Cum am încetat să mă tem de Apocalipsa - Fructul Oprit cu Edi Constantinescu

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 13. 08. 2023
  • DACĂ VREI ȘI TU SĂ PARTICIPI LA ÎNTÂLNIRI SCRIE-NE AICI: wa.me/34626826709
    WhatsApp la numărul de telefon: +34 626 82 67 09
    fructul OPRIT este un spațiu de întâlniri săptămânale pe Zoom împreună cu Edi Constantinescu în care abordăm diverse teme care sigur te intereseaza. Dacă vrei și tu să participi nu ezita să ne scrii în comentarii. Ne vedem vinerea viitoare!

Komentáře • 8

  • @victornita2978
    @victornita2978 Před 10 měsíci

    The end is the end of death... For good people is just the beginning...

  • @solascriptura0001
    @solascriptura0001 Před 10 měsíci

    Daniel, logica schioapa.

  • @nicolaesinescu8472
    @nicolaesinescu8472 Před 10 měsíci

    .....multumesc edi...buna emisiune ....la 40 de grade este bine venit un pahar de apa rece de izvor de munte necontaminat 😅🤣😂cu riscul sa te doara gitul...😂🤣mltumesc domnul cu voi... merita sa te doara capu sa fi privit ..ca unul dus cu pluta 😊😄

  • @balanvalerica7044
    @balanvalerica7044 Před 10 měsíci +1

    Sunt de acord dar dupa cum orice creatura are un început și un sfârșit la fel și în univers totul apare și dispare .Dar toate acestea nu cred ca sunt la voia întâmplări.. E prea complexa aceasta creație sa fie o întâmplare

  • @florinmircea7411
    @florinmircea7411 Před 10 měsíci +1

    Mi se pare bizar faptul ca, in ciuda mesajelor de incurajare si a învățăturilor Mântuitorului in ceea ce privește creșterea in credință si de evoluție spirituală, mai toate bisericile/confesiunile religioase creștine (in special confesiunile neo-protestante) tot marșează pe ideea sfârșitului lumii. De ce? Păi un răspuns ar putea fi intenția liderilor religioși de a induce mesaje de frică in ceea ce privește viitorul omenirii, in contextul evenimentelor politice, militare, economice, sociale, ș.a. Ce sa zic? Războaie au mai fost in decursul istoriei. Foamete a mai fost. Dezastre naturale au mai fost.
    Dar sentimentul de frică scurtcircuitează gândirea rațională, gândirea critică. In felul acesta, pastorul, preotul, preia controlul asupra minților enoriașilor. De ce? Pai, in acest fel, se poate câștiga putere asupra maselor. Se pot câștiga bani, ș.a., prin manipularea maselor. Sfârșitul lumii este un eveniment, sau o serie de evenimente care poate fi accelerat sau încetinit in funcție de modul de gândire al oamenilor, de modul de viață al oamenilor. Mai ales al oamenilor din structurile de conducere. Nu ar fi mai potrivit ca să ne preocupe, in primul rând, felul fiecăruia de a gândi si de a trăi si, mai apoi, sfârșitul lumii? In acest fel, prin schimbarea felului de a privi si de a înțelege lumea si viața, dar si de a trăi in conformitate cu legile sănătoase ale naturii, ale universului-legi pe care Adevăratul Dumnezeu le-a trasat-putem contracara un eventual sau chiar un iminent sfârșit al lumii.
    Dar, oare, există interesul de a face oamenii conștienți de puterea pe care o au in relațiile dintre ei, precum si în relațiile cu Adevăratul Dumnezeu???!!!
    Să luăm aminte!!!

    • @solascriptura0001
      @solascriptura0001 Před 10 měsíci +2

      Corect. Dar asta nu inseamna ca lumea nu va avea totusi un sfarsit!

    • @silviaorascu9683
      @silviaorascu9683 Před 6 měsíci +2

      Nu prea inteleg de ce sfarsitul lumii ne ar speria mai mult decat sfarsitul vietii personale, care pentru fiecare inseamna sfarsitul lumii.

    • @florinmircea7411
      @florinmircea7411 Před 6 měsíci

      @@silviaorascu9683 Hm! De ce? Pai " sfarsitul lumii" vine "in forta", cu dezastre, fiind iminent, independent de vointa fiecaruia dintre noi, implacabil, inevitabil, imposibil de controlat.
      Pe cand "sfarsitul individual", al fiecaruia dintre noi, este un sfarsit pe care, oarecum, il asteptam (de ex. o boala cronica - cancer de ex.-care este cauzat si de modul de viata al fiecaruia-mai poate fi, totusi, prevenit, tinand si de vointa individului) si pe care avem o oarecare sansa sa il evitam, sa il ocolim printr-o disciplinare a vietii.
      In concluzie : nu atat "sfarsitul individiual" sau "sfarsitul lumii" ne sperie in mod deosebit mai mult sau mai putin, ci imposibilitatea individului de a evita, de a devia acest sfarsit.
      Este o diferenta de....nuanta, destul de subtila, dar fundamentala.
      De aceea se pune accentul, preponderent, pe "sfarsitul lumii", ca sa infricoseze individul si, in felul acesta, sa il...manipuleze.
      Nu stiu daca m-am facut inteles.