Cate parti are colonul și cu ce il curatim/How many parts does the colon have and how to clean it

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 17. 05. 2024
  • Pentru accesarea cursului de plante comestibile considerate buruieni (20 lei/luna in Romania, pret diferit de la tara la tara asta fiindca asa a decis CZcams), apasati pe acest playlist care contine pana la acest punct peste 80 de video-uri.
    / @ligiapop
    -------------------------------------------------------------
    To access the course on edible plants considered weeds, click on this playlist which contains over 80 videos up to this point, and I will add more, depending on how the plants will look at different times of the year.
    / @ligiapop
  • Jak na to + styl

Komentáře • 20

  • @miruna6338
    @miruna6338 Před měsícem +3

    Câtă frumusețe umană,cate informații extrem de importante!Va multumesc

    • @LigiaPop
      @LigiaPop  Před měsícem +1

      Miruna, multumesc pentru gandurile bune. Te invit si pe site-ul meu pentru mai multe informatii utile. Ca sa ajutam pe cat mai multi, fiindca eu oricum nu castig nimic online, da mai departe tot ce consideri ca va face lumina in viata cuiva. ligiapop.com

  • @marianacristea403
    @marianacristea403 Před měsícem

    Mulțumim frumos! ❤

  • @afuzajulia2436
    @afuzajulia2436 Před měsícem +3

    Am facut aceasta procedura de multe ori,in clinica avizata,sub indrumarea unui medic.
    Ma simt foarte bine!
    Asteptam si reteta dumneavoastra de paine,daca se poate.
    Va multumesc!

    • @LigiaPop
      @LigiaPop  Před měsícem +1

      Foarte bine si trebuie repetata terapia de colon odata pe an, adica cel putin 4-6 sesiuni.
      Legat de reteta de paine, din 2022 este pe site-ul meu. ligiapop.com/2022/06/10/paine-din-muguri-de-alun-fara-framantare/

    • @esteravaleanu7100
      @esteravaleanu7100 Před měsícem

      😊 paine cu faina alac si maia cum o faci?
      De unde cumperi grau alac?

  • @mihaela153
    @mihaela153 Před měsícem

    Curatirea colonului nu se poate face cu ceai de senna si crusin? Va multumesc!

    • @LigiaPop
      @LigiaPop  Před měsícem

      Se face cu ce doriti, insa nu este suficient doar cu atat.

  • @marianstanciu7683
    @marianstanciu7683 Před měsícem +1

    Putem înlocui făină cu meiul.

    • @LigiaPop
      @LigiaPop  Před měsícem +1

      Din pacate si pseudoceralele produc anemie, chiar daca nu contin gluten. Glutenul este digerat de maia in mare parte, deci nu este nicio problema cu el, mai ales daca folosim si faina bio cu adevarat (luata direct de la sursa) sau grane preistorice cum ar fi alacul, care este slab in gluten.

  • @eduardadriandumitrache6797
    @eduardadriandumitrache6797 Před měsícem +2

    Draga Ligia , nu mănânci cartofi ,care pt noi că români chiar și în post sânt baza , dar cum mănânci ?

    • @LigiaPop
      @LigiaPop  Před měsícem +6

      Eduard, cred ca ai vazut ca am inceput sa ofer un curs de plante considerate buruieni, pe care le consumau strabunii care cunosteau peste 6.000 de plante. Ei nu mancau cartofi si legume pe care noi le consideram vitale si care sunt atat de sensibile, fiindca sunt modificate de om atat de mult. Legumele perene din trecut erau altele si nu aveau nevoie de atata protectie, atatea tratamente anuale.
      Ei erau total independenti de sistem si de cumparat seminte modificate genetic cum cumparam noi si care necesita tratamente speciale ca sa creasca in legume. Ei nu-si cumparau ce ne cumparam noi fiindca nu aveam nevoie. Stiau ca nu sunt necesare pentru sanatatea corpului, fiindca vedeau ca cei de la oras care le consumau, deveneau tot mai bolnavi si mai grasi.
      Pe langa miscare multa, mancau simplu si putin, si da, consumau napi care daca ii plantezi odata sunt invazivi si nu trebuie niciodata sa nu-i replantezi fiindca sunt mereu in pamant cand ai nevoie sa ii scoti, radacini de brusture, luminita noptii, morcovi salbatici si alte radacinoase pe care le scoteau iarna din gradina, de asta nici nu aveau pivnite foarte mari fiindca ei nu trebuiau sa depoziteze mai nimic. Dupa razboaie au inceput sa isi faca pivnite mai mari, dar nici atunci. Mancau ceapa si usturoi salbatic, pe care si eu le gasesc acum peste tot in natura, mancau multe legume perene, fiindca exista varza, usturoi, ceapa si altele din aceasta categorie care sunt perene. Daca ai nevoie, iti trimit link-uri de unde poti sa ti le iei. Este o discutie asa de lunga, insa tot ce este clar e ca noi ne-am departat foarte mult de origini si toate traumele astea sociale (razboaie, crize, secete etc.), au contribuit la asa ceva.
      Iar referitor la ce se poate manca in post, asa cum spuneai, sunt atat de multe si iti pot aminti doar cateva: linte rosie si maro, naut, bob, cantitate echilibrata de nuci si seminte, orez brun, porumb bio cu masura, porumb de floricele fiindca doar ala nu se poate modifica genetic, multe frunze verzi considerate buruieni care pot fi combinate usor cu cele de mai sus, ciuperci gasite prin paduri uscate sau congelate, seminte multe tot de la plantele considerate buruieni, multe fructe de padure culese din paduri, coarne, mure, macese, ienupar si altele care pot fi consumate crude sau sub forma de compot, congelate, uscate. Sunt mai multe, insa astea mi-au venit in cap.

    • @eduardadriandumitrache6797
      @eduardadriandumitrache6797 Před měsícem +3

      @@LigiaPop Mulțumim mult pentru toate ! Dumnezeu sa va bucure!

    • @cristiana9350
      @cristiana9350 Před měsícem

      Eu consum mult cartof. Imi place gustul, ma simt bine, ba in ciorbe ba fiert ba piure ba prajit.

    • @LigiaPop
      @LigiaPop  Před měsícem

      Alegerea este a fiecaruia.

    • @mirelafratila4638
      @mirelafratila4638 Před měsícem

  • @Irina1982
    @Irina1982 Před 22 dny

    Pentru mine relația cu cartoful e foarte personală. Cât am fost în burta mamei am fost hrănita doar cu cartofi, muștar și pâine. In rest mamei mele îi era rău și vomita la orice alt aliment. sau miros alimentar. Eu am aflat adult fiind de aceste detalii, dar din copilărie am fost mofturoasa la mâncare și cu alergii de tot felul, inclusiv la polen și cel mai mult îmi place să mănânc cartofi gătiți in toate felurile. Așa că eu crescând intrauterin cu cartofi și copil și adult preferând cartoful, oare în cazul meu nu se pune altfel problema? Efectiv cartoful parcă e deja o parte din ADN- îl meu. Ce părere aveți?

    • @LigiaPop
      @LigiaPop  Před 22 dny +1

      Va place asa de mult, nu ca face parte din ADN, ci fiinca asta este gustul cu care v-ati invatat in uter, dar orice invat are si dezvat, fiindca cartofii au acelasi efect la toata lumea. Dar, daca ii iubit asa mult, mancati-i rar, nu zilnic, de 2 ori pe saptamana sa spunem.

    • @Irina1982
      @Irina1982 Před 20 dny

      Mulțumesc mult pentru răspuns. Am să încerc. Mult succes în continuare. Contează mult ceea ce faceți ❤

    • @occ06
      @occ06 Před 23 hodinami

      Buna ziua.
      Incerc sa caut un video unde vorbiti despre ce fel de suplimente putem lua zilnic timp de o viata. Nu l gasesc...
      Mulțumesc anticipat .