Parsel Sorgu Uygulaması Analiz Özelliği - Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 2. 10. 2023
  • Tüm gayrimenkullerin konumunu ve öznitelik bilgilerini görüntülemenizi sağlayan, yatırımlarınız için analiz yapma şansı tanıyan tamamen ücretsiz olan “Parsel Sorgu Uygulamasının” bir başka videosu ile bir kez daha karşınızdayız.
    Uygulamamız gerek yatırımlarını değerlendirmek isteyen gerek taşınmaz yatırımı yapmak isteyen gerekse de gayrimenkul sektöründe hizmet veren tüm vatandaşlarımız için harika bir hizmeti daha ücretsiz sunmaktadır.
    Bu hizmetimiz parsel sorgu uygulamamız içerisinde yer alan “Analiz” seçeneğidir.
    Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verileri kullanılarak, yıllara göre, Alım Satım Yoğunluğu, Ana Taşınmaz Satış, Ana Taşınmaz İpotekli Satış, Bağımsız Bölüm Satış, Bağımsız Bölüm İpotekli Satış analiz tiplerine göre analizler il ve ilçe bazlı olarak görüntülenebilmektedir. 2010 yılından günümüze tüm istatistiklere ulaşabilecek, değerlendirme yapabilecek ve çalışmalarınızı bu doğrultuda yönetebileceksiniz.
    TKGM parsel sorgulama uygulamamızla tapu dairelerinde yapılan satış işlemlerinin hangi bölgede yoğunlaştığını, küme ve yoğunluk analizlerine göre sorgulayabileceksiniz.
    Bu analizleri il ve ilçe bazlı olarak yapabildiğimiz gibi, parsel bazlı analize kadar da detaylandırmak mümkün. Satışların hangi parsellerde gerçekleştiğini görebilir, o bölgedeki hareketliliğin hangi bölgelerde olduğunu da sıcaklık renklendirmesi ile de takip edebilirsiniz.
    Uygulama ile gayrimenkuldeki bazı belirsizlikler daha da azalmış oldu.
    İlgilendiğiniz bölgede alım-satım hareketliliğini, komşu parsellerdeki alış/satış durumunu, binanızda ya da sitenizde ne kadar alış/satış yapıldığını net olarak görüntülenebiliyorsunuz.
    Peki bunu nasıl yapacağız?
    Öncelikle parselsorgu.tkgm.gov.tr adresine giriş yapıyoruz. Sol tarafta bulunan menüden “Analiz” sekmesine tıklıyoruz. Açılan bölümde en üst başlıktan Öncelikle ne tür bir analiz tipi seçeceğimizi karar veriyoruz. Ardından analiz yapmak istediğimiz yılı seçiyoruz. Devamında il seçimi ve bu ile bağlı ilçeyi seçiyoruz. En son da görüntüleme seçeneği ile yoğunluk haritası mı, küme haritası mı buna karar veriyoruz.
    Ardından “Sorgula” butonuna tıkladığımızda seçtiğimiz kriterlere göre analiz sonuçlarını harita üzerinden görmüş olacağız. Görüntüleme seçeneği internet hızınıza göre değişiklik gösterebilir.
    Görüntüleme seçeneğimizi “Yoğunluk Haritası” olarak seçtiğimizde yoğunluk renklerle ifade edilmekte. Ekranın sol alt tarafında bir renk skalası görüyoruz. Bu skala bize yoğunluğu göstermekte. Maviden kırmızıya değişen yoğunluk kırmızı renge yaklaşıldıkça artan hareketliliği göstermekte.
    Görüntüleme seçeneğimizi “Küme Haritası” olarak seçtiğimizde ise yoğunluk sayılarla ve renklerle ifade edilmekte.
    Haritaya sayfanın üstünde yer alan artı ve eksi işaretleri ile yaklaşarak ya da uzaklaşarak bölgesel hatta parsel bazlı yoğunlukları görüntüleyebiliyoruz. Haritayı mouse ile hareket ettirerek de harita üzerinde gezebiliyoruz. Haritada ne kadar yakınlaşırsak bize sunulan değerlerin de o kadar detaylandırıldığını görebilmekteyiz.
    Örneğin haritaya yakınlaştırdığımızda kümeler artmakta, uzaklaştırdığımızda da azalmakta ve sayılar toplanarak gösterilmekte. Mouse ile kümenin üstüne tıkladığımızda daha da detaylandırıldığını görebilirsiniz.
    Aynı il ve ilçe seçiminde yine menüden istediğimiz görüntüleme şeklini, analiz tipini ve yılı seçerek değişimleri görüntüleyebiliyoruz.
    Parsel Sorgu uygulama analiz sekmesi taşınmazlarla ilgili gerçek ve güvenilir verileri vatandaşlarımıza sunmakta. Geçmişe yönelik taşınmaz hareketlerini güncel hareketlilik ile karşılaştırabilirsiniz.
    Evet parsel sorgu uygulaması analiz seçeneğini sizlere anlatmış olduk. Uygulamamızın diğer yeteneklerini diğer videolarımızda sizlerle paylaşmıştık. Genel olarak baktığımızda Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü parsel sorgu uygulaması ile neler yapabildiğimizi ana hatları ile tekrarlarsak;
    - Ülke çapında tüm taşınmazların öznitelik bilgilerine ulaşabilirsiniz.
    - Fiziksel olarak gördüğünüz bir arsanın il, ilçe, mahalle ve ada parsel bilgilerini girdiğinizde konumunu teyit edebilir hatta Rota oluşturarak navigasyon ile taşınmazın yanına kadar gidebilirsiniz.
    - Taşınmaz ilanlarında belirtilen ve ada parsel bilgisi verilen arsaların konumlarını görebilirsiniz.
    - Google, Yandex, Ortofoto gibi altlık haritalarını kullanarak, parsel sorgu uygulamasından taşınmaza ilişkin dosyayı indirebilir, arsanın fiili olarak yanına gitmeseniz dahi eğimini, çevresini daha detaylı gözlemleyebilirsiniz.
    - Taşınmazın arazi ölçülerine gönderebilirsiniz
    - Taşınmazın çevresindeki yolları, coğrafi oluşumları, parsel bilgilerini görebilirsiniz.
    - Bulunduğunuz konumunuzun taşınmaza olan uzaklığını görebilirsiniz.
    - Türkiye geneli en çok tapu satış hareket analiz raporunu yıllara göre inceleyebilirsiniz.
    - Taşınmazın koordinat bilgilerini ve ölçülerini indirip arsayı Cad uygulamalarına aktarıp işlem yapabilirsiniz.
    Sağlıkla kalın…

Komentáře • 2

  • @TheSerhandemirbilek
    @TheSerhandemirbilek Před 7 měsíci +2

    Değerli bilgilendirmeniz için teşekkür ederiz.

  • @serdarsas
    @serdarsas Před 6 měsíci +1

    Emeğinize sağlık çok güzel bir eğitim olmuş, devamını bekliyoruz .. Daha teknik ve derinlikli eğitimleri bekliyoruz..
    Teşekkürler sağlıcaklakalın..