De Rijdende Rechter - Aflevering 8 | Lijdensweg en Eens gegeven

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 10. 09. 2024
  • Hjälp oss attfå 5.000 abonnenter, var vänlig !!!: → goo.gl/SFd1kg
    * Tack för att du tittat! Ha en bra dag!
    ✐ Vänligen gilla och prenumerera på video mer:
    * Twitter: goo.gl/ZPTYPC
    * Facebook: goo.gl/pDbK4o
    * CZcams: goo.gl/SFd1kg
    * Hemsida: goo.gl/oSBrSr
    ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
    ✐ Den här videon är rent fanatiserad, om du (ägare) vill ta bör den här videon, vänligen kontakta oss direkt innan du gör någonting. "Gmail: tranvantrung30051992@gmail.com". Vi tar respektfullt bort det.
    #De Rijdende Rechter #De Rijdende Rechter2006 #Aflevering 8
    Afspeellijsten: • De Rijdende Rechter 2018
    De Rijdende Rechter 5 Lijdensweg
    Dinsdag 30 januari 2007
    In het landelijke Noordseschut struint Jan Annen wat graag door de tuin van buurman Baron; hij heeft recht van overpad. Annen vindt dat Baron het gedeelde pad beter moet onderhouden, want hij moet om struiken en planten heen naar de openbare weg. Baron voelt daar weinig voor, zelf gebruikt hij het pad namelijk niet. Daarnaast heeft het pad volgens hem geen enkel nut, nu Annen al jaren iets verderop een grote oprijlaan heeft. Baron heeft schoon genoeg van het geklaag en wangedrag van Annen, die takken en planten vernielt en in de sloot gooit. Daarom moet het recht van overpad volgens hem opgeheven worden.
    De Rijdende Rechter 6 Eens gegeven
    Dinsdag 6 februari 2007
    Het echtpaar Jacobs heeft een prachtig kunstwerk aan hun gevel hangen. Het is het logo van basisschool Het Kempke, de voormalige basisschool van hun kinderen. Wanneer Het Kempke in 2004 haar deuren sluit, worden alle spullen weggegeven. Het echtpaar Jacobs bemachtigt tot hun grote blijdschap het schoollogo. Maar anderhalf jaar later vindt de maker van het kunstwerk dat het logo helemaal verkeerd hangt aan de gevel van de familie Jacobs. Het schoolbestuur vraagt het logo daarom terug, maar daar is de familie Jacobs het niet mee eens, want “eens gegeven, blijft gegeven”.

Komentáře • 35

  • @videosnltvgemist2920
    @videosnltvgemist2920  Před 5 lety

    Gratis Films Online: bit.ly/2C0oXp4

  • @keesvandenbroek3070
    @keesvandenbroek3070 Před 2 lety +6

    Wat een vreselijk mens zeg. Die zal je als buur hebben . Knap van die buur om zo rustig en correct te blijven .

  • @jpsholland
    @jpsholland Před 4 lety +22

    Als je ooit langs een kerkhof komt waar je gepraat hoort over wat wel en niet mag en over allerhande rechten, dan ligt Anne daar begraven.....

    • @fransvanliempt4921
      @fransvanliempt4921 Před 4 lety +1

      hahaha

    • @Gabbermans57
      @Gabbermans57 Před 4 lety +4

      Die hebben ze op zn rug begraven, zonder deksel! Lekker rustig met zn waffel vol aarde😈

  • @wiedietie
    @wiedietie Před 3 lety +4

    Logo oude basisschool Baarlo terug
    Hij had het kunstwerk van de voormalige basisschool 't Kempke in Baarlo 'eerlijk gekregen', maar moest het in 2007 na de uitzending van televisieprogramma de Rijdende Rechter tóch teruggeven. Baarlonaar Marcel Jacobs hoorde er sindsdien nooit meer iets over. Tot een gemeente-ambtenaar een paar maanden geleden belde. Het kunstwerk was afgestoft en had een nieuwe plek gekregen.
    Basisschool 't Kempke was één van de drie basisscholen die Baarlo ooit telde en werd in november 1982 officieel geopend. De bouw kostte destijds anderhalf miljoen gulden. Het complex aan de Pastoor Geenenstraat was duizend vierkante meter groot, telde zeven lokalen en twee speelplaatsen. De voorgevel werd versierd met een kunstwerk: een uitvergrote versie van het logo van de basisschool. Dat kunstwerk was het resultaat van een ontwerpwedstrijd waaraan ouders en leerlingen mee mochten doen. Een ouder maakte uiteindelijk het winnende logo. De bomen verbeeldden volgens de kunstenaar 'de verbondenheid van de school met de bomenrijke omgeving'. De school sloot in 2004 haar deuren en het gebouw werd gesloopt.
    Herinnering
    't Kempke was de school waar twee van de drie kinderen van Jacobs (57) op zaten. Toen die haar deuren sloot, werden alle spullen weggegeven. Jacobs wilde het schoollogo wel hebben. Hij mocht het tot zijn grote vreugde mee naar huis nemen van de toenmalige directeur. Het kunstwerk hing hij aan de zijgevel van zijn huis, zodat het vanaf de openbare weg zichtbaar was voor voorbijgangers. "We kregen er zoveel leuke reacties op", aldus de Baarlonaar. "Daarbij was het ook voor onszelf een leuke herinnering aan de schooltijd van onze kinderen."
    De maker van het kunstwerk deed anderhalf jaar na de sluiting van de school zijn beklag. Het kunstwerk had niet weggegeven mogen worden en moest op een andere plek komen te hangen. Het schoolbestuur vroeg Jacobs het logo terug te geven. "Daar waren wij het niet mee eens. Eens gegeven, blijft gegeven, vonden wij." Jacobs besloot een brief te schrijven aan de makers van het NCRV-televisieprogramma de Rijdende Rechter, die graag langs wilden komen om er een uitzending van te maken. Dan zou ook bepaald worden wie nu eigenlijk de rechtmatige eigenaar van het kunstwerk was.
    Het oordeel van 'Rijdende Rechter' meester Frank Visser in februari 2007 was duidelijk. Al had Jacobs er maar symbolisch één euro voor betaald, pas dan was hij de rechtmatige eigenaar geweest. Eens gegeven, bleek dus niet altijd gegeven. Het kunstwerk ging terug naar het schoolbestuur en belandde uiteindelijk op de opslag van de voormalige gemeente Maasbree en later van gemeente Peel en Maas. Daar lag het de afgelopen dertien jaar.
    SGL
    Tot in december het stof van het werk werd geveegd. Het kunstwerk werd aan de gevel van Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL) gehangen, waar activiteitencentrum De Maashorst en vijftien huurappartementen gevestigd zijn. Die zijn gebouwd op de plek aan de Pastoor Geenenstraat waar ooit 't Kempke lag. "We hebben in het dorp gevraagd waar het werk een plek kon krijgen", vertelt een woordvoerster van de gemeente. "Het heeft best nog wel wat voeten in aarde gehad om in overleg met betrokken partijen te komen tot een geschikte plek. Dit is uiteindelijk gelukt en toen is het kunstwerk ook geplaatst."
    Zo kwam het dat Jacobs afgelopen december plotseling een ambtenaar van de gemeente aan de lijn had. "Ze vertelde mij dat het kunstwerk van 't Kempke werd teruggehangen. Ik was blij verrast. Dat had ik na zoveel jaar namelijk niet meer verwacht." Het is volgens de gemeentewoordvoerster altijd de intentie geweest om het kunstwerk terug te plaatsen. "Kunst is niet gemaakt voor in de opslag. De afgelopen periode zijn meer werken in de openbare ruimte teruggeplaatst. Dit werk heeft een nostalgische waarde voor iedereen die op deze school heeft gezeten. Het kunstwerk verbeeldt immers het logo van de school ’t Kempke. Het werk komt op deze plek goed tot zijn recht." Jacobs sluit zich daarbij aan. En de maker? "Die is erg blij met de plaatsing van het kunstwerk", aldus de gemeente.

    • @willempie36
      @willempie36 Před 2 dny +2

      Walgelijke wethouder. Hij had toch kunnen zeggen of je kunstwerk blijft hangen of het gaat naar de sloop. Het kan toch ook niet zijn dat een logo van een school nu van een bejaardenhuis wordt toch?

  • @CatsLilaSalem
    @CatsLilaSalem Před 2 lety

    Met de 2e aflevering wel leuk dat de school dingen weggeeft. Jammer dat kunstwerk ineens terug moet maar begrijpelijk. Maar toch vooral heel jammer dat de kunstenaar er zelf niet bij is.

  • @bjornverheyen7056
    @bjornverheyen7056 Před 5 lety +1

    perfect van meester visser

  • @downtown82
    @downtown82 Před 4 lety +3

    19:36 Meester Frank Visser verliest zijn geduld. IK VOEL EEN NIEUWE SHOW!!!

  • @harmentoorenz4714
    @harmentoorenz4714 Před 6 lety +3

    Leuk, die dubbele afleveringen

  • @spankyfart
    @spankyfart Před rokem +1

    Meneer Anne, niet een maar twee borden voor zijn hoofd.

  •  Před 4 lety +1

    twee land mijnen ,opgelost

  • @CatsLilaSalem
    @CatsLilaSalem Před 2 lety +1

    Wat een moeilijk gedoe om een overpad, wat vervolgens ook nog eens niet nodig is

  • @jpsholland
    @jpsholland Před 4 lety +6

    En de gemeente slaat het kunstwerk 20 jaar op om het vervolgens op de schroothoop te gooien.......

    • @OStam
      @OStam Před 2 lety +1

      bijna goed 😉

    • @destructionnl8165
      @destructionnl8165 Před 2 lety +3

      @@OStam Meestal gaat 't echter wel zo. Gemeentes zijn goed in dingen kwijt maken of weg gooien.
      Een vriend van me kocht een woonschip (voormalig binnenvaartschip), toen dat naar een scheepswerf werd gesleept nam de gemeente zijn loopplank in bewaring. 1,5 jaar later varen we die boot terug naar z'n ligplaats en de gemeente was er volledig van overtuigd dat hij de loopplank zelf mee had genomen. Zij hadden hem in ieder geval niet.. Nieuwe loopplank is niet goedkoop, maar de gemeente maakt 'm kwijt en jij moet zelf maar een nieuwe kopen.. En bedankt he.

  • @wiedietie
    @wiedietie Před 3 lety +5

    Ik had het verhaal van mevrouw Kleine 10:20 wel willen horen.

  • @Sletsloerie
    @Sletsloerie Před 2 lety +2

    Hohohohoho

  • @OStam
    @OStam Před 2 lety

    voor wat betreft het 2e deel, als je dat kunstwerk zo mooi vindt laat je toch een kopie maken of maak je die zelf? Zo moeilijk en duur lijkt me dat niet. Van hout of plastic of weet ik wat voor materiaal. Het is voor de wet nu eenmaal eigendom van de Gemeente gebleven die het bijna naar de schroot had laten afvoeren.

    • @Maeve-bgr
      @Maeve-bgr Před 2 lety +2

      Dat zal de kunstenaar niet toestaan.

  • @reneruwiel6150
    @reneruwiel6150 Před 2 lety

    Het is gewoon een kunstwerk dat gebaseerd is op het logo van die school waar de kinderen van het echtpaar Jacobs leren of leerdden.

  •  Před 4 lety +1

    zo krom dat een kunstenaar na verkoop nog recht heeft op wat daarmee gebeurt,dat is echt debiel

  • @lucvandermeer9674
    @lucvandermeer9674 Před 6 lety +5

    Hoe oud is dit welniet