Ελεύθερο: Τεχνικές διαφορές με βάση την ταχύτητα

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 25. 08. 2024
  • Στο βίντεο αυτό αναλύονται οι διαφόρες που παρουσιάζονται στην τεχνική του ελευθέρου ανάλογα με την απόσταση και την ταχύτητα που κολυμπάμε.

Komentáře • 65

  • @KanelloSS
    @KanelloSS Před 5 lety +5

    Φοβερός προπονητής ο κύριος τρυφωνας !! Μέχρι και εμένα που ήμουνα ποδοσφαιριστής 10χρονια κατάφερε να με κάνει να κολυμπάω σε ένα καλό επίπεδο

  • @astarte72
    @astarte72 Před 11 měsíci

    το καλύτερο αθλημα ever....μπραβο bro....οτι λες το εφαρμόζω πολλες στις 3 αναπνοές αλλες φορες στις 6...οτι με βολεύει

  • @stratoschatzi9309
    @stratoschatzi9309 Před 3 lety

    Μπράβο παλικάρι μου, είσαι πολύ αναλυτικός και κατατοπιστικός!

  • @annachounti4841
    @annachounti4841 Před 4 lety +3

    Ευχαριστούμε!!!

  • @user-lo9xr3ef3p
    @user-lo9xr3ef3p Před 4 lety +37

    Ειναι κανεις αλλος εδω επειδή μαλλον θα χρειαστεί να δώσει κολύμβηση για τα τεφαα, αλλα δεν έκανε ποτέ του και τωρα τα κολυμβητήρια λογο covid19 ειναι κλειστά? 😂

    • @evelinaevi6067
      @evelinaevi6067 Před 4 lety +3

      Τι να πω κ γω 😂😂😂δεν έχω ξαναμπεί πισίνα

    • @user-oy2jo1fr3m
      @user-oy2jo1fr3m Před 4 lety +1

      Αυτο ρε φιλε

    • @coach2004
      @coach2004 Před 2 lety

      Μπορείς να πεις πληροφορίες.

  • @michalispapadopoulos8209
    @michalispapadopoulos8209 Před 3 měsíci +1

    Να φτιάξετε ένα βίντεο για την σωστή τεχνική του υπτιου.Ευχαριστώ.

  • @Nontas39
    @Nontas39 Před 4 lety +4

    Επιτέλους ένα ωραιο βίντεο..👌
    Θα θέλαμε περισσότερα βίντεο άμα μπορείτε!!👌

  • @Nasosgamaw
    @Nasosgamaw Před 4 lety

    Ωραίο βίντεο τέλεια τεχνικη

  • @user-hp6hl3qi3g
    @user-hp6hl3qi3g Před rokem

    Πολύ πολύ ωραίος

  • @user-qz1fx8se1i
    @user-qz1fx8se1i Před 9 měsíci

    Καλησπέρα, από άποψη εκγύμνασης των μυών (θώρακας,Πλάτη) τι πετυχαίνουμε με αργό κολύμπι και τι με τα σπριντ? Και τι με σχετικά γρήγορο κολύμπι αλλά όχι σπριντ?
    Επίσης, μπορούμε να τροποποιήσουμε την τεχνική στο ελεύθερο ώστε να γυμνάζεται περισσότερο ο Θώρακας ή η πλάτη αντίστοιχα?

  • @stratoskost7619
    @stratoskost7619 Před 5 měsíci

    Γεια σας. Γενικά κάνω ελεύθερο και έχω μια επαφή με το νερό. Είναι εύκολο να περάσω το χρόνο για τις στρατιωτικές σχολές;

  • @kostasdopa2141
    @kostasdopa2141 Před 3 lety

    Το Glide γίνεται αφού βυθιστεί το χέρι η τεντώνεται πριν την βύθιση;

  • @user-hi5ol5tr7s
    @user-hi5ol5tr7s Před 3 lety +1

    Εγώ είμαι κολυμβήτρια είμαι ελεύθερη Και θέλω να μου πείτε για να πάω πενηντάρι 25 δευτερόλεπτα τι πρέπει ακριβώς να κάνω γιατί στην τεχνική βρε τα πάω πολύ καλά και βασίζομαι σε δύναμη Αλλά μόνο η δύναμη δεν μπορούμε να προχωρήσουμε

    • @user-xl6gb5lz1r
      @user-xl6gb5lz1r Před 3 lety +1

      Αρχικα κοπελια επειδη και εγω κολυμπαω χρονια κολυμπαω προσθιο και ελευθερο. Πρεπει να ξερεις οτι ελαχιατα κοριτσια καταφερνουν τετοιους χρονους. Δν το λεω για να σε μειωσω απλα υπαρχει περισσοτρρη δυναμη στους ανδρες. Φυσικα μπορει να το καταφερεις. Το βιντεακι εδω τα λεει πολυ σωστα για τεχνικη. Για δυναμη ειναι καλο να κανεις πολλα λαστιχα stretch cords. Ειναι αυτα για κολυμβηση βγαινουν σε χρωματα καθε χρωμα ειναι και πιο δυσκολο για αρχη παρε πρασινο και κανε πολλες επαναφορες ζητα απο τον προπονητη σου προγραμμα. Μετα μπορεις να κανεις γυμναστηκηη πολυ με βαρακια που βοηθαει . Γυμναστηριο μυικης μαζαςς αυτο πρεπει να κανεις. Ρωτα τον προπονητη σουυ.

  • @user-yq3on2gv8r
    @user-yq3on2gv8r Před 9 měsíci

    εγω κολυμπαω ελευθερο ως εξης:Με το δεξι χερι παντα παιρνω αναπνοη,δηλαδη το βγαζω απο το νερο ,και οταν το τεντωνω μπροστα για να ξαναμπει μεσα στο νερο ,βαζω το κεφαλι στο νερο,κανω το αριστερο χερι,με το κεφαλι εντος του νερου και υστερα ξανα το δεξι χερι.

  • @olgaxtap472
    @olgaxtap472 Před rokem

    όταν λέτε εξαρτάται ποσό καλά έχω δουλέψει τον κορμό μου εννοείτε εάν είναι δυνατοί οι κοιλιακοί;;;

  • @michalisavlonitis5107
    @michalisavlonitis5107 Před 3 lety

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ Ν ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ 5 ΠΡΟΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΧΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΘΙΟ ΓΙΑ ΗΛΗΚΙΕΣ 7-9;

  • @user-ew4xg5yq5l
    @user-ew4xg5yq5l Před 5 lety +1

    Αν κάνεις βάρη παράλληλα με τη κολύμβηση την επιρεαζει αρνητικά?

    • @user-ul9xg7fn3t
      @user-ul9xg7fn3t  Před 5 lety +5

      Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Αρχικά από την ηλικία. Δεν συστήνουμε σε μικρούς ηλικιακά κολυμβητές να καταπιανονται με βάρη. Αντί αυτού, δίνουμε μεγάλη σημασία στην ευλυγισία και στις διατάσεις, και στην συνέχεια στην ενδυνάμωσή τους με λάστιχα αντίστασης και το σωματικό τους βάρος. Επιπλέον, το είδος της ξηρής προπόνησης εξαρτάται από τα αγωνίσματα που κολυμπάει κάποιος. Συγκεκριμένα, κάποιος sprinter μπορεί να χρειαστεί να αυξήσει την ισχύ, την εκρηκτικοτητα, την δύναμη και την μυική του μάζα χρησιμοποιώντας βάρη περισσότερο από κάποιον που κολυμπάει αποστάσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος κολυμβητής αποστάσεων χτίζει την δύναμη και την αντοχή του μόνο στο νερό.. Αλλάζει όμως ο τρόπος και η συχνότητα που χρησιμοποιεί τα βάρη. Συμπερασματικα, η σωστή χρήση και με σωστή καθοδήγηση, μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα σε κάποιο βάθος χρόνου. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να μην έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.

  • @leonistsiouris6426
    @leonistsiouris6426 Před 4 lety +1

    Πολυ ωραιο και χρησιμο το βιντεο,θα θελα να ρωτησω οταν σε αγωνες θαλασσας κολυμπαω περιπου στο 1:40min/100m για 3km χωρις καθολου να χτυπαω ποδια γιατι με αποσυντoνιζουν μου χαλανε τις ανασες κλπ...σε τι χρονους μπορω να φτασω αν βελτιωσω τα ποδια;;τι μπορω να κερδισω;

    • @user-ul9xg7fn3t
      @user-ul9xg7fn3t  Před 4 lety

      Καλησπέρα και ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Λοιπόν, σε τέτοιες αποστάσεις δεν χρησιμοποιούμε έντονα τα πόδια, παρά μόνο στα τελευταία μέτρα ή ανάλογα την στρατηγική του καθενός, σε ορισμένα σημεία της κούρσας. Κατά τα άλλα, τα πόδια θα βοηθούν στην ισορροπία, υποβοηθουν το ρολαρισμα και μας προωθούν ελαφρώς. Είναι σημαντικό πάντως να βελτιώσετε το χτύπημα των ποδιών, διότι αποτελούν σημαντικό ανταγωνιστικο πλεονέκτημα για τα κομμάτια της κούρσας που θα είναι πιο γρήγορα. Επίσης με καλύτερα πόδια θα έχετε καλύτερη θέση στο νερό συνολικά στην κούρσα, με αποτέλεσμα να είστε πιο γρήγορος χωρίς μεγαλύτερη προσπάθεια. Χρησιμοποιειστε στις προπονήσεις σας Πέδιλα και σανίδα. Επίσης, για τον συντονισμό των ποδιών με τα χέρια, είναι σημαντικό να κάνετε ορισμένες προασκησεις. Προσεχώς θα ανέβει βίντεο στο κανάλι μας όπου θα παρουσιάζουμε τις ασκήσεις αυτές!

    • @aristarhos8811
      @aristarhos8811 Před 4 lety

      @@user-ul9xg7fn3t ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΩ ΚΑΘΟΛΟΘ ΠΟΔΙΑ ΣΑΝΙΔΑ ΠΙΣΩ ΤΑ ΕΙΧΑ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΠΕΡΣΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΤΥΠΑΩ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΞΙΚΟΙΩΣΗΣ!!

  • @user-tu4pc1pn1s
    @user-tu4pc1pn1s Před 3 lety +1

    Τα 2 λεπτα για 50 μετρα ελευθερο ειναι βατα για εναν μεσο ανθρωπο?

    • @user-ul9xg7fn3t
      @user-ul9xg7fn3t  Před 3 lety

      Σίγουρα είναι ένας εύκολα προσιτός στόχος, όπως επίσης θα μπορούσε να είναι και το 1 λεπτό.

    • @MrNtoni1
      @MrNtoni1 Před 3 lety

      Analoga thn hlikia gia hlikes 30 xrwnwn einai srketa eukolo gia 45+ kserw gw isws einai kaloutsika

  • @user-yd8kn7ee6e
    @user-yd8kn7ee6e Před 4 lety

    Καλησπέρα! Θα ηθελα να ρωτησω, ποσες φορες την βδομαδα ειναι καλο να πηγαινει κάποιος κολυμβητήριο απλα για να γυμναζεται και να κρατιέται σε φόρμα!?
    Οι πολλες μερες μπορούν να σ επηρεάσουν αρνητικά απο κουραση, εξάντληση κτλ.?
    Ευχαριστώ!

    • @user-ul9xg7fn3t
      @user-ul9xg7fn3t  Před 4 lety +1

      Καλησπέρα! Εξαρτάται από το επίπεδο του καθένα και τα αποτελέσματα που επιδιώκει. Για κάποιον που θέλει να κρατιέται σε φόρμα, 3-4 φορές την εβδομάδα είναι μια χαρά. Με σωστό προγραμματισμό όμως, μπορείς να κολυμπάς ακόμα και 5 με 6 φορές την εβδομάδα χωρίς αυτό να επιφέρει εξάντληση. Αυτό θα ήταν το ιδανικό!

    • @user-yd8kn7ee6e
      @user-yd8kn7ee6e Před 4 lety

      Λέγοντας σωστό προγραμματισμό, τι ακριβώς πάνω κάτω εννοούμε?

    • @user-ul9xg7fn3t
      @user-ul9xg7fn3t  Před 4 lety

      @@user-yd8kn7ee6e προγραμματισμός είναι η δόμηση των προπονητικων μονάδων με σκοπό την βέλτιστη μεσοπροθεσμη ή μακροπροθεσμη απόδοση του αθλητή. Και είναι κάτι που καθορίζεται από τον προπονητή.

  • @pdiotis341
    @pdiotis341 Před 3 lety

    Όταν κολυμπάς γρήγορα υπάρχει τρόπος που χτυπάς τα πόδια σου ανάλογα με τις χεριες σου η απλά πρέπει να χτυπάς πολύ γρήγορα τα πόδια ;

    • @user-ul9xg7fn3t
      @user-ul9xg7fn3t  Před 3 lety

      Πολύ καλή ερώτηση! Προσπάθησε να έχεις γρήγορες ποδιές! Μην το σκέφτεσαι τόσο στο sprint! Όσο πιο γρήγορες και δυνατές, τόσο καλύτερα. Όταν η απόσταση μεγαλώνει όμως, αλλάζει σίγουρα και ο τρόπος που χτυπάμε τα πόδια μας. Είναι μεγάλη μυική ομάδα και καταναλωνουν πολύ ενέργεια. Το πιο δύσκολο κομμάτι πάντως, είναι να βρεις το "sweet spot" στην συχνότητα της χεριας που μπορείς να υποστηρίξεις και που σου δίνει την μέγιστη αποτελεσματικότητα!

  • @user-xh1io7zm8u
    @user-xh1io7zm8u Před 4 lety

    Καλησπέρα φίλε είχα ξεκινήσει το κολύμπι ως μία μορφή άσκησης αρχικά δεν είχα θέματα τραυματισμών αλλά μετά από κάποιους μήνες είχα κάποιους πόνους στα πλευρά χωρίς να ξέρω το λόγο μετά από κάποιες μέρες κατάλαβα ότι ήταν θέμα αναπνοής κατά την άσκηση, Παίζει μεγάλο ρόλο για η αναπνοή όταν κολυμπάς σωστά ;

    • @user-ul9xg7fn3t
      @user-ul9xg7fn3t  Před 4 lety +1

      Καλησπέρα! Αν σε πόναγε κατά την διάρκεια της άσκησης στην αριστερή πλευρά, ήταν η σπλήνα. Δεν είναι ανησυχητικό. Όταν σε πιάνει σταματά λίγο και κάνε ήρεμα αναπνοές στο νερό και γρήγορα θα περάσει. Για να το αποφύγεις, κάνε ένα καλό Ζέσταμα με προσοχή στις αναπνοές σου να μην είναι βιαστικές. Γενικά ο ρυθμός αναπνοής στην Κολύμβηση έχει τις ιδιαιτεροτητες του. Σε γενικές γραμμές άνετη εισπνοή από το στόμα και σταδιακή εκπνοή από την μύτη και το στόμα στο νερό. Τέλος, μια αιτία ακόμα για αυτόν τον πόνο, σύμφωνα με κάποιες έρευνες, είναι και η διατροφή με λιπαρά φαγητά και ιδιαίτερα όταν τρώμε χρονικά κοντά στην προπόνηση (ακόμα και 2 ώρες πριν).

    • @user-xh1io7zm8u
      @user-xh1io7zm8u Před 4 lety

      www.masterswim.gr ευχαριστώ πολύ για την απάντηση , κάτι τελευταίο, κάποιος που έχει προβλήματα με τενοντίτιδες , στο κολύμπι θα συναντήσει προβλήματα ή δεν θα έχει ενοχλήσεις ;

    • @user-ul9xg7fn3t
      @user-ul9xg7fn3t  Před 4 lety

      @@user-xh1io7zm8u εξαρτάται που έχεις τενοντίτιδα. Αν έχεις στον ώμο πιθανόν να σε ενοχλεί. Η τενοντίτιδα θέλει για κάποιο χρονικό διάστημα ξεκούραση. Και μετά την άσκηση να βάζεις πάγο

  • @TsaKon
    @TsaKon Před 2 lety

    Εγώ που δίνω για ναυαγοσώστης μας λένε ελεύθερο ναυαγοσωστικο 100μ, με το ναυαγοσωστικό πρέπει το κεφάλι εξω όλη την ώρα και μετά από τα 50μ έχω πεθάνει. Υπάρχει κάποιος τρόπος να βελτιωθώ γρήγορα;

    • @user-ul9xg7fn3t
      @user-ul9xg7fn3t  Před 2 lety

      Δεν υπάρχει γρήγορος τρόπος δυστυχώς. Ο κατάλληλος τρόπος όμως είναι να κάνεις προπόνηση με κάποιον προπονητή ώστε να χρησιμοποιείς σωστά την τεχνική σου. Θέλει χρόνο όμως. Με καλή τεχνική, το ναυαγοσωστικο ελεύθερο γίνεται ευκολότερο. Παραμένει πάντως κάτι το αρκετά κουραστικό, αλλά εφικτό!

    • @barbarabenaka8835
      @barbarabenaka8835 Před 2 lety

      Ακριβώς το ίδιο και εγώ 🥲🥲 αυτό και τα 400 μέτρα που θέλει στις εξετάσεις ..

    • @TsaKon
      @TsaKon Před 2 lety

      @@barbarabenaka8835 καλά άστο άλλη κατάσταση αυτό

  • @nikoletastapaki1130
    @nikoletastapaki1130 Před 2 lety

    κολυμπάω 8 χρονιά και φέτος έχω [σπάνιά] τραυματισμούς στους ώμους τι μπορεί να κάνω λάθος ώστε να προέρχονται η τραυματισμοί.

    • @user-ul9xg7fn3t
      @user-ul9xg7fn3t  Před 2 lety

      Πιθανόν η τεχνική σου κυρίως κατά την επαναφορά της χεριας να μην είναι η κατάλληλη. Επιπλέον, είναι χρήσιμο να κάνουμε και ενδυνάμωση των ώμων με ασκήσεις με λαστιχα. Έχω στο πρόγραμμα για την νέα σεζόν την ετοιμασία βίντεο σε συνεργασία με φυσικοθεραπευτη, με θέμα τον ώμο του κολυμβητή. Stay tuned!!

  • @nobody-wx7lr
    @nobody-wx7lr Před 4 lety +2

    Οι αναπνοές είναι το δύσκολο

    • @gr9905
      @gr9905 Před 2 lety

      Οι αναπνοές είναι το πιο εύκολο πράγμα για μένα. Κολυμπαω 12 χρόνια τώρα Χειμώνα Καλοκαίρι....δεν είμαι καλός κολυμβητής, απλά το κάνω για να διατηρουμαι, όμως τις αναπνοές της είχα αρπάξει με μεγάλη ευκολία χωρίς να με συμβουλευσει κάνεις, και σιγά σιγά είχα γίνει τέλειος.

    • @LamprosFullidis
      @LamprosFullidis Před měsícem

      ​@@gr9905εγώ φοβάμαι να κολυμπήσω νομίζω ότι θα πνιγώ στο νερό

  • @nightmarenight5477
    @nightmarenight5477 Před 4 lety

    Μπορείς κάποιος με 1.70 ύψος να κάνει τα 100 μέτρα σε κάτω από 1:30;

    • @user-ul9xg7fn3t
      @user-ul9xg7fn3t  Před 4 lety +2

      Βέβαια μπορεί! Με βελτιώση της τεχνικής και με βασική αντοχή.

  • @fqshiongrl
    @fqshiongrl Před 5 lety

    Πηγαίνω κολύμπι 3 χρόνια, και τον τελευταίο καιρό, όταν κανω το ελεύθερο με ζορίζουν τα γόνατα μου... Γιατί συμβαίνει αυτό; τι λάθος κάνω;

    • @user-ul9xg7fn3t
      @user-ul9xg7fn3t  Před 5 lety +3

      Εάν δεν δούμε τον τρόπο που χτυπάς τα πόδια σου, δεν γίνεται να σου απαντήσουμε με σαφήνεια για το τι κάνεις λάθος. Σε κάθε περίπτωση πάντως, προσπάθησε να ξεκινάει η κίνηση από τα ισχία, να μην είναι μεγάλη και η δύναμη να καταλήγει στο πέλμα μαστιγώνοντας το νερό. Μην προσπαθείς να έχεις τα γόνατα υπερβολικά τεντωμένα και σε υπερεκταση, αντίθετα να είναι χαλαρά και με φυσικό τρόπο άνετα τεντωμένα. Επιπλέον δεν γνωρίζουμε την ηλικία σου. Εάν είσαι στην εφηβεία, είναι πιθανό ο πόνος να οφείλεται στην ανάπτυξη σου. Γενικά, ελαττωσε την ένταση, χρησιμοποίησε βαρελάκι στα πόδια για να μικρύνεις την κίνηση, σιγουρέψου για την τεχνική σου και απέφυγε κυρίως το πρόσθιο εάν συνεχίζεις να πονας. Σε ευχαριστούμε για την ερώτηση! 😊

    • @fqshiongrl
      @fqshiongrl Před 5 lety

      @@user-ul9xg7fn3t Εγώ ευχαριστώ:)

  • @user-th4no5br4v
    @user-th4no5br4v Před 4 lety +1

    Πώς μπορώ να μην κουράζομαι. .??Υπάρχουν κάποιοι τρόποι που βοηθάνε? ???

    • @user-ul9xg7fn3t
      @user-ul9xg7fn3t  Před 4 lety +1

      Είναι πολύ σημαντικός ο τρόπος που αναπνέεις όταν κολυμπάς. Εισπνοή πρέπει να γίνεται από το στόμα και η εκπνοή από την μύτη και το στόμα και σταδιακά. Και δεύτερο σημαντικό είναι η θέση στο νερό. Μια καλή ορίζονται θέση στο νερό σου δίνει μια πιο ξεκούραστη και πιο αποτελεσματική προώθηση. Αυτά είναι τα πρώτα και τα βασικά! Keeping going 💪

    • @mktsp2
      @mktsp2 Před rokem +1

      φρέντο και νετφλιξ!

  • @kostasagelidis5326
    @kostasagelidis5326 Před 3 lety +1

    να μα μιλησετε και για την διατροφη πριν και μετα

    • @user-ul9xg7fn3t
      @user-ul9xg7fn3t  Před 3 lety +1

      Για αυτό θα ήταν καλύτερο να μιλήσει ένας εξειδικευμένος αθλητικός διατροφολόγος. Είναι στα πλάνα μας όμως να κάνουμε κάποια συνεργασία για ένα μελλοντικό βίντεο σχετικά με το θέμα αυτό! 👍

  • @AlexandraStamatopoulou

    Τέλειο και κατατοπιστικό βίντεο !! Θα μπορούσατε να δείξετε ένα βίντεο για άτομα με αναπηρία ( που χρησιμοποιούν μόνο χέρια +ανω κορμό !! Είναι να πάω στους αγώνες του Τόκυο και δεν ξέρω τι ακριβώς κάνω λάθος και κουράζομαι εύκολα .. ( μόνο sprint κάνω πιο εύκολα , παρά αποστάσεις ) Μακάρι να μπορούσα από κοντά να σας έβλεπα και να είχα τις κατάλληλες συμβουλές .. θα με σώσουν κυρίως στο ελεύθερο . Ευχαριστώ εκ των προτέρων
    czcams.com/video/mdsiRiIooqM/video.html
    czcams.com/video/EyJt3JdbpbE/video.html
    czcams.com/video/h_6_gAnSL9U/video.html

    • @user-ul9xg7fn3t
      @user-ul9xg7fn3t  Před 4 lety +2

      Γειά σου Αλεξάνδρα! Αρχικά συγχαρητήρια για την πορεία σου και την μελλοντική συμμετοχή σου στους ολυμπιακούς αγώνες! Προς απάντηση στο σχόλιό σου τώρα, να σου πω πως στο επίπεδό σου καλό θα ήταν να επικεντρωθεις σε αυτό που είσαι καλύτερη, δηλαδή στα sprints. Δεν είναι όλοι οι αθλητές για όλα. Πέρα από την διαφορετική προπόνηση που κάνει ένας σπρίντερ από έναν αθλητή αντοχής, παίζει ρόλο και η φυσική προδιάθεση (ποιες μυϊκες ίνες υπερισχύουν στο σώμα σου για παράδειγμα). Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ένας αθλητής ταχύτητας δεν δουλεύει και την αερόβια ικανότητα και ισχύ του. Απλά σε άλλο βαθμό από έναν αθλητή αντοχής. Τεχνικά τώρα, για να κολυμπήσεις μεγαλύτερη απόσταση, θα πρέπει μέσα στο νερό ο αγκώνας σου να λυγίζει λίγο περισσότερο απ ότι στην ταχύτητα προσέχοντας βέβαια να είναι ο πήχης και η παλάμη κάθετα στο νερό. Έτσι η ροπή σου θα είναι μικρότερη και θα αντέχεις να διατηρείς μια καλή συχνότητα χεριάς. Τέλος, όσο μπορείς προσπάθησε να έχεις μια καλή θέση στο νερό ώστε να μειώνεις την οπισθελκουσα αντίσταση του νερού. Τα υπόλοιπα είναι θέμα προπόνησης!
      Ελπίζω να σε βοήθησα έστω και λίγο με αυτά τα σύντομα. Προσπάθησε να βελτιώσεις κι άλλο το αερόβιο κομμάτι, αλλά επικεντρώσου στα δυνατά σημεία σου! Έχεις τρομερή σωματική και ψυχική δύναμη και φαίνεται από τον τρόπο που κολυμπάς! Εύχομαι το καλύτερο για το Τόκιο! 💪💪

    • @AlexandraStamatopoulou
      @AlexandraStamatopoulou Před 4 lety

      @@user-ul9xg7fn3t Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση και για τα όμορφα σας λόγια. Με βοήθησε όντως να καταλάβω τι εννοείται με τον αγκώνα και τον τρόπο που τραβάω το χέρι με την παλάμη κάθετα. ( Αυτά τα είχα ψιλό αψηφήσει, αλλά τελικά παίζουν σημαντικό ρόλο) . Ευχαριστώ πολύ. Καλή συνέχεια στο έργο σας!!

  • @mktsp2
    @mktsp2 Před rokem

    Η μονη σωστή τεχνική είναι η δική μου. Τελεία

  • @mitsospir.8056
    @mitsospir.8056 Před rokem

    Κολυμβητήριο Ωκεανος στν Παλλήνη. Ωραίος