Discus iletkenlik efsaneleri , discus üretim bilgi , discus yavru

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 13. 09. 2024

Komentáře • 25

  • @metin-ol3816
    @metin-ol3816 Před 3 lety +1

    Ustam videoların çok bilgilendirici ama tavsiyem sesin çok uzaktan geliyor biraz daha vurgulu birazdaha canlı yüksek sesle anlatsan daha iyi olur insan videodan sıkılıyor.

  • @hikmetdemirkan678
    @hikmetdemirkan678 Před 3 lety +1

    Güzel paylaşımlar ellerinize sağlık, bakterilerden bahsetmişsiniz, amonyağı nitrite çeviren diye, ancak suda amonyak nitrite çevirilmiyor, balıkların üre atıklarından ve yem atıklarından amonyak gazı oluşur bu amonyak gazı sudan yukarı doğru çıkarken bir kısmı amonyum olan amonyak atığının sıvı haline dönüşür ve bu suda kalır, dönüşecek vakit bulamayan amonyak gazı ise su yüzeyinden çıkar gider. Suda kalan amonyum aerobik (oksijenli ortamda yaşayan) nitrosomonas ismindeki bakteriler tarafından yenerek nitrite çevrilirler, nitrit ise yine suda bulunan aerobik bakterilerden olan nitrobakter tarafından yenerek nitrata çevrilirler (ancak en son yabancı bir makalede bu döngüyü oluşturan bakterilerden sadece nitrobakterin sorumlu olduğu araştırılıyordu son durum nedir bilmiyorum), nitrat ise akvaryumdan ancak anaerobik (oksijensiz ortamda yaşayan) bakteriler tarafından yenerek ortadan kalkabilir, bunun içinse akvaryum tabanında en az 6-8 cm'lik sürekli dip çekimi ile karıştırılmayan toprak örtüsü olması gerekir ki bu örtüde anaerobik bakteriler 8-10 ay süresinde oluşmaya başlarlar, tabi cama cam akvaryumlarda bu imkansızdır, ancak mikro gözenekleri oldukça küçük ve verimli filtre malzemeleri olan substratlarla anaerobik bakteriler sump içerisinde koloni oluşturulabilirler, ancak bu sump malzemeleri balık yüküne göre yetersiz kalacaktır yada hatırı sayılır miktarda para yatırılması gerekir, ancak yine de su değişimleri gerekecektir, sağlıklı mutlu hobiler...

    • @hikmetdemirkan678
      @hikmetdemirkan678 Před 3 lety

      Bakterileri kolonileştirerek yaptığımız filtreleme sistemleri biyolojik filtrasyondur, nitratı sudan gönderen bakteri yok demişsiniz ancak var, ama yukarda yazdığım gibi oluşturulması için uygun şartları sağlaması elzemdir, mesela yoğun bitkili akvaryumlarda sıvı nitrat eklenir sürekli olarak, çünkü hem bitkiler sürekli nitrata ihtiyaç duyarlar hem de oturmuş bir taban olduğu için nitrat yükü artamaz, anaerobik bakteriler tarafından tüketilirler. Bu yüzden de her 6-8 ayda bir yoğun (high tech) bitkili akvaryumlara tablet gübre ile bitki kökleri desteklenir profesyonel olarak.

    • @ayrinben8305
      @ayrinben8305  Před 3 lety

      Bu değerli bilgiler ,bilgi güncellemesi ve taze bilgi akışı için ben teşekkür ederim asıl. 👍

  • @grkmcag
    @grkmcag Před 4 lety +2

    teşekkür ederiz, ağzına sağlık😊👍 sağaltım konusunun da ayrıntılı bir videosu gelir inş😊👏

    • @ayrinben8305
      @ayrinben8305  Před 4 lety +1

      grkm sağaltımı yaparken çekeceğim kardeşim bir haftaya kadar inşallah .faydam olduysa ne mutlu bana

    • @grkmcag
      @grkmcag Před 4 lety +1

      Halil ibrahim KOYUNCU süper haber, tank a uygulamak istiyorum en kısa zamanda 👍 video sonrası uygulamaya geçerim. Tekrar teşekkürler bilgilendirmeler için.

  • @greenaquarium6663
    @greenaquarium6663 Před 2 lety +1

    merhaba ağzına sağlık. bende 180 ppm var şebekede. 60 ppm' e ne kadar zaman aralıkta düşürebilirim? birkaç gün veya bir günde yavaş yavaş mı?

    • @ayrinben8305
      @ayrinben8305  Před 2 lety

      Dostum şebeke suyundan gelen iletkenliği anca filtrasyonla düşürebilirsin. Harici o oranda düşmesi çok zor. Eğer pigeon tarzı f0 olmayan ama sağlam bir çiftin var ise bir ihtimal üretimi sera siper peat ile düşürebilirsin.ph tamponuna dikkat ama sürekli ölçmelisin.
      Haricinde başka bir çiftin var ise o iletkenliği en az yarı yarıya düşürmen lazım ki oda membran filtre lazım. Sediment 7 mikron ardından 5 mikron ardından 3 mikrondan geçirsen dahi bir yere kadar .
      En kısa zamanda en azından 3 lü kartuş filtre edinmeni tavsiye ederim. Sediment,membran,karbon üçlüsü. Haa birde reçineden geçirip üzerine extra 5.olarak mineral filtre atarsan harika olur. Ben şahsen reçineyi bile 2 kartuşa koydum. Kendin manuel yapabilirsin bu sistemi netten ucuza alıp.

    • @ayrinben8305
      @ayrinben8305  Před 2 lety +1

      Eğer elinde sistem var ve seyrelterek düşürmek istiyorsan orası ayrı. Herkes 1 günde süşmez diyor ama ben saatte 10-20 ppm e kadar düşürdüm sorun olmadı . Neticede amazonda yağmur yağınca ciddi düşüş oluyor

    • @greenaquarium6663
      @greenaquarium6663 Před 2 lety +1

      @@ayrinben8305 teşekkür ederim. bu konu ile ilgili kimse bilgi paylaşmıyor. bu püf noktadır galiba. sağ olun.

    • @ayrinben8305
      @ayrinben8305  Před 2 lety

      Ben teşekkür ederim . Malesef öyle ama mğmkün mertebe bizler paylaşmaya çalıştık bakalım😊👍

    • @ayrinben8305
      @ayrinben8305  Před 2 lety +1

      Şöyle söyleyim hatta ben 190 ppm den direk 20 ppm e düşürüp yavru büyüttüğüm bile oldu.

  • @mehmetemir2773
    @mehmetemir2773 Před 4 lety +1

    Ustam bi sorum olacak yavru discuslarda 5 6 cm lik iletkenlik düşük olursa balık içimin bi sıkıntı olurmu

    • @ayrinben8305
      @ayrinben8305  Před 4 lety

      Mehmet Emir bu tamamen balığın türüne. Bağlı. Bilindiği gibi discusların hepsi aynı iletkenlikten gelmiyor. Yani amazonda heryerin iletkenliği aynı değil. Ama şu bir gerçekki iletkenliğin düşük olması balığı ciddi anlamda rahatlatıyor. Stresini alıyor. Yükünü hafifletiyor.arıca düşükten kasıt ne oda önemli. İletkenliği çol şey yükseltir. Yeri gelir 8-10 ppm lik bir suda 140-150 ppm lik sudan daha kaliteli mineraller olabilir

    • @aliaksoy8038
      @aliaksoy8038 Před 3 lety +1

      Selam Sesde sorun var sanırum konuşmalar anlaşılmıyor Bilgiler önemli ancak duyulmuyot maalesef

    • @ayrinben8305
      @ayrinben8305  Před 3 lety

      Aslm O anki imkanlar buydu malesef kardeşim.

    • @aliaksoy8038
      @aliaksoy8038 Před 3 lety +1

      @@ayrinben8305 Emeğine sağlık bilgiler çok değerli paylaşım için teşekkür ederim Takipteyim 👍🏻

    • @ayrinben8305
      @ayrinben8305  Před 3 lety

      @@aliaksoy8038 teşekkür ederim ali bey artık disc videosu çekmiyorum sadece arada sorulara elimden geldiğince cevap veriyorum. Çünkü İnsanlara söylenmeyen bilgilere gıcık oluyorum. Herkes bilsin herkes üretsin bu hobi verimli olsun niyetindeyim

  • @erdemkuleli5949
    @erdemkuleli5949 Před 4 lety

    Bu kaçıncı video arkadaş senin çekme yaa video çekmeyi bilmiyorsan çekme.insanlara da eziyet etme

    • @ayrinben8305
      @ayrinben8305  Před 4 lety

      Üstteki çarpıyı kullanmayı deneyebilirsin👍🏻