Video není dostupné.
Omlouváme se.

Yaratıcı Yazarlık Kitapları Nasıl Okunmalı? · Yaratıcı Yazarlık Kitapları Serisi #1

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 3. 05. 2021
  • Koray Sarıdoğan'ın KalemKahveKlavye için hazırladığı yeni bir video serisi: Yaratıcı Yazarlık Kitapları. Bu seride içinden yazmak, yazarlık, yaratıcılık ve edebiyat geçen teknik ve teorik kitapları konuşacağız. Başlamadan önce giriş babında "Yaratıcı Yazarlık Kitapları Nasıl Okunmalı?" altı maddede ele almak istedik.
    #yaratıcıyazarlık #yaratıcılık #yazmak #yazarlık #kitaplar
    KalemKahveKlavye'nin YARATICI YAZARLIK ve EDİTÖRLÜK mecrası 3K ATÖLYE'yi de ziyaret edebilirsiniz: atolye.kalemkahveklavye.com
    ABONE OLUP BİLDİRİMLERİ AÇMAYI, BEĞEN TUŞUNA BASMAYI VE PAYLAŞMAYI UNUTMAYIN.
    Kitap taslağınız için editörlük hizmetleri arıyorsanız bir göz atın deriz · KALEMKAHVEKLAVYE EDİTÖRLÜK HİZMETLERİ: bit.ly/3k-editorluk
    DAHA FAZLASI: kalemkahveklavye.com
    BU VIDEOYU SES OLARAK SPOTIFY, SOUNDCLOUD VE ITUNES'DA KALEMKAHVEKLAVYE HESAPLARINDA DİNLEYEBİLİRSİNİZ
    MÜZİK: Tamer İşli @Tamerİsli

Komentáře • 9

  • @SonGulyabani
    @SonGulyabani Před 3 lety +10

    Düzenli yazma macerama 2009-2010 döneminde, üniversite son sınıftayken başladım. İlk eli yüzü düzgün diyebileceğim, başı sonu belli öykülerimi bu dönemde kaleme aldım. Hayatımın en yoğun dönemiydi. Bir yandan lisans son sınıftım, alttan ders olmaksızın bitirmeye uğraşıyordum. Bitirme tezi yazıyordum bir yandan son sınıf olduğum için. İki ayrı üniversite tiyatro topluluğunda görevliydim, birinde oyun metniyle dahi ben uğraşmıştım. Provalar, dersler, kütüphaneler, vize-final süreçleri, jenerik ve kısa film çekimleri koşturmacasında cumartesi ve pazar günlerini uyuyrarak geçirip haftaiçi bir-iki saatlik fırsatlarda azar azar yazarak Gölge e-Dergi'ye, Kayıp Rıhtım'ın aylık öykü seçkisine öyküler yetiştirmeye çalışıyordum. Aynı dönem ufak tefek kısa film maceralarım da oldu. Hiçbir zaman boş vakit bulamayacğımı, bulabildiğim yegane boş vakitleri de yorgunluktan uykuyla geçirdiğimi (hafta içi çoğu zaman 2 günde toplam 4-5 saatlik uykuyla ayakta duruyordum) bildiğim için kısa kısa aralıklarla yazma zamanı yaratmaya çalışıyordum. Bu alışkanlığa dönüşünce çalışmalarımın süresi de uzamaya başladı. Bazen o gün hiç yazmadığım oluyor ama onda bile muhakkak uğraştığım metin/metinler üzerine kafa yorup kısa notlar alıyorum. Yazma işi yetenekten ziyade düzen ve disiplinle daha iyi geliştirilmeye müsait kaanaatindeyim.

    • @haticeesen9612
      @haticeesen9612 Před 3 lety +3

      Size katılıyorum... Yazmak disipline edilmeden asla olmuyor. Bu disipline etme katı bir disiplin değil. Hayatın bir parçası haline getirmek. Yoksa yetenek ve ilgili olmak yazarlık yapmaya yeterli değil

    •  Před 3 lety +2

      Her yazarın bu deneyimlerini paylaşması çok özel ve önemli hocam. Hep "formülü yok bu işin" diyoruz ama aslında disiplin ve yazıyla yaşamak en geçerli formül. Sendeki sonucunu da görüyoruz, demek ki doğru iz üzerindeyiz. Çok teşekkürler. :)

    •  Před 3 lety +2

      @@haticeesen9612 Kesinlikle. "Çok değil sık" derken kastettiğim tam da buydu aslında.

  • @mehmeterturan8126
    @mehmeterturan8126 Před 3 lety +3

    "Taşı delen suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir." Videoyu bir sofraya benzetirsek benim aldığım lokma bu oldu. Teşekkürler.
    Abone oldum, beğendim, yorumumu yaptım, reklamlarımı izledim. Tecrübelerinizi paylaşmanız karşısında yapabileceğim şeyler şimdilik bunlar. :)
    Bir de sorum olacak, videoyu izlerken aklıma geldi: Yılmaz Erdoğan'ın TRT2'de yaptığı Öğrence adlı program yazarlara da hitap ediyor diyebilir miyiz?

  • @Kyron911
    @Kyron911 Před rokem

    Ağzınıza sağlık. Sizi yeni keşfettim. En yakın zamanda Poe ile ilgili kitabınızı edineceğim. Umarım bu kanala tekrar dönersiniz.

  • @gizlikullanc8610
    @gizlikullanc8610 Před 3 lety +1

    kalem ve kahvenin yanında extra klavyeye gerek yok bence :)