Deschidem Cripte Funerare din Cimitirul Clujului

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 24. 10. 2023
  • Bine ați venit în Cluj Napoca!
    Cu mare nerăbdare a venit rândul Clujului să-i descoperim Istoriile, poveștile cunoscute dar și subiecte mai puțin cunoscute pe care, cu această ocazie le transformam în informații ce vor pune o pagină în plus la istoria Clujului.
    Luăm Clujul la pas și pe lângă materialul filmat cu domnul Traian Almașan, în care ne este arătat orașul, clădire cu clădire, ne oprim la Cimitirul din Cluj numit Hajongard unde ne întalnim cu David Sipoș, un ghid de turism mai diferit, tocmai pentru ca ne face cunoștiința cu o atracție turistică mai diferită.
    Aici găsim locul în care se odihnesc persoanele consacrate ale Clujului, dar și căteva povești despre anumite personalitați.
    Cimitirul ocupă o suprafața foarte mare iar în plimbarea noastră de astăzi, abia dacă am reușit să acoperim un sfert din el.
    Ținem să reamintim că aceste materiale sunt făcute de către echipa Giuclea din resursele proprii, din plăcerea de a promova, conserva și arăta istoria noastră, a românilor.
    Materialul este impartit in 3 episoade. Acesta este al doilea episod!
    Toate documentarele filmate la Cluj au fost făcute în 4 zile și sunt numeroase asa că vă recomandăm sa le vizionați în totalitate.

Komentáře • 6

  • @vioricacoroama7494
    @vioricacoroama7494 Před 3 měsíci +1

    Ce cimitir frumos!Merita intretinut si vizitat!

  • @mihaela-gabrielaabrudan9543
    @mihaela-gabrielaabrudan9543 Před 8 měsíci +4

    Simpatic ghidul!

    • @giuclea
      @giuclea  Před 8 měsíci +3

      Are carisma. Ne-a plăcut enorm de el

    • @vioricacoroama7494
      @vioricacoroama7494 Před 3 měsíci +2

      Am o rugaminte:poate faceti un documentar despre cimitirul evreiesc din Cluj.Va multumesc din suflet pentru tot si va felicit!Eu locuiesc in Gura-Humorului unde erau multi evrei iar acum a ramas numai cimitirul.Ce pacat!.

  • @catalinmaris3271
    @catalinmaris3271 Před měsícem

    Mă abtin in ce priveste prezentarea,vreau insa sa vă intreb,s.a intrebat vreodata cineva de unde aveau nobilii unguri bani pt asa monumente luxoase,dar si pt stilul de viata?ma tem ca multi nu,din munca(sclavia)iobagilor români pe care ii lucrau pina ka moarte,880 ani aproximativ de sclavie sub jugul unguresc,speranta de viata fiind 30~35 ani,nobilii unguri traiau dublu

    • @Valeria-tq3gy
      @Valeria-tq3gy Před 25 dny

      lui dăinuie iar acum nobilii scăpatati au aceeași gandire