Nasıl daha iyi öğretmen olursun? - Mustafa Alp

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 13. 12. 2017
  • Arayışçı öğretmenler için 10 kişisel başarı önerisi...
    1. Eğitim ve öğretimin uzun soluklu bir süreç olduğunu unutmayın: Kısa vadeli sonuçlar, hemen olumlu geri dönüşler beklemeyin. Bu uzun bir maraton. Ne çalışkan öğrenciyi fazla övün ne tembel öğrenciyi fazla yerin. Zamanla pozisyonlar değişir. İlerde hangi öğrencinin ne olacağını asla bugünden tahmin edemezsiniz.
    2. Kişisel bir web siteniz ya da bloğunuz olsun: Yenilikçi bir öğretmen olarak, okul idaresi ya da ilçe milli eğitimiyle filan sorun yaşayacağınız noktalarda, öğrencilerle dersler ve okul dışında bir iletişim kanalınız olmalıdır. Bunun en iyi örneği kendinize bir web sitesi açmanız ya da blog oluşturmanızdır. Alanınızla ve genel hayatla ilgili duygu ve düşüncelerinize öğrencileriniz buradan ayrıca ulaşabilsinler.
    3. Birikim ve gayretinizi ispat ettikten sonra öğrenci bir adım attığında siz iki adım atmayın: Önce bir şeyleri arzetmelisiniz ki talep bekleyesiniz. Bu nedenle öğrencilere bildiklerinden daha öte bir bilgi ve düşünce dünyası olduğunu ispat edin, ufuklarını genişletin; lakin bu aşamadan sonra onlar bir istediğinde iki vermeyin. Talep oluşturmaya bakın; fakat ellerini onlar uzatsınlar ve avuçları kadar alsınlar.
    4. Kendinize mutlaka bir sosyal ya da sanatsal hobi edinin: Öğrencilerin karşısına dinamik bir ruh haliyle, yenilenmiş bir enerjiyle çıkmanız gerekiyor. Bunun için okul içi aktiviteler süper olur. Sık sık dağ tırmanışı, doğa yürüyüşü, yüzme, balık tutma, hat-kaligrafi uğraşısı, saz-gitar çalma merakı zannettiğinizden daha fazla iş stresini giderir.
    5. Öğrencilerin özel hayatlarıyla ilgilenmeyin: Hangi öğrenci geçmişte nasılmış, kişisel alışkanları neymiş, ailesi neye inanıyormuş.., bütün bunları bilmeyin, bilmek için uğraşmayın. Aksi durumda özel bilgilere sahip olduğunuz bir öğrenciye asla eskisi gibi açık davranamazsınız ve bu sizi rahatsız eder.
    6. İdare işlerinden uzak durun, idarecilerle mesafenizi koruyun: Okulun resmi işleriyle ilgilenmek, gereksiz eğitim prosedürleriyle vakit geçirmek sizi derslerden ve öğrencilerden soğutur. Eski heyecanınızı kaybedersiniz. İşin arka planındaki ayak oyunları falan sizi meslekten soğutur.
    7. Öğrenciler üzerinde otorite kurmaya çalışmayın: Sizi saysınlar için sesinizi yükseltmeyin, kaba güç kullanmayın, sınavla ya da başka şeylerle tehdit etmeyin. Yapay saygı sınırlarını umursamayın. Öğrencilere kısa süreliğine size galip geldiklerini sanma fırsatı vermezseniz, bir gün sizi anlama fırsatlarını da kaçırmış olursunuz.
    8. Belli öğrenci ya da öğrencilerle diğerlerinden daha fazla ilgilenmeyin, hiçbirine umut bağlamayın: Umut bağladığınız ve özel yatırım yaptığınız öğrenciler, genelde sizi hayal kırıklığına uğratırlar. Enerjinizi boşa harcamayın. Hepsinin sizden bağımsız ayrı bir kişisel yolculuğu var, unutmayın.
    9. Öğrencilerin birbirleri üzerinde öğretmenlerden daha etkili olduğunu bilin: Öğrencilerine yönelik her işte grup çalışmasını esas alın. Problemli gördüğünüz öğrencileri (bunu asla açıkça belli etmeden) arkadaş çevresiyle değerlendirin, ortak sorumluluklar verin. Haylaz bir öğrenciye karşı sizin yapamayacağınız birçok şeyi, onun daha az haylaz olan yakın arkadaşı yapar, emin olun.
    10. Kendinizi sürekli geliştirin ve güncel tutun: Öğretmen ve eğitimciler, kendilerini kültür ve bilginin merkezinde zannettikleri için genelde okumaz, araştırmazlar. Siz öyle olmayın. Bu tipik bir meslek körelmesidir, siz bu hastalığa yakalanmayın.

Komentáře • 97

  • @nuriyecopur3170
    @nuriyecopur3170 Před 5 lety +8

    Hocam çok istifade ettim devamını bekliyor olacağım Allah razı olsun

  • @gunelhuseynova2419
    @gunelhuseynova2419 Před 6 lety +2

    Allah razı olsun, o kadar iyi anladımki ne demek istediklerinizi. Bu tür videoların gelmesini yine isterim.

  • @reyhan8245
    @reyhan8245 Před 3 lety +5

    Ögrencilerin özel hayatlarını bilmeseniz çocuk konusunda çözüm üretemezsinizki... Çocukla güzel iletişim kurulmazsa çocuk saymaz ve sevmez dolayısı ile bilgiyi reteder... İletişim sohbet çok önemli dikkat eksikliği hiperaktife olan çocuga davranış çok önemli... Sıkılan çocuga dersi sevdirmek çok önemli benim oglum tenkit eden iletişim sevgi göstermeyen ögretmen yüzünden okuldan nefret etti... Okulu okumayı ögretmen sevdirir... Söylediklerinizin çoguna katılıyorum.. Ama ögrenciniz özel hayatını sıkıntısını bilmeyen ögretmen ögretmen olamamıştır....bence bu konuyu gözden geçirin...hocam..

  • @tahaeymen-nq7kk
    @tahaeymen-nq7kk Před měsícem

    tam bir felsefe öğretmenin bakış açıları gördum sizde hocam.teşekkurler

  • @EA-ss9im
    @EA-ss9im Před 5 lety +3

    Ogretmenlige yeni baslamis biri olarak cok sey ogrendim videonuzdan devamini bekliyorum Tesekkurler

  • @sanlihuseyin
    @sanlihuseyin Před 3 lety +4

    Allah razı olsun hocam; çok faydalı olmuş, bu tarz videoları bekliyoruz.

    • @Mustafa_Alper
      @Mustafa_Alper  Před 3 lety

      Cümlemizden abi, memnun ve mahcup oldum. ❤️

  • @Fatma-lf2yr
    @Fatma-lf2yr Před 4 lety

    Tecrübeler konuşuyor hocam.Teşekkürler..

  • @arzuatsz5594
    @arzuatsz5594 Před 5 lety +2

    Ya ne kadar faydası oldu bilemezsiniz Allah razı olsun

  • @melihaltunoluk
    @melihaltunoluk Před 4 lety +1

    İyi günler hocam matematik bölümü okuyorum pedagojik formasyon belgemi aldım öğretmen olmaya ilk adımımı attım anlatımınız benim için yararlı oldu teşekkürler.

  • @elife6445
    @elife6445 Před 4 lety +13

    5.maddede öğrencilerin özel hayatlarıyla ilgilenmeyin, diyorsunuz . Bence bu maddenin çağdaş eğitim anlayışına göre artık geçerliliği yok, eskidendi bu tarz düşünceler. Şimdiki öğretmenler öğrenciyle ilgili her şeyden haberdar olmak durumunda ve ona göre öğrenciye yaklaşmalı. Örneğin; bir öğrenci derste sürekli sıkıntı yaratıyordur ya da çok içine kapanıktır, bunu fark edip sebebini öğretmenler mutlaka araştırmalı, ailelerle iletişim halinde olmalı. Artık öğretmenler çok yönlü olarak tanımalı öğrencileri bence, gerekli de hem.
    8. Belli öğrencilerle diğerlerinden daha fazla ilgilenmeyin, hiçbirine umut bağlamayın,diyorsunuz. Ben bu maddeye de katılmıyorum burada ilk maddedeki söylediklerinizle çelişiyorsunuz. Sonuç iyi ya da kötü olabilir, öğretmenler karşılık beklemeden her öğrenci için elinden geleni yapmalı, gerekirse birebir ilgilenmeli.

    • @Mustafa_Alper
      @Mustafa_Alper  Před 4 lety +8

      Zaman ayırıp detaylı yorum yapmışsınız. Memnun oldum eleştiriler için. Yanılıyor olabilirim elbette. İçten teşekkürler.

    • @asmarmuallima
      @asmarmuallima Před 3 lety +3

      @@Mustafa_Alper önyargılı davranıp eleştirilere farklı bir cevap beklediğim halde cevabiniz beni şaşırttı hocam.Bir cevapla bile nasıl öğretmen olunur gösterdinuz.

    • @Mustafa_Alper
      @Mustafa_Alper  Před 3 lety +1

      @@asmarmuallima vay 😊🙏

    • @nes8352
      @nes8352 Před 2 lety

      @@Mustafa_Alper hocam bende hanımefendinin yorumuna katılıyorum aslında bir yanım katılmakta istemiyor ama kendimi engelleyemiyorum onların sorunlarıyla dertleniyorum yeri geliyor nankorluklerini görüyorum bir daha ilgilenmiycegim diyorm ertesi gün yine birinin sorununu çözerken çözmeye çalışırken buluyorum kendimi ama kendi içimde gerçekten yoruluyorum.😑

    • @Mustafa_Alper
      @Mustafa_Alper  Před 2 lety +4

      @@nes8352 Öğrencilerin özel olarak kişisel dünyalarıyla ilgilenmek ya da tek tek hepsine eğilmek filan, bunlar yarı yolda tüketir insanı ve diğer öğrencilere haksızlık etmiş oluruz. Gücümüzü tasarruflu kullanmak zorundayız. Bu uzun bir maraton. Zaten alacak olan, daha fazlasını sizden alır. ama siz daha fazla belli kişilere eğildikçe yaşadığınız her düş kırıklığının faturasını diğer öğrencilerden çıkarırsınız; umutsuzlukla, yorgunlukla, yolun bir yerinde "bana ne be, aptal mıyım ben?" demekle... Oysa baştan dengeli gitseydiniz bunlar olmayacaktı.

  • @ilknurmerve5101
    @ilknurmerve5101 Před 5 lety +8

    Bastan yenilmeyi Kabul edersen veya sanmalarini saglarsan ipleri bastan ele verirsin donem sonu gelmez. Bazı seylerde size katildigimi belirtmek isterim. Ama ilk izlenim cok onemli.

  • @feyzaakblt731
    @feyzaakblt731 Před 3 lety +1

    En az bir yıl ogretmenlik yapmamış biri anlayamaz. Değerli bilgiler için teşekkürler

  • @birben__
    @birben__ Před rokem

    Sizin gibi değerli hocalarıma teşekkür ederim 🙏🏾

  • @BUGRACS00
    @BUGRACS00 Před 5 lety +1

    Bu soyledikleriniz 2 aylık süre için geçerli midir ya da 2 ayda ne yapılabilir

  • @burcubeyindik705
    @burcubeyindik705 Před 3 lety

    Gerçekten faydalı bir video olmuş, teşekkürler

  • @burcuburcu5247
    @burcuburcu5247 Před 2 lety

    Çok güzel anlatmışsınız. Ağzınıza yüreğinize sağlık. 👏🏻👏🏻

  • @nevzatumdu3866
    @nevzatumdu3866 Před 2 lety

    anladığın işlerle ilgilen. çok başarılı olursun.

  • @hafzgulsumaslanc2722
    @hafzgulsumaslanc2722 Před 2 lety

    Allah razı olsun hocam almama gereken bi kac bilgiyi aldım

  • @mervekoc9323
    @mervekoc9323 Před 3 lety +2

    Çok güzel konuşmuşsunuz😊

  • @riemannmatematik190
    @riemannmatematik190 Před 3 lety

    hocam çok faydalı idi bugün yani 26 kasım 2020 de
    izledim. ALLAH RAZI OLSUN..

  • @ozan0618
    @ozan0618 Před 2 lety +1

    Matematik ögretmeniyim bir kaç ögrencimden duydum beni sevmediklerini ve sınavda da zor sordugumu halbuki derste ne anlatıyorsam onu soruyorum sizce bu sınıfa karşı tavrım nasıl olmalı cevabınızi merakla bekliyorum

  • @leylaqasimli6065
    @leylaqasimli6065 Před 5 lety +17

    Bazı konulara katılmadım. Benim ismimi bilmeğen öğretmeni hiç bir zaman sevmedim.

  • @mediauser82
    @mediauser82 Před 6 lety +1

    Tavsiyeleriniz cok guzel , tsk ederiz. Ben meslekte 3.yılını yasayan bi ogrtmnim. 7.madde konusunda cok sıkıntı yaşıyorum. Otorite kurmakta, sinifta sessizligi korumakta zorlanıyorum. Saygisizlik ettiklerinde dogru tepkiyi vermiyorum heralde. Bu konuda yardimci olacak fikirlerinizi bekliyorum. Cocuklar beni hmn çözüyor. :) Nerde hata yaptigimi bulamıyorum.

    • @denizliturkey4664
      @denizliturkey4664 Před 5 lety +2

      Yeni nesil her insanın zayıf ve yumuşak bir yönünün olduğunun ve neticede herkesin bir insan olduğunun farkında. Fakat farkında olmadıkları şey, kimsenin zayıf noktalarının oyun malzemesi haline getirilmemesi gerektiği. Resmen kediyi iple oynatır gibi oynatmak istiyorlar. Buna "faydacılık" diyebiliriz. Kimsenin iyi duygularından faydalanılmaması gerektiğini yeni nesillere aşılamalıyız. Bu nasıl olacak bilemiyorum..

    • @yeter-sizbakiye1985
      @yeter-sizbakiye1985 Před 5 lety

      İyi niyetle oynanmamasi gerektigini ogretmenin mumkun olabilecegini sanmiyorum. Onun yerine iyi niyetinizi caktirmamaya ozen gosterin zaaflarinizi gostermeyin hatta bir ogretmenseniz zaafinz olmasn kurtulun onlardan.

    • @gayecucuk2222
      @gayecucuk2222 Před 2 lety

      @@yeter-sizbakiye1985 aynı konuda bende sıkıntı cekıyorum hocam biz insan değil miyiz zaaflarımız oluyor ve çocuklar bu konuda çok fena

  • @hulya6492
    @hulya6492 Před 5 lety +7

    öğrencilerin özel hayatlarını bilmezsek kime nasıl davranacağımızı nasıl bileceğiz hocam ? bence yanlış.

  • @yldzgezgin4382
    @yldzgezgin4382 Před 8 měsíci

    Allah Razı olsun sizden Değerli Hocam Ağzına yüreğine sağlık 🤲⚘

  • @haticekendir8208
    @haticekendir8208 Před 4 lety

    Güzel

  • @esrasoysal488
    @esrasoysal488 Před 3 lety

    Bu anlattıklarınızı nasıl yapacağım. Hocam çok haklısınız . Çok yıprandım bir sene içinde

    • @Mustafa_Alper
      @Mustafa_Alper  Před 3 lety

      Kendinizi tüketmeden, zamana yayarak, anlattığınızın başkalarıyla birleşerek belki beş yıl sonra fayda edeceğini bilerek olacak inşallah... Selamlar, başarılar...

  • @kevsertanrover1887
    @kevsertanrover1887 Před 5 lety +4

    Ögretmen değilim lakin bir universite ogrencisi olarak şunları belirtmek isterim bazıları gerçekten de çok kibirliler ve kim en yüksek notu alırsa onunla daha çok muhattap oluyorlar.Hocanın insagram vs varsa oğrencisi de ekliyorsa birbirlerinin her türlü hallerini görebiliyorlar..Lisede okurken,bir gün felsefeyle ilgili bir kitap okuyordum edebiyat hocamiz yanima gelip felsefe okuyorsun diye filozof mu olduğunu sanıyorsun dedi bana.Bazı öğretmenler kendini geliştirmeye çalışan öğrencilerin de heveslerini kırdıklarının farkın da değiller hele universite hocalarına bir soru sormaya bile gelmiyor ne cok soru soruyorsunuz siz öyle diyorlar.Çevre faktörü çok onemli umarım herkesin çevresin de önyargısız ve anlayışlı ögretmenler olur..

  • @sumeyyearturk7388
    @sumeyyearturk7388 Před 3 lety

    Merhaba. Henüz 1.25 sn dinledim. Tam ihtiyacım olan şey. Şuan kafamdaki projeleri dökebilmek için sitemi açtım. Çok proje var ama nasıl yol izlemeliyim diye aradım sizi buldum. Hem ebayı aktif kullanmak istiyorum hemde kendi sitemde . Güncel matematik. Matematik tarihi. Kendi soru anlatımlarım. Beğendiğim youtube vidyo linkleri . Öğrencilere yaptığım haftalık sınavların linkleri.. hepsini bir arada toplamak. İstiyorum. Vidyonuzun Henüz devamını dinlemedim. Ama bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkür ederim.

    • @Mustafa_Alper
      @Mustafa_Alper  Před 3 lety +1

      Azdan başlayın ve istikrara önem verin. Üç yıl sonra da devam edeceğiniz yoğunluk ve konu seçiminde ilerleyin. Çevrenizi, sahanın ilgililerini işin içine çekmeye bakın. Hem okur ve izleyici hem aktif yazar ve öğretmen olacak kişilerle etkileşimde olun. Haftanın bir gününü siteyi besleme günü olarak belirleyin. Bu uzun bir maraton. Şimdiden başarılar.

  • @thelastromance488
    @thelastromance488 Před 3 lety

    Cok guzeldi 👍🏻👏

  • @cansuozdemir4842
    @cansuozdemir4842 Před 4 lety

    Hocam bazen düşündüğümüz gibi olmuyor her şey ama yinede gerektiği gibi davranıyoruz

    • @Mustafa_Alper
      @Mustafa_Alper  Před 4 lety

      Her şey düşündüğünüz gibi ve güzel olsun.

  • @semraakdogan2114
    @semraakdogan2114 Před 4 lety

    👏👏👏👏

  • @dreamdream4673
    @dreamdream4673 Před 5 lety +1

    Devami gelsin lütfen. Yeni bir sinif verdiler. Ogrencilerle anlasamiyorum. Cok rahatlar . Nasil iyi bir öğretmen olmak sevilen bir öğretmen olmak istiyorum.

    • @Mustafa_Alper
      @Mustafa_Alper  Před 5 lety +10

      1. Örnekleri kitap konuları veya uzak misaller üzerinden değil dizi filmlerden popüler kültürden gündelik hayattan verin.
      2. Sıcak ortam oluşması için geziler rutin dışı etkinlikler kitap okuma ve yorum halkaları düzenleyin.
      3. Kendinizi kabullendirmeye değil onların zihin ve ruh dünyalarını genişletmeye odaklanın. Ne kadar kendi sığ ortamlarından çıkarlarsa o kadar ilerlerler.
      4. Sık sık kendi kişisel hayatınızdan bi şeyler paylaşın. Yaşadığınız acı ve zorluklar onları cok etkiler.
      5. Sizin kendinizi ne kadar geliştirip yenilediginizi görürlerse onlar da motivasyon kazanır. Siz ilerlemeye devam edin. Unutmayın anlattıklarınızdan çok örnekliğiniz onlarda iz bırakır. Tutkunuz en cok etkiler.

    • @dreamdream4673
      @dreamdream4673 Před 5 lety

      Mustafa Alp cok tesekkur ederim . Cok caba sarf ederek kazandigim isden atilmak istemiyorum. O kadar caba harcadimki simdi bu disiplinsiz cocuklar icin beni suclu buluyorlar. Onlarin dersde tavrlarindan dolayi ben suclu deyilimki. Evde calismasi icin verilen odevleri yapmiyorlar. Ama bunu okul mudiri anlamiyor. Cok zor cok .

  • @ozan0618
    @ozan0618 Před 2 lety

    Matematik dersinde ögrencileri tahtaya kaldirmalımiyiz cogu yapamiyo seviyelri dusuk tavsiyeniz ne olur

    • @Mustafa_Alper
      @Mustafa_Alper  Před 2 lety +1

      Çok basit şeyler için kaldırıp özgüven kazanmalarını ve derse böyle katılmalarını sağlayabiliriz. Rezil olmak yerine böyle cevap verdikleri için onure olurlar. Ya da basit şey için kaldırıp tıkandıklarında hemen yardımcı olur, onunla birlikte tamamlarız. Yani beraber anlatıyormuş gibi.

  • @tezerbiz
    @tezerbiz Před 4 lety

    Hocam, TDE bölümünü 3.83'le bitirdim. Staj notum 90 95 ile sonuçlandı; ama ben kendimi öğretmenlik yapamayacakmış gibi hissediyorum. İçimde bir korkaklık var. Ya başaramazsam, ya otorite kuramazsam... Ne yapacağımı bilemiyorum. Sırf bu yüzden KPSS çalışmıyorum.

    • @Mustafa_Alper
      @Mustafa_Alper  Před 4 lety +6

      Yaparken zamanı unuttuğunuz uğraş alanı ne ise iş olarak onu yapın. Bu öğretmenlikse bir dakika durmayın. Böyle hassas düşündüğünüze göre sorumluluk sahibi ve titiz bir insansınız. İşinizin hakkını vereceğinize inanıyorum. Maalesef böyle aşırı ince ve yüksek sorumluluk hissiyle düşünen insanlar görevlerden geri durduğu için her yer çapsızlara kaldı. Siz hem yapar hem nasıl yapılacağını gösterirsiniz evelallah.

    • @tezerbiz
      @tezerbiz Před 4 lety +1

      @@Mustafa_Alper Çok sağ olun hocam, kesinlikle mükemmel olma isteğinden sebep kendimi geri çekiyorum; ama ilk adımı atarsam devamı gelir inşallah. Sağ olun tekrardan 🌼

  • @stas-mv1xw
    @stas-mv1xw Před 5 lety +1

    Ogrenci ile ilgili bir sey bilmeme kismini anlayamadim. Ne oldugunu bilmeden nasil anlariz nasil anlatiriz

  • @furkan2883
    @furkan2883 Před 4 lety +1

    Hocam siz konuları illaki unutuyorsunuZdur siz ders görüyormusunuz

  • @zakir6006
    @zakir6006 Před 2 lety

    Çox təşəkkürlər. Səhvlərimi düzəldəcəm🤍

  • @lalehamitbeyli4450
    @lalehamitbeyli4450 Před 5 lety

    Hocam çok ilginç bir video olmuş. Branşınız din kültürü sanıyorum; bana epey uzak bir branş olmasına rağmen objektif bir şekilde izledim ve değerli söylemlerinize ben de katılıyorum. Fakat öğrencilerin özel hayatları elbette kendilerine, ama ben onları yargılayacak/ yadırgayacak isem neden öğretmenlik yapayım ki? Aile yapısı öğrenmesine etki ediyorsa buna eğilip öğrenciye destek olmaya çalışmak daha olumlu değil midir?

    • @Mustafa_Alper
      @Mustafa_Alper  Před 5 lety +1

      İstisnalar dışında ailevi ya da özel sorunları olan öğrenciler eğer iyi iseler, dışarı belli etmeden sorunların üstesinden gelirler. Böyle değilseler sorunları bi kalkan, mazeret limanı olarak kullanırlar. Belki de siz haklısınız. Yorum için sağolun.

    • @lalehamitbeyli4450
      @lalehamitbeyli4450 Před 5 lety

      Yanıtınız için teşekkür ederim

  • @riyaziyyatibirlikdoyrnk6225

    Selam hocam Azerbaijan dan selamlar minetdarligimi erz edirem size !

    • @Mustafa_Alper
      @Mustafa_Alper  Před 3 lety +1

      Selamlar hürmetler bizden efendim 🙏💐💐

  • @denizliturkey4664
    @denizliturkey4664 Před 5 lety +7

    Yeni nesil her insanın zayıf ve yumuşak bir yönünün olduğunun ve neticede herkesin bir insan olduğunun farkında. Fakat farkında olmadıkları şey, kimsenin zayıf noktalarının oyun malzemesi haline getirilmemesi gerektiği. Resmen kediyi iple oynatır gibi oynatmak istiyorlar. Buna "faydacılık" diyebiliriz. Kimsenin iyi duygularından faydalanılmaması gerektiğini yeni nesillere aşılamalıyız. Bu nasıl olacak bilemiyorum..

    • @Mustafa_Alper
      @Mustafa_Alper  Před 5 lety +2

      Denizli Turkey sorun biraz da gençlere tercihlerinin bedellerinin ödetilmemesi. Böylesi doğal akışta hayat insanı terbiye eder zaten. Ama başta ebeveynler olarak pişip olgunlaşmaya engel oluyoruz. İlginiz icin teşekkürler

  • @eraslan83
    @eraslan83 Před 4 lety

    bazı şeyler fena öneriler değil ben daha yeni başında sayılırım ve anlatmak istediklerinizi anlıyorum. Yalnız onları bilmeme konusunda yanlış şeyler konuşmuşsun. Okullar bizzat veli ziyaretlerini uygulamaya başladı onların annesini babasını memleketini ekonomik seviyesini aile ortamını kendi özel ev hayatlarına kadar her şeyi görmüş oluyorsunuz. Hoş ben yapmadım senin gibi düşündüğüm için ama eğitim dediğimi yaptırtıyor.

  • @suracx8691
    @suracx8691 Před 2 lety

    Hocam , belli süre öğretmenlik yaptığımız öğrencilerle iletişimimizi koparmamak neye sorun açar ki? Belli bir süre öğretmenlik yaptığın insanın maddi manevi gelişiminine şahit olmak kulağa kötü gelmiyor…

    • @Mustafa_Alper
      @Mustafa_Alper  Před 2 lety

      İletişimi koparmamak elbette soruna yol açmaz, hatta artıları da olabilir; fakat bunu yapmak zorunda hissetmek, eğitimin bir parçası gibi görmek bence sıkıntılı... Emek verdiğimizin gelişimine şahit olmak tabii ki güzeldir, kulağa iyi gelir; ama göreceğiz diye kasmamak, kısa vadede görmedik diye umutsuzluğa kapılmamak gerek. İyilikle verdiğimiz emek mutlaka iz bırakır, katkı sağlar, görünür; ya bugün ya bir gün...

  • @Malena250
    @Malena250 Před 9 měsíci

    Kodrolu Türkçe öğretmeniyim öğrencilerimi ilçedeki kompozisyon yarışmasına hazırladım ilçede öğrencilerimden biri 1. diğeri 2. oldu. Fakat ödül törenine İngilizce öğretmeniyle fen bilgisi öğretmeni gitti. Sebep olarak arabamın olmadığını gösterdiler. Motivasyonum o kadar kırıldı ki. Ben hakkımı helal etmiyorum. Ben de öğrencilerimin sevincini o etkinlik alanında paylaşmak isterdim . Bir de bu iki öğretmen sanki çocukların kompozisyonuyla kendileri uğraşmış gibi sosyal medyaya birinci çıkarttık vs diye paylaşımlar attılar. Ben de izlemek ile kaldım...😢

  • @sonerhocaylaturkceveedebiy6926

    Hocam ben mesleğe yeni başladım videonun sonunda gözümden yaş geldi :(

    • @Mustafa_Alper
      @Mustafa_Alper  Před 4 lety

      Aa neden?

    • @sonerhocaylaturkceveedebiy6926
      @sonerhocaylaturkceveedebiy6926 Před 4 lety

      @@Mustafa_Alper Hocam içimdeki hırstan dolayı duygulandım. Size katılmadığım bir iki nokta olmasına rağmen çok güzel şeyler söylemişsiniz. Benim de genel olarak içimden geçenler sizin düşüncelerinizle paralel .

  • @corcqolonisi8522
    @corcqolonisi8522 Před 4 lety

    Ne okuyalım, bir yol haritası istiyorum..

    • @sanlihuseyin
      @sanlihuseyin Před 3 lety

      Öğretmen Olmak Bir Cana Dokunmak
      D. Cüceloğlu

  • @omerozturk...
    @omerozturk... Před 4 lety

    Büyük kafa lı olmamız lazım

  • @gamzecelikoz7669
    @gamzecelikoz7669 Před 4 lety

    Hocam mezun oldum ama kendimi hazır hissetmiyorum. Heyecan, korku var içimde. Birkaç gün sonra görüşmeye gideceğim özel bir eğitim kurumuna. Demo ders anlatmamı istediler ama heyecandan sanki bildiklerimi unutacakmışım gibi geliyoe

    • @Mustafa_Alper
      @Mustafa_Alper  Před 4 lety

      Ders anlatmaya değil, tanışmaya ve muhabbete gidiyormuş kabul edin. Heyecanınızı ve duygularınızı açıkça ifade ederek başlayın. Bu tavır kısa surede ortamı ısıtacak, heyecanınız yatışacaktır. Ne olursa olsun, keyifli ve başarılı olacağınızdan kuşkum yok.

    • @gamzecelikoz7669
      @gamzecelikoz7669 Před 4 lety

      Mustafa Alp teşekkür ederim 🙏

  • @omerozturk...
    @omerozturk... Před 4 lety

    Öğret men ,,o kul bu kelimenin harflerinden sonraki harfleri topla ölüm kelimesi çıkıyor insanların yıllarına ölüm

  • @nevzatumdu3866
    @nevzatumdu3866 Před 2 lety

    sayın Mustafa Alp Efendi, Bence Körün köre yol göstermesi gibisiniz. ikiniz de çukura düşmek zorundasınız

  • @bilemedimkisimdi4607
    @bilemedimkisimdi4607 Před 3 lety

    Çoğu bilginize katılmıyorum.

    • @Mustafa_Alper
      @Mustafa_Alper  Před 3 lety

      Hangi maddelere neden karşı olduğunu yazın, bu videoyu izleyenler ve ben hep birlikte istifade edelim.

  • @mehmetyalcn9825
    @mehmetyalcn9825 Před 4 lety

    Yav he he

  • @ozan0618
    @ozan0618 Před 2 lety

    Yorulduk valla ögrencilerden ,yalaka ögretmenlerden idarenin emir eriler sanki

  • @sukrankarayunusoglu9591

    Bazı tavsiyelerini beğenmedim

  • @muruvvetyilmaz5683
    @muruvvetyilmaz5683 Před 5 lety +3

    Öğrenciler hiçbir zaman nankör degiller...senin aklın onların gelecegini bilemez...yani aklın yetmez bunlari görmeye...neyse fena olmamıs vidyon.

  • @canata2376
    @canata2376 Před 3 lety

    Saçma sapan bir adamın teki.Çıkmış ahkam kesiyor aklı sıra çok şey bilirmiş edasıyla..çocukların nereli bile olduğunu bilmek, özel hayatlarını bilmek sanki çok kötü bir şeymiş gibi ahkam kesiyor..neye göre kötü kime göre kötü? Aklı sıra öğretmenleri eğitiyor sen git önce kendini eğit.Üslubunu düzelt,konuşurken az mütevazı ol. Çok itici duruyorsun.Genç öğretmenler bu adamı dikkate almayın..