Construcció de l'Àliga Plomada del Carnaval de Valls (Carnaval 2016)

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 6. 01. 2018
  • L'any 2016, la Unió Anelles de la Flama va iniciar un nou projecte: potenciar el Carnaval vallenc, ja que per falta de suport municipal s'havia anat empobrint molt i va creure necessari impulsar-lo de nou. Per això va creure oportú recuperar la figura del Moixó Foguer que feia més de 80 anys que no apareixia pels carrers de la ciutat. Però també es va pensar que la millor aportació que podia fer l'entitat era fer una paròdia dels elements del Seguici Cerimonial de la Ciutat, partint de la base que a principis del segle XX el Centre de Lectura ja va fer unes figures satíriques dels gegants. Tot i això, la primera figura parodiada va ser l'Àliga de la Ciutat de Valls.
    L'elecció de la figura no va ser casual, ja que l'Àliga és la figura més protocol·lària i solemne del seguici vallenc, i això la feia ideal per començar aquesta proposta.
    El Dijous Gras de l'any 2016 es va estrenar l'Àliga, però amb unes diferències destacables respecte a l'original. La característica principal de l'Àliga del Carnaval de Valls és que ha perdut la majoria de plomes, està plomada. Això l'ha desprestigiat i ha perdut el seu aire majestuós. Ha substituït la corona per un orinal i el bonic colom blanc que solia portar al bec s'ha convertit en un corb negre i lleig. A més, al seu costat ja no l'acompanyen uns aligons dòcils i innocents sinó que ara hi dansen uns aligonassos desenfrenats. Tot i això, manté el seu ball, a un ritme, però, més accelerat.
    Ha estat construïda per Lluís Musté utilitzant la tècnica del cartró pedra i amb el suport de la fibra de vidre. En aquest procés ambé hi han participat diversos membres de l'entitat.
    L'Àliga Plomada surt, juntament amb la resta d'imatgeria del Carnaval de Valls, el vespre del Dijous Gras a l'Arribo de Sa Majestat el Rei Carnestoltes i a la presentació del nou element carnavalesc; i té la participació més destacada a la Rua del dissabte de Carnaval, quan desfila tota la comparsa de l'entitat: el Moixó Foguer, els membres de l'entitat amb el típic dominó i les figures del seguici carnavalesc acompanyats d'una formació musical molt peculiar i festiva.
    Aquest vídeo pretén mostrar quin és el procés que se segueix per crear una figura, des que neix en una pila de fang fins que balla pels carrers.
    Visca el Carnaval !!!

Komentáře •