskinliğini yani anlaşılırlığını arttıcaktır.) Ayrıca yine uygun maliyetli videoda tanıttığımız cihaza bakalım A750 ANFİ (bknz sensonic web site) L+R hoparlör çıkışları iyi tonlanmış 60...80 W, (Bu güçlere ve amaca uygun makul herhangi 2....3 yollu pasif kabin kullanılabiliriz, zor olan alçak frekanslı yani Bas sesleri ayrı bir anfi, uygun bir sub kabin ile ön paneldeki sub volümle kısık seslerde bile ön plana çıkarabiliriz.) Üçüncü bağımsız ayrı volüm 300...500 W (kullanacağımız hp empedasına göre alınacak güç) Özetle 3 ayrı ara ön ayar ( L + R + SUB BASS) istenilen oranlarda volümlenir, ton kontrol ile tonlanır oran master volum ile aralarındaki belirlediğimiz ayrıntıyı bozmadan tolam volum kontrol edilebilir. Bu kulvarda daha ayrıntılı anfi ve aktif kabinler yapmaktayız. Nasipse gelecek sohbetlerde bilgi vereceğim. SAYGILAR IMLA MUSTAFA UĞURLU.

    • @anltiryakiler7050
      @anltiryakiler7050 Před měsícem

      @@mustafaugurlu4522 Kapsamlı cevabınız için teşekkürler.

  • @ugurpekin-rm2sh
    @ugurpekin-rm2sh Před měsícem +2

    Yılların tecrübesi ve sonucu,başarı tesadüf değildir…

  • @ahmetalp4228
    @ahmetalp4228 Před měsícem +1

    Ben sizi izlerken imrendim. Fakat bu bilgi birikimi ve tecrübeyi neden bir "dev markaya" çeviremediniz, sormak isterim. Cihaz komponentleri ithal sebep bu mudur? Ne dersiniz.

    • @mustafaugurlu4522
      @mustafaugurlu4522 Před měsícem +1

      Teşekkür ederim. Amatör ruhlu profesyonelim diyebirim. Adetli Seri üretim hiç yapmadım. Daha ziyade amaca uygun nokta siparişlere uygun çalışmalarım oldu.

  • @vahantorosoglu5219
    @vahantorosoglu5219 Před měsícem +1

    iletişim adres yazarsansanız çok iyi olur

  • @furkankaya77
    @furkankaya77 Před měsícem

    ton kontrol için ne dediğini anlamadım, bir marka mı?

    • @mustafaugurlu4522
      @mustafaugurlu4522 Před měsícem

      Merhaba, ton kontrolümüz artı eksi 12 dB bas ve tiz den ibarettir. marka değiidir. (bakınız A-750 yada A-gibi modellerimizde) sensonic ses web sitemizden inceleyebilirsiniz. Saygılar.

  • @EmreLikya
    @EmreLikya Před měsícem

    bence en iyisi araba amfileri jbl in class H araba amfisi var bende, çok iyi.

  • @BarsKuru-bq7xh
    @BarsKuru-bq7xh Před měsícem +1

    emeginize sağlık çok harika bir program olmuş. 2. bölümü merakla bekliyoruz. karşıyakadan sevgiler Saygılar.

  • @mariokaldato
    @mariokaldato Před měsícem +1

    Selamlar kolay gelsin. Mustafa abinin tanittigi amfi hangi class ta acaba ? ❤

    • @mustafaugurlu4522
      @mustafaugurlu4522 Před měsícem +1

      Merhaba. A-750 Class AB sınıfındadır. Saygılar.

    • @mariokaldato
      @mariokaldato Před měsícem +1

      @@mustafaugurlu4522 tesekkur ederim Mustafa abi hayırlı isler

  • @hakanyurdakul1440
    @hakanyurdakul1440 Před měsícem

    Merhaba pioneer sa950 anfiyi nasıl dır tavsiye edermisiniz

    • @mustafaugurlu4522
      @mustafaugurlu4522 Před měsícem +1

      SELAMLAR . SA 950 2X70W 6....16 OHM STEREO ENTEGRE ÇIKIŞLI BİR ANFİDİR. YANILMIYORSAM 1984 YILLARININ ANFİLERİNDEN. BULUNDUĞUNUZ BÖLGEDE BU KULVARDA BİLGİLİ İŞLETMEDEN ORJİNLLİĞİ İLE KONTROL ETTİRİN. DÜZGÜNSE MEMNUN KALIRSINIZ. SAYGILAR,

    • @hakanyurdakul1440
      @hakanyurdakul1440 Před měsícem +1

      @@mustafaugurlu4522 çok teşekkürler

    • @mustafaugurlu4522
      @mustafaugurlu4522 Před měsícem

      @@hakanyurdakul1440 Rica ederim. Saygılar.